Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-23, 16:14   #1981
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

Mimbi no mi sie snilo tak az wstyd wiem... ale to pewnie przez to oslabienie chorobowe jeszcze siotre murzynke mialas i siostrzenca a co do kupkania to problemow nie mam... tylko przez ta chorobe troszke mi sie zawiesilo, ale dzis nadrobilam i pewnie juz wszystko wrocilo do normy

Princi coraz lepiej. Jeszcze czuje sie dzisaj troche nie teges, ale w porownaniu do poprzednich dni to jest znacznie lepiej
Stary 2011-03-23, 16:28   #1982
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Andziot pisalas, ze sie niedokladnie ogolilas tym kremem, ja po wyskrobaniu ta skrobaczka do szyb zawsze jeszcze sobie "krece loki" palcami i wtedy wszystko ladnie schodzi.
z pałą na mnie możesz iść ale nie czaję co ty tam jeszcze robisz po tym wyskrobaniu skrobaczką
zbudynienie ???
oświeć mnie kochana !

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:30   #1983
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Czy jest tu jakaś chętna do zrobienia mi kawy? Nie chce mi się wstać z kanapy...

Ławę złożyłam w 5 min, nawet klucz odpowiedni znalazłam

A poza tym... SPAKOWAŁAM TORBĘ. Tzn. większość rzeczy, reszta za jakiś czas.

Poukładałam w komodach, bo taki trochę nieład był. W sypialni będą ciuchy, pościel, a w łazience wszystko co związane z przewijaniem, kąpaniem, pielęgnacją. Powoli zabieram się też za pranie i prasowanie. Zmotywowałyście mnie, bo widzę, że Wy już gotowe

Co do nacinania, to wczoraj się dowiedziałam, że będę nacinana, ale mam się nie bać i tego się trzymam

Moria, fajnie, że znasz termin, w sumie chyba wolałabym znać dokładną datę, niż tak czekać na rewolucję

Andziot, Ribo, ja ciągle jeżdżę i nie wyobrażam sobie nie. Uwielbiam jeździć, ale najgorsze jest to, że ja teraz jakoś agresywniej jeżdżę [pewien współpasażer nazywa mnie "damskim Kubicą"i średnio komfortowo się czuje na miejscu pasażera ]. Chociaż pewnie z fotelikiem z tyłu trochę się ogarnę Jeśli chwyci mnie skurcz, to się zatrzymam w jakimś miejscu i przeczekam, czy coś

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:30   #1984
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
z pałą na mnie możesz iść ale nie czaję co ty tam jeszcze robisz po tym wyskrobaniu skrobaczką
zbudynienie ???
oświeć mnie kochana !
no jak to co..
kreci loki palcami
Stary 2011-03-23, 16:30   #1985
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
zbudynienie ???
oświeć mnie kochana !
No jade sobie palcami po tych niby ogolonych miejscach i krece takie koleczka, z wlosem, pod wlos, we wszystkie strony - jak zostaly jeszcze jakies wlosy, to one wtedy odchodza. Mam nakrecic filmik instruktazowy?
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:31   #1986
moria44
Wtajemniczenie

aga_pe śliczne mieszkanko teraz macie
agus brzuszek jak marzenie
mora witamy

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ale masakra z tym wózkiem, a bardziej z Dino. Jeśli będziemy zamawiać, to nie tam
Wiesz mary, póki co ze strony Dino to jest wszystko ok, odpowiedź na zgłoszenie reklamacji mam na drugi dzień a naprawy odbywają się w serwisie Deltim w Częstochowie więc oni pewnie za dużo nie mogą poradzić na to co tam się dzieje. Zobaczymy jak się to wszystko zakończy, mam nadzieję, że teraz mi po prostu wymienią cały stelaż ew. te uszkodzone elementy

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moria, Camomile dziś zaczynamy 35 tydzień ale to poważnie brzmi, jej ja praktycznie za dwa, trzy tygodnie mogę rodzić
No dokładnie! eweska to może być kwestia kilkunastu dni i będziesz mamą w sumie trójki uroczych chłopców

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj jest 13ty??????????
(...) zalało mi łazienkę
Łojejku, Siaśku ale się musiałaś nasprzątać.. dobrze, że chociaż kierownik Czaro nadzorował pracę to Ci sprawnie poszło

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Ło matko
Apeluje, że atmosfera na wątku zaczyna być napięta jak baranie jajca

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Moria no prosze!!! niecaly miesiac zostal!!! fajnie chyba wiedziec kiedy ten dzien nadejdzie niz czekac i czekac i czekac do 42 tygodnia
Jak juz znajdziesz gdzie wykonuja te zabiegi to daj znac ile ta impreza mniej wiecej kosztuje
A jak tam wozek?
No uczucie jest uskrzydlające, niby wiedziałam że to coś w tym terminie będzie ale kiedy mam już skierowanie do szpitala z wypisaną datą i godziną ... no to już jest konkret
Niestety nie znalazłam nigdzie tego laseru, jedyne linki kierują do artykułu o nim ale żadnego gabinetu, który by go posiadał nie znalazłam Ale nie poddam się, muszę nim być naświetlona, po prostu muszę.

Co do wózka, to pewnie jutro przyjedzie po niego kurier. Już jest spakowany i czeka w przedpokoju

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Moria gratuluje wizyty!! jeju ty juz bedziesz miala Igunie 22 kwietnia!! Boziu jak cudownieeee, juz sie nie moge tej twojej Iguski doczekac
Hhehee No ja też się nie mogę doczekać małego wyjca I odchowalni pełnej zdjęć naszych kilkudniowych bobasów, będę płakać przy każdym porodzie

Cytat:
to Twoja bedzie caly miesiac starsza od mojej, miesiac doswiadczenia wiecej, bedziesz sie uzewnetrzniac w odchowalni moja droga, a ja bede sie uczyc na Twoich bledach
Mam taką nadzieję ale z drugiej strony liczę na to, że tempo na wątku zwolni, dzieciaki zajmą nam trochę czasu i może jedna część na odchowalni powisi chociaż miesiąc

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:32   #1987
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Paulizia, jaki sen

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Moria, racja, to nie wina Dino w sumie, ale wiesz, jakiś uraz mam

vege!
Stary 2011-03-23, 16:32   #1988
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Czy jest tu jakaś chętna do zrobienia mi kawy? Nie chce mi się wstać z kanapy...

Ławę złożyłam w 5 min, nawet klucz odpowiedni znalazłam

A poza tym... SPAKOWAŁAM TORBĘ. Tzn. większość rzeczy, reszta za jakiś czas.

Poukładałam w komodach, bo taki trochę nieład był. W sypialni będą ciuchy, pościel, a w łazience wszystko co związane z przewijaniem, kąpaniem, pielęgnacją. Powoli zabieram się też za pranie i prasowanie. Zmotywowałyście mnie, bo widzę, że Wy już gotowe

Co do nacinania, to wczoraj się dowiedziałam, że będę nacinana, ale mam się nie bać i tego się trzymam

Moria, fajnie, że znasz termin, w sumie chyba wolałabym znać dokładną datę, niż tak czekać na rewolucję

Andziot, Ribo, ja ciągle jeżdżę i nie wyobrażam sobie nie. Uwielbiam jeździć, ale najgorsze jest to, że ja teraz jakoś agresywniej jeżdżę [pewien współpasażer nazywa mnie "damskim Kubicą"i średnio komfortowo się czuje na miejscu pasażera ]. Chociaż pewnie z fotelikiem z tyłu trochę się ogarnę Jeśli chwyci mnie skurcz, to się zatrzymam w jakimś miejscu i przeczekam, czy coś
zdolniacha w 5 minut
wpadnij do nas na kawke, my wlasnie konczymy i jedziemy do SR
Stary 2011-03-23, 16:34   #1989
mary poziomkowa
Zakorzenienie

O! Zytus się pojawiła mnie jeszcze było zimno z poranną kawą na huśtaweczce, ale w końcu nadejdzie ta chwila!

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Aguś, tam było osiem narętek[ takie z dziurą w środku] na śruby tylko, także żadna filozofia

Oj, wpadłabym!

vege!
Stary 2011-03-23, 16:37   #1990
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
No jade sobie palcami po tych niby ogolonych miejscach i krece takie koleczka, z wlosem, pod wlos, we wszystkie strony - jak zostaly jeszcze jakies wlosy, to one wtedy odchodza. Mam nakrecic filmik instruktazowy?

tak dokładnie mi to opisałaś że filmik już nie potrzebny
i mówisz że wtedy idą ???
ja zawsze już po "oskrobaniu" dawałam spokój ....
może masz rację
i muszę też "kręcić sobie palcami"

Stary 2011-03-23, 16:39   #1991
moria44
Wtajemniczenie

Wiecie co, nie wiem czy to z wrażenia czy co ale mam jakieś takie mini skurczyki albo nie wiem co to jest...
Zupełnie bezbolesne napięcie brzucha ale nie aż tak, że brzuch jest jak kamień. Bardziej odczuwam to jak gęsią skórkę, która biegnie od dołu do góry brzucha aż czuję jak mi się pas ciążowy na skórze przesuwa. Trwa to w sumie 4-5 sekund więc chyba to nic groźnego

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:39   #1992
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
ja poproszę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:40   #1993
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość

listopadowa ja jestem przeciwniczką ochraniaczy , ale ten kupiłam tylko ze względu na bardzo zimną ścianę, przy której stanie łóżeczko i dam go maksymalnie na tę dłuższą część łóżeczka, która będzie stykała się ze ścianą, bo ściana pomalowana jest farbą lateksową Tikkurila i jak się jej dotknie np. plecami to masakra tak nieprzyjemny chłód od niej bije, a ja maluch zaśnie, a nóżka wyjdzie przez szczebelki, to może zmarznąć.
A jestem przeciwna ponieważ :
1. Wg mnie ochraniacz zabiera powietrze wokół główki malucha, ogranicza jego swobodny przepływ, robi się po prostu duszno, a jak jeszcze oslonimy baldachimem .....
2. Maluch po przekręceniu główki ma mnie widzieć, a nie tylko słyszeć głosy jak np. będę siedziła ponizej linii ochraniacza,
3. Ja leżąc w łóżku muszę dziecko ze swojego poziomu widzieć, a tak lipa....

i jeszcze dodam, najważniejszy dla mnie powód na nie, ryzyko przyduszenia...
Ale wizualnie tak przystrojone łóżeczka bardzo mnie się podobają

Moria, gratuluję terminu. Piękna data

Aguś, obniżył Ci się brzuch!

Kasia, ja do depilacji używam żelu do hig. intymnej (ostatnio miałam intimę właśnie). Mało już widzę, więc korzystam z lusterka

A co do porodów sn czy cc - ja najchętniej sn ale z zzo. Jeśli bez zzo to zdecydowanie cc. Każdy z tych porodów ma + i -.
Aha - rana po nacięciu krocza bolała mnie jak diabli - jeszcze ze 2 lata po porodzie. A ból przy siadaniu odczuwałam przez dobre 3 m-ce. Mam też kilka znajomych, które rodziły przez cc i wszystkie bez wyjątku sobie chwalą, żadna też nie miała depresji (depresja zresztą może 'dopaść' kobietę po cc jak i sn).

Andziot, ja jeszcze prowadzę auto i pewnie tak będzie do końca ciąży.

Ale się nasprzątałam - nawet okna pomyłam, taka piękna pogoda.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:40   #1994
anula_81
Zakorzenienie

zjadlam i nei mam sily, bedzie drzemka...
Paulizia musimy nie myslec o tym fufu bo naprawde jak si ena tym skupimy podczas porodu, to pewnie sie zdarzy hihi, doczytalam, ze czujesz sie juz lepiej
moja mama czuje sie lepiej choc dalej krwawi i plami troche i slaba jest ale jak to moja niezniszczalna rodzicielka, sprzata wlasnie cala lazienke. bez komentarza...
Mary ja tez juz w duzej czesci mam spakowana torbe, troche mnie to przeraza szczerze powiedziawszy, bo to taki namacalny znak, ze to juz tuz...tuz....
Moria moze nie bedzie wyjcem tylko slodka, grzeczna krolewna spiaca calymi dniami i usmiechajaca sie po przebudzeniu zdarzaja sie takie dzieci czytalam w Jezyku Niemowlat
tez bede wyla przy kazdym porodzie forumowym, jeju jak fajnie, ze to juz tak niedlugooo!!! ide drzemac

bede wieczorkiem pewnie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:41   #1995
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

hej kobietki

dzieki dzieki za komplementy,

chcialam tylko napisac ze mlody znowu ma 38.8 i jade do rodzicow, i byc moze nie bedzie mnie caly jurzejszy dzien, bo musze jeszcze badania porobic i wieczorem wizyta, takze trzymajcie sie
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 16:57   #1996
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

melduje się spowrotem
spacerek zaliczony, lody kręcone z automatu wsiąknięte....i rossman zwiedzony
ogladałam te mini kosmetyki...pasty do zębów, żele pod prysznic itd. Fajna sprawa....mało miejca zajmują i starczą akurat na kilka dni jak będę robiła dzidziolkowe zakupy to siebie tez obkupię
a i jakas dziwna promocja dzisiaj w rossmanie...nie wiem od kiedy i do kiedy, ale warto wspomnieć...
jak się przyniesie stara zużytą baterie to dostaje się rabat na wszystkie produkty 10%
mama sobie kupowała nowa baterie i wzięła stara na wzór, dla pewności...i ochroniarz jej powiedział, ze jak ja zostawi to dostanie 10 % rabatu i rzeczywiście odliczony został rabat 10% od rachunku
przy wiekszych zakupach to sie opłaca

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

https://wizaz.pl/akcje/rossmann/rossmanniaczki/

ja z nowinkami a na wizazu reklama się aż świeci

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-03-23 o 16:52
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 17:00   #1997
enchantresss
Rozeznanie

Dziewczyny, mam pytanko. Czy to dobry pomysł żebym jutro z rana poszła do laboratorium zrobić sobie badania krew, mocz i obciążenie glukozą? Jutro zaczynam już 30sty tydzień i boję się, żeby przez to zamieszanie z lekarzem nie przegapić obowiązkowego badania.. I nie wiem co robić..

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 17:02   #1998
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
a i jakas dziwna promocja dzisiaj w rossmanie...nie wiem od kiedy i do kiedy, ale warto wspomnieć...
jak się przyniesie stara zużytą baterie to dostaje się rabat na wszystkie produkty 10%
mama sobie kupowała nowa baterie i wzięła stara na wzór, dla pewności...i ochroniarz jej powiedział, ze jak ja zostawi to dostanie 10 % rabatu i rzeczywiście odliczony został rabat 10% od rachunku
przy wiekszych zakupach to sie opłaca [COLOR="Silver"]
słyszałam o tej promocji w radio

Stary 2011-03-23, 17:04   #1999
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko. Czy to dobry pomysł żebym jutro z rana poszła do laboratorium zrobić sobie badania krew, mocz i obciążenie glukozą? Jutro zaczynam już 30sty tydzień i boję się, żeby przez to zamieszanie z lekarzem nie przegapić obowiązkowego badania.. I nie wiem co robić..
zrobić nie zaszkodzi już nie pamiętam w którym tygodniu trzeba glukozę robić
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 17:04   #2000
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Jak 30-ty tydzień to zdecydowanie najwyższy czas na obciążenie glukozą.
Na początek możesz zrobić z 50 g glukozy - ale jeśli wynik po godz. będzie powyżej 140 mg/dl to będziesz musiała powtórzyć test z 75 g. Możesz też od razu zrobić z 75 g. Zorientuj się czy w twoim labku trzeba mieć swoją glukozę czy dają. No i bezwzględnie na czczo musisz być.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
zrobić nie zaszkodzi już nie pamiętam w którym tygodniu trzeba glukozę robić
Zaleca się m-dzy 24 a 28 t.c.
Stary 2011-03-23, 17:06   #2001
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
ja bym poszła....zawsze na wizytę pójdziesz już z wynikami...a te badania nie są drogie....a i tak jak pójdziesz prywatnie to będziesz musiała zapłacić
może z glukozą się wstrzymaj bo nie wiadomo czy lekarz będzie chciał wynik po 50g czy po 75g...po co masz sie dwa razy słodzić ale to załatwisz w jeden dzień... od razu będą wyniki
Stary 2011-03-23, 17:06   #2002
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz iść prywatnie to i tak za badania zapłacisz więc moim zdaniem możesz zrobić już

Stary 2011-03-23, 17:08   #2003
enchantresss
Rozeznanie

dziękuję . no nic, w takim razie śmigam do apteki po pojemniczek na mocz i po glukozę, a jutro rano na badania. Jak myślicie, dużo zapłacę w labku? z 30zł? Bo się kompletnie nie orientuję

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 17:08   #2004
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
J No i bezwzględnie na czczo musisz być.[COLOR="Silver"]
przy 50gr nie trzeba być na czczo

Stary 2011-03-23, 17:09   #2005
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
przy 50gr nie trzeba być na czczo
Pierwsze słyszę
Stary 2011-03-23, 17:10   #2006
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
dziękuję . no nic, w takim razie śmigam do apteki po pojemniczek na mocz i po glukozę, a jutro rano na badania. Jak myślicie, dużo zapłacę w labku? z 30zł? Bo się kompletnie nie orientuję
powinna gdzieś mniej więcej taka kwota wyjść
Stary 2011-03-23, 17:13   #2007
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze słyszę
właśnie tak jest w zaleceniach, tylko mało kto o tym wie i przestrzega,
tak jak z tym nie chodzeniem między pomiarami ...

t0 50gr specjalnie dla ciężarnych jest zrobione,
normalnie każdemu robi się od razu 75gr

Stary 2011-03-23, 17:14   #2008
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dziewczyny a ja mam problem...
22 maja mam komunie w rodzinie...
podejrzewam, że rozpakowana to ja jeszcze nie będę...
i nie mam zupełnie pomysłu w co mogłabym się ubrać...
bo na komunie to raczej elegancko się powinno...
a szkoda mi kasy na eleganckie ciążowe ciuchy....na jeden raz....
i zupełnie nie wiem co wypada włożyć...
macie jakieś pomysły??
Stary 2011-03-23, 17:16   #2009
listopadowa80
Zakorzenienie

W pierwszej ciąży robiłam właśnie z 50 g i ginekolog kazała mi być na czczo.

Tutaj jakiś gin też sugeruje jednak bycie na czczo:
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ykul,4480.html

A tutaj z kolei napisane, że niekoniecznie http://parenting.pl/portal/teksty/te...azenia-glukoza

Ja osobiście poszłabym jednak na czczo

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
właśnie tak jest w zaleceniach, tylko mało kto o tym wie i przestrzega,
tak jak z tym nie chodzeniem między pomiarami ...

Ja przez godzinę po wypiciu miałam bezwzględnie siedzieć, a potem mogłam sobie wstać
Stary 2011-03-23, 17:20   #2010
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszej ciąży robiłam właśnie z 50 g i ginekolog kazała mi być na czczo.

Tutaj jakiś gin też sugeruje jednak bycie na czczo:
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ykul,4480.html

A tutaj z kolei napisane, że niekoniecznie http://parenting.pl/portal/teksty/te...azenia-glukoza

Ja osobiście poszłabym jednak na czczo

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Ja przez godzinę po wypiciu miałam bezwzględnie siedzieć, a potem mogłam sobie wstać
bo w laboratoriach robią zazwyczaj pomiar 2 lub 3 pkt i tam zawsze jest pomiar niby przed podaniem glukozy czyli na czczo, ale ogólnie wg standardów nie trzeba być na czczo ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości