|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Wiecie co, ja tez sie nie nastawiam na konkretny porod.
Co ma byc to bedzie. I tak nie mam za bardzo wplywu na to czy bedzie SN czy CC. Nastawiam sie, ze bedzie ciezko, bedzie bolalo (czy w trakcie, czy po), nie ma sie co oszukiwac , ale ten bol bedzie mial swoj kres.No i najwazniejsze, ze zobacze moja kruszynke w koncu .Cytat:
Cytat:
Ja sie zgadzam z andziotkiem, tez sie tego nie boje, czasem lepiej byc nacietym, niz peknac nie wiadomo jak.... Cytat:
Ide dziewczyny do ogrodka, tak ladnie jest dzisiaj .
|
|||
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc nie powiem ze chcialabym miec corcie przed swietami w domku- nigdy bym tych swiat nie zapomniala![]() ja tez juz wole zeby mnie nacieli niz zebym mialam peknąć do odbytu jak ty napisalas-szok. a tak w ogole od czego to naciecie zalezy? od rozwarcia? a moze od kosci miednicowej? szkoda ze nie mam cm bo bym wam podala swoje wymiary
|
|
|
#1923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pychota a u mnie tutaj nawet kaszy nie ma dzisiaj paluszki rybne z fasolka w bulce i na masle i jak tu nie przytyca teraz wciagnelam paczke chipsow serowych nie krzyczcie na mnie wiem,ze to paskudztwo ale juz nie moglam sie oprzec
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
cucciola U nas można podpisać, że się nie zgadzam na nacięcie, ale wtedy nawet jeśli jest zagrożenie pęknięciem, to nie natną. A pęknięcie wiadomo - gorsze, gorzej się szyje, gorzej się goi.
To już wolę podpisać zgodę na nacięcie. 24kasia86 Ja Ci nie doradzę, obecnie chodzę zarośnięta , bo nic tam nie widzę i boję się, że cała się pozacinam. A tż prosić nie zamierzam... Może kosmetyczka?
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko zalezy od elastyczosci pochwy dlatego sa zalecane masaze z olejkow roznego rodzaju ja dzisiaj wlasnie dopytam polozna, jakie te olejki sie nadawaja bo juz nie pamietam juz mozesz sobie masowac okolice pochwy podczas kapieli np |
|
|
|
|
#1926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nacinanie krocza To szeroki temat, o którym wiele się pisze i mówi – często w sposób wzajemnie sobie zaprzeczający. Pierworódki boją się nacinania bardziej niż skurczów i trzeba tu od razu powiedzieć, że nacinanie nie jest zabiegiem bolesnym. Lekarz wykonuje ten zabieg, kiedy mięśnie są maksymalnie napięte pod wpływem wychodzącej główki dziecka. Zazwyczaj kobieta nawet tego nie czuje. Bolesne natomiast może być zszywanie, zwłaszcza jeśli nieprawidłowo się kobietę znieczuli. W jakim celu należy naciąć krocze? Przede wszystkim wtedy, gdy główka dziecka jest duża i pacjentce grozi pęknięcie III lub IV stopnia, co może prowadzić do uszkodzeń zwieracza odbytu i narządów moczowo-płciowych. Pęknięcia, które goją się dłużej, mogą też rodzić w przyszłości problemy ze współżyciem, z trzymaniem moczu – choć niektóre badanie zdecydowanie temu zaprzeczają. Nacięcie krocza ma też ułatwić dziecku drogę na świat w sytuacji, gdy rodzi się ono pośladkami, jego barki się zaklinują lub tętno się waha. Problem w Polsce polega na tym, że lekarze często nie biorą pod uwagę czynników obiektywnych jako wskazania do nacinania. Raczej wpadli w pewną rutynę, a nacięcie zdecydowanie chroni ich przed odpowiedzialnością za ewentualne komplikacje związane z samoistnym pęknięciem. |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz myslałam zeby zel męzulkowi podkraść ale chyba to nie byl by najlepszy pomysl
|
|
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia, cwiczenia Kegla to raz. A masaz przygotowujacy to dwa (mam zamiar robic od poczatku 9 miesiaca, tylko musze jeszcze kupic olejek). Tak mi mowila kuzynka, ktora niedawno rodzila. Ale wydaje mi sie, ze na 100% nie da sie nacieciu/peknieciu zapobiec (duzo zalezy tez od wielkosci dziecka, miednicy, tempa ostatniej fazy porodu...). Cytat:
. Ziemniaki to skrobia, a olej to tluszcze tez organizmowi bardzo potrzebne przeciez .
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-03-23 o 14:19 |
||
|
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja sie porodu nie boje. I naciecia i w ogole... mysle pozytywne. Jak beda musieli mnie naciac to prosze bardzo, droga wolna. Byle moj Maly urodzil sie zdrowy, nie owiniety pepowina i bez komplikacji. Ja jakos przezyje! A urodzic musze. Nikt tego za mnie nie zrobi. Nie ja pierwsza, nie ostatnia. I nie nakrecam sie...
|
#1931 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Ja po wizycie u gin. Z malenstwem wszystko bardzo dobrze. Zapytalam dlaczego nie czuje ruchow znaczy czuje ale tak malutko i leciutko i wogole i okazalo sie ze dzidzia lezy posladkowo czyli kopie nie w ta strone Ech i przez to dalej nie wiem na 100% plci ![]() na łydki przepisal mi magnez bo nie bralam i wapn.. Dzisiaj zaczelam 29tydz waga dzidzi to 1,5kg
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske Edytowane przez SiLLee Czas edycji: 2011-03-23 o 14:19 |
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
jest krem do depilacji bikini z Veet, tyle że ja raz użyłam i jakoś tak nie umiem chyba nałożyć tego dokładnie żeby wszystkie włoski złapało
mam czkawkę na odbytnicy
|
|
|
|
#1933 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze z Tż pogadac![]() ale tak na powaznie- wiesz na czym to polega mniej wiecej?tzn. w srodku czy na zewnatrz? daj znac pozniej co z tymi olejkami. Cytat:
Przupuszczam ze to tez zalezy od cwiczen a ja na zadna SR nie chodze... wspolzyje (ale nie czesto raz w tyg.) moze to cos da? ale watpie. No coz zobaczymy. Juz nie jedna moja kolezanka byla nacinana, i kazda mowi, ze to nie boli, tylko samo szycie- oj ![]() dobra nie stresujmy sie, jak zobaczymy dzidzie to juz nic nie bedzie mialo takiego znaczenia
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
mnie nie bolało,
miałam znieczulane miejscowo, poza tym endorfiny takie że HOHO ![]() jak już Zośkę wypchnęłam to mi wszystko jedno było co ze mną robią
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natluszczasz czyms reke mowila nawet o zwyklym olejku bambino ale ja bym nie chciala albo np zel do hig intyn77mnej i masujesz, w koleczko okolice pochwy palcami u dloni np ![]() mozesz probowac tez rozciagac raz w lewo raz w prawo kurka nie umiem wytlumaczyc :P ale mam dzisiaj skurcze z bolami jak na @ Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:26 |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na jednej sali po 10 razem tylko slychac bylo jak krzyczaly :juz Ci nie dam wiecej Ty ....taki i owaki![]() andziotno wlasnie jak juz malenstwo sie urodzi to pewnie nie mysli sie o niczym innym SiLLeeto chyba dzidzia chce Wam zrobic niespodzianke??!!najwazni ejsze,ze ma sie dobrze My tez dzisiaj zeczelysmy 29 tydz.a wizyte mamy w piatek |
|
|
|
|
#1937 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kosmetyczka???? jakos sobie nie wyobrazam. Moze polozna mnie oskrobie do 26ego kwietnia- bedzie miala co robicCytat:
( dzisiaj ledwo nasiusiałam do kubeczka bo nie mogłam reki wlozyc miedzy udami a brzuchem oczywiscie przy max rozkroku )Cytat:
za nastawienie! daj troszku![]() Cytat:
![]() bedziesz miala niespodzianka przy porodzie Cytat:
![]() moja mała ma wlasnie czkawke, i jest problem bo czuje to po cycem ![]() czyzby sie odwrocila???????????????? ????????????????????????? ![]() zrobiłam sobie kawki z malej lyzeczki, ciekawe jak sie poczuje, dawno nie pilam, ale mam straszna ochote no i cos dzisiaj nie wyraznie wygladam
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:30 |
|||||
|
|
|
#1938 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też wole być nacięta...bez dwóch zdań...nie wyobrażam sobie jeszcze bardziej obszerniejszych ran, do odbytu itp. to dopiero masakra nie do pomyślenia....wole żeby mnie nawet rutynowo nacięli niż czekali aż sama pęknę nie wiadomo jak ![]() Cytat:
gratuluje wizytki, szkoda ze się maleństwo nie pokazało ostatecznie może będziesz miała niespodziankę dopiero przy porodzie![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
No chyba ze sie odwroci do nastepnej wizyty za 3 tyg, albo faktyczne chce zrobic nam niespodzianke
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Wy tak piszecie o tym nacinaniu itp. a mnie to wszystko przeraza i strasznie sie boje porodu ... ja to taki "bojaczek" jestem
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#1940 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kochana pewnie ze grypa to nic przyjemnego, a sie wychorowałam jakos miesiac temu-masakra to byla. Takze bierz taxi i nie patrz na nic pogoda ci nie ucieknie, a zdrowie twoje i dziecka najwazniejsze! Cytat:
![]() Cytat:
zartuje daj znac co z tymi olejkami to masazu.mnie na szczescie nic dzisiaj nie lapie, ale wieczorem pewnie znowu bede miec skurcze i twardawy brzuch. Mam pytanko do was: mi jak twardnieje brzuch, zaczyna szybciej bic serce, brzuch jest twardy, a w okolicy pepka robi sie wklęsłość- tez tak macie???
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:47 |
|||
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie kazda kobieta przechodzi porod inaczej i to nie jest powiedziane, ze kazda nacinaja czy kazda peka nie koniecznie mozesz to poczuc bedzie dobrze nie martw sie na zapas bo caly czas bedziesz sie niepotrzebnie denerwowac staraj sie nie czytac o porodach w necie bo naprawde kazda to przechodzi inaczej mi osobiscie wiele pomogla SR ale i przed nia nie balam sie w ogole porodu do teraz tak mam ja wiem, ze to moze byc hardcore a moze byc pikus nikt z nas tego nie wie ale grunt to pozytywne nastawienie ![]() wrzucam moj 35 tygodniowy domek Oleńki
|
|
|
|
|
#1942 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie gadalam z nim o tym, hmm moze to jest jakies wyjscie![]() Cytat:
kiedys bylo inczej, nawet tylu badan co teraz sa nie bylo, a kobiety normalnie w domu rodzily. ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- sliczniutki pisalas kiedys ze masz duzo roztepow, ja ich w ogole nie widze
|
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
Czesc brzuchatki!
Czytam i czytam o tym nacinaniu i normalnie mnie to przeraza,no ale cóż jak bedzie taka potrzeba to niech tną, aby tylko Igorek szybko wyszedl caly i zdrowy i zebym szybko doszla do siebie. A w ogole dzis postanowilam kompletnie nic nie robic, bo cos wczoraj wieczorkiem jak wrocilam ze SR to mialam jakies dziwne bole brzucha, pierwszy raz sie zdarzylo i troche sie wystrachalam.No ale dzis jest juz dobrze,najpierw bylam na dlugim spacerku,az moj psiak zadyszki dostal (i ja tez), a teraz rozlozylam sobie leżaczek na tarasie i podczytuje Was pijac kawke ![]()
|
|
|
|
#1944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ją zobaczyłam dopiero koło 22, jak już "wytrzeźwiałam" po narkozie Co mnie teraz czeka jeszcze nie wiem. Ale się nie boję - byle dziecko zdrowe było!Cytat:
|
||
|
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia24 alez prosze bardzo
Bierz ile chcesz Sama sie sobie dziwie, ze nie panikuje i ze tak spokojnie do tego podchodze. Po prostu juz tak bardzo chce tulic mojego Antosia, ze nic innego sie nie liczy ![]() SilLee za udana wizytke szkoda, ze plci nie znasz... moze nastepnym razem jakie masz przeczucia?Andziot hemoglobinka tak Ci ladnie skoczyla? jaka mialas wczesniej?
|
#1946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może nie bedzie aż tak zle ... ale faktycznie lepiej nie myslec i wyobrazac sobie Bog wie co. Sliczny brzucholek
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym jak pisala agus 87kazda kobieta przechodzi inaczej tydzien temu rodzila moja kolezanka to po pol godzinie juz bylo po wszystkim i bez naciecia ,natomiast innej moje znajomej dzidzius ulozyl sie posladkowo no i mieli troszke problemow ale dala rade!!Ja to bardziej przejeta jestem ulozeniem mojej dzidzi bo jak narazie to nozkami do dolu i tak od okolo 3 msc ![]() a agus87brzunio super
http://www.mammole.it/forum-gravidan...j9i7165deq.png http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnzbmh304hq4xy.png http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz290z72g9q.png Edytowane przez cucciola79 Czas edycji: 2011-03-23 o 14:58 |
|
|
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
Paulizia no własnie nie mam zadnych przeczuc. chce dziewczynke i sobie wkrecam ze bedzie dziewczynka
ale jak bedzie chlopczyk to tez ok Tylko 1 chcialam coreczke
|
|
|
#1949 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia24 kurcze chcialabym Ci pomoc, ale moze Andziot ma racje? Jestes 4 tygodnie do przodu z Mala ode mnie i mysle, ze takie objawy sa przede mna i moze faktycznie te objawy sa normalne
Dobra przyznam sie, ze obawiam sie jednej rzeczy przy porodzie, a raczej dwoch po pierwsze, ze bede straszne baki puszczac z wysilku i ze urodze nie tylko Antosia, ale i fu-fu
|
#1950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam rozstepy mam z drugiej strony hehe nie ten profil ![]() a na brzuchu wyszly mi jakies 2-3 tyg temu dopiero
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

, ale ten bol bedzie mial swoj kres.
.

mam cicha nadzieje,ze to bylo chwilowe i juz sie nie powtorzy!!!!W piatek mam wizyte u gine zobaczymy co on na to??!!

pychota a u mnie tutaj nawet kaszy nie ma
ale juz nie moglam sie oprzec
, bo nic tam nie widzę i boję się, że cała się pozacinam. A tż prosić nie zamierzam... Może kosmetyczka?

za nastawienie! daj troszku