Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 17:51   #2041
sasenka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Cytat:
Napisane przez izolda0805 Pokaż wiadomość
właśnie dostałam paczkę, tak oglądałam i wąchałam wszystko i wiecie co? jestem trochę rozczarowana Perceive Dew, bo dla mnie pachną identycznie jak D&G Light blue myślałam, że to będzie coś oryginalnego
Ale przecież to męski zapach uwielbiam goooo

Cytat:
Napisane przez xantialorenz Pokaż wiadomość
o, dziękuję, chyba skorzystam z tej rady . Nie mam jeszcze ani jednego zamówienia na 7. A tyle rzeczy na liście. Nie rozumiem, jak dla mnie ten katalog jest o niebo lepszy od 6, a z 6 miałam zamówienie na ponad 1200 zł. wtf?!
Ja też zawsze tak mam, jak mi katalog wydaje się fajny, duzo promocji itp to zamówienia kiepskie, a jak mi katalog wcale sie nie podoba to wtedy mam duże zamówienia

Edytowane przez sasenka
Czas edycji: 2011-03-19 o 17:53
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:51   #2042
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez xantialorenz Pokaż wiadomość
o, dziękuję, chyba skorzystam z tej rady . Nie mam jeszcze ani jednego zamówienia na 7. A tyle rzeczy na liście. Nie rozumiem, jak dla mnie ten katalog jest o niebo lepszy od 6, a z 6 miałam zamówienie na ponad 1200 zł. wtf?!
Ja też przeglądając oba katalogi,siódemka mi się lepiej podoba

Cytat:
Napisane przez karinka124 Pokaż wiadomość
a co do toników czy jest u nas jakiś dobry tonik , który za bardzo nie wysusza cery? czy ten matujący Solutions jest ok? planuję kupić jakiś tonik ale nie wiem które byłby dobry
Jest w Solutions bezalkoholowy tonik,słyszaam o nim same dobre opinie
Cytat:
mmmww777 zamówiła ta Torebkę pisałam , by wrzuciła fotki gdy już będzie miała aparat
Suuuper to będę czekać

Cytat:
Napisane przez Avonak Pokaż wiadomość
ps. ostatnio poszukuję bezowej szminki.... czy ta z Color Trend sugar cane jest mocno jasna???
Nie znam odcienia Sugar Cane,ale z Color Trend beżowa jest cafe au Lait,taka beżowo-złocista.A jeśli chcesz inną,to polecam Uwodzicielskie Nawilżenie odcień Nude Perfection
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1295086955

bardzo podobna do tej,tylko z drobinkami jest Ultra Colour Rich Sparkling Nude one są takie zbliżone do koloru ust,beżowo-różowe

Cytat:
ja niby mam cerę mieszano -tłusta ale ostatnio już mi sie nie świeci /nie przetłuszcza się , jest mniej wyprysków, prawie wcale i zastanawiam się od czego to tak mi się zrobiło
Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Starzejesz się

A serio,to ja też zawsze miałam tłustą cerę,od dwóch-trzech lat mam coraz mniej z nią problemów,na dzień nadal używam matujących kremów i podkładów,ale na noc coś mocniejszego,regenerujące go.
Wmawiałam sobie że to po solarium a nie ze starości
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:53   #2043
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez amigagdynia Pokaż wiadomość
Mialam ten z solutions do mieszanej i bylam zadowolona. Nie wysuszyl mi mojej mieszanej cery. Chyba kupie go ponownie teraz bo jest w dobrej cenie a nie mam toniku.
czy on ma alkohol?? bo mi to akurat nie przeszkadza, ale klientka mnie pytała który jest bez alkoholu u nas w ofercie i nie umiałam jej odpowiedzieć na te pytanie
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 17:53   #2044
malutka84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja11 Pokaż wiadomość
Moją klientka jest bardzo zadowolona i kupuje regularnie, więc chyba jest ok
Sama nie miałam okazji przetestować ale może kupię bo się oplata w Demo

Można stosować ten krem w wieku 20lat??
Myślę, że stosuje ten kto ma cellulit. Jak masz w wieku 20 lat to też możesz
Stary 2011-03-19, 17:54   #2045
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość
Ale przecież to męski zapach uwielbiam goooo
ależ skąd,damska wersja też jest
Stary 2011-03-19, 17:58   #2046
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez Joanna2705 Pokaż wiadomość
Nadal mam brak charmów ptaszka i zabki, czekam od katalogu 02. Chyba napisze do nich zeby wysłali prezent przeprosinowy, bo moja cierpliwość sie kończy.
Zapytam jeszcze z ciekawości, co oni właściwie wysyłają na te przeprosiny? Cos z netto? Nigdy jeszcze nie miałam takiej sytuacji i nie korzystałam z takiej opcji dlatego pytam.
To za opóźnioną produkcję można domagać się przeprosinowego prezentu? Ja nigdy nie dostałam a kilka razy zdarzyło mi się na coś czekać, bo nie mieli na stanie
Cytat:
Napisane przez Bunia_P Pokaż wiadomość
Ja dostałam w okresie świąt bożonarodzeniowych podkład/puder sypki medium beige wiec stanowczo za ciemny jak dla mnie. Poszedł na prezent dla klientki o 'cygańskim' typie urody.
Dostałaś go w ramach przeprosin, że coś przysłali z opóźnieniem?

Cytat:
a co do toników czy jest u nas jakiś dobry tonik , który za bardzo nie wysusza cery? czy ten matujący Solutions jest ok? planuję kupić jakiś tonik ale nie wiem które byłby dobry
Mam ten zielony tonik z solutions matujący, mam normalną cerę, a jednak mnie nie wysusza mimo, że jest z alkoholem. Wszystko jest ok Ale nie wiem, czy tak do końca on matuje
Stary 2011-03-19, 18:02   #2047
mgpoziomka
Raczkowanie

Pytanie do dziewczyn z okręgów trendujących...
Posiadacie może nowy podkład mineralny??
Możecie go opisać:
-konsystencję
-krycie
-trwałość
-itp.

Z góry bardzo dziękuję
Stary 2011-03-19, 18:06   #2048
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
Napisane przez mgpoziomka Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn z okręgów trendujących...
Posiadacie może nowy podkład mineralny??
Możecie go opisać:
-konsystencję
-krycie
-trwałość
-itp.

Z góry bardzo dziękuję
ja dla siebie nie zamawiam podkładów, a wśród moich klientek podkłady z Avon nie cieszą się popularnością. Jedyny jaki zamawiały, to rozświetlający ten z dozownikiem i wiem, że są zadowolone.
Stary 2011-03-19, 18:09   #2049
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
ależ skąd,damska wersja też jest
A to nie wiedziałam ale ta męska jest przepiękna mój ulubiony męski zapach

Dziewczyny a mam pytanie odnośnie bawełnianych skarpetek i rękawiczek, one będą pasować na każdą osobę? nie będą małe jak ktoś ma np duże ręce albo stope wiem że głupie pytanie ale rekawiczki zamawiam dla babci i nie wiem czy nie będa małe albo coś
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:13   #2050
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Z tych zdjęć to można co najwyżej ocenić kolor, ale czy pojemna to nie bardzo

kolor można, pojemność tez bo widać ,że jest cienka i nie za szeroka więc niewiele się do niej zmieści ja jej nie zamawiam jak dla mnie za mała wolę jakiś kuferek np ten z Anew z kat.4 bardziej się opłaca zamówić moim zdaniem

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez sasenka Pokaż wiadomość

Dziewczyny a mam pytanie odnośnie bawełnianych skarpetek i rękawiczek, one będą pasować na każdą osobę? nie będą małe jak ktoś ma np duże ręce albo stope wiem że głupie pytanie ale rekawiczki zamawiam dla babci i nie wiem czy nie będa małe albo coś

nie mam tych z Avonu , ale co prawda używałam podobnych i rozmiar miały uniwersalny i były rozciągliwe i myślę ,że te też powinny takie być właśnie też się zastanawiam nad tymi rękawiczkami i skarpetkami

w opisie jest napisane że są z bawełny i z elastanu więc powinny się ciągnąć :ehem :

Edytowane przez karinka124
Czas edycji: 2011-03-19 o 18:16
karinka124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:17   #2051
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
kolor można, pojemność tez bo widać ,że jest cienka i nie za szeroka więc niewiele się do niej zmieści ja jej nie zamawiam jak dla mnie za mała wolę jakiś kuferek np ten z Anew z kat.4 bardziej się opłaca zamówić moim zdaniem

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

nie mam tych z Avonu , ale co prawda używałam podobnych i rozmiar miały uniwersalny i były rozciągliwe i myślę ,że te też powinny takie być właśnie też się zastanawiam nad tymi rękawiczkami i skarpetkami
co do kuferka to masz rację, zgadzam się. Ja będe polowac na kuferek zielony (kosmetyczkę z foot works) z k6 bo bardzo mnie kręci sam jej kolor

rękawiczki i skarpetki mam.. bardzo się rozciągają... przy pierwszym nałożeniu są OK, ale potem szybko robią się coraz większe i większe.... skarpetki gdy nakładałam na krem na noc to zawsze pogubiłam w łóżku, mimo, że wcale mocno się nie kręcę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 18:19   #2052
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale najpierw trzeba go móc zamówić
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:21   #2053
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:

Jest w Solutions bezalkoholowy tonik,słyszaam o nim same dobre opinie

Suuuper to będę czekać

A serio,to ja też zawsze miałam tłustą cerę,od dwóch-trzech lat mam coraz mniej z nią problemów,na dzień nadal używam matujących kremów i podkładów,ale na noc coś mocniejszego,regenerujące go.
Wmawiałam sobie że to po solarium a nie ze starości

oo bezalkoholowy to może go zamówię bo napewno nie wysuszy

ja też będę czekać na fotki torebki bo się naprawdę poważnie nad nią zastanawiam lub nad Melissą ale najpierw chciałabym zobaczyć fotki Kristiny i wtedy pomyśleć nad jedna

ja akurat na solarium nigdy nie byłam więc nie mam czego sobie wmawiać
Stary 2011-03-19, 18:21   #2054
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
a co do Anew to Twoja klientka chce 2 kremy z kat. 5 ?
to zamów je jeszcze z kat. 4 i być moze dostaniesz gratis produkty za sprzedaż Anew i Solutions no i w 4 miałaś duży opust a w 5 sama nie wiesz jaki jeszcze będziesz miała
Jednak wolę zamówić w 5 W 4 dostałabym tylko masło, bo tusz i krem do stóp już mam A w 5 na chwilę obecną mam 400, liczę, że dobiję do 500 Ale dziękuję za propozycję
Miałam zielony tonik Solutions i lubiłam go, ale jeśli stosowało się go codziennie 2 razy, to przesuszał skórę... Mam ten "idealna równowaga", ale mam wrażenie, że nic nie robi:/ Polecam ten ze SPA, który jest w netto Też jest na bazie alkoholu, ale nie przesusza buzi, a sprawia, że jest miękka, gładka i naprawdę czysta
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:23   #2055
EvaBS
Raczkowanie

Resscue21 i Dokia dziękuje wam teraz będę używać maseczkę punktowo, omijając suche miejsca gdzie nawet szczypie i boli. Poza tym maseczka z minerałami Morza Martwego jest świetna. !!!

Ale dziś dużo do nadrobienia, cały dzień na uczelni a tutaj rozmowy na całego.

Dziś pachnę Bond Girl (pierwszą wersją) niezwykle trwały zapach. Nawet zapach papierosów nie zabija go...

Ale się dziś nasłuchałam od dziewczyn o tym że nie ma lakierów matowych...hmmm trochę nas wystawili do wiatru.
Ogólnie katalog 5 słabiutki....nawet kiepski....

Zwierzątka duże i małe

EvaBS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:33   #2056
karinka124
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale najpierw trzeba go móc zamówić
no ale jeśli ktoś ma wybór to jednak lepiej kuferek

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Jednak wolę zamówić w 5 W 4 dostałabym tylko masło, bo tusz i krem do stóp już mam A w 5 na chwilę obecną mam 400, liczę, że dobiję do 500 Ale dziękuję za propozycję
Miałam zielony tonik Solutions i lubiłam go, ale jeśli stosowało się go codziennie 2 razy, to przesuszał skórę... Mam ten "idealna równowaga", ale mam wrażenie, że nic nie robi:/ Polecam ten ze SPA, który jest w netto Też jest na bazie alkoholu, ale nie przesusza buzi, a sprawia, że jest miękka, gładka i naprawdę czysta

teraz to juz sama nie wiem który wybrać muszę to przemyśleć

ale dziękuję za wszystkie propozycje dziewczyny
Stary 2011-03-19, 18:33   #2057
bunia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez in bloom Pokaż wiadomość
a ja w prezencie przeprosinowym dostalam ostatnio te miniatury szamponow co sa w iso beznadzieja nawet nie dalam tego klientkom bo byloby mi wstyd dac cos takiego i jeszcze w dodatku butelki byly napelnione tylko do polowy kiedys dostalam tonic solusion i jeszcze kiedys krem do rak avon care
ja dostałam kiedyś krem do rąk avon care za bransoletkę więc nic nie mówiłam klientce że dostała prezent przeprosinowy bo było mi wstyd że to krem do rąk który wtedy można było kupić nawet za 3,90zł
bunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:33   #2058
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
no ale jeśli ktoś ma wybór to jednak lepiej kuferek
Wtedy to wiadomo. Ja niestety nie ma. Ale może zamówię tą zieloną co jest w katalogu 06(ale poczekam na to jaka ona faktycznie duża jest), bo do stóp prędzej będę miała jakieś zamówienia, ew. sama coś domówię.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:47   #2059
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez EvaBS Pokaż wiadomość

Resscue21 i Dokia dziękuje wam teraz będę używać maseczkę punktowo, omijając suche miejsca gdzie nawet szczypie i boli. Poza tym maseczka z minerałami Morza Martwego jest świetna. !!!

Ale dziś dużo do nadrobienia, cały dzień na uczelni a tutaj rozmowy na całego.

Dziś pachnę Bond Girl (pierwszą wersją) niezwykle trwały zapach. Nawet zapach papierosów nie zabija go...

Ale się dziś nasłuchałam od dziewczyn o tym że nie ma lakierów matowych...hmmm trochę nas wystawili do wiatru.
Ogólnie katalog 5 słabiutki....nawet kiepski....

do usług

Możesz mi powiedzieć jak pachnie bond girl ?

Maleństwo moje
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-19, 18:51   #2060
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
muszę wypróbować krem do rąk ze str.69.. miałyście go? jedna ze znajomych mojej znajomej, która pracuje w kwiaciarni , twierdzi że to najlepszy krem do rąk jaki kiedykolwiek kupiła , że nawet lepszy niż najlepsze kremy innych firm no chyba powinnam go kupić aby mieć rzeczywiscie jakieś porównanie, jak do tej pory to najbardziej sobie cenię krem do rąk z MM... która z Was miała ten krem i coś o nim powie??
pisałam o tym kremie kilka dni temu że jest rewelacyjny! baaardzo szybko się wchłania, wręcz ekspresowo, nie pozostawia tłustej warstwy- co mnie najbardziej wkurza w kremach jak ręce się lepią a po tym kremie nie ma tego efektu jedynie zapach niespecjalny

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Jedna dziewczyna tu kiedyś go bardzo chwaliła,że to najlepszy krem jaki miała...ja sobie go zapamiętam,teraz chyba nie zamówię (chyba) bo kończę mój inny najlepszy jaki znam Garnier,ale na ten może kiedyś... ale podobno faktycznie bardzo dobry
Oo oo to właśnie ja go tak chwaliłam!

nadrabiam posty i nadrabiam ale jeszcze kilka str zostało a w między czasie odp

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Edytowane przez Oja 84
Czas edycji: 2011-03-19 o 18:52
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 18:52   #2061
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
czy on ma alkohol?? bo mi to akurat nie przeszkadza, ale klientka mnie pytała który jest bez alkoholu u nas w ofercie i nie umiałam jej odpowiedzieć na te pytanie
Cytat:
oo bezalkoholowy to może go zamówię bo napewno nie wysuszy
no ja cały czas przecież piszę o tym bezalkoholowym solutions niebieski

wychodzi na to, że moich postów nikt nie czyta dopiero, jak kolejna osoba o nim napisała, to nagle olśnienie ogółu

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 19:00   #2062
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość

wychodzi na to, że moich postów nikt nie czyta dopiero, jak kolejna osoba o nim napisała, to nagle olśnienie ogółu
aj nie bierz tego tak do siebie.. jak tu te posty lecą jak woda z wiadra na Lany Poniedziałek, to co się dziwisz?? tu ciężko czasem wyłuskać rzeczową informację

to wiem, że musze sobie na listę dopisać tonik blue.... dzięki
Stary 2011-03-19, 19:02   #2063
melisska
Rozeznanie

Cytat:
tak, przynajmniej wszystkie moje zbiory świetnie się strugają... ona struga nie jak zwykłe temperówka że w szpikulec łącznie z drewnem, a samo drewienko struga tak walcowato że nie ścina wnętrza kredki
zaraz chyba fotki zrobię
Potwierdzam temperówka jest świetna używam do wszystkich kredek , także do żelowej. Jak zobaczyłam że taka fajna to wzięłam 2 na zapas
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 19:02   #2064
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Ja polecam tonik zielony solutions , mi buźki nie wysusza , daje po nim kremik i gitara

Maleństwo moje
Stary 2011-03-19, 19:02   #2065
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o netto to powiem Wam jak ja to robię, i do czego mi ono służy... Dajmy na to, że jest jakaś oferta dla nas, że za sprzedaż tego i tego mozemu kupić to i to... Wtedy wklejam do katalogu karteczkę stick on z napisem.. Zamów ze strony 15-20 na kwotę x, a bedziesz miała możliwość zakupu produktu Y (tutaj coś z netto) w cenie takiej... Nawet do tej ceny dodaję cos dla mnie... I wtedy idzie... A ja zaliczam prawie wszystkie oferty dla kk
sposób może i dobry ale co jeśli pożądany produkt z netto nie przyjdzie a klientka specjalnie dla niego zamówiła coś z podanych stron? wtedy to dopiero trzeba oczami świecić...

ja nikomu nie pokazuję netto chociażby ze względu na to, że z moimi klientkami widzę się chwilę jak przywożę im zamówienie i lecę dalej a one składają zamówienie smsem, więc nie ma na to czasu aby mogły sobie przeglądać a netto jest tylko 1 a kserować nie będę.

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Edytowane przez Oja 84
Czas edycji: 2011-03-19 o 19:07
Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 19:03   #2066
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Potwierdzam temperówka jest świetna używam do wszystkich kredek , także do żelowej. Jak zobaczyłam że taka fajna to wzięłam 2 na zapas
Przezorny zawsze ubezpieczony

Maleństwo moje
Stary 2011-03-19, 19:07   #2067
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
no i zaraz nie będzie temperówek
Stary 2011-03-19, 19:12   #2068
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Już Ci jej zazdroszczę,ja na nią poluję w minikatalogu,ale to jeszcze tak daleeeko...

o torbie marzę i obawiam się że będzie w brakach,niech tylko spróbują

i dołączam się do pytania o poduszeczki,i czy stopa się ich obrze trzyma? bo ja mam ten problem,że mam wąskie stopy i chodząc w jakichkolwiek sandałach mam palce poza butem,na betonie może by mi przytrzymały stopę
To mamy ten sam problem ,ja to mówię , że buty za duże wycięcia mają jak dla konia i najgorzej jest latem jak stopa bosa i palce po chodniku szorują.

Przy musie Tajski Kwiat miałam żólte światło i nie ma na fakturze, przy mini balsamach oliwkowych i MM też żółte ale będą a przy olejku Tajskim było zielone i go nie zafakturowali - opóźnienie produkcji

Edytowane przez melisska
Czas edycji: 2011-03-19 o 19:15
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 19:12   #2069
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

Cytat:
no i zaraz nie będzie temperówek
bo kto o niej pierwszy raz wspomniał ?

Maleństwo moje
Stary 2011-03-19, 19:12   #2070
Sarunieczka

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość

czytamy czytamy tylko bardziej zadziałało słowo "bezalkoholowy" niż "niebieski" a nikt nie sprawdził że to ten sam tonik
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości