|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
19 | 33,33% |
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
23 | 40,35% |
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
2 | 3,51% |
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
0 | 0% |
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
5 | 8,77% |
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
1 | 1,75% |
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
0 | 0% |
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
5 | 8,77% |
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
1 | 1,75% |
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
przelej kase i jej napisz że pieniazki przelałaś kiedy możesz spodziewać się paczki.Może nie będzie sciemniac i wysle zob co napisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Wtajemniczenie
|
Brunetka świetny zakup
![]() ![]() Ja bym zrobiła przelew i już. Babka powinna sobie zdawać sprawę, że może tak być skoro wystawiła cały zestaw od 1 zł i nie ustawiła ceny minimalnej ![]()
#453 |
Zakorzenienie
|
Mamuśki znalazłam za 6 zł 3 body !
Kto chce?! http://krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-...AdIdZ269077455 |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
Wysłałam pieniądze, nie jest to straszna kwota wiec można zaryzykować Pani odpisała mi na sms, że jak wejdzie tylko wpłata to wysyła paczkę. Jak coś będzie nie tak napiszę o zwrot pieniędzy i zgłoszę na allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Nerola gdzie jesteś? Ja dziś byłam na rozmazie bezpośrednim. Robi go kobieta która prowadzi szkołę rodzenia- przepracowała 28 lat na patologii ciąży i od kwietnia zaczynam chodzić na SR ![]() ![]() ![]() Jutro wizyta u gina więc o wszystko się wypytam. Ciekawe jak tam moje wyniki, krwi, moczu ![]() Chciałabym już móc teraz coś kupić ale niestety kasy brak, Tż ciagle się martwi ale mówi, że jakoś damy radę. Łeb mi pęka.. Ehh, co za dzień.
#456 | ||
Zadomowienie
|
Spacer zaliczony!!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A u mnie dziś tylko schabowe, ziemniaki i marchewka z groszkiem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Rozeznanie
|
Witam Was.ja za pol godz mam wizyte.juz po obiadku
![]() ![]() ![]() IDE sie szykowac , pozniej wejde I znow 5 strain do nadrobienia...... |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
BAN stały
|
No Brunetka sliczne
![]() kurcze ja to sie tak nie nastawiam jeszcze z wyborem cuszkow na typowo chlopięce, niby ma byc chlopiec ale do konca nie wierze w to, mojej kolezance ten zam lekarz wystawil w 20 tyg opinie ze bedzie chlopiec a w 9 msc powiedzial jej ze dziewczynka, i ma córeczke ![]() takze nic pewnego do konca . |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wsparcie
![]() Odebrałam wyniki krwi i jak któraś się zna, to byłabym wdzięczna, bo trzy rzeczy odbiegają od normy: RDW mam 10,8 norma- 11,5-14,5 WBC mam 10,2 norma 4-10,0 GRA mam 8,2 norma 2,5-7,0 To WBC wyczytałam, że normalny jest podwyższony stan w ciąży(nawet to dolna granica) W każdym bądź razie jakby któraś z dziewczyn byla taka uprzejma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A RBC to czerwone krwinki, jeśli jest ich za mało to może to oznaczać, że masz anemię. WBC jeśli są trochę podwyższone w ciąży to nie ma się czym martwić tak jak piszesz bo to normalne. Brunetka piękne te ciuszki, no i ciekawe czy ta kobieta Ci je wyśle czy nie. Trzymam ![]() ![]()
Juluś 20.07.11 ![]() Kornelia 04.02.2016 ![]() Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2011-03-22 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Wtajemniczenie
|
Oliweczka1985 widzę, że w tym samym dniu mamy połówkowe
![]() A oto mój pierwszy poważny zakup dla dzidziusia: http://allegro.pl/show_item.php?item=1511743907 Kilka dni temu Wam już pokazywałam, ale jeszcze się wahałam. Dzisiaj się zdecydowałam i kupiłam ![]() Jeszcze zastanawiam się nad takimi zasłonkami do kompletu: http://allegro.pl/sliczne-zaslonki-k...513620678.html
#463 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie!
I ja witam się w nowym wątku. Póki co nadrabiam czytanie, a duuużo jeszcze tego mam przed sobą, bo wczoraj nic nie poczytałam-złapała mnie słabość w sklepie - dobrze że pin umiałam podać, bo byłoby bez zakupów, ale jakoś się dotleniłam i obeszło się bez omdlenia, ale to było straszne! Chyba muszę chodzić na miasto z obstawą. Na szmatkach poszalałam - kupiłam chyba z 15 sztuk różnych ubranek dla malutkiej i obeszło się bez różu ![]() ![]() Póki co mam na L4 mężulka z grypą żołądkową i tylko martwię się, żeby mnie nie dopadło ![]() Buziaki! Wracam do czytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Zakorzenienie
|
Ja już po rozmowie
![]() ![]() Szef przełknął jakoś tę wiadomość, z jednej strony się ucieszył, z drugiej nie ( ![]() ![]() Cytat:
![]() Zresztą na razie ciężko mi o tym myśleć, bo lubię czuć się niezastąpiona i teraz tak się w pracy czuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oliweczko, leciutko podwyższone leukocyty w połączeniu z leciutko podwyższonymi granulocytami mogą oznaczać jakiś mini stan zapalny. Może to być choćby katar, czy jakas bakteria w ukł. moczowym. Na pewno jakiś drobiażdżek,bo takie różnice są w zasadzie bez znaczenia.
![]() |
#465 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, polecam to imię, bo sama je noszę. Kiedy byłam mała to nie podobało mi się, a teraz jestem bardzo zadowolona. Brzmi dostojnie jak dla dorosłej kobiety, ma wiele zdrobnień i póki co nie ma tylu Emilii, co Julek czy Zuzanek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() brunetka2000 gratuluje zakupu - myślę że spokojnie ci to wyśle. Wypiłam właśnie kawkę i mały jakoś aktywniej zaczął kopać ciekawe czy to przez tą kawę - a małż ma dziś urlop i myje okna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro nie ustawiła ceny minimalnej to wygrałaś normalną aukcję i musi Ci wysłac, chociaż sie pewnie baba nieźle wkurzy ![]() A nam wczoraj przyjechalo lóżeczko z materacem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |||||||
Zakorzenienie
|
witajcie gaduły
![]() Cytat:
Cytat:
nawet w szpitalu pielęgniarki miały problem żeby mu tabletki dać... Cytat:
![]() brumek, super że w pracy poszło w miarę lekko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A zestawik śliczny ![]() wróciłam z zajęć, wcinam kurczaka po chińsku, jeszcze kawa, i mogę się dalej brać do czegoś pożytecznego ![]() wpadłam jeszcze do Biedronki zobaczyć czy nic nowego na wyprzedaży nie ma, niestety zostały tylko te ciuszki które kiedyś kupiłam, ale i tak przywiozłam trzy dwupaki skarpetek dla maluszka po 1 zł ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-03-22 o 15:26 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Rozeznanie
|
83Monia nie wiem co tam jest w skladzie , tylko wiem ze ma kolor fioletowy no I czasami dziecko nawet w tym sie kapie , na wysypke czy na cos , jak sie dowiem dokladnie to dam znac
Ja juz bylam , ale mi to wizyta , niech ja lichoo..... Zbadala cisnienie ,wyszlo ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Brunetka wyślij kasę przes system płacę z allegro i tym sposobem laska nie będzie mogła udowodnić że np nie wpłaciłaś kasy a Ty będziesz ewent mogła dochodzić swoich praw szybciej
ja walczę z tym cholernym gardłem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
Święte słowa! Ja do panikar też nie należę, ale żeby się nie stresować, do 4 m-ca nic nie czytałam w necie na temat ciąży i jak teraz wczytuję się w Wasze zgrzyty z początków lipcowych i sierpniowych mamusiek, to wiem, że dobrze zrobiłam. I tak teraz mamy dobrze, tyle wynalazków, kosmetyków, poradników, ale trzeba się trochę na wlasną intuicje zdać, a poza tym mamy chyba prawo do błędów przy pierwszym dziecku... i przy drugim...
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się nie stresuje, gorzej jakby ty była większa kwota to bym chyba dłużej zastanawiała nad zapłata Dziękuje za dobre słowa dziewczyny i cieszy mnie, że podoba się wam mój zakup ![]() Analfabetka ze mnie sorki Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-03-22 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Zakorzenienie
|
Tak sie właśnie zastanawialam czy to dzisiaj masz, więc trzymam kciuki!
![]() Brumek dobrze, że rozmowa przebiegla ok ![]() marzena_S udane zakupki ![]() Brunetka ale zrobiłas zakupy hoho ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zapraszamy serdecznie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brumek i jacieee gratuluje udanych wizyt ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-22 o 15:51 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
Natka - ja chodze do dra Gajewskiego na Dubois. Podobno dobry, aczkolwiek jedynym powodem jego wybrania bylo to ze przyjmuje na lux-med. Chcialam chodzic do dr Muchy, tej straszej, czyli zastepcy ordynatora w naszym szpitalu, zeby jakby co nie miec klopotow z CC, ale niestety w przychodni gdzie mozna sie zapisac na lux-med jest 30letnie usg, wiec dziekuje bardzo.
Najchetniej chodzilabym do mojego ukochanego dra Bodzka (przyjmuje na Warynskiego) ale ostatnio u nas krucho z kasa, wiec nie moglam sobie pozwolic na prywatne wizyty ![]() a Ty pewnie do Strzalkowskiego, tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
margaret82
no ja też mimo próśb ( i przekonywań że z mężem wyjdę ) nie mogłam wyjść z lux medu po wypiciu glukozy 75 więc się przygotuj że posiedzisz, fakt faktem po wypiciu miałam mały odlot i straszną senność więc im się nie dziwię że nie puszczają. |
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Zadomowienie
|
hehe ja podliczylam swoje zakupy za ktore mam zaplacic i wyszlo mi 200 zł
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dla siebie nic też nie znalalzłam, bo i nie szukałam, jakoś tak bardziej ostatnio interesują mnie ubranka dla dzieciaczków ![]() Ale będziesz miała modnisię ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
wg usg terminy mam rozne, choc wszystkie oscylowaly wokol 16.08 a ty kiedy mialas OM? aaa, i gratuluje rozmowy z szefem, na pewno Ci to ciazylo, teraz juz masz spokoj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() podpowiedz jak sie robi? Cytat:
brunetka2000, gratuluje wygranej, ale okazja ci sie trafila ![]() raniutko bylam oddac krew i mocz, wyniki za 2-3dni beda po poludniu troche mnie glowa bolala, zazylam apap i juz lepiej sie czuje dzisiaj ponownie przyszla kupiona w necie plyta indukcyjna, po raz drugi jest rozbita, odmowilismy przyjecia od kuriera, plyta nie byla zabezpieczona, w samym kartoniku od gory gdzie jest szyba - 1cm styropian i folia, przez opakowanie bylo widac rysy na szkle teraz juz zazadamy zwrotu pieniedzy caly zakup trwa od konca stycznia, skusilismy sie, bo byla duza roznica w cenie, w porownaniu ze sklepami stacjonarnymi najpierw jedna rozbita, teraz druga, przez to wszystko nam sie opoznia ech, szkoda gadac
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-03-22 o 16:46 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.