Rozstanie z facetem - część 16 ;] - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 12:33   #4531
spinka119
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem - część 16 ;]

Cytat:
Napisane przez ktosinka Pokaż wiadomość
Kochanie, tak mówi facet który albo ma jakąś dupę, albo kogoś na oku! Mój też mi to wmawiał, że ma problemy, że się wypalił, że chce być sam, że w domu nieciekawie, ale nie przeszkadzało mu to tydzień po rozstaniu szlajać się z inną za rękę, wolał to niż przyjąć wsparcie i zainteresowanie swojej 4letniej dziewczyny, która zna całą rodzinę, sytuację, wszystko!
Mi też było trudno i jest nadal, ale życie bez niego jest możliwe, uwierz mi! U mnie minęły 3 miesiące od rozstania, ponad miesiąc jak się z nim nie kontaktuję... Mam jeszcze swoje napady, szczególnie jak mi coś go bardzo przypomni, ale nie warto na takiego łez marnować. Musisz sobie wbić do głowy, że nie jest Ciebie wart, skoro odszedł, najlepiej w takich chwilach pomagają złe wspomnienia na jego temat... Potrzeba czasu i zobojętnienia... Żadnych uczuć do niego, nawet nienawiści... Poradzisz sobie, ale póki co na maxa wypełniaj swój czas...

Złe wspomnienia rzeczywiście pomagają. Ale ja chociaż staram się te złe wspomnienia na siłę wyciągać to i tak szybciej wracają te dobre.. ehh tak to już jest.
Stary 2011-03-20, 12:34   #4532
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez kopamatakawa Pokaż wiadomość
Aż się wzruszyłam na zakończenie skoków...
Ja też!
Cytat:
Napisane przez gubiesie Pokaż wiadomość
Ja wcale tak nie uważam. Po prostu zapytałam czy można być w poważnym związku i nie kochać? Przecież to byłoby oszukiwanie nie tylko partnera, ale też siebie.
Jasne, że można Uczucie może wygasnąć po roku, pięciu i dziesięciu... To nie znaczy, że on Cię nigdy nie kochał. Przestał z czasem, a potem oszukiwał Ciebie i sam siebie... Może myślał, że samo się ułoży, tak jak mój... A potem stracił całkiem motywację, poddał się. Szkoda, że na tym cierpimy my

Chociaż... moja przyjaciółka jest w związku od 5 lat i nigdy nie usłyszała od niego, że go kocha. Właśnie biorą kredyt na mieszkanie. Nie wyobrażam sobie tego. Nienawidzę gościa.
Cytat:
Napisane przez wampir Pokaż wiadomość
Podobno chcę, żeby poświęcano mi dużo czasu... za dużo czasu.
Ale to było dawno. Staram się to zmienić. Usłyszałam to od chłopaka z którym nie jestem już od 2 lat. Uznał, że się nie zmieniłam, a miał nadzieję że tak...
Po pierwsze - czemu na Twój temat wypowiada się osoba, która Cię obecnie de facto nie zna?
Po drugie - znajdzie się taki, który poświęci Ci tyle czasu, ile sobie życzysz. Oczywiście bez przegięć
Po trzecie - atrakcyjności odmówić Ci się nie da Zniknął link z podpisu
Cytat:
Napisane przez ktosinka Pokaż wiadomość
Kochanie, tak mówi facet który albo ma jakąś dupę, albo kogoś na oku! Mój też mi to wmawiał, że ma problemy, że się wypalił, że chce być sam, że w domu nieciekawie, ale nie przeszkadzało mu to tydzień po rozstaniu szlajać się z inną za rękę
Otóż to!
Cytat:
Jak Wy wypełniacie swój czas? Co robicie żeby nie myśleć? Co naprawdę Wam pomaga?
Sport. Po poprzednim rozstaniu chodziłam na jogę i basen.
Ludzie. Rzuciłam się w wir rozrywki, odwiedzałam zaniedbanych znajomych.
Czas, po którym przestaje się płakać zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
Stary 2011-03-20, 12:37   #4533
Ofelia 20
Zadomowienie

Cytat:
Podobno chcę, żeby poświęcano mi dużo czasu... za dużo czasu.
Ale to było dawno. Staram się to zmienić. Usłyszałam to od chłopaka z którym nie jestem już od 2 lat. Uznał, że się nie zmieniłam, a miał nadzieję że tak... Nie wiem dlaczego mi to powiedział, ale poczułam się jakby mnie zwyzywał od najgorszych...
Nie rozumiem tego.... co jeszcze mam zmienić w sobie
Czuję się fatalnie, nie atrakcyjna, głupia i wkurzająca... nie jestem podrywana, wręcz olewana...
Słuchaj do kitu z taką przyjaźnią, znajomością czy jak tam to nazwiemy. Nie jesteś z nim, ale ciągle emocjonalnie podchodzisz do tego co On powie. Weź go olej i zacznij myśleć o sobie

Tak, tak mów sobie tak dalej. Po co utrzymujszesz kontakty z kimś kto Cie dołuje. Dalej, matura przed Tobą, medycyna czeka, zrelaksuj się przy biologii albo coś

Może nie jesteś podrywana bo masz w głowie ciągle eksa, On Ci psuje humor i chodzisz taka struta, to odpędza facetów. Ze zdjecia widać, że ładna dziewczyna jesteś, wiec musisz wykrzesać z siebie troche pozytywnej energii i na pewno się ktoś fajny znajdzie. Tylko zakończ te dziwna sytuacje z eksem, po co Ci taki przyjaciel.....

"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży,
Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi ,
A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz
I walizkę ma spakowaną już ... "

Ofelia 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 12:41   #4534
noooka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez siaaaa Pokaż wiadomość
No to wszystko jasne. Odchodzisz od zmysłów, bo facet zostawił sobie otwartą furtkę. Wiesz dlaczego tak zrobił? Na zaś, jakby mu się odmieniło i zachciało poprzytulać czy co tam robiliście. Tak nie można. On sie teraz pewnie dobrze bawi i wyobraża, że wszystko spłynęło po Tobie jak po nim, że opalasz się teraz z innym nad jakimś ciepłym morzem. Wątpie, żeby choć przez chwile pomyślał, że tęsknisz za nim, cierpisz przez to, niszczysz sobie życie. Sama widzisz, że to nie jest facet, który kocha. Gdyby kochał nie zostawiłby Cie.

A teraz mniejsza o niego. Kij Cie powinien obchodzic obcy facet, dla którego miłość i druga osoba nic nie znaczą. Przestań mysleć, że wrócicie do siebie, bo sama sobie robisz tym krzywdę. Na świecie jest cała masa innych facetów, sto razy lepszych, odpowiedzialniejszych, którzy kochają mimo wszystko, mimo jakiejś głupiej przesolonej zupy czy innych tego typu spraw życia i śmierci.
Chyba najwyższy czas ogarnąć się i zacząć iść do przodu. Jeśli myślisz, że z dnia na dzień przestaniesz płakać to niestety musze Cie zmiartwic - nie przestaniesz. Nie ma takiej siły która w ciągu paru minut odgoni wszystkie smutki, ale możesz wstać z łóżka, zjeść kolacje, wykapać się, spotkać się z koleżanką. To całkiem dobry początek.
Baaardzo mądre słowa!
noooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:13   #4535
wampir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spinka119 Pokaż wiadomość

Jak mnie faceci od wczoraj drażnią..
Mnie też

Cytat:
Napisane przez Ofelia 20 Pokaż wiadomość
Słuchaj do kitu z taką przyjaźnią, znajomością czy jak tam to nazwiemy. Nie jesteś z nim, ale ciągle emocjonalnie podchodzisz do tego co On powie. Weź go olej i zacznij myśleć o sobie

Tak, tak mów sobie tak dalej. Po co utrzymujszesz kontakty z kimś kto Cie dołuje. Dalej, matura przed Tobą, medycyna czeka, zrelaksuj się przy biologii albo coś

Może nie jesteś podrywana bo masz w głowie ciągle eksa, On Ci psuje humor i chodzisz taka struta, to odpędza facetów. Ze zdjecia widać, że ładna dziewczyna jesteś, wiec musisz wykrzesać z siebie troche pozytywnej energii i na pewno się ktoś fajny znajdzie. Tylko zakończ te dziwna sytuacje z eksem, po co Ci taki przyjaciel.....
Co racja to racja.
Ale on pierwszy raz od czasu kiedy z nim zerwałam wywala z czymś takim

-J.C

31
/365
wampir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:15   #4536
Dorcia86
Przyczajenie

Cytat:
Jak Wy wypełniacie swój czas? Co robicie żeby nie myśleć? Co naprawdę Wam pomaga? I jeszcze ile czasu minęło zanim przestałyście płakać?

Odnawiam dawne znajomości, odwiedzam przyjaciół rodzinę... Czas spędzam tak jak mi odpowiada nie musząc uwzględniać jakiegoś samca przy boku
Dorcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:16   #4537
Asia_2011
Raczkowanie

Witam!
Wczoraj zostawił mnie facet po 5 latch bycia razem...nie daje radyPłacze i płacze nie potrafie nic jesc tylko pale papierosa za papierosem...Wszytsko mi sie z nim kojarzy...
Asia_2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:19   #4538
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:

Jak Wy wypełniacie swój czas? Co robicie żeby nie myśleć? Co naprawdę Wam pomaga?
I jeszcze ile czasu minęło zanim przestałyście płakać?
Musi minac troche czasu..
Ja nie moglam ogladac filmow/sluchac muzyki bo mi sie wszystko kojarzylo..
Obecnie ogladam jakies romansidlo w necie ("milosc i inne uzywki")
Ciesze sie ladna pogoda..ptaszki spiewaja za oknem i dzis sie umowilam z kolezanka z ktora sie dawnooo nie widzialam
Jak zabralam sie za sprzatanie to potrafilam sie poryczec przy odkurzaniu.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:21   #4539
spinka119
Raczkowanie

Wampirku uważam, że on chce wzbudzic w Tobie poczucie winy, chce zobaczyć jak się zachowasz. Pewnie liczy na to, że dzieki jego słowom zaraz się zmienisz , będziesz chodziła zdołowana czy coś.

Oni sa strasznymi manipulantami.
Stary 2011-03-20, 13:23   #4540
siaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zjedzmniebejbe Pokaż wiadomość
Ale na prawdę, ja już nie pamiętam kiedy ostatnio płakałam?
Nie robię tego często.

W ogóle zauważyłam najbardziej kryzysowe są piątki i soboty. Wtedy płaczę i robię największe głupoty. Ciekawe z czego to wynika

W OGÓLE, jak mogłam zapomnieć o tak ważnej dacie!
dzisiaj 6tyg od rozstania

Jak zerwałam z exexem to za 6tyg i jeden dzień(czy dwa?) poznałam już eksa. No heloł, dzisiaj ma być chłop, bo jak nie to..
No i dobrze, dlatego nie ma co robić tragedii jak Ci sie zdarzy, tylko płacz aż będzie lepiej.

Za dużo wolnego czasu bejbe
Party time
A jak nie to będziesz miała święty spokój i więcej czasu dla szczurków.

Cytat:
A miał je?Bo mój ma 8 tysięcy długu przez rodziców.
Ja odeszłam, za chwilę chciałam wrócić i wtedy powiedział mi, że musi uporać się z problemami i dlatego woli być sam teraz, no i dodał że przecież sama zerwałam.
I jeszcze ile czasu minęło zanim przestałyście płakać?
W jaki sposób ten dług przeszkadza mu w byciu z Tobą?
siaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:24   #4541
spinka119
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asia_2011 Pokaż wiadomość
Witam!
Wczoraj zostawił mnie facet po 5 latch bycia razem...nie daje radyPłacze i płacze nie potrafie nic jesc tylko pale papierosa za papierosem...Wszytsko mi sie z nim kojarzy...

Ja mam podobnie, ale z płaczem nie przeginam bo mnie głowa rozboli
Wyrzuć to z siebie, pomaga. Powiedz, jaki był powód.
Stary 2011-03-20, 13:31   #4542
wampir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spinka119 Pokaż wiadomość
Wampirku uważam, że on chce wzbudzic w Tobie poczucie winy, chce zobaczyć jak się zachowasz. Pewnie liczy na to, że dzieki jego słowom zaraz się zmienisz , będziesz chodziła zdołowana czy coś.

Oni sa strasznymi manipulantami.

no i po co?
a Taki fajny był przez te 3 miechy

-J.C

31
/365
Stary 2011-03-20, 13:35   #4543
Asia_2011
Raczkowanie

Jaki powód??Hmm nie wiem jakies miesiąc temu powiedział mi,że nie wiem czy to jest "to" i że nie wiem czy chce ze mną byc....Prawdopodobnie sie odkochał...wiem,że to smieszne ale przestał mnie kochac a ja nie potrafie w to uwierzyc
Stary 2011-03-20, 13:36   #4544
spinka119
Raczkowanie

Po co? A żeby mieć tą swoją satysfakcję.
Stary 2011-03-20, 13:37   #4545
ver_million
Rozeznanie

Cytat:

no i po co?
a Taki fajny był przez te 3 miechy
po to, zeby zobaczyc, ze ma przewage.
moj jak zobaczyl ze nie rycze, a nim pomiatam to sie zabral za inna, zeby placz wrocil, i w efekcie oberwal po ryju... bo ja sie chcialam godzic, a tu pan i wladca tonem odpowiednim chcial wzbudzic we mnie jeszcze wieksza rozpacz... uuuuu...

nawet nie wiecie jak sie ciesze, zem juz wolna...
troche zalu jest, no bo sorry... ale powiem wam tak:
z tym ze ja czekalam pol roku, a teraz to niech go ch* strzeli
Stary 2011-03-20, 13:39   #4546
lily92920
Zakorzenienie

Dziewczyny!

Wyobrazcie sobie, siedze w kosciele, a tu nagle jakis sms, nieznany nr pisze "hej", patrze, siec ta sama co eksa, pomyslalam, ze oho, juz mi "żarty" robi, bo pewnie nie wie, że ja wiem o jego telefonie. Wyszłam, dzwonie, chcialam go zjechac. Nie odebrał. Za chwile dzwoni, a ja, ze slucham, kto mowi. A on, że jakiś Adam z Warszawy, że znalazl karte na ulicy i że dzwoni do mnie bo widzial, ze jestem najczesciej wybieranym nr ( ) i że na karcie jest 20 zł. Powiedzialam, że to pewnie karta mojego chłopaka ( ) i że napisze mu pozniej adres żeby wysłał mi tą karte pocztą. Zadzwoniłam do eksa na domowy, odebrał. Jakoś specjalnie sie nie cieszył. Tzn. mówił, że dobrze, ale szkoda, bo telefonu już pewnie nie znajdzie. Powiedział "dzięki" i sie rozłączyłam. Ech, tak to jest jak chce sie dla kogoś dobrze. Nie wyslalam jeszcze tego adresu, nie wiem, czy podawać... Skoro i tak uslysze tylko "dzięki"...

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2011-03-20 o 14:20
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 13:39   #4547
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Witam!
Czytałam Twój wątek i ręce mi opadły - jak można tak kogoś potraktować po paru latach związku?!

Naprawdę, pozostaje cieszyć się, że nie jesteście już razem, bo tylko ciągnąłby Cię w dół...

Wiem z autopsji, jakie rozstania po paru latach bywają trudne. Masz to szczęście, że nie mieszkaliście ze sobą i jesteś młodziutka, więc ani wiek Cię nie goni, ani nie trzyma przy nim hipoteka.

Teraz masz czas dla siebie, na spełnianie swoich marzeń. Możesz żyć nie dla jego zachcianek, tylko spełniać swoje Możesz rozwinąć skrzydła.

W tej chwili potrzebujesz:
- czasu, by opadły emocje, wylały się wszystkie łzy
- zajęcia od rana do nocy, aby nie mieć czasu na rozmyślania
- towarzystwa, bo w kupie raźniej

Jestem dumna, że do niego nie piszesz, to rzadkość
Stary 2011-03-20, 13:41   #4548
wampir
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!

Przeczytałam Twój wątek.
To jest bardzo ciężkie, szczególnie po takim czasie. Musisz znaleźć sobie zajęcie, żeby nie myśleć niepotrzebnie. Spotykaj się ze znajomymi.
Przetrwasz to, każda z nas musi

-J.C

31
/365
Stary 2011-03-20, 13:43   #4549
Asia_2011
Raczkowanie

Nie chce mu po raz kolejny pokazać jak mnie zranil i jak płacze przez niego juz raz mu pokazałam nie chce sie poniżac...Musze dac rady,bo inaczej....Kocham go i wiem,że bede kochac ale nie moge byc z kims kto tak mnie traktuje....
Stary 2011-03-20, 13:45   #4550
Malla
Nie depcze krokusów

Przestaniesz go kochać za jakiś czas i pokochasz kogoś, kto będzie tego wart - może nie od razu, ale kiedyś na pewno
Stary 2011-03-20, 13:51   #4551
Asia_2011
Raczkowanie

Może i przestane ale nigdy nie zapomne....
Stary 2011-03-20, 13:53   #4552
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Może i przestane ale nigdy nie zapomne....
Zadnego chlopaka/partnera sie nie zapomni
Ale takie wspomnienia po czasie nie beda bolec..

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 14:16   #4553
ver_million
Rozeznanie

Cytat:

Przeczytałam Twój wątek.
To jest bardzo ciężkie, szczególnie po takim czasie. Musisz znaleźć sobie zajęcie, żeby nie myśleć niepotrzebnie. Spotykaj się ze znajomymi.
Przetrwasz to, każda z nas musi
a to czekaj, bo nie ogarniam, Ty ze swoim nadal jestes?
Stary 2011-03-20, 14:20   #4554
lily92920
Zakorzenienie

Do mojej przyjaciółki zadzwonił jakiś inny gość, że ma telefon eksa Cyrk

Eks mi napisał, że wspaniale to rozegrałam i że mamy u niego coś, co sobie zachcemy. Już wiem co wybiore "Zniknij z mojego zycia raz, a dobrze!"...

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2011-03-20 o 14:24
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 14:22   #4555
Malla
Nie depcze krokusów

Asia_2011 - a ja pierwszego chłopaka zapomniałam, sam się zapomniał z czasem Sam fakt pamiętania nie każe Ci wiązać się z nim do końca życia.

Pomyśl sobie, ilu rzeczy nie zrobiłaś przez niego i zrób je teraz.
Stary 2011-03-20, 14:28   #4556
Asia_2011
Raczkowanie

Teraz jest wszytsko dla mnie trudne,nawet spotkanie z znajomymi,przeciez to sa i jego znajomi a ja nie chce o nim słuchac bo to boli...
Stary 2011-03-20, 14:43   #4557
zjedzmniebejbe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
i że mamy u niego coś, co sobie zachcemy.
Lilek, a to nie będzie przypadkiem "misiaczku, wpadnij za 30min, jestem sama w domu.. mrau, a wiesz, ostatnio kupiłam fajną różową bieliznę..'

?

plecaczkiem: 7250 km
zjedzmniebejbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 14:44   #4558
wypalona
Rozeznanie

GG do wypalona

Cytat:
Teraz jest wszytsko dla mnie trudne,nawet spotkanie z znajomymi,przeciez to sa i jego znajomi a ja nie chce o nim słuchac bo to boli...
Poproś znajomych, żeby nie poruszali przy Tobie tematu eksa, na pewno uszanują Twoją prośbę.
Stary 2011-03-20, 14:49   #4559
siaaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
Do mojej przyjaciółki zadzwonił jakiś inny gość, że ma telefon eksa Cyrk

Eks mi napisał, że wspaniale to rozegrałam i że mamy u niego coś, co sobie zachcemy. Już wiem co wybiore "Zniknij z mojego zycia raz, a dobrze!"...
cyrk na kółkach.
siaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 14:51   #4560
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Moi znajomi byli na tyle taktowni, że nie poruszali jego tematu, a innym zawsze można powiedzieć, by tego nie robili. A mieliśmy dużo wspólnych znajomych, będąc ze sobą przez 8 lat.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości