Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-20, 19:37   #1141
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Andziot to musisz być jutro bardzo grzeczna, żeby nic się nie zaczęło dziać. A Zosieńka się pewnie tylko z tatusiem przekomarzała i będzie się zachowywała bez zarzutu Kurcze, naprawdę nie macie nikogo, kto by bliżej was mieszkał?
Ja mam to szczęście, że moi rodzice mieszkają od nas 7 minut samochodem, a teście 15 minut ... także jakby męża nie było, to powinien się ktoś w pobliżu znaleźć. Na 100% nie mogłabym zadzwonić na pogotowie, bo nie chce rodzić u mnie w mieście.
no właśnie nikoguśku
rodzinki tu nie mamy w ogóle .... (wszyscy ok 160km stąd)
znajomi mieszkają w ścisłym centrum wrocławia
a my już ciut poza ...
więc dlatego trochę mnie strach obleciał ...
a mężu jakiś struty dziś chodził cały dzień ...

no ale narazie nic nie zapowiada awarii żadnej, bo jakbym czuła się tak jak parę dni temu to raczej bym go nigdzie nie puściła ...

i tak mamy spory orzech do zgryzienia, bo jak będę rodzić w terminie to jeszcze się kogoś poprosi parę dni przed to przyjedzie moja mama albo teściowa do Zosi ...
ale jak nagle coś się wydarzy to będziemy musieli tachać ze sobą Zosię do szpitala, bo nie ma ją z kim zostawić tak nagle ....

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

miałam jeszcze napisać ---- moria też jestem uzależniona od allegro

dzień bez allegro to dzień stracony

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 19:43   #1142
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Mary ten pies ma już 4 lata. Zawsze był głaskany, kochany... Wychodzi się z nim 3 razy dziennie. Głodny był dlatego siedział w kuchni, a drzwi zamknięte, żeby nie nasikał nigdzie po złości. Bo lubił też buszować po łazience i tam gdzie popadnie .
Druga sprawa to nie lubi dzieci i jest bardzo zazdrosny.
Trzecia sprawa dosyć ważna to to, że jak się zmieni pościel na czystą i świeżą to zawsze się na nią zsika. Pamiętam jak to było jak wróciliśmy z Holandii. Pościel czysta a on wlazł do naszego pokoju, bo drzwi nie były zamknięte i nasikał na TŻ`ta kołdrę. Ostatnio zajechany był bo robił remont, poszedł po 23 się wykąpać a ja jeść do kuchni i drzwi od pokoju innego były uchylone ( bo TŻ poszedł pingle zostawić i zapomniał zamknąć) to też powtórka z rozrywki. Śpi u teściowej i ona ma to samo. Więc ja już nie wiem dlaczego tak się dzieje. chory nie jest, wszystko z nim dobrze a takie numery wali. Tak samo jak obsikał TŻ`ta hantel do ćwiczeń. Masakra jakaś.
Pamiętam mój pies kiedyś był normalny, też miał 4 lata, co prawda rasowy, ale tak brzydko nie robił i nie gryzł ręki która go karmiła... To tyle na temat tego szczurka. Wrzucę jego zdjęcie. I będzie śmieszniej
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 19:48   #1143
spice1985
Zadomowienie

Andziot, dokładnie, ja nie mogę się doczekać ZUSu w tym miesiącu żeby zacząć kupować na allegro:0

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Mary ten pies ma już 4 lata. Zawsze był głaskany, kochany... Wychodzi się z nim 3 razy dziennie. Głodny był dlatego siedział w kuchni, a drzwi zamknięte, żeby nie nasikał nigdzie po złości. Bo lubił też buszować po łazience i tam gdzie popadnie .
Druga sprawa to nie lubi dzieci i jest bardzo zazdrosny.
Trzecia sprawa dosyć ważna to to, że jak się zmieni pościel na czystą i świeżą to zawsze się na nią zsika. Pamiętam jak to było jak wróciliśmy z Holandii. Pościel czysta a on wlazł do naszego pokoju, bo drzwi nie były zamknięte i nasikał na TŻ`ta kołdrę. Ostatnio zajechany był bo robił remont, poszedł po 23 się wykąpać a ja jeść do kuchni i drzwi od pokoju innego były uchylone ( bo TŻ poszedł pingle zostawić i zapomniał zamknąć) to też powtórka z rozrywki. Śpi u teściowej i ona ma to samo. Więc ja już nie wiem dlaczego tak się dzieje. chory nie jest, wszystko z nim dobrze a takie numery wali. Tak samo jak obsikał TŻ`ta hantel do ćwiczeń. Masakra jakaś.
Pamiętam mój pies kiedyś był normalny, też miał 4 lata, co prawda rasowy, ale tak brzydko nie robił i nie gryzł ręki która go karmiła... To tyle na temat tego szczurka. Wrzucę jego zdjęcie. I będzie śmieszniej
Ech, te psy. Wiesz,ja wychodzę z założenia, że są głupi ludzie i są tak samo głupie psy. Czasem się po prostu nie da. Ja nie jestem ani wielkim wrogiem,ani wielkim wielbicielem zwierząt,ale np. jak patrze albo słucham(;/) piesków w bloku , to się czasem zastanawiam co tymi ludźmi kieruje, którzy do małych mieszkań w bloku biorą dodatkowo psy, często duże, które zostają same na całe dnie, mróz, śnieg, ulewa, trzeba z nimi latać pod blokiem no może leniwa jestem,ale mi by się nie chciałoCo innego jak ktoś jest z pieskiem w domu,chociaż pół dnia. Do szału doprowadza mnie jak ktoś psa zostawia na cały dzień a ten wyje, jeny,trochę litości dla sąsiadów. Musiałam się wyżalić

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-03-20 o 19:50
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 19:54   #1144
mary poziomkowa
Zakorzenienie

No faktycznie dziwna opcja. Psiak ma dziwny zwyczaj. Może na Wizoozu dziewczyny miałyby radę, jak z takim postępować i co to może oznaczać? Znaczy teren? Zwraca uwagę na siebie?

Pokaż fotę

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Aha! A na nowego mieszkańca pies się musi przygotować. Specjalistką nie jestem, ale słyszałam o jednym sposobie. Można, jak się Adrianek urodzi, wziąć ze szpitala jakąś pieluszkę/ciuch, który miał na sobie Adi i kiedy Wy będziecie w szpitalu jeszcze, to dać psiakowi do wąchania, żeby się wcześniej oswoił z nowym zapachem

jest na sali psi psycholog?

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 19:57   #1145
matallewar
Zakorzenienie

Siasiek

moniqac bardzo ładnie to wygląda po remoncie

Kiara ja to chyba nic nie będę do pępuszka stosować, a w razie zakażenia octenisept... Tak myślę, za dużo sprzecznych info na ten temat

Martulka Super brzuch i super łóżko

Ależ mi mały dziś dokuczał...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:03   #1146
Siasiek
Zadomowienie

ej jest jakiś limit w cytowaniu? bo tyle tego było a widzę, że te wszystkie brzuszki mi ucięło z początku...
Wszystkie śliczne, naoglądałam się
U wszystkich widać różnicę, Moria nawet u Ciebie i Lina się wbiła hehe
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
100 cm w brzuszku ( miarki ledwo starczyło)
(ostatnio było 96)
No to
Ładna pościel dla Zosi.
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
wklejam wreszcie brzuszek!!
Ooo zdjęcie z buzią w końcu słodko Ci z tym brzuszkiem.
Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Jestem dumna !!!
Szafki i łóżeczko też sama malowałam. Ahhhh...... Pięknie.......

I kot numer 2 od razu chciał się przedstawić, Nr 1 gdzieś uciekła.
Pięknie, było dużo pracy ale efekt masz nieziemski.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Oki.
Wrzucam fotki zakupów i szafy .
.
Zmiana super wyszła i kubuchy świetne.
A co do mojego dzidziolka to raczej średniaczek ale ostatnio na wizycie dr mówił, że mu coś nie hallo z tą szyjką (z przodem bo niby tył trzymał). Zobaczymy jutro co powie.
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry dziewczynki
Ja od wczoraj Was tylko podczytuje, bo nie mam nastroju do pisania. Wczoraj cały dzień miałam skurcze, a w nocy to już masakra jakaś była....co próbowałam zasnąc to skurcz mnie budził, od 6 do 12 podrzemałam trochę już z myślą, że jadę do szpitala. Teraz wstałam, skurcze trochę ustały, ale brzuch już jest twardy cały czas, a od tych skurczy mam obolały cały dół brzucha i plecy . Mimo tego, że praktycznie jestem pewna, że mnie zostawią w szpitalu (chyba, że na własna odpowiedzialnosc odmówie przyjecia) pojadę...boję się o malutką, tam przynajmniej będę pod stałą kontrolą.
Oj widzę, że u Ciebie też nieciekawie. Ty już zaznajomiona z tymi szpitalami...współczuję
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Kochana wiem, że nie warto, ale u mnie w szpitalu przyjmują jak leci, jak już się pojawisz na IP to od razu w piżamkę i na oddział, a później się leży conajmniej tydzień.
Właśnie tego się boję, że u mnie tak samo robią.
Nie chciałabym zostawiać młodego w domu.
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Ale dzis mężula niechcęcy nastraszylam Myślał biedak że już chyba rodzę
Chcesz, żeby siwy był? tak go straszyć
A Twój brzuch
Cytat:

Mój mąż mnie dzisiaj rozbroił ... leżeliśmy po śniadaniu na kanapie, a pies leżał pod stołem i nagle było słychać takie delikatne beknięcie, a mój mąż "to on już beka?", a ja na to "no przecież on często beka i jeszcze bąki puszcza, co ty pierwszy raz słyszysz?", mój mąż "no pierwszy raz" i z taką zadumą na twarzy "ale kurcze jak on to robi w tych wodach?", a ja "w jakich wodach, o czym ty mówisz?" i w tym momencie uświadomiłam sobie, że mój mąż myślał, że to Antoś sobie w brzuchu po śniadaniu beknął Oczywiście się na mnie obraził, jak się zaczęłam z niego śmiać
To mnie rozśmieszyłaś
Cytat:

A brzuszek 34 tyg i 2 dni. Wrzucam dla porównania z 28 tyg i 2 dni.
Jaka Ty szczupła

No i jestem z Wami na chwilkę, cały czas leże. Już mnie plecy bolą.
Chłopcy mi dzisiaj zrobili kruche babeczki z jabłkami na suficie w kuchni mam białko z jajka ale to tym razem moja wina. Chciałam im pomóc i spadła mi blaszka z szafki prosto na kubek z białkami i tak poleciałooooo wszędzie ale mieli sprzątania.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:04   #1147
Martulka000
Raczkowanie

Takie jakieś. Brzydkie, bo boi się lampy
W każdym razie waży 2,5 kg a głupi jak but
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20032011525.jpg (105,4 KB, 61 załadowań)
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-20, 20:07   #1148
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
90 przed i 120 - 1h po posiłku, a te zmiany wartości krótko po sobie, to faktycznie zastanawiające, cukier systematycznie spada, ale tak gwałtownie

andziot o tym nie pomyślałam , może faktycznie kości jej przeskakują tak jak mnie w stawach kolanowych - jak starej babci strzelają kiedy wstaję
czyli cukier systematycznie spada po posiłku?czy rosnie? bo dzis z ciekawosci zmierzyłam 40 min po grapefruicie i mialam 120.
Teraz zjadłam caaly budyn waniliowy bez gram cukru, ciekawe ile mi wystrzeli cukier, bo to jednak skrobia ziemniaczana.

andziotku
, nie mysl o tym, ze nie ma meza - wszystko bedzie ok!! poza tym nie mieszkasz w koziej wólce.. bez urazy. Nic Ci Kochana nie grozi. A do tego masz nas, bedziemy Ci towarzystwa dotrzymywac i przede wszystkim Zosienka

a co do tuszów to jeszcze mi baardzo sluzy stary poczciwy maybelline Volum express
http://www.maybelline.pl/PRODUKTY/Oc...s_Maskara.aspx
o nieeebo lepszy niż jakis w miare nowy diorshow ale w wersji extase, ktory żałuje ze kupiłam.. no i tanszy 6x

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:10   #1149
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Takie jakieś. Brzydkie, bo boi się lampy
W każdym razie waży 2,5 kg a głupi jak but
Hihi, no te małe skubańce są najgorsze Gryzą po kostkach i się czasem zębami wszczepiają w ubranie i jak podniesiesz nogę to razem z nogą do góry można je podnieść Jakbym miała kupić sobie psa, to np. labradora. Kochane są.

Moja koleżanka miała kiedyś pinczera miniaturkę i każdego kto właził do mieszkania, obszczekiwał ino tylko się człowiek ruszył na cm i nie ważne że znał tego kogoś od roku , 2 lat, po prostu takie to dziwaczne psisko było, że jak do niej przychodziłam ( średnio 3 razy w tyg), to jak poruszałam się po mieszkaniu to z psem przy nogawce, bo zębami trzymał:p Myślałam na początku że tylko mnie nie lubi,ale koleżanka mówiła że on tak z każdym

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-03-20 o 20:13
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:11   #1150
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
No faktycznie dziwna opcja. Psiak ma dziwny zwyczaj. Może na Wizoozu dziewczyny miałyby radę, jak z takim postępować i co to może oznaczać? Znaczy teren? Zwraca uwagę na siebie?

Pokaż fotę

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Aha! A na nowego mieszkańca pies się musi przygotować. Specjalistką nie jestem, ale słyszałam o jednym sposobie. Można, jak się Adrianek urodzi, wziąć ze szpitala jakąś pieluszkę/ciuch, który miał na sobie Adi i kiedy Wy będziecie w szpitalu jeszcze, to dać psiakowi do wąchania, żeby się wcześniej oswoił z nowym zapachem

jest na sali psi psycholog?
psychologiem nie jestem ale napiszę jak się przyzwyczajał nasz prawie wściekły jajnik do młodego

Po pierwsze nie odsuwaliśmy psiny od dzidzika!
Oczywiście psior ma "swego pana" więc z tą osobą podchodził do dziecka i wąchał. Robiliśmy to jak młody spał bo pies też dziwnie się czuł. Po paru dniach się przyzwyczaił, najgorzej było jak młody już wyciągał łapki i raczkował po podłodze...ale psina nie głupia i sama wiedziała co ma robić (raczej nie wdawali się w romanse) Do dzisiaj tak zostało chociaż już nie mieszkamy razem (tzn psiak i my)
Parę razy młody był ukąszony ale to z własnej winy, jak wsadzał coś pieskowi do buzi Mają też "kilka" zdjęć jak np młody jest wylizywany z czekolady

It's not about anger
Stary 2011-03-20, 20:12   #1151
andziot
Zakorzenienie

Siasiek ale boli ??? lepiej już ???
babeczki też chcem

ale powiem sobie na pocieszenia że dziś kupiłam WIELKĄ torbę MICHAŁKÓW

Martulka000 takie małe psiaki potrafią być wredne choć dość słodko wygląda

Stary 2011-03-20, 20:14   #1152
Martulka000
Raczkowanie

A najśmieszniejsze było to jak koleżanka przyjechała, a w domu ma suczkę i szczurek jej obsikał ciuchy na łóżku tam gdzie u mnie spała. Nie dość, że wstyd to jeszcze musiałam na szybciora jej prać ciuchy, bo miała wyjeżdżać do rodziny do Lublina ode mnie i takim sposobem wzięła wilgotne . Myślałam, że się ze wstydu spalę... A TŻ to go widzieć nie chciał. A teraz z bólem serca mi przytrzymał go do zdjęcia
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-20, 20:15   #1153
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
czyli cukier systematycznie spada po posiłku?czy rosnie? bo dzis z ciekawosci zmierzyłam 40 min po grapefruicie i mialam 120.
Teraz zjadłam caaly budyn waniliowy bez gram cukru, ciekawe ile mi wystrzeli cukier, bo to jednak skrobia ziemniaczana.
cukier po posiłku wzrasta a później maleje

a ty się co chwile kłujesz

Stary 2011-03-20, 20:21   #1154
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)
Nawet mi nie mów Ja się boję tym bardziej, że moja mam przy porodzie całkowicie straciła wzrok w jednym oku. Miała robione w kącik oka zastrzyki ze sterydów i widzi, ale ma teraz bardzo dużą wadę. Jak szła do porodu, to miała taką wadę jak ja teraz ... u mnie okulista oczywiście nie widzi zagrożenia Także ja ogromnie boję się naturalnego porodu, ale na cc na życzenie mnie niestety nie stać Wiem, że nie musi mnie to samo spotkać, ale gdzieś w podświadomości to mocno siedzi i potęguje strach.

(..)

Mój mąż mnie dzisiaj rozbroił ... leżeliśmy po śniadaniu na kanapie, a pies leżał pod stołem i nagle było słychać takie delikatne beknięcie, a mój mąż "to on już beka?", a ja na to "no przecież on często beka i jeszcze bąki puszcza, co ty pierwszy raz słyszysz?", mój mąż "no pierwszy raz" i z taką zadumą na twarzy "ale kurcze jak on to robi w tych wodach?", a ja "w jakich wodach, o czym ty mówisz?" i w tym momencie uświadomiłam sobie, że mój mąż myślał, że to Antoś sobie w brzuchu po śniadaniu beknął Oczywiście się na mnie obraził, jak się zaczęłam z niego śmiać
AgaM straszyszzzz z tymi oczkami!!
ciii ciii
Pamiętam, że mi też związku z tym laserem mówili o CC, ale ja nawet sie nad tym teraz nie zastanaiwam.. może przy drugiej dzidzi, teraz na pewno niee..

Historia z psem i mężem supper

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
(..)
Lolka bardzo fajne te łóżeczka i kojce Graco. Namówię Mamę żeby dla Małej kupiła, bo moi Rodzice 200 km od nas mieszkają,więc się przyda w razie odwiedzin.
(..)
Spice rzeczywiście te Graco to fajne łóżeczka.. takie stylowe! Jeszcze jak ktoś ma w domu tak urządzone, na starodawany styl, jakies antyki czy coś, to już w ogole..
A nad tymi łóżeczkami to Ddaaiissyy się zastanawia..
Do mnie to raczej coś zupełnie odmienngo pasuje

Martulka000 brzuszek rzeczywiście teraz pokaźny

Andziotku a mąż na długo pojechał?
Najwazniejsze, że już czujesz się lepiej.. na pewno to dobry znak! Tym bardziej myśląc o tym, jak czułaś się wcześniej.. Oby już tylko tak zostało
Stary 2011-03-20, 20:22   #1155
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

andziot, przyznaje sie, ze dzis juz 5x razy dzis bede robila ostatni raz o 20.45
ale wczoraj to był rekord bo po kolacji w ciagu chyba kilku minut moze mialam 162/147/120

martulka
, nei ma brzydkich pieskow !

siasiu jak zdrówko? byłas na tym KTG ostatecznie??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-20, 20:23   #1156
Kiara76
Raczkowanie

Cytat:
Po posiłku to chyba wzrasta, ale po godzinie, dwóch podobno spada, tak mi tłumaczyła dr, dlatego mam mierzyć o 1h, a nie np. po 2h, bo wówczas pomiar mógłby być niewiarygodny, bo zaniżony. Ale na 100% to niestety nie wiem, bo ten cały cukier z glukometrem razem wzięci to dla mnie czarna magia.
Słyszałam też, że w ciąży wg niektórych lekarzy (np. na Karowej w Wa-wie - to tylko zasłyszane od znajomej), po 1h może być nawet 160 i podobno to nic złego, ale po 2h ma być do 120.

Np. moja znajoma ma zalecenie mierzyć 5-letniej córeczce po 2h i wtedy norma dla niej to 120, ale ta dziewczynka ma stwierdzoną cukrzycę, a to może coś innego jak "nasza" nietolerancja glukozy

o widzisz andziot już Tobie podobnie odpisała, więc pewnie ten spadek to normalny, tylko czy nie zbyt gwałtowny?

Edytowane przez Kiara76
Czas edycji: 2011-03-20 o 20:25
Kiara76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:29   #1157
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiek ale boli ??? lepiej już ???
babeczki też chcem

ale powiem sobie na pocieszenia że dziś kupiłam WIELKĄ torbę MICHAŁKÓW
Nie boli jak wczoraj na dole brzucha ale mam skurcze (jak zawsze bolesne), jak tylko wstanę czy idę to one są ze mną... Młodszy podczas tego też się strasznie spina i ciśnie, podwójnie boli.

Specjalnie dla Ciebie

A Michałki też bym zjadła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3200621.jpg (46,8 KB, 22 załadowań)

It's not about anger
Stary 2011-03-20, 20:33   #1158
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

siasiu jak zdrówko? byłas na tym KTG ostatecznie??
Nie byłam, jutro jadę do swojego doktorka. Boje się co mi powie.

It's not about anger
Stary 2011-03-20, 20:36   #1159
moniqac
Zadomowienie

Cytat:

Monia, ale zmiana !! To tak jak czasem sa programy o metamorfozie kobiet szok !! super rozwiazaliscie przedpokoj.
Uwielbiam taką boazerie moi tesciowe maja tak cała kuchnie w drewnie i przedpokoj, ulewa mi sie jak wchodze do domu i to widze wies tanczy i spiewa.
Spiochy disneyowskie skad masz?? piieeeekne
ja L-4 chciałabym od wtorku tego ale znajac siebie tez pojde od 28 marca
ze smyka .
ja też uwielbiam boazerie tak jak mój TZ , bardzo płakaliśmy jak jej nie było .

ja też mam toyotke ale inna.

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Wow, rzeczywiście ogromna zmiana. Świetnie wygląda

A te bodziaki suuuper Ja też chcę !!
dziękuje

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
C

Moniquac, ogromna zmiana w mieszkaniu, oczywiście na plus! Bez urazy, ale to wcześniej, to masakra była. A teraz ślicznie! Pajacyki cudne
pewnie że masakra - tak jak pisłam, robiliśmy stopniowo kazego roku coś odkąd się wprowadziłam, bo nie chcieliśmy brać kredytu na całość, ale tego nie uniknęliśmy.

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

Monia pzredpokój czadowy.My to całe mieszkanie robilismy od podstaw,kupilismy jak piwnice i wsio tzrebabyło zrwac,ocieplac,obnizac,og rzewanie,okna no wsio wsio ,wiec wiem jaka to radosc
radość i ciężka praca .

Cytat:
Moniqac bardzo ładne pajacyki kupiłaś A zmiana w przedpokoju ogromna Piękna szafa (ta nowa oczywiście )
.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
moniqac rewelacyjne efekty remontu! A co co terminu CC to w sumie z jednej strony dobrze wiedzieć kiedy konkretnie spodziewać się rozwiązania, a z drugiej rozumiem stres z powodu wyznaczonej godziny 0 Będzie dobrze. I przystopuj z tą robotą, pracusiu:P
przystopuje przystopuje - jeszcze tydzien
dzięki .

Cytat:
Moniqa Zaje*ista metamorfoza przedpokoju i Synuś jaki wieeelki !!
dziękuje i fotki super .

Cytat:
moniqac wow teraz twój przedpokój wygląda bosko bez porównania !!!
dzięki Kochana - nie będe pokazywała łazienki i WC, bo wstyd - ale przemiana też podobna do tego na przedpokoju.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
ej jest jakiś limit w cytowaniu? bo tyle tego było a widzę, że te wszystkie brzuszki mi ucięło z początku...

Zmiana super wyszła i kubuchy świetne.
A co do mojego dzidziolka to raczej średniaczek ale ostatnio na wizycie dr mówił, że mu coś nie hallo z tą szyjką (z przodem bo niby tył trzymał). Zobaczymy jutro co powie.
własnie - mnie też wiele postów wywala z poczatku jak dużo cytuję .

trzymam kciuki za Ciebie i małego .

wrzucam swoją fotkę - nie jestem z niej zadowolona ale obiecałam to wrzucam - miałam gdzieś jeszcze goły brzuszek, ale nie mogę znaleść na karcie aparatu .
Dzisiaj kończę 33tc, czyli zaczynam 34tc .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0093.jpg (93,5 KB, 42 załadowań)

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-03-20 o 20:40
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:39   #1160
andziot
Zakorzenienie

Siasiek nienawidzę Cię uśliniłam się po pas !!!

Kiara76 w ciąży mierzy się po godzinie, a normalny cukrzyk mierzy po 2h

Stary 2011-03-20, 20:40   #1161
Martulka000
Raczkowanie

Ten na szczęście aż taki wredny nie jest. Ale daje popalić ostro. Cóż. Nikt go nie chce więc wzięliśmy się na sposób i napisaliśmy ogłoszenie na konińskim portalu. Naściemniane na maxa ale co zrobić. Jakoś trzeba. Innego wyjścia już nie ma
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-20, 20:40   #1162
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
wrzucam swoją fotkę - nie jestem z niej zadowolona ale obiecałam to wrzucam - miałam gdzieś jeszcze goły brzuszek, ale nie mogę znaleść na karcie aparatu .
Widziałam fotkę a teraz już jej nie ma

It's not about anger
Stary 2011-03-20, 20:41   #1163
Agnieszka.M
Rozeznanie

Moniqac dlaczego nie jesteś zadowolona? Bardzo pięknie wyglądasz

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 20:42   #1164
andziot
Zakorzenienie

a ja jem POMIDORKI W ŚMIETANCE

Stary 2011-03-20, 20:46   #1165
moniqac
Zadomowienie

Siasiek - podmieniłam, nie chce tu wrzucać buźkę swoją - tamtą wrzucam do albumu .

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
a ja jem POMIDORKI W ŚMIETANCE
znowuuuuuuuuuuuuuu ?!

mnie w lodówce tężeje galaretka na serniku na zimno .

Stary 2011-03-20, 20:46   #1166
Siasiek
Zadomowienie

Moniqac ale Ty jesteś...nie zdążyłam otworzyć tamtej.
Ślicznie wyglądasz i tak coś widziałam
I powiem Ci, że nie duży masz ten brzuszek jak na takiego klocuszka
oj musi tam mieć ciasno

Andziot zostały jeszcze trzy
Czarodziej wałkował ciasto swoim mini wałkiem i na te dwa brakło na górę.

It's not about anger
Stary 2011-03-20, 20:46   #1167
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Moniqac dlaczego nie jesteś zadowolona? Bardzo pięknie wyglądasz
.

Stary 2011-03-20, 20:47   #1168
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Nie byłam, jutro jadę do swojego doktorka. Boje się co mi powie.
bedzie wszystko dobrze!! Na która masz wizyte ?

Kiara, no to ładne normy w Wawie maja ten moj lekarz zamienił sie z *** na rozum chyba... na 110 po 1h mi norme ustalił
Własnei andziotka juz mnie uswiadomiła, ze to mocne przegiecie ale o 160 tez nie slyszalam.
Ide 30.03 do kliniki do poradni patologii ciazy tzn poradni diabetologicznej wiec zobaczymy co tam mi powiedza
Ty sie nie przejmuj wynikami bo masz extra.

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-20, 20:47   #1169
Martulka000
Raczkowanie

Dziś koleś po psa przychodzi !! Ha ha ha. Ale mi się udało . Nie gniewajcie się na mnie kochane ale naprawdę nie mam wyjścia.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-20, 20:48   #1170
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Moniqac ale Ty jesteś...nie zdążyłam otworzyć tamtej.
Ślicznie wyglądasz i tak coś widziałam
I powiem Ci, że nie duży masz ten brzuszek jak na takiego klocuszka
oj musi tam mieć ciasno

Andzot zostały jeszcze trzy
Czarodziej wałkował ciasto swoim mini wałkiem i na te dwa brakło na górę.
zobacz w albumie , ciasno ma ciasno, główa tuż pod prawą piersią - mam brzuchol od same góry ... biedaczek mój malutki.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości