DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-16, 13:06   #4681
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.III (nutelkowy odwyk :D )

Hej hej dziewczynki!!!

popolka moje gratulacje!!!

tina22 BRAWO!!!!!!!!!klask i:

jedyyna - nigdy nie zgrzeszyłaś?????!!!!! Daj kawałek swojej silnej woli hehe

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Nadia, Brombusia, Myrmyr, Karolusienka, Modliszka - gratuluję spadeczków!!!!! klask i::roza :

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

U mnie dziś wagowo znów do d*!!!!!
Wczoraj były warzywka, waga znów pokazała 62,1

Na dodatek zaczyna mnie pobolewać gardło, tak anginowo

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez jedyyna Pokaż wiadomość

kochana oczywiscie ze sie nie damy :P i wzrosty pojda precz :P prosze przepisik na zupke =)
Wrzucam do małej ilości wody (ma wyjść zupa krem) pieczarki, pietruszkę, ew.kilka borkułów i dużą cebulę, kostkę rosołową, sól, pieprz.
Gotuję, studzę. Miksuję blenderem dodając parę kopiastych łyżek serka wiejskiego i ew. dla smaczku serka topionego. Blenderuję.

Robię mini pulpeciki Paczka/ pół paczki mięska mielonego z szynki wieprzowej z Biedronki, do tego jajko, zioła prowansalskie i otręby. Kręcę pulpeciki. Obgotowuję chwilę we wrzątku i przekładam do garnka z zupką PYCHA!!!!!

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:09   #4682
honiagd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Hej hej dziewczynki!!!

popolka moje gratulacje!!!

tina22 BRAWO!!!!!!!!!klask i:

jedyyna - nigdy nie zgrzeszyłaś?????!!!!! Daj kawałek swojej silnej woli hehe

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Nadia, Brombusia, Myrmyr, Karolusienka, Modliszka - gratuluję spadeczków!!!!! klask i::roza :

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

U mnie dziś wagowo znów do d*!!!!!
Wczoraj były warzywka, waga znów pokazała 62,1

Na dodatek zaczyna mnie pobolewać gardło, tak anginowo

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Wrzucam do małej ilości wody (ma wyjść zupa krem) pieczarki, pietruszkę, ew.kilka borkułów i dużą cebulę, kostkę rosołową, sól, pieprz.
Gotuję, studzę. Miksuję blenderem dodając parę kopiastych łyżek serka wiejskiego i ew. dla smaczku serka topionego. Blenderuję.

Robię mini pulpeciki Paczka/ pół paczki mięska mielonego z szynki wieprzowej z Biedronki, do tego jajko, zioła prowansalskie i otręby. Kręcę pulpeciki. Obgotowuję chwilę we wrzątku i przekładam do garnka z zupką PYCHA!!!!!
rybko nam nie wolno wieprzowiny
honiagd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:12   #4683
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Ale szynkę wieprzową wolno

Początek 13.02.2011
66,1 kg

Stary 2011-03-16, 13:15   #4684
honiagd
Raczkowanie

Cytat:
Ale szynkę wieprzową wolno
jako wędlinę a nie mięso
Stary 2011-03-16, 13:16   #4685
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez honiagd Pokaż wiadomość
rybko nam nie wolno wieprzowiny
a ja gdzies czytałam, że można byleby była chuda..ale nie chce żadnych plot rozsiewać-poprawcie mnie jesli się mylę
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 13:19   #4686
honiagd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
a ja gdzies czytałam, że można byleby była chuda..ale nie chce żadnych plot rozsiewać-poprawcie mnie jesli się mylę
mam książkę przed sobą bo chciałam sprawdzić i wędlina tak ale o mięsie nic nie pisze, że wolno, za to jest napisane, że wieprzowiny nie wolno , to ja już nie wiem :P
Stary 2011-03-16, 13:22   #4687
Agus140188
Rozeznanie

Dziewczyneczki mam problem. Ja tu taka nie świadoma dopiero wczoraj doszłam do tego że proszek do pieczenia ma w swoim składzie mąkę pszenną, no i klops. powiedzcie mi gdzie kupujecie proszek dozwolony dla nas???? N i co on może mieć w swoim składzie, no i też kostki do zupki też by się zdały, ale skąd je wziąć no i oczywiście co mają w składzie mieć? ja to normalnie boję się już kupowania, bo tu takie niebezpieczeństwa czyhają nawet w niepozornych produktach...
Stary 2011-03-16, 13:23   #4688
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Żabki, a jaka jest różnica, czy jest to szynka jako wędlina, czy mięso mielone??
Przecież wędlinę też robi się z mięsa.
U mnie jest naprawdę ciężko z dostaniem produktów stricte dukanowskich, bo nie mam LIDLA, tylko Carrefour i Biedronkę
To mięsko, które kupuję w B. ma tylko do 7% tłuszczu, a na przykład mięso mielone z indyka z Biedronki ma go aż do 27%!!! Nigdy po nim nie chudłam, a po tym wieprzowym za pierwszym razem i teraz chudnę.

Początek 13.02.2011
66,1 kg

Stary 2011-03-16, 13:27   #4689
honiagd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Dziewczyneczki mam problem. Ja tu taka nie świadoma dopiero wczoraj doszłam do tego że proszek do pieczenia ma w swoim składzie mąkę pszenną, no i klops. powiedzcie mi gdzie kupujecie proszek dozwolony dla nas???? N i co on może mieć w swoim składzie, no i też kostki do zupki też by się zdały, ale skąd je wziąć no i oczywiście co mają w składzie mieć? ja to normalnie boję się już kupowania, bo tu takie niebezpieczeństwa czyhają nawet w niepozornych produktach...
proszek kupisz w lidlu tani zwykły firmy castello - czerwony taki, pamietaj że zamist proszku zawsze możesz użyć sody i wszystko pięknie wyrośnie, co do kostek to chyba Winiary mają o obniżonej zawartości tłuszczu,

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Żabki, a jaka jest różnica, czy jest to szynka jako wędlina, czy mięso mielone??
U mnie jest naprawdę ciężko z dostaniem produktów stricte dukanowskich, bo nie mam LIDLA, tylko Carrefour i Biedronkę
To mięsko, które kupuję w B. ma tylko do 7% tłuszczu, a na przykład mięso mielone z indyka z Biedronki ma go aż do 27%!!! Nigdy po nim nie chudłam, a po tym wieprzowym za pierwszym razem i teraz chudnę.
hmmm no ot jak ma taką zawartość tłuszczu to myślę że nie ma o czym mówić ja kupuję w tesco wołowe o obniżonej zawartości tłuszczu i jest mega drogie może i ja wybiorę się do biedronki
Stary 2011-03-16, 13:33   #4690
Agus140188
Rozeznanie

[QUOTE=honiagd;25756029]proszek kupisz w lidlu tani zwykły firmy castello - czerwony taki, pamietaj że zamist proszku zawsze możesz użyć sody i wszystko pięknie wyrośnie, co do kostek to chyba Winiary mają o obniżonej zawartości tłuszczu,[COLOR="Silver"]

Dzięki wielkie, przejadę się do Lidla jak nic!!!
Stary 2011-03-16, 13:36   #4691
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Cytat:

hmmm no ot jak ma taką zawartość tłuszczu to myślę że nie ma o czym mówić ja kupuję w tesco wołowe o obniżonej zawartości tłuszczu i jest mega drogie może i ja wybiorę się do biedronki
To mięsko też nie należy do takich, ale jest przepyszne. Ma świetny smak i zawsze jest świeżutkie
Jest też w Biedronce mielone wołowo-wieprzowe

Początek 13.02.2011
66,1 kg

Edytowane przez dominic_sz
Czas edycji: 2011-03-16 o 13:37
Stary 2011-03-16, 13:41   #4692
honiagd
Raczkowanie

Cytat:
To mięsko też nie należy do takich, ale jest przepyszne. Ma świetny smak i zawsze jest świeżutkie
Jest też w Biedronce mielone wołowo-wieprzowe
dziękuję bardzo za informację
Stary 2011-03-16, 13:42   #4693
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
Honia powiem ze stronka jest super! juz kupowalam tam wiele kuponow i to nie jest zadna sciema miedzy innymi bylam u fryzjera, na laserwoym paintbalu, na kawce , na obiadku, w restauracji, mam kupony na manicure teraz kupilam na prawo jazdy moj TZ kupil na oprawki i szkla do okularow kupon ja tez kupilam bilety do kina 5D kupilam miesko ze swojskiej masarni na kaspule vacu activ tez czesto sa i wiele innych naprawde polecam!

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

dukan.blox to strona niezastapiona moja droga :P wiec o czym tu rozmawiac NAJLEPSZY BLOG W HISTORII DUKANA!

przemysle jeszcze do konca tygodnia co z tymi fazami i postanowie czy zostac na 2 czy wejsc w 3 !

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

a w ogole to zapraszam do znajomych na fejsbuku Maria Kuczma ! brac mnie
Zaproszenie ode mnie poszło
Stary 2011-03-16, 14:26   #4694
wykrasana
Szara Eminencja

Cześć
,

u mnie waga stoi jak zaklęta Ale narazie dni warzywne więc jej wybaczam Dzisiaj ide na fitness z koleżanką Taka pogoda, że aż mnie nosi

Metal Fish, Wszystkiego najlepszego Czego sobie tylko kochana zapragniesz :

Cytat:
łahaaa Ale jestem z siebie DUMNA Kupilam kurs na prawo jazdy na Snuperze ! za 699 zł MARYSIA CRAZY DRIVER!

DZIEN DOBRY ANIOLECZKI MOJE!
Taniochaa Ja płaciłam 1200 zł

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
MAM PRACE!!

yeahh w końcuu :d znalazłam coś na pełen etat, w prawdzie i tak bede coś szukac innego w między czasie bo praca nie jest za fajna - kasjerka w OBI ale zawsze lepsze to niż nic i coś zarobie
miałam w sumie die oferty tą i sprzedaz takich ciastek wypiekanych na stoisku w CH ale tam i ciastka i zapiekanki wszystko kusi i stawka uzależniona od wyników sprzedażny także nic zagwarantowanego

normalnie bym poszła do sklepu i kupiał sobie jakieś smakołyki wiec musiałam kupic smakołyki ale dla kota
Gratuluje

Byłam dzisiaj na zakupach z mamą, pojechałysmy po biustonosze. Kupiłam 70 J Na dodatek pani dała mi jakiś większy stanik powiedziałam, że w obwodze za duży a ona a no tak bo pani jest szczuplutka
ahhh Kiedy mi ktoś tak powiedział, normalnie sie unosiłam w powietrzu
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 14:44   #4695
jolkah
Rozeznanie

KONIEC Z NUTELKĄ
od jutra zaczynam odwykk, bo przez ost 3 dni tyle się jej nawpieprzałam, że mam wzrosty a już 72 było.
masakra, sama nie wiem jak mogłam tego tyle zjeść

dlategoż dołączam do tematu, skoro tutaj dukają wszzystkie babeczki z podobnym wyrzeczeniem

tymczasem idę do pracy [swoją drogą dobrze ze mi się mleko w proszku i kakao skonczylo...]
a czym zastępujecie nutelkę? myślałam o lodach albo serniku, bo wiadomo. jakieś słodkie trzeba jeść

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:01   #4696
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
KONIEC Z NUTELKĄ
od jutra zaczynam odwykk, bo przez ost 3 dni tyle się jej nawpieprzałam, że mam wzrosty a już 72 było.
masakra, sama nie wiem jak mogłam tego tyle zjeść

dlategoż dołączam do tematu, skoro tutaj dukają wszzystkie babeczki z podobnym wyrzeczeniem

tymczasem idę do pracy [swoją drogą dobrze ze mi się mleko w proszku i kakao skonczylo...]
a czym zastępujecie nutelkę? myślałam o lodach albo serniku, bo wiadomo. jakieś słodkie trzeba jeść
Mi sie sam problem rozwiązał W moim miescie nigdzie nie ma mleka odtłuszczonego w proszku. W kauflandzie gdzie zawsze było przywieźli tylko pełne. Dziękuje kaufland Ja robie od czasu do czasu rolade http://dukanowegotowanie.blogspot.co...wa-rolada.html z tego przepisu, nawet mój tata cukrzyk sie zajada
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:15   #4697
honiagd
Raczkowanie

kurcze znalazłam przepis na lody nutelkowe xD
Stary 2011-03-16, 15:28   #4698
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
kurcze znalazłam przepis na lody nutelkowe xD
Możesz podać stronkę, na której znalazłaś ten przepis??? To tak tylko z ciekawości:P
Stary 2011-03-16, 15:31   #4699
honiagd
Raczkowanie

Cytat:
Możesz podać stronkę, na której znalazłaś ten przepis??? To tak tylko z ciekawości:P
no nie wiem :P

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

http://lekkoznaczypysznie.blogspot.c...lla-light.html

mnie strasznie korci
Stary 2011-03-16, 15:43   #4700
Agus140188
Rozeznanie

Cytat:
no nie wiem :P

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

http://lekkoznaczypysznie.blogspot.c...lla-light.html

mnie strasznie korci
Rewelacja!!!!!!!!

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Rewelacja!!!!!!!!
Uciekam na uczelnię, po drodze biblioteka. Jak mi się uda to wieczorkiem jeszcze tu zajrzę, a jeśli nie, to trzymajcie za mnie jutro kciuki baaaaaaaaaaaaardzo mocno, bo bardzo ważny dzień mnie czeka- będę się sądzić o odszkodowanie, po wypadku samochodowym, który zafundował mi pewien chłopak zjeżdżając na mój pas ruchu i uderzając we mnie na czołówkę. Ehhhhhhhh... Buziaki moje kochane!!!
Stary 2011-03-16, 15:43   #4701
renka1511
Rozeznanie

proszek do pieczenia można kupić w sklepie ze zdrową żywnością i też będzie dobry do dukania one są bezglutenowe ogólnie

tak się zastanawiam że zaczęłam podpijać cole zero i może dlatego waga mi wciąż stoi?? już sama nie wiem ale od dziś rzucam nawet colę....

za to jeśli chodzi o figurę duuuże zmiany..byłam dzisiaj na małym shoppingu i zakupiłam spodnie w rozmiarze uwaga uwaga 38
nareszcie coś...tak mnie to pozytywnie wzmocniło że z radością pozbywam się coli i nawet mogę się umartwiać oby tylko rezultaty były

The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it !
renka1511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 15:51   #4702
honiagd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renka1511 Pokaż wiadomość
proszek do pieczenia można kupić w sklepie ze zdrową żywnością i też będzie dobry do dukania one są bezglutenowe ogólnie

tak się zastanawiam że zaczęłam podpijać cole zero i może dlatego waga mi wciąż stoi?? już sama nie wiem ale od dziś rzucam nawet colę....

za to jeśli chodzi o figurę duuuże zmiany..byłam dzisiaj na małym shoppingu i zakupiłam spodnie w rozmiarze uwaga uwaga 38
nareszcie coś...tak mnie to pozytywnie wzmocniło że z radością pozbywam się coli i nawet mogę się umartwiać oby tylko rezultaty były
to ile ty masz wzrostu?
Stary 2011-03-16, 16:01   #4703
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myrmyr Pokaż wiadomość
W aptece DOZ zobacz A jak nie to możesz przez internet zamówić I odebrać u nich na miejscu
dzięki
Cytat:
wieprzową można tylkp wędlinę do 4% tł. ja jem tę z biedronki, ma niecałe 3%. ale 7% to za dużo. i nie przesadzajmy z tłuszczem w mięsie dozwolonym... Dukan nie każe jeść kurczaka do5% tłuszczu:P bez przesady, tłuszcz też jest potrzebny... ale skoro wieprzoowina powyżej 4% zakazana- to zakazana. a wzrosty to tylko woda, bo na tej diecie nie da się zmagazynować tłuszczu:P

wróciłam z uczelni zaraz wstawię udka!
Stary 2011-03-16, 16:17   #4704
izuulkaa
Rozeznanie

GG do izuulkaa

kupiłam w końcu budyń !

chciałam jeszcze mleko w puszcze ale było słodzone w lidlu...

zła jestem strasznie... zmokłam okrutnie, przejechałam całe miasto żeby dotrzeć na zajęcia i co ? i dupa. 33 minuty ćwiczeń z anatomii miałam
izuulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 16:59   #4705
marikamb
Raczkowanie

GG do marikamb

Cytat:
MAM PRACE!!

yeahh w końcuu :d znalazłam coś na pełen etat, w prawdzie i tak bede coś szukac innego w między czasie bo praca nie jest za fajna - kasjerka w OBI ale zawsze lepsze to niż nic i coś zarobie
miałam w sumie die oferty tą i sprzedaz takich ciastek wypiekanych na stoisku w CH ale tam i ciastka i zapiekanki wszystko kusi i stawka uzależniona od wyników sprzedażny także nic zagwarantowanego

normalnie bym poszła do sklepu i kupiał sobie jakieś smakołyki wiec musiałam kupic smakołyki ale dla kota
Gratuluje!!!!!
Słyszałam,że w OBI dobrze jest,więc mam nadzieję,że będziesz zadowolona!!
A w którym OBI?? Bo chyba są dwa we Wrocławiu. Ja pracuję w Tesco w Orsayu. Więc jeśli na Bielanach pracujesz to bliziutko;]

Jedyyyna zapraszam Cię do znajomych na fejsie;]

Metal-fish
stu najwspanialszych lat Ci życzę, spełnienia wszystkich marzeń i planów!!
marikamb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 17:08   #4706
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Ola, gratuluję pracy!
Metal-fish, wszystkiego najchudszego
Marikamb - odwiezdę Cię kiedyś w Orsayu

Edytowane przez tchnienie-wiatru
Czas edycji: 2011-03-16 o 17:11
tchnienie-wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 17:12   #4707
marikamb
Raczkowanie

GG do marikamb

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość

Zapraszam;]
Stary 2011-03-16, 17:25   #4708
renka1511
Rozeznanie

Cytat:
to ile ty masz wzrostu?
178-9 cm zalezy jak mnie zmierza

The best way to loose weight is to close your mouth...or.....WATCH your food - just watch it, DON'T EAT it !
renka1511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 17:58   #4709
popolka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marikamb Pokaż wiadomość
Gratuluje!!!!!
Słyszałam,że w OBI dobrze jest,więc mam nadzieję,że będziesz zadowolona!!
A w którym OBI?? Bo chyba są dwa we Wrocławiu. Ja pracuję w Tesco w Orsayu. Więc jeśli na Bielanach pracujesz to bliziutko;]

Jedyyyna zapraszam Cię do znajomych na fejsie;]

Metal-fish
stu najwspanialszych lat Ci życzę, spełnienia wszystkich marzeń i planów!!
w tym na długiej

buuu byłam wczoraj na bielanach jakbym wiedziała to bym Cie odwiedziła

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
Ola, gratuluję pracy!
Metal-fish, wszystkiego najchudszego
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-16, 18:18   #4710
marikamb
Raczkowanie

GG do marikamb

Cytat:
w tym na długiej

buuu byłam wczoraj na bielanach jakbym wiedziała to bym Cie odwiedziła

aj;/ a byłam wczoraj w pracy! Następnym razem zaglądaj za mną
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości