Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-28, 11:27   #1741
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no to ja już kochana nie wiem jak to jest, bo mnie kobieta w sklepi mówiła że bez bazy jest wygodniej bo można fotelik z auta z dzieckiem wyjąć a jak się ma bazę to trzeba samo dziecko wyciągać
Chyba odwtrotnie. Jak masz bazę to po prostu wypinasz z niej fotelik za pomoca jednego przycisku i gotowe a jak masz sam fotelik to musisz go odpinać z pasów albo wyciągać samo dziecko.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:28   #1742
LadyInBlack2
Rozeznanie

witam mamuśki
kurczę, ale sobie dziś pospałam przez tą zmianę czasu- jeszcze mi się organizm nie przestawił. Wstaję, a tu taka ładna pogoda się marnuje.
Ogarnę zaraz w mieszkaniu i chyba się gdzieś pójdę przewietrzyć.
Mąż mi się pochorował więc wczoraj nawet nigdzie nie wychodziliśmy.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Melduję się po połówkowym
Z maleństwem wszystko ok, waży 468g

Będziemy mieli synka
czyżby teraz dla odmiany ponowny wysyp chłopaków?

Widzę, że jakaś kumulacja połówkowych w tym tygodniu- trzymam kciuki za wszystkie wizyty
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:28   #1743
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
dziubek - ta skórke na susiaku (napletek?) to tylko z polecenia lekarza naciagasz, inaczej mozna zrobic wiecej krzywdy niz pozytku. wiec sie nie martw. na kazdej wizycie pediatra bedzie monitorowal siusiaka wiec nie ma problemu. ja kiedys tez mialam stracha przed obsługa małego faceta ale jednak takie straszne to nie było. teraz boje sie dziewczynki ale skoro siebie potrafie obsługiwać to i dziecko, prawda?

Pewnie że dasz radę Mi mój D mówił, że jak będzie na 100% dziewczynka to będzie się starał pomóc, no ale on cipki nigdy nie miał więc nie wie co i jak no a z siusiakiem sobie poradzi przy dziewczynce z czasem dojrzewania chyba jest więcej "pracy" bo piersi rosną, miesiączka i ona zaczyna się wstydzić - wiem to po sobie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:37   #1744
margaret82
Zadomowienie

A mój mąz wczoraj tak siedzi i myśli i nagle pyta który to dokładnie tydzień to mu mówię ze 25 i ze do końca jeszcze 15. Trochę się zdezorientowal bo mu wyszlo 40 a to nijak nie jest 9 miesiecy No to mu wytłumaczyłam co i jak i uświadomiłam jeszcze że 37 tygodni to ciąża donoszona i ze już wtedy można rodzic to sie trochę przeraził, że to tylko 3 miesiace zostały Chyba się troche zaczyna bać czy sobie da rade z taką małą kruszynką bo u niego w rodzinie takich maluszków nie ma i nigdy nie trzymał chyba nawet narękach malutkiego dziecka I zawsze jak jest rozmowa o kompaniu czy przewijaniu to mówi ze ja będę to robić

Dzisiaj moze kupimy auto jak będzie dobre Mąż ma jechać ogladać i mam nadzieję że to będzie to bo bez samochodu to tragedia jest
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-03-28, 11:42   #1745
Zmalowana
Zakorzenienie

Się pochwalę, a co :P
http://szczescie88.fotosik.pl/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 11:56   #1746
youyou
Zakorzenienie

Dziewczyny nie przejmujecie się wagą, najważniejsze aby dzidziuś był zdrowy a do formy po porodzie się wróci
Ja przytyłam z Filipem 17kg i wolno mi spadały kg ale po pół roku już miałam tylko 2kg więcej niż przed ciążą.
Zajmowanie się dzieckiem to najlepsza dieta na świecie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:00   #1747
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ale cudeńka Aniołki po prostu boskie I tygrysek
Takie bombki ze wstażeczek moja mamuśka też robi i jajka wielkanocne i kurczaczki tym samym sposobem. Podziwiam Cie bo ja próbowałam, ale nie mam cierpliwosci
Stary 2011-03-28, 12:08   #1748
83monia
Zakorzenienie

jak mam siedziec w pracy by ten mój dziec mnie nie kopał? bo co sie do lapka pochyle to dostaje z półobrotu... powoli zstanawiam sie nad sensownością l4... moze juz bedzie trzeba pomyslec...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:15   #1749
DaKaro
Zadomowienie

Oliweczka1985 Kolina za połówkowe

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Jeśli uważacie że tyjecie za mało - na pewno jest wszystko dobrze. Najważniejsze co lekarz mówi, skoro w takim tyciu nie widzi nic niepokojącego to nie ma się czym przejmować. A już zwłaszcza opiniami towarzystwa - ja ostatnio od koleżanki usłyszałam że jak na ten tydzień to stanowczo za chuda jestem a na razie też mam dopiero +2 kg- wagę wyjściową.
Tak często bywa, że ludzie komentują. Ostatnio w pracy kobieta z którą nawet nie rozmawiam stwierdziła, że jakaś chuda jestem, dopiero jak fartuch odpięłam to ją zatkało. Niektórym się wydaje, że jak ciąża to powinnyśmy od razu wyglądać jak wieloryby, bo wtedy to ciąża na pewno zdrowa...

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
u teściów, ale na szczęście był tylko teśc, normalnie uwielbiam tego człowieka, jest jaki jest ale go uwielbiam, mojej zolzowatej teściowej na szczęscie nie było, moczyła d... na basenach

Madziulka_17 gratulacje!

Cytat:
chwalę się co kupiłam
Heh cudne, gdzie je upolowałaś?
Cytat:
no widzisz a ja się boję że nie będę umiała zadbać o klejnoty synka, kurcze nasłuchałam się o ściąganiu skórki żeby potem nie zarosła (ja się nie znam , mówiła mi to laska która ma synka ) i też jestem cała w strachu
To zależy od lekarza. Koleżanki synek niestety ma okropną stulejkę, lekarz w UK mówił, że nie ma potrzeby jej naciągać.
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Zdolniacha z Ciebie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:16   #1750
moniczka2123
Zadomowienie

ja chwilowo nie mam internetu i korxystam z neta przez kom ale dzis jade do rodzicow to siade i wrzuce zdjecie brzuszka zeby sie pochwalic a teraz lece obiadek zrobic i wypieknic sie

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:17   #1751
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Będziemy mieli synka
gratuluję siusiaka

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Wiem, ze bazy nie musze mieć, ale ja mam wrażenie że z baza jest bezpieczniej ( pewnie to tylko takie wrażenie ) no i o wiele wygodniej. Juz wszystkie opcje przemyślałam i nie wiem co robić Myslłąm, żeby kupic używany z baza ale tak jak mówisz nigdy nie ma pewnosci czy on jest bezpieczny. Myślałam o nowym ale cena takiego z baza mnie przeraża Ostatnio jestem na etapie przeglądanie ebay i zastanawiam się czy nie kupić nowego fotelika a używanej bazy Patrze na ebay i tak bazy wcale nie sa takie drogie

z bazą czy bez fotelik jest tak samo bezpieczny
Baza troche bardziej stabilizuje ale jak pasy są dobrze naciągnięte to czy tak czy tak to wszystko jedno. Baza to przede wszystkim wygoda, szczególnie na początku jak jeszcze nie ma się dobrze opracowanego systemu montowania pasami.

My mieliśmy bazę do Maxi Cosi i bardzo ją sobie chwaliłam bo często jeździmy i fotelik się tylko wpina na klik klik i gotowe.

Do drugiego fotelika przesiedliśmy się przed roczkiem więc jednak trochę się tego fotelika używa, a mieliśmy 0-9kg
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:19   #1752
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
jak mam siedziec w pracy by ten mój dziec mnie nie kopał? bo co sie do lapka pochyle to dostaje z półobrotu... powoli zstanawiam sie nad sensownością l4... moze juz bedzie trzeba pomyslec...

Ja też tak mam jak siedzę przed laptopem chce poklikać razem z Tobą Moja teściowa gdzieś była na kursie i tam mówili coś o kobietach w ciąży, że przed laptopem mogą siedzieć tylko 4h, a Broń Boże aby leżeć i laptopa mieć na kolanach Jak mój D się o tym dowiedział to, powiedział że siedzieć mogę, ale prosi mnie grzecznie abym nie leżała ( a często tak robiłam z wygody) z laptopem na kolanach bo jakieś fale z laptopa przechodzą czy coś i do tego oczywiście komórka jak najdalej brzucha i nie w kieszeni w np. bluzie.

Ja tylko zadałam teściowej pytanie to co mają zrobić te baby które robią 8h dziennie przed komputerem bo mają taką robotę?!

Stary 2011-03-28, 12:20   #1753
83monia
Zakorzenienie

mój fotelik drugi dostał szybko, bo za duzy był i głowa mu już wystawałą, własciwie jak siedzial to miał juz drugi fotelik (7-8 mies.?). ale moje dziecko ciagle w gornych granicach siatki centylowej...

zaneta - teoretycznie powinni pracodawcy dawac robote by tego 4h nie przekraczac. ale ja nie dosc ze 8h w pracy to jeszcze z 2h w domu siedzie przy lapku wiec i tak promieniuje (tyle ze lezy na stole a nie kolanach). wg bhp do 4h wolno siedziec ciezarnym...
Kobietom w ciąży zabrania się wykonywania prac przy obsłudze monitorów ekranowych powyżej 4 godzin na dobę. (Dz. U. Nr 114, poz. 545 - z dn. 10.09.96).

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-28 o 12:23
Stary 2011-03-28, 12:25   #1754
SweetAngel1984
Zadomowienie

zmalowana - ty zdolniacho

madziulka - gratki kolejny łobuz

ja juz po wizycie wyniki w porzadku serduszko bilo 144 razy przytylam 0,5 kilo i lekarz powiedzial ze mam szlaban na słodycze,ziemniaki,makaro n,pieczywo białe..... moze najlepiej nic nie jesc a 0,5 kilo przez tydzien to nie duzo dzis musze wiec zrobic pozegnanie z ciastkami i pochlonac cala ostatnia paczke

robilam dzis glukoze (mam cukrzyka w rodzinie i musze robic co miesiac ) toxo rubella ite inne w poniedzilaek z wynikami znowu....

a na porodowce tłum nie dalo sie przejsc wogole masakra ponad 20 kobiet + mezowie.....

dowiedzialam sie ze SR kosztuje 500 zł i stwierdzilam ze decyduje sie na basen.....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:26   #1755
dziubek79
Zakorzenienie

DaKaro we wcześniejszym poście puściłam link do sprzedawcy z allegro od którego kupiłam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:33   #1756
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie wyniki w porzadku serduszko bilo 144 razy przytylam 0,5 kilo i lekarz powiedzial ze mam szlaban na słodycze,ziemniaki,makaro n,pieczywo białe..... moze najlepiej nic nie jesc a 0,5 kilo przez tydzien to nie duzo dzis musze wiec zrobic pozegnanie z ciastkami i pochlonac cala ostatnia paczke
Super, że wizyta ok. U mnie pół kilo w tydzień to norma teraz Tylko, że mój lekarz jeszcze nic nie mówił.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:37   #1757
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
mój fotelik drugi dostał szybko, bo za duzy był i głowa mu już wystawałą, własciwie jak siedzial to miał juz drugi fotelik (7-8 mies.?). ale moje dziecko ciagle w gornych granicach siatki centylowej...

zaneta - teoretycznie powinni pracodawcy dawac robote by tego 4h nie przekraczac. ale ja nie dosc ze 8h w pracy to jeszcze z 2h w domu siedzie przy lapku wiec i tak promieniuje (tyle ze lezy na stole a nie kolanach). wg bhp do 4h wolno siedziec ciezarnym...
Kobietom w ciąży zabrania się wykonywania prac przy obsłudze monitorów ekranowych powyżej 4 godzin na dobę. (Dz. U. Nr 114, poz. 545 - z dn. 10.09.96).
No wiem wiem, a co z babami które pracują w sklepie i kasę mają jako monitor od komputera? fakt nie raz nie stoisz przy tej kasie 8h, ale nie raz faktycznie jak jest ruch to tylko odchodzisz aby iść do wc :| ale znowu nie stoisz przy kasie to stoisz 8 h i robisz coś w sklepie i samo stanie jest męczące i też źle wpływa i tak i tak nie jest dobrze

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zmalowana - ty zdolniacho

madziulka - gratki kolejny łobuz

robilam dzis glukoze (mam cukrzyka w rodzinie i musze robic co miesiac ) toxo rubella ite inne w poniedzilaek z wynikami znowu....

a na porodowce tłum nie dalo sie przejsc wogole masakra ponad 20 kobiet + mezowie.....

dowiedzialam sie ze SR kosztuje 500 zł i stwierdzilam ze decyduje sie na basen.....

Mi też Gin kazała odstawić słodycze, co prawda wagę mam prawidłową i prawidłowo przybieram, ale przyznałam się jej że jak mam ochotę na słodycze to sobie nie odmawiam, to powiedziała że prosi o ograniczenie, bo to nie oszukujmy się nie są nic warte kcal

Ja też mam ochotę na basen w jakim stroju pływasz?

Stary 2011-03-28, 12:42   #1758
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
DaKaro we wcześniejszym poście puściłam link do sprzedawcy z allegro od którego kupiłam
Już znalazłam, boskie wzory.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:43   #1759
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Oliweczka kciuki za wizytę

Ania_20 27 tydzień to już nie przelewki

[QUOTE=Zmalowana;26005033]Mój Dzidziol chyba rozumiał, że w remont ma być grzeczny i dlatego się rzadko odzywał, a teraz daje mamusi popalić za wszystkie te dni :P
[QUOTE]

Nooo widzisz miał poprostu gorsze dni

Zaneta to super, że mąż znalazł pracę, a tak sie martwiłaś

Cytat:
Dziewczyny na jaki fotelik się decydujecie ?? Wiem ze najlepsze są Maxi Cosi, ale cena za nowy to w granicach 400/500zł . I to sam fotelik bez bazy Bo za taki to trzeba z 1000zł dać Patrzyłam na uzywane, ale ceny takiego w miare porządnego też nie jest niska a z baza to trzeba minimum 700zł dać
My zdecydowaliśmy się na Maxi cosi Pebble (0-13kg), bo jak w sklepie oglądaliśmy to wygląda na najsolidniejszy, dobrze wykonany i najważniejsze bezpieczny. Dużo jezdzę samochodem więc na foteliku nie ma co oszczędzać. A nad bazą się jeszcze zastanawiamy, bo w aucie trzeba mieć isofix, Tż napewno ma ale ja muszę ze swoim podjechać do salonu Opla, żeby sprawdzili, jesli będę miała to tez pewnie kupimy a jak nie bede miala to zrezygnujemy, bo głównie ja bede jeżdziła z dzieckiem.

Cytat:
Dzień dobry

Będziemy mieli synka
Gratulacje SynkaSuper, że wszystko wporządku

Dziubek za✂✂✂iste te śpochy

Nerola nie doluj się Jesteś i tak baaardzo dzielna, więc do czerwca dasz radę Zobacz jeszcze tylko chwilka. Czas szybko leci

Ja nie wiem czy nie powinnam zadzwonić do ginekologa, bo od prau dni mi cały brzuch twrdnieje, taki napięty jest i mam wrażenie że szyjka jakby się "rozpulchniła". Wyczuwam ją, bo codziennie aplikuj,e luteinę i czuję, że jest inna. Nie wiem czy dzwonic czy nie? Tym bardziej, że miałam dziecko nisko i kazał pilnować... Kurcze doradźcie coś dziewczyny?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 12:46   #1760
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja też mam ochotę na basen w jakim stroju pływasz?
Ojć też bym poszła na basen My na początku ciąży chodziliśmy regularnie, ale potem a to choroba, a to D zerwał wiązadła w kolanie, a to znowu coś i nie było jak iść Ale teraz jak kupimy auto to na bank będziemy chodzić przynajmniej raz w tygodniu bo to i dla mnie bedzie dobre i dla D na tą nogę. A na basen kupiłam sobie tankini i dół od kostiumu zakładam
Stary 2011-03-28, 12:50   #1761
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Zaneta to super, że mąż znalazł pracę, a tak sie martwiłaś

Ja nie wiem czy nie powinnam zadzwonić do ginekologa, bo od prau dni mi cały brzuch twrdnieje, taki napięty jest i mam wrażenie że szyjka jakby się "rozpulchniła". Wyczuwam ją, bo codziennie aplikuj,e luteinę i czuję, że jest inna. Nie wiem czy dzwonic czy nie? Tym bardziej, że miałam dziecko nisko i kazał pilnować... Kurcze doradźcie coś dziewczyny?
Mi moja Gin powiedziała, że jeżeli będzie mi twardniał brzuch mam wziąć no spe do 2 x dziennie. Zadzwonić pewnie że możesz nic nie stracisz a zyskasz wiadomość i będziesz bardziej spokojna
Martwiłam się o mojego D i w sumie nadal martwię, bo zgodził się na ta pracę, aby coś w końcu robić i mieć pieniążki na życie, ale wiem że nie jest to praca którą chciałby wykonywać, mam nadzieję że chociaż atmosfera ludzi którzy tam pracują go bardziej przekona

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Ojć też bym poszła na basen My na początku ciąży chodziliśmy regularnie, ale potem a to choroba, a to D zerwał wiązadła w kolanie, a to znowu coś i nie było jak iść Ale teraz jak kupimy auto to na bank będziemy chodzić przynajmniej raz w tygodniu bo to i dla mnie bedzie dobre i dla D na tą nogę. A na basen kupiłam sobie tankini i dół od kostiumu zakładam
I te Tankini zakrywa CI brzuch? Patrzę na allegro to modelki mają same płaskie brzuchy

Stary 2011-03-28, 12:53   #1762
83monia
Zakorzenienie

natka - zamartwianie pogorszy sprawe wiec dzwoń

Stary 2011-03-28, 13:00   #1763
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
I te Tankini zakrywa CI brzuch? Patrzę na allegro to modelki mają same płaskie brzuchy
W tej chwili już nie Ja mam takie wiazne na szyi, odcinane pod biustem i na brzuszek taka falbanka więc jest luźne i pół brzuszka zakrywa. A to ze widać resztę to mam gdzieś w koncu nie mam się czego wstydzić

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2011-03-28 o 13:02
Stary 2011-03-28, 13:08   #1764
Natka_
Zakorzenienie

Więc zadzwoniła, lekarz nie odbiera, napewno ma akurat dyżur w szpitalu, bo w gabinecie przyjmuje od 16, ale napisałam sms-a i czekam aż zadzwoni, zobaczymy co on powie
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:11   #1765
nerola
BAN stały

Natko lepiej zadzwoń.
Skurcze i twardnienia będą i to nieuniknione ale jak masz brzdaca nisko jak ja ,to napiera główką i może szyjka sie zaczać rozwierać.
Póki co możesz zwiększyć Luteinę dopochwowo i do tego No-Spę.

Taaa...czas leci ale ja juz nie mogę!!!

Ja chyba za tydzień sobie pójdę do gina o ile będzie kasa.A musi być,więc i tak pójdę

Zmalowana takie talenty się marnują!!!
Sprzedawaj te swoje cudeńka!!!
Ja kupię jak się ustabilizujemy finansowo
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:11   #1766
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Więc zadzwoniła, lekarz nie odbiera, napewno ma akurat dyżur w szpitalu, bo w gabinecie przyjmuje od 16, ale napisałam sms-a i czekam aż zadzwoni, zobaczymy co on powie
I dobrze, lepiej się poradzic W takiej sytuacji lepiej dmuchać na zimne
Stary 2011-03-28, 13:18   #1767
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
kochane kupiłam na all, cena za sztukę 17,50 zł
od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/hit-smieszne-spioc...525922098.html

nie no mój też już powoli uświadamiany, że będzie musiał pomagać ale to takie trochę ryzyko bo albo mi jakiś wzorek walnie albo tak jak mąż kumpeli wygoli ją przed porodem na zero , mówiła że miały ubaw położne na porodówce jak zobaczyły a ona na to że to męża robota bo ona już przy skurczach co 5 minut się dała ogolić

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

no to mnie uspokoiłaś , dziękuję
Może i głupie, ale muszę a dlaczego nie mozna do porodu się ogolić na zero??co w tym śmiesznego?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:18   #1768
Zmalowana
Zakorzenienie

nerola chwilowo brak weny, a ta chwila już trochę trwa

No właśnie dlaczego nie można?;> Przecież i tak w szpitalu golą..

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:22   #1769
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Będziemy mieli synka
już zapisuję na liście

ja po wizycie u lekarza
wyniki super, bakterii w moczu nie ma toxo ujemne, do tego od ostatniej wizyty plus 2,800 kg oj rosnę i rosnę haha
ciśnienie w normie, 115/70 no i lekarz taki szczęśliwy był i dumny z siebie, że dostrzegł tą żyłkę w serduszku małej na usg hahaha i skierował mnie do Rudy
poprawiłam facetowi humor od rana nieźle nie?
mówił, że widział kiedyś gdzieś w jakimś atlasie taką anomalię i że spotyka sie ją raz na ileś set przypadków ale nie spodziewał się, że mu się to uda zobaczyć, całe życie człowiek się uczy heh

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

dziewczyny na porodówce golą tylko wokół "dziurki" i obok odbytu wyżej nie heh

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-28, 13:25   #1770
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Powiedzcie mi kochane, dostałam jakiś lek panaceum czy coś takiego czy panacitf ( nie umiem przeczytać ) jakiś czopek do pochwowy , na zapalenie które u mnie wyczaiła i nie wiem co to za nazwa
Pewnie chodzi o Pimafucin globulki, jest ich 3 lub 6 w opakowaniu, ja tez to mialam na grzybka.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Leże w łózku, mąż przyniósł kawe, robi śniadanko, ale zaraz wyskakuje, trzeba odpalić kosiarkę, wypucować się i o 12.40 prosimy skromnie o kciuki!!! juz się nie mogę doczekać
Odezwe się po wizycie buuuuziaki
odpalic kosiarke dobre hehe
za wizyte

Cytat:

Będziemy mieli synka
Gratulacje siusiaczka

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie pochwalic ze my dzis zaczynamy 23 tydzien tylko zglupialam calkiem i nie eiem czy to jeszcze 5 miesiac czy juz 6 jak to jest? a co do tycia to ja mam 1,5 kg na plusie
Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"
1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

Ktoras z Was pisala tez ze zaczyna 27 tydz - to ostatni tydzien 6 miesiaca

Natka ja bym nie lekcewazyla twardnien i napiec brzucha, u mnie na poczatku macica byla tylko napieta a pozniej przeszlo to w twardnienia i skurcze. Nie chce Cie straszyc bo byc moze (mam nadzieje) wszytsko sie uspokoi ale sprawdzic nie zaszkodzi. Ja z tego powodu lezalam w domu, pozniej w szpitalu i jade na Fenoterolu i Isoptinie tak jak Nerola eh

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości