|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )
bo to jest tak że skoro wydajemy tyle kasy na jedzenie to na piciu jesteśmy ekonomiczne
|
|
|
|
#3182 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam 16lat, 173cm wzrostu i ważę 66kg. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie W kupie zawsze raźniej
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ech, zważyłam się, i po co mi to było? Liczyłam, że coś schudnę po okresie. Dziś mi się jakby zaczął kończyć, no to wlazłam na wagę, a tam tyle samo... A nawet 0.2 więcej, ale myślę, że to akurat porcelanka...
![]() Dziwne, że PRZED okresem i na PW schudłam, a po okresie i na P nic
|
|
|
|
#3184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tym samym dzisiaj pomyślałam! Wybieram się do znajomych na wieczór gier i zabaw ![]() Mojego TŻ przyjaciel ostatnio zażartował sobie nawet, że skoro ani słodkiego ani alkoholu na imprezkach nie próbuję, to pewnie wydaję fortunę na dopalacze i narkotyki :P ![]() Jeszcze 4 godzinki i do doooomuuu!!!! Ależ mi praca nie idzie...
|
|
|
#3185 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja też idę na wesele, w czerwcu
Ciekawe jak wtedy będę wyglądać Liczę, że będę mogła kupić wtedy jakąś fajną kieckę
|
|
|
|
#3186 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki w kolejny piękny i napawający optymizmem dzionek
![]() Widzę, że dziś spadki - MOJE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH!!! Chylę czoła!!! ![]() Ja, przyznaję bez bicia, zgrzeszyłam wczoraj. I to z premedytacją. Dziś jednak byłam już na szybkim spacerku, a zaraz wytrzęsę tyłeczkiem resztki winy przy hula hop Zrobiłam żeli, ale przy jogurtowych zważył mi się jogurcik..... W związku z 3 dniem okresu efekt mojego pichcenia może być różny
|
#3187 |
|
Raczkowanie
|
mój ukochany właśnie wrócił z makro i kupił całą paletkę jogurtów 0% i kiełki i tuńczyki w puszce :P jest kochany
|
#3188 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3189 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak na serio, to jogurt faktycznie był zimny i starałam się go zahartować. Przy mieszaniu było ok, ale zważył mi się przy gotowaniu Tak się śliniłam do tych żeliczków i zbyt szybko chciałam je zrobić hehe ![]() A w ogóle, kochane, to chciałam Wam polecić zieloną herbatkę z opuncją figową mmm....cóż za zapaszek. Dostępna w Biedronce, robi ją dla nich POSTI.
Początek 13.02.2011 66,1 kg ![]() ![]() II faza od 18.02.2011...... 05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!! 05.07.2011 początek III fazy 120dni III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg Edytowane przez dominic_sz Czas edycji: 2011-03-04 o 12:54 |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi nie chodziło o to, że ludzie mi odradzają ze względu na jojo ale np moja ciotka mi nagadała ostatnio, że ta dieta wyniszcza najsłabsze części ciała, czyli np nerki, wątrobę, serce itp czyli, że nikt tak naprawdę nie wie co ma chore a ta dieta na to się rzuci, wiecie o co mi chodzi prawda? bo trochę nagmatwałam
i wkurzam się bo ja cykor jestem ![]() Dominic_Sz Oj tak zielona herbata z opuncją jest pyszna
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2011-03-04 o 13:14 |
|
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie, że są na tym forum osoby znające się na żywieniu i potrafią się wypowiedzieć w obronie naszej diety. Moja przyjaciółka, która skończyła żywienie człowieka, starsznie mnie zbeształa za Dukana. Powiedziała, że wybija ją każdemu z głowy, bo to dieta, która wyniszcza organizm i dlatego daje tak szybkie efekty, że wszystko wyjdzie mi w okresie menopauzy, że będę śmierdzieć moczem itp.
Nie znam się zupełnie na tych kwestiach i tylko przytaczam jej słowa. Sama nie potrafię w rzetelny sposób się do nich ustosunkować, dlatego ciesze się, że niektóre z Was potrafią się skonfrontować z takimi argumentami. Powiem tyle - zawsze miałam b. wrażliwe jelita i problemy z żołądkiem z tego powodu. Na Dukanie mój żołądek czuje się wspaniale
|
#3192 | |
|
Zadomowienie
|
uffff...posprzątałam
![]() : Dmięsko na obiad przygotowane, później tylko wrzucę na grilla. co do naszej diety, nawet jak mi ktoś coś mówi, to ja mam swoje zdanie i tego się trzymam. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
tego o śmierdzeniu moczem to przyznam, że jeszcze nie słyszałam hehe ja też zauważyłam, że chyba lepiej się czuję na dukanie niż przed. jasne, że czasami są takie chwile, że się we wszystko wątpi, ale myślę, że cierpliwość nam wszystko wynagrodzi. a co do tego jeszcze, że może nam się coś stać. jasne, że może, zawsze jest ryzyko..ale teraz wyjście z domu samo w sobie jest ryzykiem, też nie wiemy co się stanie. a poza tym jedzenie jest napakowane takimi rzeczami, że od nich też nam się może coś stać. Więc ja wolę zaryzykować i ładnie wyglądać.
|
|
#3193 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak myślicie
bo ja jadę systemem 5/5 a czy w związku z jutrzejszą imprezą w domu mogę sobie zrobić PW dzisiaj mam 3 dzień P czyli od jutra zrobiłabym 3 PW i później dalej 5/5? czy lepiej nie?
|
#3194 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
dobra jest też zielona z pigwą |
|||
|
|
|
#3195 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hejho DUKANKI!
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: BRAWO!!!Nadal trzymam kciuki daj znać jak poszło na rozmowie Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tyle, mam święty spokój! ![]() Cytat:
To chyba największa bzdura jaką w życiu słyszałam Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Na wadze dzisiaj zastój spadł - porcelanka ewidentnie ![]() No i mam -0,2kg Także pozytywnie, bo coś do przodu....
|
|
#3196 |
|
Raczkowanie
|
HEj ...juz wczoraj sie pytalam , czy to byla Twoja kolezanka co dostala przedzawal? chcialam sie dowiedziec czy stweirdzili , ze to bylo wywolane ta dietka dukana ? czy poprostu czym innym?
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zadomowienie
|
:
Cytat:
![]() a co do tego, że mężowi powiedziałaś, że zmodyfikowany, to on nie wie na czym ta dieta polega? czy nie widzi co jesz?
|
|
#3198 |
|
Raczkowanie
|
No tak, bo widzicie łatwo jest kogoś skrytykować, mówię tu o tej mojej koleżance, że ja się odchudzam Dukanem, nagadać głupot, nastraszyć i walnąć tekst, że jest milion innych sposobów na zgubienie kilogramów. Tylko, powiedzcie mi, jak można uważać się za specjalistę od spraw żywienia, robić mi wykłady, a samemu przyznawać się, że się prawie nic nie je!!!!! żeby utrzymać figurę
![]() I macie rację, ja na Dukanie nareszcie czuję, że robię coś dla siebie, w mojej lodówce są różnorodne produkty, duża ilość warzyw w jadłospisie, dużo wody i aż chce się człowiekowi zabrać za jakieś ćwiczenia fizyczne, bo czuję, że teraz gdy działam kompleksowo nareszcie to wszystko ma sens.
|
#3199 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
HALLO HALLO GDZIE SIĘ PODZIEWACIE WSZYSTKIE??
![]()
|
#3201 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mnie zabiło śmierdzenie moczem od dukana, jeszcze się nie podniosłam po tym szoku
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3203 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj u lekarza z moim wynikami badań, niestety u innej pani doktor bo mojej nie było, i pani stwierdziła, że wyniki jak najbardziej w porządku... no i nie wiem bo hematokryt mi się dość znacznie podniósł i jest podwyższony..
i teraz nie wiem czy zostawić to tak jak jest czy iść jeszcze do innego lekarza..
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
Matko śmierdzieć moczem????
no i właśnie ja się zgadzam z Wami, poprostu jak przy każdej diecie trzeba działać z głową i tyle ![]() Kochane kolejne pytanie czytałam, że żurawina jest dozwolona i czy to prawda? chciałabym sobie pobudzić pracę nerek i zreztą wypłukiwać świństwa a żurawina jest w tym świetna i dzisiaj jak byłam w sklepie widziałam sok z żurwainy BIO bez żadnego cukru, drogi bo 25 zł za buteleczkę i jakby tak wypijać codziennie pół szklaneczki rozcieńczonym z wodą
♥ Edytowane przez sweetpinky Czas edycji: 2011-03-04 o 16:51 |
|
|
|
#3205 |
|
Raczkowanie
|
Doberek!!
dziewczyny zgrzeszyłam po raz pierwszy wczoraj zjadłam może 6 faworków,bo znajoma wpadła i....zaliczyłam grzeszka .Bardzo sobie nagrabiłam?? Od dziś normalnie dukam.Właśnie kumpel się odezwał czy wyskoczymy na piwo jutro z nim,ach jaka jestem zła (uwielbiam piwo |
|
|
|
#3206 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3207 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
PIĄĄĄĄTEK!!! Cytat:
najwyżej będę mieć dwie! Tam gdzie mi poleciało dużo cm leży idealnie - a tam gdzie jeszcze muszę popracować jest taka... ciut ciut ciutenieczkę maława ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak na marginesie... można śmierdzieć moczem wykluczając fakt posikania się? Cytat:
lańsko z grzechy? Ja tam wychodzę z domu... szkoda mi spotkań z przyjaciółmi. Na początku wąchałam TŻtowi piwo Teraz mnie to lekko strzyka a nawet czuję obrzydzenie patrząc jak wódkę piją I jest plus - oszczędzamy na taksówkach i nie ma walki o nie bycie kierowcą KURKA SIWA! Ale mam parcie na słodkie... chyba pójdą placuszki cynamonowe w ruch
|
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- a ja teraz staram się doprowadzić moją twarz do porządku, co by jakoś wyglądać jutro u przyszłej teściowej.. bo ona to zawsze patrzy.. hehehe nie wiem co mam jutro zabrać na uczelnię do jedzenia
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
cześć chudzielce
![]() ja mega happy bo mam już urlop całe 2 tygodnie oddałam służbowy telefon, prywatnego nie odbieram ![]() tak mnie dziś moje dziecko zdenerwowało że zrobiłam sobie nutelle i zjadłam całą, ale lepsze to niż tabliczkę czekolady - która leży w szafce ![]() a na dworze już tak pięknie że widać wiosnę.... |
|
|
|
#3210 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Zobaczcie, zwróciłam dziś uwagę na taki przepis w "Rewolucjach na talerzu" (generalnie nie lubię tego programu bo uważam, że prowadzące są denne
Ale przepisy się czasem przydają )Trzeba by go lekko zmodyfikować (odjąć bryndzę bo to tłusty ser), ale poza tym chyba się nadaje na PW? 800g mielona mięso z udźca z indyka 1 pęczek pietruszki 1czubata łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy 1 szczypta płatków chilli 2 pieczone papryki 1/2 kostki bryndzy 1 garść rukoli sól, pieprz Papryki piec w 200 stopniach aż skórka sczernieje. Obrać ze skórki. Natkę pietruszki posiekać drobno. Mielone mięso wymieszać z pietruszką, musztardą, płatkami chilli. Posolić i popieprzyć. Masę mięsna wyłożyć na deskę, formować prostokąt. Po środku prostokąta ułożyć pieczoną paprykę, bryndzę i rukolę. Zwinąć w rulon. Rulon mięsa obsmażyć na patelni teflonowej. Przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu położyć papier do pieczenia zwilżony wodą. Pieczemy w 200 stopniach przez 45 min. Na ostatnie 10 minut zdejmuje papier z góry foremki i grillujemy. Podajemy z zieloną sałatą, kiełkami słonecznikowymi, pomidorami cherry i czosnkowym sosem vinegret. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Liczę, że będę mogła kupić wtedy jakąś fajną kieckę 

klask i:

i teraz nie wiem czy zostawić to tak jak jest czy iść jeszcze do innego lekarza..