|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 7,02% |
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
5 | 8,77% |
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
3 | 5,26% |
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
0 | 0% |
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
13 | 22,81% |
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
32 | 56,14% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
![]() Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-03 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
u mnie idziesz się po prostu przebrać do toalety na oddziale.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Matko zjadłam już 4 pączki, a jeszcze dwa są. Ciekawe czy ktoś zdąży przede mną ![]() No jednak Agus chyba pojechała autobusem A propo krzeseł, do końca życia nie zapomnę na jakim krześle położna mi zaproponowała siedzenie na porodówce, jak zobaczyłam to o mało nie pękłam ze śmiechu. Krzesło jak krzesło, ale miało wyciętą dziurę a pod spodem przyklejony nocnik Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-03-03 o 18:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zakorzenienie
|
ja bym padła ze wstydu, jakbym się musiała przebierać w takiej zwyczajnej szatni
![]() ![]() aja, w końcu kobiety w ciąży muszą często do łazienki, wiec krzesełko praktyczne, można takie sobie w domu sprawić ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-03-03 o 18:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tej wagi to u mojej mamy się nie sprawdziło ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiecie co byłam dziś na zakupach i w mięsnym dostałam pączka do zakupów ![]() ![]()
![]() |
#3696 |
Zadomowienie
|
Aja dziękuję
![]() ale się ciesze że wreszcie się zdecydowaliśmy na imię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Eirene dziękuje ![]() no na prawdę się ciesze z tego imienia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja w koncu zadzwonilam do tej poloznej z SR i powiedizla zebym nie jechala bo taka ilosc krwi to jeszce nie porod i ze moze nadejsc za kilka godzin ale i za kilka dni, wiec przelezalam w domu, Tz pączka przyniosl i tak dizen minal Cytat:
zgrabniusi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez teraz mam wysokie jak na mnie 110/60 a czasami 120/70 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3699 | |
Wtajemniczenie
|
po mamusi
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie też jakieś przepowiadacze, nawet robią się momentami bolesne. ale juz nie raz tak miałam i wszystko minęło tak szybko jak i się zaczeło ![]() kurde Agus urodziłaś????? oddaj nam autobus bo nie mam do czego wsiąść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Zakorzenienie
|
czytam Was Mamusie na bieżąco, ale jakoś nie mam co pisac.
Dziś zaczęłam 34 tydzień a czuje się jakbym miała już rodzic - czuje takie parcie na odbyt i ścianki pochwy, jakbym się szpagat uczyła robic - a łażę jak kaczka dziwaczka. Za tydzień wizyta - może coś się tam zaczyna otwierac już ![]()
#3701 |
Rozeznanie
|
Oj dziewczyny wasze ciśnienie przy moim to bajka, ja mimo że ciągle jestem na lekach mam ciśnienie w okolicach 140/90, nawet nie chcę wiedzieć co by było jakbym nie brała tych leków. Na szczęście moje ciśnienie nie wpływa negatywnie na maluszka i zdrowo rośnie, ale boje się, że podczas porodu będzie skakać mi to ciśnienie. Bo z ciśnieniem nigdy nic nie wiadomo.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
Eirene, ale paczek nie był z mięsem aby? tak mi się na pierwszy rzut oka przeczytało
![]() Szaramyszka, ty mnie nie załamuj z tym przepełnieniem porodówek w Wawie ![]() ![]() ![]() aja, takie krzesło ma moja babcia, mieszka w domu bez kanalizacji
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-03-03 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zadomowienie
|
castia
![]() mirabilka gratuluje kolejnego tygodnia |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle szpitale w Polsce pod tym względem są okropne (pewnie nie wszystkie, ale większość). W tym, w którym ja będę rodzić, opieka lekarska i położnych jest bardzo dobra, ale warunki lokalowe fatalne. Ja wiem, że ładne ściany i fotele mają mniejsze znaczenie niż fachowy personel, ale jednak. Bo trafiasz tam często chora, zdenerwowana, wystraszona i to wszystko na pewno nie poprawia nastroju, który jak wiadomo, jest niesamowicie ważny w powracaniu do zdrowia. I jeszcze co mnie denerwuje, to że trudno się od kogoś czegoś dowiedzieć. Ja akurat należę do osób, które lubią być dobrze poinformowane, bo wtedy czuję się pewniej i bezpieczniej. A jak wtedy byłam w szpitalu, to trudno było o informację dotyczącą choćby tego, kiedy będzie lekarz i mnie zbada. Co się dzieje, jakie mają plany ze mną związane itp. Strasznie mnie to wkurzało. Tylko "proszę czekać" i "lekarz zdecyduje". Wrrrrrr!!!!! Oczywiście, często można uzyskać odpowiedź, ale najpierw musisz umieć zadać pytanie. Bo na wyjaśnienie ogólnej twojej sytuacji nie ma co liczyć. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-03 o 18:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Wtajemniczenie
|
a ja po tych słodkościach mam tylko mega wielką zgagę i nic więcej
![]() Małysz zakończył karierę. Koniec małyszomani ![]() ![]() mirabilka ja tez gratuluje kolejnego nowego tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3706 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze do niedawna miałam rwę, wiec tym bardziej współczuję, pamiętam, jak mi było ciężko się rozebrać u pani gin czy wejść na fotel, a przy wkładaniu nóg w strzemiona to łzy ciurkiem leciały. u ciebie jeszcze to taka krepująca sytuacja była, człowiek ma prawo do jakiejś intymności.
#3707 | ||
Zakorzenienie
|
tak sobie myśle o tych odchodzących wodach przy porodzie,
bo wszędzie mówią, że wtedy nie ma na co czekać tylko nal;ezy się zbierać do szpitala, ale chyba bez paniki ![]() można w spokoju wziąć prysznic, umyć sobie włosy czy cuś ![]() muszę położnej zapytać ![]() Cytat:
![]() ja mam w planach seks i mycie okien, ale nie mogę się zdecydować kiedy ![]() ja też się przebierałam na IP Cytat:
![]() i do tego takie ładne ![]()
![]() |
#3708 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie z tych "mądrych"
po porodzie SN i zszywanym kroczu ( chyba standard) jak to jest na porodówce? tzn nie umiem sobie wyobrazic tego - jak się krwawi+rana - a jeszcze słyszy się, że w niektórych szpitalach nie można w majtach nawet tych jednorazowych chodzic tylko trzeba przysłowiowo "wietrzyc ranę" - to co - mam leżec z podkładem i podpaską i trzymac udami? sorry ale nie umiem sobie tego nawet wyobrazic... jakieś to mało higieniczne mi się wydaje. Megi, Castia - dzięki ![]()
#3709 |
Zadomowienie
|
aja mi kazała położna wypróżnić się do basenu,bo powiedziałam,że do WC nie dojdę (trzeba było przejść kawałek korytarza z sali porodowej).Powiedziałam,ż e nie dam rady kucnąć na podłogę,człowiek powyginany od skurczy i jeszcze kroplówa
![]() ![]() nie wiem czy w locie czegoś nie zrobiłam ![]() ![]()
![]() |
#3710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
w miłości i w marzeniach wszystko jest możliwe Edytowane przez kampasiula Czas edycji: 2011-03-03 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3712 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co po porodzie sie dzieje. kto mi te podpaski da i w ogóle nie wiem. dziwna ta cała impreza mi sie wydaje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Raczkowanie
|
no i postanowione
14.03 wpada mi brygada i zaczynają burzyć dom więc jednak mam nadzieję że proroctwa gin się nie sprawdzą i doczekam kwietnia z porodem bo jak nie to będzie wesoło ale coś marnie to widzę - boshe - jak mnie dzisiaj ten zajączek ciśnie na wszystko co na dole ![]() a moja kota wczoraj mi zrobiła prezent - prasowałam sobie właśnie, drzwi na balkon były uchylone bo słoneczko było piękne i grzało, koty hasały gdzieś po polu wyprasowałam swoją białą koszulkę i położyłam na kupce wyprasowanych ciuchów na kanapie a tu wpada moja Diuna, wskoczyła na kanapę, przebiegła po ubraniach i tym sposobem mam białą koszulkę w czarne kocie łapki wzorek super ![]()
#3715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Rozeznanie
|
U nas na SR położna mówiła, że właśnie wszyscy myślą, że jak wody odejdą to od razu do szpitala, a że tak nie powinno być. Jeśli tylko wody odeszły, a nie ma regularnych skurczy, a odczuwa się ruchy dziecka to nie powinno się panikować i można jeszcze trochę poczekać, bo w szpitalu, przynajmniej moim, mają taką procedurę że jeśli nie ma skurczy to czekają 8 godzin, i dopiero wtedy podają kroplówkę. No i oczywiście dużo zależy też od tego jak wyglądają wody, bo jeśli są czyste to ok, a jak podbarwione krwią, albo zielone, no to wiadomo wtedy że trzeba jechać od razu na IP.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 |
Zadomowienie
|
dziewczyny dacie radę.Najlepiej zorganizowac sobie jakieś podkłady pod tyłek na łóżko w razie przecieku z tych wkładek. Skoro nie można u was siateczkowych majtek to i tak lepiej je mieć,bo jak dojśc do łazienki
![]() ![]() ![]()
#3719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ale jak każą mi do tej wanny wskoczyc to bede musiała sie rozebrac całkowicie, a potem z mega bólami ubrać znowu? pomoże mi ktoś ![]() przeciez nie bede paradowac na golasa. jeju nie wiem nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To wbrew pozorom nie jest takie trudne. Poza tym jak leżysz w łóżku to ją odginasz, robi za podkład leżący pod tyłkiem, a wszystko się wietrzy. Gorzej z chodzeniem,drobisz jak gejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.