|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Ja zjadłam pomidorówkę i wybieram się na spacerek z Zmalowaną
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
ja czytałam, że w ciąży na biegunkę węgiel można normalnie brać
poza tym trzeba siebie obserwować, nie wiem czy jest sens do szpitala od razu jechać w końcu jeden wirus na każdego działa inaczej, jeden będzie wymiotował i mial biegunkę przez nawet 3 dni, a inna osoba tylko mdłości i lekkie rozwolnienie miałam raz żołądkową grypę, noc się męczyłam, nie wymiotowałam bo to dla mnie traumatyczne przeżycia więc się powstrzymywałam popijając gorzką herbatę rano było lepiej, ale ból mięśni i stawów dopadł i wysoka gorączka, w zasadzie cała choroba u mnie trwała ok. 24h
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o żołądkową, to ja mam jedną sprawdzoną metodę....... mianowicie mocno schłodzoną coca-cole... niektórzy wola pepsi ale ja osobiście nie lubię
i faktycznie że po takiej lodowatej coli wymioty ustały, bo np po smekcie wymiotowałam dalej niż widziałam.....
|
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
ja tak na chwilke, nie nadrobilam wszytskich postow od piatku, wieczorkiem poczytam wczoraj mialam zalegla wizyte i gina - potwierdzil ze to chlopczyk, jak sie wyrazil "na pewno i juz nic mu nie odpadnie" taki dowcipnis wszystko jest prawidlowo, moja pocieta szyjka trzymie jak trzeba, w usg nie widac nieprawidlowosci nie mam niestety fotek bo nie byl dobrze ulozony, probowalismy na 3d zoaczyc twarzyczke, ale nie bylo dobrze widac mam tylko filmik z badania ja mam usg polowkowe 29.03, wiec licze na fajne zdjecia wlasnie z tego terminu kupilam posciel na allegro, uzywana, w opisie podano ze w bardzo dobrym stanie, zobaczymy wylookalam na stronie ikei posciele od 39zl, musz epodjechac zobaczyc czy sa z dobrej bawelny, bo to chyba dobra cena jak na posciel nowa zmykam na obiadek, tesciowie gotuja wiec mam labe
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
.Co do tych ciąż z zaskoczenia, to mnie trudno w coś takiego uwierzyć...brak okresu, kopniaki, może dziewczyny po prostu sobie wmawiają, że nie są w ciąży? Zaraz zabieram się za obiadek, mąż zabrał mojego lapka, rozkręcił go i czyści ...już się boję .
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam b.dużo znamion tzw pieprzyków.Jestem ciekawa czy mój synek będzie miał
mój Oluś jest blondaskiem więc może też będzie mieć![]() smecta jest b.dobra nawet dla dzieci.Ja wczoraj kupilam bo maly 2 rzadkie kupki zrobil a bałam się że na tym się nie skończy.Narazie więcej kupek brak Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-13 o 13:57 |
|
|
|
#3337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa do góry ![]() Cytat:
super zakupy i wózek my też się prawdopodobnie ja jedo zdecydujemy tylko na inny model na fyna 4ds ale są w sumie podobne ![]() Cytat:
ale fakt faktem czuję też ruchy powyżej pępka.A dziś rano do pojechał ostro, chyba jakiegoś break dance tańczył bo brzuch mi falował , super uczucie i walory wizualne ![]() A tak wogóle to witam w niedziele, u mnie do tej pory dosyć aktywna była, zakupy, mycie i odkurzanie autka. potem ponad 1,5 h spacerek oczywiście z mężusiem bo samej by mi się nie chciało tyle robić A zaraz będę żeberka na obiadek smażyć i teraz do końca dnia laba Miłego popołudnia mamusie
|
|||
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka
Jakoś przeoczyłam,co dokładnie z sercem Małej?U mnie tez będa dodatkowe badania serca MAłego- za wysokie tętno i coś z środsercem, w przyszłym tygodniu jadę do Katowic. A Ty kiedysz masz dodatkowe badania? |
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
do KAtowic?? a to do jakiejś specjalistycznej przychodni?? a tak wogóle to jesteś też z okolic ??
|
|
|
|
#3340 |
|
BAN stały
|
Co do twardnień brzucha to pisałam wiele razy,że są i będa bo macica ćwiczy.
Póki nie są bolesne. Ja je mam całą dobę. Zanka mnie mała kopie wszędzie tzn. w pęcherz,szyjkę,odbyt,na bokach zwłaszcza jak leżę na boku,to pcha tam nóżkę i smyra,nad pępkiem pod żebrami,po żołądku. Niesamowite takie historie o ciażach w niewiedzy. Jak mi się żarcia z grilla chce Ja nadal kuleję i łażę rozkrakiem.Ta kość łonowa mnie wykończy.No ból niesamowity
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bo tak mnie męczy temat, wiem że muszę z gin o tym pogadać, ale chciałam znać Wasze zdanie, zwłaszcza że wiele z Was rodziło.....
Chodzi mi o spojenie łonowe, z tego co się orientuje to przy porodzie ono sie musi rozszerzyć, czy rozejść jakoś ,chyba tak? I teraz pytanie, co sie stanie gdyby się np nie rozszerzylo czy coś? Mam nadzieje ze mnie zrozumiałyście.... bo nei wiem jak to wytlumaczyc... |
|
|
|
#3342 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie w brzuchu mi ciasno, zapiać się zapnę nawet w nie których, ale żebym miała gdzieś wyjść z tak zaciśniętymi spodniami to sobie nie wyobrażam. Ja właśnie taki poszerzacz myślałam sobie zrobić, trochę muszę przerobić spodnie. Cytat:
taka pyszna kiełbaska albo karczek pysznie przyprawiony i sałata z sosem czosnkowym ! MmmmBedzie dobrze z tą kością łonową wyobraziłam sobie jak możesz chodzić rozkrakiem ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z serduszkiem to coś z zastawką, ogólnie pracuje dobrze, ale czasem jakoś krzywo się zamyka czy coś tak zrozumiałam tak mnie wczoraj wzięło i zaczęłam się martwić jak nie urok to sraczka w pierwszej ciąży do Zabrza i Bytomia jeździłam przez cukrzycę, bo tylko tam prowadzą, a to jednak kawałek ode mnie i był problem żeby się tam dostać a teraz do Rudy znowu staram się myśleć pozytywnie a tętno małej na połówkowym było 150 wcześniej wyższe ciut, co potwierdza teorię, ze przy tętnie powyżej 140 dziewczynka
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
~~*~~ Znalazłam jakiś pas ciążowy na allegro za 8 zł, zamówiłam sobie 2 biały i czarny, zobaczmy jak to się będzie sprawdzać Jak ok, to będę miała wzór do zrobienia sobie jeszcze innych. A teraz zabieram się za maszynę, musiałabym coś poszyć ![]() ~~*~~ A tak nawiasem pisząc, z tego co wyczytałam na forum są tutaj mamuśki które nie sa pierwszy raz w ciąży. Powiedzcie kochanie, co byście zrobiły , naprawiły albo nadrobiły przy 1 waszej ciąży? Teraz macie większe doświadczenie niż my pierwszo-ciążowe mamy. Jakie dałybyście Nam rady ? |
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
jak mi błogo
![]() Wyszlismy z moim te na obiadek do restauracyjki i juz mi dobrze. Dziecko tez chyba usnęło. Ja go czuję tak raczej w niższych partiach mego brzucha ( po prośbach już nie w bardzo dolnych i niewygodnych dla mnie). Ale do pępka to ma może z 5 cm. więc moja macica musi jeszcze byc mała.Za to piersi urosły ![]() Nerola biedna |
|
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak byłam u ortopedy, to akurat omawialiśmy odwrotny przypadek, tzn jak po porodzie spojenie łonowe się nie zejdzie. Lekarz powiedział, że wówczas trzeba dużo na boku leżeć, żeby wspomóc proces schodzenia się. |
|
|
|
|
#3348 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
My już po spacerku z brunetką i pysznym ciachu
A teraz wciągnęłam obiadek
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
zmalowana - ciacho?
![]() fajnie Wam dziewuchy ja dzis dzien spedzilam w domu........tzn nie do konca na balkonie bylam a teraz jem kolacje kanapke z......... truskawkami i cukrem ......
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-13 o 18:17 |
|
|
|
#3354 |
|
BAN stały
|
Zanetaa dziękuję za pocieszenie
Agni82 no mam już dość tego całodobowego bólu. A mało piszę bo nadal mam doła.Tyle mi głupich myśli przychodzi do głowy,że aż szkoda gadać. Jednak poprawia się nieco samopoczucie ale tylko nieco.Jest dla mnie nadzieja chyba ![]() A my dopiero wróciliśmy z podwórka-było ognisko pod gankiem(żebym po keczup nie musiała daleko łazić Upiekliśmy kiełbaski,chleb,ziemniacz ki i jabłka.Takze my już po kolacji.Krystian padł i już śpi.Pies sie wyszalał.Tylko nieco śmierdzimy dymem. Izie się podobało bo szalała Zanka nie wiem czy Cię to pocieszy ale ja mam ni9edomykalnosć dwóch zastawek i to nie jest Bóg wie jaka wada a moja uroda.Leków nie trzeba,zyć można.A do tego arytmię. Także u Lenki to nie wada a jej natura a po drugie jestem pewna,ze to zniknie Moje piersi w ciagu paru dni znów się okrutnie zmieniły.Wielkie,twarde,l eci siara,otoczka "gąskowata". Staniki z przedłużkami noszę.Ale już niedługo trzeba będzie zaopatrzyć się o rozmiar większy
|
|
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
Agula ja mysle, ze w najgorszym wypadku wzieliby cie na cesarke, zeby dziecko nie utknelo.
Zaneta ja tez sobie kupilam pas ciazowy, bo mam jedne spodnie dzinsowe ciazowe, ale one maja dzins siegajacy nawet na brzuch, tylko, ze jakies takie dziwne sa, ze mi z tylka leca, no i w planie mam obciac ten nadmiar dzinsu i wszyc pas. Mam nadzieje, ze bedzie ok. U mnie ze stanikami ok, ale za to brzuch... i waga... wczoraj bylismy u kuzynki i znowu przytylam. Chyba wyrzuce wage.... |
|
|
|
#3356 |
|
Zadomowienie
|
zanka moja dzidzia tez wali mnie tak nisko, z jednej strony tylko.
Piekna niedziela dzisiaj byla. dostalam caly worek ciuchow dla Szymka i wszystko wyschlo. Dostalam tez dwa foteliki samochodowe i nie wiem co z tym zrobic, bo chcemy kupic wozek caly zestaw i bede miala trzy foteliki.Musze gdzies je wydac czy co, bo nie bede miala jak przejsc w mieszkaniu. Jutro mam wizyte kontrolna, ciekawe co tam u malucha slychac. Bylam tez u okulisty i musze pogadac z ginkiem na temat porodu. Bo okazalo sie, ze mam jakies zmiany na siatkowce i nie wiadomo jak z porodem naturalnym. Cholipka.... Boje sie cesarki. Dziewczyny a czy ktoras z was rodzila w innym szpitalu niz miejsce zamieszkania?? Jak to wyglada od strony technicznej??
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc zaraz będzie obżarstwo na kolacyjkę ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3359 |
|
Zadomowienie
|
sałatkez zupek???? jak to sie robi???
|
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
teraz nie ma tak ze trzeba rodzic w swoim szpitalu, ja mam meldunek w dowodzie 350k od Gdańska, a tam chce rodzić, to zaden problem o ile w szpitalu beda miejsca.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

i faktycznie że po takiej lodowatej coli wymioty ustały, bo np po smekcie wymiotowałam dalej niż widziałam.....

Zakończone: 2
.

Czy ta choroba jest groźna dla maluszka ???? strasznie się martwię
mam nadzieję że ten dołek sobie szybko pójdzie

taka pyszna kiełbaska albo karczek pysznie przyprawiony i sałata z sosem czosnkowym ! Mmmm

więc zaraz będzie obżarstwo na kolacyjkę
zębole