|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
ja też trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() jutro idę do dentysty ostatni raz, wiecie dawno nie byłam, bo ostatnio przed pierwszą ciążą, w ciąży raz bo ząb bolał, po ciąży raz bo plomba wypadła i jakoś nastawiałam się, że będzie masę ubytków, podobno często po ciąży zęby się psują, a mi też włosy leciały jak szalone to myślałam, że zęby też słabsze, a tu się okazało, że 4 ubytki, i jeden to nic poważnego, ale trzeba było plombę wymienić bo tamta się nie nadawala w sumie dawno nie miałam tego spokoju psychicznego, że zęby połatane a miłe to więc jak macie jakies dziurki albo coś to róbcie teraz, ja dostaję znieczulenie dla ciężarnych niby słabsze od normalnego, ale bezpieczne ja nigdy nie czuję borowania, więc na mnie działa idealnie
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
kmat niezły agent z twego synka.
![]() ![]() ![]() Powodzenia wszystkim na wizytach dzisiaj!!!! |
|
|
|
#2613 |
|
Zadomowienie
|
do dentysty wybieram sie jak sojka za morze
![]() a powinnam juz, lepiej nie zwlekac
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
Czy ktoś zna sposoby na niemyślenie przez 9 dni o cystach na mózgu dzidzi?
I czy wy też połówkowe miałyście w 19 tygodniu? |
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... jakos wczoraj zansełam, nawet nie wiem o której mąż wrócił, rano wyszedł o 6 do pracy więc nawet z nim nie rozmawiałam...
Za to na poduszce obok mnie leżał bukiet tulipanów, prezent (śliczna koszula nocna, bardzo seksi ale miejsce na brzuchol jest i śliczny komplet bielizny - pewnie już się za dużo nasłuchał że się w staniki nie mieszcze) z karteczką "Przepraszam, że wczoraj nie zdązyłem. Dla moich cudownych kobiet... kocham Was" 'No i się pobeczałam jak tylko otwarłam oczy... Pogoda wiosenna, idę wynieśc pościel na zewnątrz żeby sie przewietrzyła i ogarnąc dom.... głowa mi pęka
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana!
Poszłam dzis do labolatorium zbadac krew na tarczyce (zawsze badaja tylko w srode i piatek) a tam kartka z imformacja ze od 8 marca zmiana planu i pobieraja krew w czwartek i piatek czyli jutro znów poranne wstawanie.Cytat:
U nas w gabinecie jest znieczulenie, ktore absolutnie nie jest szkodliwe dla kobiet w ciąży. Zreszta to tylko miejscowe i w tak małej ilości, ze wiecej szkody moze zrobic stres robienia zęba na "zywca" niz znieczulenie. Ja brałam nawet troche w 12tc, bo podstakiwałam na fotelu i rece cale mi sie spocily, wiec po co te nerwy. |
|
|
|
|
#2617 |
|
Raczkowanie
|
hej kochane
właśnie ogladałam DDTVN i ta laska była, ale zdjęcia maluszków: http://fotosister.flog.pl/wpis/1602650/piotrus/ poryczeć ze wzruszenia się można iwona |
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2619 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam właśnie i dała mi świetny pomysł na mojego bobaska ![]() Będę tez kombinowała,kiedyś widziałam nawet śliczne zdjęcia kobiet w ciąży np na brzuszku małe śliczne buciki, albo jakaś wstążka, co cudnie. |
|
|
|
|
#2623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale na blog zajrze Cytat:
![]() moj nie umie wymyslic nic tak romantycznego, kwiaty, liscik, ech cudnie nie martw sie juz, dziewczynka na pewno zajeli sie specjalisci i pod ich opeika bedzie dochodzic do zdrowia Twoj maz to bohater, ale wyobrazam jak wiele stresu go to kosztowalo
|
|
#2624 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty![]() Cytat:
No przystojniak jak się patrzy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
), bo ja z tych co bardzo lubią zdjęcia robićZanka, gratuluje potwierdzonej na 100% Lenki. I nie martw się tym serduszkiem. Tak jak dziewczyny piszą, skoro lekarz mówi, żeby się nie martwić, to musi być ok |
|||||
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
moja mama jednak nie pojedzie ze mna na usg
ma cos innego w planie jakos mi sie przykro zrobilo
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to samo ![]() Cytat:
![]() Dziś przyszła moja paczka z gadżetami dziecięcymi z all. Zamówiła pieluchy tetrowe, flanelki, obcinaczki, nozyczki, fride szczotke +grzebien i podkłady ginekologiczne ![]() Ale się wkurzyłam, bo zwagierka u nas siedzi i zaczęła wydziwiać, ze frida ma krótką rurke, ze pieluchy to sie zaraz szmaty z nich robią itd. Dodam, ze szwagirka nie a dzieci ![]() wkurza nie takie krytykanctwo i "dobre" rady o które nie prosze
|
||
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Jej bo się zawstydzę od tych komplementów dla mojego męża....
Muszę coś na wieczór wymyślec milego za tą niespodziankę ![]() Poza tym 5 miesięcy temu byłam w meeega stresie na fotelu fryzjerskich w dniu slubu Mi się takie sesje bardzo podobaja... wlaśnie zakupilismy po to lepszy aparat, czekamy najpierw jak brzuszek urośnie żeby zrobić w domowym zaciszu sesje ciążową, a dzieciaczek to wogóle będzie miał miliony zdjęć później ![]() i tak juz planuje że na ściane wrzucimy w formacie A1 na plótnie czarno białe zdjęcie dziedziaczka.... ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam środowo nie było mnie tu chwilę i jak zwykle nie zdąże nadrobić ![]() tak w skrócie widzę że znowu ładna grupka poznała płcie a ja mam w piątek wizytę i może coś sie dowiem albo za tydzień bo nie wiem dokładnie czy mi zrobi usg od razu czy umówimy się na nie dopiero razem z badaniami które mi zleci w piątek. zeżarłam 5 krówek po sniadaniu i mi maleństwo zaczyna buszować ostro ![]() Aha, mamusia uszyła rogala tylko muszę zaczyć to miejsce z dziurą co wkładałyśmy wypełnienie bo ja dołożyłam jeszcze reszte, mamie się zdawało że wystarczy ale ja chce taki żeby sztywniejszy był i bardziej ubity jak zaszyje to cyknę fotkę i pokaże Wam, aha zrobiłyśmy krótszy trochę, nie na 145cm jak na zdjęciu ale na 125cm bo taki jak się przymierzałam jest w sam raz ![]() tż zazdrosny o rogala że teraz się będę do poduchy tulić a nie do niego
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-09 o 10:40 |
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuje ostatnio wątek mam marcowo-kwietniowych.. maskara codziennie któraś rodzi.... i pomysleć że za pare miesięcy na naszym wątku takie napięcie będzie
|
|
|
|
#2630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() latwo mi mowic, wiem jak to wkurza ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
faktycznie czuc tam napiecie, takie podniosle oczekiwanie nie umiem tego okreslic, ale mnie ten nastroj tez sie udziela, nieraz lezke uronie
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie mialam, ale wlasnie wg OM bede wtedy w 19t2d (choc wedlug niektorych to juz 20tc), z tym ze gin specjalnie tak kazal przyjsc, bo dzidziol niby jest do przodu o ok 1,5 tygodnia.
Zreszta polowkowe to podobno miedzy 18 a 22, czy jakos tak... |
|
|
|
#2632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że się lekarze "zlitują" nad nami ,a dzidziolki pokaża kim są i w ten sposób poznamy płeć naszych dzieci - w końcu Lady in Black no gratuluję przejścia na L4 mam nadzieję, że ja jakoś jeszcze przetrwam te kilka tygodni w biurze i będę mogła potem spokojnie odpoczywaćno ok dziewczeta poczytałam poranne posty, to teraz wracam do pracy |
|
|
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha ha ja też czytam namiętnie żeby się psychicznie przygotować ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
niedobruch jeden mnie tak trzyma w niepewności.. może go ubłagam jakoś żeby płeć sprawdził bo padnę z niecierpliwości i jeżeli mnie na sumieniu nie chce mieć to nie lepiej poszuka mały szantażyk może poskutkuje
|
|
|
#2635 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnei bedzie to w trakcie 21tc kilka dni wczesniej mam inne usg - szyjki macicy, to po moich zabiegach w przeszlosci, potem to polowkowe, a dzien pozniej wizyta u lekarza a na krzywa cukru mam isc po 24tc
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzcie mi.... wiem że rychło wczas się pytam, ale mimo wszystko....
Chodzi mi o połowkowe usg, wiem na czym polega itd tylko czy Wy się z własnej inicjatywy na nie umawiacie, czy to wychodzi od lekarza? Czy np gin zaznacza Wam że na przyszłej wizycie będzie połówkowe czy to sie rozumie samo przez sie że w tym tygodniach jest robione połówkowe... Następna normalna wizyta wypada nam w 21 t 4 d ciązy.... gin nam nic o połowkowym nie wspomniała... czy to normalne że każdy gin je robi....
|
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy gin robi połówkowe, na nfz i prywatnie tez, tot aki w sumie standard i wymóg jest, jedno z głównych usg (poza tym potwierdzajacym ciaze
) w poprzedniej ciazy niewiele sie roznilo - poza czasem - od zwyklego usg. ot, bardziej poogladal narzady i pomierzył wszystko. teraz mam amiar z mezem isc, zobaczymy, moze bedzie ok i bedzie mógł.
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-09 o 11:31 |
|
|
|
#2638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też gin nie mówił że to będzie dokładnie połówkowe, tzn nie nazwał tego tak, ale ostatnio jak byłam to mówił że mam przyjść za 3 tygodnie to wypisze mi skierowanie na badania i umówimy się na dokładne usg i własnie nie wiem czy mnie czasem nie wyśle do szpitala na usg bo tam mają lepszy sprzęt i w ogóle ale dowiem się w piątek i może go uproszę żeby podejrzał płeć od razu
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-09 o 11:42 |
|
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
agula mi lekarz słowem nie wspomniał o połówkowym... sama czytając was dowiedziałam się, że prawdopodobnie będę je miała, bo to był 22 tc. No i miałam rację
Nic nie mówił że to połówkowe ale trwało chyba ciut dłużej i dokładnie oglądał wszystkie narządy. Na koniec z tym nieszczęsnym żołądkiem wystrzelił że go nie znalazł i na następnym badaniu musimy próbować Wczoraj usłyszałam dobry tekst od mojej mamy - on chyba źle tego żołądka szukał, bo jej zdaniem moja ciąża przeniosła się do biustu z brzucha, bo jest on monstrualny!!! I należało właśnie tam zajrzeć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Zakończone: 2
czyli jutro znów poranne wstawanie.
mam wrócić w 3 trymestrze.
zębole

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

niedobruch jeden mnie tak trzyma w niepewności.. może go ubłagam jakoś żeby płeć sprawdził bo padnę z niecierpliwości i jeżeli mnie na sumieniu nie chce mieć to nie lepiej poszuka