Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-05, 08:58   #2101
MoniaK
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Kurczę, co wy z tymi zdradami no Ja chyba w ogóle nie jestem zazdrosna ale też nigdy nie miałam powodu, a to kogo ma w komórce mój małż to mi ani ziębi ani parzy Chociaż z drugiej strony nigdy nie byłam w sytuacji, że jakaś panna wysyła smsy do małża wiadomych treści. Wtedy nie wiem jak bym się zachowała

Siasiek, jedzenie na śpiocha

Moniqa, tylko się nie przepracuj przy tych porządkach

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-03-05 o 08:59
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 09:03   #2102
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

hejka Lalunie, jak znów super słonecznie choć mróz chyba trzyma bo widzę zamarznięte szyby w autkach.
Jadziś ostatni dzień u rodziców troche mi smutno, że musze wracac....
Na dodatek małż leci na kilka dni w delegację i będę siama spała ale to dopiero za tydzień
Nie wiecie, czy jakas firma dzieciowa zlokalizowana jest w holandii ? bo jak tak to każe mu zakupy odpowiednie zrobić, bo może taniej

Grazin
co za lafirynda z tej ex... przypuszczam, ze teraz załuje ze nie jest z Twoim TŻ ale bardzo dobrze jej tak! Mądrze powiedział Twoj TŻ-nie ruszaj gówna....
Relaksuj sie dziś z Siasią i na zakupkach !!! A potem sie pochwal
no i oszczednie z tym piciem

monika21121984 a wyobraz sobie potem pierwszy raz po takiej przerwie hihi chyba bede miała stresa jak niemalze 19lat temu no nie strasz z tym porodem.... ze to moze miec wpływ
ale sie narobiłaś współczuje!

Agnieszka.M ale Twoje dziecie rozbrykane mam nadzieje, ze po drugiej stronie brzuszka juz nieco utemperuje swoje harce taaak.. wibracje musicie nabyc koniecznie a metoda na wyspanie (czyt. delegacje z małżem) rozwaliła mnie na łopatki
Jak zazdroszczę kudłatego Antosia ja sama do 3 r.ż byłam prawie łysa i boje sie ze gabi wrodzi sie w mami a mnie tak bardzo podobają się owłosione niemowlęta

eweska odpocznij troszkę choc przy weekendzie

moniqac... ale te Twoje ludki mają z Tobą dobrze! Normalnie kraina łaskawości z Ciebie (oczywiscie wtedy gdy pozwolić mozna sobie na to) Szkoda, ze moja pani dyr jest całkowitym przeciwieństwem Ciebie
no my też za Tobą tesknimy i łączymy sie w bólu pracy
Ja dołączam do Ciebie w poniedziałek... choleeeeeeernie sie ciesze Znów budzik 6,20 zadzwoni
Nareszcie bedziesz spała u siebie i wszystko takie nowe i pachnące pochwalisz się zdjeciami

Jeśli chodzi o spotkanie w weekend, to za tydzień nie moge... moje kolezanki ze starej pracy przywoża w tajemnicy jedną z nich (bo ma 30 urodziny) i świetujemy je w Krk. Tzn na pewno Magda kapnie sie po drodze o co chodzi, ale oficjalnie, jadą wszystkie na zakupy do Fashion House

Mojego TŻta dziadek wylądował w szpitalu wczoraj, z zapaleniem płuc i odmą płucną.. mam nadzieje, ze wyjdzie z tego...

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 09:14   #2103
moniqac
Zadomowienie

Poziomeczko trochę sobie pracuje i rozwaliłaś mnie tym gdzie co jest aktualnie , ja też miewam skurcze i bóle jak na @ - od tygodnia , ale mam nadzieje, że to jeszcze nic nie znaczy. tej wersji sie trzymam jak pijany płotu .

MoniaK - szczęściaro, chciałabym nie wiedzieć co to zazdrość, ale nie chce się od rana nakręcać .

daisuś - no to Kochana ja od poniedziałku trzymam za Ciebie kciuki i będę myślała, o Tobie. niech pani dyr sobie w końcu daruje .... głupia kwoka.
mają dobrze (chociaż oni pewnie inaczej by mówili ), ale tez potrafie być ostra, niestety, niektórzy muszą czuć "bata" żeby pracować.

to może za dwa tygodnie? akurat mój TZ ma uczelnie, my mamy dwa latka jego chrześnicy, ale ja skoro nie pije mogę jeździć wtedy.

Dziewczyny - za dwa tygodnie w fashion house? dacie rade?!

ciekawe czy nam sie uda .

przypaliłam grysik ale twardo jem .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 09:18   #2104
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Monia ja tez jestem okroooopna zazdrosnica wiec Cie rozumiem doskonale !! jednak jestem pewna, ze Twoj małz skoro sam przeżył taki cios i wie co to znaczy, nie powtórzy takiego numeru !!mozesz spac spokojnie
To co sobota 19.03 wstepnie ?? co Wy na to kochane śląsko-małopolskie Mamusie?
Grazin, rezerwuj furę

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 09:24   #2105
moniqac
Zadomowienie

Aga.M nie dopisałam że piękny synuś!!!!!!! fotki obłędne , mój niestety przez ułożenie nie chce nam pokazać buźki , ale coż, za niedługo zobaczymy na własne oczy .
bałam się właśnie tego, że ta szkoła rodzenia to będzie małe rozczarowanie, ale cóż zrobić. lepiej iść niż nie iść. a płaci się od razu czy po wszystkich zajęciach?.

co do karmienia piersią - bo też było na tapecie, oczywiście temat już zakończony, ale skoro mnie nie było to powiem tylko tyle, że ja mam chyba zupełnie nienormalne podejście do macierzyństwa, bo w ogóle nie zakłądam że miałoby być coś nie tak, mimo iż czeka mnie cc, to też nie zakładam że mogę nie mieć mleka od razu, coś czuję że czeka mnie mocne przebudzenie.... tfu tfu tfu.... boje sie natomiast depresji po porodowej, ale z tym się nie będę powtarzała.

przypaliłam grysik wiem, wiem, pisam już ale od wczoraj mi się chciało a tu taki smak spalenizny .

Stary 2011-03-05, 09:24   #2106
MoniaK
Zakorzenienie

No ładnie, a wy się znów umawiacie na spotkanie. Ja też chcę a wszędzie mam daleko

Moniqac, chciałabym mieć kiedyś takiego szefa jak Ty W swoich dotychczasowych pracach trafiałam na różnych ale większość była beznadziejna Szczyt szczytów to pewna pani mecenas przez którą miałam prawie wrzody na żołądku
Stary 2011-03-05, 09:34   #2107
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Zakupki w Ikei udane! Antos ma na czym spac i ma tez komode, w ktorej beda jego rzeczy kupilam mu tez zielona lampke na sciane w postaci jakiegos robaka mam nadzieje, ze uda mi sie dzisaj Tzeta namowic na skladanie mebelkow!!! Ide zaraz doprowadzac jego pokoik do sterylnej czystosci by mezu mogl pracowac dzisaj tam

ddaisy bardzo mi przykro z powodu Dziadzi meza... mocno trzymam kciuki by z tego wyszedl!!!!
AgnieszkaM, Twoj Antos to niezly przystojniaczek no i zadziorny! Chlopakiem jest wiec musi lobuzowac a piastke to pewnie do Was z dopiskiem ''ja Wam jeszcze pokaze'' No i siupel, ze wloski ma... moj na ostatnim usg jeszcze byl lysy no ale to chlopak to sie nie martwie... najwazniejsze by zdrowe nasze dzieci byly Co do bujaczka to zgadzam sie w 100%... moj tez Antos tez koniecznie potrzebuje, bo w dzien spi a w nocy jak mama chce spac to rzadzi jak nie wiem co
Gusiagatko piekny brzunio... teraz najszybciej bedzie rosl kochana
Grazin nie przejmuj sie pinda najwazniejsze, ze TZ ma ja w dupce, a ona sie tylko upokarza tymi smsami...

Zazdraszczam Wam tych spotkan, bo tez bym chciala chlip chlip niedlugo wszystkie bedziecie sie znaly, a ja sie bede czula jak odludek
Stary 2011-03-05, 09:39   #2108
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Zazdroszczę Siaśkowi i Grazin dzisiejszego spotkania, zazdroszczę spotkania śląskiego!

Kurde, szkoda, że nam się coś Łódź nie chce integrować, a warszawianki zwarte i gotowe na dłuższy wypad

Jeszcze Mimbson mogłaby wyrazić chęć spotkania w połowie drogi Bydgoszcz-Warszawa

Siasiek, jeśli zjadłaś wafelki przez sen, to się nie liczy! PRZEZ SEN SIĘ NIE LICZY!

Ddaaiissyy, to jak masz urlop od TŻ, to wpadaj do mnie Zdróweczka dla dziadka!

Moniquac, nie panikuję z tymi skurczami, tylko zastanawiam się, czy to jest to W ogóle nic nie wiem, dziś dzień taki, że niczego nie wiem, jestem wielorybus cellulitus marudus

no i aż mi się smutno zrobiło na ten spalony grysik

Pauliziu, cześć! Wiem, którego robalka masz, Przyjaciółka ma takiego w pokoju syneczka. Super światło daje

No i zgadzam się z Twoją opinią! Kobita, która narzuca się facetowi tylko się upokarza

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 09:42   #2109
moniqac
Zadomowienie

MoniaK - ja też miałam takich super szefów, że staram się właśnie przez to uważać, chociaż dzisiaj bardziej ich rozumiem - to znaczy rozumiem presję pod jaką są a nie zrozumiem nigdy wywyższania się i chamstwa wobec pracowników - bo to poniżej pasa. staram się pamiętać, że szefowie nigdy nie mówili nawet dziękuję, czy "dobra robota" a tego tez człowiek potrzebuje - więc chodzę i im dziękuje . ale bywam też trudna, bo nerwowa jestem niestety, ale też przeproszę.
może nie tak powinien wyglądać szef - jeśli chodzi o zdobywanie kolejnych szczebli w firmie, ale nie będę nikogo poniżała jak mnie poniżano (mój pierwszy szef... do dziś mam ochote go opluć).

Paulizia
- Ty się chwal co to za cuda kupiłaś widzę że kciuki za sypanie kasy przyniosły skutki pozytywne .

właśnie daisy - zdrowia dla dziadka! za niego.

a fotki wstawię jak tylko choć trochę posprzątam, bo jest okropnie brudno. i wszystko jest białe .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-03-05 o 09:45
Stary 2011-03-05, 09:43   #2110
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
A Ty nie myślałaś żeby te pierogi lepić na handel? kurcze ja nie pamiętam kiedy to robiłam, chyba ze 3 lata temu. U nas babka klei takie domowe później sprzedaje, za odpowiednią cenę oczywiście ale są pyszne

Podajcie wasze adresy to bede Wam rozsyłać
Dar do pierogów mam - nie ma co bo każdemu smakują.

A to ja Wam wkleje fotki nowego lokum dla naszego Bobka Wprawdzie remont był rok temu ale pokaże Wam jak Miśko będzie mieszkał.
Zdjęcia z pokoju naszego gdzie bedzie stało łóżeczko, telewizor wyniesie się do drugiego pokoju a komode podsunie pod tą wiszącą szafke no a łóżeczko na miejsce komody
Miało stać pod naszym drzewkiem ale tak by na przejściu głupio było.
I zdjęcie moich storczyków
No i zdjęcia z ogrodu - do pergoli dziadek robi już huśtawkę
A w altanie spędzamy większość czasu w lecie, wózkiem tam wjade czy postawie w słońcu i Miś bedzie spał
No i oczko w którym bedzie kąpany żart

Także wydaje mi się że szuflad i szafek mam dostatek, najwyżej nasze się przeniesie do gościnnego i jakoś poradzimy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (41,8 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (25,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (40,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (52,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (56,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (81,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (36,6 KB, 35 załadowań)

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 09:43   #2111
Paulizia
Wtajemniczenie

To ja zapraszam do mnie do Anglii na spotkanie

znam fajne sklepy gdzie sa tanie ciuszki
Stary 2011-03-05, 09:48   #2112
moniqac
Zadomowienie

Aliczka88 nie cierpię Cię, że mieszkasz w tak super miejscu z ogrode, altanką ito.... .

Stary 2011-03-05, 09:49   #2113
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry
U nie za okienkiem śliczna pogoda i mam nadzieję, że nic się nie zmieni.

Biorę się zaraz za robotę bo trzeba chatkę ogarnąć a jak z Wami będę tu siedziała to nic nie zrobię

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 09:53   #2114
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Aliczka88 nie cierpię Cię, że mieszkasz w tak super miejscu z ogrode, altanką ito.... .

No kawał ogrodu jest bo jakies 30arów + nasze co kupiliśmy obok pod budowe bedzie prawie 60 arów Także Misiek bedzie miał miał gdzie gonić

Myśleliśmy zeby łóżeczko postawic pod wiszącą półką ale Małż stwierdził że może spaść na Młodego w nocy Ale zobaczymy dopiero jak łóżeczko przywiziemy jak to wygląda

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 09:54   #2115
anula_81
Zakorzenienie

Hej Mamusie!

przepraszam, ze wczoraj juz nie pisalam, ale mielismy pelen wrazen wieczor!
po pierwsze....
MAM MOJ BUJACZEKKK!!!
jest cuuuudnyy jeszcze ladniejszy niz na zdjeciach lekki, latwo bedzie sie go przenosic z miejsca na miejsce, nie zajmuje duzo miejsca, ta czesc gdzie dzidzia siedzi jest zdejmowana i mozna prac, muzyczka super taka lagodna, jestem happy
lolka w instrukcji jest do 9 kg ale gadalam z wieloma mamusiami, ze jak dziecko chodzi jak siasiek pisal to juz nie siedzi w takim a nawet jak juz siedzi samo to trzeba uwazac w takich fotelikach(zresza tak tez napisane w instrukcji
jak skrecilismy fotelik pojechalismy do IKEI, kupilismy lozeczko, przewijak(szafeczke) lampke, dywan, materac, ochraniacz, spiworek dla malej, malusie wieszaczki oczywiscie lzy w oczach jak sukienki na nich powiesilam i oczywiscie skrecalismy to wieczorem
dzisiaj cykne zdjatka, ale pozniej bo wreszcie u nas piekna pogoda i jedziemy na spacer!
doczytywalam was wieczorem, zdrady widze na tapecie
daisyy kochana ja tez juz wiem ze raczej we wtorek wracam do pracy, juz do mnei wczoraj wydzwaniali, maja duzo pracy nei radza sobie, tylko sie boje, ze jak wroce, bede miala te ostatnie tygodnie mnostwo stresu, mam nadzieje, ze mnie to nie wykonczy
wspolczuje dziadziusiowi TZ, mam nadzieje, ze bedzie ok, caluje
moniqac ja tez jak duzo polaze, np wczoraj i schyalam sie mialam bole jak na @, nie bardzo mocne, ale byly i brzuch mnie bardzo ciagnal, oczywiscie zmartwilam sie wieczorem, i snily mi sie bzdury, ale moze to normalne?
prosze nei przepracuj sie! i ciesze sie ze niedlugo bedziesz we wlasnym domku wreszcie
Aga M przepiekne zdjecia, jak ladnie buzke widac i dobrze ze zebro nie zlamane, a swoja droga uwierzyc nie moge, ze dzidzia moze nam zebra polamac w brzuchu nie do wiary nie?
Aliczka dzien dobry a co ty co sobote pierogi kleisz?
Eweska milych zakupow
mary poziomkowa no to pozostaje nam zyczyc powodzenia z remontem
siasiek, grazin milego spotkania i wspolnych zakupow
anulinko a Tobie mam przypominac, ze w weekend sie nie pracuje???

zbieramy sie, sniadanko i jedziemy najpierw do babyshopu a potem na spacer

bede po poludniu
buziale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 09:55   #2116
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

witam w leniwa sobote
spało mi sie dobrze bez mezula,łózko całe dla mnie
a teraz do roboty trzeba sie brac ,babka juz marudzi ze cos mam pomóc ,jak mus to mus
postaram sie do Was zagladac
aliczka pieknie masz w mieszkanku
Stary 2011-03-05, 09:59   #2117
Paulizia
Wtajemniczenie

No wlasnie zapomnialam Wam podziekowac za kciukasy jestescie kochane i pomoglo!!!

Moniaqc jeszcze wszytsko jest w pudlach, ale kupilismy:

lozeczko
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00115751

komoda
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80178607

lampka
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90072870

Bylismy o krok od kupienia niebieksiego zestawu mebelkow... takiego dla 3 latka... [komoda + szafa] na szczescie rozsadek zwyciezyl...ufff
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/ca.../series/11779/
szafa ok, ale bym sie niezle naschylala do komody wiec stwierdzilismy, ze narazie kupimy zwykle, proste mebelki, a jak maly urosnie bedzie mial swoje meble

Aliczka tez bym chciala miec taka altane... poza tym zapragnelam juz lata przez te zdjecia Twoje piekny macie ogrod

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Anula nie moge sie zdjec doczekac
Stary 2011-03-05, 10:05   #2118
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
MoniaK - ja też miałam takich super szefów, że staram się właśnie przez to uważać, chociaż dzisiaj bardziej ich rozumiem - to znaczy rozumiem presję pod jaką są a nie zrozumiem nigdy wywyższania się i chamstwa wobec pracowników - bo to poniżej pasa. staram się pamiętać, że szefowie nigdy nie mówili nawet dziękuję, czy "dobra robota" a tego tez człowiek potrzebuje - więc chodzę i im dziękuje . ale bywam też trudna, bo nerwowa jestem niestety, ale też przeproszę.
może nie tak powinien wyglądać szef - jeśli chodzi o zdobywanie kolejnych szczebli w firmie, ale nie będę nikogo poniżała jak mnie poniżano (mój pierwszy szef... do dziś mam ochote go opluć).
no właśnie co innego wymaganie od pracowników (nawet bardzo rygorystyczne) a co innego chamstwo. Ja tam nie uważam że szefa trzeba lubić i on nas ale wzajemny szacunek powinien być. Ehh, można by długo na temat mobbingu rozprawiać ale chyba szkoda nerwów.

Aliczka, ale Ci zazdroszczę ogrodu
Stary 2011-03-05, 10:11   #2119
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dooobry!!

Piękna dziś sobota, TŻ z psiórem na spacer poszedł a ja zaraz do fryzjera uciekam. W ogóle to się obudziłam na sik o 2:40 i nie spałam aż do 4:30 Później zasnęłam na kanapie ale się też co rusz budziłam bo nie wygodnie i o 8 się poddałam a mam dziś imprezę rodzinną więc już to widzę.
Nie dość, że jestem ledwo ruszający się wieloryb to do tego spuchnięte oczy, blada twarze, ach... szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kochana a pokażesz jaki ty masz śpiworek?
Mam mniej więcej taki:
http://allegro.pl/polarkowy-spiworek...482911091.html
Ale bawełniany bo nie przepadam za welurkami i polarami

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

Moria
- przeglądałam trampy dla naszego Michaszka i jak zobaczyłam te buciki od razu pomyślałam o Iguśce
Sa wspaniałe!!!!
Na dziewczynki! Zamawiajcie kobity!
http://allegro.pl/next-nowe-balerink...475727009.html
Aliczka dzięki za namiar Buciki ładne ale ja nie lubię takich lnianych rzeczy ani ciuchów ani butów, jakoś tak mnie nigdy nie pociągały Ale przeglądam inne aukcje tego użytkownika i już mi co nieco w oko wpadło

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Właśnie mój mężul zrobił mi fotkę i widać, że brzuszek mi urósł
Piękny a Ty wyglądasz jak modelka w ciąży!

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Ja miałam CC przy pierwszej córce, ale laktacja rozkręciła mi się bardzo szybko. Wręcz leciało ciurkiem.
Ooooo super to słyszeć Może i u mnie też szybko pójdzie Teraz nie wiem czy tą butelkę kupiona myć i sterylizować No bo jeśli nie będzie potrzebna to lepiej sprzedać ją jako nową w opakowaniu, w końcu to 60zł. Zapytam w szpitalu czy mi w razie czego kobity rozpakuję i wyparzą jeśli będzie potrzebna

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
My dzisiaj mieliśmy wizytę. Mały jest zdrowy, rozwija się prawidłowo, z nerkami i serduszkiem też wszystko w jak najlepszym porządku. Waży ok. 1300 gram.
Agnieszka.M gratuluję No i świetne zdjęcia, bardzo fajnie widać buzię

eweska - Jestem tego samego zdania jeśli chodzi o gąbki. Wiem, że to siedlisko bakterii, no ale bakterie są wszędzie i nie da się ich wszystkich wyeliminować.

Wiecie ile jest np. bakterii, grzybów i wirusów na wózkach z supermarketów Badania sanepidowskie wykazały, że to największe skupisko gronkowca, właśnie rączki od wózków. I w sumie to racja, bo setki osób dotykają tego wózka, chorych i zdrowych i przecież nikt ich nie myje, nie dezynfekuje
Jeśli więc będziemy za bardzo chronić dziecko w domu, przed naszymi własnymi bakteriami, to później taki maluch wsadzony do siedziska w wózku złapie wszystko co czyha na tej rączce, no nie?

No i pamiętam taki fajny odcinek z House'a z chorymi niemowlętami, nie potrafili ich wyleczyć i na samym końcu dopiero okazało się, że jest to wina nadmiernej dbałości o higienę matek, które używają cały czas mydeł antybakteryjnych i żadna z nich nie miała jakiejś tam choroby wirusowej, która u dorosłego wywołuje tylko sr.czkę Jeśli one nie zachorowały, to nie wykształciły przeciwciał i nie przekazały ich dzieciom i te maluszki złapały to świństwo a u nich powodowało to niewydolność oddechową

mary - ja to jestem bardzo chętna na spotkanie choć trochę się wstydzę bo wyglądam jak pół zza krzaka więc w jakiejś kawiarni to chętnie posiedzę tylko bez łażenia Pasuje mi nawet przyszły weekend albo w nadchodzącym tygodniu?
A co Wy na to łodzianeczki? Może Coffee Heaven w Porcie Łódź albo jakaś inna kawiarenka?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 10:33   #2120
Lolka1212
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ale sie wkur............. zdenerwowałam się!!!
do mojego tż napisała jego była!!!
konkretnie "odezwij się kiedyś A. jakbyś miał ochotę ze mną POROZMAWIAĆ buziaki"
głupia PI*&%$#@^....!!!!!!!!!!!! !!
oczywiscie juz jej "pięknie" odpisał ale korci mnie zeby osobiście sie pofatygować i jej napisac co o niej myśle...
pisac czy nie???
Grazin ja dopiero teraz doczytałam.. i moja rada taka - nic a nic, nie pisz, nie dzwoń.. Nie baw się w podchody i nie da się prowokować.. wykaz swą klasę i wyższość

AgaM jejciu! Jaki synuś śliczny A jaki sryciarz z niego! żeby tak się kręcić.. raz główka w dół, raz nie.. hoho! Możesz być dumna z Antosia

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
(..)
Mojego TŻta dziadek wylądował w szpitalu wczoraj, z zapaleniem płuc i odmą płucną.. mam nadzieje, ze wyjdzie z tego...

Ddaaiissyy
przykro mi z powodu waszego dziadka! Oby choroba zakończyła się pomyślnie i szybko

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Zakupki w Ikei udane! Antos ma na czym spac i ma tez komode, w ktorej beda jego rzeczy kupilam mu tez zielona lampke na sciane w postaci jakiegos robaka mam nadzieje, ze uda mi sie dzisaj Tzeta namowic na skladanie mebelkow!!! Ide zaraz doprowadzac jego pokoik do sterylnej czystosci by mezu mogl pracowac dzisaj tam
(..)
Pauliza ale fajowo Podejrzewam, że po takich zakupach, doskonały humorek na cały weekend masz zapewniony
Stary 2011-03-05, 10:34   #2121
moniqac
Zadomowienie

poziomeczko dziękuję za łączenie się w bólu z powodu grysiku .

Cytat:

No kawał ogrodu jest bo jakies 30arów + nasze co kupiliśmy obok pod budowe bedzie prawie 60 arów Także Misiek bedzie miał miał gdzie gonić
jak to kiedyś agus napisała :goń się: .
my chcemy domek, ale nie wiem jaką będę miała sytuację po powrocie do pracy, więc się musieliśmy wstrzymać.

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

przepraszam, ze wczoraj juz nie pisalam, ale mielismy pelen wrazen wieczor!
po pierwsze....
MAM MOJ BUJACZEKKK!!!
jest cuuuudnyy jeszcze ladniejszy niz na zdjeciach lekki, latwo bedzie sie go przenosic z miejsca na miejsce, nie zajmuje duzo miejsca, ta czesc gdzie dzidzia siedzi jest zdejmowana i mozna prac, muzyczka super taka lagodna, jestem happy

jak skrecilismy fotelik pojechalismy do IKEI, kupilismy lozeczko, przewijak(szafeczke) lampke, dywan, materac, ochraniacz, spiworek dla malej, malusie wieszaczki oczywiscie lzy w oczach jak sukienki na nich powiesilam i oczywiscie skrecalismy to wieczorem
dzisiaj cykne zdjatka, ale pozniej bo wreszcie u nas piekna pogoda i jedziemy na spacer!
doczytywalam was wieczorem, zdrady widze na tapecie
moniqac ja tez jak duzo polaze, np wczoraj i schyalam sie mialam bole jak na @, nie bardzo mocne, ale byly i brzuch mnie bardzo ciagnal, oczywiscie zmartwilam sie wieczorem, i snily mi sie bzdury, ale moze to normalne?
prosze nei przepracuj sie! i ciesze sie ze niedlugo bedziesz we wlasnym domku wreszcie
chwal się fotkami a nie tam suche opisy :phi: .
gratuluję zakupków, super!!! my się wpuścimy w takie zakupy w przyszłym tygodniu (mam nadzieje) jak już będzie posprztąne po remoncie .

ja się staram nie przepracowywać - sama zobaczysz jak się wraca do pracy.... jest ciśnienie żeby pokończyć co sie da, albo rozpocząć projekty te które się da póki jeszcze można.

ja myślę, że te bóle nic groźnego, ja np. jak pochodzę dużo - np z pracy do sklepu po meble czy farbę, czy światła itp to potem ciągnie mnie brzuch, boli, plecy ola, stopy bolą... to chyba już te miesiące gdzie wysiłek bardziej odczuwamy niż normalnie.

Cytat:
No wlasnie zapomnialam Wam podziekowac za kciukasy jestescie kochane i pomoglo!!!

Moniaqc jeszcze wszytsko jest w pudlach, ale kupilismy:

lozeczko
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/00115751

komoda
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/80178607

lampka
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/90072870

Bylismy o krok od kupienia niebieksiego zestawu mebelkow... takiego dla 3 latka... [komoda + szafa] na szczescie rozsadek zwyciezyl...ufff
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/ca.../series/11779/
szafa ok, ale bym sie niezle naschylala do komody wiec stwierdzilismy, ze narazie kupimy zwykle, proste mebelki, a jak maly urosnie bedzie mial swoje meble

Aliczka tez bym chciala miec taka altane... poza tym zapragnelam juz lata przez te zdjecia Twoje piekny macie ogrod

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Anula nie moge sie zdjec doczekac
my też chcemy te meble z malm ale białe super są - tylko ja się ciągle zastanaiwam czy nie powinnam od razu kupić szafy bo nie będe miała gdzie wieszać małemu ciuszków, wiem, że to za wczesnie, ale mam tylko szafę w sypialni (zapchaną) i szafę w przepodkoju - tzn jak ją zamówimy ale też będzie zapchan.

przyda mi się szafa? kiedyś na pewno nie?
sama nie wiem .

Stary 2011-03-05, 10:38   #2122
andziot
Zakorzenienie

wczoraj nie dałam rady
tak mnie brzuch bolał przy tych skurczach że się już zastanawiałam czy aby rodzić nie zaczynam
wystraszyłam się porządnie i poszłam spać gdzieś koło 20
i spałam 11h
ale na szczęście w nocy już kurczył się bezboleśnie a dziś już malutko jak na razie
kurcze stracha się najadłam !!!!!!!
ja chcę dotrzymać do terminu

Weredka widzisz jak te pomiary glukometrem są nieprawdziwe świetnie że wyszło ok

o zazdrości kobietki pisały
no więc mój mężul rozstał się ze swoją dziewczyną przede mną właśnie przez to że był o nią koszmarnie zazdrosny, ale to tak chorowicie że ona nawet nie mogła z koleżanką pogadać, no i nie wytrzymała i go zostawiła ....
strasznie się bałam jak zaczynaliśmy się spotykać że będzie taki sam w stosunku do mnie,
jak bardzo się zdziwiłam jak się okazało że mi ufa i jest zupełnie inaczej, oczywiście zazdrość była ale taka ludzka, normalna ....
co do mnie to jakoś nie miałam nigdy podstaw żeby się bać zdrady ....
nie czytam jego smsów, nie przeglądam kontaktów. staram się ufać i jak narazie mnie nie zawoódł

Camomile jaki nawilżacz kupujesz ??? ja już sie noszę z kupnem od paru ładnych miesięcy ale ciągle mi szkoda kasy
Agnieszka.M śliczne zdjęcia dzidzi ciekawe czy rzeczywiście będzie taki włochaty
ddaaiissyy zdrówka dla dziadka Tżta
Aliczka88 przytulnie tam storczyki wymiatają, mój ostatnio uraczył mnie aż jednym kwiatkiem śniegu tylllllle macie teraz ??????
Paulizia udane zakupy

mężul poszedł z Zosią na spacer
mała chyba fikła mi bo strasznie w pachwinach mi miesza (oby nie głową do góry )
ja pranie już wstawiłam
zaliczoną już mam dziś zabawę ciastoliną i malowanie rączkami
pogoda śliczna

idę coś jeszcze ogarnąć póki ich nie ma

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 10:38   #2123
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
To ja zapraszam do mnie do Anglii na spotkanie

znam fajne sklepy gdzie sa tanie ciuszki
Uważaj, bo jeszcze ja się skuszę.. i będziesz mieć naszą dwójke na głowie.. mnie i syneczka

Cytat:
(..)
lolka w instrukcji jest do 9 kg ale gadalam z wieloma mamusiami, ze jak dziecko chodzi jak siasiek pisal to juz nie siedzi w takim a nawet jak juz siedzi samo to trzeba uwazac w takich fotelikach(zresza tak tez napisane w instrukcji
(..)
Aulka gratuluję zakupu i podzielam twoje zadowolenie Zakupy na maxa!!! Ale wammmm dobrze...
Leżaczek widzę, że zachwalasz.. super! Dzięki za info i opinie
Stary 2011-03-05, 10:42   #2124
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale Wam zazdroszczę tych spotkań !!

Cytat:

My dzisiaj mieliśmy wizytę. Mały jest zdrowy, rozwija się prawidłowo, z nerkami i serduszkiem też wszystko w jak najlepszym porządku. Waży ok. 1300 gram. Ma już włosy, jak lekarz zrobił zbliżenie, to tak śmiesznie sterczały, że aż wybuchnął śmiechem i powiedział, że niezłego kudłacza mamy. Wstawiam Wam zdjęcie buźki mojego Antosia (27 t 2 d). Na jednym widać jak próbuje sobie pożreć piąstkę. Mam nadzieję, że coś na tych zdjęciach widać, bo to są zdjęcia zdjęć, w dodatku zrobione komórką i trochę się w nich lampa odbija. Następna wizyta 1 kwietnia.
P.s. żebra nie mam złamanego, ale lekarz powiedział, że nie jest to niemożliwe. Moje na szczęście tylko stłuczone i już mi trochę lepiej, ale to było bardzo nieprzyjemne i bolesne doświadczenie.
Jakie cudowne Uwielbiam patrzeć na te małe noski.

Cytat:

Za zdrówko

Cytat:
Gusiagatko piekny brzunio... teraz najszybciej bedzie rosl kochana

Cytat:
No i zdjęcia z ogrodu - do pergoli dziadek robi już huśtawkę
A w altanie spędzamy większość czasu w lecie, wózkiem tam wjade czy postawie w słońcu i Miś bedzie spał

Ogród z altaną Zazdroszczę! Wiosna, lato musi być cudnie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dooobry!!

Piękny a Ty wyglądasz jak modelka w ciąży!

Się zaczerwieniłam aż

Miłego dnia Mamusie
Ja już mam posprzątane, tylko po zakupy się skoczy i można się obijać

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 10:53   #2125
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Dziewczyny - za dwa tygodnie w fashion house? dacie rade?!
Ja nie, są wtedy imieniny Józefa, a mój tata właśnie Józef już pozapraszał wszystkich na imprezę.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 10:54   #2126
Paulizia
Wtajemniczenie

Moniaqc ja nie kupowalam bialych, bo mi kolezanka pokazywala jej biale lozeczko i po roku jest pelno odpryskow i widac drewno... oczywiscie da sie to pomalowac ja z lenistwa zdecydowalam sie na zwykle jasne drewno co do szafy to ja zrezygnowalam... poki co chyba nie bede potrzebowac, a takie male ciuszki mozna w szufladach poukladac

Lolcia no ciesze sie jak glupia... pije kawke i ide sprzatac Antosiowy pokoik

Co do zdrad to moze ja tez sie wypowiem... u nas zazdrosci ni ma
kiedys bardziej sie denerwowalam i bylam zazdrosna o... kolegow
Moj maz jest dosc specyficzny ku mojej uciesze... kiedys dziewczyny mi zazdroscily, ze jak chodzilismy do klubow to on mial pretekst spotkania sie z kumplami i wszystkie ''prezace'' sie laski przyprawialy go o smiech, bo jak stwierdzil ''mam juz jedna kobietke, po co mi wiecej? chyba bym zwariowal od waszego gadania''. Ja mu ufam i wiem, ze on mi tez... i to jest najwazniejsze w naszym zwiazku... to taka podstawa. Przez to oboje nie wariujemy

Ide zrobic kawke, bo mam do niej... biale michalki zamkowe
3 miesiace na nie czekalam az dojda do polskiego sklepu
teraz zamowilam ptasie mleczko pomaranczowe
Stary 2011-03-05, 10:58   #2127
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry!

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Właśnie mój mężul zrobił mi fotkę i widać, że brzuszek mi urósł
Dlatego muszę się pochwalić, przepraszam za spodnie od piżamki ale spałam po południu i już nie chciało mi się przebrać
sliczny

Cytat:
haha Loluś a może Wasze dzidzi z uwagi na fakt, ze tak bardzo europejskie urodzi się już z zębulkami tylko współczuje Twoim cycorkom, karmić takiego maleńkiego wampirka z uzebieniem
a na powaznie GENIALNY Twój małz
Powiedz, ze bardzo Go lubię

Andziot, Agus, Dziewczonko.... odpoczywajcie... faktycznie moze macice robią soobie weekendowe cwiczenia !
no niestety

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

a wiecie co mnie dziś spotkało, młoda dziewczyna mi ustąpiła miejsca w tramwaju A wczoraj starsza Pani w autobusie.
no to trafiasz na porzadnych ludzi
bo w mom miescie same wiesniaki chyba

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
ja Ciebie już też

Ewesko, w pięknej okolicy mieszka mąż

Princi, pamiętam te książeczki

Z tym cukrem, to niezła akcja Ja nie słodzę, ale TŻ tak, goście czasami, a do ciast też sporo idzie, bo tak średnio raz w tygodniu coś piekę

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Jeśli któraś jeszcze nie oglądała Krwawego diamentu, to WY-NO-CHA na TVN. Wyjątkowy, wzruszający, prawdziwy, polecam!
ogladalam :P
Cytat:
My dzisiaj mieliśmy wizytę. Mały jest zdrowy, rozwija się prawidłowo, z nerkami i serduszkiem też wszystko w jak najlepszym porządku. Waży ok. 1300 gram. Ma już włosy, jak lekarz zrobił zbliżenie, to tak śmiesznie sterczały, że aż wybuchnął śmiechem i powiedział, że niezłego kudłacza mamy. Wstawiam Wam zdjęcie buźki mojego Antosia (27 t 2 d). Na jednym widać jak próbuje sobie pożreć piąstkę. Mam nadzieję, że coś na tych zdjęciach widać, bo to są zdjęcia zdjęć, w dodatku zrobione komórką i trochę się w nich lampa odbija. Następna wizyta 1 kwietnia.
P.s. żebra nie mam złamanego, ale lekarz powiedział, że nie jest to niemożliwe. Moje na szczęście tylko stłuczone i już mi trochę lepiej, ale to było bardzo nieprzyjemne i bolesne doświadczenie.
super, ze z malym wszystko okej

a ja wczoraj po 8 pojechalam do siostry tz
wszyscy obserwowali moj brzuch bo nasza corka zrobila sobie pokaz taneczny wczoraj

teraz jestem po sniadanku i....
namawiam tz na wyjazd do poznania jutro na bema na targ
kurtke na wiosne bym sobie kupila, buty jakies baleriny, co bym mogla z niunia sypac wozkiem na spacerki
do ikei bysmy wjechali
jakies tuniki bym sobie kupila

ale on chce na basen do leszna
i nie wiem jak go przekonac, ze sie zle czuje w moim ciele
mam paskudne rozstepy na nogach, nogi wygladaja jak golonki
w ogole bleee

aha
musialam zdjac obraczke
bo mi odparzalo skore pod nia
tak mi bylo ciasno juz

aha

WSZEM I WOBEC INFORMUJĘ IŻ ZACZYNAM DZIS 33 TYDZIEN
Stary 2011-03-05, 11:01   #2128
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
anulinko a Tobie mam przypominac, ze w weekend sie nie pracuje???
Ale ja tylko trochę , 2 godziny dziennie w biurze, a resztę w domu, który notabene wygląda jak małe biuro rachunkowe ( mój TŻ przymierza się właśnie do zrobienia specjalnych półek na te wszystkie moje papierzyska ).
Chcę być aktywna, jak najdłużej się da, bo jak już zalegnę to będzie źle
Dzisiaj spotkałam dawno niewidzianą koleżankę, która stwierdziła, że mam bardzo mały brzuszek jak na 7 m-c
A tak w ogóle to od kilku dni marudzę TŻ, że źle się czuję z tym, jak wyglądam - cycki jak u murzynki, brzuchol jak u hipopotama. Coraz rzadziej spoglądam w lustro, chyba mi coś na psychę siadło
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 11:10   #2129
Paulizia
Wtajemniczenie

Anulinko, Agus... mam to samo. Lustra nie istnieja dla mnie. Nie potrafie sie przegladac jak kiedys. Jedyce co to tylko brzuch i nie za blisko by celluitu tak nie widziec Juz sie nie moge doczekac maja i porodu jak juz przejde na diete... naprawde. Dziewczyny jeszcze tylko troche i zabieramy sie za siebie! Bedziemy sexi mamy jak Cichopek
Stary 2011-03-05, 11:18   #2130
ania2631
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczynki....
U mnie pięknie słoneczko świeci,żyć nie umierać
Kurcze a już myślałam,że tylko ja mam lustra pozakrywane purpurową płachtą,też nie mogę już na siebie patrzeć,a szczególnie na brodę i cellulitis ehhh
U mnie na obiadek dziś kopytka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości