|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Zanka, mnie mój T. tłumaczy, że w necie na forach opisywane są przypadki negatywne, bo nikt o dobrych nie pisze. To raczej ludzie mający potrzebę wygadania się w ciężkiej sytuacji piszą. Więc głowa do góry, pewnie tak jak u Emila, wszystko się jeszcze kształtuje, a jak mi pewien gin powiedział: kobiecy organizm to wielka niewiadoma i on widział już w swojej praktyce takie przypadki, że w życiu by nie uwierzył. Tu nauka ustępuję miejsca naturze.
|
|
|
|
#3602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
dużo drówka dla męża Cytat:
ale chyba juz wydaliła to co zeżarła![]() Cytat:
![]() Dziękuje za wszystkie koplementy dla Niutki Blondynka moja pani doktor też mówi, zeby ostrożnie z owocami, bo to jednak sam cukier, ze lepiej mięso (w sensie białko) i warzywa. Ja mam uważać, nie tyć za dużo - a co za tym idzie jeść rozsądnie, czyli ograniczać słodycze, cukier. To ile się powino przytyć w dużej miere zależy od tego z jaką się wagą startowało. Im ktoś więcej ważył tym mniej powinnien przytyć. |
|||
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() Właśnie dostałam sms od koleżanki, że urodziła synka |
|
|
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) bo wczesniej to deska, jeszcze przed ciaza tam cos mialam (male B), po duze A a teraz jakies C chyba...zanka - moje dziecko mialo wade serduszka, ale sama sie zrosla. wiec nie martw sie na zapas. jak bedziesz zdiagnozowana to juz sukces bo beda dmuchac i chuchac by bylo ok. my mamy jeszcze ejdna wizyte kontrolna w wielku 3 lat u kardiologa ale powinno byc ok. mielismy niezamkniete komory i krew sie mieszala... synek ma sie lepiej. nie goraczkuje. antybiotyk i wasze fluizdy dzialaja. dzieki |
|
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Natka ja mam dokładnie to samo, teraz też noszę B, ale żadnych rewelacji nie widać Ale czytałam, że wielkość nie ma znaczenia na to czy masz pokarm czy nie. Więc bez obaw. Chociaż dziewczyny tu piszą, że już siara im leci, a u mnie nic :/ Zanka będziesz dobrze, musi zwłaszcza, że wszystkie ciocie wizażowe trzymają kciuki A ja dzisiaj idę na spacer z Dzidzią znowu, a wieczorem ide do rodzinnego wyżebrać skierowanie na mocz, morfologię, i obciążenie glukozą (refundowane jest obciążenie czy e tam? )![]()
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
nie takie były plany co do pokazywania, wiec sie dzidzia zakryła
|
|
|
|
#3607 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margaret chciałabym chociaż żeby przez parę miesięcy moje cycki wchodziły pierwsze a potem ja No nie ma co płakać, zawsze miałam małe piersi i już, nigdy nie mogłam sie pochwalić ladnym pełnym biuścikiem. Może kiedyś mnie będzie stać, żeby sobie sylikony wmontować hehe ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
Jesli nie ma znaczenia to możemy byc spokojne, może taka poprostu nasza natura ![]() A do lekarza rodzinnego to ja też mam plan się wlaśnie wybrać po skierowanie na mocz, morfologie, glukozę, crp i toksoplazmozę Mam nadzieje, że przepisze. Mam takiego jednego ulubionego lekarza co mi zawsze wypisywał jakies skierowania jak poprosilam, mam nadzieje, że i tym razem wspomoze
|
||
|
|
|
#3608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w domu zakłady robimy ja mówię że chłop a reszta ze dziewczynka ![]() jakie macie imię dla synka ? igor ![]() Natka mi cycole chyba o 0,5 rozm urosły staniki noszę te same.Siary nie mam.Ale poprzednio nie miałam pokarmu i nie karmiłam Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-15 o 10:07 |
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jakaś siara się pojawia od dłuższego czasu...Zanka ![]() ![]() ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-03-15 o 10:14 |
||
|
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam jeszcze do tego przeciety jeden przewód mlekowy wiec powinnam bardziej sie martwic :P siary nie mam, w poprzedniej ciazy tez nie mialam. ale wiem ze moje mleko to wrecz woda. jak moja siostra sobie sciagnela to az taka "smietanka" sie zbierala a u mnie nic, mleko wygladalo jak takie krowie 0,5%
pewnie dlatego ona karmila raz w nocy a ja co 2h... wiec jak teraz bedzie rzadziej to sie uciesze, a jak tak samo to rutyna. a karmiłam 9 miesiecy (6 samym mlekiem, potem odciagalam bo do pracy i w nocy), ona 6 (problem z sutkami, inna sprawa). aha, siostra ma wiekszy biust i po ciazy tez znacznie urosl. wiec moze ma to jakis przelicznik na kalorycznosc ![]() jakby ilosc mleka zalezala od wielkosci biustu to te z miseczka E karmiłyby chyba cały oddzial noworodkowy
|
|
|
|
#3611 |
|
Zadomowienie
|
brunetka - ash Ty cholero..... ale cudny spiworek
![]() Scio - kot jest the best of the best ![]() margaret82 - jej...dobrze ze wygonilas go do tego lekarza...dobra żona jestes ![]() zanka - kochaniutka....a pamiętasz jak ja ostatnio się martwilam i mnie pocieszałaś....kochana nie czytaj w necie niczego bo to jeszcze gorzej doluje i wprowadza w stres....mysl o tym ze napewno bedzie dobrze...zreszta niunia caly czas 24h na dobe jeszcze sie rozwija i zawsze wszystko moze sie wchłonąća twoj stres temu nie pomoze |
|
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wrażenie że te z małym biustem mają pokarm a te z duzym nie
ja mam E/F i pokarmy nie miałam i jakoś mi nie zależało aby karmić
|
|
|
|
#3613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo zdrówka dla mamy ![]() Cytat:
ja mam w tej chwili na koniec 25 tc 7kg na plusie i zaczynam się obawiać o to z jaką wagą skończę ![]() [/QUOTE]Ja narazie przytyłam 3 kg, ale wcinam jak głupia, nie odmawiam sobie niczego Zawsze miałam dobrą przemiane materii, więc może dlatego. Ale gdzie tam lipiec, napewno sie jeszcze zaokrągle Mąż zawsze mówił "lepiej Cię żywić niz ubierać" a teraz to już "lepiej Cię ubierać jak żywić" ![]() Piersi mi praktycznie nie urosły, miałam bardzo małe i miałam nadzieje, że w ciąży będę miała wkońcu ładne duże piersi, ale sie przeliczyłam, bo nic takiego nie nastąpiło... Miałam A a teraz B, ale jakieś mega różnicy nie widzę ![]() Czy to może oznaczać, że nie będę miała pokarmu? Bardzo chcialabym karmic piersią...[/QUOTE] no ja pojechałam bo z rozmiaru 75b ledwo się mieszczę w 85d !!!! problem z rozmiarem miseczki , wczoraj byłam oglądać staniki do karmienia i większe niż miseczki d to nie mają na stanie Cytat:
ja też nie mam siary więc się nie martw, nie jesteś sama ![]() [QUOTE=blondynkapoznan;257 30076]niop mogłam zjeść coś słodkiego może by się pokazała w nagrodę u mnie w domu zakłady robimy ja mówię że chłop a reszta ze dziewczynka ![]() jakie macie imię dla synka ? igor ![]() bardzo podoba mi się Igorek ![]() witam mamusie , u mnie na razie słoneczko i cieplusio ale wczoraj wieczorem taki wiosenny gęsty deszczyk padał aż miło ![]() ja się muszę do apteki po asmag forte wybrać bo mnie już skurcze wykańczają... Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-03-15 o 10:19 |
|||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Igorek, choc chołopca jeszcze gin nie potwierdzil, to wszyscy tak gadaja ze bedzie synek, a mnie wczoraj w Lidlu naszła mysl ze moze jednak dziewczynka, co bym im nosa wszystkim utrzeć
|
|
|
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja podejmę decyzję co do imienia jak poznam płeć ![]() od jutra mój M idzie do pracy chyba zwariuje sama w domu.On mi myje naczynia , robi zakupy, pierze
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-15 o 10:33 |
|
|
|
|
#3616 |
|
Zadomowienie
|
blondynkapoznan - no my sie zastanawiamy nad Igorem ale mi sie jeszcze podoba Oskar i Norbert
![]() ale mnie bola plecy...wczoraj lezalam godzine z termoforem ale ni bardzo pomogl
|
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie brzuchatki
![]() Poczytałam, ale nawet nie próbuje nadrabiac.... piszecie jak szalone ![]() Gratuluje wszystkich wizyt, poznanych płci i dobrych wiadomości ![]() Jem śniadanko, słoneczko zastąpiła u nas mgła i ide dalej Was czytać
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
KMAT - masz pozrdowienia od mamusiek z majowo-czerwcowego 2008!!! wypytuja o ciebie!!!
|
|
|
|
#3619 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Czy cudny to sie okaże jak mi przyślą, ale wygląda na zdjęciu na niezniszczony ![]() Widocznie tak już musi być i mąż musi się przyzwyczaić do moich zakupów. Poluje jeszcze na jedną aukcję, ale pochwalę sie po zakończeniu A co do biustów to ja się nie wypowiadam, zawsze miałam duże piersi a teraz to już nie widzę nic poza nimi i brzuszkiem |
|
|
|
#3623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spokojne i kochane dziecko sliczne imie gdyby nie to to ja bym swojego synusia tak nazwala---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
juz nie moge sie doczekac hehah...moj maz oddal by wszystkozebym miala wieeeelkie cycki
|
||
|
|
|
#3624 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Miałam dziś plana na spacer iść, a tu pogoda się zepsułaCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe co będzie u nas?Cytat:
|
||||
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście kochane
staram się nie myśleć o tym już... co ma być to będzie tak w ogóle dziś skończyłam z moją perełką 23.t.c. to już w 24. jesteśmy
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-03-15 o 11:14 |
|
|
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3627 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Zanko trzymam kciuki i za Lenke i Twoją mame Margaret zdrówka dla męża Scio koty to mają pomysły Mój biust urósł o jeden rozmiar z C na D ale za to cały jest w rozstępach ![]() Igor bardzo mi sie podoba ale mojemu mężowi nie ![]() Naszego synka chyba nazwiemy Krystian |
|
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież od dawna wiadomo że nie powinno się jeść za dwoje ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Już na 100%
|
|
#3629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale na kolejne ciacho się piszę Ja też mam już z 7 kg na plusie i nie chciałabym przytyć więcej niż drugie tyle, ale życie zweryfikuje. Fakt, że w ciąży sobie folguję. Poza tym piersi mi urosły, ale bardzo nieznacznie. Są pełniejsze i tyle Mam wrażenie że ja zawsze już będę z wielką dupcią i małym biustem
|
|
#3630 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamuśki
Nareszcie nadrobiłam wasze posty ![]() Scio kot naprawdę genialny! Margaret kciuki za męża ![]() Zanka nie martw się na pewno z małą będzie dobrze! Mocno trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() Co do rozmiaru biustu i pokarmu to wolę się nie wypowiadać, bo jakby ilość zależała od wielkości to ja bym chyba województwo wykarmiła! Już się cieszyłam że po ślubie z 70f na e mi spadły a długo nie trwało i mam 80f/g, więc jak tak dalej pójdzie to jakieś specjalne rusztowanie będę musiała zrobić No i mój kochany tatuś oddał mi swój kosmodisk żeby mi może trochę pomógł z tym kręgosłupem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

Niech zdrowo rośnie panna dla mojego Marcela
Ja do tej pory to jeszcze sie hamowałam bo nie wiedziałam czy to chłopczyk czy dziewczynka, ale teraz to bedzie ciezko 

Ale czytałam, że wielkość nie ma znaczenia na to czy masz pokarm czy nie. Więc bez obaw. Chociaż dziewczyny tu piszą, że już siara im leci, a u mnie nic :/
)

zębole

ja mam w tej chwili na koniec 25 tc 7kg na plusie i zaczynam się obawiać o to z jaką wagą skończę 

Zakończone: 2
I to już po 6 godzinach od powtoru z pracy taki wynik. Lekarka dzwonila gdzies do Krakowa żeby skonsultowac i zostawili go minimum na 48h na obserwacje. Nawet policja przyjechała przyjąć zgłoszenie bo jak to wypadek w pracy to szpital ma obowiązek ich zawiadomić.