|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Stanowczo 3
Ewentualnie 4 Inne za delikatne, a moim zdaniem do Twojej sukni trzeba coś zdecydowanego, żeby nie wyglądało za bardzo "cukierkowo"
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest uroczy, skromniejszy, a jednocześnie bardzo ciekawy. Zależy oczywiście, co kto lubi, ale ja osobiście nie będę szaleć z bukietem, żeby nie przedobrzyć, bo moja sukienka wydaje się być jeszcze bardziej zdobna od Twojej Nie wiem, czy polne kwiaty będą pasować, jeszcze się zastanowię, ale jeśli by pasowały to wybiorę polne Gdzieś tam wcześniej wstawiałam propozycję swojego bukietu, który nie jest polny, ale lekki (poniżej zdjęcie).Pochwalę się, że nasze zaproszenia już do nas idą ![]() Mam nadzieję, że najdalej w piątek będę je miała w domu
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-03-30 o 17:57 |
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Thea, śliczny bukiet.
|
|
|
|
#3784 |
|
Zadomowienie
|
Almariel, Dziękuję
Zależało mi, żeby kwiaty były ecru i zbliżone do koloru złotego i taki bukiet najbardziej mi odpowiadał pod względem kolorystycznym Kształt ma też fajny, więc na taki chyba się zdecyduję ![]() A dobrze gdzieś wyczytałam, że będziesz miała kremowe i ciemno- i jasnoróżowe róże ?? Bardzo podobają mi się takie bukiety, są słodkie I sama bym taki bardzo chciała, ale różowe kwiatuszki by mi do niczego nie pasowały blueberry, może już Ci to wcześniej pisałam, nie pamiętam, ale bardzo podoba mi się Twoja suknia Ciekawa jestem jak wygląda na żywo, nie na modelce
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-03-30 o 18:08 |
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pochwalisz się zaproszeniami jak przyjdą? A ja bukiet chciałabym cos takiego: A bizu koleżanka mi robi cos takiego, tylko łezki bedą supełnie przezroczyste szklane
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2011-03-30 o 18:50 |
||
|
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
ma.ko, pewnie, że się pochwalę
Sama jestem ciekawa, jak będą zrobione, czy porządnie... bo niestety nie zamówiliśmy próbek. Bukieciki piękne Eleganckie i proste, w sumie takie by chyba pasowały do mojej sukni tylko inne kolory kwiatów Śliczne ![]() Biżuteria tez bardzo ładna, delikatna, a jednocześnie widoczna, myślałam o czymś podobnym, tylko że ja będę mieć kolczyki i bransoletkę, bez wisiorka
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też nie braliśmy próbek zaproszeń, ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Edytowane przez Almariel Czas edycji: 2011-03-30 o 19:29 |
|
|
|
|
#3789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie będą, takie będą- już nic nie zmienię. Ważne, żeby były podane tam podstawowe informacje Mam nadzieję, że jakościowo będą ok.
|
|
#3790 |
|
Raczkowanie
|
wielkie dzięki dziewczyny
![]() co do butów, to muszę je znaleźć nieco bliżej - bo te są na all i to nad morzem.. choć może w Warszawie w jakimś salonie też znajdzie się odpowiedni model - akurat wybieram się niebawem. Ja do takich butów zawsze zakładam cieniutkie pończochy bez wzmocnien na palcach i nie widać.. a spod tej sukienki to już całkiem ![]() Ja w 2 też niestety wyglądałam jak w worku na kartofle choć materiał był przemiły.. blueberry88 mi też najbardziej podoba się 3, ewentualnie 4 - tylko nie wiem czy 3 nie zniknie przy sukni.. i te motyle urocze ![]() ma.ko bukiety klasyczne, proste ale delikatne i wdzięczne a biżuteria ładnie i subtelnie doda koloru
Edytowane przez martitaw Czas edycji: 2011-03-30 o 20:56 |
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, zastanawiam się nad zmianą makijażystki. Bo niby wszystko ok, a coś mi się nie podoba w próbnym makijażu
Znalazłam inną makijażystkę, ma bardzo dobre opinie, sama już nie wiem, czy iść do niej na próbny czy zostać przy tamtej...
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
thea mówiłaś jej jak ma wyglądać makijaż, czy sama Ci dorała?
Zawsze możesz iśc do tej innej i porównać. To jest Twój dzień i masz się czuć doskonale ![]() Ja też się wachałam między dwoma. Ale tylko widziałam ich makijaże, żadna mnie jescze nie malowała. Póki co zdecydowałam sie na ta, która wygląda sama super na codzień. Ale zobaczymy po próbnym
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Thea, jeżeli nie jesteś przekonana do tej makijażystki, to może idź do tamtej chociaż na próbny ? Makijaż to też ważna rzecz, w końcu mamy się czuć najpiękniejsze tego dnia.
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję za opinie
Ja nie zostałam obdarzona takim zmysłem i tak naprawdę nie wiem, co by mi tu pasowało. Podobny problem mam z wystrojem sali - decyzja co do kolorów Faktycznie trzeba uważać, żebym nie wyglądała zbyt cukierkowo - nie pomyślałam o tym! ![]() W 3 jest sporo do trzymania, 4 chyba bardziej mi się podoba. Czyli poszukam czegoś prostego i eleganckiego - te polne opcje chyba faktycznie do czegoś bardziej zwiewnego. Thea, bardzo ładny bukiet. Ile minie u Was czasu od momentu rozpoczęcia planowania do samego ślubu? U mnie 6,5 miesiąca. Pewnie dlatego jestem tak do tyłu ![]() W sobotę jedziemy wybierać tort i powolutku ważniejsze rzeczy ustalone... |
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
od zamówienia sali do ślubu będzie 25 miesięcy!! :P
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() thea2 bukiet 2 extra ![]() aż sobie zapisałam :PCytat:
|
|
#3798 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ogromne gratulacje za postępy w przygotowaniach. Widzę, że większość z Was ruszyła do przodu
. Ja wczoraj zamówiłam zaproszenia, ale w weekend muszę dosłać tekst zaproszenia i listę gości. Gotowe powinny przyjść do nas przed Świętami, więc akurat będzie można część wtedy porozdawać.Cytat:
Cytat:
Koleżanka dzień przed ślubem stwierdziła, że chyba popełnia błąd i odwołała ślub. Ale to trzeba mieć odwagę na taki krok. Lepsze to niż brnięcie w coś co nie ma sensu. Cytat:
. Ciekawe...Cytat:
|
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej mamy koleżanki z pracy córka podobno zdecydowała że ślubu nie będzie, jak już w suknię była ubrana.
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
Witam po dlugiej nieobecnosci. Niektore moze wiedza, z watku PM2011, ze mialam niezle przeprawy przez te kilka dni. Nie chcialam i tutaj zasmiecac watku moimi problemami, no a poza tym ciezko bylo z wolnym czasem. W skrocie : zapomnialam zaplacic zaliczke na sale weselna, Pan dyrektor od siedmiu bolesci najpierw mowil ze ok, pozniej zaczal cos krecic, przetrzymywal mnie z dnia na dzien nia dajac mi numeru konta-zebym mogla wplacic ta zaliczke, a na koniec wymyslil sobie, ze musze wplacic cala kwote za wesele i noclegi -odrazu ![]() W miedzyczasie zaczelismy szukac innej sali, bo tam eweidentnie cos bylo nie tak. Mozecie sobie wyobrazic jak ciezko jest znalezc sale 5 mcy przed, dopasowac termin do orkiestry i kamerzysty-fotografa i znalezc najlepsze rozwiazanie ![]() Na szczescie, wszystko skonczylo sie tak, ze zmienilismy sale ale tez i date slubu na piatek 12 sierpnia (udalo sie zostac z wami-sierpnioweczkami ).Wciaz oswajam sie z nowa data, i troche skrocil mi sie czas oczekiwania Nie wiem czy dam rade nadrobic, ale postaram sie ![]()
|
|
#3801 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A pierwsze sprawy zaczęliśmy załatwiać w listopadzie 2010, wtedy zamówiliśmy restaurację, a w grudniu 2010 ustaliliśmy termin w Kościele i pod koniec grudnia zamówiłam suknię, a później to już poszło lawinowo A na razie przestój, bo większość rzeczy możemy załatwić dopiero po 20 maja... (3 miesiące przed ślubem).Cytat:
|
||
|
|
|
#3802 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No i historie niezłe.. Masakra. Faktycznie trzeba mieć odwagę, żeby tak postąpić. Ale w sumie o czym myślały przed dniem ślubu?? Lepiej 5 min przed się rozmyślić niż minutę po. Ja znam taką dziewczynę, co stwierdziła że lepiej się rozwieść niż być panna i po 2 latach małżeństwa się rozwiodła. Bo się facet strasznym draniem okazał. Ale rozwód przyjemny nie był - o ile taki może być. Więc z tym ślubem to ja uważam że trzeba mieć 100% pewność, przynajmniej każdego dnia do dnia ślubu i wierzyć że potem też będzie cudownie. Jak się zaczynają wątpliwości to ludzie zaczynają się rozglądać na boki i potem to wcale nie ma lepeij.
Edytowane przez ardillka Czas edycji: 2011-03-31 o 16:35 |
||
|
|
|
#3803 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Dziewczynki
Mam dziś bardzo dobry humor TŻ przyjeżdza, przed chwilą stworzyłam tiramisu i jutro jedziemy na ostatnie spotkanie w poradni, jak to mój TŻ mówi do "śluzowców" :P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i szybciej zostaniesz Żoną
|
|||
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
ma.ko, Almariel, jusztyska, dziękuję Wam bardzo za rady, chyba tak zrobię
Chociaż narzeczony twierdzi, że nie potrzeba, bo tamten makijaż był ładny... Sama już nie wiem Cenowo te panie mają podobnie, więc z tym nie ma problemu. Chyba pójdę do tej drugiej. Od planowania, ustalenia daty ślubu (ustaliliśmy ją w dniu zaręczyn ) do ślubu minie 17 miesięcy. ardillka, blueberry, dziękuję, cieszę się , że bukiety się podobają Gwiazdeczka, jeju, ale miałaś przejścia, biedactwo, ile nerwów musiałaś mieć. No i jeszcze przekładanie dosłownie wszystkiego na inny termin... straszne. A nie mieliście przypadkiem gotowych zaproszeń ze starą datą? Najważniejsze, że wszystko się udało załatwić, bardzo się cieszę Już będziesz spać spokojnie! No i wcześniej zostaniesz żonką ![]() A nam przyszły dziś zaproszenia.... no i niestety nie wszystko jest tak jak chcieliśmy Przede wszystkim różnią się kolory (!!!!) tzn miało być ecru z beżem, a wszystko jest ecru. Całe szczęście, że kokardka złota tak jak chciałam. Mało tego prosiłam, aby nazwiska gości wypisane zostały powiększoną czcionką, a są taką samą jak reszta zaproszenia... także ogólnie nie jestem zadowolona Tzn zaproszenia są bardzo ładne, ale denerwuje mnie, że nie jest tak jak chciałam Dzwoniłam już do faceta od tych zaproszeń, bardzo przepraszał i dał mi trzy opcje do wyboru: zwrot części kosztów (50zł z 200 zł, które zapłaciliśmy), wydrukowanie i wysłanie zupełnie nowych zaproszeń, już prawidłowych albo wykonanie za darmo podziękowań dla rodziców. Podziękowań nie chcemy, więc to odpadło. Nie chciałam, żeby te zaproszenia co do nas przyszły się zmarnowały (bo są naprawdę ładne) no i nie chciałam, żeby tego faceta jakoś zbytnio obciążać drukowaniem, wysyłaniem, bo przecież pomyłki się zdarzają, przeprosił, zachował się grzecznie, a ja nie jestem osobą, która za wszelką cenę będzie utrudniać. Ale jednocześnie nie jest tak jak chciałam, więc trochę czuję się pokrzywdzona. Więc uznaliśmy z tym panem, że dla niego najlepszą opcją będzie zwrot tych 50 zł, dla mnie też, więc stanęło na tym. A mój K. mówi, że te ecru bardziej mu się podobają niż te beżowe, hehehe ![]() Wstawiam zdjęcia, ale robiłam je przed chwilą przy słabym świetle, także niezbyt ładnie wyszły. Ale w rzeczywistości zaproszenia ładne wyglądają na szczęście ![]()
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-03-31 o 19:22 |
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
thea2
zaproszenia bardzo fajne i kokardka ładna Ci wyszła - bo te to się chyba akurat samodzielnie wiąże z makijażem chyba testowałabym obie Ja właśnie dostałam namiar na jakąś dziewczynę, która podobno cudnie maluje. Nawet z nią rozmawiałam ale powiedziała, że tylko znajomych.. że się nie ogłasza, bo robi 5 rzeczy na raz. Hmm.. a na próbny sugerowała lipiec. Chyba trochę późno, bo co ja później znajdę. Była jednak bardzo miła i zapisała sobie nawet datę ślubu więc kto wie.. Co do terminów, to zaręczyliśmy się w styczniu 2009. W lutym 2010 rezerwowaliśmy salę. W okolicach lipca zespół, we wrześniu(?) fotografa, w lutym 2011 nauki, a ślub będzie pod koniec sierpnia więc chyba prowadzę w rankingu 31 miesięcy?
|
|
|
|
#3807 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
blueberry - jak dla mnie do tej sukni potrzeba jakiegoś bukietu w zdecydowanym kolorze (biały może zginąć w tych falbanach). Może spróbowałabym wachlarz... Albo coś bardziej kulistego. Łezka mi jakoś nie leży, bo suknia jest zbyt "zwiewna".
Cytat:
Cytat:
ale bardzo dobrze) - ceny standardowe, czy panią, która z zawodu jest wizażystką i podobno robi fantastyczne makijaże, ale tu cena jest ponad dwukrotnie wyższa. Co byście wybrały?Cytat:
Cytat:
To tak słowem wyjaśnienia, bo moje biochemiczne wykształcenie mi nie dało ![]() Cytat:
Cytat:
A ja wyczerpującego tygodnia ciąg dalszy. Dziś zrezygnowałam z siłowni nawet ze względu na wycieńczenie. Chwila z wizażem i zabieram się za prezentację na seminarium (mam streścić rozdział pracy pt. "materiały i metody", a niestety nie najłatwiej streszcza się coś, czego nie ma...). Tak więc miłych przygotowań i ślubnych marzeń no i udanego pięknego wieczoru (bo pogoda, przynajmniej u mnie, jest fantastyczna).
Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2011-03-31 o 19:54 |
||||||
|
|
|
#3808 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze to coś, będzie na koperty, bo chcę sobie dokupić złote, bo zwykłe białe brzydko wyglądają do tych zaproszeń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bo może akurat droższy makijaż będzie fajniejszy Wiesz co, gdyby facet robił jakieś problemy to byśmy na pewno tego tak nie zostawili, musiałby się zgodzić na jakieś ustępstwa, bo zachowałam wszystkie wysłane do niego maile, te z wybranym modelem, prośbami itd (jestem przezorna i zawsze tak robię ). Za zaproszenia płaciliśmy 2 zł/ szt.Owocnego i miłego streszczania
|
|
#3809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może wcale nie chciały ślubu ale zgodziły się bo rodzice lub narzeczony nalegali, bo tak wypadało... albo zgodziły się pochopnie nie zastanawiając się dokładnie nad powagą tej decyzji Cytat:
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

Ewentualnie 4

Zależało mi, żeby kwiaty były ecru i zbliżone do koloru złotego i taki bukiet najbardziej mi odpowiadał pod względem kolorystycznym

Mam nadzieję, że jakościowo będą ok.