|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------
Cytat:
he he no właśnie brakuje nazwy miasta na stronie internetowej ale to moze coś z moim kompem nie tak sie dzieje ale w Warszawie jest ta ulica wiec wnioskuję że to Wawa
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-29 o 12:24 |
|
|
|
|
#4472 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
![]() Cytat:
do księdza w maju musimy iść no i nauki machnąć w międzyczasie a resztę to tak w okolicach jesieni najwcześniej)No ale jak dla mnie to zrozumiałe ze faceci mogą się bardzo nie chcieć angażować, taka ich natura z reguły (są małe wyjątki ) Cytat:
![]() jutro będzie 3 z przodu Cytat:
ja też raczej moją zostawię do ślubu myślałam przez chwilę o zapuszczeniu ale bez grzywki to jak nie ja ![]() mam nadzieję ze nie będzie ona problemem w wyczarowaniu jakiejś fajnej fryzury Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeśli by któraś faktycznie myślała ze jej TŻ jest jakiś okropny to byłaby męczennicą prawdziwą planując z nim wziąć ślub zamiast uciekać gdzie pieprze rośnie Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
co do wódki choć i tak my jako Państwo młodzi będziemy pić wodę tylko w butelce po wódce to wybraliśmy Pana Tadeusza a czemu oto czynniki przekonujące:
1. nie będzie etykiet na wódkę bo butelka sama w sobie jest ladna i nie trzeba dodtkowych przyozdabiaczy - które nie są w naszym guście 2. najlepsza na wesela - brak lub minimalny kac "po"- oczywiście podobno bo ja po alkoholu to robię się jak buraczek i mi brzuszek robi sie 2x większy wiec nie pijam w ogóle
|
#4475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jest dosyć droga jak na wesele dlatego też planujemy kupić Gorzką Żołądkową De LUX (dużo osób z naszego grona ją preferuje). Chyba że gdzieś w promocji będzie coś fajnego...
Edytowane przez jagodzia133 Czas edycji: 2011-03-29 o 12:26 |
||
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie tak szczerze to wiele zależy od tego gdzie się kupuje. Prosta sytuacja na sylwestra mój tata kupił 1l finlandi w tesco w jakiejś promocji. Wszystko było ok dobra wódka. Jego kolega kupił w tym samym sklepie jakieś 2 tyg później i mówił że się pić nie dało nie było to zdanie jednej osoby tylko wszystkich którzy byli u niego na imieninach. Bo prawda jest taka że są kombinacje na alkoholach w hurtowniach i też na to trzeba uważać.
|
#4477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chyba, że masz uzgodnione jakieś inne warunki). Cytat:
spokojnego lotu i do przeczytania z UK![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4478 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki,
czy któraś z Warszawianek miałaby ochotę wybrac się ze mną w ten czwartek na warsztaty z makijażu? Obok metra Imielin, szkolenie od 17 do 20. Koleżanka mi odpadła i nie mam z kim iśc:-( można nauczyć się :makijażu dziennego (biznesowego) Oprócz tego: •Wybór makijażu w zależności od typu urody – dobór kosmetyków – właściwa pielęgnacja skóry i więcej •Bezpłatna konsultacja w zakresie doboru kosmetyków pielęgnacyjnych Ktoś chętny? ;-) Edytowane przez Seagirl Czas edycji: 2011-03-29 o 12:36 |
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
tematem alko to się nie zajmujemy, bo szczerze mówiąc nie mamy pojęcia ile i gdzie kupić. rodzice ogarną ten temat- taka była nasza wspólna decyzja.niech oni na spokojnie policzą co i jak, bo robili już jakieś większe imprezy (chrzciny, komunie, 18-stki) i najlepiej będą wiedzieli co i jak. co najwyżej możemy im zasugerować nazwę, ale jakoś upierać się przy swojej tez nie będziemy, bo i tak pierwszego dnia nie zamierzamy pić. ważne, żeby gościom smakowała- więc my skupimy sie na jej słodzeniu
![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
a możesz coś więcej o tym powiedzieć? jest ten kurs później jakoś?
|
|
|
|
|
#4480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetneCytat:
Słyszalam tez duzo pozytywnych opini własnie o Gorzkiej Zoładkowej De LUXe, co Wy tu tez potwierdzacie, więc sama juz nie wiem, do barku myslimy o ginie, johnnym walkerze, winie i martini |
||
|
|
|
#4481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podejrzewam że już inne terminy są zajęte;-( |
|
|
|
|
#4482 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę miała coś ok 120 gości, więc butelek by mi wyszło 240 (licząc 0.5l na osobę na dzień) więc pewnie kupimy 250, bo w poniedziałek będą pewnie kolejne poprawiny i wtedy to My- jako młode małżeństwo w końcu będziemy mogli sobie wypić . Cytat:
No tak, nie liczy się mi do stażu pracy. Dlatego wolę iść pracować choćby w Mc'Donaldzie bo tam dostanę umowę i przynajmniej staż pracy będzie... A kasa pewnie ta sama jak nie większa (w tym biurze na pół etatu bym była tylko- 4 godziny dziennie)...
|
|
|
#4483 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak to szyją raczej w salonach tylko swoje projekty. Cytat:
Ja mam jakiś uraz do tej nazwy grago, gdzie się nie obejrzę, to coś się tak nazywa (a to sklep, a to sala weselna w Mełgwi, na którą już z TŻem mamy uczulenie , a teraz jeszcze fryzjer..) więc ja chyba nie pójdę do grago dla samej niechęci do nazwy ![]() ![]() To będziemy się nawzajem wspierać i mówić sobie o tym, czego się w jakim salonie dowiedziałyśmy, będzie nam łatwiej ![]() Cytat:
Też o tej Żołądkowej słyszałam same dobre opinie A jeszcze jak duży rabat dostaniecie, to się nie ma co zastanawiać ![]() A tak poza tym ja się na wódkach mało znam, chociaż zawsze smakowały mi smakowe Finlandie, no i absolutnie fantastyczna jest Luskusowa Dzika Jeżyna No, ale na wesele tego nie kupię ![]() Podejrzewam, że u nas też albo Żołądkowa de Luxe albo Pana Tadka ![]() Skoro Wam się ta nazwa podoba, to w takim razie zapisuję ją sobie i wykorzystam przy tworzeniu następnej części Dziękuję za pochwały Lubię sobie tak czasem porymować, na urodziny i różne inne okazje często układam wierszyki okolicznościowe, więc nie jest to dla mnie duży problem wymyślać takie jednolinijkowce
|
|
#4484 |
|
Zadomowienie
|
ewika19 tylko w maku masz prace na zmiany
czego ja osobiście nie lubie i nie wybrałabym pracy zmianowej więc musisz sie zastanowić czy zmiany Ci odpowiadaja i czasem nocki rzecz jasna. nie zalamuj się na początku zdarzają sie osoby które czują "władzę" nad Nowymi ale też moze szybko sie okazać ze to ty ich niedługo będziesz miała w garści ale jesli nie masz umowy to w sumie nie warto sobie zawracać tym głowy - puszczaj CV dalej do biura - widze po moich kolezankach które nie od razu pracowały w biurze tylko np w sklepach ze miały ogromy problem z dostaniem sie do pracy biurowej- zreszta do tej pory maja . Najlepiej od razu składac Cv do biura. Wiec uwierz w swoje moce i szukaj dalej - zycze powodzenia
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-29 o 13:02 |
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wszystko co wymieniłaś ma jedna i tą samą właścicielkę. i daltego wszędzie grago
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
ja piłam kiedyś Bolsa i normalnie walił paliwem, ropę było czuć jak nic feee
ja zapraszam 130 osób liczę po 0.5l na głowę. Na drugi dzień mam nie takie tradycyjne poprawiny ale taki obiad z 3-4h a może i dłużej dla ok.50-60 osób z muzyką własną bez zespołu i dlatego na drug dzień planuję dosłownie kilka butelek wódki i wina, bo większość będzie miała ponad 100km do domu dużo osób będzie prowadzących itd. a część raczej nie pije no na weselu sobie nie odmówią ale na poprawinach to już mało kto będzie pił.
|
#4487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jednak skoro mi ta wódka smakuje jako jedyna, inni też sobie ją chwalą więc ją wybierzemy. Pić będziemy dopiero w poniedziałek- rodzice od TŻa do nas przyjadą, jego siostra z chłopakiem, no i moi rodzice oraz moja siostra będą. W takim zacnym gronie na pewno sobie wypijemy gdy już będzie po wszystkich stresach . Cytat:
. Rozmawiałam z dziewczyną studiującą zaocznie (tak jak ja) która pracuje tam 4 lata już i mówiła, że nigdy nie miała problemu np. z wolnymi weekendami. Jeszcze mogę iść (także w ostateczności) za telemarketerkę, jednak tam podobno 3 miesiące wytrzymasz i ani dnia dłużej gdyż kierowniczka jest taka okropna Jednak moja kuzynka która tam pracowała zarabiała 2500zł miesięcznie, więc jak dla mnie bardzo kusząca propozycja choćby na miesiąc . Ale ja jestem osobą która nienawidzi rozmawiać przez telefon, a poza tym to ja chyba nie umiem lać wody, a tam to jest podstawą...
|
|
|
#4488 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a wy co sadzicie na etykietach na wódkę? i zawieszkach? Osobiście nie popieram ale jestem ciekawa co wy uwazacie o tym
![]() 438 dni <jupi>
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-29 o 13:15 |
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
ja uważam to za zbędny wydatek i tak w sumie nikt na to nie patrzy. My jedynie kupimy etykietę na naszą butelkę żeby się komuś nie pomyliła nasza woda z %%%
|
#4490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nasza może obwiąże jakąs wstązką żeby sie wyrózniała mam nadzieje ze nikt nie wpadnie na pomysł żeby Nam np wymienić na butelkę z wódką nasza butelczyne z woda he he
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2011-03-29 o 13:25 |
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Ja się nie zamierzam upić ale nie wiedziałam że się pije wodę. |
||
|
|
|
#4492 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na imprezie jest z drugim fotografem (mężem). Zdjęcia też robi ciekawe i ma wiele pomysłów.Jeżeli chodzi o muzykę, to będziemy mieli DJ'a. cudne! Ja na razie jestem na etapie zapuszczania włosów. Ciężko mi to idzie, ponieważ od 8 klasy podstawówki nosiłam krótkie fryzurki. A że TŻ podobają się dłuższe to chcę mu zrobić przyjemność i mieć ładną fryzurkę z ciut dłuższymi włoskami. Na szczęście najgorszy etap mam już za sobą, bo mogę zrobić już kucyk takie małe działanie na moją podświadomość ![]() Cytat:
Na razie ograniczam sobie jedzonko, by żołądek przygotować na jakąś dietę. Może jakąś możecie polecić? Cytat:
![]() wreszcie wyczaiłam jak się wprowadza wielocytowanie ![]()
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4495 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak coś próbuję wytłumaczyć to się kłótnia zaczyna... dla mnie takie zachowanie jest chore...co do nazwy kolejnego wątku jestem jak najbardziej na "tak" ![]() Cytat:
Cytat:
Gorzka na samą myśl o niej robi mi sie niedobrze ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4496 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie dziś dopadła @. pół dnia przeleżałam....tabletka jeszcze działa więc jestem w stanie siedzieć przy kompie i do Was coś napisać. Cytat:
![]() Cytat:
Tak pomaga. Teraz mamy zastój, bo wszystkie najważniejsze rzeczy mamy pozałatwiane. Ale do tej pory TŻ sam się we wszystko angażował, ponaglał, że musimy szukać zespołu, umówić się z nim itd. Póki co ja siedząc na wizażu, lub przeglądają ciekawe stronki zapiszą sobie suknie slubna, zaproszenie, fryzurę itd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super! jestem ZA
|
|||||
|
|
|
#4497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/zawieszki-etykiety...526548528.html
|
|
|
#4498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo oczy by ci się robiły malutkie i jak by to wyglądało powiedz... masakra Cytat:
schudłąm 7kg w ciągu 18 dni ![]() tylko radzę nie skracać fazy nuer 1 bo wtedy się najwięcej chudnie. Faza numer jeden powinna trwać 2 tyg. i tego się trzymaj i podstawa 2 litry płynów ja piję 1,5 litrowa wodę niegazowaną plus herbatę zielona i czerwoną
|
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wódce będziemy mieć zawieszki, które sama zrobię,a które będą pasować do zaproszeń i winietek ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4500 | |||
|
Podróżniczka
|
Witam
Mam dzisiaj dobry dzień Więc powysyłam trochę pozytywnej energii w internet Właśnie wróciłam z zakupów Poprawiłam sobie humor i od razu mi lepiej Nawet TŻ nie wyzywał, że wydałam za dużo kasy Czasem takie zakupowe szaleństwo jest potrzebne ![]() Cytat:
Co do wódki to my będziemy mieli Pałacową Palace Vodka, ma bardzo fajną butelkę (choć nie o to tu chodzi ) jest dość tania, rodzina lubi i nie ma się po niej okropnego kacora ![]() My nie będziemy pić na weselu, jedynie za własne zdrowie i tyle. A o zwyczaju posiadania butelki napełnionej wodą nie słyszałam (?) Myślę, że będziemy z TŻtem popijać wino jeśli ktoś będzie chciał się z nami napić. Nalepek na wódkę nie będzie - szkoda pieniędzy, chociaż osobiście mi się podobają Cytat:
![]() Cytat:
Właściwie nie siedzi ze mną i nie przegląda stron ślubnych, nie szuka żadnych inspiracji . Co ciekawego znajdę to dzielę się tym z nim, a on zgadza się ze mną lub nie i razem podejmujemy decyzje. Sam w każdym razie nie wykazuje inicjatywy i szczerze mówiąc mi to nie przeszkadza. Jeśli chodzi o jakieś strategiczne rzeczy typu sala, zespół, fotograf i kamerzysta to dzielnie uczestniczył w poszukiwaniach i angażował się. Bez słowa jeździł na spotkania itd. To mi wystarcza.Dziewczyny nie przejmujcie się swoimi TŻtami. Wyobraźcie sobie co by było gdyby przeginali w drugą stronę ? Jeśli sami chcieliby decydować o wszystkim. Wiecznie byłyby kłótnie, więc czasem łatwiej i wygodniej podstawić coś TŻtowi jedynie do "akceptacji" I cieszyć się nimi takimi jacy są
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-03-29 o 14:11 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

Jeszcze sie ni rozglądałam za fryzjerem ale te fryzurki mnie zachęciły 

a później ma do mnie pretensję jak go opier***** jak idzie do znajomych na posiadówe na wszystko ma czas tylko nie na to co potrzeba
do księdza w maju musimy iść no i nauki machnąć w międzyczasie a resztę to tak w okolicach jesieni najwcześniej)
(są małe wyjątki
)

śnił mi się pogrzeb mojej mamy

18.08.2010 - zaręczyny
(chyba, że masz uzgodnione jakieś inne warunki). 

Lubię sobie tak czasem porymować, na urodziny i różne inne okazje często układam wierszyki okolicznościowe, więc nie jest to dla mnie duży problem wymyślać takie jednolinijkowce
ja zapraszam 130 osób liczę po 0.5l na głowę. Na drugi dzień mam nie takie tradycyjne poprawiny ale taki obiad z 3-4h a może i dłużej dla ok.50-60 osób z muzyką własną bez zespołu i dlatego na drug dzień planuję dosłownie kilka butelek wódki i wina, bo większość będzie miała ponad 100km do domu dużo osób będzie prowadzących itd. a część raczej nie pije no na weselu sobie nie odmówią ale na poprawinach to już mało kto będzie pił.
jak coś próbuję wytłumaczyć to się kłótnia zaczyna... dla mnie takie zachowanie jest chore...
a brzuch boli nadal.