Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-15, 09:25   #3601
agni82
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Zanka, mnie mój T. tłumaczy, że w necie na forach opisywane są przypadki negatywne, bo nikt o dobrych nie pisze. To raczej ludzie mający potrzebę wygadania się w ciężkiej sytuacji piszą. Więc głowa do góry, pewnie tak jak u Emila, wszystko się jeszcze kształtuje, a jak mi pewien gin powiedział: kobiecy organizm to wielka niewiadoma i on widział już w swojej praktyce takie przypadki, że w życiu by nie uwierzył. Tu nauka ustępuję miejsca naturze.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:26   #3602
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Super ze z Agatką wszystko dobrze Niech zdrowo rośnie panna dla mojego Marcela
Ja też przytyłam W sumie jestem na plusie już 9 kg

Maniaczka zakupów Ale musze sie przyznać że czasem ciezko sie oprzeć jak jest taka okazja Ja do tej pory to jeszcze sie hamowałam bo nie wiedziałam czy to chłopczyk czy dziewczynka, ale teraz to bedzie ciezko

Kot wymiata Brakuje mu tylko plaży, lezaka i parasolki w drinku

Dziękujemy wszystkim za gratulacje

Mnie dzisiaj czeka zalatany dzień Muszę zaliczyć prace meżą żeby podbili mu legitymacje ubezpieczeniową :evil: potem jakies zakupy i do szpitala. Ciekawe jak dzisiejsze badania czy to stężenie tlenku wegla spadło trochę Bo wczoraj to sie lekko przeraziłam jak zobaczyłam ze jest 7,8 a górna granica normy to 2,5
Pogoda też coś się kićka a wczoraj było tak pięknie
Ja na razie jeszcze nie dobiłam do wagi sprzed ciąży, jeszcze mi zostało 0,5 kg
dużo drówka dla męża

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Scio, super ze z dzidzia wszystko dobrze

a kotek widze wrocil do zdrowia
zdolna bestyjka

margaret82, oby maz szybko wrocil do dobrej kondycji

ja zmykam na budowe, po raz kolejny przyjezdza stolarz konczyc zaczete meble - tak skacze po tematach od kilku miesiecy i w zasadzie o niczym nie mozna powiedziec ze jest skonczone
wróciła, co prawda wet jej nie wiele pomógł, bo dostała szału i sie nie dała dotknąć ale chyba juz wydaliła to co zeżarła

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za wsparcie, trzymałam się do wczoraj i wymiękłam
płakałam wieczorem, bo teraz taka niepewność, bo może być wszystko dobrze z serduszkiem ale i może być to jakaś wada, a oczywiście naczytałam się na necie przykrych wiadomości i teraz martwię się o moją córeczkę
strasznie się boję nawet nie wiecie jak ;(

Dziękuje za wszystkie koplementy dla Niutki

Blondynka moja pani doktor też mówi, zeby ostrożnie z owocami, bo to jednak sam cukier, ze lepiej mięso (w sensie białko) i warzywa.
Ja mam uważać, nie tyć za dużo - a co za tym idzie jeść rozsądnie, czyli ograniczać słodycze, cukier. To ile się powino przytyć w dużej miere zależy od tego z jaką się wagą startowało. Im ktoś więcej ważył tym mniej powinnien przytyć.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:41   #3603
brunetka2000
Zakorzenienie

Witajcie z rana
Właśnie dostałam sms od koleżanki, że urodziła synka Jutro jadę po wyniki i napewno polecę ją odwiedzić. A teraz zjadłam spóźnione śniadanko i wybieram sie na zakupy bo w lodówce echo się odbija
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:43   #3604
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Piersi mi praktycznie nie urosły, miałam bardzo małe i miałam nadzieje, że w ciąży będę miała wkońcu ładne duże piersi, ale sie przeliczyłam, bo nic takiego nie nastąpiło... Miałam A a teraz B, ale jakieś mega różnicy nie widzę
Czy to może oznaczać, że nie będę miała pokarmu? Bardzo chcialabym karmic piersią...
jeden numer ci urósł - to mało? mi w poprzedniej tez tyle urosło i dziec mial wieele mleka. to nie wielkosc piersi ma znaczenie bo w nich jest zwyczajnie tłuszczu wiecej a nie gruczolow mlecznych. ja z tych co maja niby teraz normalne cycki (znaczy sie widoczne ) bo wczesniej to deska, jeszcze przed ciaza tam cos mialam (male B), po duze A a teraz jakies C chyba...

zanka - moje dziecko mialo wade serduszka, ale sama sie zrosla. wiec nie martw sie na zapas. jak bedziesz zdiagnozowana to juz sukces bo beda dmuchac i chuchac by bylo ok. my mamy jeszcze ejdna wizyte kontrolna w wielku 3 lat u kardiologa ale powinno byc ok. mielismy niezamkniete komory i krew sie mieszala...

synek ma sie lepiej. nie goraczkuje. antybiotyk i wasze fluizdy dzialaja. dzieki

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:51   #3605
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki
Natka ja mam dokładnie to samo, teraz też noszę B, ale żadnych rewelacji nie widać Ale czytałam, że wielkość nie ma znaczenia na to czy masz pokarm czy nie. Więc bez obaw. Chociaż dziewczyny tu piszą, że już siara im leci, a u mnie nic :/

Zanka
będziesz dobrze, musi zwłaszcza, że wszystkie ciocie wizażowe trzymają kciuki A fora często piszą tylko z jednej perspektywy. A, że się martwisz to sobie mogę jedynie wyobrazić jaki to stres o maleństwo.

A ja dzisiaj idę na spacer z Dzidzią znowu, a wieczorem ide do rodzinnego wyżebrać skierowanie na mocz, morfologię, i obciążenie glukozą (refundowane jest obciążenie czy e tam? )

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:52   #3606
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Dzidzia oczywiście się znowu nie pokazała
nie takie były plany co do pokazywania, wiec sie dzidzia zakryła

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 09:58   #3607
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jeden numer ci urósł - to mało? mi w poprzedniej tez tyle urosło i dziec mial wieele mleka. to nie wielkosc piersi ma znaczenie bo w nich jest zwyczajnie tłuszczu wiecej a nie gruczolow mlecznych. ja z tych co maja niby teraz normalne cycki (znaczy sie widoczne ) bo wczesniej to deska, jeszcze przed ciaza tam cos mialam (male B), po duze A a teraz jakies C chyba...
Oo to mnie Monia troche uspokoiłaś, bo ja to już sie bałam, że może mleka nie będę miała

Margaret chciałabym chociaż żeby przez parę miesięcy moje cycki wchodziły pierwsze a potem ja
No nie ma co płakać, zawsze miałam małe piersi i już, nigdy nie mogłam sie pochwalić ladnym pełnym biuścikiem. Może kiedyś mnie będzie stać, żeby sobie sylikony wmontować hehe

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki
Natka ja mam dokładnie to samo, teraz też noszę B, ale żadnych rewelacji nie widać Ale czytałam, że wielkość nie ma znaczenia na to czy masz pokarm czy nie. Więc bez obaw. Chociaż dziewczyny tu piszą, że już siara im leci, a u mnie nic :/

Zanka będziesz dobrze, musi zwłaszcza, że wszystkie ciocie wizażowe trzymają kciuki A fora często piszą tylko z jednej perspektywy. A, że się martwisz to sobie mogę jedynie wyobrazić jaki to stres o maleństwo.

A ja dzisiaj idę na spacer z Dzidzią znowu, a wieczorem ide do rodzinnego wyżebrać skierowanie na mocz, morfologię, i obciążenie glukozą (refundowane jest obciążenie czy e tam? )
Ooo to widzisz nie jestem sama Jesli nie ma znaczenia to możemy byc spokojne, może taka poprostu nasza natura

A do lekarza rodzinnego to ja też mam plan się wlaśnie wybrać po skierowanie na mocz, morfologie, glukozę, crp i toksoplazmozę Mam nadzieje, że przepisze. Mam takiego jednego ulubionego lekarza co mi zawsze wypisywał jakies skierowania jak poprosilam, mam nadzieje, że i tym razem wspomoze
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:05   #3608
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
nie takie były plany co do pokazywania, wiec sie dzidzia zakryła
niop mogłam zjeść coś słodkiego może by się pokazała w nagrodę
u mnie w domu zakłady robimy ja mówię że chłop a reszta ze dziewczynka

jakie macie imię dla synka ? igor

Natka mi cycole chyba o 0,5 rozm urosły staniki noszę te same.Siary nie mam.Ale poprzednio nie miałam pokarmu i nie karmiłam

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:07
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:11   #3609
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ok ,jesteśmy umówione mamy przedział miedzy 17:00 a 17:30
ja będę w czerwonej kurtce w kwiatki
Ja cię poznam a jak już dwie z brzuszkami będziemy to reszta łatwo nas znajdzie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Piersi mi praktycznie nie urosły, miałam bardzo małe i miałam nadzieje, że w ciąży będę miała wkońcu ładne duże piersi, ale sie przeliczyłam, bo nic takiego nie nastąpiło... Miałam A a teraz B, ale jakieś mega różnicy nie widzę
Czy to może oznaczać, że nie będę miała pokarmu? Bardzo chcialabym karmic piersią...
Na pewno nie ma żadnego wpływu, choć niektórzy tak uważają, ale to tylko jeden z mitów. Na szczęście-bo ja też z małobiuściastych ale jakaś siara się pojawia od dłuższego czasu...

Zanka

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:14
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:13   #3610
83monia
Zakorzenienie

a ja mam jeszcze do tego przeciety jeden przewód mlekowy wiec powinnam bardziej sie martwic :P siary nie mam, w poprzedniej ciazy tez nie mialam. ale wiem ze moje mleko to wrecz woda. jak moja siostra sobie sciagnela to az taka "smietanka" sie zbierala a u mnie nic, mleko wygladalo jak takie krowie 0,5% pewnie dlatego ona karmila raz w nocy a ja co 2h... wiec jak teraz bedzie rzadziej to sie uciesze, a jak tak samo to rutyna. a karmiłam 9 miesiecy (6 samym mlekiem, potem odciagalam bo do pracy i w nocy), ona 6 (problem z sutkami, inna sprawa). aha, siostra ma wiekszy biust i po ciazy tez znacznie urosl. wiec moze ma to jakis przelicznik na kalorycznosc

jakby ilosc mleka zalezala od wielkosci biustu to te z miseczka E karmiłyby chyba cały oddzial noworodkowy

Stary 2011-03-15, 10:14   #3611
SweetAngel1984
Zadomowienie

brunetka - ash Ty cholero..... ale cudny spiworek
Scio - kot jest the best of the best
margaret82 - jej...dobrze ze wygonilas go do tego lekarza...dobra żona jestes
zanka - kochaniutka....a pamiętasz jak ja ostatnio się martwilam i mnie pocieszałaś....kochana nie czytaj w necie niczego bo to jeszcze gorzej doluje i wprowadza w stres....mysl o tym ze napewno bedzie dobrze...zreszta niunia caly czas 24h na dobe jeszcze sie rozwija i zawsze wszystko moze sie wchłonąća twoj stres temu nie pomoze
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:15   #3612
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja mam wrażenie że te z małym biustem mają pokarm a te z duzym nie ja mam E/F i pokarmy nie miałam i jakoś mi nie zależało aby karmić
Stary 2011-03-15, 10:18   #3613
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
płakałam wieczorem, bo teraz taka niepewność, bo może być wszystko dobrze z serduszkiem ale i może być to jakaś wada, a oczywiście naczytałam się na necie przykrych wiadomości i teraz martwię się o moją córeczkę
Zanka kochana nie wolni Ci czytac pierdół na necie, ja też taka mądra na początku ciąży byłam i morze łez wylałam!!! nie warto się sugerować tym co tam opisują, to tak jak przy lekach i skutkach ubocznych na ulotkach, zawsze wypisują co najgorsze a ja WIEM ŻE BĘDZIE Z LENKĄ WSZYSTKO DOBRZE
dużo zdrówka dla mamy

Cytat:
gin mówił że zero białego pieczywa, owoców też nie dużo, słodkiego zero itd
niby zdrowa ciąża do 10kg więcej się nie powinno tyć.Trzeba się ograniczać.:pal a:
ja też przytyłam w ciągu miesiąca 3 kg ale moja gin wogóle wagi nie komentuje ja mam w tej chwili na koniec 25 tc 7kg na plusie i zaczynam się obawiać o to z jaką wagą skończę

[/QUOTE]Ja narazie przytyłam 3 kg, ale wcinam jak głupia, nie odmawiam sobie niczego Zawsze miałam dobrą przemiane materii, więc może dlatego. Ale gdzie tam lipiec, napewno sie jeszcze zaokrągle
Mąż zawsze mówił "lepiej Cię żywić niz ubierać" a teraz to już "lepiej Cię ubierać jak żywić"
Czy to może oznaczać, że nie będę miała pokarmu? Bardzo chcialabym karmic piersią...[/QUOTE]

no ja pojechałam bo z rozmiaru 75b ledwo się mieszczę w 85d !!!! problem z rozmiarem miseczki , wczoraj byłam oglądać staniki do karmienia i większe niż miseczki d to nie mają na stanie mam nadzieję że starczy dla mnie rozmiarówki

Cytat:
Hej Dziewuszki

Zanka
będziesz dobrze, musi zwłaszcza, że wszystkie ciocie wizażowe trzymają kciuki A fora często piszą tylko z jednej perspektywy. A, że się martwisz to sobie mogę jedynie wyobrazić jaki to stres o maleństwo.

ja też nie mam siary więc się nie martw, nie jesteś sama

[QUOTE=blondynkapoznan;257 30076]niop mogłam zjeść coś słodkiego może by się pokazała w nagrodę
u mnie w domu zakłady robimy ja mówię że chłop a reszta ze dziewczynka

bardzo podoba mi się Igorek

witam mamusie , u mnie na razie słoneczko i cieplusio ale wczoraj wieczorem taki wiosenny gęsty deszczyk padał aż miło

ja się muszę do apteki po asmag forte wybrać bo mnie już skurcze wykańczają...

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:19
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:28   #3614
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Igorek, choc chołopca jeszcze gin nie potwierdzil, to wszyscy tak gadaja ze bedzie synek, a mnie wczoraj w Lidlu naszła mysl ze moze jednak dziewczynka, co bym im nosa wszystkim utrzeć

Stary 2011-03-15, 10:31   #3615
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Tak Igorek, choc chołopca jeszcze gin nie potwierdzil, to wszyscy tak gadaja ze bedzie synek, a mnie wczoraj w Lidlu naszła mysl ze moze jednak dziewczynka, co bym im nosa wszystkim utrzeć
hihihi jestem ciekwa czy chlopiec zostanie chlopcem
ja podejmę decyzję co do imienia jak poznam płeć

od jutra mój M idzie do pracy chyba zwariuje sama w domu.On mi myje naczynia , robi zakupy, pierze

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-03-15 o 10:33
Stary 2011-03-15, 10:31   #3616
SweetAngel1984
Zadomowienie

blondynkapoznan - no my sie zastanawiamy nad Igorem ale mi sie jeszcze podoba Oskar i Norbert

ale mnie bola plecy...wczoraj lezalam godzine z termoforem ale ni bardzo pomogl
Stary 2011-03-15, 10:36   #3617
agulaaabar
Zakorzenienie

Witajcie brzuchatki

Poczytałam, ale nawet nie próbuje nadrabiac.... piszecie jak szalone

Gratuluje wszystkich wizyt, poznanych płci i dobrych wiadomości

Jem śniadanko, słoneczko zastąpiła u nas mgła i ide dalej Was czytać

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:37   #3618
83monia
Zakorzenienie

KMAT - masz pozrdowienia od mamusiek z majowo-czerwcowego 2008!!! wypytuja o ciebie!!!

Stary 2011-03-15, 10:39   #3619
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
blondynkapoznan - no my sie zastanawiamy nad Igorem ale mi sie jeszcze podoba Oskar i Norbert

ale mnie bola plecy...wczoraj lezalam godzine z termoforem ale ni bardzo pomogl
ja sie zast nad Tymoteuszem
Stary 2011-03-15, 10:39   #3620
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
hihihi jestem ciekwa czy chlopiec zostanie chlopcem
ja podejmę decyzję co do imienia jak poznam płeć
Tatuś kreci nosem na Igorka, ale lepszego pomyslu nie ma, jeszcze Tymon nam sie podoba, fajne sa jeszcze Filip i Kacperek, ale tak duzo juz namy tych chlopców ze nie chcemy dublowac

Stary 2011-03-15, 10:41   #3621
agulaaabar
Zakorzenienie

ehh wysłało mi 2 razy tego samego posta...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 10:45   #3622
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
brunetka - ash Ty cholero..... ale cudny spiworek
Dziękuję Czy cudny to sie okaże jak mi przyślą, ale wygląda na zdjęciu na niezniszczony
Widocznie tak już musi być i mąż musi się przyzwyczaić do moich zakupów. Poluje jeszcze na jedną aukcję, ale pochwalę sie po zakończeniu

A co do biustów to ja się nie wypowiadam, zawsze miałam duże piersi a teraz to już nie widzę nic poza nimi i brzuszkiem
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 11:01   #3623
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Tatuś kreci nosem na Igorka, ale lepszego pomyslu nie ma, jeszcze Tymon nam sie podoba, fajne sa jeszcze Filip i Kacperek, ale tak duzo juz namy tych chlopców ze nie chcemy dublowac
mojego brata synus to Kacperek..... spokojne i kochane dziecko sliczne imie gdyby nie to to ja bym swojego synusia tak nazwala

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziękuję Czy cudny to sie okaże jak mi przyślą, ale wygląda na zdjęciu na niezniszczony
Widocznie tak już musi być i mąż musi się przyzwyczaić do moich zakupów. Poluje jeszcze na jedną aukcję, ale pochwalę sie po zakończeniu

A co do biustów to ja się nie wypowiadam, zawsze miałam duże piersi a teraz to już nie widzę nic poza nimi i brzuszkiem
moj maz powiedzial ze w nastepnym miesiacu da mi kase i ma kupic malemu pare ciuszkow juz nie moge sie doczekac heh

ah...moj maz oddal by wszystkozebym miala wieeeelkie cycki
Stary 2011-03-15, 11:02   #3624
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry Miałam dziś plana na spacer iść, a tu pogoda się zepsuła

Cytat:
Rozumiem, że się martwisz, to normalne. No i jeszcze sytuacja z mamą nie pomaga, ale ja czuję w moczu, że będzie wsio okI tak jak dziewczyny piszą - nie czytać nic w necie!!!! Bo wtedy to się można dopiero zafiksować

Cytat:
Ech ja wróciłam ze szpitala Mąż sie w pracy zatruł gazem z wózka widowego i się źle czul jak wrócił do domu, to go wygoniłam do przychodni a tam juz lekarz go skierował do szpitala. Dali ketonal na ból głowy, kroplówkę i glukozę z czyms tam, porobili badania i wyszło ze stężenie tlenku węgla ma 7,8 a norma jest do 2,5 I to już po 6 godzinach od powtoru z pracy taki wynik. Lekarka dzwonila gdzies do Krakowa żeby skonsultowac i zostawili go minimum na 48h na obserwacje. Nawet policja przyjechała przyjąć zgłoszenie bo jak to wypadek w pracy to szpital ma obowiązek ich zawiadomić.
Żeby stężenie tlenku węgla jak najszybciej spadło

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witajcie z rana
Właśnie dostałam sms od koleżanki, że urodziła synka Jutro jadę po wyniki i napewno polecę ją odwiedzić. A teraz zjadłam spóźnione śniadanko i wybieram sie na zakupy bo w lodówce echo się odbija
Gratulacje dla koleżanki. Coś dużo tych chłopaków się rodzi Ciekawe co będzie u nas?

Cytat:
Hej Dziewuszki

Zanka

U mnie też zero siary, ale muszę przyznać, że cycuchy mi urosły z 75B na 85C i tą różnicę u mnie widać

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 11:13   #3625
zanka205
Zakorzenienie

jesteście kochane aż się wzruszyłam czytając Wasze słowa, nie wiem co bym bez Was zrobiła dziękuję
staram się nie myśleć o tym już... co ma być to będzie

tak w ogóle dziś skończyłam z moją perełką 23.t.c.
to już w 24. jesteśmy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-03-15 o 11:14
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 11:15   #3626
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
jesteście kochane aż się wzruszyłam czytając Wasze słowa, nie wiem co bym bez Was zrobiła dziękuję
staram się nie myśleć o tym już... co ma być to będzie

tak w ogóle dziś skończyłam z moją perełką 23.t.c.
to już w 24. jesteśmy
Zanka bedzie dobrze wszystko bedzie dokładnie spr i bedziesz spokojniejsza
Stary 2011-03-15, 11:28   #3627
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam
Zanko trzymam kciuki i za Lenke i Twoją mame
Margaret zdrówka dla męża
Scio koty to mają pomysły mój otwierał sobie drzwi aż złamał klamke bo ciężki był
Mój biust urósł o jeden rozmiar z C na D ale za to cały jest w rozstępach
Igor bardzo mi sie podoba ale mojemu mężowi nie podoba mi sie też Eryk i Wojtek ale dziwnie brzmią z naszym nazwiskiem
Naszego synka chyba nazwiemy Krystian
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 11:45   #3628
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam bardzo, ale dla mnie to jakieś farmazony. Samo dziecko waży ze 3,5 kg ( w mojej rodzinie to minimum bo przewaznie rodzą się dzieci w granicach 3,8kg ) macica 2 kg, płyn owodniowy 3 kg, piersi ze 2 kg ( mi już urosły o 3 rozmiary ) łożysko też swoje waży To ja w tej chwili mam 9 kg na plusie a dopiero jestem troszkę za połową to według tego co mówi Twój gin to powinnam jeszcze przytyć tylko 1kg bo potem ciąża będzie niezdrowa A przecież tłuszczyku też trochę nabieramy
To nie są żadne farmazony! Własnie tak powienien wyglądać przybór wagi podczas ciąży. WYmieniasz wagę dziecka, łożyska, wód i to właśnie równa się ok. 10 kg, a nie 25 kg. Zdrowa mam powinna przytyć 8-12 kg, tak jest najlepiej i dla niej i dla płodu. A wyniki +30 kg to poporstu folgowanie sobie Przecież od dawna wiadomo że nie powinno się jeść za dwoje

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Nasz będzie Tymon Już na 100%
Stary 2011-03-15, 12:00   #3629
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Jacieeeee-a to nie Ty jesteś z Olkusza? może też się wyrwiesz na spotkanko do Galerii?? ja dojeżdżam z bochni
Z okolic i w sumie do Krk nie mam daleko, ale w środę mam chrześnicę do pilnowania więc nic z tego Ale na kolejne ciacho się piszę

Ja też mam już z 7 kg na plusie i nie chciałabym przytyć więcej niż drugie tyle, ale życie zweryfikuje. Fakt, że w ciąży sobie folguję.
Poza tym piersi mi urosły, ale bardzo nieznacznie. Są pełniejsze i tyle Mam wrażenie że ja zawsze już będę z wielką dupcią i małym biustem

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-15, 12:02   #3630
sygine
Zadomowienie

Witam wszystkie mamuśki
Nareszcie nadrobiłam wasze posty
Scio kot naprawdę genialny!
Margaret kciuki za męża
Zanka nie martw się na pewno z małą będzie dobrze! Mocno trzymam kciuki

Co do rozmiaru biustu i pokarmu to wolę się nie wypowiadać, bo jakby ilość zależała od wielkości to ja bym chyba województwo wykarmiła! Już się cieszyłam że po ślubie z 70f na e mi spadły a długo nie trwało i mam 80f/g, więc jak tak dalej pójdzie to jakieś specjalne rusztowanie będę musiała zrobić a przy tym wszystkim masakrycznie boli mnie kręgosłup i 5 minut w jednej pozycji nie mogę wytrzymać Już mama się nade mną postanowiła zlitować i uszyje mi zachwalanego przez was rogala - czekam teraz na wypełnienie do niego No i mój kochany tatuś oddał mi swój kosmodisk żeby mi może trochę pomógł z tym kręgosłupem
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości