|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem - część 16 ;]
mikrodermabrazja na grouponie... A ja jak podlotek - i chciałabym i boję się.
Mam trochę problem z pryszczami i podobno ten zabieg nie jest wskazany... z drugiej strony wielu osobom przepisują lekarze na wyrównanie kolorytu skóry trądzikowej. To ja już sama nie wiem, brać, nie brać
|
|
|
|
#4022 | ||||
|
Nie depcze krokusów
|
W Krk ponuro...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój związek z eksem z zewnątrz był postrzegany jako idealny, tyle lat ze sobą, nieme porozumienie... Jego najlepszy kumpel nie wiedział, że jest coś nie tak, zresztą kumpel kolejnego faceta też nic nie wiedział. Faceci są mistrzami w ukrywaniu emocji i jak nagle kończą związek, to wszyscy mówią "pogubił się, na pewno będzie żałował", podczas gdy kretynowi po prostu się znudziło i żal nawet mu przez główkę nie przeleci ![]() Jeśli laska w sprawie głupot typu "misiu nie odkłada butów do szafki" zakłada wątek na forum zamiast pogadać z facetem, to też mam dla niej tylko taką radę.
|
|
|
#4023 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
|
||
|
|
|
#4024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj się czymś zajmę ale jutro znowu będzie tak samo i pojutrze też...nie mogę zająć niczym myśli kiedy on jest w pobliżu. |
|
|
|
|
#4025 |
|
Nie depcze krokusów
|
To jutro i pojutrze też się czymś zajmiesz.
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w każdym razie wiele uzytkowniczek musi mieć naprawdę idealnych facetów.
|
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
nie wytrzymalam. chcialam pogadac i zarzadzic rozejm, powiedzialam, ze do mnie dotarly informacje na temat tego, co mowi o mnie, tak samo wiem, co mowie o nim, wiec zaproponowalam skonczenie z ta farsa, w ogole mowilam, ze ja mowie, on slucha, ale mi przerwal i z szyderstwem w glosie, ze on naprawde nie ma w tym celu cos tam cos tam... i dostal w twarz... bo nie moglam na niego patrzec, jak mowil do mnie z taka satysfakcja... powiedzialam mu, ze to za schizofrenie, a on 'dobrze'. mowcie co chcecie, nie mam wyrzutow sumienia.
|
#4029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Raczkowanie
|
ver milion daj spokój, olewaj go, widzisz jak jest...
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), co nie przeszkadza mi stwierdzić, że i takie typy mają niestety często niewątpliwy urok osobisty. Ja może w życiu zasad mam niewiele, ale się ich trzymam, a jedną z nich jest to, że czyjegoś faceta kijem się nie tknę. Automatycznie zresztą zajęty facet przestaje mi się podobać, nawet jeśli wcześniej wydawał mi się fajny. No i bardzo dobrze, bo jak widzę niektóre koleżanki tkwiące w dziwnych układach z zajętymi facetami, to nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać. Inna sprawa że facetom dziewczyna zwykle nie przeszkadza w "podbojach". Mam kolegę, który od początku studiów do mnie startował. Najpierw ja miałam faceta, więc konsekwentnie starałam mu się wyjaśnić, że nic z tego nie będzie. Teraz kiedy jestem wolna pechowo on jest w związku, ale twierdzi że mu to nie przeszkadza. Na moją delikatną sugestię, że jego dziewczyna zapewne ma inne zdanie stwierdza że nieee, gdzie tam. Całe szczęście, że z nią jest bo też daje mi to jakąś wymówkę, jak się z nią rozstanie to już nie będę miała wyjścia i będę musiała powiedzieć mu wprost, że nie ma u mnie szans bo mi się po prostu nie podoba . Poza tym hej, szowinista? Miałabym coś więcej mieć wspólnego z gościem, który twierdzi, że MUSZĘ rodzić dzieci? Pfff... Edytowane przez Connff Czas edycji: 2011-03-16 o 17:19 |
|
|
|
|
#4032 |
|
Rozeznanie
|
a niech sobie ma...
mysle jednak, ze w koncu do niego dotarlo... i nawet ni bedzie patrzyl w moim kierunku... bo wlasnie do tego dazylam.
She seems to be stronger, but what they want her to be is weak Edytowane przez ver_million Czas edycji: 2011-03-16 o 17:29 |
|
|
|
#4033 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Rzadko pojawiają się tu naprawdę trudne problemy i patowe sytuacje. Miałam dużo problemów w związkach i nigdy nie wpadłam na pomysł założenia o tym wątku, bo jeśli rozmowy i starania nic nie dawały, to takiego związku nie było sensu ciągnąć na siłę. To jest normalne, bo walczysz z uzależnieniem. Aktualnie wiesz, że jesteś uzależniona, ale nadal Cię to trzyma. Musisz się za coś zabrać, zająć czymś swoje myśli, wypełnić czas do ostatniej minuty. Reszta przyjdzie z czasem.
|
|
|
#4034 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4035 |
|
Rozeznanie
|
ale ja juz mam go dosyc, wyrywa inna- a patrzy w moim kierunku non stop, wiec obserwuje reakcje, chyba go zabolalo, ze nie placze, i nie bede plakala, bo nie warto juz; a uderzylam go, bo po prostu juz nie moglam, nawet jak chce sie pogodzic to musi swoje gadki z tonem pt. 'jestem pan i wladca' wyglaszac, ja po prostu chcialam powiedziec mu juz dalej, ze chce rozejmu to ok, nie chce to trudno, ale skonczmy ta farse z gadaniem na siebie, bo jestesmy razem w klasie i juz naprawde niewiele zostalo; tak czy owak, dostal za caloksztalt.
She seems to be stronger, but what they want her to be is weak Edytowane przez ver_million Czas edycji: 2011-03-16 o 18:18 |
|
|
|
#4036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4037 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na przykład teraz obsesyjnie oglądam filmiki z tańcem dancehall, później się zdziwiłam, jak mogłam tyle nie myśleć o eksie Ale da się ![]() Cytat:
Nie zadręczaj się myślami, nawet jeśli zrobiłaś gdzieś błąd to już stało się... Ja jak nie mogłam sobie poradzić z tęsknotą i ciągłym myśleniem o nim to przypomniałam sobie dlaczego doszło do rozstania i doszłam do wniosku, że choćbym nie wiem jak się starała, to by nic to nie dało... po za tym rada jak wyżej Cytat:
Współczuję jego dziewczynie... Ciekawe, czy wie o podbojach swojego chłopaka ![]() Lepiej mu nie mów, bo się chłopak załamie ![]() Cytat:
Tak w ogóle to cześć Wszystkim
|
|
#4038 |
|
Rozeznanie
|
tak, uwazam, ze to wcale nie okazalo mojej slabosc, braku inteligencji, czy klasy, po prostu nie bedzie mi nikt z kpina w glosie, nie pierwszy raz zreszta gadal takich rzeczy i robil ze mnie idiotki, bo wiem co mowil; dzis doszlam do wniosku, ze on przestal mnie traktowac powaznie w momencie, kiedy zobaczyl, ze mam jakis problem, najlepiej bylo mu wytlumaczyc, ze jestem nienormalna, a nienormalna nie jestem, a o nawet w rozmowie ze mna mnie tak traktowal i dzisiaj tak samo, ja do niego mowie i prosilam, zeby nie przerywal... wiec dostal... za wszystko co mi nagadal... wczesniej. i on wie za co dostal, przynajmniej jak jest na tyle ogarniety to to przeanalizuje....
She seems to be stronger, but what they want her to be is weak Edytowane przez ver_million Czas edycji: 2011-03-16 o 18:15 |
|
|
|
#4039 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Mam nadzieję, że to będzie dobre miejsce na posta. Chciałam prosić o radę, bo ostatnio jest mi bardzo ciężko. Rozstałam się z chłopakiem parę tygodni temu, to ja go zostawiłam. Nie pasowaliśmy do siebie, sporo się kłóciliśmy, on ma inne podejście do życia niż ja, nie dogadalibyśmy się w przyszłości. Nie chcę wnikać w szczegóły.Można powiedzieć, że on jest dość „depresyjnym” typem, bardzo się wszystkim przejmuje i między innymi dlatego długo się zastanawiałam nad tym rozstaniem. Wiadomo, wizja skrzywdzenia go była straszna. W końcu się zdecydowałam i tak, to było straszne. Nie chciałam żeby urwał nam się kontakt, i on najwyraźniej też, bo zaczął pisać do mnie przez Internet. Nigdy nie prosił mnie, żebym do niego wróciła, ale w rozmowach przemycał różne aluzje – np. wspominał czasy kiedy się poznaliśmy, nawiązywał do rzeczy, które mieliśmy razem zrobić, ale nie zrobimy itp. Innym razem sugerował, że poznał miłą dziewczynę. Dwa dni temu napisał mi, że ma problemy zdrowotne – miał w nocy jakiś atak, nie mógł złapać oddechu, serce mu waliło jak szalone (kiedyś też tak miał, i miał robione badania u kardiologa, które nic nie wykazały). Później bardzo źle się czuł i napisał do mnie, żeby się wyżalić, ze ogólnie ma różne lęki, jest mu źle, a teraz jeszcze to. Odpisałam mu, żeby poszedł do lekarza, pocieszyłam go. Potem cały czas o tym myślałam i się martwiłam, więc następnego dnia zapytałam, jak się czuje i czy był u lekarza albo chociaż się zapisał. Nie poszedł, nie zapisał się (nigdy za bardzo nie dbał o swoje zdrowie…). Zamiast tego wpadł w stan depresyjny, pisał mi, że pewnie umrze, że wszystko jest bez sensu. Nic nie pomogły moje słowa.Przyznam, że w naszym związku ja zawsze byłam silniejszą stroną, pomagałam mu we wszystkim, opiekowałam się nim, niekiedy przesadzałam, ale on bywał jak dziecko. Teraz czuję się strasznie winna, wiem że nie jestem za niego odpowiedzialna, ale jestem załamana i cały czas o tym myślę. Nie wiem co robić, nie wrócę przecież z litości i żeby mu matkować. Wszyscy mi mówią, żebym z nim nie rozmawiała, że on mną manipuluje, ale nie wiem, co jak naprawdę jest chory, przeze mnie?
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die. |
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Nie depcze krokusów
|
dresden doll - o, ja jestem dokładnie po tej drugiej stronie
I tak, to jest manipulacja!1. Jak będziesz wobec niego obojętna, to wreszcie mu się znudzi. Nie wspominaj z nim dobrych dziejów i nie inicjuj kontaktu, bo będzie mu to dawać fałszywą nadzieję. Rozmawiajcie tylko o konkretach i o normalnych porach. 2. Miał objaw nerwicowy, problem leży w jego głowie, nie sercu. Na depresję najbardziej pomoże mu terapia, spróbuj podstępnie go na nią namówić. 3. Przygotuj się, że jego nastroje będą zmieniać się jak w kalejdoskopie, od "jest pięknie, nie potrzebuję Cię" po "ale jestem biedny, Ty jedyna mnie rozumiesz". Nie daj mu się sprowokować.
|
|
#4042 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane,
Wreszcie mama chwilke żeby was poczytać!!! Padam po całym dniu od 7 do 18 na nogach właśnie usiadłam ![]() Malla- okropna pogoda w Krakowie prawda? A wczoraj było tak fajnie ![]() Czyżby miał spaść jeszcze śnieg? Przeczytałam, że masz facebooka oooo ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Fubizka- ja chodziłam często na kwasy, więc jeśli zależy Ci na wyrównaniu cery, poprawieniu koloru i zmniejszenie przebarwień o kwasy najlepsze. Pani kosmetyczka powiedziała, że mikroderm. też jest dobra więc jeśli mas zjakąś fajną okazje to może spróbuj
Edytowane przez Duszek2 Czas edycji: 2011-03-16 o 18:40 |
|
|
|
#4043 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skorzystam z Twoich rad i nie dam się. Pogadam o terapii jakoś. Wiem, że kiedyś miał problemy, był u psychiatry, który przepisał mu leki, ale przestał je brać, możliwe że pozostało trochę nierozwiązanych kwestii, co odbijało się też na całym związku.
Cause it's my problem if I wanna pack up and run away, it's my business if I feel the need to smoke and drink and swear, it's my problem, it's my problem if I feel the need to hide it's my problem if I have no friends and feel I want to die. |
|
|
|
|
#4044 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym się juz z takim typem więcej nie spotkała. A wiecie, że ja miałam M na początku za taniego ściemniacza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co to za kiecka, może wstawić jakieś zdjęcie, bo narobiłaś mi ochoty. ![]() Cytat:
Ja nie wiem, czy te laski uważają, że jak miś pójdzie sam na piwo, to juz jest brak szacunku, że je zdradzi? bosz... Jednorazową niedyspozycję i niewyrzucenie śmieci można wytłumaczyć, że ktoś jest zmęczony, każdemu zdarza się upić. Problemem jest, jak facet pije codziennie, traktuje swoją dziewczyną jak sprzątaczkę. Nie wyobrażam sobie zakłądać wątku, bo mój facet nie wyniósł smieci. Przecież o tym się powinno rozmawiać z facetem. Istnieje cos takiego jak podział obowiązków. Cytat:
Pamiętam, jak M był w szoku nad moim zdrowo rozsądkowym podejściem do związków, wzajemnych relacji. Zaczęłam się potem zastanawiać, z kim on się wcześniej zadawał, z jakimi kobietami, że normalne reakcje go tak dziwią. Nie wyobrażam sobie funkcjonowac i w innym modelu związku, jak tylko zdroworozsądkowym, pod warunkiem, że partner ma takie samo podejście. Faceci kłamią, ale dziewczyny niestety same ich do tego zmuszają, no i potem mamy opinię histeryczek ![]() Cytat:
Podobno działa. Cytat:
Malla racja - na głupie myśli najlepsze są jakies zajęcia. Ewentualnie z✂✂✂** od elve
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|||||||||
|
|
|
#4045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Im bardziej będziesz miała zapełniony grafik zajęciami, to tych myśli będzie coraz mniej. Nie jest to łątwe, ale do zrealizowania.
Co nas nie zabije to nas wzmocni. Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . |
|
|
|
#4047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to tak boli gdy odchodzi do innej i teraz dla niej jest taki jaki był dla mnie, teraz ona jest jego centrum, ona go dotyka, rozmawia z nim i spędza czas... czuję się przegrana... |
|
|
|
|
#4048 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na pewno całe życie go opłakiwać nie będziesz, spokojnie musisz dać sobie czas, a przy okazji nauczysz się trochę cierpliwości Potrafisz kochać i z tego się powinnaś cieszyć, bo nie każdy to potrafi. Jak zaczną Cię nachodzić te dziwne myśli o tym co on teraz z inną, postaraj się przypomnieć największe świństwo jakie Ci zrobił, powinno pomóc.---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
Poczytuję, podczytuję i jakoś nie piszę... Na wstepie to Was gorąco ściskam
Nie wiem czemu nie piszę ale chyba nic nowego po prostu u mnie się nie dzieję Ale jest w porządku, tak mi się wydaje. Chodzę na ten aerobik, dodatkowo na latino solo się zapisałam, więc 3 razy w tygodniu mam jakieś konkretne zajęcie. Kurcze a nadrobić to mi się nie uda już na pewno, czasem tylko wejdę i poczytam co u Was, bo bardzo mnie to ciekawi zauważyłam, przyzwyczaiłam się do dzielenia się z Wami co u mnie i z chęcią czytam co u Was.No i... zdecydowałam się jednak spróbować dostać się na AT Znalazłam osobe, która udzieli mi pewnych rad, pomoże się przygotować. Zobaczymy co z tego będzie. Tak więc od kilku dni intensywnie szukam tekstów na egzamin wstępny i coś jakoś kiepsko :/ Siedzę w ksiązkach i nie bardzo mogę znależć coś dla siebie... Może macie jakies pomysły? Jakiś ciekawy emocjonujący monolog, wiersz, fragment prozy? Takie wiecie, coś ekstra, coś gdzie jest dużo emocji, które można fajnie zaprezentować?
|
|
|
|
#4050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pełny terminarz pomaga, potwierdzam! Na początku wiadomo, ze myśli wciąż sie ciebie trzymają, ale masz coraz mniej czasu na nie
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:26.

niezwykle wkurzające, użytkowniczki wizażu mają na wszystko jedną dobrą radę: NALEŻY SIĘ ROZSTAĆ.
Chcesz w tym wątku zostać na zawsze? Przecież wiadomo, że będziesz przez niego cierpieć, bo jak może być inaczej skoro
w każdym razie wiele uzytkowniczek musi mieć naprawdę idealnych facetów.

), co nie przeszkadza mi stwierdzić, że i takie typy mają niestety często niewątpliwy urok osobisty. Ja może w życiu zasad mam niewiele, ale się ich trzymam, a jedną z nich jest to, że czyjegoś faceta kijem się nie tknę. Automatycznie zresztą zajęty facet przestaje mi się podobać, nawet jeśli wcześniej wydawał mi się fajny. No i bardzo dobrze, bo jak widzę niektóre koleżanki tkwiące w dziwnych układach z zajętymi facetami, to nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać. 

Ale da się