Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-21, 12:13   #3631
ibyza
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

pogadam pogadam z Tż. i Chatka to nie jest tak, że ja się sugeruję jej życiem, bo wiem że moje to moje a ja po prostu otworzyłam oczy na pewne sprawy i wolę od razu zareagować niż później , więc dobrze, że tak się zrobiło zobaczymy co mi powie TŻ, w sumie dawno nie rozmawiałam z nim o ślubie- jakoś mi przeszedł zapał ślubny ale myślę, że jak się spotkamy to pogadamy

a ja się wzięłąm za porządki, dziś śliczna pogoda za oknem, aż się chce coś robić
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:29   #3632
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

taka śliczna pogoda a ja za 1,5 godziny jadę na uczelnię. Robić majonez
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:45   #3633
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
oglądaliśmy też papierowe zdjęcia z pleneru z tamtego roku których nie ma na stronie i jeszcze bardziej się utwierdziłam że dobrze wybraliśmy
od razu lżej na sercu jak kolejna rzecz odhaczona

kicia a to są specjalnie organizery ślubne ? nie wiedziałam
A ile płacicie u niego? Może na priv mi napisz jeżeli nie chcesz na forum. I czy spotkaliście się z nim wcześniej czy wszystko na telefon i mailami załatwiliście?

Co do prezentu ślubnego dla męża, to prezentem będę dla niego JA w noc poślubną

Imiona dzieci... kiedyś chciałam po zmarłej przyjaciółce - Kamila (ale na dzień dzisiejszy to nie wiem), drugie imie to podoba mi się Alicja. Dla chłopca nie wiem, zawsze chciałam dać na imię chłopczykowi Łukasz, bo takie mi się tylko podobało, ale mój TŻ tak ma na imię, więc nie pasuje mąż i syn tak samo imienni

DobraDusza, ja też idę w tym roku na wesele i też chciałam kupić sobie sukienkę z Asos, są takie śliczne, ale mam te same obawy co ty. A paręset złoty zaryzykować to mnie nie stać

Menipe na jakiej ulicy jest ten sklep z butami do tańczenia?

Co do TŻ i rozmów na temat ślubu, to ja mówię do niego: trzeba by było się zabrać za podpisywanie umów. Jego odpowiedź: no trzeba by było. Koniec tematu. Wtedy odechciewa mis ie już rozmów, bo to wygląda, jakby tylko mi na tym zależało, a ja nie chcę sama wszystkiego załatwiać. Tak samo zaczyna krytykować to, że siedzę na takich forach jak wizaż i wg niego później opowiadam jakieś głupoty

A ja przeważnie ważę 47-49 kg max 50 kg, (raz ważyłam 52 kg to się czułam okropnie) i moim zdaniem wyglądam na taka co by ważyła więcej niż te średnio 48 kg to mnie dobija

My z TŻ w lipcu będziemy mieć staż 8 lat

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 12:50   #3634
evoonia86
Zakorzenienie

Jamee witaj w naszym gronie
Stary 2011-03-21, 13:20   #3635
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Jamee witaj

Dziewczyny, żal mi jej, ale sama sobie to wszystko robi. mam nadzieję, że przejrzy na oczy. A ślubu prędko nie będzie, bo po co...już to słyszałam.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:23   #3636
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
zawsze mi się marzyło mieć ślub w lipcu albo sierpniu TŻ myślał o wrześniu, jego tato chciał wrzesień no bo w sierpniu to gorąco mu i innym będzie. Ale to nasz ślub i ustaliliśmy że sierpień. To już druga połowa miesiąca będzie więc powinno być ok
My natomiast nie chcielismy czekac do sierpnia, bo stwierdzilismy, ze chcemy juz na luzie sie cieszyc wakacjami jako malzenstwo Lipiec odpadal ze wzgledu na brak 'r', wiec padlo na czerwiec 23 i 30 podobaja nam sie bardziej niz poczatkowe i tak padlo na 23 Co to temperatury, to bym nie dramatyzowala, bo teraz wszystkie sale sa klimatyzowane

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
No My z TŻ też zapoznalismy się przez neta... Z tym, że nie przez żaden portal randkowy, a przez zwykły społecznościowy, konkretnie studencki....Nie wiem czy któraś z Was może pamięta/zna stary dobry studentix????
A ile Ty masz wzrostu, Kochana, że marzy Ci się 51kg????
Ale ja nie mam nic przeciwko znajomosciom inretnerowym. Chodzi mi o to, ze czasami to moze byc niebezpieczne. Ale jak widac w Waszym przypadku zdazaja sie rowniez happy endy. I bardzo dobrze
Co do wzrostu to mam 167. Cale liceum wazylam 48-49 i czulam sie tak b.dobrze. Ale teraz widze, ze to bylo troszke za malo i dlatego daze do 51, choc przy 53 tez jestem calkiem z siebie zadowolona

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
Dotk4 ooo 51, mi też się marzy tyle na razie jest 57 ale jak tylko ciepło się zrobi to poczynię w tym kierunku pewne kroki rowerek i te sprawy
Ja w kwietniu ide na silownie. Juz wykupilam karnet Hurra, nie moge sie doczekac

Cytat:
a słuchajcie rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która też bierze ślub w następnym roku... i powiem Wam, że jestem zaskoczona tym co usłyszałam... a mianowicie oni sa już długo w związku, kilka lat (nie pamiętam dokładnie ile) ale ona teraz jak zaczęli przygotowania zaczęła mieć straszne wątpliwości, nigdy nie było między nimi tak pięknie jak powinno ale ostatnio (przed rozpoczęciem planowania) zaczęło im się polepszać, dziewczyna odżyłą trochę. I właśnie wszystko zaczęło się po podpisaniu pierwszej umowy, w sumie też dużo przeszli z tego co mówiła, ale obawia się, że za szybko i pod wpływem impulsu zdecydowali się na ślub (biedna nie wie co ma robić, rozbiła się całkowicie). Wkurza ją to,że TŻ nic sam nie załatwia, nawet nie podsuwa żadnych pomysłów związanych z weselem i ślubem, tak jakby tego nie było żadna rozmowa z nim nie pomaga. Szkoda mi jej strasznie :/ bo widać, że brakuje jej bliskości... miłych słów. Boi się, że po ślubie to po prostu będzie małżeństwo na papierku...

Ale powiem Wam, że po tej rozmowie zaczęłam myśleć o swoim związku i też zauważyłam, że TŻ o wiele mniej się stara a nawet mogłabym rzec, że praktycznie w ogóle hm... poważna rozmowa nas czeka bo ja też nie chcę małżeństwa na papierku ma być miłość i zrozumienie wszelkie...

kurcze wiem, że są historie, że przed samym ślubem sie ludzie rozstają i w sumie różnie może być, bo los to los, z nim się nie wygra, już kilka razy się sama o tym przekonałam...
Hmm .. Moj znajomy ostatnio tez sie oswidczyl dziewczynie i po pierwszym wielkim aplauzie stwierdzila, ze to dla niej za szybko (sa razem poltora roku), ze nie chce poki co wychodzic za maz .. Moze Twoi znajomi uzlai, ze po oswiadczynach kolejnym anturalnym krokiem jest slub. A przeciez moga poczekac. Chyba lepiej w ta strone, niz rok po slubie sie rozstawac .. Ja bym stawiala na rozmowe, rozmowe i jeszzce raz rozmowe. Wiadomo, ze facetow mniej interesuja jakis detale wesela i ja juz sie z tym pogodzilam Jednak najwazniejsze rzeczy trzeba robic razem i nie wyobrazam sobie, zeby bylo inaczej ...

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Dotk4 witaj na Polskiej ziemi
A dziekuje, dziekuje

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Dotk4 witaj jak się czujesz w rodzimym kraju ? [/B]
Baaaardzo dobrze Tylko TZ mojego kochanego mi brakuje Ale dzwoni, piszemy smsy, wiec kontakt jest A poza tym pogoda piekna - jest super!
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:23   #3637
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jamee witaj

Dziewczyny, żal mi jej, ale sama sobie to wszystko robi. mam nadzieję, że przejrzy na oczy. A ślubu prędko nie będzie, bo po co...już to słyszałam.
to tyle dobrego że nie biorą ślubu więc może jeszcze coś jej się odmieni

lece na uczelnię papa
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:24   #3638
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Chatka cieszę się razem z Tobą w sprawie przyjaciółki. Niezwykła radość, kiedy udaje się osobie, która dla Ciebie wiele znaczy. I przyjaciółce gratuluję niezmiernie.
Moja najukochańsza niestety nie ulokowała swoich uczuć tam gdzie powinna, pokłóciłyśmy się nawet o to, bo już nie mogłam wytrzymać jak on ją traktuje. Ma takiego buca, że szok, dla faceta liczy się tylko kasa, za 1 zł mógłby boso po ściernisku 30 km przebiec... nie żartuję. W Polsce roboty se nie znajdzie, bo za 1000 zł robić nie będzie. A zamiast szukać czegoś dobrego to w sumie 2 lata na tyłku u niej u rodziców siedzą, darmozjady, ewentualnie na 2 miesiące jadą se dorobić do Niemiec. A narzekają na wszystko I przez niego moja przyjaciółka bardzo się zmieniła. Kiedyś miała ambicje, chciała maturę poprawiać, policealną skończyła, ale tez niestety przez tego buca bez egzaminu. I on jej mówi po co ci matura, po co Ci egzamin na technika, przecież na taśmie w Niemczech to się nie liczy... Czy taki powinien być facet??? Siedzi non stop u niej, jej rodzice go uwielbiają, karaim go, a on nic nie robi. Dostana jeszcze od niego popalić. Nigdzie nie wychodzą, bo mu szkoda kasy nawet na cole w barze. A jak ona gdzieś sama wychodzi, to on się obraża, że go zostawia w domu. Mieszka od niej o 10km, ale do swojej mamusi nie chce jechać, a babka biedna sama w domu została. Jak go widzę, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Powinnam go lubić, bo to facet przyjaciółki, ale odkąd on się pojawił, to z tej przyjaźni tez już niewiele zostało... Szkoda mi dziewczyny!
Moja przyjaciółka też niestety nie za dobrze trafila, choc przez pierwszy rok było cudownie. Później zaczął ją zdradzać. Na dziw** chodził .. W głowie sie nie mieści! W koncu poszla po rozum do głowy. Ale czasami serce na prawde nie sługa ..

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny

Postanowiłam dołączyć do Waszego grona ślub zaplanowaliśmy na 8 września 2012 roku
Salę mamy prawie zarezerwowaną (już tylko zaliczkę wpłacić )
I problem pojawia się z księdzem. Bo wszyscy mi mówią, że nie mam co iść teraz załatwiać bo to za szybko. Ale co jak wszystko będę miała dograne a ksiądz mi powie, że miejsca brak na ten dzień?
Ja już jestem potracona a co to będzie krótko przed ślubem
Cytat:
Poznaliśmy się w liceum (byliśmy w jednej klasie) 25 kwietnia będziemy mieli 7 rocznicę bycia ze sobą. Oświadczył mi się w styczniu tego roku, więc mam krótki staż narzeczonej, ale od razu wzięliśmy się ostro za przygotowania Pierścionek w załączniku

Co do księdza wybierzemy się w tym tygodniu. Ja nie chciałam brać ślubu w mojej parafii ale ze względów logistycznych jednak będę się musiała przemóc
Witamy kochana
7 lat to szmar czasu! Fajnie, ze w koncu zdecydowaliscie sie na kolejny krok ja tez ide w tym tygodniu do ksiedza (w piątek) i mam nadzieje, ze nie odesle mnie z kwitkiem. Najwyzej powiem, zeby mnie na jakiejs karteczce zapisal i wlozyl do zeszytu. Ale mam nadzieje, ze nie bedzie problemu, bo mu powiem, ze w Polsce jestem rzadko i nie chce przegapic momentu
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:30   #3639
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
pogadam pogadam z Tż. i Chatka to nie jest tak, że ja się sugeruję jej życiem, bo wiem że moje to moje a ja po prostu otworzyłam oczy na pewne sprawy i wolę od razu zareagować niż później , więc dobrze, że tak się zrobiło zobaczymy co mi powie TŻ, w sumie dawno nie rozmawiałam z nim o ślubie- jakoś mi przeszedł zapał ślubny ale myślę, że jak się spotkamy to pogadamy

a ja się wzięłąm za porządki, dziś śliczna pogoda za oknem, aż się chce coś robić
no i bardzo dobrze, widać taka sytuacja była Ci potrzebna - nic nie dzieje się bez przyczyny Życzę udanej i owocnej rozmowy z TŻ

U mnie pogoda taka sobie, ale może i ja trochę posprzątam? Minął mi już co prawda ten szał układania wszystkiego, ale w sumie odkurzyć by się przydało....

Cytat:
Poznaliśmy się w liceum (byliśmy w jednej klasie) 25 kwietnia będziemy mieli 7 rocznicę bycia ze sobą. Oświadczył mi się w styczniu tego roku, więc mam krótki staż narzeczonej, ale od razu wzięliśmy się ostro za przygotowania Pierścionek w załączniku

Co do księdza wybierzemy się w tym tygodniu. Ja nie chciałam brać ślubu w mojej parafii ale ze względów logistycznych jednak będę się musiała przemóc
Witaj Pierścionek śliczny, gratuluję zaklepania sali Zaraz wpiszę do kalendarza.

A czemu będziesz musiała się przemóc? jeśli nie chcesz w swojej parafii i w dodatku nie pasuje Wam ona logistycznie, to po co w niej brać ślub?

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
taka śliczna pogoda a ja za 1,5 godziny jadę na uczelnię. Robić majonez
smacznego

hehe, jagodzia, my też podobnie, 26 lipca zaczęliśmy związek, zaręczyny 27 lutego, ślub 28 lipca 3dniowa balanga

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:31   #3640
Madziuniusia
Zakorzenienie

My z TŻ też poznaliśmy się przez neta, a konkretnie na fotce
Stary 2011-03-21, 13:33   #3641
evoonia86
Zakorzenienie

my do rocznicy musimy czekać do sierpnia
Stary 2011-03-21, 13:35   #3642
bahari
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie nie ma się co martwić na zapas, rozmowa może dużo wyjaśnić.

Co do ogólnego braku zaangażowania to TŻ zawsze się wykręca tekstem "bo ty to zrobisz lepiej" i mnie to trochę wkurza bo mam wrażenie że Mu się nic nie chce. Ostatnio nawet mieliśmy poważną rozmowę na ten temat, bo chciałam żeby się włączył w remont mieszkania, które bądź co bądź jest Jego, a od paru lat jakoś w ogóle się nie interesował żeby coś naprawić czy odnowić. No więc po tej rozmowie jakby otworzyły Mu się oczy i teraz jest pełen zapału, i już nawet z własnej inicjatywy naprawił spłuczkę w kibelku i umówił się z ekipą od cyklinowania parkietu.

Grunt to powiedzieć facetowi jasno co nam leży na sercu. Bo on czasem bardzo by chciał okazać, że mu zależy, ale nie wie jak. Wierzę że Twój TŻ po prostu potrzebuje od Ciebie wskazówki
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:35   #3643
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
ja tez ide w tym tygodniu do ksiedza (w piątek) i mam nadzieje, ze nie odesle mnie z kwitkiem. Najwyzej powiem, zeby mnie na jakiejs karteczce zapisal i wlozyl do zeszytu. Ale mam nadzieje, ze nie bedzie problemu, bo mu powiem, ze w Polsce jestem rzadko i nie chce przegapic momentu
Tak mów wszystkim, do których przychodzisz, że rzadko jesteś w PL i że Ci baardzo zależy i w ogóle. Chociaż czasem to... Ostatnio ta moja koleżanka ze Szwecji, która w tym roku bierze tu ślub przyjechała na 3 dni. Babka od sali wiedziała, że przyjeżdżają na krótko, że z zagranicy, że nie mają czasu... I czekali na nią półtorej godziny! Chociaż byli umówieni z nią na spotkanie na konkretną godzinę! U mnie by coś takiego nie przeszło, zrezygnowałabym z takich usług. Jak teraz klienta nie szanują, to co dopiero będzie przed ślubem... A to jakaś bardzo droga sala pod Wawą jest.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:42   #3644
bahari
Raczkowanie

W ogóle to kiepska sytuacja z tą koleżanką. Nie chcę myśleć co by było jakbym została z moim poprzednim chłopakiem, pewnie też by mu było szkoda kasy na colę w pubie Ale na szczęście szósty zmysł podpowiedział mi że czas się zmywać i w odpowiednim momencie dałam nogę Obecny TŻ to nawet chce żebym doktorat robiła...
bahari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:46   #3645
ewika19
Zadomowienie

Jamee- Witaj Super, że kolejna PM jest z nami . Pierścionek masz śliczny , a co do księdza... Ja byłam w styczniu zapisać godzinę, bo ksiądz na kolędzie mi powiedział, że już jest parę osób zapisanych na 2012 (w mojej parafii w zeszłym roku było 5 ślubów). Poszliśmy i jak się okazało już jeden ślub w naszym dniu jest (dlatego musiałam zmienić godzinę z wymarzonej 13, na 14:15 :/) Jednak ogólnie to na 99% tamta para zgodzi się wcześniej mieć ślub o 30 min żebyśmy mieli na 14, a nie 14:15 :/

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Co do TŻ i rozmów na temat ślubu, to ja mówię do niego: trzeba by było się zabrać za podpisywanie umów. Jego odpowiedź: no trzeba by było. Koniec tematu. Wtedy odechciewa mis ie już rozmów, bo to wygląda, jakby tylko mi na tym zależało, a ja nie chcę sama wszystkiego załatwiać. Tak samo zaczyna krytykować to, że siedzę na takich forach jak wizaż i wg niego później opowiadam jakieś głupoty
Wstyd się przyznać, ale na początku byłam taka jak Twój TŻ Mój TŻ mówił mi, że trzeba zabrać się za organizację, a ja to olewałam ;P ale w końcu mnie zmusił do organizowania- i jak się okazało słusznie bo terminy są ładnie pozajmowane... A teraz to ja mówię: szukajmy auta do ślubu, a TŻ: jeszcze jest czas. Ale z tym samochodem to chyba ma rację... Jakiś się znajdzie
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 13:49   #3646
evoonia86
Zakorzenienie

zgadzam się- facet czasem potrzebuje lekkiego kopa, żeby coś sie ruszyło
Stary 2011-03-21, 13:49   #3647
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
no i bardzo dobrze, widać taka sytuacja była Ci potrzebna - nic nie dzieje się bez przyczyny Życzę udanej i owocnej rozmowy z TŻ

hehe, jagodzia, my też podobnie, 26 lipca zaczęliśmy związek, zaręczyny 27 lutego, ślub 28 lipca 3dniowa balanga
No to u mnie to samo jak się zorientowałam że w maju 19 to sobota to nawet się nie zastanawiałam.
ja już wam historię mojej siostry opowiadałam i nic się jej nie da przetłumaczyć ;/ dlatego przez takiego CH.....A jestśmy pokłócone. Eh.... zdradza ją ale ona w to nie wieży spotykają się tylko wtedy kiedy on ma ochotę na sex i to ona musi do niego jeździć 60km. Przez cały niby ich związek który traw ponad rok widzieli się może z 15 razy i tylko wiadomo po co. Ona wraca z holandii a ten znajduje dla niej czas po 2 tygodniach od powrotu śmiech na sali a do niej nic nie dociera głupia!
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 14:26   #3648
melod_y
Zakorzenienie

Przebrnęłam przez wątek Cały week. miałam zjazdy i padałam na twarz. Mam nadzieje że w tym tygodniu będę na bieżąco bo tragiczne jest takie nadrabianie wątków później

Witam wszystkie nowe przyszłe PM

Miałam jakiś temat poruszyć i mi wyleciał z głowy straszne uczucie

Co do butów- na razie o tym nie myślę. Poważnie. Pewnie dopiero w wakacje kiedy ruszę 4 litery aby pojeździć za oglądaniem sukienki pooglądam też buciki.
Mój TŻ angażuje się w jakis taki swój sposób w załatwianie wszystkiego. Ale oczywiście ja muszę mieć wszystko pod kontrola i mu przypominać i trzymać ręke na pulsie. Bo tak to nic nie byłoby zorganizowane
Dzisiaj będziemy dzwonić do fotografa umawiać się na spotkanie.
Stresa mam nawet nie wiem czemu hehehe.

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 14:26   #3649
karolinka85
Rozeznanie

Witam nowe PM-ki
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 14:38   #3650
menippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
gratuluję wybrania daty ja was podziwiam dziewczyny ślub w lipcu albo sierpniu to dla mnie hard core. Są takie upały że hoho zdarzają się chłodniejsze dni fakt ale ja bym się raczej nie zdecydowała. A jak wy się z tym rozpatrujecie??
Ja uwielbiam ciepełko, wówczas się najlepiej czuję. Fakt, że na imprezie dla niektórych może być ciężko, ale sala jest klimatyzowana. Na tarasie można chwilę odsapnąć i podziwiać widoczki gór. Gorzej jeśli będzie padało to z plenerem kicha :/
Stary 2011-03-21, 14:44   #3651
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj Pierścionek śliczny, gratuluję zaklepania sali Zaraz wpiszę do kalendarza.

A czemu będziesz musiała się przemóc? jeśli nie chcesz w swojej parafii i w dodatku nie pasuje Wam ona logistycznie, to po co w niej brać ślub?

Chciałam brać ślub w parafii TŻ ale to właśnie ona nie pasuje logistycznie Musiałabym z całą moją familią jechać do niego, tam wziąć ślub, po ceremonii musielibyśmy wrócić do mojej miejscowości i dopiero z niej jechać na salę. A tak z mojej parafii od razu jechalibyśmy na salę (to jest jakieś 10 min) a od TŻ mamy na salę prawie 40 min

Dziękuję za cudowne przyjęcie liczę na Waszą pomoc bo znając siebie będę wiecznie potracona

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 14:48   #3652
menippe
Raczkowanie

Cytat:
Witamy serdecznie
Widze, ze dziewczyny juz pomogły menippe z umową A ja czekam na wiecej informacji o Was Jak dlugo jestescie razem, kiedy byly zareczyny Cos wiecej My tu bardzo ciekawskie jestesmy :P
Będę Wam dawkować po maleńku hehe :P Ze sobą jesteśmy od 2008 roku, zaręczyny odbyły się nad morzem 2.11.2009. Jak się zaręczyliśmy to wszyscy pytali kiedy ślub, a my mówiliśmy, że najlepiej po Euro, bo jest szansa, że stan naszych dróg może się polepszy I tak oto teraz czas na ślub
Stary 2011-03-21, 14:48   #3653
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez menippe Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam ciepełko, wówczas się najlepiej czuję. Fakt, że na imprezie dla niektórych może być ciężko, ale sala jest klimatyzowana. Na tarasie można chwilę odsapnąć i podziwiać widoczki gór. Gorzej jeśli będzie padało to z plenerem kicha :/
ja lubię ciepło ale nie przesadne dlatego wybrałam maj. A co do pogody to masz większe prawdopodobieństwo że będzie ładnie niż u mnie w maju ale to tylko loteria pozostaje nam wierzyć że będzie pięknie
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-21, 14:54   #3654
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

A tak w ogóle to znam mojego kochanego już prawie 18 lat we wrześniu osiągniemy pełnoletniość naszego spotkania. A tak fest fest znamy się już 9 lat (intensywne koleżeństwo). I kto by pomyślał, przedszkole, podstawówka, gimnazjum w jednej klasie... a miłość dopiero na studiach i ciągle czuję, że mi go mało!!!!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 15:01   #3655
menippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Menipe na jakiej ulicy jest ten sklep z butami do tańczenia?
Sklep nazywa się Stakato i znajduje się na ul. Plebiscytowej.
Wklejam linka dla zainteresowanych z okolic Katowic: http://www.stakato.pl/
Stary 2011-03-21, 15:29   #3656
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Witam kolejne PMki

Cytat:
A tak w ogóle to znam mojego kochanego już prawie 18 lat we wrześniu osiągniemy pełnoletniość naszego spotkania. A tak fest fest znamy się już 9 lat (intensywne koleżeństwo). I kto by pomyślał, przedszkole, podstawówka, gimnazjum w jednej klasie... a miłość dopiero na studiach i ciągle czuję, że mi go mało!!!!!!!
WOW!!! Ostrrro!!!! Spory kawałek czasu Ale fajnie tak... Zawsze byl gdzieś obok....

Cytat:
Sklep nazywa się Stakato i znajduje się na ul. Plebiscytowej.
Wklejam linka dla zainteresowanych z okolic Katowic: http://www.stakato.pl/
Oooo spoko, dzięki bardzo, przyda się, przyda

Aaaa co do tego zapisywania się u księdza na dany termin.....
My planujemy poprosić o udzielenie Nam ślubu dobrego kolegę TŻ jeszcze z czasów liceum Jest właśnie na czwartym roku teologii hehe Ja mam tylko cykora, czy dostanę od swojego proboszcza pozwolenie na ślub w innej parafii.... Bo jesteśmy z TŻ z innych województw....no i wesele planujemy u Niego, w małopolsce, więc i tam gdzieś w pobliżu sali weselnej chcemy też ślub (przecież nie będziemy targać wszystkich gości łącznie 300 kilosów w dwie strony...)....

OK, znikam do pracy, buziaki dziewczyny!!!
NightButterflyVIP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 16:11   #3657
nena1984
Zakorzenienie

Elo poziomki!

Cytat:
A czemu nie chcesz byc chrzestna? Ja bym nie miala nic przeciwko, z tym, ze u mnie, jak na zlosc, nic sie nie szykuje :P
Mam nadzieje, ze juz czujesz sie lepiej, bo cos dlugo Cie to chorobsko trzyma!!

Poza tym, pisze do Was juz z polskiej ziemi )))) Hurra!

Witaj w ojczyźnie mlekiem i miodem płynącej

Cytat:
nena1984 za powierzenie odpowiedzialnej funkcji!!! Świetnie się będziesz spisywać w roli chrzestnej!
Cytat:
Gratuluję zaszczytnej funkcji I właśnie, czemu najpierw mówiłaś, że nie bardzo być tego chciała? Czyżbyś się bała tych niewyobrażalnych wydatków, jakie ostatnio wpychane są w dzieci na każde możliwe święto i bez okazji?

Nie no super...cieszę się i wogóle, ale dla mnie to mega przezycie, to pierwszy chrześniak i poza tym, nie ukrywam kojarzy mi się to jednak tylko i wyłącznie z obowiązkami, a nie chcę być taką chrzestną dla niego, jak mój chrzestny dla mnie...czyli ja juz nawet nie wiem jak on wygląda, nawet życzeń mi nie przysyła na święta, nawet pewnie nie wie o ślubie, i nie zamierzam go uświadamiać No i niestety Iguś (skrót od Igorka) mieszka kawałek ode mnie, bo z 50 km, ale kocham go już jak swojego A tak jeszcze apropo dzieci, to dziś szef przyniósł się pochwalić swoją pięciomiesięczną Zosią...boże no tak słodkiego dziecka to ja jeszcze w życiu nie widziałam

Cytat:
Jak się zaręczyliśmy to wszyscy pytali kiedy ślub, a my mówiliśmy, że najlepiej po Euro, bo jest szansa, że stan naszych dróg może się polepszy I tak oto teraz czas na ślub
każdy powód jest dobry, ale ten z EURO to słyszę pierwszy raz

Dziewczyny, dostałam info z urzędu celnego, że niestety cło i vat mi szurną na moją suknię z hameryki

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 16:17   #3658
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Elo poziomki!

Witaj w ojczyźnie mlekiem i miodem płynącej

Nie no super...cieszę się i wogóle, ale dla mnie to mega przezycie, to pierwszy chrześniak i poza tym, nie ukrywam kojarzy mi się to jednak tylko i wyłącznie z obowiązkami, a nie chcę być taką chrzestną dla niego, jak mój chrzestny dla mnie...czyli ja juz nawet nie wiem jak on wygląda, nawet życzeń mi nie przysyła na święta, nawet pewnie nie wie o ślubie, i nie zamierzam go uświadamiać No i niestety Iguś (skrót od Igorka) mieszka kawałek ode mnie, bo z 50 km, ale kocham go już jak swojego A tak jeszcze apropo dzieci, to dziś szef przyniósł się pochwalić swoją pięciomiesięczną Zosią...boże no tak słodkiego dziecka to ja jeszcze w życiu nie widziałam

każdy powód jest dobry, ale ten z EURO to słyszę pierwszy raz

Dziewczyny, dostałam info z urzędu celnego, że niestety cło i vat mi szurną na moją suknię z hameryki
uuuu biedna a dużo cię to wyniesie??
Lili & Gabryś

Stary 2011-03-21, 16:21   #3659
nena1984
Zakorzenienie

nie wiem nawet, bo facet z uc taki chamski był, że powiedział iż wszystkiego się dowiem od listonosza

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 16:27   #3660
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
nie wiem nawet, bo facet z uc taki chamski był, że powiedział iż wszystkiego się dowiem od listonosza
to nieźle jejku jak ja nienawidzę takich bezczelnych typów myśli że wszytkie rozumy pozjadał. Wrrrrrr
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości