Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-22, 13:05   #451
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

przelej kase i jej napisz że pieniazki przelałaś kiedy możesz spodziewać się paczki.Może nie będzie sciemniac i wysle zob co napisze
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:09   #452
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brunetka świetny zakup Zazdraszczam Ci

Ja bym zrobiła przelew i już. Babka powinna sobie zdawać sprawę, że może tak być skoro wystawiła cały zestaw od 1 zł i nie ustawiła ceny minimalnej

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:13   #453
zanetaa88
Zakorzenienie

Mamuśki znalazłam za 6 zł 3 body !
Kto chce?!

http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-...AdIdZ269077455

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:18   #454
brunetka2000
Zakorzenienie

Wysłałam pieniądze, nie jest to straszna kwota wiec można zaryzykować Pani odpisała mi na sms, że jak wejdzie tylko wpłata to wysyła paczkę. Jak coś będzie nie tak napiszę o zwrot pieniędzy i zgłoszę na allegro
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:30   #455
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Witam
Nerola gdzie jesteś?

Ja dziś byłam na rozmazie bezpośrednim. Robi go kobieta która prowadzi szkołę rodzenia- przepracowała 28 lat na patologii ciąży i od kwietnia zaczynam chodzić na SR Niestety mam grzybka Ale podobno 3 dni globulek i przejdzie, za 4 mam iść na kontrolę. Dowiedziałam się też, że prawdopodobnie mam za wąską miednicę, żeby rodzić naturalnie i po dokładnych pomiarach będzie wiadomo czy będę mieć cesarskie cięcie. Kurczę, boję się
Jutro wizyta u gina więc o wszystko się wypytam. Ciekawe jak tam moje wyniki, krwi, moczu Wypytam się jej o te moje bóle i o te pomiary miednicy...
Chciałabym już móc teraz coś kupić ale niestety kasy brak, Tż ciagle się martwi ale mówi, że jakoś damy radę.
Łeb mi pęka.. Ehh, co za dzień.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:34   #456
karolinee1983
Zadomowienie

Spacer zaliczony!!!! Pogoda boska, aż człowiekowi gęba się śmieje sama

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dobra mamuśki trzeba iść zrobić obiadek, dzisiaj podajemy
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i serem gongonzola do tego pieczone ziemniaczki i jakaś suróweczka
No to żeś dowaliła tym obiadem moja droga

A u mnie dziś tylko schabowe, ziemniaki i marchewka z groszkiem

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/dla-niuni-56-roz-i1510389751.html

tylko nie wiem czy ta kobieta zdaje sobie z tego sprawę
Co wy o tej cenie sądzicie ? Bo jakoś nie mogę uwierzyć w to
Super ciuchy, sama jestem ciekawa, co ta babka zrobi. Mam nadzieję, że ci wyśle jednak

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:35   #457
madziaranew
Rozeznanie

Witam Was.ja za pol godz mam wizyte.juz po obiadku I czekoladzie dzis sie dowiedzialam , ze po porodzie jak ptrzetna to pozniej trzeba tylek moczyc kilka razy dziennie w kalli ( to ma kolor fioletowy) I wtedy blyskawicznie tylek sie goi.....
IDE sie szykowac , pozniej wejde I znow 5 strain do nadrobienia......
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:38   #458
Bartessa
BAN stały

No Brunetka sliczne

kurcze ja to sie tak nie nastawiam jeszcze z wyborem cuszkow na typowo chlopięce, niby ma byc chlopiec ale do konca nie wierze w to, mojej kolezance ten zam lekarz wystawil w 20 tyg opinie ze bedzie chlopiec a w 9 msc powiedzial jej ze dziewczynka, i ma córeczke

takze nic pewnego do konca .
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:38   #459
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dzięki za wsparcie
Odebrałam wyniki krwi i jak któraś się zna, to byłabym wdzięczna, bo trzy rzeczy odbiegają od normy:
RDW mam 10,8 norma- 11,5-14,5
WBC mam 10,2 norma 4-10,0
GRA mam 8,2 norma 2,5-7,0

To WBC wyczytałam, że normalny jest podwyższony stan w ciąży(nawet to dolna granica)

W każdym bądź razie jakby któraś z dziewczyn byla taka uprzejma , bo wizytę mam dopiero w poniedziałek.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:46   #460
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam Was.ja za pol godz mam wizyte.juz po obiadku I czekoladzie dzis sie dowiedzialam , ze po porodzie jak ptrzetna to pozniej trzeba tylek moczyc kilka razy dziennie w kalli ( to ma kolor fioletowy) I wtedy blyskawicznie tylek sie goi.....
IDE sie szykowac , pozniej wejde I znow 5 strain do nadrobienia......
co to jest to fioletowe? nadmanganian potasu moze? ja sie polewalam tantum rossa przy kazdym sikaniu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:52   #461
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzięki za wsparcie
Odebrałam wyniki krwi i jak któraś się zna, to byłabym wdzięczna, bo trzy rzeczy odbiegają od normy:

To WBC wyczytałam, że normalny jest podwyższony stan w ciąży(nawet to dolna granica)

W każdym bądź razie jakby któraś z dziewczyn byla taka uprzejma , bo wizytę mam dopiero w poniedziałek.
Oliweczko z tego co wyczytałam na temat granulocytów: "Pamietać należy, że ważniejsza jest ich liczba bezwzględna. Ponadto nie należy interpretować poszczególnych parametrów osobno, a w nawiązaniu do pozostałych oraz ogólnego stanu zdrowia pacjenta, w tym przyjmowanych leków." Aha i jeszcze, że jak są podwyższone to mogą oznaczać jakąś infekcję bakteryjną.
A RBC to czerwone krwinki, jeśli jest ich za mało to może to oznaczać, że masz anemię.
WBC jeśli są trochę podwyższone w ciąży to nie ma się czym martwić tak jak piszesz bo to normalne.

Brunetka piękne te ciuszki, no i ciekawe czy ta kobieta Ci je wyśle czy nie. Trzymam żeby wysłała

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.

Edytowane przez Chelsea91
Czas edycji: 2011-03-22 o 13:53
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:54   #462
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Oliweczka1985 widzę, że w tym samym dniu mamy połówkowe

A oto mój pierwszy poważny zakup dla dzidziusia:

http://allegro.pl/show_item.php?item=1511743907

Kilka dni temu Wam już pokazywałam, ale jeszcze się wahałam. Dzisiaj się zdecydowałam i kupiłam

Jeszcze zastanawiam się nad takimi zasłonkami do kompletu:

http://allegro.pl/sliczne-zaslonki-k...513620678.html

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:24   #463
wodaqua
Zadomowienie

Witajcie Mamusie!
I ja witam się w nowym wątku. Póki co nadrabiam czytanie, a duuużo jeszcze tego mam przed sobą, bo wczoraj nic nie poczytałam-złapała mnie słabość w sklepie - dobrze że pin umiałam podać, bo byłoby bez zakupów, ale jakoś się dotleniłam i obeszło się bez omdlenia, ale to było straszne! Chyba muszę chodzić na miasto z obstawą.
Na szmatkach poszalałam - kupiłam chyba z 15 sztuk różnych ubranek dla malutkiej i obeszło się bez różu - zapłaciłam coś koło 50 zł, więc niezła okazja
Póki co mam na L4 mężulka z grypą żołądkową i tylko martwię się, żeby mnie nie dopadło
Buziaki! Wracam do czytania
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 14:47   #464
brumek
Zakorzenienie

Ja już po rozmowie Dzięki za kciukasy
Szef przełknął jakoś tę wiadomość, z jednej strony się ucieszył, z drugiej nie () i wróciliśmy wszyscy do pracy

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ales sie dlugo uchowala! To ja myslalam, ze dlugo z ta wiadomoscia zwlekalam, ale widze, ze nie bylam ostatnia. Trzymam kciuki!
Jeszcze bym spokojnie mogła poczekac, bo nic nie widać i niekt by się nie zorientował, ale już czułabym się nie w porządku. W końcu cały dział musi się przygotować, bo jak odejdę na macierzyński, to jakoś trzeba będzie podzielić się moimi obowiązkami
Zresztą na razie ciężko mi o tym myśleć, bo lubię czuć się niezastąpiona i teraz tak się w pracy czuję A jak odejdę, a oni sobie poradzą, to mi zniknie ta pewność siebie

Cytat:
Wysłałam pieniądze, nie jest to straszna kwota wiec można zaryzykować Pani odpisała mi na sms, że jak wejdzie tylko wpłata to wysyła paczkę. Jak coś będzie nie tak napiszę o zwrot pieniędzy i zgłoszę na allegro
Dla mnie to zupełnie normalne, nie trzeba doszukiwać się, że coś jest nie tak Ja też tak zrobiłam z kilkoma rzeczami w przeszłości, że wystawiałam ŚWIADOMIE za 1 zł, bo chciałam się ich po prostu pozbyć, a szkoda było wyrzucać na śmietnik. I np. lekko używany domowy magiel do bielizny pościelowej sprzedałam za 1 zł

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Oliweczko, leciutko podwyższone leukocyty w połączeniu z leciutko podwyższonymi granulocytami mogą oznaczać jakiś mini stan zapalny. Może to być choćby katar, czy jakas bakteria w ukł. moczowym. Na pewno jakiś drobiażdżek,bo takie różnice są w zasadzie bez znaczenia.
Stary 2011-03-22, 14:50   #465
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusia81 Pokaż wiadomość
Heh a nasze drugie imię to też Emilka
Dziewczyny, polecam to imię, bo sama je noszę. Kiedy byłam mała to nie podobało mi się, a teraz jestem bardzo zadowolona. Brzmi dostojnie jak dla dorosłej kobiety, ma wiele zdrobnień i póki co nie ma tylu Emilii, co Julek czy Zuzanek Tylko pisownia dl niektórych trudna :0 Mnie Czesław Śpiewa na płycie podpisał się "Dla Emily" albo - tak jak tu wspominałyscie o Walentynkach z podstawówce - Emilija, Emilyja :P Ale jest fane, polecam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 15:02   #466
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, polecam to imię, bo sama je noszę. Kiedy byłam mała to nie podobało mi się, a teraz jestem bardzo zadowolona. Brzmi dostojnie jak dla dorosłej kobiety, ma wiele zdrobnień i póki co nie ma tylu Emilii, co Julek czy Zuzanek Tylko pisownia dl niektórych trudna :0 Mnie Czesław Śpiewa na płycie podpisał się "Dla Emily" albo - tak jak tu wspominałyscie o Walentynkach z podstawówce - Emilija, Emilyja :P Ale jest fane, polecam
Mi imię Emilka zawsze się bardzo podobało i nadal podoba - tylko małz wyskoczył z ta Mają, zresztą i tak jeszcze nie wiemy czy nie będzie chłopak

brunetka2000 gratuluje zakupu - myślę że spokojnie ci to wyśle.

Wypiłam właśnie kawkę i mały jakoś aktywniej zaczął kopać ciekawe czy to przez tą kawę - a małż ma dziś urlop i myje okna idę mu pomóc...

dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:18   #467
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/dla-niuni-56-roz-i1510389751.html

tylko nie wiem czy ta kobieta zdaje sobie z tego sprawę
Co wy o tej cenie sądzicie ? Bo jakoś nie mogę uwierzyć w to

Skoro nie ustawiła ceny minimalnej to wygrałaś normalną aukcję i musi Ci wysłac, chociaż sie pewnie baba nieźle wkurzy

A nam wczoraj przyjechalo lóżeczko z materacem tak że jedna większa rzecz już jest

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:25   #468
aania_20
Zakorzenienie

witajcie gaduły

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
I musze zapytać czy mi zrobią tutaj badania ( ta nieszczęsna glukoza ) bo dostałam od razu 75 a po niej muszę czekać 2 godziny a w przychodni niby teoretycznie pobierają próbki tylko od 7 do 8, chociaż w praktyce to ktoś przyjeżdża po nie dopiero koło 9 Oby sie dało bo tak to będe musiała gdzieś jechać a tak to poszlabym sobie na 7 trzasnęła kielicha z glukozą, przyszła do domu i poszła za jakieś 1,5 h spowtorem
no nie wiem czy tak cię do domu puszczą... o ile dobrze mi się wydaje to krew przy 75g pobierana jest po 1 godzinie i po 2 godz, dlatego nazywa się to krzywa trzypunktowa...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
bidulki no właśnie a może jakieś przekupstwo zadziała???albo postrasz go ciotkami wizażowymi, jak każda z nas przyjedzie i będzie go tulić, tarmosić za policzek to może jako prawdziwy chłop wybierze już to lekarstwo a tak na serio to wytrwałości kochana i zdrówka dla Was
zanka, oby malemu przeszło! a wcale się nie dziwię że może żaden sposób nie działać, TŻ ma bratanka w tym wieku ten jak lekarstwo wyczuje to NIE i koniec, siłą mu też nie wcisną... w soku, jedzeniu, czymkolwiek - zaraz wyczuwa (tylko jak???) i za nic się nie tknie...
nawet w szpitalu pielęgniarki miały problem żeby mu tabletki dać...

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
oj, mam z moją teściową to samo i strasznie mnie to wkurza [...] No a teściowa za każdym razem jak dzwoni to z tekstem "no ale jedz więcej", nosz.... i za każdym razem jej odpowiadam że nie będę jeść na siłę, jak już nie mogę. Ona chyba uważa, że mam kulkę z siebie zrobić, zupełnie jakby żyła w przekonaniu, że naprawdę mam jeść ZA dwoje czyli po dwie porcje, zamiast DLA dwojga, ghrrrrr.. nie lubię jak mi się ktoś wtrynia w życie..
Popieram! ja zawsze słyszę od teściowej że ZA MAŁO jem, i za nic nie przyjmuje do wiadomości że tyle mi wystarcza....

brumek, super że w pracy poszło w miarę lekko

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
U nas jest w Carefurze na dziale z kosmetykami dla dzieci i kobiet w ciazy. Ale nie wiem jaka cena.
ja dziś kupiłam w drogerii Natura w gal.Kazimierz, za 16 zł. Zobaczymy czy mi pomoże

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno z laboratorium i po piciu tej nieszczęsnej glukozy Mam nadzieję że wyniki będą ok i już więcej tego świństwa nie będę musiała pić Zresztą o 15 się dowiem A teraz czuję się tak śpiąca jakbym całą noc zawaliła
a teraz możesz się tak czuć, bo po takiej dawce glukozy poziom cukru bardzo szybko spada, więc stąd senność...

Cytat:
A ma takie prawo ??? Bo właśnie nie wiem czy robić przelew czy nie
Cytat:
Jak coś będzie nie tak napiszę o zwrot pieniędzy i zgłoszę na allegro
Nie stresuj się, i zabraniam straszyć Brunetkę!!! dlaczego miałoby być coś nie tak? może Pani świadomie wystawiła taką cenę, skoro nie dała minimalnej to widocznie pasuje jej choćby za 1 zł
A zestawik śliczny

wróciłam z zajęć, wcinam kurczaka po chińsku, jeszcze kawa, i mogę się dalej brać do czegoś pożytecznego

wpadłam jeszcze do Biedronki zobaczyć czy nic nowego na wyprzedaży nie ma, niestety zostały tylko te ciuszki które kiedyś kupiłam, ale i tak przywiozłam trzy dwupaki skarpetek dla maluszka po 1 zł

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-03-22 o 15:26
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:32   #469
madziaranew
Rozeznanie

83Monia nie wiem co tam jest w skladzie , tylko wiem ze ma kolor fioletowy no I czasami dziecko nawet w tym sie kapie , na wysypke czy na cos , jak sie dowiem dokladnie to dam znac
Ja juz bylam , ale mi to wizyta , niech ja lichoo.....
Zbadala cisnienie ,wyszlo ok zbadala mocz tez ok I nic ani krwi nie pobrala I dopiero za miesiac kolejna wizyta, na szczescie posluchalam jak boje serduszko , no I kapnalo hihi. No I jestem w szoku Bo mi powiedziala ze nie bedzie juz usg no to jak sprawdza pozycje dziecka a ona ze wyczuja recznie , ze beda dotykac brzuch I wszystko beda wiedziec....przytylam 3,5 kg nie tak zle
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 15:38   #470
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Brunetka wyślij kasę przes system płacę z allegro i tym sposobem laska nie będzie mogła udowodnić że np nie wpłaciłaś kasy a Ty będziesz ewent mogła dochodzić swoich praw szybciej

ja walczę z tym cholernym gardłem .....

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:40   #471
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Ja sobie tłumacze, że kiedyś kobiety robiły w polu do 9 miesiąca i dzieci się rodziły zdrowe, rodziły się dzieciątka podczas wojny i ją przeżyli...
Święte słowa! Ja do panikar też nie należę, ale żeby się nie stresować, do 4 m-ca nic nie czytałam w necie na temat ciąży i jak teraz wczytuję się w Wasze zgrzyty z początków lipcowych i sierpniowych mamusiek, to wiem, że dobrze zrobiłam. I tak teraz mamy dobrze, tyle wynalazków, kosmetyków, poradników, ale trzeba się trochę na wlasną intuicje zdać, a poza tym mamy chyba prawo do błędów przy pierwszym dziecku... i przy drugim...
Stary 2011-03-22, 15:42   #472
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen]Nie stresuj się, i zabraniam straszyć Brunetkę!!! dlaczego miałoby być coś nie tak? może Pani świadomie wystawiła taką cenę, skoro nie dała minimalnej to widocznie pasuje jej choćby za 1 zł

Już się nie stresuje, gorzej jakby ty była większa kwota to bym chyba dłużej zastanawiała nad zapłata

Dziękuje za dobre słowa dziewczyny i cieszy mnie, że podoba się wam mój zakup
Analfabetka ze mnie sorki

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-03-22 o 15:44
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:43   #473
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Witam!

My mamy dziś połówkowe o 18, jeszcze tyleeeee czasu
Tak sie właśnie zastanawialam czy to dzisiaj masz, więc trzymam kciuki!

Brumek dobrze, że rozmowa przebiegla ok

marzena_S udane zakupki

Brunetka ale zrobiłas zakupy hoho, powinna Ci wysłać

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
83Monia nie wiem co tam jest w skladzie , tylko wiem ze ma kolor fioletowy no I czasami dziecko nawet w tym sie kapie , na wysypke czy na cos , jak sie dowiem dokladnie to dam znac
Ja juz bylam , ale mi to wizyta , niech ja lichoo.....
Zbadala cisnienie ,wyszlo ok zbadala mocz tez ok I nic ani krwi nie pobrala I dopiero za miesiac kolejna wizyta, na szczescie posluchalam jak boje serduszko , no I kapnalo hihi. No I jestem w szoku Bo mi powiedziala ze nie bedzie juz usg no to jak sprawdza pozycje dziecka a ona ze wyczuja recznie , ze beda dotykac brzuch I wszystko beda wiedziec....przytylam 3,5 kg nie tak zle
Dziwna wizyta Nie ma to jak zobaczyć maluszka na usg... Ale dobrze, że wszystko dobrze
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:49   #474
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Lilka dzięki mój biedny mąż potrzebował chwilki żeby dojść do siebie po zapłacie rachunku
Moj mąż też musiałby ochłonąc hehehe

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie
Czy można dołączyć?
Zapraszamy serdecznie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Pytałam lekarkę o spanie na brzuchu i mycie okien. Powiedziała że na brzuchu można spokojnie spać i nie przejmować się tym co piszą w poradnikach, bo krzywda się dziecku od tego nie może stać. I że okna na Wielkanoc też mogę bez obaw myć.
Ja na brzuchu nie spie od poczatku ciazy jakos instynktownie zawsze na lewym boku lub na plecach, okna myje moja mama a firanki wiesza mezus

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ja okna ostatni raz myłam w listpadzie teraz myje moja mama a Tż wiesza firanki
To tak jak u mnie jeszcze sie okien po ciazy namyjemy nie jeden raz

Cytat:
A ja spałam na brzuchu i myłam okna przed ciążą, więc teraz będę dalej robić i to i to, skoro lekarze pozwalają
Jesli nic Ci sie nie dzieje, nie masz zawrotow glowy czy zadyszki to jak najbardziej, gorzej maja te z nas (czytaj m.in. ja) co juz teraz moga tylko plackiem lezec buu

Cytat:
Dziewczyny od jakiegoś czasu pobolewa mnie brzuch, tak jakbym miała iść zaraz do wc i tak mi dziwnie wiruje
Może to cos z pecherzem tak jakby moze jakies zapalenie sie przyplatało moze urosept pomoze, ja go mialam na zapalenie zapisanego.

Brumek i jacieee gratuluje udanych wizyt !!!

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie do: czy którąś tez tak boli podbrzusze jak robi sisiu? Mi jeszcze potem lekko twardnieje brzuch. Bo mnie boli wszystko jeszcze z 2-3 minuty po. Nie wiem czy to normalne czy coś jest nie tak... W ogóle mam jakieś szumy w uszach, głowie i jestem cały czas lekko poddenerwowana.
Co do wyprawki to ja nie mam nic, kompletnie. Zaczynamy kompletowanie od 1 kwietnia. Nie mogę się doczekać
Kochana moze jakies zapalenie Tobie tez sie przyplatalo, powiedz o tym ginowi na wizycie. Mi twardnieje brzuch ale ja mam skurcze na pierwszej wizycie na izbie przyjec powiedzial mi lekarz ze czasem takie skurcze sa zwiazane tez z zapaleniem drog moczowych dostalam wtedy urosept. Ja mam szum w uszach, a raczej to nie szumy tylko co jakis czas zatykaja mi sie uszy, albo jedno albo dwa naraz. Ale nie mialam tego przed ciaza nigdy, i nie wiem z czym to związane bo cisnienie mam dobre mierze co jakis czas w domu sobie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
W tej chwili nie możemy zaproponować Ci najlepszego imienia dla Twojej pociechy. Niestety żadne z imion zebranych w naszej bazie nie jest odpowiednie.

A najlepsze wyszło dla dziewczynki - Petronela By nam dziecko do końca życia nie wybaczyło, że imię wybrała jakaś wyszukiwarka
To mi tez tak naapisali ze nie maja dla mnie imienia dla dziewczynki jak napisalam nasze zdrobnienia od imion a pozniej przy pelnych imionach jako jedyne imie zasugerowano mi wlasnie PETRONELA

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-22 o 15:51
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 15:54   #475
meszsares
Zadomowienie

Natka - ja chodze do dra Gajewskiego na Dubois. Podobno dobry, aczkolwiek jedynym powodem jego wybrania bylo to ze przyjmuje na lux-med. Chcialam chodzic do dr Muchy, tej straszej, czyli zastepcy ordynatora w naszym szpitalu, zeby jakby co nie miec klopotow z CC, ale niestety w przychodni gdzie mozna sie zapisac na lux-med jest 30letnie usg, wiec dziekuje bardzo.
Najchetniej chodzilabym do mojego ukochanego dra Bodzka (przyjmuje na Warynskiego) ale ostatnio u nas krucho z kasa, wiec nie moglam sobie pozwolic na prywatne wizyty
a Ty pewnie do Strzalkowskiego, tak?
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:11   #476
dziubek79
Zakorzenienie

margaret82
no ja też mimo próśb ( i przekonywań że z mężem wyjdę ) nie mogłam wyjść z lux medu po wypiciu glukozy 75 więc się przygotuj że posiedzisz, fakt faktem po wypiciu miałam mały odlot i straszną senność więc im się nie dziwię że nie puszczają.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:28   #477
SweetAngel1984
Zadomowienie

hehe ja podliczylam swoje zakupy za ktore mam zaplacic i wyszlo mi 200 zł ale kupilam duuuuuuuuuuuuuuuuzo ciuszkow i kocyk i kombinezon noi na wyprawke brakuje mi z ubranek juz niewiele mąż mnie ale byly tak slodkie oplacalo sie bo kupowalam wiekszosc zestawow 2-3 rzeczy po 5- 10 zl .......... trudno najwyzej jak maz oszaleje beda miala 2 dzieciów w domu

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
margaret82
no ja też mimo próśb ( i przekonywań że z mężem wyjdę ) nie mogłam wyjść z lux medu po wypiciu glukozy 75 więc się przygotuj że posiedzisz, fakt faktem po wypiciu miałam mały odlot i straszną senność więc im się nie dziwię że nie puszczają.
oooo to ja chyba bede musiala meza ze soba pociagnac bo znajac mnie albo zemdleje albo inny pokaz dam
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 16:30   #478
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Gdybym miała tylko taką możliwość, gdyby realia były inne, nie miałabym żadnego problemu z tym, żeby zrezygnować z pracy a zająć się domem i dziećmi. Tylko narazie ze względów finansowych jest to awykonalne
Ja myslałam o tym samym, ale faktycznie w większości rodzin w Polsce nie można sobie na to pozwolic, bo z jednej wypłaty ciężko byłoby jakiś poziom życia utzrymać. A już najbardziej denerwuja mnie wywiady, szczególnie w Dzień Dobry TVN, kiedy to mamusie ZDECYDOWAŁY zostać z maluchem do 5 roku życia, albo tatusiowie, i że POLECAJĄ to innym rodzicom - tak sobie myślę, że Warszawa to zupełnie inne realia, niż reszta kraju. Chyba się zbuntuję i nie będe już ogądać tego programu...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Witam wiosennie wszystkie brzuchatki.
Cieszę się, że wczorajsze wizyty były pomyślne i trzymam kciuki za te dzisiejsze.
Wczoraj wybrałam się do pobliskiego lumpka- powiem szczerze, że po raz pierwszy robiłam w takim sklepie zakupy (to wszystko przez Was i przez te piękne ciuszki które wyszukujecie).
Dla siebie niestety nic nie znalazłam- nie potrafię szukać w takich ogromnych ilościach.
Ciuszków dziecięcych za to jest o wiele mniej, więc łatwiej przez nie przebrnąć.
Udało mi się wygrzebać takie perełki (ciuszki wyglądają jak nowe, żadnych plam i zmechaceń).
Za całość zapłaciłam 27zł, więc chyba się opłacało?
Czuję, że będę częściej odwiedzać to miejsce.
Piękne zakupy jak na premierowe! Opłacało się na pewno! Za jeden pajacyk jakiś porządniejszy w zwykłym sklepie 20 zł musisz wydać!
Ja dla siebie nic też nie znalalzłam, bo i nie szukałam, jakoś tak bardziej ostatnio interesują mnie ubranka dla dzieciaczków

Cytat:
teraz czekam jeszcze na body z Armaniego
Ale będziesz miała modnisię

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Melduję się w nowej części.
Ja tak po krótce: wczoraj miałam urlop i tak mi dobrze było, mogłam sobie dłużej pospać, zrobiłam porządek na balkonie po zimie i wsadziłam kwiatki (maciejkę i groszek pachnący) latem będą pięknie pachnieć.
Kurcze, to już czas na maciejkę? Ja też chcę wieczorkiem posiedzieć w jej pięknym zapachu Chyba czas na zakupy ogrodnicze, bo póki co u nas tylko trawniczek pograbiony, nawet róż nie odsłoniłam po zimie...
Stary 2011-03-22, 16:44   #479
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Kolinko, jak to jest. Bo termin porod mamy na ten sam dzień, a ja mam 18 tyg. 3dni, czyli dopiero połowa 19-tego, a Ty piszesz że już konczysz 19.?
...
ja termin mam obliczony wg OM czyli od 9.11 liczac termin wypada na 16.08 i dalej liczac - wczoraj skonczylam 19tc, dzisiaj zaczelam 20 tc
wg usg terminy mam rozne, choc wszystkie oscylowaly wokol 16.08
a ty kiedy mialas OM?
aaa, i gratuluje rozmowy z szefem, na pewno Ci to ciazylo, teraz juz masz spokoj

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Może ja kiedyś też będe jeszcze miała Blaneczke choć mój Tż nie chce słyszeć o drugim dziecku
a moj przeciwnie, mowil ze "zaraz" po porodzie pracujemy nad drugim

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
proszę bardzo! udanego polowania
http://www.maan.bielsko.pl/firma.html
dziekuje

Cytat:
Dobra mamuśki trzeba iść zrobić obiadek, dzisiaj podajemy
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkami i serem gongonzola do tego pieczone ziemniaczki i jakaś suróweczka
o kurcze, ale mam smaka
podpowiedz jak sie robi?

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
No Brunetka sliczne

kurcze ja to sie tak nie nastawiam jeszcze z wyborem cuszkow na typowo chlopięce, niby ma byc chlopiec ale do konca nie wierze w to, mojej kolezance ten zam lekarz wystawil w 20 tyg opinie ze bedzie chlopiec a w 9 msc powiedzial jej ze dziewczynka, i ma córeczke

takze nic pewnego do konca .
mnie dwukrotnie na usg powiedziano ze chlopczyk, ciuszki mam juz kupione na pierwsze miesiace, wiekszosc uniwersalne, ale sa tez chlopiece, mysle ze w razie czego dziewczynke mozna stylizowac na chlopca, na odwrot raczej nie, te kilka ciuszkow chlopiecych to nie tragedia

brunetka2000, gratuluje wygranej, ale okazja ci sie trafila

raniutko bylam oddac krew i mocz, wyniki za 2-3dni beda
po poludniu troche mnie glowa bolala, zazylam apap i juz lepiej sie czuje

dzisiaj ponownie przyszla kupiona w necie plyta indukcyjna, po raz drugi jest rozbita, odmowilismy przyjecia od kuriera, plyta nie byla zabezpieczona, w samym kartoniku od gory gdzie jest szyba - 1cm styropian i folia, przez opakowanie bylo widac rysy na szkle
teraz juz zazadamy zwrotu pieniedzy
caly zakup trwa od konca stycznia, skusilismy sie, bo byla duza roznica w cenie, w porownaniu ze sklepami stacjonarnymi
najpierw jedna rozbita, teraz druga, przez to wszystko nam sie opoznia
ech, szkoda gadac

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-03-22 o 16:46
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 16:49   #480
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Natka - ja chodze do dra Gajewskiego na Dubois. Podobno dobry, aczkolwiek jedynym powodem jego wybrania bylo to ze przyjmuje na lux-med. Chcialam chodzic do dr Muchy, tej straszej, czyli zastepcy ordynatora w naszym szpitalu, zeby jakby co nie miec klopotow z CC, ale niestety w przychodni gdzie mozna sie zapisac na lux-med jest 30letnie usg, wiec dziekuje bardzo.
Najchetniej chodzilabym do mojego ukochanego dra Bodzka (przyjmuje na Warynskiego) ale ostatnio u nas krucho z kasa, wiec nie moglam sobie pozwolic na prywatne wizyty
a Ty pewnie do Strzalkowskiego, tak?
Tak ja chodzę do dr Strzałkowskiego A rodzić chcesz tutaj w Gliwicach na Nowym Świecie?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości