|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Taką mam nadzieję, tylko omija mnie szykowanie całej wyprawki... strasznie na to czekałam, a teraz to mój mąż z mamą jeździ i kupuje wszystko dla Zosi i dla mnie
Nawet Mu to wychodzi, a ja leżę i oglądam wszystko co kupują
|
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olek tez jest jak burza i wszedzie go pelno, jak widac wyczerpuje akumulatory do zera i potrzebuje czasu zeby je naladowac ![]() Mango jak "ladnie" to sie ciesz ![]() Matallewar brzusio w szpic Ci wyrosl |
|
|
|
|
#3333 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy to może moje wnętrzności ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja w ogóle jestem anty jeśli chodzi o typowe imprezy Ostatni raz byłam na takowej może z 10 lat temu. Co innego spotkanie w gronie znajomych w jakimś pubie/w domu przy piwku, czy dobrym jedzeniu. Na takie imprezy to ja mogę chodzić ![]() Cytat:
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
To jeszcze ja się do wieku mam dopiszę. Pierwszą córę urodziłam w 2001, po 3 latach małżeństwa, mając 25 lat, a teraz w 2011 drugą, mając oczywiście 35 lat (kończę w listopadzie), więc i zaliczyłam w miarę wczesne i zaliczę późne macierzyństwo. Inaczej podchodziłam do pierwszej ciąży, inaczej do drugiej. Na pierwszą namawiał mnie mąż, do drugiej ja dążyłam, a ślubny czekał kiedy dam znać
W okresie tych 10 lat odchowałam dzieciaczka, skończyłam dwie podyplomówki, 2 lata temu rozpoczęłąm swoją działalność i teraz spokojnie podchodzę do drugiej ciąży. Różnica między dziewczynkami wiadomo, będzie spora, ale jak każda z nas, ja podjęłam taką decyzję i nie żałuję ![]() Chociaż czuję się o wiele gorzej niż w pierwszej ciąży . Wtedy w 9-tym miesiącu stałam jeszcze na drabinie i pomagałam ślubnemu w mocowaniu sufitu podwieszanego, a teraz postoję lub posiedzę 2-3 godziny i cały dzień umieram. Poruszam się tylko po piętrze domu, do piwnicy schodzę, kiedy zawożę córkę do szkoły, zakupy robi ślubny w weekendy, bo tylko wtedy jest w domu, chleb i wędlinę na bieżąco kupuje mi mama, pranie wstawia mi babcia albo mama, a ja zdycham, ale jak leżę to mogę góry przenosić. Boli mnie cały pas biodrowy, krocze mam spuchnięte, brzuch wielki, a przytyłam tylko 5,8 kg (na dzień dzisiejszy rano). Czekam z utęsknieniem na rozwiązanie, mam nisko schodzące łożysko, co prawda podniosło się od pierwszego mierzenia, ale i tak mam przykaz leżenia, a chciałabym tyle zrobić , w piątek wizyta to dowiem się więcej.
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-03-29 o 11:14 |
|
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
Mój lekarz dał mi taką karteczkę, na której muszę zapisywać dziesiąty ruch małej od godz.9-21, jak śpi za długo, to naprawdę straszny stres dla mnie, bo lekarz powiedział, że jeśli mała mało się rusza, to trzeba jechać na izbę, ale jak się budzi to nadrabia wszystko
)
|
|
|
|
#3337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja w ogóle jestem anty jeśli chodzi o typowe imprezy Ostatni raz byłam na takowej może z 10 lat temu. Co innego spotkanie w gronie znajomych w jakimś pubie/w domu przy piwku, czy dobrym jedzeniu. Na takie imprezy to ja mogę chodzić ![]() Cytat:
Mattal, brzusio już pokaźny
|
|
#3338 | ||
|
Moderatoreska
|
nie mam jeszcze ustalonego terminu, może za tydzień coś ustali bo 7 mam wizytę.
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już po zakupkach zaraz biorę się za robienie łazanek ![]() Co do ruchów to mój lekarz tylko się pyta czy czuję ruchy, nie kazal mi ich liczyć w sumie u mnie ciężko by było je policzyć bo chłopcy bardzo już przylegają do siebie i ciężko by było odróżnić który to kopie, w sumie teraz to i tak mało kopią bardziej się ruszają, jeżdżą rączkami, piętkami po brzuchu, albo wypinają pupki Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-29 o 11:26 |
||
|
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ojj ide laseczki troszke na powietrze,ale mi sie nie chce cóz Julka sie dotlenic musi. nie produkujcie za duzo ![]() ![]() ![]() papatki aa i jednak nie zjadłam tej drozdowki,nie mam miejsca
|
|
#3340 |
|
Rozeznanie
|
violisa dziewczyny już wyjaśniły, że mierzył odległość między spojeniem łonowym, a dnem macicy i że na tej podstawie można określić wiek ciąży, coby się zgadzało bo powiedział 30 cm, czyli idealnie. Tutaj znalazłam info na ten temat: http://docs5.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/179601263,...C4%98TRZNE.pdf
Kwiatecek lekarz zrobił na nas bardzo dobre wrażenie, poświęcił nam chyba z 40 min., a może i więcej..., oby to nie było tylko wrażenie matall brzuszek poszedł do przodu, a Ty nadal chudziutka! Czy mi się wydaje, czy się troszkę obniżył? Gratuluję kolejnego tygodnia! ![]() Weredka dzięki za info Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-03-29 o 11:33 |
|
|
|
#3341 |
|
Raczkowanie
|
Tak, to prawda, co pisze Mary, że wiek , w którym zdecydujemy się na macierzyństwo to indywidualna sprawa każdej kobietki. Ja mam 20lat, decyzja o zajściu w ciążę podjęłam wydaje mi się świadomie. Skończyłam szkołę, teraz jestem studentką, mój mąż pracuje, jest starszy 6 lat ode mnie, czuję się bezpiecznie przy Nim, co naprawdę daje poczucie spełnienia w związku, a teraz kiedy czekamy na małą, to już w ogóle jesteśmy najszczęśliwsi pod słońcem
Jestem świadoma, że nie każda kobieta w moim wieku podołałaby macierzyństwu, a często jest to wielki problem, ale na szczęście mnie to nie dotyczy
|
|
|
|
#3342 |
|
Moderatoreska
|
Ja mamusią zostałam w wieku 19lat(rocznikowo:P) a ślub brałam jak miałam 18, gdy dowiedziałam się o ciąży byłam przeszczęśliwa, nigdy nie byłam osobą która lubiła się wyszaleć, chodziła po dyskotekach byłam raczej typem domownika i do tej pory tak jest :P Wtedy już czułam że mogę zostac matką, że nawet bym chciała, chyba dość wcześnie poczułam instynkt macierzyński :P Mężul jest starszy o 6 lat miał pracę, ja szkołę skończoną, więc gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży to sie ucieszyłam bardzo, oczywiście nie była planowana i z perspektywy tych 11lat powiem Wam że niczego nie załuję i nie żałowałam
![]() Dobra zbieram się do jakiejś roboty bo się oderwać od kompa nie mogę :P |
|
|
|
#3343 |
|
Rozeznanie
|
witam
piekne macie brzucholki,a w Agus ,,antence,, to jestem zakochana kasia fajna furka dla Martynki ja dzis zaczynam 34 tydz (tak jak matall) i coraz ciezej sie robi ,boli mnie kosc łonowa i wogole wszystko tak dziwnie tam srodku;-( andziot czemu sie wściekasz na Zosie? byłam wczoraj u kolezanki ma 1,5rocznego synka,głaskał mi brzuch przynosił dzidzi zabawki i nawet dał swojego smoczka
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Heeh dzieciaki są słodkie, fajnie jak taki maluch ma świadomość, że tam w brzuszku jest maleńka dzidzia i tak o nią dba
) Super
|
|
|
|
#3345 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis juz mam lepszy humor![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Anuu
ja mam 2letniego malucha i mimo mojego tlumaczenia, to nie wydaje mi sie zeby mial swiadomosc, ze mama ma w brzuchu dzidziusia. Klepie mnie po brzuchu i palec w pepek wbija, ale mysle, ze to dlatego, ze brzuch jest wielki i tyle. |
|
|
|
#3347 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
do tego ciagle jest w biegu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
a roznica 10 lat ma swoje ogromne plusy, i podobno najlepszy czas kiedy zdecydujemy sie kolejne dziecko jest wtedy kiedy sami o tym zadecydujemy a nie wtedy kiedy wypadalo by miec![]() jak mnie boli kroczeeee! strasznie np przy wysiadaniu z samochodu , albo jak musze dac wiekszy krok, nie przypominam sobie akurat takiego bolu przy pierwszej ciazy
|
|||||
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję rozpoczętych tygodni.
Mazianka nam równiez bardzo podoba sie wózeczek,ładnie się go prowadzi jest zwrotny i jak dla mnie wagowo też ok. Ja dziś na obiad mam żur,właśnie kończy się gotowac.Później po chłopców do przedszkola ina 15 do gina. Kurcze rano jak się ubierałam to zauważyłam ze mam ciasne spodnie w biodrach i udach.Masakra za dwa miechy bede miała tyłek jak 3-dzrzwiowa szafa ![]() Trzeba przerzucić się na warzywka ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Agnieszka nie martw się samo przyjdzie zobaczysz. Moje dzieci też są bardzo absorbujące,a starszy zwłaszcza. Jest nadpobudliwy psycho-ruchowo także sama rozumiesz. Drugi syn jest spokojny a w połączeniu ich dwóch to bomba w domu. Zgadzam się z dziewczynami,każda z nas dokładnie wie kiedy chce lub chciała zostać matką. Moje poprzednie ciąże były dokładnie planowane a z tą to tak jak pisałam wcześniej była wpadka.
|
#3349 |
|
Raczkowanie
|
zaczynamy 30 tydzień !!
dzisiaj odbieram wyniki więc napisze wam wieczorem jakie są, a jutro wizyta u gina więc trzymać ![]()
|
|
|
|
#3350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No może to zależy od dziecka Wiadomo, że każde ma inną wyobraźnię i spojrzenie na wszystko, ale np. mój siostrzeniec wie, że Zosia jest w moim brzuszku i szuka z nią kontaktu, po swojemu oczywiście
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Rozeznanie
|
kasiu nie przerzucaj sie na warzywka tylko na dresy
|
|
#3352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3353 |
|
Rozeznanie
|
mango- w pierwszej ciąży przytyłam 22kg.
Eweska- jestem ciekawa,jak u Ciebie ktg bedzie pokazywac przy dwojce dzieci..
|
#3354 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny poradzcie mi poraz kolejny, wiem ,ze jestem bardzo zajmujaca bo stale o cos pytam, ale to z niewiedzy po prostu...
-ile kupujecie do porodu podkladow po porodowych i ile i jakich podpasek, bo czuje ,ze kupilam za malo, napewno za malo, 2opak podkladow i 2 opak always nigcht, a tu przeciez potop sie szykuje niezly... nie chce meza ganiac jak mi zabraknie w szpitalu, bo do szpitala mamy daleko a jak skoncza mi sie jak bedzie w domu to caly szpital do tej pory wymaluje na czerwono ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Anuu witaj
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
to jest dobra myśl, chyba zastosuję
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A byłam właśnie malutka. Przecież jak mi się urodzi 51 cm, to co ja zrobię?? Wszystkie ciuszki mam na 62, kilka tylko na 56 ![]() mazianka 80kg chudzinki Mango08 Możliwe, kurczę... wstawię może dla porównania ostatnie tygodnie... od 29 do dziś ![]() Dziękujemy z Edzkiem za komplementy jego mieszkanka A jutro w końcu powtarzam glukozę ![]() No i w piątek wizyta
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widzę specjalnej różnicy
|
|
#3358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3359 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3360 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spojrzałam w kartę, aby się upewnić jak gin. wpisał tygodnie i zauważyłam, że mam rubryczkę "Dno macicy" i właśnie tam wpisał te 30cm, wcześniejszy lekarz, nie uzupełniał tego pola. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Nawet Mu to wychodzi, a ja leżę i oglądam wszystko co kupują

Olek tez jest jak burza i wszedzie go pelno, jak widac wyczerpuje akumulatory do zera i potrzebuje czasu zeby je naladowac

Co do wagi to zapytał gdzie ja to upchnęłam, bo pokazała ponad 70kg
. Wtedy w 9-tym miesiącu stałam jeszcze na drabinie i pomagałam ślubnemu w mocowaniu sufitu podwieszanego, a teraz postoję lub posiedzę 2-3 godziny i cały dzień umieram. Poruszam się tylko po piętrze domu, do piwnicy schodzę, kiedy zawożę córkę do szkoły, zakupy robi ślubny w weekendy, bo tylko wtedy jest w domu, chleb i wędlinę na bieżąco kupuje mi mama, pranie wstawia mi babcia albo mama, a ja zdycham, ale jak leżę to mogę góry przenosić. Boli mnie cały pas biodrowy, krocze mam spuchnięte, brzuch wielki, a przytyłam tylko 5,8 kg (na dzień dzisiejszy rano). Czekam z utęsknieniem na rozwiązanie, mam nisko schodzące łożysko, co prawda podniosło się od pierwszego mierzenia, ale i tak mam przykaz leżenia, a chciałabym tyle zrobić

a co tam.