|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
Chyba odwtrotnie. Jak masz bazę to po prostu wypinasz z niej fotelik za pomoca jednego przycisku i gotowe a jak masz sam fotelik to musisz go odpinać z pasów albo wyciągać samo dziecko.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#1742 | |
|
Rozeznanie
|
witam mamuśki
kurczę, ale sobie dziś pospałam przez tą zmianę czasu- jeszcze mi się organizm nie przestawił. Wstaję, a tu taka ładna pogoda się marnuje.Ogarnę zaraz w mieszkaniu i chyba się gdzieś pójdę przewietrzyć. Mąż mi się pochorował więc wczoraj nawet nigdzie nie wychodziliśmy. Cytat:
czyżby teraz dla odmiany ponowny wysyp chłopaków? ![]() Widzę, że jakaś kumulacja połówkowych w tym tygodniu- trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie że dasz radę Mi mój D mówił, że jak będzie na 100% dziewczynka to będzie się starał pomóc, no ale on cipki nigdy nie miał więc nie wie co i jak ![]() no a z siusiakiem sobie poradzi
|
|
|
|
|
#1744 |
|
Zadomowienie
|
A mój mąz wczoraj tak siedzi i myśli i nagle pyta który to dokładnie tydzień to mu mówię ze 25 i ze do końca jeszcze 15. Trochę się zdezorientowal bo mu wyszlo 40 a to nijak nie jest 9 miesiecy
Dzisiaj moze kupimy auto jak będzie dobre Mąż ma jechać ogladać i mam nadzieję że to będzie to bo bez samochodu to tragedia jest
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Się pochwalę, a co :P
http://szczescie88.fotosik.pl/
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie przejmujecie się wagą, najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy a do formy po porodzie się wróci
![]() Ja przytyłam z Filipem 17kg i wolno mi spadały kg ale po pół roku już miałam tylko 2kg więcej niż przed ciążą. Zajmowanie się dzieckiem to najlepsza dieta na świecie
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie bombki ze wstażeczek moja mamuśka też robi i jajka wielkanocne i kurczaczki tym samym sposobem. Podziwiam Cie bo ja próbowałam, ale nie mam cierpliwosci
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
jak mam siedziec w pracy by ten mój dziec mnie nie kopał? bo co sie do lapka pochyle to dostaje z półobrotu... powoli zstanawiam sie nad sensownością l4... moze juz bedzie trzeba pomyslec...
|
|
|
|
#1749 | ||||
|
Zadomowienie
|
Oliweczka1985 Kolina za połówkowe
![]() Cytat:
...Cytat:
Madziulka_17 gratulacje! Heh cudne, gdzie je upolowałaś? Cytat:
.Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
ja chwilowo nie mam internetu i korxystam z neta przez kom ale dzis jade do rodzicow to siade i wrzuce zdjecie brzuszka zeby sie pochwalic
a teraz lece obiadek zrobic i wypieknic sie
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z bazą czy bez fotelik jest tak samo bezpieczny Baza troche bardziej stabilizuje ale jak pasy są dobrze naciągnięte to czy tak czy tak to wszystko jedno. Baza to przede wszystkim wygoda, szczególnie na początku jak jeszcze nie ma się dobrze opracowanego systemu montowania pasami. My mieliśmy bazę do Maxi Cosi i bardzo ją sobie chwaliłam bo często jeździmy i fotelik się tylko wpina na klik klik i gotowe. Do drugiego fotelika przesiedliśmy się przed roczkiem więc jednak trochę się tego fotelika używa, a mieliśmy 0-9kg
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak mam jak siedzę przed laptopem Jak mój D się o tym dowiedział to, powiedział że siedzieć mogę, ale prosi mnie grzecznie abym nie leżała ( a często tak robiłam z wygody) z laptopem na kolanach bo jakieś fale z laptopa przechodzą czy coś i do tego oczywiście komórka jak najdalej brzucha i nie w kieszeni w np. bluzie.Ja tylko zadałam teściowej pytanie to co mają zrobić te baby które robią 8h dziennie przed komputerem bo mają taką robotę?! |
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
mój fotelik drugi dostał szybko, bo za duzy był i głowa mu już wystawałą, własciwie jak siedzial to miał juz drugi fotelik (7-8 mies.?). ale moje dziecko ciagle w gornych granicach siatki centylowej...
zaneta - teoretycznie powinni pracodawcy dawac robote by tego 4h nie przekraczac. ale ja nie dosc ze 8h w pracy to jeszcze z 2h w domu siedzie przy lapku wiec i tak promieniuje (tyle ze lezy na stole a nie kolanach). wg bhp do 4h wolno siedziec ciezarnym... Kobietom w ciąży zabrania się wykonywania prac przy obsłudze monitorów ekranowych powyżej 4 godzin na dobę. (Dz. U. Nr 114, poz. 545 - z dn. 10.09.96). Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-28 o 12:23 |
|
|
|
#1754 |
|
Zadomowienie
|
zmalowana - ty zdolniacho
![]() madziulka - gratki kolejny łobuz ![]() ja juz po wizycie wyniki w porzadku serduszko bilo 144 razy przytylam 0,5 kilo i lekarz powiedzial ze mam szlaban na słodycze,ziemniaki,makaro n,pieczywo białe..... moze najlepiej nic nie jesc a 0,5 kilo przez tydzien to nie duzo robilam dzis glukoze (mam cukrzyka w rodzinie i musze robic co miesiac ) toxo rubella ite inne w poniedzilaek z wynikami znowu.... a na porodowce tłum nie dalo sie przejsc wogole masakra ponad 20 kobiet + mezowie..... dowiedzialam sie ze SR kosztuje 500 zł i stwierdzilam ze decyduje sie na basen.....
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro we wcześniejszym poście puściłam link do sprzedawcy z allegro od którego kupiłam
|
|
|
|
#1756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko, że mój lekarz jeszcze nic nie mówił.
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak i tak nie jest dobrze ![]() Cytat:
Mi też Gin kazała odstawić słodycze, co prawda wagę mam prawidłową i prawidłowo przybieram, ale przyznałam się jej że jak mam ochotę na słodycze to sobie nie odmawiam, to powiedziała że prosi o ograniczenie, bo to nie oszukujmy się nie są nic warte kcal ![]() Ja też mam ochotę na basen |
||
|
|
|
#1758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Oliweczka kciuki za wizytę Ania_20 27 tydzień to już nie przelewki ![]() [QUOTE=Zmalowana;26005033]Mój Dzidziol chyba rozumiał, że w remont ma być grzeczny i dlatego się rzadko odzywał, a teraz daje mamusi popalić za wszystkie te dni :P [QUOTE] Nooo widzisz miał poprostu gorsze dni ![]() Zaneta to super, że mąż znalazł pracę, a tak sie martwiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
Super, że wszystko wporządku ![]() Dziubek za✂✂✂iste te śpochy Nerola nie doluj się Jesteś i tak baaardzo dzielna, więc do czerwca dasz radę Zobacz jeszcze tylko chwilka. Czas szybko leciJa nie wiem czy nie powinnam zadzwonić do ginekologa, bo od prau dni mi cały brzuch twrdnieje, taki napięty jest i mam wrażenie że szyjka jakby się "rozpulchniła". Wyczuwam ją, bo codziennie aplikuj,e luteinę i czuję, że jest inna. Nie wiem czy dzwonic czy nie? Tym bardziej, że miałam dziecko nisko i kazał pilnować... Kurcze doradźcie coś dziewczyny?
|
||
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Ojć też bym poszła na basen
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martwiłam się o mojego D i w sumie nadal martwię, bo zgodził się na ta pracę, aby coś w końcu robić i mieć pieniążki na życie, ale wiem że nie jest to praca którą chciałby wykonywać, mam nadzieję że chociaż atmosfera ludzi którzy tam pracują go bardziej przekona ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
natka - zamartwianie pogorszy sprawe wiec dzwoń
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam takie wiazne na szyi, odcinane pod biustem i na brzuszek taka falbanka więc jest luźne i pół brzuszka zakrywa. A to ze widać resztę to mam gdzieś w koncu nie mam się czego wstydzić
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:02 |
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Więc zadzwoniła, lekarz nie odbiera, napewno ma akurat dyżur w szpitalu, bo w gabinecie przyjmuje od 16, ale napisałam sms-a i czekam aż zadzwoni, zobaczymy co on powie
|
|
|
|
#1765 |
|
BAN stały
|
Natko lepiej zadzwoń.
Skurcze i twardnienia będą i to nieuniknione ale jak masz brzdaca nisko jak ja ,to napiera główką i może szyjka sie zaczać rozwierać. Póki co możesz zwiększyć Luteinę dopochwowo i do tego No-Spę. Taaa...czas leci ale ja juz nie mogę!!! Ja chyba za tydzień sobie pójdę do gina o ile będzie kasa.A musi być,więc i tak pójdę ![]() Zmalowana takie talenty się marnują!!! Sprzedawaj te swoje cudeńka!!! Ja kupię jak się ustabilizujemy finansowo
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego nie mozna do porodu się ogolić na zero??co w tym śmiesznego?
|
|
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
nerola chwilowo brak weny, a ta chwila już trochę trwa
![]() No właśnie dlaczego nie można?;> Przecież i tak w szpitalu golą..
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już zapisuję na liścieja po wizycie u lekarza wyniki super, bakterii w moczu nie ma oj rosnę i rosnę hahaciśnienie w normie, 115/70 no i lekarz taki szczęśliwy był i dumny z siebie, że dostrzegł tą żyłkę w serduszku małej na usg hahaha i skierował mnie do Rudy poprawiłam facetowi humor od rana nieźle nie? mówił, że widział kiedyś gdzieś w jakimś atlasie taką anomalię i że spotyka sie ją raz na ileś set przypadków ale nie spodziewał się, że mu się to uda zobaczyć, całe życie człowiek się uczy heh ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- dziewczyny na porodówce golą tylko wokół "dziurki" i obok odbytu wyżej nie heh
|
|
#1770 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wizyteCytat:
![]() Cytat:
1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. Ktoras z Was pisala tez ze zaczyna 27 tydz - to ostatni tydzien 6 miesiaca ![]() Natka ja bym nie lekcewazyla twardnien i napiec brzucha, u mnie na poczatku macica byla tylko napieta a pozniej przeszlo to w twardnienia i skurcze. Nie chce Cie straszyc bo byc moze (mam nadzieje) wszytsko sie uspokoi ale sprawdzic nie zaszkodzi. Ja z tego powodu lezalam w domu, pozniej w szpitalu i jade na Fenoterolu i Isoptinie tak jak Nerola eh
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

przez tą zmianę czasu- jeszcze mi się organizm nie przestawił. Wstaję, a tu taka ładna pogoda się marnuje.
czyżby teraz dla odmiany ponowny wysyp chłopaków? 

.
) no i o wiele wygodniej. Juz wszystkie opcje przemyślałam i nie wiem co robić 

moze najlepiej nic nie jesc a 0,5 kilo przez tydzien to nie duzo 
Jesteś i tak baaardzo dzielna, więc do czerwca dasz radę