|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
elalank - grysik czyli kasza manna, w każdym spożywczaku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- grysik to ja wiem co to jest ale "kostka grysikowa"? pierwsze słysze. U nas po prostu gotuje się mannę na gęsto, wystawia do zimnego pomieszczenia, potem się kroi i dodaje zamias makaronu do zupy
ślubowaliśmy - 20.09.2008 ![]() Wojtuś - ur. 06.12.2009 ![]() Ewunia - ur. 10.01.2013 ![]() Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2011-03-29 o 16:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Rozeznanie
|
gochaa - a u nas robi się tak, jak opisałam wyżej. Często mamie zabierałam taki placek i jadłam na sucho
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | |
Zadomowienie
|
aaaaaaaa
![]() ![]() ![]() dzięki za wyjaśnienie! a czemu grysik na kaszę mówicie? ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-03-29 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Roznie...troche sie pobawi, ale najczesciej tez ma swoje plany...i najladniej bawi sie rzeczami, ktore by mi nie wpadly do glowy... Czesto chodzimy po prostu w miejsca, gdzie jest przestrzen do biegania i maly bawi sie super, nie trzeba mu zadnych urzadzen ani hustawek ![]() Zbieractwo oczywiscie nadal kroluje a skarby sa wrzucane do kosza wozka... ![]() ![]() Cytat:
Oj, to nas zmartwilas... ![]() Probuj sie oszczedzac (wiem, latwo sie gada...) i trzymam moooocno kciuki, bedzie dobrze! ![]() Cytat:
Po cichu tez tak mi sie marzy... ![]() Cytat:
A ty nie wiesz Ela, ze to wlasnie najbardziej boli jak inna kobieta dobrze wyglada? ![]() ![]() Maly konczy zabawe (wkladanie i wyciaganie zwierzatek spod sofy..), zaraz idzie spac a ja siedze i ogladam sukienki Victoria Secret... ![]() Mam juz 3 namierzone... ![]() Malz wlasnie dzwonil, jedzie z zeberkami.... ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale wcale nie rozumiem co ma piernik do wiatraka ![]() pokaż sukienki,pokaż! smacznego! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Rozeznanie
|
elalank - wiesz, dla wielu to znaczy właśnie to... Niestety... Ale się nie przejmuj i powodzenia w sprawie życzę.
![]() Nie wiem czemu na kaszę manną mówimy grysik. ![]() ![]() karenina - z tą księżniczką to wszystko przed Tobą ![]() U mnie dzieci już śpią. Tzn. TŻ czytając Millce uspał ją, a teraz czyta Leonowi. No a ja piję herbatę z cytryną i zagryzam czekoladą... Nie cierpię mieć słabej silnej woli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Zadomowienie
|
hello wieczorne
![]() ![]() Dziecko w koncu spi, tz w kinie to mam swiety spokoj i moge sobie na wizazu posiedziec ![]() ![]() Blanka juz lepiej ze zdrowkiem, dostaje leki,malo kaszle, z noska mniej leci a energii ma jak za dwoje ![]() Ela - jednak nie zmarnowalam skladnikow ![]() ![]() a baba lekarka.. bez slow ![]() ![]() Kamila pooooka sukienki ![]() ![]() Konspi Blanka na placu zabaw najchetniej wchodzi na taki mostek ktory prowadzi do takiego smiesznego malego domku, z ktorego widac caly plac zabaw. No i tam siedzi i obserwuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zadomowienie
|
Witam mamcie
![]() wyczytalam cos o placu zabaw, Filip najpierw bawi sie w piasku z 20-30 min, potem lecimy na hustawki a potem po schodkach do gory na taki domek przechodzi przez mostek włazi do rury obraca sie idzie tyłem wyłazi i bziuuuum ze zjezdzalni na dol i znow na schodki.. ![]() ![]() tz dam mi dzisiaj cala kase z pitów 1100zl zebym poszla na zakupy bo bylismy we wroclawiu a ja z braku humoru(nie wiem co mi ostatniuo jest) usiadlam kolo strumyczka na lawce w magnolii i przerycxalam godzine i nie kupilam nic :|
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi ![]() Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2011-03-29 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Zadomowienie
|
Agusia
![]() ![]() aa i zapomniałam Wam napisać,że tż zarezerwował nam dziś majówkę w Wiśle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
Agusia może wiosenne przesilenie?
Kurcze jak ja czekam na te kase z pitów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() musze nadrobic dzisiejszy zmarnowany dzien i musze koniecznie jechac na zakupy zeby mi sie kasa nie zmarnowala;p
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
Oluś ja też będę na weekend w Wiśle, ale wcześniej bo na Wielkanoc
![]()
#1274 |
Zadomowienie
|
witam! ja sie tylko melduje, ze zyje. i lece nadrabiac. mielismy zepsutego kompaprzez prawie tydzien.
#1275 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce byc wredna ( ![]() ![]() Moze jej czas i minal, ale nie wiesz jak bylo wczesniej... ![]() Kiecki zaraz beda... ![]() ![]() Cytat:
![]() Super, ze Blanka ma sie juz lepiej ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze wszystko juz wyplakalas a teraz dasz czaaaadu na zakupach ![]() ![]() Cytat:
Fajnie ![]() Dzien doberek ![]() w zwiazku z tym, ze moj syn jest zafascynowany nowym kubeczkiem ze slomka (a wcale nie chodzi o picie z niego ![]() ![]() Kurcze, koniec koncow troche ich jest... ![]() 1. Na te jestem juz zdecydowana vs.jpg 2. Ta juz raz zamowilam, ale dostalam czarny kolor i sprzedalam ![]() 3. Kolor srednio mi sie podoba, ale ta wiazanie na plecach ![]() Takie typowo na lato luzne, bedzie wygodnie za malym biegac ![]() 6. Tu nie wiem jaki kolor vs3.jpgvs4.jpg 7. A nad ta mysle... vs9.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-30 o 07:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
Karenina jeśli o kolor chodzi to ta jaśniejsza mi się podoba bardziej... i jeszcze ta co odesłałaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Rozeznanie
|
olalicious - coś Ty, ona nawet w tym worku nie powinna wychodzić, tylko zaszyć się w bólu w domu...
![]() Agusia - oszalałaś z tymi zakupami??? Ale nie dziwię się, bo u mnie też często tak jest, że jak z kasą krucho to kupowałabym wszystko, a jak mogę sobie na coś pozwolić, to albo mi się nie chce, abo humor nie ten... ![]() brombusia i olalicious - to będziecie bardzo blisko mnie w tej Wiśle - jakieś 20km ![]() karenina - jaki kubek kupiłaś w końcu? Sukienki fajne - bierz wszystkie ![]() Planuję dziś pojechać autobusem z dzieciakami do centrum mojej wsi!!! Ale nie wiem jeszcze czy do tego dojdzie. Póki co idę pić kawę i odkurzać, bo już nie mogę patrzeć na podłogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez tak mysle, ze jasniejsza lepsza, ale ja nie znosze bialych sukienek... ![]() Cytat:
Hehehe...bylam w Dm - cos jak rossman - i zostaly mi oszczedzone dylematy wybierania, bo byl tylko jeden kubek z rurka ![]() ![]() Wydaje sie fajny, firma Babylove trinkhalmbecher.jpg Wszystkie..? Tylko jedno slowo przychodzi mi na mysl... - bankrut... ![]() Powodzenia w eskapadzie ![]()
![]() |
#1280 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() |
#1281 | ||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() udało mi się załatwić w końcu to zaświadczenie, zawiozłam je do firmy, Olka mi w aucie usnęła, więc nawet nie wchodziłam do mojego biura. Także póki co, problem z głowy. Zaraz wybieramy się na jakiś spacer, bo pogoda wiosenna Cytat:
![]() ![]() a na jabłecznik to mi ochoty narobiłaś teraz! zjadłabym sobie taki domowy, bo najczęsciej to jabłecznik jem w Ikei ![]() A Blania to na królowca rośnie ![]() Cytat:
![]() ![]() nie dziwię się, bo co niby można kupić za 1100 zł ![]() ![]() Cytat:
![]() my chyba do Czech pojedziemy, ale to jeszcze nie pewne. Cytat:
![]() Ale zaszalałaś z tymi sukienkami! ![]() kolor ten jasny ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ze ja nie lubie sie opalac... ![]() Bylam z malym przy okazji spacerku w Deichmannie...i jestem zlaaaaa...te Elefanty sa swietne - miekkie, elastyczne, podeszwa jakby jej nie bylo doslownie, no cudo dla malej stopki, ale pod wzgledem wizualnym juz duuuzo gorzej...prawie w ogole mi sie nie podobaja...jedyne, ktore jakos jeszcze by uszly to te, ale tez bez rewelacji...podobaja sie wam? Material to taka miekka skorka, jakby zamszowa elefant.jpg Z kolei widzialam sliczne male Nike nike.jpgnike2.jpg ale te z kolei juz maja twardsza podeszwe i nie mowie, ze sa niewygodne, ale na pewno nie tak wygodne jak elefanty...i badz tu madry.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-30 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Rozeznanie
|
No to witam środowo
![]() Nadal kompa mam w rozsypce, co za tym idzie - korzystam z kompa szwagra z doskoku ![]() Wczoraj byłam z mała w Krakowie na kontroli w poradni i do szczepienia. Zaszczepiłam na świnkę, odrę i różyczkę i drugą szczepionkę na ospę. Niestety okazało się, że jednak jest dla nas płatna, więc jestem 190 zł biedniejsza, a czeka nas jeszcze druga dawka w czerwcu ![]() ![]() W międzyczasie mam zaszczepić u siebie na meningokoki, pewnie też z dwie stówy pójdzie, ale jak trzeba to trzeba, na zdrowiu dziecka nie będę oszczędzać... Butki udało mi się po wielkich męczarniach kupić. Oglądałam Bartki, nawet fajne, cena też nie tak duża jak myślałam, te modele, które oglądałam kosztowały 170zł, ale oczywiście nic na stópkę mojego łobuziaka nie było ![]() W końcu w ostatnim sklepie już udało mi się znaleźć małą 20 (w przeciwieństwie do innych, które mierzyłyśmy). Oczywiście mała była już tak zmęczona, że dała zmierzyć tylko jednego, a o przejściu w nich nie było mowy. Już miałam oddać, ale Pani w sklepie powiedziała, żebyśmy sobie wzięły do domu na spokojnie pomierzyły i jak okażą się nie dobre to na następny dzień możemy oddać, oni zwrócą kasę. W domu pomierzyłyśmy i są trochę za duże, ale i tak najmniejsze jakie do tej pory mierzyłyśmy. Dobrze, że udało nam się w poniedziałek je kupić, to przynajmniej było w czym jechać do Krakowa, bo inaczej w zimowych musiałabym ją wziąć ![]() Jo@śka u nas też kasza manna to grysik, a ja z podkarpacia ![]() Pietrusia to byłaś z drugiej strony miasta, ja mieszkam bardziej na zachód, w kierunku Gorlic (choć to niby centrum ![]() ![]() Ela a to babsztyl ![]() Aniulka to super, że cukry ok, oby tak dalej. Karenina bierz wszystkie, jak szaleć to szaleć ![]() Ola zazdroszczę majówki, my pewnie w domu ![]() Agusia a Ty migiem na zakupki - nic tak humoru przecież kobiecie nie poprawia ![]() A co do placu zabaw, to my nie byliśmy na razie nigdzie. Mamy ogród i tylko tam na nogach wychodzimy. I to jak Lenka przejdzie kawałek, to wraca pod drzwi i chce do domu, nie chce się jej na nóżkach tyle chodzić po polu, woli wózkiem - nie ukrywam, że na razie mnie to cieszy ![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Karenina mi się podobają te co wkleiłaś, te nike nie wyglądają na zbyt wygodne dla maluszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
Karenina co do 6 sukienki również wybrałabym tę jaśniejszą. A w tej 4 jak się nachylisz nad Andre to Tż będzie napewno zadowolony widokami
![]() ![]() ![]() ~~ U mnie bez zmian ![]() ![]() ![]() ~~ Agusia hojny jest Twój Tż - musisz mu to jakoś wynagrodzić ![]() ![]() ~~ no i co ja to miałam jeszcze napisać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Rozeznanie
|
Witam
My już po wycieczce. Było cudnie! Normalnie upał!!! ![]() karenina - kubek bardzo fajny. Podobny do naszego troszkę. Buty z deichmanna bardzo mi się podobają. Nike też oczywiście... elalank - Czechy też blisko mnie ![]() suonko - no, to cieszę się, że z tym grysikiem nie tylko ja tak mam ![]() simpatica - śmigaj na wiosenny spacerek - może przestanie boleć ![]() No i zdjęcia z dziś wstawiam. Wiem, że za dużo, ale co tam... No i się ujawniam na jednym (i wcale nie na ostatnim, tylko na pierwszym - żeby nie było nieporozumień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() zdjęcia bardzo łądne ![]()
![]() |
#1287 |
Rozeznanie
|
gochaa - dzięki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() ![]() http://dziecisawazne.pl/jean-liedlof...ie-na-dziecku/ Obejrzałam zdjęcia ![]() ![]() ![]() Lecę Was nadrabiać - ale płodne jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Rozeznanie
|
DiTu - jestem w trakcie czytania "W głębi kontinuum" - książki wymienionej przez Ciebie autorki. Podoba mi się jej podejście, podparte obserwacjami np.plemion indiańskich. Myślę, że to najzdrowsze podejście z wszystkich, o których dotychczas słyszałam. Głównie zdanie się na intuicję, bliskość z dzieckiem i włączanie dziecka w życie od początku, a nie tylko bawienie się z dzieckiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a pogoda cuuuuudna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.