DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-04, 12:15   #3181
honiagd
Raczkowanie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )

bo to jest tak że skoro wydajemy tyle kasy na jedzenie to na piciu jesteśmy ekonomiczne
honiagd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:28   #3182
kasiunia19994
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czarny_labedz Pokaż wiadomość
Cześć! Zazwyczaj odchudzałam się sama, różnie się to odbywało, ale zawsze kończyło tak samo, efektem jojo. Kilka miesięcy temu zaczęła odchudzać się ze mną rodzina. Ładnie, pięknie, ale już im ambicje zmalały, ale ja nauczyłam się jednego - w kupie raźniej. Tak więc od dzisiaj zaczynam na nowo Dukana - pierwszą fazę. Czy mogę się do Was dołączyć? Przygarniecie mnie?
Witam! Ja też od dziś zaczynam dietę Dukana, już po raz chyba 4... Zawsze wytrzymywałam aby I etap, jednak teraz postanowiłam wziąć się za siebie, żeby na wiosnę wyglądać lepiej.
Mam 16lat, 173cm wzrostu i ważę 66kg. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie W kupie zawsze raźniej
kasiunia19994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:28   #3183
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ech, zważyłam się, i po co mi to było? Liczyłam, że coś schudnę po okresie. Dziś mi się jakby zaczął kończyć, no to wlazłam na wagę, a tam tyle samo... A nawet 0.2 więcej, ale myślę, że to akurat porcelanka...

Dziwne, że PRZED okresem i na PW schudłam, a po okresie i na P nic
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:29   #3184
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez honiagd Pokaż wiadomość
bo to jest tak że skoro wydajemy tyle kasy na jedzenie to na piciu jesteśmy ekonomiczne
O tym samym dzisiaj pomyślałam! Wybieram się do znajomych na wieczór gier i zabaw i pomyślałam, że skoro nie piję alkoholu to kupię sobie superancki, porządny wkład do shishy i tyle przyjemności będę mieć
Mojego TŻ przyjaciel ostatnio zażartował sobie nawet, że skoro ani słodkiego ani alkoholu na imprezkach nie próbuję, to pewnie wydaję fortunę na dopalacze i narkotyki :P

Jeszcze 4 godzinki i do doooomuuu!!!! Ależ mi praca nie idzie...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:30   #3185
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja też idę na wesele, w czerwcu Ciekawe jak wtedy będę wyglądać Liczę, że będę mogła kupić wtedy jakąś fajną kieckę
Stary 2011-03-04, 12:32   #3186
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Witam dziewczynki w kolejny piękny i napawający optymizmem dzionek

Widzę, że dziś spadki - MOJE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH!!! no i jestem pod wrażeniem Waszej silnej woli w związku z wczorajszym dniem pokus hehe Chylę czoła!!!

Ja, przyznaję bez bicia, zgrzeszyłam wczoraj. I to z premedytacją.
Dziś jednak byłam już na szybkim spacerku, a zaraz wytrzęsę tyłeczkiem resztki winy przy hula hop

Zrobiłam żeli, ale przy jogurtowych zważył mi się jogurcik.....W związku z 3 dniem okresu efekt mojego pichcenia może być różny

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:42   #3187
sweet__chocolate
Raczkowanie

mój ukochany właśnie wrócił z makro i kupił całą paletkę jogurtów 0% i kiełki i tuńczyki w puszce :P jest kochany

Start: 03.12.2012r.
Cel: -10,1kg

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Za mną już: -4,4kg
sweet__chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:47   #3188
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
O tym samym dzisiaj pomyślałam! Wybieram się do znajomych na wieczór gier i zabaw i pomyślałam, że skoro nie piję alkoholu to kupię sobie superancki, porządny wkład do shishy i tyle przyjemności będę mieć
Mojego TŻ przyjaciel ostatnio zażartował sobie nawet, że skoro ani słodkiego ani alkoholu na imprezkach nie próbuję, to pewnie wydaję fortunę na dopalacze i narkotyki :P

Jeszcze 4 godzinki i do doooomuuu!!!! Ależ mi praca nie idzie...
na alko zwykle sporo się wydaje tak że teraz można poszaleć w zamian z shishą superaśną, litrami coli zero a i tak pewno taniej wyjdzie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ja też idę na wesele, w czerwcu Ciekawe jak wtedy będę wyglądać Liczę, że będę mogła kupić wtedy jakąś fajną kieckę
oj do czerwca to już pewno tyle kiecek będzie na ciebie że nie będziesz mogła wybrać

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki w kolejny piękny i napawający optymizmem dzionek

Widzę, że dziś spadki - MOJE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH!!! no i jestem pod wrażeniem Waszej silnej woli w związku z wczorajszym dniem pokus hehe Chylę czoła!!!

Ja, przyznaję bez bicia, zgrzeszyłam wczoraj. I to z premedytacją.
Dziś jednak byłam już na szybkim spacerku, a zaraz wytrzęsę tyłeczkiem resztki winy przy hula hop

Zrobiłam żeli, ale przy jogurtowych zważył mi się jogurcik.....W związku z 3 dniem okresu efekt mojego pichcenia może być różny
pewno miałaś ciepłą żelatynę a jogurt zimny - dlatego grudki się zrobiły... nie zwalałabym winy na okres
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:52   #3189
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość

pewno miałaś ciepłą żelatynę a jogurt zimny - dlatego grudki się zrobiły... nie zwalałabym winy na okres
Spadówka! hehe już taka kobieca natura, że szukamy winy gdzie indziej niż w sobie hihihi A tak na serio, to jogurt faktycznie był zimny i starałam się go zahartować. Przy mieszaniu było ok, ale zważył mi się przy gotowaniu Tak się śliniłam do tych żeliczków i zbyt szybko chciałam je zrobić hehe

A w ogóle, kochane, to chciałam Wam polecić zieloną herbatkę z opuncją figową mmm....cóż za zapaszek. Dostępna w Biedronce, robi ją dla nich POSTI.

Początek 13.02.2011
66,1 kg

Edytowane przez dominic_sz
Czas edycji: 2011-03-04 o 12:54
Stary 2011-03-04, 13:13   #3190
sweetpinky
Zakorzenienie

ale mi nie chodziło o to, że ludzie mi odradzają ze względu na jojo ale np moja ciotka mi nagadała ostatnio, że ta dieta wyniszcza najsłabsze części ciała, czyli np nerki, wątrobę, serce itp czyli, że nikt tak naprawdę nie wie co ma chore a ta dieta na to się rzuci, wiecie o co mi chodzi prawda? bo trochę nagmatwałam
i wkurzam się bo ja cykor jestem ale trzymam się diety pazurami, za dobrze mi idzie i jak pomyślę, że w maju będę laska to nic mnie nie ruszy

Dominic_Sz
Oj tak zielona herbata z opuncją jest pyszna

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2011-03-04 o 13:14
sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:20   #3191
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Fajnie, że są na tym forum osoby znające się na żywieniu i potrafią się wypowiedzieć w obronie naszej diety. Moja przyjaciółka, która skończyła żywienie człowieka, starsznie mnie zbeształa za Dukana. Powiedziała, że wybija ją każdemu z głowy, bo to dieta, która wyniszcza organizm i dlatego daje tak szybkie efekty, że wszystko wyjdzie mi w okresie menopauzy, że będę śmierdzieć moczem itp.
Nie znam się zupełnie na tych kwestiach i tylko przytaczam jej słowa. Sama nie potrafię w rzetelny sposób się do nich ustosunkować, dlatego ciesze się, że niektóre z Was potrafią się skonfrontować z takimi argumentami.
Powiem tyle - zawsze miałam b. wrażliwe jelita i problemy z żołądkiem z tego powodu. Na Dukanie mój żołądek czuje się wspaniale

Początek 13.02.2011
66,1 kg

Stary 2011-03-04, 13:23   #3192
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

uffff...posprzątałam: D

mięsko na obiad przygotowane, później tylko wrzucę na grilla.

co do naszej diety, nawet jak mi ktoś coś mówi, to ja mam swoje zdanie i tego się trzymam.

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Fajnie, że są na tym forum osoby znające się na żywieniu i potrafią się wypowiedzieć w obronie naszej diety. Moja przyjaciółka, która skończyła żywienie człowieka, starsznie mnie zbeształa za Dukana. Powiedziała, że wybija ją każdemu z głowy, bo to dieta, która wyniszcza organizm i dlatego daje tak szybkie efekty, że wszystko wyjdzie mi w okresie menopauzy, że będę śmierdzieć moczem itp.
Nie znam się zupełnie na tych kwestiach i tylko przytaczam jej słowa. Sama nie potrafię w rzetelny sposób się do nich ustosunkować, dlatego ciesze się, że niektóre z Was potrafią się skonfrontować z takimi argumentami.
Powiem tyle - zawsze miałam b. wrażliwe jelita i problemy z żołądkiem z tego powodu. Na Dukanie mój żołądek czuje się wspaniale

tego o śmierdzeniu moczem to przyznam, że jeszcze nie słyszałam hehe

ja też zauważyłam, że chyba lepiej się czuję na dukanie niż przed. jasne, że czasami są takie chwile, że się we wszystko wątpi, ale myślę, że cierpliwość nam wszystko wynagrodzi.

a co do tego jeszcze, że może nam się coś stać. jasne, że może, zawsze jest ryzyko..ale teraz wyjście z domu samo w sobie jest ryzykiem, też nie wiemy co się stanie.
a poza tym jedzenie jest napakowane takimi rzeczami, że od nich też nam się może coś stać. Więc ja wolę zaryzykować i ładnie wyglądać.

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:27   #3193
sweet__chocolate
Raczkowanie

dziewczyny a jak myślicie

bo ja jadę systemem 5/5
a czy w związku z jutrzejszą imprezą w domu mogę sobie zrobić PW dzisiaj mam 3 dzień P czyli od jutra zrobiłabym 3 PW i później dalej 5/5? czy lepiej nie?

Start: 03.12.2012r.
Cel: -10,1kg

71,1 ---> 66,7 ---> 60

Za mną już: -4,4kg
sweet__chocolate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:45   #3194
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Spadówka! hehe już taka kobieca natura, że szukamy winy gdzie indziej niż w sobie hihihi A tak na serio, to jogurt faktycznie był zimny i starałam się go zahartować. Przy mieszaniu było ok, ale zważył mi się przy gotowaniu Tak się śliniłam do tych żeliczków i zbyt szybko chciałam je zrobić hehe

A w ogóle, kochane, to chciałam Wam polecić zieloną herbatkę z opuncją figową mmm....cóż za zapaszek. Dostępna w Biedronce, robi ją dla nich POSTI.
okej to zwalamy winę na @ następne podejście zrobisz po okresie (studząc żelatynę )

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
ale mi nie chodziło o to, że ludzie mi odradzają ze względu na jojo ale np moja ciotka mi nagadała ostatnio, że ta dieta wyniszcza najsłabsze części ciała, czyli np nerki, wątrobę, serce itp czyli, że nikt tak naprawdę nie wie co ma chore a ta dieta na to się rzuci, wiecie o co mi chodzi prawda? bo trochę nagmatwałam
i wkurzam się bo ja cykor jestem ale trzymam się diety pazurami, za dobrze mi idzie i jak pomyślę, że w maju będę laska to nic mnie nie ruszy

Dominic_Sz
Oj tak zielona herbata z opuncją jest pyszna
Cytat:
na to jest tylko 1 odpowiedź: BADANIA, no i może jeszcze 2: dużo WODY, dużo WARZYW na PW. popatrzeć trzeba na naszą dietę z dużą ilością warzyw na PW, piciem wody, brakiem 'złych' tłuszczów, białego pieczywa, słodyczy i fastfoodów z całą masą chemii, 'polepszaczy', tłuszczów trans, cukru... a na standardową dietę polaka w której często warzywami są tylko ziemniaki i trochę zasmażanej kapusty, do tego tłuste mięsa, ciastka z kremem, z napoi głównie kawa, słodzone napoje i szybkie jedzenie na mieście. i co jest zdrowsze? ja tu teraz nie mówię do nikogo konkretnie bo wiadomo że są też ludzie nawet nie odchudzający się ale jedzący wg najzdrowszej diety śródziemnomorskiej no ale takich osób nie ma większości. i na takiej diecie trudno schudnąć a zalecana jest na całe życie. możemy zgodnie z nią jeść po dukanie....

dobra jest też zielona z pigwą
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:54   #3195
myrmyr
Rozeznanie

Hejho DUKANKI!

Cytat:
Napisane przez Nadiia24 Pokaż wiadomość
Waga pokazała spadek - 0,5 kg
Zaraz wskakuje pod prysznic i napije sie mocnej kawusi...
i wszamie jakieś śniadanko...
No jesteś NIEPRAWDOPODOBNA! klask i: BRAWO!!!

Nadal trzymam kciuki daj znać jak poszło na rozmowie

Cytat:
Hej
gratuluję dziewczyny spadków
piszę z pracy więc dlatego tak mało, mam pytanko, łykacie jakieś witaminki? tak profilaktycznie? polecacie jakieś?
Łykałam wapno, ale mi się skończyło, muszę kupić, do tego wit B6, silica i chrom.

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
Hej laseczki

Ja ide nas spakowac i dzisiaj , albo jutro nad ranem wyjezdzamy w Alpy
Bede tam caly tydzien wiec odezwe sie ok. niedzieli
Trzymajcie sie laseczki i nie grzeszyc
Baw się dobrze, na pewno wrócisz szczuplejsza po szaleństwach na stoku!

Cytat:
Kurcze wiecie co? wszyscy mi odradzają Dukana jak się dowiedzą, że na nim jestem, wszyscy mi gadają o złych skutkach, wkurza mnie już to
Dlatego ja nikomu nie powiedziałam, że jestem na Dukanie. Mąż widzi książki i forum dlatego jemu powiedziałam, że jestem na zmodyfikowanym Dukanie czyli trochę z niego czerpię a trochę nie I tyle, mam święty spokój!

Cytat:

To chyba największa bzdura jaką w życiu słyszałam

Cytat:
Napisane przez sweet__chocolate Pokaż wiadomość

bo ja jadę systemem 5/5
a czy w związku z jutrzejszą imprezą w domu mogę sobie zrobić PW dzisiaj mam 3 dzień P czyli od jutra zrobiłabym 3 PW i później dalej 5/5? czy lepiej nie?
Możesz - ja tak zrobiłam, że z 1/1 zrobiło mi się 4PW/4P i teraz (od dziś) znów na 1/1 wróciłam.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Na wadze dzisiaj zastój spadł - porcelanka ewidentnie No i mam -0,2kg Także pozytywnie, bo coś do przodu....
Stary 2011-03-04, 13:55   #3196
beate5454
Raczkowanie

Cytat:
mój ukochany właśnie wrócił z makro i kupił całą paletkę jogurtów 0% i kiełki i tuńczyki w puszce :P jest kochany
HEj ...juz wczoraj sie pytalam , czy to byla Twoja kolezanka co dostala przedzawal? chcialam sie dowiedziec czy stweirdzili , ze to bylo wywolane ta dietka dukana ? czy poprostu czym innym?
beate5454 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:59   #3197
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

:
Cytat:
Napisane przez myrmyr Pokaż wiadomość
Hejho DUKANKI!

No jesteś NIEPRAWDOPODOBNA! klask i: BRAWO!!!

Nadal trzymam kciuki daj znać jak poszło na rozmowie

Łykałam wapno, ale mi się skończyło, muszę kupić, do tego wit B6, silica i chrom.

Baw się dobrze, na pewno wrócisz szczuplejsza po szaleństwach na stoku!

Dlatego ja nikomu nie powiedziałam, że jestem na Dukanie. Mąż widzi książki i forum dlatego jemu powiedziałam, że jestem na zmodyfikowanym Dukanie czyli trochę z niego czerpię a trochę nie I tyle, mam święty spokój!

To chyba największa bzdura jaką w życiu słyszałam

Możesz - ja tak zrobiłam, że z 1/1 zrobiło mi się 4PW/4P i teraz (od dziś) znów na 1/1 wróciłam.

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Na wadze dzisiaj zastój spadł - porcelanka ewidentnie No i mam -0,2kg Także pozytywnie, bo coś do przodu....
:brz ydal:
a co do tego, że mężowi powiedziałaś, że zmodyfikowany, to on nie wie na czym ta dieta polega? czy nie widzi co jesz?

Stary 2011-03-04, 14:07   #3198
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

No tak, bo widzicie łatwo jest kogoś skrytykować, mówię tu o tej mojej koleżance, że ja się odchudzam Dukanem, nagadać głupot, nastraszyć i walnąć tekst, że jest milion innych sposobów na zgubienie kilogramów. Tylko, powiedzcie mi, jak można uważać się za specjalistę od spraw żywienia, robić mi wykłady, a samemu przyznawać się, że się prawie nic nie je!!!!! żeby utrzymać figurę
I macie rację, ja na Dukanie nareszcie czuję, że robię coś dla siebie, w mojej lodówce są różnorodne produkty, duża ilość warzyw w jadłospisie, dużo wody i aż chce się człowiekowi zabrać za jakieś ćwiczenia fizyczne, bo czuję, że teraz gdy działam kompleksowo nareszcie to wszystko ma sens.

Początek 13.02.2011
66,1 kg

Stary 2011-03-04, 14:25   #3199
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:

Troche mnie zatkało
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 15:30   #3200
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

HALLO HALLO GDZIE SIĘ PODZIEWACIE WSZYSTKIE??

Stary 2011-03-04, 15:39   #3201
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mnie zabiło śmierdzenie moczem od dukana, jeszcze się nie podniosłam po tym szoku
Stary 2011-03-04, 15:48   #3202
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Mnie zabiło śmierdzenie moczem od dukana, jeszcze się nie podniosłam po tym szoku
też jestem w szoku.. hehe

Stary 2011-03-04, 16:34   #3203
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Byłam dzisiaj u lekarza z moim wynikami badań, niestety u innej pani doktor bo mojej nie było, i pani stwierdziła, że wyniki jak najbardziej w porządku... no i nie wiem bo hematokryt mi się dość znacznie podniósł i jest podwyższony.. i teraz nie wiem czy zostawić to tak jak jest czy iść jeszcze do innego lekarza..

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 16:49   #3204
sweetpinky
Zakorzenienie

Matko śmierdzieć moczem???? t ego i ja nie słyszałam

no i właśnie ja się zgadzam z Wami, poprostu jak przy każdej diecie trzeba działać z głową i tyle

Kochane kolejne pytanie
czytałam, że żurawina jest dozwolona i czy to prawda? chciałabym sobie pobudzić pracę nerek i zreztą wypłukiwać świństwa a żurawina jest w tym świetna i dzisiaj jak byłam w sklepie widziałam sok z żurwainy BIO bez żadnego cukru, drogi bo 25 zł za buteleczkę i jakby tak wypijać codziennie pół szklaneczki rozcieńczonym z wodą

Edytowane przez sweetpinky
Czas edycji: 2011-03-04 o 16:51
sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 17:22   #3205
angel 1
Raczkowanie

Doberek!!

dziewczyny zgrzeszyłam po raz pierwszy wczoraj:mu r:
zjadłam może 6 faworków,bo znajoma wpadła i....zaliczyłam grzeszka.
Bardzo sobie nagrabiłam?? Od dziś normalnie dukam.
Właśnie kumpel się odezwał czy wyskoczymy na piwo jutro z nim,ach jaka jestem zła.Iść i patrzeć jak inni w siebie wlewają,czy odmówić i mieć spokój,co by nie kusić???(uwielbiam piwo)

dukam od: 16 luty 2011
angel 1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 17:34   #3206
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Matko śmierdzieć moczem???? t ego i ja nie słyszałam

no i właśnie ja się zgadzam z Wami, poprostu jak przy każdej diecie trzeba działać z głową i tyle

Kochane kolejne pytanie
czytałam, że żurawina jest dozwolona i czy to prawda? chciałabym sobie pobudzić pracę nerek i zreztą wypłukiwać świństwa a żurawina jest w tym świetna i dzisiaj jak byłam w sklepie widziałam sok z żurwainy BIO bez żadnego cukru, drogi bo 25 zł za buteleczkę i jakby tak wypijać codziennie pół szklaneczki rozcieńczonym z wodą
Też czytałam, że żurawina dozwolona... Piję czasem herbatkę z żurawiną. Soku bym się chyba nie odważyła
Stary 2011-03-04, 17:44   #3207
Sorceresss
Wtajemniczenie

PIĄĄĄĄTEK!!!

Cytat:
ja po koniec kwietnia idę na wesele i kupiłam sobie sukienkę w zeszłym tygodniu... była na sporej promocji i się bałam, że nic nie znajdę za taką cenę najwyżej będę mieć dwie! Tam gdzie mi poleciało dużo cm leży idealnie - a tam gdzie jeszcze muszę popracować jest taka... ciut ciut ciutenieczkę maława

Cytat:

bo ja jadę systemem 5/5
wg mnie na 100% możesz

Cytat:
śmiej się, śmiej!!! A jak to prawda? :P A jak naprawdę będziemy śmierdzieć moczem (!!! )? Kto Ci to wie...

Tak na marginesie... można śmierdzieć moczem wykluczając fakt posikania się?

Cytat:
Napisane przez angel 1 Pokaż wiadomość
Doberek!!

dziewczyny zgrzeszyłam po raz pierwszy wczoraj:mu r:
zjadłam może 6 faworków,bo znajoma wpadła i....zaliczyłam grzeszka.
Bardzo sobie nagrabiłam?? Od dziś normalnie dukam.
Właśnie kumpel się odezwał czy wyskoczymy na piwo jutro z nim,ach jaka jestem zła.Iść i patrzeć jak inni w siebie wlewają,czy odmówić i mieć spokój,co by nie kusić???(uwielbiam piwo)

lańsko z grzechy?

Ja tam wychodzę z domu... szkoda mi spotkań z przyjaciółmi. Na początku wąchałam TŻtowi piwo Teraz mnie to lekko strzyka a nawet czuję obrzydzenie patrząc jak wódkę piją

I jest plus - oszczędzamy na taksówkach i nie ma walki o nie bycie kierowcą

KURKA SIWA! Ale mam parcie na słodkie... chyba pójdą placuszki cynamonowe w ruch

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 17:59   #3208
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
PIĄĄĄĄTEK!!!

ja po koniec kwietnia idę na wesele i kupiłam sobie sukienkę w zeszłym tygodniu... była na sporej promocji i się bałam, że nic nie znajdę za taką cenę najwyżej będę mieć dwie! Tam gdzie mi poleciało dużo cm leży idealnie - a tam gdzie jeszcze muszę popracować jest taka... ciut ciut ciutenieczkę maława

wg mnie na 100% możesz

śmiej się, śmiej!!! A jak to prawda? :P A jak naprawdę będziemy śmierdzieć moczem (!!! )? Kto Ci to wie...

Tak na marginesie... można śmierdzieć moczem wykluczając fakt posikania się?

lańsko z grzechy?

Ja tam wychodzę z domu... szkoda mi spotkań z przyjaciółmi. Na początku wąchałam TŻtowi piwo Teraz mnie to lekko strzyka a nawet czuję obrzydzenie patrząc jak wódkę piją

I jest plus - oszczędzamy na taksówkach i nie ma walki o nie bycie kierowcą

KURKA SIWA! Ale mam parcie na słodkie... chyba pójdą placuszki cynamonowe w ruch
za mną też tak chodzi słodkie już od wczoraj, zeżarłam całą nutelkę.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

a ja teraz staram się doprowadzić moją twarz do porządku, co by jakoś wyglądać jutro u przyszłej teściowej.. bo ona to zawsze patrzy.. hehehe
nie wiem co mam jutro zabrać na uczelnię do jedzenia

Stary 2011-03-04, 18:00   #3209
basia_ww
Zakorzenienie

cześć chudzielce

ja mega happy bo mam już urlop całe 2 tygodnie
oddałam służbowy telefon, prywatnego nie odbieram

tak mnie dziś moje dziecko zdenerwowało że
zrobiłam sobie nutelle i zjadłam całą, ale lepsze to niż tabliczkę czekolady - która leży w szafce

a na dworze już tak pięknie że widać wiosnę....
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 18:03   #3210
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Zobaczcie, zwróciłam dziś uwagę na taki przepis w "Rewolucjach na talerzu" (generalnie nie lubię tego programu bo uważam, że prowadzące są denne Ale przepisy się czasem przydają )

Trzeba by go lekko zmodyfikować (odjąć bryndzę bo to tłusty ser), ale poza tym chyba się nadaje na PW?

800g mielona mięso z udźca z indyka
1 pęczek pietruszki
1czubata łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy
1 szczypta płatków chilli
2 pieczone papryki
1/2 kostki bryndzy
1 garść rukoli
sól, pieprz

Papryki piec w 200 stopniach aż skórka sczernieje. Obrać ze skórki. Natkę pietruszki posiekać drobno. Mielone mięso wymieszać z pietruszką, musztardą, płatkami chilli. Posolić i popieprzyć. Masę mięsna wyłożyć na deskę, formować prostokąt. Po środku prostokąta ułożyć pieczoną paprykę, bryndzę i rukolę. Zwinąć w rulon. Rulon mięsa obsmażyć na patelni teflonowej. Przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu położyć papier do pieczenia zwilżony wodą. Pieczemy w 200 stopniach przez 45 min. Na ostatnie 10 minut zdejmuje papier z góry foremki i grillujemy.
Podajemy z zieloną sałatą, kiełkami słonecznikowymi, pomidorami cherry i czosnkowym sosem vinegret.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości