Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 14:44   #2701
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ja też w dzień funkcjonuję normalnie w miarę, ale jak tylko przychodzi wieczór, kiedy do łóżka się kładę, to jak na złość, nos się zatyka. Tylko, że ja mam zatkany nos chyba pół życia - mam krzywą przegrodę nosową, z którą powinnam była już dawno operacyjnie zrobić porządek, a że mi się nie chciało, to mam teraz za swoje. Przed ciążą to na otrivinie jechałam, ale później odstawiłam choć ciężko było. Teraz też właściwie kropli nie biorę, raz na 3 tygodnie jak już naprawdę nie mogę wytrzymać, na noc i tylko do jednej dziurki... taki mój urok z tym nochalem
To możemy sobie łapki podać bo ja też mam krzywą przegrodę I też się całe życie tak zbierałam do zrobienia z tym porządku
Ja jak leżę na lewym boku mam taka jedną pozycję, która mi odtyka nos, ale jak mam wielki katar to niestety nie dział
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:46   #2702
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Idę sobie zrobić paluszki rybne z mizerią... nic szybszego na cieplo mi nie przyszlo do głowy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:46   #2703
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dzień dobry... jakos wczoraj zansełam, nawet nie wiem o której mąż wrócił, rano wyszedł o 6 do pracy więc nawet z nim nie rozmawiałam...

Za to na poduszce obok mnie leżał bukiet tulipanów, prezent (śliczna koszula nocna, bardzo seksi ale miejsce na brzuchol jest i śliczny komplet bielizny - pewnie już się za dużo nasłuchał że się w staniki nie mieszcze) z karteczką "Przepraszam, że wczoraj nie zdązyłem. Dla moich cudownych kobiet... kocham Was" '

No i się pobeczałam jak tylko otwarłam oczy...

Pogoda wiosenna, idę wynieśc pościel na zewnątrz żeby sie przewietrzyła i ogarnąc dom.... głowa mi pęka
Fajnie taki prezencik z rana

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
hej kochane
właśnie ogladałam DDTVN i ta laska była, ale zdjęcia maluszków:
http://fotosister.flog.pl/wpis/1602650/piotrus/
poryczeć ze wzruszenia się można

iwona
Piekne te zdjęcia!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
moja mama jednak nie pojedzie ze mna na usg
ma cos innego w planie

jakos mi sie przykro zrobilo
ojj Nie smuć się kochana

Scio nie przejmuj sie takim glupim gadaniem, po co sie wypowiada jak sioę nie zna? pff

Marina1 też mam 50 to wypicia

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mój Tż ma dzisiaj rozmowę kwalifikacyjną ! 3mać proszę kciucki, zeby to była praca która chce wykonywać i jakaś dobrze płatna
Trzymam kciuki za rozmowę kwalifikacyjną

AgaGuernsey ja nie jem dzisiaj nic mięsnego, bo pamiętałam o Popielcu. Dzisiaj ksiądz mówił, że dyspenza jest dla dzieci do lat 14 i dla starszych od lat 60. Ale jeśli Ty nie masz możliwości zjedzenia czegos innego to przecież nie będziesz głodna chodziła...

U nas piękna pogoda dzisiaj, choć wiaterek jest.
Ja wczoraj założyłam mój zeszłoroczny wiosenny płaszczyk, mąż mówi "zabijesz kogoś tymi guzikami" (bo były tak napięte, że ledwo się w ogóle dopiełam, ale na brzuchu jest luźny) no i wykrakał, jak strzelił mi guzik to całe szczęście, że nikt przede mną nie stał Muszę je troche przesunąć i będzie dobry

Ja czuje już coraz mocniej tego mojego Maluszka, buszuje strasznie w tym brzuszku, uwielbiam go!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:46   #2704
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja coś o tych cytrusach słyszałam,ale pewnie to kolejny mit.
Mmm krupnik, u mnie niestety nikt go nie je a Ja znowu uwielbiam ta zupę, jem ją tylko jak moi rodzice zrobią ją u siebie.

Powodzenia, będziemy 3mać kciuki i się nie stresuj drogą!
taktak, pytalam lekarza i powiedzial zeby unikac cytrusow w ciazy 1 mandarynka na 2 miesiace wystarczy..... ja mam naszczescie zgage po pomaranczach i mandarynkach w ciazy wiec mam z zglowy
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:48   #2705
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No u mnie też podobnie, bo tż po 6 wstaje, na razie jest w domu po 15, ale jak się wiosna zacznie to i po 17 będzie. Na szczęście też blisko ma do domu, co w Warszawie nie takie proste
To mój jest lepszy, wstaje o 6:45 o 6:57 wychodzi z domu i tak z 7:03 jest w pracyAle u niego praktycznie to praca zaczyna się o 7:30 bo wszyscy musza kawę/ herbatę wypic i ewentualnie zjeść śniadanko
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-03-09, 14:54   #2706
83monia
Zakorzenienie

dobra, ale czemu cytrusow si nie jada to powiedzial? czy to kolejny mit...

tak jak u nas sie nie je niby podczas karmienia ostrych itp. rzeczy a Hinduski wcinaja curry az miło! wszystko zalezy od diety danego kraju i przyzwyczajen ciazowych wg mnie. a jaos dieci hinduskie nie sa mega kolkowe, tak samo jak wszedzie...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:56   #2707
JustPi
Rozeznanie

Fajnie mieć tak blisko domu pracę
Mi rano dojazd zajmuje od 45min do 1h, na szczęście powrót jakoś szybciej, a rano jeszcze muszę młodą do przedszkola odstawić, więc na 8 wychodzimy o 6.20 z domu ale ja od zawsze mieszkam w wawie więc się przyzwyczaiłam
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:56   #2708
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
taktak, pytalam lekarza i powiedzial zeby unikac cytrusow w ciazy 1 mandarynka na 2 miesiace wystarczy..... ja mam naszczescie zgage po pomaranczach i mandarynkach w ciazy wiec mam z zglowy
Pierwsze słyszę To moje dziecko będzie mega wzdęte bo na początku ciązy pomarańcze na kilogramy jadłam
Stary 2011-03-09, 14:59   #2709
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Idę sobie zrobić paluszki rybne z mizerią... nic szybszego na cieplo mi nie przyszlo do głowy
to mnie zabiłaś tym daniem jutro musze zjesc rybe z mizeria......
a dzis bede czerwone ziemniaczki z jajem sadzonym i ogoraskiem

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę To moje dziecko będzie mega wzdęte bo na początku ciązy pomarańcze na kilogramy jadłam
nie przejmuj się....ja na samym początku ciazy na kilogramy mandarynki jadlam bo to byl okres swiateczny ale ok.7 tygodni mi przeszlo
Stary 2011-03-09, 15:06   #2710
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dobra, ale czemu cytrusow si nie jada to powiedzial? czy to kolejny mit...
A tej książce "W oczekiwaniu na dziecko" cytrusy - gł. kiwi i pomarańcze - są polecane do jedzenia codziennie, a nawet kilka razy dziennie! Dziwne...
Stary 2011-03-09, 15:09   #2711
agulaaabar
Zakorzenienie

A ja jem cytrusy namiętnie, pije sok z wyciskanych i dzien bez smaku pomarańczy to dzień stracony...... zaznaczam, ze przed ciążą sok pomarańczowy wypiłam od wielkiego święta.......

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:10   #2712
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

He he usmialam sie grzesznice...

Wiecie dla mnie post to nie problem, przeciez czesto sie zdarza, ze jamy bezmiesne potrawy, w tym przypadku chodzilo o to, ze jestem w pracy i nie mam tu mozliwosci kombinowania z obiadem, albo zjem, to co przygotowane wczoraj, albo nic.

Ale dzieki za wszystkie odpowiedzi! Fajne jestescie, wiecie?

Cytat:
Ja sobie już we wrzesniu ( chyba przewidziałm ) upolowałam płaszczyk i teraz się świetnie przydaje. O taki
Fajny ten plaszczyk, ja sie zastanawiam, ale chyba nic nie kupie. Ten, ktory pokazalas wydaje mi sie, ze jest na taka wczesna wiosne, kiedy jeszcze chlodem ciagnie, a na ta pore, to jeszcze wejde w swoje kurtki, problem bedzie potem, bo mam taki cieniutki plaszczyk, nie z flauszu, tylko cienkiego materialu i w nim na pewno sie juz nie zapne.
No ale moze pogoda bedzie taka, ze z kurtek od razu przejdziemy w krotkie rekawy? Nie raz tak bywalo. I wtedy po problemie
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:11   #2713
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

No to Ja się najadłam mandarynek na 20 ciąż
Jadłam manadrynki w ogormnej ilości bo sa pyszne!

~~*~~

Jade z Tż do lumpa a potem na owa rozmowę
DO potem !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:14   #2714
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A tej książce "W oczekiwaniu na dziecko" cytrusy - gł. kiwi i pomarańcze - są polecane do jedzenia codziennie, a nawet kilka razy dziennie! Dziwne...
no właśnie....to nie tylko z cytrusami tak jest...z wieloma produktami dla ciezarnych jest taki dylemat dlatego uwazam ze powinno sie jesc wszsytko na co ma sie ochote ale w rozsadnych ilosciach
ja tez obawiałam się bo, okropnie od poczatku ciazy chce mi sie nabialu a czesto sie slyszy i mozna przeczytac nawet w necie ze zbyt duze ilosci nabialu w iazy powoduja skaze bialkowa moj lekarz natomiast powiedzial ze jak ma byc skaza to itak bedzie wiec ma sie nie martwic i jesli nei jejm litra mleka i 1 kg sera dziennie o nie mam sie co martwic tazke mysle tak jak w/w
Stary 2011-03-09, 15:15   #2715
mamad1
Zadomowienie

A ja dziś poszczę. Na początku ciąży przez prawie 2 miesiące nie mogłam patrzeć na mięso i go nie jadłam, a też musiałam coś jeść. Przestrzeganie postu w piątek czy w Środę Popielcową nie jest dla mnie wielkim wyrzeczeniem.

A cytrusy jadam Ostatnio z mężem polujemy ciągle na czerwone grapefruity W żadnej książce nie spotkałam się z tym, żeby ich nie jeść w ciąży. Chyba bardziej chodzi o początek karmienia piersią, bo wtedy jadłospis jest trochę okrojony. Ale to moje zdanie.

Mój mąż wychodzi z domu gdzieś ok. 7:40. Niby pracuje od 8:00, ale może być później, a dzięki temu omija największe korki, bo ma 20 km do pracy. Wraca różnie, w zależności, ile ma pracy. Ostatnio między 17:00 a 18:00. W domu siedzę niby z teściami, ale i tak zwykle w swoim pokoju. Brakuje mi bardzo kontaktów z innymi ludźmi. Pracowałam w branży hotelarskiej, a to przede wszystkim kontakty społeczne. Na początku było najgorzej, zwłaszcza że z dnia na dzień wylądowałam na L4 i 5 tygodni spędziłam w łóżku. A teraz chyba się przyzwyczaiłam już. Bywają gorsze dni, ale istnieje telefon i internet, więc korzystam. To nie to samo, ale teraz Dzidziolek jest na pierwszym miejscu, więc nie narzekam. Na szczęście nie muszę już ciągle leżeć i wychodzimy też na dłuższe spacerki
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:16   #2716
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
To możemy sobie łapki podać bo ja też mam krzywą przegrodę I też się całe życie tak zbierałam do zrobienia z tym porządku
Ja jak leżę na lewym boku mam taka jedną pozycję, która mi odtyka nos, ale jak mam wielki katar to niestety nie dział
No to jednym słowem - doskonale wiesz, jaka taka to męka mieć wiecznie zapchany nochal jak dobrze, że nie jestem z tym sama

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-03-09 o 15:17
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:20   #2717
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Fajny ten plaszczyk, ja sie zastanawiam, ale chyba nic nie kupie. Ten, ktory pokazalas wydaje mi sie, ze jest na taka wczesna wiosne, kiedy jeszcze chlodem ciagnie, a na ta pore, to jeszcze wejde w swoje kurtki, problem bedzie potem, bo mam taki cieniutki plaszczyk, nie z flauszu, tylko cienkiego materialu i w nim na pewno sie juz nie zapne.
No ale moze pogoda bedzie taka, ze z kurtek od razu przejdziemy w krotkie rekawy? Nie raz tak bywalo. I wtedy po problemie
Ja w kurtki już sie ledwo dopinam i to jeszcze pod warunkiem ze pod spodem mam tylko cienką bluzkę
Jak juz będzie późna wiosna to jak nie bedzie jeszcze takie ciepło żeby założyć krótki rękawek to zawsze można jakiś swetr założyć, przynajmniej ja mam taki plan

Co do jedznia różnych rzeczy to mi ginka mówiła jak pytałam czy czegoś mam nie jeść że ogólnie nie ma nic takiego i jeśli mam ochotę to mam jeść oczywiscie nie w niewiadomo jakich ilościach. Bo skoro mi się czegoś chce to widocznie organizm potrzebuje
Stary 2011-03-09, 15:23   #2718
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja jem cytrusy ost jadłam z bita smietana
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:24   #2719
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cytat:
A ja jem cytrusy namiętnie, pije sok z wyciskanych i dzien bez smaku pomarańczy to dzień stracony...... zaznaczam, ze przed ciążą sok pomarańczowy wypiłam od wielkiego święta.......
Heh moje dzieciatko tez bedzie mega wzdete bo ja musze zjesc codziennie pomarancze uwielbiam ten smak a i mandarynkami nie pogardze nie przetrwalambym bez cytrusa na codzien ale cos mi sie obilo o uszy ze moga powodowac alergie u dziecka ale tak samo z truskawkami i innymi rzeczami w kazdym razie ja cytrusy jem namietnie !

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:27   #2720
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja mojemu synkowi nie daje cytrusow jeszcze
ja mam faze na sok z cz.porzeczek pije chyba od tyg codziennie 2 litry

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-03-09 o 15:28
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:27   #2721
83monia
Zakorzenienie

ja w poprzedniej ciaży pozerałam wręcz cytrusy, owszem maly mial kolki ale nie jakos mega wielie, zabkowanie gorzej rpzechodzil (widocznie wrazliwy jest i tyle). lekka skaze tez mial ale to dlatego ze zywilam sie wylacznie serkami danio karmiac (no strasnie mnie do nich ciagnelo) i mlekiem, wiec przebiałkowiłam się teraz pije mleko, "ananasik" to jego ulubiony owoc i jest ok

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:30   #2722
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny jestem szczęśliwa wyniki mam znakomite, próby wątrobowe poza najwyższą wartością Alat-28 gdzie norma jest do 31; Aspat -18, a norma jest do 34 W moczu żadnych grzybków, bakterii itp. Dziękuje za trzymane kciuki baaaaaaaaaaardzo pomogły. Teraz zostaje cieszyć się tylko ciążą

A co do nie jedzenia mięsa dzisiaj to moja mama, (zawsze pości w piątki i w środę popielcową) powiedziała, że kobiety w ciąży są zwolnione z tego obowiązku i kazał mi normalnie jeść. Tylko zapomniała, że nadal jestem na diecie ( jem serki, jogurty itp) no nic nie wybiłam jej z błędu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:50   #2723
mamad1
Zadomowienie

Świetna wiadomość
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:52   #2724
karolinee1983
Zadomowienie

No to się przed chwilą stresu najadłam...

Dzwoni do mnie tato z Olsztyna, że na domowy do rodziców zadzwonił farmaceuta z Warszawy, u którego kupowałam w poniedziałek lek na pęcherz co mi gin przepisał i mówi, że złą dawkę dał i trzeba wymienić!!! Ja już panika, że może dzidzi zaszkodziłam. Ojciec dał mi numer telefonu do niego. Zadzwoniłam. Na szczęście nic takiego strasznego się nie stało. On wyszedł z założenia, że jak w ciąży jestem to słabszą dawkę powinnam wziąć, a okazało się, że miałam wziąć mocniejszą, o czym się dowiedział od mojego gina, do którego zdążył już zadzwonić. Zresztą gin też popełnił błąd, bo nie doprecyzował na recepcie jaka ma być dawka, a że to są 2 saszetki, które mam wypić w odstępie 3 dni, to słabszą już zdążyłam wziąć, a dziś ten farmaceuta ma przyjść do mojego domu (okazuje się, że mieszka na przeciwko nas) i drugą dawkę dać mocniejszą i nie będzie problemu. Tak mu powiedział mój gin Po prostu jaja jak berety, ale dobrze, że to tylko różnica w dawkach, no i, że wziełam slabsza a nie odwrotnie na przykład, ale cisnienie mi skoczylo przez chwilę

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem szczęśliwa wyniki mam znakomite, próby wątrobowe poza najwyższą wartością Alat-28 gdzie norma jest do 31; Aspat -18, a norma jest do 34 W moczu żadnych grzybków, bakterii itp. Dziękuje za trzymane kciuki baaaaaaaaaaardzo pomogły. Teraz zostaje cieszyć się tylko ciążą

A co do nie jedzenia mięsa dzisiaj to moja mama, (zawsze pości w piątki i w środę popielcową) powiedziała, że kobiety w ciąży są zwolnione z tego obowiązku i kazał mi normalnie jeść. Tylko zapomniała, że nadal jestem na diecie ( jem serki, jogurty itp) no nic nie wybiłam jej z błędu
Brawo klaski:

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:54   #2725
kmat
Rozeznanie

co do cytrusów - to bardziej trzeba na to uważac przy karmieniu piersią niż w ciąży, zresztę jak ze wszystkim - przydadzą się granice rozsądku (właśnie kończę całą tabliczkę czekolady )

Ja poszczę ale można tyle zrobić potraw że wcale to nie przypomina postnego śledzika. Na obiad miałam zapiekaną cukinie i łososia, na kolację szykuję sałatkę z fasolką tunćzykiem etc ... więc to chyba nie przypomina postnego jedzenia.
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:55   #2726
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

brunetka
strasznie się ciesze jutro świętujemy I powiem Ci, że ta biedronka koło helikoptera też po drodze ma lumpka... na moje nieszczęście
Wrzucam zdobycze:
1.kombinezonik na 6msc za całe 3 złocisze ;p
2. to chyba takie okrycie kąpielowe ;> za 2 złocisze

nerolka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3090132.jpg (106,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3090133.jpg (87,4 KB, 30 załadowań)

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-03-09 o 16:06
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 16:01   #2727
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

brunetka
strasznie się ciesze jutro świętujemy I powiem Ci, że ta biedronka koło helikoptera też po drodze ma lumpka... na moje nieszczęście
Wrzucam zdobycze:
1.kombinezonik na 6msc za całe 3 złocisze ;p
2. to chyba takie okrycie kąpielowe ;> za 2 złocisze
Super kombinezon
Jutro jemy pizze odstawiam na jeden dzień moją dietę
Wiesz ja jutro po ciebie wyjdę pod biedronkę to może zajdę od razu do ciuszka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 16:10   #2728
Zmalowana
Zakorzenienie

A co do postu to jakoś nigdy nie przestrzegam. Ale uważam, że to sprawa osobista każdego człowieka.

Cytrusy to chyba bardziej chodzi właśnie już o karmienie piersią..

A mam pytanko, ilu częściowy komplet pościeli do łóżeczka kupujecie ? Bo jak patrzę w sumie ceny w necie to ręce opadają

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 16:12   #2729
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja sobie już we wrzesniu ( chyba przewidziałm ) upolowałam płaszczyk i teraz się świetnie przydaje. O taki

A adapter taki http://allegro.pl/adapter-do-pasow-b...490103654.html prosty jak konstrukcja cepa Kupiłam dzisiaj te paski i rzepy i zapięcie żeby do siedzenia zamocować i materiał i wydałam na wszystko cale 16 zł
Coś branża ciążowa na mnie nie zarobi
a jak to się kochana moja zakłada? bo ciemna jestem w tej materii i nijak nie czuję jak to się powinno zakładać

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja nie jadlam, bo na sniadanie jem platki z mlekiem, pozniej jadlam sledzia, a na obiad jest kru
pnik
mama przygotowywala obiad wiec nie jest miesny
ale ja nie przywiazuje wagi do postu, gdybym miala ochote na bulke z szynka, to bym ja zjadla

apropos, mama mi dzisiaj powiedziala ze ciocia jej radzila zebym nie jadla owocow cytrusow, bo po tym dziecko bedzie mialo wzdecia, chodzi o jedzenie w ciazy
slyszalyscie taki mit?? a moze to prawda??

nooo, ja juz "zalatwilam" malemu wzdecia, bo jem od poczatku....

nic, ide na zupe a potem ruszam na wizyte, jade wczesniej, bo mam kawalek a po drodze zawoze kotke na sterylke... brrrr nerwowy dzien
bede wieczorkiem, kciuki zaciskajacie

ja bez cytrusów w ciąży bym skonała chyba, mandarynki jadłam w grudniu kilogramami i pomarańcze też i grejpfruty uwielbiam cytrusiki

ja na obiad mam barszczyk biały z ziemniaczkami i jajkiem ale bez kiełbaski zresztą wolę z samym jajkiem bo kiełbaska w barszczu mi ostatnio i tak nie podchodzi.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 16:26   #2730
brumek
Zakorzenienie

Brunetka - świetne wieści

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości