Rozstanie z facetem - część 16 ;] - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-14, 16:06   #3721
lallcia
Raczkowanie

GG do lallcia
Dot.: Rozstanie z facetem - część 16 ;]

Wiecie co? Nie wiem, jak Wy, ale ja uważam, że nie można zrywać kontaktu z facetem, z którym się było (dłużej bądź krócej). Wiem, że to cholernie trudne, szczególnie jeśli to on zostawił. No ale jakby nie było - jakiś czas spędziliście razem i nie można tego przekreślić. Źle myślę?
lallcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:13   #3722
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
No, ale z lekami to nigdy niewiadomo, w końcu na każdego działają inaczej, wszystko jest możliwe.
Dobra, ja już wolę być zaspana, niż załamana, więc nie będę nic zmieniać
Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Też takich znam niestety. Były nie był aż taki tragiczny, chociaż zawsze miał do mnie pretensje, że potrafię sobie sama poradzić, a nie siedzę z założonymi rękoma i płaczę. Tak przecież robią prawdziwe księżniczki . Mi do księżniczki niestety bardzo daleko.
No jakbyśmy były księżniczkami, to biorąc pod uwagę to, co wcześniej pisałyśmy o ciotowatości współczesnych mężczyzn, to byśmy pranie we Frani robiły i książki na ziemi trzymały, bo by nie było komu półki zamontować. Chcą mieć księżniczki, to niech do cholery będą rycerzami!
Cytat:
A właśnie były dzwonił dziś do mnie, że ma produkt kawopodobny (serio, bo nie wiem co to jest - takie coś z zagranicy co lubię i piję ) i że mogę wpaść do niego.
Od razu mi się skojarzyło z produktem chłopopodobnym
Cytat:
Napisane przez lallcia Pokaż wiadomość
Wiecie co? Nie wiem, jak Wy, ale ja uważam, że nie można zrywać kontaktu z facetem, z którym się było (dłużej bądź krócej). Wiem, że to cholernie trudne, szczególnie jeśli to on zostawił. No ale jakby nie było - jakiś czas spędziliście razem i nie można tego przekreślić. Źle myślę?
Ja uważam odmiennie, chociaż wiem, jak bardzo boli, kiedy on się nie odzywa. Brak kontaktu pozwala się wyleczyć a nie wegetować tak w nieskończoność.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:14   #3723
triolka
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co....zależy jak się roztsaliście. Ja mam oprócz tego eksa, przez którego tu jestem, jeszcze dwóch byłych. Z pierwszym nie mam żadnego kontaktu i ni żałuje. Pokłóciliśmy się i koniec. Z drugim roztsaliśmy się po wspólnej decyzji.....mamy kontakt, widzimy się na uczelni i normalnie się kumplujemy.
Z obecnym......watpie ze coś bedzie...za mocno mnie skrzywidził - nawet jeśli nie zdawał sobei tego sprawy
triolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:20   #3724
lallcia
Raczkowanie

GG do lallcia

No wiem, że nie ma co wegetować. Moja sytuacja jest taka, że przed związkiem byliśmy przyjaciółmi. On doszedł do tego, że nie powinniśmy być razem, ale oboje uważamy, że zasłużyliśmy sobie sami na to co się stało, bo się gdzieś pogubiliśmy po drodze w paru sprawach. Doszliśmy też do wniosku, że nie możemy się przekreślić całkiem, że może kiedyś będziemy mieć szansę, a póki co się "przyjaźnimy". Nie jest łatwo, szczególnie, że ja mogłabym/chciałabym do niego wrócić... No ale trzeba brać to co jest, nie?
Stary 2011-03-14, 16:26   #3725
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
uważam, że nie można zrywać kontaktu z facetem, z którym się było
Można. Nie trzeba, ale można. Każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie.
Stary 2011-03-14, 16:28   #3726
ucia_19
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wampir Pokaż wiadomość
Maturą z chemii i biologii
Oj ale jeszcze masz troszkę czasu to do książek siadaj A jak już się stresować to w budujący sposób. i naprawde nie ma czym

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Z bagna wychodzi się małymi krokami, ale do przodu.
Aż mnie zatkało takie "fajne" to stwierdzenie. Zostanie moim mottem na najbliższy czas...

ucia_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:31   #3727
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Od razu mi się skojarzyło z produktem chłopopodobnym
Hehe... O Ty niedobra!

Cytat:
No wiem, że nie ma co wegetować. Moja sytuacja jest taka, że przed związkiem byliśmy przyjaciółmi. On doszedł do tego, że nie powinniśmy być razem, ale oboje uważamy, że zasłużyliśmy sobie sami na to co się stało, bo się gdzieś pogubiliśmy po drodze w paru sprawach. Doszliśmy też do wniosku, że nie możemy się przekreślić całkiem, że może kiedyś będziemy mieć szansę, a póki co się "przyjaźnimy". Nie jest łatwo, szczególnie, że ja mogłabym/chciałabym do niego wrócić... No ale trzeba brać to co jest, nie?
U nas było bardzo podobnie, tzn. przed związkiem może się nie przyjaźniliśmy, po prostu się znaliśmy. Już będąc ze sobą staliśmy się przyjaciółmi, wydaje mi się, że takimi na dobre i na złe - mam nadzieję w każdym razie.

Też się pogubiliśmy, ja wymagałam od niego za dużo (od każdego wymagam bardzo dużo, zaczynając od siebie, a u byłego wymaganie czegokolwiek to już niestety zbyt dużo ), on dawał z siebie za mało no i tak to jakoś wyszło. Do tego jeszcze to, że byliśmy ze sobą od LO, on był cholernie zazdrosny i w gruncie rzeczy odebrał mi sporo przyjemności ze studiów. No bo tak: jak wychodziłam na imprezy, kręcił nosem, wyjazdy ze znajomymi - też źle, więc nie jeździłam. Jakoś tak stopniowo po prostu się popsuło. Chociaż nie powiem, gdyby ktoś mógł sprawić, żeby było między nami tak jak jeszcze pół roku temu, zgodziłabym się bez zastanowienia.

Niestety takiej opcji coś nie widać na horyzoncie .
Connff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:38   #3728
lallcia
Raczkowanie

GG do lallcia

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość

Też się pogubiliśmy, ja wymagałam od niego za dużo (od każdego wymagam bardzo dużo, zaczynając od siebie, a u byłego wymaganie czegokolwiek to już niestety zbyt dużo ), on dawał z siebie za mało no i tak to jakoś wyszło. Do tego jeszcze to, że byliśmy ze sobą od LO, on był cholernie zazdrosny i w gruncie rzeczy odebrał mi sporo przyjemności ze studiów. No bo tak: jak wychodziłam na imprezy, kręcił nosem, wyjazdy ze znajomymi - też źle, więc nie jeździłam. Jakoś tak stopniowo po prostu się popsuło. Chociaż nie powiem, gdyby ktoś mógł sprawić, żeby było między nami tak jak jeszcze pół roku temu, zgodziłabym się bez zastanowienia.

Niestety takiej opcji coś nie widać na horyzoncie .
Dlaczego mówisz, że nie ma takiej opcji na horyzoncie? nie myślałaś, żeby się postarać, powalczyć, pokazać mu, że może być tak, jak było kiedyś?? Ja najbardziej żałuję, że nauczyliśmy sie pewnych życiowych spraw właśnie na sobie ale nie potrafiliśmy z tego skorzystać, a ponieśliśmy klęskę. Nie chciałabym tych doświadczeń wykorzystać na nikim innym. A jak długo ze sobą byliście?
Stary 2011-03-14, 16:41   #3729
mrytka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez solideja Pokaż wiadomość
O to to to.. Chociaż ja ostatnio mam problem ze spotkaniem kogoś, kto ma swoje pasje, znajomych i swoje interesujące życie i nie chce się na mnie uwiesić. Ostatnio naprawdę ciężko o takie klasyczne, "męskie" egzemplarze. Ani nie naprawi, wisi na Tobie cały tydzień, a jak się draśnie w paluszek, czy z noska mu poleci to wielka tragedia, bo może zapalenia mózgu dostać (przypadek autentyczny).
Bo faceta znaleźć to żaden problem. Schody się zaczynają jak facet ma być porządny

Cytat:
Wypalona - dlatego warto nosić ze sobą patelnię. I po łbie!
Popieram

Wypalona
, on to zrobił na pokaz, żeby było Ci smutno, nie dawaj mu tej satysfakcji i się nie smuć

Mi dzisiaj słońce przygrzało i kupiłam sobie bluzkę w kwiatowy wzór i taką tuniko-sukienkę pół też w kwiatki, pół czarna. Tylko nie wiem gdzie ja ją będę nosić?

"Pragnienia łamią nam serce, męczą nas.
Pożądanie rujnuje nam życie.
Ale jeśli chodzi o pragnienia,
najbardziej cierpią ci, którzy nie wiedzą, czego chcą."

.
mrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 16:43   #3730
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Dlaczego mówisz, że nie ma takiej opcji na horyzoncie? nie myślałaś, żeby się postarać, powalczyć, pokazać mu, że może być tak, jak było kiedyś??
W pewnym momencie poniżaniu się przed kimś należy powiedzieć: dość!
Stary 2011-03-14, 16:46   #3731
lallcia
Raczkowanie

GG do lallcia

Cytat:
W pewnym momencie poniżaniu się przed kimś należy powiedzieć: dość!
Czy uważasz, że staranie się o faceta, z którym kiedyś byłaś, którego kochałaś/kochasz jest poniżaniem? nie mówię, że trzeba klęczeć na kolanach i błagać o powrót, ale znaleźć "to coś" dla którego zaczynaliście ze sobą być...
Stary 2011-03-14, 16:52   #3732
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Czy uważasz, że staranie się o faceta, z którym kiedyś byłaś, którego kochałaś/kochasz jest poniżaniem? nie mówię, że trzeba klęczeć na kolanach i błagać o powrót, ale znaleźć "to coś" dla którego zaczynaliście ze sobą być...
Bierzesz pod uwagę tylko jedną stronę związku. Popatrz na rozstanie z perspektywy osoby, która związek zakończyła, bo już nie kocha, bo ją ta druga osoba irytuje i brzydzi. Nawet wielkie uczucia mogą się wypalić i nie ma co się pchać z butami tam, gdzie nas nie chcą. Nie zawsze da się to uratować i nie każdy musi tego chcieć, motywacja obu stron jest niezbędna. Zresztą, z mojego doświadczenia wynika, że metoda "kropla drąży skałę" jest znacznie skuteczniejsza niż walka.
Stary 2011-03-14, 17:03   #3733
pandzio
Raczkowanie

lallcia-czytając Twoją historię miałam wrażenie, że to dosłownie opowieść o moim rozstaniu. Identyczne sytuacje...tylko, że u mnie był powrót na miesiąc a i tak się posypało, ale mniejsza już o to....
I też ciągle słyszałam "zobaczymy co będzie dalej, nigdy Nas nie przekreśliłem zupełnie..." Ale po co to? Po co Ci ta głupia nadzieja? Będziesz nią się tylko karmiła, będziesz wegetowała, w każdej rozmowie będziesz analizowała każde słowo. To męczące, mnie zmęczyło już skutecznie i mam dosyć. Albo w jedną albo w drugą stronę.
Dlatego myślę, że powinnaś dać sobie spokój, co nie znaczy urwanie kontaktu, bo ja niby jakiś tam mam, ale ograniczyłam go tak, żeby się nie katować. Po prostu żyj... Wrócić może jedynie wtedy, kiedy poczuje co stracił, a podkładając mu się cały czas tylko upewnisz go w swojej decyzji.
pandzio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:06   #3734
lallcia
Raczkowanie

GG do lallcia

Nie zgodzę się z tym chyba. Przynajmniej nie zgodzę się z tym w odniesieniu do mojej sytuacji. Bo wiem, że jak nie spróbuję walczyć, to będę miała o to do siebie pretensje do końca życia. Jak się nie uda - trudno, ale przynajmniej będę wiedziała, że próbowałam.
Stary 2011-03-14, 17:11   #3735
pandzio
Raczkowanie

Cytat:
Nie zgodzę się z tym chyba. Przynajmniej nie zgodzę się z tym w odniesieniu do mojej sytuacji. Bo wiem, że jak nie spróbuję walczyć, to będę miała o to do siebie pretensje do końca życia. Jak się nie uda - trudno, ale przynajmniej będę wiedziała, że próbowałam.
Ja też walczyłam, robiłam wszystko, naprawiałam i zrozumiałam swoje błędy...ale on nie... On też musi chcieć...

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

I jeszcze 3 miesiące temu pisałam tak samo jak Ty pełna nadziei i chęci działania, żeby potem nie żałować, że się nie próbowało. Spróbowałam, ale wypaliło na miesiąc
Stary 2011-03-14, 17:19   #3736
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chcesz, to walcz, tylko musisz wiedzieć, kiedy przestać, żeby potem nie czuć się poniżoną
Stary 2011-03-14, 17:29   #3737
pandzio
Raczkowanie

Wystarczyły 4 dni bez odzewu z mojej strony a on wczoraj napisał na gg. Zbyłam go, mówiąc że uczę się do kolokwium, co było prawdą, ale i tak nie miałam ochoty z nim rozmawiać

A dziś jeszcze na dodatek opis o samotności ustawił, chyba zdziwił się, że przestałam robić z siebie biednego żuczka...
Stary 2011-03-14, 17:42   #3738
lily92920
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Dzisiaj nawet dobry dzień. Nie dostało mi się od wych. za wagary Za to dostałam 4 z kartkówki

Wyobraźcie sobie, że mój eks... Kupił nowe buty. Wiecie, najeczki (zastanawiam się, czy aby ktoryś z jego kolegów nie ma takich samych ), pewnie znowu podsluchał, jak mówiłam do moich koleżanek, że ten gosc co sie z nim spotykalam miał nike ("Sa najeczki, są dupeczki", wiecie ). Wogóle to się zastanawiałam jakim cudem to skąpiradło szarpnęło się na TAKIE drogie buty I wyobraźcie sobie, że ubrał je do tego eleganckiego, filcowego płaszcza Myślałam, że zwiędne Uznałam, że musze Wam to napisać, jako ciąg dalszy rozmowy o ubiorach naszych eksów

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2011-03-14 o 17:52
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:44   #3739
annonim
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Coś w tym jest.

Ofelia - zanim to napisałaś, głęboko się zastanowiłam co kiedyś mnie interesowało i zabierało mnóstwo czasu. Po chwili.. SZCZURKI! :love
Jak nie szczurki, to może myszki?

Lily, może to sa najeczki z wyprzedaży?
annonim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:50   #3740
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annonim Pokaż wiadomość

Lily, może to sa najeczki z wyprzedaży?
A może jakieś spady po jego kolegach, którzy sami wyglądają jakby zbiegli z Azerbejdżanu?

Tzn. wiecie, gdyby to był mój chłopak to by mi się te buty bardzo podobały, ale, że tępie ostatnio pasożyty to same wiecie jak jest...
Stary 2011-03-14, 17:56   #3741
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pandzio Pokaż wiadomość

A dziś jeszcze na dodatek opis o samotności ustawił, chyba zdziwił się, że przestałam robić z siebie biednego żuczka...
Samotny jest na własne życzenie przecież. A że się zdziwił... Oni wszyscy po jednym szablonie
Stary 2011-03-14, 17:57   #3742
Duszek2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam za sobą pierwszą poważniejszą sprzeczkę z M. Wyszło na to, że nie umiem rozmawiać
Witaj w klubie też to samo usłyszałam
Duszek2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 17:58   #3743
magdalenabellacoza
Raczkowanie

Malla, niby się pogrążam, ale nie mogłam się powstrzymać.

Odpisał.

'Nie obchodzi mnie to naprawde.'

Najlepsze jest to, że nie wiem odnośnie czego to była odpowiedź...

"
Życie bywa słodkie, lecz czasami tak bywa, że kiedy bywa słodkie, to idzie się porzygać"

magdalenabellacoza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 18:00   #3744
lily92920
Zakorzenienie

A ja dzisiaj sobie zapylam po ulicy (miałam na sobie moje najwyższe obcasy + leginsy + torebeczka) słucham sobie Farbenów na mp3, a ja jak słucham to śpiewam sobie, tzn. wiecie, ruszam ustami. No i ide sobie takim pewnym krokiem, sialalala, a tu mój... EX TEŚĆ! Powiedziałam mu dzień dobry, a ten zaczął sie do mnie cieszyć i mówić "cześc, cześć..." Chyba troche mu się przytyło
Stary 2011-03-14, 18:09   #3745
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Ja uważam, że zerwanie kontaktu z eksem jest dobre (w tych związkach, które przynajmniej dla jednej strony zakończyły się przykro). Jedyna opcja dalszego kontaktu z eks, na zasadach "przyjaciele" może istnieć tylko wtedy kiedy dwie osoby podjęły decyzje o rozstaniu i żadna z nich nie liczy na powrót. Mam tak z jednym ex, z którym byliśmy króciutko... I tak musiało minąć trochę czasu, a dzisiaj jesteśmy świetnymi kumplami

Cytat:
No ale trzeba brać to co jest, nie?
Możesz się zadowalać tym co jest... Mi taka opcja by nie wystarczyła

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Dzisiaj nawet dobry dzień. Nie dostało mi się od wych. za wagary Za to dostałam 4 z kartkówki

Są najeczki, są dupeczki To będzie moje nowe motto
solideja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 18:10   #3746
Malla
Nie depcze krokusów

Lily - ale wiesz, że te megadrogie najeczki mogły być kupione na bazarku? W tym mieście wszystko możliwe
Stary 2011-03-14, 18:13   #3747
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solideja Pokaż wiadomość

Są najeczki, są dupeczki To będzie moje nowe motto

No ja chyba sobie kupie w końcu nike, bo moje reeboki tylko odstraszają dupeczki

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2011-03-14 o 18:42
Stary 2011-03-14, 18:28   #3748
Reggaenator
Rozeznanie

Ja mam drogie najeczki, a dupeczek nie ma
Reggaenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-14, 18:45   #3749
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Lily - ale wiesz, że te megadrogie najeczki mogły być kupione na bazarku? W tym mieście wszystko możliwe

Ale powiem Ci, że nawet nie wyglądają na jakieś ordynarne podróbki! Ba, nawet ładne są

Cytat:
Napisane przez Reggaenator Pokaż wiadomość
Ja mam drogie najeczki, a dupeczek nie ma
No ja też wiem (np. po przyjacielu eksa i mam nadzieje, że eks też tak skonczy), że to nie na każdego działa
Wgl to Tobie mało dupeczek? Pół wątku się Tobą jara!
Stary 2011-03-14, 18:51   #3750
kimi1000
Zakorzenienie

GG do kimi1000

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość

Jazda konna zbyt droga, kiedyś bardzo chciałam się uczyć grać na flecie poprzecznym. Ale takie cudo kosztuje tysiąc złotych +nauki gry..
eh.
Sama nauka nie jest trudna, ale zeby dobrze grac, to trzeba ćwiczyć codziennie, żeby dzwiek sie nie pogarszał. Więc jak chcesz sie tylko naucyzc chwytow, to popytaj może w okolicy jakas orkiestradęta potrzebuje muzyków. Istrument dostaniesz, a lekcje masz za darmo.

Cytat:
To nie takie "spoko". Zdajesz sobie sprawę, że o to głównie się posypał mój związek z Zakalcem?
Nie wiedziałam, że o to.

Cytat:
Najgorsze jest to, że robię to nieświadomie. Wiem, to żadne tłumaczenie, ale ja naprawdę chciałabym to w sobie zmienić ale nie wiem jak
OtTakaJa wiem, jakie to trudne. Sama krzywdziłam M podejsciem, że karzę go za błędy eksa. Nie możesz tak robić. To nie jego wina, że twój eks był dupkiem. Jak mam zły dzień, zwłaszcze przed okresem, to sobie wkręcam, że pewnie M zacznie zachowywać się jak eks i że to tylko kwestia czasu. Tak nie wolno myśleć. Pomyśl wtedy o tym co was łączy, jak wam razem obrze. Najważniejsze, to ciieszyć sie tym co się ma i nie zamartwiać na zapas. To że masz jakiś dystans i nie zaufałaś na 100% to normalne nic na siłę. Ja też tak mam, ale wierzę, że on to zupełnie inny człowiek, niż eks i to mi daje siłę. To kwestia czasu, jak mi zupełnie przejdzie, mam nadzieję.

Cytat:
OtTakaJa - o takie moje podejście i myślenie. Jak mi się wyprostowało w główce, to jemu się już odwidziało, nie wytrzymał.
Kiedy ci się naprostowało?

Cytat:
To na pewno. Ciągle analizuję jego zachowanie zamiast cieszyć się tym co jest.
Jak wyżej.

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
A ja wcale nie uważam, że tak twierdzisz tylko tak napisałam, że nie lubie kawy zieloną herbatę piję, ale ja to sama nie wiem czy to cokolwiek daje.
Spróbuj jerba mate. Daje lepszego kopa jak kawa i nie ma skutków ubocznych.

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz, to walcz, tylko musisz wiedzieć, kiedy przestać, żeby potem nie czuć się poniżoną
Zgadzam się, ciężko potem odbudować poczucie godności.

Siedzę z kropą farby na ręce i robię test na uczulenie. Kiepsko to widzę, bo już mnie łapa swędzi. A siwych włosów przybywa.

Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić .

kimi1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości