|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Cytat:
te oglądam sama, bo zaczęłam duuużo wcześniej niż za mieszkałam z TŻem ![]() Poza tym z TŻem oglądamy House'a, How I met your mother, Californication i ostatnio Big bang theory na bieżąco ![]() Oglądaliśmy też kilka seriali które już nie lecą teraz jak Six feet under, Twin Peaks ![]() A no i mój Sex and the city TŻ też oglądał ![]() Ogólnie serialomaniakami jesteśmy Cytat:
ja nic nie oglądam w telewizji, tam za rzadko coś leci i trzeba się przystosowywać do określonych godzin ![]() my też nie. Tylko jednych, ale to sa przyjaciele rodziców, a nie "zwykli" sąsiedzi Cytat:
ja mam 411 my nie planujemy jeszcze pewnie przed 30 (czyli w sumie już niedługo ) Wolałabym żeby tak po prostu się "trafiło" a nie żeby specjalnie się starać i sie stresować oczywiście po wcześniejszym odstawieniu hormonów, czyli nie tak całkiem z zaskoczenia Cytat:
tzn w wieku ok 20 lat miałam faceta, już długo i wydawało mi się że to ten, no ale cóż, dorosłam i mi przeszło wtedy na pewno byłby to błąd mnie też się podobają Mam dziś wolne i planuję sprzątać, ale szczerze mówić nie chce mi się
|
|||||
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
moi rodzice bardzo się ekscytują naszym weselem (pierwsze w domu) i najlepiej by było dla nich jakby sami za wszystko zapłacili. nie będe się z nimi wykłócała, że sama będę za wszystko płacić z takich czy innych powodów. nie chcę, żeby im było przykro. ile będe mogła- tyle sama popłacę za rózne rzeczy. ja się np. strasznie cieszę, że oni są szczęśliwi z powodu tego wesela i nie zostaję ze wszystkim sama, bo nie raz sie słyszy historie jak to rodzice wypinają sę na dzieci przed weselem. moi rodzice wiele raz już nam powtarzają- wy macie się tylko uśmiechać i ładnie wyglądać a nie martwić o pieniądze itd. zresztą przed samym weselem i tak będzie tyle powodów do stresu, że wolę sobie już ten temat przy rodzicach darować. |
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
No i nie umiem wielocytować
Czy może mi ktoś łopatologicznie to wyłożyć??Dziś do pracy nie poszłam, od wczoraj biorę antybiotyki i czuję się jakbym była pijana, także wybaczcie jakbym jakis mega głupoty pisała ![]() gosza_m Dzięki za pamięć w sprawie kolczyków ![]() Ja mam 26 lat a tż 27, także należymy do starszych par w tym wątku (plus fakt, że od 9 lat jesteśmy razem ![]() Co do kwestii finansowania wesela, to ja już zaczęłam odkładać, na razie ok 2tys/miesiecznie. Jest to trudne, bo co chwilę natykam się na różne pokusy, a to boskie buty, ciuchy itp. I z moich obliczen wychodzi, że przed ślubem powinnam miec ok 30 tys plus zarobki Tż (a on niestety zarabia więcej ode mnie, co godzi w moje poczucie niezalezności). Myślę, że zdołamy sami odłożyc na wesele, choć rodzice chcą się dołożyć i po prostu wymyśliliśmy żeby nam w prezencie ślubnym wykupili jakąś wypasioną podróż poślubną, bo pewnie nam będzie szkoda na to kasy. Mamy jednak cały czas na uwadze, ze musimy praktycznie od zera umeblować mieszkanie po rodzicach Tż. No i samochód mam juz stary... Tż golfik też się już sypie evoonia bardzo ładne zaproszenia, mega oryginalne i niespotykane, mogę zapytać dlaczego zalezy wam na takim ludowym motywie? |
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
nena1984 oboje wywodzimy się z tego regionu, od zawsze podobały mi się takie ludowe motywy. i co najważniejsze- 9 lat tańczyłam w zespole ludowym i takie mam ciągoty w tym kierunku
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie..już dawno się nie odzywałam ale jakoś czasu nie bylo...a teraz mam problem. W niedziele mam zmowiny;/troche się ich obawiam bo nie wiem co i jak..czy mozecie mi pomoc i poradzić co zrobić by wszystko było dobrze??
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tutaj przykład, że jeśli się chce można ciąć koszty i zorganizować wesele full wypas za 100zł/dzień. A z rodzicami bywa tak, że niektórzy czuja się w obowiązku wyprawić swoje dziecko/ córkę za mąż i dokładają się do wesela. U nas będzie tak, że z Narzeczonym płacimy za wesele po połowie. On swoją część już ma, ja tez coś mam na kupie, ale moi rodzice powiedzieli, że za sale oni płacą, bo i siostrze płacili. Czują się w obowiązku i tyle. Reszta typu orkiestra, fotograf, ślub, suknie i wszystkie inne dodatki płacę sobie sama. I jeszcze chciałam coś o krótkich związkach partnerskich i szybkim ślubie napomknąć. Dobra znajoma była pół roku z chłopakiem, spotkali się przypadkowo, bo on Austriakiem jest. Po pół roku zdecydowali się na ślub (i wcale nie była w ciąży), bo stwierdzili, że są sobie pisani. W 3 miesiace załatwili wszystkie formalności. Po 9 miesiącach znajomości= związku zostali małżeństwem. Koleżanka miała wtedy niecałe 21 lat. I tak w październiku minęło 5 lat od ślubu, mocno się kochają, mają już 2 dzieci, synka prawie 3 letniego, córkę półroczną. I są przykładem dla nie jednego małżeństwa, nie jednej pary, że tak można się kochać, można być sobie tak oddanym. Dlatego uważam, że staż związku i wiek nie ma większego znaczenia jeśli jest się na tyle dojrzałym do podjęcia ważnej decyzji o ślubie, do założenia rodziny.
|
|
#3337 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ jest wielkim fascynatem zjawisk niewyjaśnionych, kosmitów (sam jest moim kochanym kosmitą ) i wszelkie SyFy jak to ja nazywam on uwielbia. Ja lubię tylko takie sf lub fantasy, które są jakby "możliwe", tzn no wiesz, ocb Że jest normalny świat, ale oprócz niego coś więcej... Właśnie jak Pamiętniki, jak Zmierzch, jak Harry Potter (2 ostatnie tylko w postaci książek)... A tak poza tym to stworków, zielonych kosmitów itd już nie ![]() U nas 498. Jeszcze trochę i zacznę się stresować, że czegoś nie zdążymy, hehe ![]() Cytat:
![]() A tak serio to wydaje mi się, że powinno się sprawdzać takie rzeczy. Ja mam kilka maleńkich pieprzyków i 1 większy, ale lekarze mi tylko zawsze mówili, żebym je zakrywała przy opalaniu... Więc chyba groźne nie są. Cytat:
Do kościoła idź już. Najwyżej powie, żebyś przyszła później, ale przynajmniej będziesz już wiedziała, kiedy. A pomyśl, co my mamy powiedzieć, jak my w tym roku mamy 3 (!!!) wesela... I każde bliskich osób! Gdybyśmy zdecydowali nawet po te 300zł dać każdemu plus dojazdy, to wychodzi nas 1000zł... Nie wiem, czy będziemy mogli sobie na tyle pozwolić, więc możliwe, że będziemy dawać mniej. No, chyba, że zacznę już w końcu pracować, to łatwiej będzie. My chcemy urodzić pierwsze przed 30ką... A dla mnie najlepiej oboje przed, ale to raczej nie wypali (w dniu ślubu będę miała 26). Ale i tak będzie to wtedy, kiedy będziemy mieć odpowiednie warunki (bo w obecnym mieszkaniu za chiny nie będziemy wychowywać dziecka). Cytat:
Nie znam się za bardzo na łowickich klimatach, ale te zaproszenia i winietki są śliczne ![]() Cytat:
![]() A co do kolesia, to większość Dziewczyn napisała tu, że wolałyby dostać kasę, ale chyba żadna nie chce umieszczać wierszyka w tej kwestii (mi by coś takiego nawet nie przyszło do głowy, bo dla mnie nie liczą się prezenty, tylko obecność gości). Zastanawiamy się natomiast nad wierszykami co zamiast kwiatów, bo wiadomo, że to zawsze się kupuje, a morze zmiętych bukietów to dla większości z nas po prostu niepotrzebne wyrzucanie kasy i marnowanie piękna - w moim pojęciu np. wolę, żeby gość wydał 3 zł na kupon lotka, niż kupował wiązankę, która za chwilę zwiędnie za 30zł (nie znam się na cenach kwiatów, ale podejrzewam, że tyle, jak nie więcej, takie bukiety kosztują). Cytat:
jak dajesz ciasta, to dodatkowe ciasteczka chyba nie mają sensu. Natomiast takie lizaczki pamiątkowe są ciekawym pomysłem - możesz zrobić np. inne karteczki dla kobiet i inne dla mężczyzn ![]() W bańkach mydlanych ogólnie to ja jestem zakochana już od dawna, a o tych w kształcie tortu to pierwsze słyszę eh, interes ślubny kręci się wszędzie. My baniek chcemy użyć albo przed kościołem, albo podczas pierwszego tańca... Jeszcze się zastanawiamy.Cytat:
Kiedyś nie sądziłam, że to możliwe, spotkać kogoś, kto tak idealnie do mnie pasuje. Ale okazuje się, że wszystko jest możliwe. Chociaż momentami jeszcze do tej pory trudno mi w to wszystko uwierzyć ![]() A ja Ciebie bardzo lubię Może te kłótnie są Wam do czegoś potrzebne - może dzięki nim właśnie coraz lepiej się do siebie dopasowujecie. Każdej parze potrzeba w związku czego innego, mam nadzieję, że już niedużo ich Wam zostało i już niedługo w ogóle przestaniecie się kłócić Cytat:
Fajnie, że wytrwałaś i Twoje czekanie zostało nagrodzone, bo tyle jest ludzi, którzy wchodzą w bezsensowne małżeństwa tylko dlatego, że uważają, że "już czas" i "nic więcej mnie już w życiu nie spotka"...Stara nie jesteś, wszystkie tu jesteśmy piękne i młode Jesteśmy księżniczkami i traktujmy siebie w tych kategoriach ![]() Co do finansowania wesela u nas podobnie jak u goszy, Rodzice naprawdę chcą płacić za nasze wesele... My chcieliśmy zapłacić sami, ale skoro chcą się naprawdę dorzucić, to nie widzę w tym nic złego. I jedni i drudzy Rodzice stwierdzili, że mają odłożoną kasę na nasze wesele. Więc pewnie też tak wyjdzie, że Oni zapłacą za salę, a my za resztę.... Chociaż Mama moja ostatnio w przypływie wzruszenia powiedziała: no przecież ja jako matka mogłabym Ci chyba kupić suknię, prawda? <- dokładnie z takimi oczami Więc ostatecznie pewnie będzie to bardzo różnie z tym płaceniem, co wywalczymy, to zapłacimy, a resztę pewnie Oni będą chcieli
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-18 o 12:46 |
||||||||
|
|
|
#3338 |
|
Zadomowienie
|
ok czasem tak jest czują sie w obowiązku ale ja z tym bym nie czuła się dobrze jesli chcę slubu takiego jak chcę ja z tymi elementami jak ja chcę to potrafię sama zadbac o własne interesy - moi rodzice chętnie by się dorzucili bo nie są biedni ale moje zdanie jest nie zmienione..
jestem dorosła i odpowiedzialna jesli świadomie decyduję się na zawarcie związku małżeńskiego robię to tak abym to ja z mężem czy narzeczonym finansowali imprezę... To świadczy o Naszej gotowości do pierwszych powaznych decyzji życiowych. Chatko w Warszawie nie znajdziesz taniej sali... oczywiście takiej wiesz nadającej sie i wyglądającej. Ceny w salach które nam się podobaly i odpowiadają naszym gustom wachają się od 200 do 350 zł... takie realia a cena 130-140 zł w Wawie mogę pomarzyć.... I wierz mi ze tam gdzie drozej to sale były pozajmowane już na 2013.... Po za tym to forum dziewczyny nie obrażajcie się za moje zdanie - ja od maleńkości lubię wszystko sama...
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-18 o 12:32 |
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co znajomi zawsze mówią to wesele z kucharką wyjdzie taniej ale jak jest duże. Poniżej 100 osób wcale się to nie opłaca więc nie zawsze wystarczy chcieć by mieć taniej bo nie każdy ma 200 osób rodziny.
|
|
|
|
#3340 |
|
Raczkowanie
|
nena1984 - pod każdym postem masz po prawej stronie 3 ikonki, klikasz w tą środkową i zjeżdżasz niżej, jak chcesz kolejny post cytować to znów klikasz w tą środkową ikonkę itd... a potem na samiutkim dole pod wszystkimi postami klikasz "odpowiedz" po lewej stronie i gotowe
![]() sale w wawie - potwierdzam, cena 200-220zł to jak na Wawę niska za ładną salę, niestety.... :/ nauki - my już byliśmy u księdza i można robić nauki kiedy się chce, więc idziemy już od tego poniedziałku
|
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Wy nie macie takiego miejsca gdzieś dalej, niż Warszawa? Nie myśleliście, czy by się Wam nie opłacało bardziej zrobić gdzie indziej? Chociaż w sumie jeśli rzeczywiście stać Was na wesele w Warszawie, to chyba nie było sensu się nad czymś takim zastanawiać ![]() aleksandrettaa, ja mam tak dużo gości, ale nie wyobrażam sobie wszystkiego samemu przygotowywać, nawet na miejscu, a co dopiero na odległość. Kasiaczek, jeśli robicie takie typowe tradycyjne zmówiny, to tutaj masz linka do bloga, na którym to opisane. A jeśli to zwykłe zapoznanie Rodziców, to myślę, że po postu rpzygotować jakiś smaczny posiłek, zależnie od tego, co Rodzice piją, to to podać i już Resztę niech sami odwalają, to Oni mają się poznawać
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-18 o 13:12 |
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- takie oficjalne zaręczyny -przynajmniej w moich stronach To inna kwestia. My szukając sali zwracamy uwagę by jak najwięcej rzeczy było w cenie bo my na odległość mamy ograniczone możliwości organizowani a nie bardzo ma się kto tym zająć. |
|
|
|
|
#3344 |
|
Zadomowienie
|
Chatko też tu się urodzilam i wychowałam nie wyobrażam sobie aby robić gdzieś indziej wesele - co prawda mój mąż też jest z lubelskiego
ale nie zdecydowalismmy się na Wesele w tamtych stronach ponieważ organizcyjnie wolimy mieć wszystko na miejscu czyli tu w Warszawie
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-18 o 13:31 |
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
ewika i jagodzia dokładnie jestem w waszym wieku. Jestem z TŻ 5lat oświadczył mi się 2lata po tym jak zaczęliśmy chodzić ze sobą. I jestem na 10000% pewna że pomimo tego że jestem młoda to podejmuje dobra decyzję. Wiele osób się dziwi że w tak młodym wieku że mamy jeszcze czas. Ale tu nie o wiek chodzi. Moja mama też młodo wyszła za mąż. 2lata temu mieli swoją 30rocznicę ślubu. I pomimo że kłucą się to wiem że się kochają.
Dziecko chciała bym urodzić za około 4lata. Ale to czas pokaże. Moim zdaniem jeżeli rodzice chcą pokryc koszty wesela albo ich część młodych na to nie stać to czemu nie. Takie podejście że skoro się jest dorosłym to powinno się podejmować dorosłe decyzję jest takie trochę dziwne bo nie każdego stać. Ja jak bym miała sama finansować to bym jeszcze z 10lat musiała czekać. Bo wiem że aż tak dobrej pracy żeby odkładać po kilka tys miesięcznie nie dostanę. My z TŻ będziemy mieli ok 9tys wkładu w wesele a 25tys rodzice nawet nie biorą pod uwagę czegoś takiego że my płacimy. Wolą żebyśmy mogli coś sobie kupić na nową drogę życia niż np opłacać wesele. Ale to moje zdanie
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
Matko, dziewczyny, a Wy motorki w palcach macie, czy co, ze tyle piszecie? Wlasnie na dzis zajecia skonczylam, za chwile mam zamiar pozyczyc gore ksiazek i zaszyc sie w bibliotece, ale poki co musialam wszystko nadrobic i odpisuje
![]() tusia_m - dzieki za pochwale tematu :P Niestety po spotkaniu z promotorka humor mi troszke opadl, ale zabieram sie mocno do pracy i na koniec jej szczena opadnie ![]() ewika19 - ja tylko mowie jak bylo w przypadku mojej kolezanki. Rodzinny moze i stwierdzi czy za duzy czy nie, ale dopiero dermatolog Ci powie, czy masz powody do niepokoju i jesli tak, wysle na usuniecie. Jesli zalezy Ci na czasie, to zapisz sie prywatnie. Przynajmniej bedziesz miala pewnosc, ze na serio do Ciebie podchodzi ![]() evoonia86 - zaproszenia bardzo oryginalne Na pewno doskonale oddaja charakter Waszych stron Mi sie podobaja, choc sami z TZ zdecydujemy sie pewnie na bardziej klasyczne zaproszenia Ale bardzo fajnie, ze Wam przysla probne Ale wydaje mi sie, ze to dosc powszechna praktyka, bo jak zajmowalam sie zamawianiem zaproszen na studniowki, to tez mi przysle po jednym z paru rodzajow ![]() biedroneczek - co do podarunkow dla gosci, to podobaja nam sie takie winietki, ktore w srodku maja jakas slodkosc. Albo po prostu pudeleczka przy kazdym nakryciu. Namy jeszcze czas, zeby wybrac, ale pewnie padnie na ktores z tych dwoch ![]() Do slubu zostalo nam 463 dni Jednak o wiele bardziej lubie odliczanie z suwaczka, ktory mowi, ze juz tylko nieco ponad rok i 3 miesiace Te setki przy dniach sprawiaja, ze wydaje mi sie, jakby to mialo za 10 lat byc :PCo do dzieci to moj instynkt macierzynski szaleje juz od 2 lat i gdyby nie to ze studiuje i nie mam stalej pracy, to pewnie bysmy juz takiego malego Babla mieli Nie chcemy czekac, chcemy byc mlodymi rodzicami, tak wiec gdzies pol roku po slubie zaczniemy starania Jak wszystko dobrze pojdzie, to gdy urodzi sie pierworodne, to TZ bedzie mial 25, a ja 24 ![]() Natomiast jesli chodzi o szybkie sluby to rodzice mojego bylego faceta pobrali sie po 3 tygodnia (!!!!!!!) i niedawno mieli 30-lecie, 4 dzieci i piekny dom na koncie. Z kolei para, ktora znam byla ze soba 10 lat, w koncu postanowili sie pobrac, a po 2 latach juz byli po rozwodzie. Tak wiec nie mozna generalizowac, ale umowmy sie, pary z dluzszym stazem maja wieksze szanse na przetrwanie ![]() Hmm .. U nas taka piekna pogoda, slonce, 16 stopni, ale TZ chce dzis pisac mgr, wiec nawet nie chce mu glowy zawracac jakims spacerem .. A szkoda, bo jest tak slicznie! |
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Dotk4 mój też instynkt szaleje. Szczególnie wiosną. Wszędzie kobiety z wózkami albo w ciąży mnie prześladują. Chciała bym już mieć dziecko ale wiem że najpierw studia
U mnie pogoda do bani. Pada deszcz i jest zimno
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ślub był mega szybki a i tak byli ze sobą szczęśliwi...A znam parę która po 11 latach bycia razem wzięła ślub. No i pół roku po ślubie złożyli zgodnie papiery rozwodowe... Ale o co poszło to tego nie wiem. U mnie deszczowo, 5 stopni tylko i tak szaro :/
|
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
(kicia) - moja znajoma kilkanascie dni temu urodzila pieknego Mulatka, wiec jak slysze te jej ochy i achy, to mnie az skreca. Sama bym chciala takiego Bobasa
Ale coz, najpierw obowiazki (studia), pozniej przyjemnosc (dzieci) Choc nie powiem, wczoraj zasypiajac wyobrazalam sobie jak to bedzie jak sie Bobo pojawi na tym swiecie ))ewika19 - no wlasnie, tak wiec nigdy nie wiadomo jak sie zycie potoczy. Z rodzicami mojego bylego to bylo o tyle ciekawie, ze sie pobrali po 3 tygodniach, a pierwsze dziecko urodzilo sie jakos 3 lata pozniej, czy jakos tak. Wiec to nawet nie ciaza ich gonila, tylko poryw milosci :P Buuu ... Zajelam jeden z ostatnich wolnych komputerow w bibliotece. PRZY OKNIE!!! Tu chyba jest z 25 stopni! I jeszcze to slonko takie zachecajace .. Cos czuje, ze z dzisiejszej nauki nici :P |
|
|
|
#3350 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzieci? hmmm.... nie wiem, jak Bozia da. Ale myślimy, żeby 1 lub 1,5 roku po ślubie wziąć się do działania ![]() Cytat:
![]() zazdroszczę pogody u mnie zimno brrr i od samego rana pada deszcz...Chatko - wiem, na własne życzenie funduję sobie stres odkładając wizytę muszę w końcu się zmobilizować i się wybrać do dermatologa a potem na wycinanie...
|
||||
|
|
|
#3351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty masz cudną pogodę i nie możesz wyjść na spacer, bo musisz pisać. U mnie pogoda jest koszmarna, ciemno, zimno i wieje, a ja muszę iść Rodzicom podlać kwiaty (bo wyjechali na parę dni) i na zakupy... No czysta niesprawiedliwość!tusia, to 3mam kciuki za zebranie się i odwagę
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-03-18 o 14:13 |
|
|
|
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
no i kolejne przykłady, że staż związku nie ma nic do tego
my naprawdę wychodzimy z założenia, że co ma być to będzie... w sumie takiego myślenia nauczyło mnie kilka nieoczekiwanych sytuacji, jakie mnie w życiu spotkały. Los czasami potrafi nieźle zaskoczyć... czasem miło czasem niestety mniej...
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Dotk4 ciesz się że masz słońce
bardzo bym chciała bo mam wolny weekend nie muszę się uczyć a na złość za tydzień mam nawał roboty to pewnie będzie piękna pogoda
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
tusia_m - z tym, ze ja myslalam, ze w moim przypadku bedzie inaczej :P TZ chodzi na te spotkania ze swoim bez przypalu, na luzie, ja nie wiem, pomysly to chyba na spotkaniu wymysla, a jego promotor zachwycony nim i tymi pomyslami, ze niedlugo bedzie mu chyba z ust spijal jego slowa :P A jak przychodzi do pisania, to ja TZ pomagam, bo ogolnie niezle mi wychodzi ukladanie tego wszystkiego w calosc. I jakos mu (nam
) to idzie, mimo ze temat ekonomiczny, wiec ja sie nie znam :P A ja na spotkania przychodze przygotowana, z pomyslem i w ogole, a jej ciagle malo ... ;/ Ehh .. Dobrze, ze przynajmniej TZ ma latwiej Chatka - a ostatnio jak Wy wychodzilyscie na spotkania z TZami, to ja za oknem mialam deszcz ze sniegiem! Ale mam nadzieje, ze w Polsce pogoda sie juz poprawi, bo w czwartek przylatujeeeeeee ![]() (kicia) - prawda? Ja tez zauwazylam taka zaleznosc, ze jakbym chciala zeby bylo buro, to by mi sie bylo latwiej uczyc, to jest piekna pogoda i to samo w druga strone .. Buu. Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2011-03-18 o 14:22 |
|
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam takie pytanie do Was, mamy salę nad którą jest dużo miejsc do spania (ok.40) z czego bardzo się cieszę gdyż wielu znajomych, których zapraszamy będzie z daleka i to idealne rozwiązanie żeby ich tam ulokować. Zwłaszcza, że poprawiny mamy w cenie, czyli wszyscy są na nie zaproszeni. No i co teraz z opłatą za ten nocleg? Nie chcemy za nie płacić (35zł/os). Jak to delikatnie zasugerować gościom, że to ich koszt
Czy może źle myślę i to my powinniśmy zapewnić im miejsce do spania? Sama nie wiem, doradźcie...
|
#3356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: swoją drogą bardzo tanie noclegi. Mogłabym zapytać o nazwę sali/hotelu? Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2011-03-18 o 15:04 |
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.

(matoł jeden:P)
Ja z Gotowymi na wszystko jest na bierząco, prison Breaka nie oglądam, natomiast Chirurgów polecam, bo nawet TZ ze mna ogląda jak ma czas
te oglądam sama, bo zaczęłam duuużo wcześniej niż za mieszkałam z TŻem
TŻ też oglądał
i dali kolejną polską produkcję

eh, interes ślubny kręci się wszędzie. My baniek chcemy użyć albo przed kościołem, albo podczas pierwszego tańca... Jeszcze się zastanawiamy.
<- dokładnie z takimi oczami