Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 15:20   #4291
eweska
Moderatoreska

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
aguś - z ciast to ja jadlam tylko jablecznik, nic Kasi nie było.

Eweska-masz cudny brzuszek! Trochę się cofnęlam,żeby poczytac zaleglości i widzialam zdjęcia. Sa prześliczne! Masz talent!

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ewesko, jesteś Królową Organizacji, o wszystkim myślisz Z tymi kluczami dobra opcja, a Młody nie zgubi?
Nie powinien, już nie raz nosił klucze na smyczy, zawieszone na szyi, ale to są klucze taty a jemu trzeba w końcu dorobić. A ja mu wrzucę je do plecaka i zahaczę takim kółeczkiem wewnątrz kieszeni bo kluczy nie będzie używał na co dzień bo ja jestem w domku tylko w razie czego

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Ewesko mialam ostatnio ten sam problem jak sie mrozniej zrobilo... z tymi ciuchami juz mi przeszlo... wole zacisnac zeby i do konca pobiegac w trampkach Widze, ze synek przeszkolony do akcji porod Pewnie przejety jest bardzo
No jest poinformowany żeby się nie zdziwił że mnie któregoś dnia nie będzie w domku, ale będzie wiedział bo zostawię mu w razie czego kartkę na stole więc doczyta, a później będzie czekał na spokojnie w domku na dziadków lub kogoś z rodziny. Ale to tylko w razie czego jakby on był w szkole a ja zaczęła rodzić bo jak będzie w domku to nie będzie problemu, zostanie jak ja pojadę do szpitala i też będzie czekał na dziadków lub siostrę moją lub brata

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

eweska podpisuje sie pod dziewczynami! jestes mega zorganizowana i genialna po prostu! i tez mysle, ze pierwsza sie rozpakujesz zpewnoscia, a my juz wszystkie nie mozemy sie doczekac!
ja bym chciała doczekać do okolic 20kwietnia wtedy mogę rodzić

mazianka zgadza się, dopiero co byłyśmy na staraczkach, pisałyśmy o testach a tutaj już będziemy szykować sie do porodu

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewuszki, ja wiem, ze tak z tym wyjezdzam ni z gruszki ni z pietruszki, ale jako ze zostalam ambasadorka IsaDory, mam przyjemnosc zaproscic Was do sledzenia mojego watku dot. tych kosmetykow. Mam nadzieje, ze sie Wam spodoba i bedziecie czytac, sprobuje troche rozbujac moje zapedy literackie, nie bedzie tylko o lakierach do paznokci
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=515272
Zapraszam i czekam na Wasze opinie.
Będę śledzić z przyjemnością
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:21   #4292
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

hej mamuski i brzuszki
ja wpadłam tylko doczytać was od wczoraj i się przywitać...
zaraz muszę lecieć na miasto z mama bo trzeba jakieś zakupy teściowej zrobić...
a dzisiaj juz od 11 mnie w domku nie ma, bo biegam jak potłuczona...
kupiłam małemu dzisiaj sweterek i pajacyk..
jak będe miała chwile to wrzucę fotki...brzuszka też

trzymam kciuki za dorkę
i za agę_pe również

daisy jakbym budzika nie ustawiła to mogłabym spać do 13
mi się tez audi podobają

andziot a czy ja moge się wprosić do Twoich kontaktów i wycieczke do zoo zobaczyć??? ja uwielbiam wrocławskie zoo... mojego tż juz rok namawiam na wycieczkę do Wrocławia do zwierzątek...jakoś wybrać się nie możemy
Stary 2011-03-14, 15:23   #4293
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
enchantresss a czy w między czasie miałaś normalne badanie ginekologiczne na fotelu? Jak już kilka razy pisałam mój gin. jest przeciwnikiem robienia usg co wizyta, miałam 5 usg przez całą ciążę, a jestem w 28 tyg. Ginek zawsze sprawdzał szyjkę na fotelu lub usg dopochwowym.

Rzeczywiście trochę długo, ale lekarze chyba wiedzą co robią. Jeśli te 15 min. skurcze powtórzyłyby się to może warto przejechać do szpitala? Sama nie wiem... Pewnie zaczynamy już panikować plus sytuacja dorki i kilku innych dziewcząt ze skracającą szyjką spowodowała, że włączyło nam się halo.
Ja miałam:
- pierwsze w 5 tyg. (prywatnie, chciałam się upewnić, że testy mówią prawdę )
- drugie jakoś koło 8 tc (potwierdzenie ciąży z przychodni, gdzie chodzę do gina)
- trzecie 12 tc
- czwarte 22 tc
- piąte (prywatne 3d)

Więc de facto z nfz miałam 3 razy, a jestem w 31 tc.

A czy wiedzą, co robią?
U mnie to kwestia tego, że miasto refunduje i mają zapisane, że ma być ileśtam świadczeń. I nikogo nie obchodzi, że to wypada rzadko... Ale za każdym razem badanie na samolocie, to chociaż tyle dobrze.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:31   #4294
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Kasiu dużo pić zaleca się kiedy normalnie chodzisz do toalety, wtedy woda wypłukuje toksyny z organizmu i zapobiega odwodnieniu. Ewentualnie jeśli bierze się leki moczopędne to należy pić więcej niż zwykle aby się nie odwodnić. Jeśli natomiast zauważymy, że woda zatrzymuje się w organizmie to nie powinniśmy pić dużo, bo im więcej jej wypijemy tym więcej się jej odłoży. Mój lekarz powiedział, aby nie pić w nadmiarze, ale też się nie ograniczać, czyli zachować zdrowy rozsądek. Ja puchnę strasznie, ale co mam zrobić jak bez min. 0,5l wody nie przetrwam nocy z powodu przesuszonej śluzówki.
dziekuje za odpowiedz ja zaobserwuje to moje sikanie i moze ogranicze picie, po prostu zaczne pic jak mi sie bedzie juz bardzo chcialo, tym czasem wietrze mieszkanko, wiec i powietrze inne

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Daisy naprawdę niewiele brakowało, żebym pojechała w nocy do szpitala, jedyne co mnie zatrzymywało to myśl, że od razu położą mnie na oddział i "profilaktycznie" dostanę fenoterol - brrr - bez znaczenia od czego ten brzuch boli. Dzisiaj mój gin ma dyżur w szpitalu to mnie zbada i będę spokojniejsza
trzymam kciuki kochana

Cytat:

kasia ja pije nie wiem ile ake mnooostwo i sikam bardzo czesto, czasem jak mala skacze po pecherzu nawet co 5-10 minut szczegolnie wieczorem
oj ja co 10min nie chodze, a pije duzo...hmm jak juz pisalam wczesniej zaczne sie obserwowac

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

Nawet nie wiecie jak mnie wczoraj skrecało,zeby poskakac,ale sie bałam ,ze mi pessar wypadnie i urodze,czujecie?? urodzic na trampolinie
no wlasnie w twoim przypadku to nie wskazane, ale ogolnie nie wyobrazam sobie skakac w ciazy w ogole chodze jak polamana wiec ograniczam wszelki ruch do minimum.

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
ehhhh. To teraz i ja się zaczynam bać. Chodzę do gin na NFZ . Ostatnie usg miałam w 20 tygodniu, w czwartek zaczynam 29 tydzień . W piątek mam wizytę u ginki, ale ona nie ma usg w gabinecie i mam nadzieję, że da mi skierowanie na usg, bo jak nie to chyba zwariuję i pójdę gdzieś prywatnie
tez chodze na nfz, tez moja gin nie ma w gabinecie aparatu do usg. Robilam je w 20tc, a pozniej dostalam skierowanie zeby zrobic okolo.30-32tc ale sie pospieszylam i zrobilam w 29. Takze jestem pewna ze ci teraz da to skierowanie tak naprawde 3 usg w ciazy starcza. ja chyba bede miala juz w szpitalu, ale dowiem sie na wizycie u gin 28ego.

matellewar przypuszczam ze nastepna wizyte bedziesz miala szybciej niz za 6tyg swoja droga to rzeczywiscie dziwne ze masz tak rzadko. Ja mialam co miesiac ale teraz kazala mi przyjsc za 3tyg, moze przez te obrzeki lub tak jak pisza dziewczyny blisko juz porodu.

AgnieszkoM. wspolczuje samopoczucia, moja malenka tez bardzo aktywna. Trzeba sie uzbroić w cierpliwość. szkoda ze nie mozesz przed porodem zamieszkać w nowym mieszkanku, mnie by tez skręcało...BO JA BARDZO BYM JUZ CHCIALA BYC NA SWOIM. Pomyśl o maluszku i spróbuj sie zrelaksować

pozdrowienia do agnieszki_pe25 wyslane.

Dobra ide obiad robic. Ostatnio nie spiszy mi sie do niego bo jakos stracilam apetyt ale to pewnie dlatego ze mała uciska zoladek, kurde jaka mam zgage

do pozniej kochane

spice1985 z Tż nie gadałam jeszcze, czekam az z pracy wroci lub odzwoni ale radze ci tak jak dziewczyny, wez kase i zmien model
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:36   #4295
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Mój mąż to się jeszcze zastanawia, czy jakby umył wszystkie brzegi dokładnie, tak że już nic by nie schodziło, to czy można to zostawić Nie wiem czy to wynika z tego że nie chce mu się tego rozkręcać, czy tak bardzo mu się ten zestaw podoba
Jak mu się chce, to zawsze można spróbować. Zawsze możecie nawet papierem ściernym zetrzeć te brzegi do gołego i jakąś bejcą lub farbą do drewna to przemalować. Wyjść jest dużo.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:37   #4296
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:

Mazianka to zapraszam na ciacho

juz biegnę
a ja to chyba panią walewska upichce jutro ( nie, jutro chlebek,no to pojutrze- tez z bezą)

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
andziot a czy ja moge się wprosić do Twoich kontaktów i wycieczke do zoo zobaczyć??? ja uwielbiam wrocławskie zoo... mojego tż juz rok namawiam na wycieczkę do Wrocławia do zwierzątek...jakoś wybrać się nie możemy
ja tez,ja tez poprosze o zaproszenie:bounc e:

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:42   #4297
enchantresss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

tez chodze na nfz, tez moja gin nie ma w gabinecie aparatu do usg. Robilam je w 20tc, a pozniej dostalam skierowanie zeby zrobic okolo.30-32tc ale sie pospieszylam i zrobilam w 29. Takze jestem pewna ze ci teraz da to skierowanie tak naprawde 3 usg w ciazy starcza. ja chyba bede miala juz w szpitalu, ale dowiem sie na wizycie u gin 28ego.
no to powiem Ci ,że mnie pocieszyłaś nie mogę się w takim razie doczekać piątkowej wizyty, bez skierowania na usg nie wyjdę

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 15:44   #4298
matallewar
Zakorzenienie

24kasia86 Śmiesznie byłoby, gdyby mój gin przegapił mój poród

A swoją drogą, bo nie zamierzam rodzić w szpitalu, koło którego w przychodni przyjmuje, jak to jest?
Po porodzie idzie się na jakąś wizytę do gin, który prowadził ciążę?
Czy już tylko w szpitalu na kontrolę?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-14, 15:46   #4299
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez chcem przed!!!!!
:
no to kurcze od 37 tygodnia jedziemy z koksem

mnie tez zgaga piecze, ale po czym? nie mam pojecia...
dzisiaj bardzo malo jem, co by gin nie wyzwal
Cytat:
jeśli nie Ty, to obstawiam jeszcze kasię,morię lub agus87

hahahahhha co za baran Wam się trafił
zrobmy zakłady
no baran, niestety

Cytat:
aguś - z ciast to ja jadlam tylko jablecznik, nic Kasi nie było.
lubie bardzo, ale u mnie nikt w domu procz mnie niestety
wiec nie zamowimy go
Cytat:
agus to normalne z tym kinem: kiedys jak bylismy w PL na wakacje poszlismy z TZ tez na jakis film i bylismy tylko my dwoje , jedna para z tylu calkiem i gosc usiadl przed nami centralnie ruszylismy sie 5 rzedow wyzej ale oczywiscie skomentowalam cala sytuacje bo ludzie sa mega niemyslacy
no zdarza sie
[QUOTE=mazianka81;25712992]

Nawet nie wiecie jak mnie wczoraj skrecało,zeby poskakac,ale sie bałam ,ze mi pessar wypadnie i urodze,czujecie?? urodzic na trampolinie

Cytat:
mazianka bez zartow ze u was bylo tak cieploooooo?!?!
QUOTE]
Anulka normalnie wczoraj to lato było,Julka niestety protestowała,zeby jej szalik i płaszcz sciagnąc,ale chociaz czapke jakos mi sie udało wynegocjowac,normalnie ona b jeszcze w rekawiczkach smigala.
Z checia bym Ci tego ciepełka wysłała

Dziewczonka idz lepiej,bo to moga bc skurcze( choc nie musza)
tzrymaj sie napewno z małą wszystko dobzre.

Kurcze współczuje Dorce,ja 3doby nie mogłam w szpitalu wylezec,a co dopiero do końca??
Cóz najwazniejsze,ze mysli pozytywnie ,pozdrowienia dla niej.

a ja własnie po zdjeciach wczorajszych widze jak na twarzy napuchłam,ochh jeszcze troche.
ciekawe co bedzie jak mi za 2tyg wyciagna pessar??

aaa mialam pisac Eweska dopiero co pamietam na staraczkach jak zdj z Francji wrzuciłas i tesy robiłysmy,a tu juz koncówka,ale to zleciało co??
hehehe
nie kombinuj lepiej

ja sie zaloze, ze mi dzisiaj powie, ze mi sie rozwarcie robi
ehhh

bylam na plotach u sasiadki i 3 miesiecznej Igusi, ktorej wychodza zeby juz
mala jest niesamowita
Stary 2011-03-14, 16:01   #4300
violisia
Zadomowienie

czesc Mamusie i dzidziolki
ale wsciekla jestem i zmeczona, nie spie ktorys dzien z rzedu, nie moge zasnac.. :/ czuje sie jak czolg, stopy i palce u rak mi zaczynaja puchnac .. ehhh.. a czas sie ciagnie jak nie powiem coo..:/ marze juz o poczatku maja.. zeby dzidzia juz byla zemna,

z pozytywnych rzeczy to kupilam dzis kosmetyki z nivei dla malej, sudokrem do pupcii mydelko zwykle bambino.. , i dwa plyny do prania z loveli, i te chusteczki co pochlaniaja kolor (bo wiadomo ze kolorowe wrzuce wszystkie razem bo nie ebde czekala i segregowala kolorami..:P..) a jutro jade dokupic jeszcze podklady do rzewijania, i pieluszki tetrowe i te drugie ..(zapomnialam jak sie zwą..)

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Mary, czyli jednak coś w tym jest że dzieci w brzuchu reagują na muzykę
cos w tym jest bo moja mała jak jest JCD albo inny muzyczny prognam skacze na szybszych piosenkach a na kolysankach, i spokojnych jest spokojna.. niezlyt ubaw potem mamy z tż i nic nei wiemy z programu bo gapimy sie w brzuch:P

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
śliczny brzusiooo

super zakupki

Cytat:
no i zapomnialabym najwazniejsze!
zdjecia wozkaaaa i fotelika)

jakosc srednia bo sie rozladowal akumulator w aparacie i robilam zdjecia kamerka
Załącznik 3817071Załącznik 3817072
Załącznik 3817073
nooo super ja jade w przyszlym tygodniu zamowic wozek

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
w szkole rodzenia mowili, ze dziewczynki ogolnie sa delikatniejsze, subtelniejsze w swoich ruchach, dlatego mozna ich tak nie czuc jak chlopakow, ale to tez zalezy od temperamentu chyba
ooooo to albo u mnie 2 ginekologow sie pomyslilo, i w brzuchu mam Bartusia, albo moja Olusia jest taka rozbrykana i ma temperament ze ho hooo, łobuziara daje czasu neizle, w nocy nei spie albo przez nia, albo przez jej czkawke, albo przez moje ciagle chodzenie siusiuu:/

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość

od soboty puchną mi nogi, myślałam że to od tego że dużo się nachodziłąm ale wczoraj leżałam większość dnia i wieczorem też miałam trochę spuchnięte, a najgorsze jest to że jak kładę się spać to mnie te nogi bolą od kolan w dół, czy to normalne??? czy któraś też tak ma???
ooo takkk juz zaczynam odczuwac ten 3 trymestr.. porazka chwilami juz niewyrabiam, prosze by juz byl maj, a rownoczesnei zabraniam malej wychodzic wczesniej..:/

slicznie brzusio super

Cytat:
Witam wiosennie

Widze,ze nie tylko ja cierpie na wszelakie dolegliwosci.Spuchłam tez juz bardzo,wszystko mnie boli,a wczoraj to juz nie wiedzialam co ze sobą zrobic,jak usiąść czy lezec szok,

Ale pzrynajmniej pogode wkorzystalismy,spedzilism y dzien w ogrodzie ( wrzucam 2 fotki)
Ju;lka miała szał na trampolinie i hustawce i w piaskownicy,super pogoda była,chociaz sie dotleniłam i nie musialam gotowacbo tesciowa gotowała

Niestety po całym dniu u babci ( oczywiscie dawce cukru i tłuszczu) Julka znowu wymiotowała wieczorem,ja nie wiem czy ona ma jakaś alergie na babcine jedzenie????( bo na trampo skakała przed a nie po jedzeniu)

dzieisj narazie ok.ob tak dalej.

i znowu nie mam weny na obiadek,co by tu.....??

no a poza tym to wczoraj latałam jak glupia do toalety,bo mi ciągle cos leciało i juz miałam paranoje,ze wody .
macie tez tak??

co do mebelków to mamy wsio uzywane po Julci,wiec nie mam problemu z zapachami.
zreszta wózio tez uzwany kupilismy( taki sam jak andziotka-pzrepiekny)
ciuszków wiekszosc tez uzywanych,nawet mi sie udalo sporo z bwełny organicznej na allegro wylicytowac,aaa i najwazniejsze kupiłam chuste do noszenia małego,juz sie nie moge doczekac jak przyjdzie.

no to tyle o mnie,anulinka brzusio faktycznie zgrabniutki i tez sportowy
mimbi ja bym wprost zapytała ile chcą za wózek i juz

Kasiulka własnie próbuje obraczke sciagnac i ciezko-kurcze z Julka tak nie spuchłam,a teraz szok( ale słszałam ze jak sie pije za duuzo to własnie sie puchnie)nie wiem ile w tm pradwy.

a Gabek tak wczoraj sie bujał jakby juz w kanał wchodził,tak mnie na samym juz dole szczypało i roziągało,szok!kurcze ciekawe co bedzie dalej?
sliczne fotki

a ja mam tak samo chwilami czuje jakby mala chciala mi nozke wystawic nazewnatrz, ostatnio az z bolu i bezsilnosci sie poplakalam:/

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotke ostatnich zakupow dla mojej niunki
zakupki słodkiiieeee hihi

ide po jogurcika i do mamy na herbatke.. a potem musze posprzatac pranie

wieczorem wkleje fotki mojego bembenusiaaaa
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:10   #4301
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

boziu ale sie dzisiaj dziwnie czuje.
nie mam czym oddychac. czuje jakbym miala ściśniete płuca i mi niedorze. masakra...
Stary 2011-03-14, 16:10   #4302
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
miałam takie badanie ginekologiczne, ale o szyjce nie padło ani słowo. Mam nadzieję, że skoro nic nie mówiła to wszystko w porządku
Zapewne wszystko dobrze, w ten sposób gin. sprawdza czy szyjka zamknięta i czy nic się z nią nie dzieje
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja miałam:
- pierwsze w 5 tyg. (prywatnie, chciałam się upewnić, że testy mówią prawdę )
- drugie jakoś koło 8 tc (potwierdzenie ciąży z przychodni, gdzie chodzę do gina)
- trzecie 12 tc
- czwarte 22 tc
- piąte (prywatne 3d)

Więc de facto z nfz miałam 3 razy, a jestem w 31 tc.

A czy wiedzą, co robią?
U mnie to kwestia tego, że miasto refunduje i mają zapisane, że ma być ileśtam świadczeń. I nikogo nie obchodzi, że to wypada rzadko... Ale za każdym razem badanie na samolocie, to chociaż tyle dobrze.
matal ja chodzę prywatnie i miałam 5.
- pierwsze w 8 tyg. potwierdzające poranny test.
- drugie w 11 tyg. u polecanego specjalisty aby upewnić się, że z dzieciątkiem wszystko ok. - panikara to moje drugie imię
- trzecie w 13 tyg. genetyczne
- czwarte w 21 tyg. genetyczne
- piąte w 26 tyg. spowodowane wypadkiem.
Na wydruku z kliniki w stopce są różne inf. I jedna mówi o tym, że zgodnie z zaleceniami Krajowego Konsultanta ds. Ginekologii i Położnictwa oraz w większości krajów Europy, w ciąży powinno się wykonać co najmniej 3 badania USG, w 12-14, 21-23 i 30-32 (...).

Strasznie się wkurzyłam, bo jak robiłam USG w 21 tyg. to w klinice zepsuła się głowica do 3-4d i miałam zwykłe, zdecydowaliśmy, że pójdziemy na nie, bo zależało nam na dobrym, sprawdzonym lekarzu. Teraz dzwonię umówić się na USG w 31 tyg. i nadal nie ma tej głowicy Kpiny sobie robią. Niby porządna, prywatna klinika. Znalazłam info, że ten lekarz przyjmuje w innej przychodni ale tam nie mogę się dodzwonić. Rozumiem, że 4d to głównie bajer dla rodziców, ale skoro jest taka możliwość to chciałabym z niej skorzystać. Jak widać prywatne leczenie nie gwarantuje spokoju.

aguś kciuki za wizytę, abyś przyniosła dobre wieści!

Filip 21/06/2011

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2011-03-14 o 16:15
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:29   #4303
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

Listopadowa śniło mi się ostatnio, że byłam u Ciebie na kawie to akurat po tym, jak oglądałam zdjęcia mieszkanka :P nie pamiętam o czym gadałyśmy, ale byłam i wiem, że jeszcze ręce myłam w Twoim zlewie i bałam się, że ktoś mnie nakryje

Cytat:
Wy pewnie już w większości w domku. A torby macie już spakowane?
A jakie podklady poporodowe kupiłyscie? Ja w pierwszej ciąży miałam belli,ale nie bylam zadowolona. Wolalam szpitalną ligninę.
Ja z wyprawką jestem jeszcze daleko w polu.
Podkłady zamierzam kupić właśnie z belli, tak jak po pierwszym porodzie...

Anulinka, Enchantresss - śliczne, zgrabne brzuszki macie

Lolka, Aguś - za wasze dzisiejsze wizyty!

Daisy, jasne, że jak będziesz miała jakieś info nt. nietolerancji to daj znać

Miłego popołudnia
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:31   #4304
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Zapewne wszystko dobrze, w ten sposób gin. sprawdza czy szyjka zamknięta i czy nic się z nią nie dzieje
matal ja chodzę prywatnie i miałam 5.
- pierwsze w 8 tyg. potwierdzające poranny test.
- drugie w 11 tyg. u polecanego specjalisty aby upewnić się, że z dzieciątkiem wszystko ok. - panikara to moje drugie imię
- trzecie w 13 tyg. genetyczne
- czwarte w 21 tyg. genetyczne
- piąte w 26 tyg. spowodowane wypadkiem.
Na wydruku z kliniki w stopce są różne inf. I jedna mówi o tym, że zgodnie z zaleceniami Krajowego Konsultanta ds. Ginekologii i Położnictwa oraz w większości krajów Europy, w ciąży powinno się wykonać co najmniej 3 badania USG, w 12-14, 21-23 i 30-32 (...).

Strasznie się wkurzyłam, bo jak robiłam USG w 21 tyg. to w klinice zepsuła się głowica do 3-4d i miałam zwykłe, zdecydowaliśmy, że pójdziemy na nie, bo zależało nam na dobrym, sprawdzonym lekarzu. Teraz dzwonię umówić się na USG w 31 tyg. i nadal nie ma tej głowicy Kpiny sobie robią. Niby porządna, prywatna klinika. Znalazłam info, że ten lekarz przyjmuje w innej przychodni ale tam nie mogę się dodzwonić. Rozumiem, że 4d to głównie bajer dla rodziców, ale skoro jest taka możliwość to chciałabym z niej skorzystać. Jak widać prywatne leczenie nie gwarantuje spokoju.

aguś kciuki za wizytę, abyś przyniosła dobre wieści!
dzieki

ja mialam usg w 7, 11, 15, 19, 25, 29, 31 tygodniu i dzis
chodze prywatnie

listopadowa80 dzieki
Stary 2011-03-14, 16:36   #4305
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
no to powiem Ci ,że mnie pocieszyłaś nie mogę się w takim razie doczekać piątkowej wizyty, bez skierowania na usg nie wyjdę
moim zdaniem powinnas dostac ogolnie mialam 4 usg. W 9 tyg ( w celu potwierdzenia ciazy-zdaniem gin dla mojej wlasnej satysfakcji), w 14genetyczne, 21genetyczne i w 29tc. Teraz pewnie bede miec juz w szpitalu szkoda bo chcialabym dzidziulka podejrzec

Cytat:
24kasia86 Śmiesznie byłoby, gdyby mój gin przegapił mój poród

A swoją drogą, bo nie zamierzam rodzić w szpitalu, koło którego w przychodni przyjmuje, jak to jest?
Po porodzie idzie się na jakąś wizytę do gin, który prowadził ciążę?
Czy już tylko w szpitalu na kontrolę?
chyba raczej nie przegapi
ja zamierzam rodzic w szpitalu gdzie pracuje moja gin, ale czy ona wtedy bedzie to nie mam pojecia. A po porodzie chyba trzeba chodzić na kontrole, tak mi sie wydaje.
A jak skończe karmić mysle o tabletkach anty

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
no to kurcze od 37 tygodnia jedziemy z koksem

mnie tez zgaga piecze, ale po czym? nie mam pojecia...
dzisiaj bardzo malo jem, co by gin nie wyzwal
zrobmy zakłady
no baran, niestety

lubie bardzo, ale u mnie nikt w domu procz mnie niestety
wiec nie zamowimy go

bylam na plotach u sasiadki i 3 miesiecznej Igusi, ktorej wychodza zeby juz
mala jest niesamowita
ja stawiam ze pierwsza bedzie eweska a pozniej mizianka81 no i moze Ty i ja
już ząbki????tak szybko

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie mam czym oddychac. czuje jakbym miala ściśniete płuca i mi niedorze. masakra...
kurde mnie tez tak nieraz dusi, nic przyjemnego.
Nikosia

Stary 2011-03-14, 16:39   #4306
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem powinnas dostac ogolnie mialam 4 usg. W 9 tyg ( w celu potwierdzenia ciazy-zdaniem gin dla mojej wlasnej satysfakcji), w 14genetyczne, 21genetyczne i w 29tc. Teraz pewnie bede miec juz w szpitalu szkoda bo chcialabym dzidziulka podejrzec

ja zamierzam rodzic w szpitalu gdzie pracuje moja gin, ale czy ona wtedy bedzie to nie mam pojecia. A po porodzie chyba trzeba chodzić na kontrole, tak mi sie wydaje.

już ząbki????tak szybko

szybko szybko
oa ogolnie miaa 4150g i 62 cm
jej mama ma 36 lat
Stary 2011-03-14, 16:40   #4307
MoniaK
Zakorzenienie

Spice, zmartwiłaś mnie trochę tym łóżeczkiem bo też chciałam go zamówić (tylko z żyrafką). Teraz kurczę nie wiem czy ryzykować

Mimbi, na pewno będę śledzić wątek Pierwszy post super!
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:40   #4308
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki

ja mialam usg w 7, 11, 15, 19, 25, 29, 31 tygodniu i dzis
chodze prywatnie

listopadowa80 dzieki
duzo mialas tych usg
tak w ogole to trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte a jak tam sie czujesz?
Nikosia

Stary 2011-03-14, 16:52   #4309
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

już ząbki????tak szybko

W zasadzie ma szansę

Bo rodzę w innym szpitalu, niż on pracuje, a jak akurat nie będę mieć wizyty, to jak miałby się dowiedzieć
Nie mam ani nr telefonu, ani nic.
Może jak będę 1 kwietnia na wizycie, to spytam, jak to jest po porodzie...

Grazin, kasia Mnie od wczoraj tak męczy, jakby mały na przeponę uciskał.
Ja nie wiem, jak dam radę na tej szkole rodzenia, a kazali wziąć strój sportowy, bo zajęcia z fizjoterapeutą...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-14, 16:53   #4310
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Mialam tak samo ostatnio... czulam, ze pekne do tego. Mi pomogl spacerek

AgnieszkaM. no to tez Twoj Antuan to nielzy rozbojnik jest biedna maminka jeszcze tylko troszke Aga. Musimy zascinac zeby i wytrzymac do konca... potem juz musi byc tylko lepiej
Co do zimy to w moim rejonie akurat jest zawsze licha. W tym sezonie to moze tydzien snieg lezal i to taki byle jaki jakis Juz sama nie wiem... bede chyba malego wozic w torbie na kolkach

Czy mamusie synusiow nie maja ochoty na sorbety???

Dziewczyny ja mam wizyty tylko z polozna. Wczesniej co 6 tygodni, a teraz co 3 tygodnie i w Anglii przysluguja mi tylko dwa usg, ktore wykorzystalam. Bylam na dodatkowym 4D w Polsce. Do dzisaj nikt mi w bronke nie zagladal. Po prostu moja ciaza jest prawidlowa, niezagrozona i nie ma potrzeby jakis czestszych konsultacji i ingerencji. Jak sie cos dzieje mam zadzwonic i wtedy podejma dezycje co i jak. Poki co ani razu nie musialam wykonac zadnego telefonu i mam nadzieje, ze zadzwonie tylko w maju jak sie zacznie porod
Stary 2011-03-14, 16:55   #4311
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
szybko szybko
oa ogolnie miaa 4150g i 62 cm
jej mama ma 36 lat
oj to duza dziewczynka

cos mi dzisiaj smutno. Jade wieczorem w rodzinne strony bez Tż, kolega jego mnie zawiezie, musze jutro pozalatwiac te wszystkie sprawy papierkowe. Jakoś nie mam ochoty na to. Jutro mnie nie bedzie caly dzien na forum, wiec sie nie martwcie, w razie W bede pisac smsy
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-14 o 17:06
Stary 2011-03-14, 17:14   #4312
amarcia
Wtajemniczenie

Hmm... Papierkowe zamieszanie... Sama powinnam sie w końcu za to wziąć i w końcu pozałatwiać pewne rzeczy. Chęci do tego nie ma - fakt, ale czy kiedykolwiek bedą? Wątpię...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:19   #4313
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
oj to duza dziewczynka

cos mi dzisiaj smutno. Jade wieczorem w rodzinne strony bez Tż, kolega jego mnie zawiezie, musze jutro pozalatwiac te wszystkie sprawy papierkowe. Jakoś nie mam ochoty na to. Jutro mnie nie bedzie caly dzien na forum, wiec sie nie martwcie, w razie W bede pisac smsy
właśnie mi przypomniałaś, że w urzędzie skarbowym muszę dane zmienić, bo się nie rozliczę...może tez jutro się wybiorę...a chce mi się tak jak tobie

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:

raz kupiłam sobie sorbet truskawkowy i leżał u mnie w zamrażalniku z tydzień...nie mogłam go dojeść...ale może dlatego, że za słodki był...ale kwaśne jak najabrdziej
Stary 2011-03-14, 17:22   #4314
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

mają , ale ja wogule w ciąży mam jakiś wzmożony apetyt na lody
i jest mi bez różnicy czy to jest śmietankowy lód czy sorbet

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-03-14 o 17:24
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:24   #4315
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mazianka skurcze mam rzadko, bywają dni że w ogóle a jeśli już są to tak max 5 x dziennie? A to ma wpływ na szyjke ?
Straszne z tym szybkim skracaniem !! To powinnysmy co tydzień latac do dr jak to takie niebezpieczne

helloo antropia; zdjecia koniecznie wrzuć kochana i na luz też wrzuć !! Masz siłe
jak ja Ci tego spania zazdroszczę !!!!!!! Oj moj małż chyba jeszcze mocniej by mnie kochał gdybym też tak spała hihi bo jak wstaje o 6 i tłuczę sie po domu to najcześciej jemu też juz wena na spanie sie kończy
a późno chodzisz lulu ?
choc u mnie to nie ma znaczenia... nawet jak pojde o 2 czy 3 to i tak max do 8 pośpie i pozniej chodzę taka przytrzymana

Grazin
; może Synek gdzieś uciska Ci przeponę po prostu ? A może spacerek Ci pomoze albo chociaz powdychanie swiezego powietrza przez okno ??
Normalnie to bym Ci powiedziała zebys sobie jakiegoś drinka albo piwko gulnęła

Listopadowa, już w srode idę do diabetologa wiec cosik wiecej bede wiedziała a 30.03 jestem umówiona do poradni metabolicznej dla kobiet w ciazy. Dam znać co i jak
Czy robiłaś już powtórne badania glukozą po stosowaniu diety ?

Pauluś, no i pewnie ze lepiej aby wszystko było ok i nie zaglądali bez potrzeby niż w drugą stronę ! a i tam dzieciątko niedlugo live zobaczysz

24kasia86 dziekujemy za info, ze Cie nie bedzie

matallewar hahah dooooobre nie no, to nie byłoby smieszne Mysle, ze teraz już wyznaczy szybciej date? Poza tym po którymś tam tygodniu lekarz mi mój mówił, ze trzeba robic KTG.
Słyszałyscie cos o tym ??

agus87
ale Ty miałas duuuzo USG Łooo chyba najwiecej z nas wszystkich
Ja zaraz na początku, celem potwierdzenia ciązy - nie pamietam ktory tydzień, potem jakos przed samym wyjazdem na wczasy aby sie upewnic czy wszystko oki, potem na koniec 12 tygodnia i w 19 tc wjako to połówkowe - więc 4

violisia baardzo praktyczne i mądre zakupy Ehh z tym spaniem to coraz wiecej ma cyrki. Na dodatek coraz więcej z nas ma przypadłości III trymestru i coraz wiecej kiepskiego samopoczucia
Już z górki !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:29   #4316
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Mialam tak samo ostatnio... czulam, ze pekne do tego. Mi pomogl spacerek

AgnieszkaM. no to tez Twoj Antuan to nielzy rozbojnik jest biedna maminka jeszcze tylko troszke Aga. Musimy zascinac zeby i wytrzymac do konca... potem juz musi byc tylko lepiej
Co do zimy to w moim rejonie akurat jest zawsze licha. W tym sezonie to moze tydzien snieg lezal i to taki byle jaki jakis Juz sama nie wiem... bede chyba malego wozic w torbie na kolkach

Dziewczyny ja mam wizyty tylko z polozna. Wczesniej co 6 tygodni, a teraz co 3 tygodnie i w Anglii przysluguja mi tylko dwa usg, ktore wykorzystalam. Bylam na dodatkowym 4D w Polsce. Do dzisaj nikt mi w bronke nie zagladal. Po prostu moja ciaza jest prawidlowa, niezagrozona i nie ma potrzeby jakis czestszych konsultacji i ingerencji. Jak sie cos dzieje mam zadzwonic i wtedy podejma dezycje co i jak. Poki co ani razu nie musialam wykonac zadnego telefonu i mam nadzieje, ze zadzwonie tylko w maju jak sie zacznie porod
W moim przypadku mają ochotę na wszystko! Paulizia dobrze, że pojawiają się takie głosy jak Twój, uspakajające sytuację, najgorzej jest się nakręcać. Wrzuciłam fotki do albumu.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:30   #4317
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Ale ja mam jeszcze inny,gorszy problem z tym łóżeczkiem i komodą i chyba będziemy musieli je odsyłać Już Wam pisze o co chodzi. Mamy ten zestaw: http://allegro.pl/lozeczko-materac-k...477745148.html i z wszystkich rantów łóżeczka i komody (tych boków desek) schodzi jak się potrze wilgotną szmatką, taki różowo-fioletowy kolor i w ogóle widać własnie takie pociągnięcia tym kolorem fioletowawym jak się na brzegi spojrzy Jak się przejedzie szmatką na granicy między kremową deską, a brzegiem tej ciemnej, to się marze po tym kremowym kolorze wlaśnie ten róż-fiolet. Nie wiem czemu tak jest, normalnie dużo tego schodzi, jak się tak przejedzie szmatką na brzegach desek Jestem załamana tym,bo zestaw mi się podobał,ale jak można takie coś zrobić dla dzieci? Pisałam do kasi13... z naszego forum,bo widziałam ze kupiła to samo łóżeczko,ale jeszcze mi nie odpisała. Co myślicie o tym? Odesłać to czy wymyć brzegi do czysta? Raczej na odesłanie jesteśmy nastawieni,bo nie powinno się tak dziać! Dziwi mnie tylko że nikt na aukcji nie pisał o tym, w komentarzach, może tylko nam się tak przytrafiło?

24kasia86 może Twój mąż będzie wiedział czemu tak się dzieje? Bo jak dzwoniłam do tego sprzedawcy to on wielka niewiedza, że tylko sprzedają ten towar, a jak do firmy zadzwoniłam która to robi, to mówili że oni malują meble,ale nie powinno nic schodzić...No,ale kurde złazi i to dużo!
kurczę.... zaniepokoiłaś mnie tym łóżeczkiem bo identyczne stoi u mnie w kartonie....nie skręcone...na pierwszy rzut oka wygląda ok...ale jak takie cyrki z tym Twoim to muszę sprawdzić, czy u mnie tez się tak nie dzieje...bo w razie w mam czas na odesłanie jeszcze....
Stary 2011-03-14, 17:30   #4318
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

gusiagatko super trampeczki

enchantresss Piękny brzuszek

Cytat:
Info od dorki:
Leże pod ktg i słucham najmilszego dźwięku świata Nie sądzę, żebym prędko stąd wyszła ale wcale mi to nie przeszkadza. Tu mam dzwoneczek i w razie czego przylatują a w domu sama. Pielęgniarki ok. Miałam trochę w piątek załamkę, pogadały ze mną i już jest mi lepiej. Od piątku mnie nie badali. Chyba nic nie chcą ruszać. Mam leżeć i jak najmniej chodzić. Mąż mnie myje, a teściowa donosi owoce.
Biedna, pewnie jeszcze poleży. Najważniejsze, że z opieki zadowolona.

Cytat:
i ja mam zbudynienie, zapomniałam o wczorajszch zdjeciach
Super fotki! I brzusio

Cytat:
Napisane przez cucciola79 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotke ostatnich zakupow dla mojej niunki
Ładniutkie

A mnie dzisiaj naszła ochota na ryż na mleku Pod koniec gotowania dorzuciłam kawałki świeżych truskawek i było....nieziemsko pyyyyszne

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:31   #4319
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

antropia co do danych w skarbówce, to ja chyba rekordzistka jestem.
slub byl 190909 a ja nadal mam stary dowód !!!!!!!
i rok temu udało mi sie rozliczyć
prawo jazdy tez nie zmienione

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:33   #4320
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Hmm... Papierkowe zamieszanie... Sama powinnam sie w końcu za to wziąć i w końcu pozałatwiać pewne rzeczy. Chęci do tego nie ma - fakt, ale czy kiedykolwiek bedą? Wątpię...
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
właśnie mi przypomniałaś, że w urzędzie skarbowym muszę dane zmienić, bo się nie rozliczę...może tez jutro się wybiorę...a chce mi się tak jak tobie

ja musze zmienic dane, bo jeszcze mam stary dowod, a juz inne nazwisko i zameldowanie nie chce rodzic panna. Nie mowiac juz o tym ze musze pozmieniac dane w robocie, i urzedach

a u mnie to zawsze tak dlugo trwa bo nie moge sie zebrac, nie mam prawka, dom daleko, Tz w pracy stale i d.upa. No ale nadszedl ten czas i dzisiaj jade. Jedyny plus z tego ze zobacze sie z babcia.

poklocilam sie z Tz i plakac mi sie chce. Mam glupie mysli znowu, wczoraj mnie oklamal i sie wkurzylam
Nikosia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości