|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
rodzinki tu nie mamy w ogóle .... (wszyscy ok 160km stąd) znajomi mieszkają w ścisłym centrum wrocławia a my już ciut poza ... więc dlatego trochę mnie strach obleciał ... a mężu jakiś struty dziś chodził cały dzień ... no ale narazie nic nie zapowiada awarii żadnej, bo jakbym czuła się tak jak parę dni temu to raczej bym go nigdzie nie puściła ... i tak mamy spory orzech do zgryzienia, bo jak będę rodzić w terminie to jeszcze się kogoś poprosi parę dni przed to przyjedzie moja mama albo teściowa do Zosi ... ale jak nagle coś się wydarzy to będziemy musieli tachać ze sobą Zosię do szpitala, bo nie ma ją z kim zostawić tak nagle .... ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- miałam jeszcze napisać ---- moria też jestem uzależniona od allegro ![]() dzień bez allegro to dzień stracony
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Mary ten pies ma już 4 lata. Zawsze był głaskany, kochany... Wychodzi się z nim 3 razy dziennie. Głodny był dlatego siedział w kuchni, a drzwi zamknięte, żeby nie nasikał nigdzie po złości. Bo lubił też buszować po łazience i tam gdzie popadnie
. Druga sprawa to nie lubi dzieci i jest bardzo zazdrosny. Trzecia sprawa dosyć ważna to to, że jak się zmieni pościel na czystą i świeżą to zawsze się na nią zsika. Pamiętam jak to było jak wróciliśmy z Holandii. Pościel czysta a on wlazł do naszego pokoju, bo drzwi nie były zamknięte i nasikał na TŻ`ta kołdrę. Ostatnio zajechany był bo robił remont, poszedł po 23 się wykąpać a ja jeść do kuchni i drzwi od pokoju innego były uchylone ( bo TŻ poszedł pingle zostawić i zapomniał zamknąć) to też powtórka z rozrywki. Śpi u teściowej i ona ma to samo. Więc ja już nie wiem dlaczego tak się dzieje. chory nie jest, wszystko z nim dobrze a takie numery wali. Tak samo jak obsikał TŻ`ta hantel do ćwiczeń. Masakra jakaś. Pamiętam mój pies kiedyś był normalny, też miał 4 lata, co prawda rasowy, ale tak brzydko nie robił i nie gryzł ręki która go karmiła... To tyle na temat tego szczurka. Wrzucę jego zdjęcie. I będzie śmieszniej
|
#1143 | |
|
Zadomowienie
|
Andziot, dokładnie, ja nie mogę się doczekać ZUSu w tym miesiącu żeby zacząć kupować na allegro:0
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
no może leniwa jestem,ale mi by się nie chciało Co innego jak ktoś jest z pieskiem w domu,chociaż pół dnia. Do szału doprowadza mnie jak ktoś psa zostawia na cały dzień a ten wyje, jeny,trochę litości dla sąsiadów. Musiałam się wyżalić
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-03-20 o 19:50 |
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie dziwna opcja. Psiak ma dziwny zwyczaj. Może na Wizoozu dziewczyny miałyby radę, jak z takim postępować i co to może oznaczać? Znaczy teren? Zwraca uwagę na siebie?
Pokaż fotę ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Aha! A na nowego mieszkańca pies się musi przygotować. Specjalistką nie jestem, ale słyszałam o jednym sposobie. Można, jak się Adrianek urodzi, wziąć ze szpitala jakąś pieluszkę/ciuch, który miał na sobie Adi i kiedy Wy będziecie w szpitalu jeszcze, to dać psiakowi do wąchania, żeby się wcześniej oswoił z nowym zapachem ![]() jest na sali psi psycholog?
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek
![]() moniqac bardzo ładnie to wygląda po remoncie ![]() Kiara ja to chyba nic nie będę do pępuszka stosować, a w razie zakażenia octenisept... Tak myślę, za dużo sprzecznych info na ten temat ![]() Martulka Super brzuch i super łóżko ![]() Ależ mi mały dziś dokuczał...
|
|
#1146 | ||||||
|
Zadomowienie
|
ej jest jakiś limit w cytowaniu? bo tyle tego było a widzę, że te wszystkie brzuszki mi ucięło z początku...
Wszystkie śliczne, naoglądałam się U wszystkich widać różnicę, Moria nawet u Ciebie i Lina się wbiła heheNo to ![]() Ładna pościel dla Zosi. Ooo zdjęcie z buzią w końcu słodko Ci z tym brzuszkiem.Cytat:
Zmiana super wyszła i kubuchy świetne. A co do mojego dzidziolka to raczej średniaczek ale ostatnio na wizycie dr mówił, że mu coś nie hallo z tą szyjką (z przodem bo niby tył trzymał). Zobaczymy jutro co powie. Cytat:
Cytat:
Nie chciałabym zostawiać młodego w domu. Cytat:
![]() A Twój brzuch Cytat:
Cytat:
No i jestem z Wami na chwilkę, cały czas leże. Już mnie plecy bolą. Chłopcy mi dzisiaj zrobili kruche babeczki z jabłkami na suficie w kuchni mam białko z jajka ale to tym razem moja wina. Chciałam im pomóc i spadła mi blaszka z szafki prosto na kubek z białkami i tak poleciałooooo wszędzie ale mieli sprzątania.
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
Takie jakieś. Brzydkie, bo boi się lampy
![]() W każdym razie waży 2,5 kg a głupi jak but
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zjadłam caaly budyn waniliowy bez gram cukru, ciekawe ile mi wystrzeli cukier, bo to jednak skrobia ziemniaczana. andziotku, nie mysl o tym, ze nie ma meza - wszystko bedzie ok!! poza tym nie mieszkasz w koziej wólce.. bez urazy. Nic Ci Kochana nie grozi. A do tego masz nas, bedziemy Ci towarzystwa dotrzymywac i przede wszystkim Zosienka a co do tuszów to jeszcze mi baardzo sluzy stary poczciwy maybelline Volum express http://www.maybelline.pl/PRODUKTY/Oc...s_Maskara.aspx o nieeebo lepszy niż jakis w miare nowy diorshow ale w wersji extase, ktory żałuje ze kupiłam.. no i tanszy 6x
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gryzą po kostkach i się czasem zębami wszczepiają w ubranie i jak podniesiesz nogę to razem z nogą do góry można je podnieść Jakbym miała kupić sobie psa, to np. labradora. Kochane są.Moja koleżanka miała kiedyś pinczera miniaturkę i każdego kto właził do mieszkania, obszczekiwał ino tylko się człowiek ruszył na cm i nie ważne że znał tego kogoś od roku , 2 lat, po prostu takie to dziwaczne psisko było, że jak do niej przychodziłam ( średnio 3 razy w tyg), to jak poruszałam się po mieszkaniu to z psem przy nogawce, bo zębami trzymał:p Myślałam na początku że tylko mnie nie lubi,ale koleżanka mówiła że on tak z każdym
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-03-20 o 20:13 |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
psychologiem nie jestem ale napiszę jak się przyzwyczajał nasz prawie wściekły jajnik do młodego ![]() Po pierwsze nie odsuwaliśmy psiny od dzidzika! Oczywiście psior ma "swego pana" więc z tą osobą podchodził do dziecka i wąchał. Robiliśmy to jak młody spał bo pies też dziwnie się czuł. Po paru dniach się przyzwyczaił, najgorzej było jak młody już wyciągał łapki i raczkował po podłodze...ale psina nie głupia i sama wiedziała co ma robić (raczej nie wdawali się w romanse) Do dzisiaj tak zostało chociaż już nie mieszkamy razem (tzn psiak i my) Parę razy młody był ukąszony ale to z własnej winy, jak wsadzał coś pieskowi do buzi Mają też "kilka" zdjęć jak np młody jest wylizywany z czekolady
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek ale boli ??? lepiej już ???
babeczki też chcem ![]() ale powiem sobie na pocieszenia że dziś kupiłam WIELKĄ torbę MICHAŁKÓW ![]() Martulka000 takie małe psiaki potrafią być wredne choć dość słodko wygląda
|
|
|
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
A najśmieszniejsze było to jak koleżanka przyjechała, a w domu ma suczkę i szczurek jej obsikał ciuchy na łóżku tam gdzie u mnie spała. Nie dość, że wstyd to jeszcze musiałam na szybciora jej prać ciuchy, bo miała wyjeżdżać do rodziny do Lublina ode mnie
i takim sposobem wzięła wilgotne . Myślałam, że się ze wstydu spalę... A TŻ to go widzieć nie chciał. A teraz z bólem serca mi przytrzymał go do zdjęcia
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ty się co chwile kłujesz
|
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciii ciii ![]() Pamiętam, że mi też związku z tym laserem mówili o CC, ale ja nawet sie nad tym teraz nie zastanaiwam.. może przy drugiej dzidzi, teraz na pewno niee.. Historia z psem i mężem supper Cytat:
A nad tymi łóżeczkami to Ddaaiissyy się zastanawia.. Do mnie to raczej coś zupełnie odmienngo pasuje ![]() Martulka000 brzuszek rzeczywiście teraz pokaźny Andziotku a mąż na długo pojechał? Najwazniejsze, że już czujesz się lepiej.. na pewno to dobry znak! Tym bardziej myśląc o tym, jak czułaś się wcześniej.. Oby już tylko tak zostało |
||
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
andziot, przyznaje sie, ze dzis juz 5x razy
dzis bede robila ostatni raz o 20.45ale wczoraj to był rekord bo po kolacji w ciagu chyba kilku minut moze mialam 162/147/120 martulka, nei ma brzydkich pieskow ! siasiu jak zdrówko? byłas na tym KTG ostatecznie??
|
#1156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam też, że w ciąży wg niektórych lekarzy (np. na Karowej w Wa-wie - to tylko zasłyszane od znajomej), po 1h może być nawet 160 i podobno to nic złego, ale po 2h ma być do 120. Np. moja znajoma ma zalecenie mierzyć 5-letniej córeczce po 2h i wtedy norma dla niej to 120, ale ta dziewczynka ma stwierdzoną cukrzycę, a to może coś innego jak "nasza" nietolerancja glukozy ![]() o widzisz andziot już Tobie podobnie odpisała, więc pewnie ten spadek to normalny, tylko czy nie zbyt gwałtowny?
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-03-20 o 20:25 |
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Specjalnie dla Ciebie ![]() A Michałki też bym zjadła
|
|
#1158 |
|
Zadomowienie
|
Nie byłam, jutro jadę do swojego doktorka. Boje się co mi powie.
|
#1159 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.ja też uwielbiam boazerie , bardzo płakaliśmy jak jej nie było .ja też mam toyotke ale inna .Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
![]() dzięki .dziękuje i fotki super .dzięki Kochana - nie będe pokazywała łazienki i WC, bo wstyd - ale przemiana też podobna do tego na przedpokoju. Cytat:
trzymam kciuki za Ciebie i małego .wrzucam swoją fotkę - nie jestem z niej zadowolona ale obiecałam to wrzucam - miałam gdzieś jeszcze goły brzuszek, ale nie mogę znaleść na karcie aparatu .Dzisiaj kończę 33tc, czyli zaczynam 34tc Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-20 o 20:40 |
|||||||
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek nienawidzę Cię
uśliniłam się po pas !!!Kiara76 w ciąży mierzy się po godzinie, a normalny cukrzyk mierzy po 2h |
|
|
|
#1161 |
|
Raczkowanie
|
Ten na szczęście aż taki wredny nie jest. Ale daje popalić ostro. Cóż. Nikt go nie chce więc wzięliśmy się na sposób i napisaliśmy ogłoszenie na konińskim portalu. Naściemniane na maxa ale co zrobić. Jakoś trzeba. Innego wyjścia już nie ma
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jem POMIDORKI W ŚMIETANCE
|
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Siasiek - podmieniłam, nie chce tu wrzucać buźkę swoją - tamtą wrzucam do albumu
.---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- znowuuuuuuuuuuuuuu ?!mnie w lodówce tężeje galaretka na serniku na zimno .
|
|
|
|
#1166 |
|
Zadomowienie
|
Moniqac ale Ty jesteś...nie zdążyłam otworzyć tamtej.
Ślicznie wyglądasz i tak coś widziałam ![]() I powiem Ci, że nie duży masz ten brzuszek jak na takiego klocuszka oj musi tam mieć ciasno Andziot zostały jeszcze trzy ![]() Czarodziej wałkował ciasto swoim mini wałkiem i na te dwa brakło na górę.
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
.
|
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie wszystko dobrze!! Na która masz wizyte ?
Kiara, no to ładne normy w Wawie maja ten moj lekarz zamienił sie z *** na rozum chyba... na 110 po 1h mi norme ustalił ![]() Własnei andziotka juz mnie uswiadomiła, ze to mocne przegiecie ale o 160 tez nie slyszalam. Ide 30.03 do kliniki do poradni patologii ciazy tzn poradni diabetologicznej wiec zobaczymy co tam mi powiedza Ty sie nie przejmuj wynikami bo masz extra.
|
#1169 |
|
Raczkowanie
|
Dziś koleś po psa przychodzi !! Ha ha ha. Ale mi się udało
. Nie gniewajcie się na mnie kochane
|
#1170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ciasno ma ciasno, główa tuż pod prawą piersią - mam brzuchol od same góry ... biedaczek mój malutki.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

i będzie się zachowywała bez zarzutu 

.
02.08.2014
no może leniwa jestem,ale mi by się nie chciało
bardzo ładnie to wygląda po remoncie 
. Mimo tego, że praktycznie jestem pewna, że mnie zostawią w szpitalu (chyba, że na własna odpowiedzialnosc odmówie przyjecia) pojadę...boję się o malutką, tam przynajmniej będę pod stałą kontrolą. 

. Myślałam, że się ze wstydu spalę... A TŻ to go widzieć nie chciał. A teraz z bólem serca mi przytrzymał go do zdjęcia

.
.
ten moj lekarz zamienił sie z *** na rozum chyba... na 110 po 1h mi norme ustalił