Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-18, 23:14   #4801
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Czas już na mnie, od 6 rano na nogach...Do jutra.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 23:43   #4802
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Tak, wszystkie fazy, w momencie zajscia w ciaze mialam juz wszystkie fazy za soba. Ale minelo bardzo malo czasu, wiec to moze dlatego? A moze organizmowi tak sie ta dieta podobala, ze po powrocie do normalnego jedzenia, zastrajkowal, he he? Smieje sie. W kazdym razie ja tam sie ciesze z takiego obrotu sprawy, bo tylko jeden klopot mi zszedl z glowy.
A powiedz, jak Twoje wyniki krwi, moczu? Bo mowia, ze to nie jest zdrowa dieta, co odbija sie w wynikach. Faktycznie ja mialam hemoglobine ponizej normy i dopiero teraz po zelazie mi wrocila do normy. A jak u Ciebie? Reszta wynikow idealna.
...
W tej ksiazce Dukana jest napisane, ze kobiety w ciazy z tendencja do tycia moga stosowac 3 faze, bez czwartkow proteinowych. I chyba wroce do tego. Generalnie 3 faza, to po prostu zdrowe odzywianie z pewnymi zastrzezeniami. Ja naprawde patrze na to co jem i ile, a tyje niemilosiernie i mam tego dosc. Teraz mam 2 tyg. zwolnienia, wiec wiecej czasu na gotowanie, wiec bede sobie gotowac po dukanowemu. I zobacze co z tego wyniknie. Chyba, ze mi zapal minie
Skoro się cieszysz z EFEKTU diety, to super Przed dietą nie robiłam sobie wyników, ale stan zdrowia miałam bardzo dobry, zrobiłam wyniki w połowie II fazy i wszystkie były wzorowe, potem już po Dukanie i nadal było ok. Wydaje mi się że przy krótkim czasie trwania diety ( u mnie fazy I-III trwały lekko ponad pół roku) nie ma co się obawiać, ale przy większej nadwadze nie stosowałabym diety bez kontroli lekarza.
Wpisałam teraz swoją wagę w jakis kalkulator wagi ciążowej w necie i wyszło że mam o 1 kg za dużo, więc może i ja się na III dla ciężarnych wpiszę Ale werwy brak, a poza tym i tak zmieniłam zasady swojego odżywiania - na lepsze

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Aaaa własnie bo juz mialam kiedyś pisać.... skarżyłyście się na problemy z cerą w ciąży, kupiłam 2 tyg temu krem z serii PERFECTA MAMA do twarzy z kwasem foliowym, rewelka cera mi sie poprawiła i to o wiele!! POLECAM!
Z nieba mi spadłaś Kochana Wyglądam jak nastolatka... ale nie wiem czy to nie od czekolady i zimnego wiatru, pomimo tego krem zakupię

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY - Ona poprostu mnie nienawidzi i zreszta nawzajem....ale jestem wsciekla tylko dlatego ze ona nie zaplacila nawet za chocby jedno z tych ubranek nawet skarpetki jednej nie kupila dla tego dziecka wszsytko kupilam ja i moja mam a ona teraz mi daje 5 ciuszkow i to jeszcze ona decyduje ktore!!!!! a moja mam stwierdzial ze ona sie nie chce wtracac gdybym wiedzial to jakos bym sobie inaczej zaplanowala wszsytkie wydatki itp. ale ja bylam pewna ze to normalne ze mi da te rzeczy a teraz zostalam z reka w nocniku :/ i zaczynam od zera!!!!!!!
Jestem w szoku po tym co piszesz, wypnij się i tyle. A ona niech się udławi... Dasz sobie radę bez jej łaski!
Kurcze, ja od w zasadzie obcych ludzi podostawałam tyle gadżetów, m.in. łóżeczko, kocyki, pościel i obiecane następne. I nic w zamian nie wymagają, choć na pewno ich dzieciaki coś od nas dostaną

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Aga, proszę Cię... Ty tyjesz? ja bym chciała taką figurę...
A Dukan na pewno nie jest bardziej szkodliwy niż inne diety, ale może być niezdrowy jeśli się nie przestrzega podstawowych zasad - obowiązkowo dużo wody i obowiązkowo otręby. I nie powinno być problemu
Zgadzam się w 100 %

Witajcie Ewessa123 i ela_84, ja jestem tu od wczoraj, tak więc też świeżynka

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Ja też chcę drugie dziecko zaraz po pierwszym, ale boję się że o następne też będziemy się starać trzy lata
Jejku, ja też bym chciała dość szybko następnego malucha, ale nie wiem czy kręgosłup mi pozwoli - mam poważną wadę i zobaczymy czy nie bedzie musu operacji po ciąży - mam nadzieję, że nie, bo jak takiego maluszka zostawić samego na kilka tygodni a potem zajmować się nim na leżąco?
Jestem dobrej myśli, choć po diagnozie nie było tak miło

Zanka, mnie trzecia wersja z Twoich propozycji się podoba

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Więc tak.
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru (czasem daje troche waniliowego w zamian)
2 łyżki kakao
1 jajko
3 łyżki mleka (jak nie am mleka daje wode)
3 łyżki oleju
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia.

Mieszamy suche, potem dajemy jajko, olej,mleko, mieszamy i do mikrofalówki na 3 minuty. Ja robie w takiej małej misce.

Szczyt wyrafinowania to nie jest, ale w sytuacji awaryjnej może poratować
Dzięki za przepis, w awaryjnej sytuacji zachciankowej się przyda

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja zjadłam 3 placki i mnie brzuch już boli
nie chcę patrzeć już na placki fuuu
Ty niewdzięcznico, a tak się chłopina namęczył

Cytat:
coś w tym jest
wcześniej wysłałam męża po czekoladę bo mi się tak chciało, ale niestety mimo że przyniósł dokładnie tą co chciałam wcale nie spełniła moich oczekiwań smakowych
mąż zjadł za mnie
Cieżko ma ten facet z Tobą :P

No to poczytałam, zmykam lulu. Dobrej nocki Wam i dzidziaczkom
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-18, 23:59   #4803
brumek
Zakorzenienie

A mi się wcale jeszcze nie chce spać... A forum się wyludniło
Stary 2011-03-19, 00:05   #4804
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Mi tez jakos oczy nie chca sie zamykac, grzebie na allegro za wózkami

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 00:09   #4805
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja jeszcze dużo nie kupowałam dla dziecka, raptem kilka sztuk ciszków i 1 kocyk, ale już i tak mam lekkie wyrzuty... Bo jak sobie pomyślę, że jeszcze połowa ciąży przede mną (no, powiedzmy, że odjąć 9 miesiąc, bo już mi się pewnie będzie trudno ruszać), a ja już teraz wszystko kupię, to co będę robić potem?
No bo ile ciuszków może mieć takie maluch?
A to kupowanie jest tak przyjemne... To chyba jedna z milszych rzeczy w ciąży Ale chyba trzeba sobie jakoś dawkowac, żeby jeszcze przez parę miesięcy móc się tym cieszyć
Stary 2011-03-19, 00:21   #4806
Natka_
Zakorzenienie

Ooo matko! Wkońcu Was nadrobiłam

Najmłodsza to jestem tu chyba ja w czerwcu stuknie mi 21

Witam nowe mamusie

Brunetka śliczne ciuszki

AngelSweet niech się udławi tymi ubrankami, nie bierz od niej nic

Nerola są jakieś barwniki, ale kurcze nie wiem czy do takiej z wzorkami się nadają

Zanka piszesz głupoty jakieś! Dobrze wyglądasz

Brumek mi się też podoba ten 3 tytuł

Scio pierwszy raz słyszę o takim ciasteczku z mikrofalówki

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja w pon rano przed 5 ze skurczami juz co 2-3 min trafilam na izbe przyjec do szpitala i wypuscili mnie dopiero dzisiaj dostalam kroplowki z magnezem i potasem, Fenoterol na skurcze i Isoptin na zlagodzenie skutkow ubocznych (drgania miesniowe i kolatanie serca) po Fenoterolu co 4 godz (6 x na dobe) i jako tako sie uspokoilo naszczescie (odpukac). Mam jeszcze twardnienia ale co kilka godz tak z 7 na dobe i naszczescie juz nie sa czeste. Mam lezec duzo i brac dalej leki tak jak w szpitalu. Narazie naszczescie szyjka dluga 3,5cm i zamknieta, oby tak dalej bede Was nadrabiac po troszku. Pozdrawiam
Ojej to nieciekawie Uważaj na siebie i odpoczywaj

Dostałam pare ciuszków od koleżanki, jeszcze poszuka jakies na chłopaka, bo ona ma córkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000667.jpg (53,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000671.jpg (48,9 KB, 21 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 00:25   #4807
madziaranew
Rozeznanie

Dopiero przeczytalam , Bo za Sami nadrobic to strasznie ciezko , ja tu glodna , a Wy o takich smakolykach piszecie, ale postanowilam ze kolacja konczy sie o 20 a pozniej tylko napoje , Bo inaczej to bym do lozka jeszcze brala kanapki. Wy juz I tak macie cos kupione a ja nic , Bo czekam do 6-7 miesiaca nie chce zapeszac. A teraz ide juz spac I tak jest za kazdym razem jak przeczytalam zaleglosci , to juz mi sie nie chce pisac...dobrej nocy zycze
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 00:28   #4808
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Najmłodsza to jestem tu chyba ja w czerwcu stuknie mi 21
Rany, dokładnie dyszka mniej ode mnie To w moi wieku Twoje dziecko już będzie podstawówkę kończyło!

Cytat:
Brumek mi się też podoba ten 3 tytuł
Dziękuję ślicznie w imieniu swojej weny
Stary 2011-03-19, 00:33   #4809
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Rany, dokładnie dyszka mniej ode mnie To w moi wieku Twoje dziecko już będzie podstawówkę kończyło!
To mam męża w Twoim wieku
Przez moj wiek wszyscy myślą, że wpadka choć dzidziuś był planowany i wyczekany
Stary 2011-03-19, 00:36   #4810
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To mamy mężów w tym samym wieku
Ja też zawsze marzyłam o tym, żeby mieć młodziutką mamę i być młodziutką mamą. Ale im byłam starsza, tym mniej czułam się gotowa na dziecko. A potem, jak już mi się go zachciało, to nie mogłam. Kilka lat walczyłam z chorobą...
Ale wszystko dobre, co się dobrze kończy

Widzę, że Ty tez dziś spać nie możesz? Ja siedzę z lapkiem na kolanach i oglądam po raz tysięczny Sex w wielkim mieście
Stary 2011-03-19, 00:44   #4811
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
To mamy mężów w tym samym wieku
Ja też zawsze marzyłam o tym, żeby mieć młodziutką mamę i być młodziutką mamą. Ale im byłam starsza, tym mniej czułam się gotowa na dziecko. A potem, jak już mi się go zachciało, to nie mogłam. Kilka lat walczyłam z chorobą...
Ale wszystko dobre, co się dobrze kończy

Widzę, że Ty tez dziś spać nie możesz? Ja siedzę z lapkiem na kolanach i oglądam po raz tysięczny Sex w wielkim mieście
Pewnie, że tak. Nigdy nie jest za późno, a życie nam różne figle płata. My zdecydowaliśmy się teraz na dziecko ze względu na to, że właśnie mąż 30 lat, więc na pierwsze dziecko idealny czas, a ja też już bardzo chciałam zostać mamą Bałam się również tego, że później jak wkroczę w życie zawodowe po studiach to też będę odkładała dziecko na później i na później... Wiek nie jest ważny, ważne żeby kobieta była gotowa na bycie mamą i przyjęcie nowych obowiązków Także damy radę

Ja też nie umiem zasnąć i wyobraź sobie, że tez oglądam sex w wielkim mieście na comey central hehe -ale uwielbiam ten serial
Stary 2011-03-19, 00:45   #4812
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że tak. Nigdy nie jest za późno, a życie nam różne figle płata. My zdecydowaliśmy się teraz na dziecko ze względu na to, że właśnie mąż 30 lat, więc na pierwsze dziecko idealny czas, a ja też już bardzo chciałam zostać mamą Bałam się również tego, że później jak wkroczę w życie zawodowe po studiach to też będę odkładała dziecko na później i na później... Wiek nie jest ważny, ważne żeby kobieta była gotowa na bycie mamą i przyjęcie nowych obowiązków Także damy radę

Ja też nie umiem zasnąć i wyobraź sobie, że tez oglądam sex w wielkim mieście na comey central hehe -ale uwielbiam ten serial
No to dokładnie to samo oglądamy Trochę na czasie - jak prawidłowo dobierać staniki
Stary 2011-03-19, 00:52   #4813
Natka_
Zakorzenienie

Ja mam problem z doborem stanika, nigdy nie dobiore dobrze, a teraz to już w ogóle mi się dziwne piersi zrobiły, że żaden stanik na nie nie pasujeNiby nie urosły duzo, ale są dziwne

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

U nas normalnie powrót zimy Teraz patrzę za okno a tam tak sypie :O A już taka ladna pogoda sie robiła... Mam dość tej zimy
Stary 2011-03-19, 00:56   #4814
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam problem z doborem stanika, nigdy nie dobiore dobrze, a teraz to już w ogóle mi się dziwne piersi zrobiły, że żaden stanik na nie nie pasujeNiby nie urosły duzo, ale są dziwne

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

U nas normalnie powrót zimy Teraz patrzę za okno a tam tak sypie :O A już taka ladna pogoda sie robiła... Mam dość tej zimy
Też nienawidze zimy. Jeszcze w górach to może być, ale w mieście za zadne skarby! Powinnam się chyba w Meksyku urodzić A w tym roku w ogóle klapa, bo na narty nie mogłam pojechać prze pewnego maluch w brzuchu
U nas na szczęście nie wróciła. Deszcz siąpi od rana, ale to wszytsko. A od pon. zapowiadają 11-15 stopni i słoneczko

Uff, skończył się serial Biorę krzyżówkę i lece do łóżka. Może ona w końcu mnie uśpi...

Dobranoc, Nateczko
Stary 2011-03-19, 01:02   #4815
Natka_
Zakorzenienie

Przeglądam ubranka angielskie, są śliczne Ciekawe czy jest możliwość kupienia takich ubranek przez internet z wysylka do Polski. Gatunkowo są podobno bardzo dobre, a cenowo wychodzą podobnie jak u nas

---------- Dopisano o 01:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Dokładnie mam te same odczucia co do zimy, w górach ok w mieście nie Też musialam zrezygnować z nart w tym roku przez pewnego mlodzieńca w brzuszku

Ja pooglądam jeszcze coś w tv, bo chyba szybko nie dam rady zasnąć
Dobranoc
Stary 2011-03-19, 07:38   #4816
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Przeglądam ubranka angielskie, są śliczne Ciekawe czy jest możliwość kupienia takich ubranek przez internet z wysylka do Polski. Gatunkowo są podobno bardzo dobre, a cenowo wychodzą podobnie jak u nas
Wysyłka chyba wychodzi dosyć drogo My czasem zamawiamy dla siebie buty czy ubrania ( wychodzi dużo taniej ) za strony internetowej, ale to podajemy adres znajomych tam w Anglii i potem oni Nam przywożą bo jak kiedyś patrzyliśmy do do PL sie nie opłacalo wysyłać
U Nas nawrót zimy Wstaje rano patrze a tam biało i nadal sypie Mówię do męża żeby wstawał do pracy bo musi jeszcze auto odśnieżyc a on do mnie zebym sobie jaj nie robiła Dobrze że mu odradziłam bo wczoraj chciał koła wymieniać

Ja już wyszyłam Kubusia Puchatka i zostało mi tylko imię Jak dzisiaj będę miała czas to moze skończę

Scio ciasto z mikrofali Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma

Miłego dnia mamusie
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 07:54   #4817
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Nie Ty jedna tak masz jak ja pochwaliłam się na uczelni po Bożym Narodzeniu pierścionkiem zaręczynowym na pierwszym roku studiów to mnie za wariatkę wzięli: "ślub - już?!" i byli pewni że w ciąży jestem - normalnie złośliwość nie zna granic

wyszłam za mąż 1 sierpnia 2009 po 2 roku studiów, z dzidziusiem w sumie się nie śpieszyliśmy jeszcze bo mam młodego męża - ma 25 lat dopiero no ale tak nam wyszło ale jakoś teraz jak już jestem "stateczną mężatką" jak mnie określają na uczelni to jakoś już tak nie dziwi nikogo że będę mamą

bo na roku to mam jeden z najdłuższych staży małżeńskich - dwie panny miały przede mną cywilny - ale po kościelnym to ja mam najdłuższy staż

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 07:56   #4818
moniczka2123
Zadomowienie

czesc kobietki pierwszy raz od dawna tak wczesnie wstalam wczoraj posprzatalam w domu tylko podlogi mi zostalo umyc wiec moge sie polenic co do rzeczy dla dzidzi to ja juz bym chetnie wszystko kupila ale sie powstrzymuje.wiecie moj maz pod koniec kwietnia wyjezdza do pracy za granice i wroci dopiero pod koniec czerwca i tak wczoraj zaczelismy o tym gadac i prawie sie poplakal biedny tak jest mu szkoda nas zostawic i wjechac.ale niestety takie zycie jest beznadziejne ze zeby cos zapewnic rodzinie czasami musi byc rozlaka;(

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 08:01   #4819
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Ja też nie umiem zasnąć i wyobraź sobie, że tez oglądam sex w wielkim mieście na comedy central hehe -ale uwielbiam ten serial
Ja zawsze chciałam mieć dzidziusia "za młodu", tak powiedzmy zanim skończę 25 lat bo potem podobnie jak Ty bałam się że przez pracę bym odkładała wiecznie na później a mam przypadek na "własnym podwórku" jak praca i wieczna pogoń za kasą zmienia priorytety w życiu i siostra męża mając 32lata siedzi za granicą i z mężem powtarzają że ona to jeszcze ma duuuużo czasu na dzieci... A mnie to się pinda ani raz, maleńki raz jak telefonuje prawie codziennie do domu nie zapytała jak się czuję, jak maleństwo, cokolwiek i powiem Wam że trochę mi przykro było... Jak by ktoś u mnie w rodzinie spodziewał się dzidzi to na pewno bym zapytała choćby o samopoczucie przyszłej mamy i w ogóle. Ale może ja inna jestem

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tak moje Panie Shira ucieka idzie robić ciap ciap bo tż za godzinę wychodzi z pracy to będę na niego czkać taka pachnąca Beatka wie o co kaman
No jaaasne że wiem o co kaman

będzie (było zapewne- bo już sobota rano )

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja też mam zgagę i w pierwszej ciązy niestety męczyła mnie cały III trymestr tak że spać nie mogłam
Rennie i inne cuda nie pomagały, teraz gin mi przepisał na receptę tabletki "Gasec" i działają rewelacyjnie! Jak macie mocne problemy ze zgagą to pogadajcie ze swoim ginem powinien coś przepisać.

Ja tez mam największą ochotę na nabiał, jak nie ma serka homogenizowanego w lodówce to dla mnei nic nie ma do jedzenia
codziennie muszę zjeść serek z bananem i płatkami kukurydzianymi

Mi się bardzo podoba 3 tylko bym zamiast fajowe napisała bombowe Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas bombowe mamy

tytuł bardzo mi się podoba.

Ja wcale zgagi nie mam i chyba nawet nie wiem co to zgaga

Wszamałam właśnie ostatniego krokieta i taki był pyszny - szkoda że ostatni bo mi reszte zjedli na śniadanie i tylko jeden się uchował w lodówce...

Nie zaglądałam do Was od wczoraj od 16 i 6 stron na mnie czeka zaległości - niedobre Wy

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-19 o 08:10
Stary 2011-03-19, 08:11   #4820
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Ja zareczyłam się w 3LO. Krótko przed matura. 1,5 roku później powiedzieliśmy TAK. Wszyscy myśleli że wpadliśmy,a tu nie. He he zwłaszcza jak założyłam luźniejsza bluzkę.
A w tym roku świętujemy we wrześniu 2rocznicę ślubu... Także wiek jest nie ważny. Mój mąż ma 24 lata,ja 22. Ale my po prostu chcieliśmy.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

A mnie odwrotnie,cały czas ja nawet piszą smsa to pytają jak się czuje. Ost sąsiad masz zobaczył że w ciąży jestem,to od razu przyszedł się przywitać,a jak mąż powiedział,że bliźnieta to oczy wybauszyl-myślałam,że padne na środku ulicy. Bo wszyscy mówią taka drobną i dwie dziewczynki?
Stary 2011-03-19, 08:19   #4821
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
U nas dokładnie na odwrót. To jestem ta marudna i obrażająca się, a on z reguły ma mnóstwo cierpliwości i szybko każda sprzeczka mu z głowy wyparowuje. A we mnie siedzi i siedzi... Ale cśiii. Jemu się do nie przyznam, że to wiem
no to dokładnie Twój ma tak samo jak ja mnie też wszytsko wyparowuje szybki i za chwilę już nawet nie wiem o co kłótnia była
Cytat:
A ja już po pracy (szef chory, więc się wcześniej urwałam ), po sprzątaniu mieszkanka i po wymiotowaniu... Czyli dzień jak co dzień
biedna, dalej się męczysz z tymi wymiotami...

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witajcie
Was to tylko lać po pupach przychodzę a tu 7 stron do czytania oszalałyście. Zanim zdążyłam przeczytać to już zapomniałam co mam odpisać
ja odpisuje na bieżąco, bo na osobnych zakładkach sobie otwieram stronki cytowania inaczej to bym zapomniała co która pisała nim bym nadrobiła

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

dziubek79, ciasto to Izaura znajdziesz dużo róznych przepisów, ja jeden troszeczkę zmodyfikowalam i robie po swojemu.

wiedziałam że Izaura - bo to moje ulubione ciacho

pychota

Stary 2011-03-19, 08:26   #4822
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wychodzi na to ze ja za dobra jestem (byłam) bo ja i na chrzciny małęgo ubrałąm i łańcuszek złoty dostał i kase..... nie dobijajcie mnie już
Nie chcę dobijać... ale... lepiej nie przyzwyczajać tak od początku Bo na "roczek" będzie laptop, na komunię samochód, a na wesele mieszkanie
Ja przy kolejnej prośbie o podawanie do chrztu wyjaśnię sobie te sprawy, żeby potem nie było rozczoarowania, a jak sama poproszę, to też powiem, że bardziej niż prezentów oczekuję pójścia do komunii w intencji dziecka i wystarczy drobna pamiątka.

Miałam takie doświadczenie - kiedyś w maju trafiły mi się jednego dnia dwie komunie. Jedna w rodzinie wierzącej, a druga w niewierzącej (dziecko ochrzczone tuż przed komunią tylko po to, żeby się nie odróżniało od reszty, chyba samo chciało). W pierwszej mały rodzinny obiad, w drugiej catering z knajpy i wszyscy przyjaciele i znajomi królika przy stole. Widziałam jak te dwie dziewczynki przeżywają swój dzień, już nie ma sensu się zagłębiać w szczegóły i dysproporcje 'prezentowe', ale to drugie dziecko znalazłam gdzieś na dworze w trampkach i w albie utytłanej błotem, nikt w ogóle nie zwracał na ne uwagi, było dość zdesperowane, a całość wydała mi się strasznie pusta.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
A najlepsza mam szefowa, ktora kupila mi i pieluchy dla szymka i spodnie ciazowe i dwie sukienki
Podaj nazwę pracodawcy jutro podeślę tam swoje cv

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
brumek ja bym się tym też specjalnie nie martwiła, ale lekarka powiedziała mi że to już święty czas coś przybrać
Brzuszek na szczęście widać, ale przy wadze 65 kg i wzroście 160 mam 90 cm w biodrach - jak ja chcę urodzić
Za chwilę będę wyglądać jak piłeczka...
Hymm ja przed ciążą byłam dość szczupła, miałam 88-90 cm w biodrach, teraz jestem w 24. tygodniu i przytyłam już 8 kg (też do 65, przy 168 wzrostu) i co z tego, że tyłek mam większy, jak to tylko miękka poduszeczka, a kości zostały przecież tam, gdzie były Wydaje mi się, że u większości kobiet biodra same w sobie nie są szerokie, tylko ta warstewka na zewnątrz robi wrażenie. Podobno potem przed porodem jakiś hormon powoduje rozluźnienie więzadeł i to się rozchodzi, a później dochodzi do siebie kilka miesięcy.

Cytat:
ela_84 skad jestes bo chyba przegapiłam?
Z Lublina

Cytat:
ja tu kombinuję jak opanować swój apetyt i nie przytyć do końca więcej niż 10 kg
Ech też tak chciałam na początku Ale to nie zawsze od apetytu zależy. Ja wcześniej chodziłam na fitness i miałam zdrową dietę i w ciązy staram się być w miarę aktywna mimo L4 (w pracy i tak bym seidziała przed kompem..), a w 8 czy 9 tyg. miałam już +3 kg, wydaje mi się, że nabrałam wody, bo czułam ogólne opuchnięcie. Jakoś się za mną ten nadmiar ciągnie i dobrze widzę, że to nie tylko brzuszek urósł, ale typowo też pupa i uda, nawet ramiona, no nie jestem tym zachwycona

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dziewczynki uciekły oglądać "kochaj i tańcz "
Oszalałaś Ja byłam na filmie woodego allena, ale nie jest tak dobry jak dwa poprzednie. Zdecydowanie brakuje mu tego błysku ironii, a przynajmniej jest go za mało.

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
już myślałam że tylko moja szkoła rodzenia jest płatna, bo większość z Was pisała, że macie darmowe kursy. Ja płacę 460 zł i to po zniżce
U nas przy szpitalu 9 spotkań 550 zł :/ Idę tylko dlatego, że chcę poznać położne i szpital i boję się, żeby mnie w ostatniej chwili nie odesłali gdzie indziej. Jak by było normalnie w służbie zdrowia, to bym tam nie poszła na bank, bo inne szkoły mają lepsze opinie. A znajomii dookoła dają lekarzon łapówki, czego ja nie zrobię, bo po pierwsze nie wiem jak, po drugie aż mnie trzęsie na myśl o tym, że ktoś za nieźle opłacane godziny pracy miałby wziąć horrendalną wielokrotność zwykłej stawki godzinowej tylko za wypełnianie swoich obowiązków. Ale wiecie jak jest, ludzie się boją, to płacą...

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja w pon rano przed 5 ze skurczami juz co 2-3 min trafilam na izbe przyjec do szpitala i wypuscili mnie dopiero dzisiaj
Trzymaj się i odpoczywaj Dobrze, że szyjka długa.

Cytat:
Wygrzebałaś coś ciekawego? Ja już ze dwa miesiące szukam i nie mogę się zdecydować.

Cytat:
Ja jeszcze dużo nie kupowałam dla dziecka, raptem kilka sztuk ciszków i 1 kocyk, ale już i tak mam lekkie wyrzuty... Bo jak sobie pomyślę, że jeszcze połowa ciąży przede mną (no, powiedzmy, że odjąć 9 miesiąc, bo już mi się pewnie będzie trudno ruszać), a ja już teraz wszystko kupię, to co będę robić potem?
No bo ile ciuszków może mieć takie maluch?
Kupuj większe, do 12 miesięcy Ja kolekcjonuję własnie takie, bo potem z niemowlakiem nie będzie to proste, a przy okazji jak same wpadają mi w ręce...

Cytat:
My zdecydowaliśmy się teraz na dziecko ze względu na to, że właśnie mąż 30 lat, więc na pierwsze dziecko idealny czas, a ja też już bardzo chciałam zostać mamą Bałam się również tego, że później jak wkroczę w życie zawodowe po studiach to też będę odkładała dziecko na później i na później...
Gratuluję odwagi Ja też chciałam mieć dziecko wcześniej, ale w sumie nie miałam na to rozsądnych warunków ani męża. Teraz mam niecałe 27 lat i cieszę się, że z żadnym BF nie mam potomstwa Ale gdybym trafila na odpowiednią osobę, to pewnie byłoby wcześniej.

Cytat:
A ja mam wrażenie, że ten rozmiar ciągle się zmienia, bo dopiero co kupiłam większy i wygodny stanik, a teraz już mam problem, bo ciśnie, jest lekko za mały ale i kształt się zrobił zły. To ile razy w ciązy trzeba wymieniać bieliznę
Stary 2011-03-19, 08:35   #4823
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A to jest to co dostałam. Zabrali mi przyjemność kupowania Ale i tak się cieszę

piękności ubranka

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ba jasne że wiem jak masz to zagojone już że nic się nie sączy (też obrazowo) to możesz zastosować linomag, sudokrem troszkę chłodzi a tez jest dobry a dobry tez jest cepan śmierdzi cebulowo ale ładnie się goi i nie zostają blizny zwłaszcza takie nie duże oparzenia wiesz trudno żeby mi blizna zeszła jak mi do kości rękę otworzyli żeby ją złożyć i została mi taka wielka pręga na całej łapie broń boże nie smaruj tego dove lub innymi kosmetykami tego rodzaju!!!!!!!!
dzięki za info, kupię Cepan i linomag i będę na zmianę smarować. Nie sączy mi się nic bo obeszło się bez pecherzy ale suchy strup się robi i swędzi nieziemsko jak tak przysycha. A z tym Dove to było w akcie desperacji bo ten Panthenol nie jest tłusty i szybko wsiąka w skórę i dalej jest suche i swędzi... a tak przynajmniej nie swędziało..

juz nie będę, obiecuję

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewessa123 Pokaż wiadomość
No więc... Jestem Ewa, mam 22 (prawie 23) lata i mogę pochwalić się tym, że... praktycznie to niczym
Widzę, że podratuję sytuacje u dziewczynek
Cóż... mała rośnie (chyba ) dobrze, w sumie to raczej świetnie Co tu mówić, ciągle mnie kopie

Wciąga? Cóż... zobaczymy za pół roku, czy mi minie
witaj,
wciaga jak cholercia popatrz tylko na liczbę postów zanki205 prawie 11 000 postów jak wsiąkniesz w wizaż to już przepadło

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

beata - ja jakies serum uzywam, zaraz sprawdze (ide do łazienki) - eveline pushup cośtam (taki rózowy). z tej serii mam tez cos na posladki (zielone) niby ujedrania ale ja tam w to nie wierzę...
no musze coś pomyśleć bo jakoś mi się moje piersi dziwne zdają i pora zadbać o nie troszkę

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ewessa to wiekowo jesteśmy tak samo
ja tez podobnie bo 23 latka skończyłam niedawno - w lutym

Stary 2011-03-19, 08:40   #4824
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

hej mamuśki

chciałam Wam napisać że ta kobieta pozwoliła na zwrot rzeczy ale nie odda za przesyłkę ale cieszę się że chociaż kasę jaką zapłaciłam odzyskam

Muszę zaraz iść po zakupy bo 2 dni siedzieliśmy w domu bo padało
Co do ciuszków My dla synka sami wszystko kupowaliśmy dużo powydawałam ale i tak dużo mi zostało.Teraz trochę dokupiłam.Narazie przystopowałam bo chcę wkońcu poznań płeć i wtedy jeszcze dokupić pewne rzeczy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 08:50   #4825
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość

Z Lublina
O następna lubelska mamusia Nie wiem czy już doczytałaś, ale w kwietniu organizujemy spotkanie Piszesz się ??? Jeśli tak i masz jakąś propozycje gdzie możemy się spotkać to napisz

Oj zapomniałam sie przywitać z rana WITAJCIE

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-03-19 o 08:52
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 08:57   #4826
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja jestem rocznik '89 czyżbym byla najmłodsza? aż musze pierwszego posta obejżeć
Tak wogole to witamy

sporo nas "małolat" mamusiowych w naszym wątku

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
A my o dziewczynki staraliśmy się 7 miesięcy.
ale za to jak owocnie dwie dziewuszki cudowne na raz

u mnie i u małża w rodzinie sporo bliźniąt było i myśleliśmy że nam też się mogą przytrafić bliźniaki

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ja zareczyłam się w 3LO. Krótko przed matura. 1,5 roku później powiedzieliśmy TAK. Wszyscy myśleli że wpadliśmy,a tu nie. He he zwłaszcza jak założyłam luźniejsza bluzkę.
A w tym roku świętujemy we wrześniu 2rocznicę ślubu... Także wiek jest nie ważny. Mój mąż ma 24 lata,ja 22. Ale my po prostu chcieliśmy.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

A mnie odwrotnie,cały czas ja nawet piszą smsa to pytają jak się czuje. Ost sąsiad masz zobaczył że w ciąży jestem,to od razu przyszedł się przywitać,a jak mąż powiedział,że bliźnieta to oczy wybauszyl-myślałam,że padne na środku ulicy. Bo wszyscy mówią taka drobną i dwie dziewczynki?
my 1 sierpnia bedziemy mieć 2-gą rocznicę i pewnie już wtedy będziemy się cieszyć dzieciątkiem

Stary 2011-03-19, 08:57   #4827
nerola
BAN stały

Lilka witaj w gronie biorących Fenoterol,Isoptin,magnez, potas,No-spę,Luteinę
Też amm Fenoterol 6 x dziennie
A szyjkę miałam 2,5 cm. a teraz sie wydłuzyła do 28 mm
Leż,leż i jeszcze raz lez.
Będziemy sie obie wspierać

Dziękuję Wam kochane za wypowiedzi dot. wózka i jego kół.Czyli tak ma być.
Uspokoiłyście mnie.

Wersja studencka naleśników bez mleka poszła w niepamięc bo zjadłam sernik i poszłam spać.

Natko dostałaś przesliczne ubrankaPiękne!!!

Mówicie o dzieciach to ja powiem,że 1 i 4 to nasze "wpadki".
Maksa urodziłąm jak miałam 17 lat,Iza wyszła nam zupełnie niespodziewanie aczkolwiek mozna powiedzieć swiadomie,skoro sie nie zabezpieczaliśmy a ja czułam ból owulacyjny.
Szymon planowany co do godziny bo po 23 musiałam być w klinice na zastrzyku,a Krystian również na wspomagaczach ale nie aż takich takich.O Szyma staraliśmy sie 3 lata a Krystka rok.
Więcej dzieci nie planujemy,wpadki niemile widizane bo 4 musimy zapewnic wykształcenie,start w dorosłe życie.Także nam starczy.

Blondynko chociaż tyle .A licza sie zasady.Na szczęśce za odesłanie duzo nie zapłacisz.
Niech baba ma nauczkę pisać o stanie faktycznym rzeczy.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-03-19 o 08:59
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:00   #4828
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
u mnie i u małża w rodzinie sporo bliźniąt było i myśleliśmy że nam też się mogą przytrafić bliźniaki [COLOR="Silver"]

my 1 sierpnia bedziemy mieć 2-gą rocznicę i pewnie już wtedy będziemy się cieszyć dzieciątkiem
U nas też była możliwość bliźniaków, bo mój tata jest z bliźniaków i mojego męża babci.

A my w 18 sierpniu będziemy mieli 4-tą rocznicę ślubu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 09:04   #4829
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Lilka witaj w gronie biorących Fenoterol,Isoptin,magnez, potas,No-spę,Luteinę
Też amm Fenoterol 6 x dziennie
A szyjkę miałam 2,5 cm. a teraz sie wydłuzyła do 28 mm
Leż,leż i jeszcze raz lez.
Będziemy sie obie wspierać

moja na początku się zaczęła nieznacznie skracać w 14tc ale ostatnio jak mnie gin badał to ma 37mm więc chyba dobrze już uspokoiłaś mnie bo nie wiedziałam jaka długość szyjki jest ok

Stary 2011-03-19, 09:05   #4830
zanka205
Zakorzenienie

jeśli chodzi o moją ilość postów to właśnie na poczekalni tyle stukam
wcześniej mało pisałam, na odchowalni na początku też dużo pisałam a z czasem coraz mniej
po prostu poczekalnia tak wciąga hehe

ehh dziewczyny u nas noc średnia
Filip obudził się w nocy z płaczem, poszłam po niego a on cały rozpalony
gorączki miał pewnie z 38 stopni, ale nawet nie miałam jak zmierzyć bo nie chciał termometru pod paszkę włożyć
dałam Panadol i zasnął, teraz nie ma gorączki, a to było po 2.00 w nocy, mam nadzieję, że nic poważnego
kaszlał mi wczoraj lekko, myślę, że gdzieś mogło go zawiać
na razie nie jedziemy nawet do lekarza, poczekam, poobserwuję
może jakiś wirus i mnie może dopadnie (odpukać) to wtedy pojedziemy żeby na raty nie jeździć

zaraz biorę się za sprzątanie jak co sobotę, maż gra na konsoli a Filip siedzi z nim i mu dopinguje heh

więc dzień dobry
u nas za oknem sporo śniegu... bosssko

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-03-20 o 13:58
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości