Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 17:22   #3781
sanderek5
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Stanowczo 3 Ewentualnie 4 Inne za delikatne, a moim zdaniem do Twojej sukni trzeba coś zdecydowanego, żeby nie wyglądało za bardzo "cukierkowo"
Stary 2011-03-30, 17:55   #3782
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
martitaw, suknia nr 3 najładniejsza i faktycznie dziewczęca
Mi pierwotnie podobała się zupełnie inna suknia niż ta, którą wybrałam, ale jak ją przy mierzyłam... Tragedia
Co do bucików, to bardzo ładne, choć ja bym się bała, że będą niewygodne, bo mają odkryte palce. Do takich też nie za bardzo pasują pończochy, więc mogą obcierać stópki.

magratka, ja podwiązkę mam pożyczoną i z niebieskim akcentem, więc dwie tradycje załatwione ...bo tak właśnie myślę, że to jedynie tradycja

Jestem na etapie poszukiwania bukietu. Co sądzicie? Też pod kątem tego, co będzie pasować do mojej sukni. Wklejam jeszcze raz link, żebyście nie musiały szukać http://www.morilee.com/bridals/blu/4816
Ja również mam falbaniastą suknię, bardzo podobają mi się kaskadowe bukiety, takie jak wstawiłaś, ale na falbaniastych sukniach za dużo się dzieje (tak myślę), żeby jeszcze dokładać tak zdobny bukiet. Więc z tych, które zaproponowałaś wybrałabym 3 Jest uroczy, skromniejszy, a jednocześnie bardzo ciekawy.

Zależy oczywiście, co kto lubi, ale ja osobiście nie będę szaleć z bukietem, żeby nie przedobrzyć, bo moja sukienka wydaje się być jeszcze bardziej zdobna od Twojej Nie wiem, czy polne kwiaty będą pasować, jeszcze się zastanowię, ale jeśli by pasowały to wybiorę polne Gdzieś tam wcześniej wstawiałam propozycję swojego bukietu, który nie jest polny, ale lekki (poniżej zdjęcie).

Pochwalę się, że nasze zaproszenia już do nas idą Mam nadzieję, że najdalej w piątek będę je miała w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (32,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hjguk.jpg (31,3 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-03-30 o 17:57
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 17:58   #3783
Almariel
Zakorzenienie

Thea, śliczny bukiet.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 18:02   #3784
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Thea, śliczny bukiet.
Almariel, Dziękuję Zależało mi, żeby kwiaty były ecru i zbliżone do koloru złotego i taki bukiet najbardziej mi odpowiadał pod względem kolorystycznym Kształt ma też fajny, więc na taki chyba się zdecyduję A dobrze gdzieś wyczytałam, że będziesz miała kremowe i ciemno- i jasnoróżowe róże ?? Bardzo podobają mi się takie bukiety, są słodkie I sama bym taki bardzo chciała, ale różowe kwiatuszki by mi do niczego nie pasowały

blueberry, może już Ci to wcześniej pisałam, nie pamiętam, ale bardzo podoba mi się Twoja suknia Ciekawa jestem jak wygląda na żywo, nie na modelce

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:08
Stary 2011-03-30, 18:12   #3785
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Almariel, Dziękuję Zależało mi, żeby kwiaty były ecru i zbliżone do koloru złotego i taki bukiet najbardziej mi odpowiadał pod względem kolorystycznym Kształt ma też fajny, więc na taki chyba się zdecyduję A dobrze gdzieś wyczytałam, że będziesz miała kremowe i ciemno- i jasnoróżowe róże ?? Bardzo podobają mi się takie bukiety, są słodkie I sama bym taki bardzo chciała, ale różowe kwiatuszki by mi do niczego nie pasowały

blueberry, może już Ci to wcześniej pisałam, nie pamiętam, ale bardzo podoba mi się Twoja suknia Ciekawa jestem jak wygląda na żywo, nie na modelce
Tak, dobrze wyczytałaś. Bukiety tego typu, jak te co wkleiłaś, też mi się bardzo podobają.
Stary 2011-03-30, 18:46   #3786
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
Jestem na etapie poszukiwania bukietu. Co sądzicie? Też pod kątem tego, co będzie pasować do mojej sukni. Wklejam jeszcze raz link, żebyście nie musiały szukać http://www.morilee.com/bridals/blu/4816
oj ja to nie potrafie wybrać. Ale jakoś 3 mi najbardziej przypadał do gustu

Cytat:
Zależy oczywiście, co kto lubi, ale ja osobiście nie będę szaleć z bukietem, żeby nie przedobrzyć, bo moja sukienka wydaje się być jeszcze bardziej zdobna od Twojej Nie wiem, czy polne kwiaty będą pasować, jeszcze się zastanowię, ale jeśli by pasowały to wybiorę polne Gdzieś tam wcześniej wstawiałam propozycję swojego bukietu, który nie jest polny, ale lekki (poniżej zdjęcie).

Pochwalę się, że nasze zaproszenia już do nas idą Mam nadzieję, że najdalej w piątek będę je miała w domu
ładny bukiecik
Pochwalisz się zaproszeniami jak przyjdą?

A ja bukiet chciałabym cos takiego:

A bizu koleżanka mi robi cos takiego, tylko łezki bedą supełnie przezroczyste szklane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukietyty.jpg (25,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg thnm.jpg (58,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (75,6 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bizu.jpg (94,9 KB, 17 załadowań)

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2011-03-30 o 18:50
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 19:20   #3787
thea2
Zadomowienie

ma.ko, pewnie, że się pochwalę Sama jestem ciekawa, jak będą zrobione, czy porządnie... bo niestety nie zamówiliśmy próbek.
Bukieciki piękne Eleganckie i proste, w sumie takie by chyba pasowały do mojej sukni tylko inne kolory kwiatów Śliczne
Biżuteria tez bardzo ładna, delikatna, a jednocześnie widoczna, myślałam o czymś podobnym, tylko że ja będę mieć kolczyki i bransoletkę, bez wisiorka
Stary 2011-03-30, 19:28   #3788
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
oj ja to nie potrafie wybrać. Ale jakoś 3 mi najbardziej przypadał do gustu

ładny bukiecik
Pochwalisz się zaproszeniami jak przyjdą?

A ja bukiet chciałabym cos takiego:

A bizu koleżanka mi robi cos takiego, tylko łezki bedą supełnie przezroczyste szklane
Bardzo ładne bukieciki, kiedyś też myślałam o bordowym/czerwonym.
My też nie braliśmy próbek zaproszeń, ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

Edytowane przez Almariel
Czas edycji: 2011-03-30 o 19:29
Stary 2011-03-30, 20:11   #3789
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładne bukieciki, kiedyś też myślałam o bordowym.
My też nie braliśmy próbek zaproszeń, ale mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Tak sobie pomyślałam, że pewno i tak znajdą się tacy, co się im nie będzie podobać, więc się nie przejmuję Jakie będą, takie będą- już nic nie zmienię. Ważne, żeby były podane tam podstawowe informacje Mam nadzieję, że jakościowo będą ok.
Stary 2011-03-30, 20:48   #3790
martitaw
Raczkowanie

wielkie dzięki dziewczyny
co do butów, to muszę je znaleźć nieco bliżej - bo te są na all i to nad morzem.. choć może w Warszawie w jakimś salonie też znajdzie się odpowiedni model - akurat wybieram się niebawem. Ja do takich butów zawsze zakładam cieniutkie pończochy bez wzmocnien na palcach i nie widać.. a spod tej sukienki to już całkiem
Ja w 2 też niestety wyglądałam jak w worku na kartofle choć materiał był przemiły..

blueberry88
mi też najbardziej podoba się 3, ewentualnie 4 - tylko nie wiem czy 3 nie zniknie przy sukni.. i te motyle urocze

ma.ko
bukiety klasyczne, proste ale delikatne i wdzięczne a biżuteria ładnie i subtelnie doda koloru

Edytowane przez martitaw
Czas edycji: 2011-03-30 o 20:56
martitaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 21:05   #3791
thea2
Zadomowienie

Wiecie co, zastanawiam się nad zmianą makijażystki. Bo niby wszystko ok, a coś mi się nie podoba w próbnym makijażu Znalazłam inną makijażystkę, ma bardzo dobre opinie, sama już nie wiem, czy iść do niej na próbny czy zostać przy tamtej...
Stary 2011-03-31, 08:04   #3792
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

thea mówiłaś jej jak ma wyglądać makijaż, czy sama Ci dorała?
Zawsze możesz iśc do tej innej i porównać. To jest Twój dzień i masz się czuć doskonale
Ja też się wachałam między dwoma. Ale tylko widziałam ich makijaże, żadna mnie jescze nie malowała. Póki co zdecydowałam sie na ta, która wygląda sama super na codzień. Ale zobaczymy po próbnym

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 10:56   #3793
Almariel
Zakorzenienie

Thea, jeżeli nie jesteś przekonana do tej makijażystki, to może idź do tamtej chociaż na próbny ? Makijaż to też ważna rzecz, w końcu mamy się czuć najpiękniejsze tego dnia.
Stary 2011-03-31, 11:41   #3794
blueberry88
Zakorzenienie

Bardzo dziękuję za opinie
Ja nie zostałam obdarzona takim zmysłem i tak naprawdę nie wiem, co by mi tu pasowało. Podobny problem mam z wystrojem sali - decyzja co do kolorów
Faktycznie trzeba uważać, żebym nie wyglądała zbyt cukierkowo - nie pomyślałam o tym!
W 3 jest sporo do trzymania, 4 chyba bardziej mi się podoba.
Czyli poszukam czegoś prostego i eleganckiego - te polne opcje chyba faktycznie do czegoś bardziej zwiewnego.

Thea, bardzo ładny bukiet.

Ile minie u Was czasu od momentu rozpoczęcia planowania do samego ślubu?
U mnie 6,5 miesiąca. Pewnie dlatego jestem tak do tyłu
W sobotę jedziemy wybierać tort i powolutku ważniejsze rzeczy ustalone...
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 12:25   #3795
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
U nas od momentu zamówienia sali, a od tego zaczęliśmy, do momentu ślubu będzie 14 miesięcy.
Stary 2011-03-31, 12:59   #3796
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:

od zamówienia sali do ślubu będzie 25 miesięcy!! :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 13:31   #3797
ardillka
Zadomowienie

hej

thea2 bukiet 2 extra aż sobie zapisałam :P

Cytat:
Bardzo dziękuję za opinie
Ja nie zostałam obdarzona takim zmysłem i tak naprawdę nie wiem, co by mi tu pasowało. Podobny problem mam z wystrojem sali - decyzja co do kolorów
Faktycznie trzeba uważać, żebym nie wyglądała zbyt cukierkowo - nie pomyślałam o tym!
W 3 jest sporo do trzymania, 4 chyba bardziej mi się podoba.
Czyli poszukam czegoś prostego i eleganckiego - te polne opcje chyba faktycznie do czegoś bardziej zwiewnego.

Thea, bardzo ładny bukiet.

U nas od zaręczyn do dnia ślubu będzie 15 miesięcy, a od 1 załatwienia na wesele= sali będzie 14 miesięcy. Chcieliśmy sobie dać więcej czasu, ale co chwile ktoś pytał o datę, to ustaliliśmy ją, zarezerwowali sale, orkiestrę, fotografa, ( zamówiłam suknię - bo wybrałam tą idealną dla mnie ) i resztę dopiero załatwiamy od tego roku...

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:13   #3798
ninitoja
Rozeznanie

Dziewczyny ogromne gratulacje za postępy w przygotowaniach. Widzę, że większość z Was ruszyła do przodu . Ja wczoraj zamówiłam zaproszenia, ale w weekend muszę dosłać tekst zaproszenia i listę gości. Gotowe powinny przyjść do nas przed Świętami, więc akurat będzie można część wtedy porozdawać.

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
co do obcierania butów, mam ten sam problem, ale ostatnio wypróbowałam takie wkładki żelowe, które nakleja się np na pięte w bucie i mnie to bardzo pomogło, przetańczyłam we wrześniu całe wesele przyjaciółki bez jakiegokolwiek obtarcia. Kupiłam te wkładki w Rossmanie, ale widziałam też w niektórych sklepach z butami
Ja również bardzo polecam takie wkładki. Nie dość, że buty tak nie obcierają, to mniejsze szanse, że zsuną się ze stopy.

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Dzięki
Ślub jeszcze nie jest oficjalnie odwołany... bo nikt jeszcze nie wie, że nam się nie układało ostatnio. Generalnie mieliśmy już taki kryzys, mój TZ obiecał, że zmieni to co robił źle...
No ale niestety sytuacja się powtórzyła. Najgorsze jest to, że go kocham ale jednocześnie nie chcę spędzić życia z kimś do kogo nie mam już zaufania. Mam nadzieję, że jakoś sobie z tym wszystkim poradzę... Przepraszam, że psuję trochę nastrój już więcej nie będę. Trzymajcie się
Mam nadzieję, że będzie dobzie .
Koleżanka dzień przed ślubem stwierdziła, że chyba popełnia błąd i odwołała ślub. Ale to trzeba mieć odwagę na taki krok. Lepsze to niż brnięcie w coś co nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
A mi się przypomniało, że mamy Panią co zrobi babeczkowy tort na II dzień - zamiast ciasta Więc babeczki też będą z głowy Jeszcze tylko musimy się zdecydować kto zrobi nam tort. Niestety nie będzie pomarańczowy, bo TŻ się boi że dostanie zgagę po nim - u niego to częsty problem. Więc pewnie będzie truskawkowy
W cukierni kobitka nam powiedziała, że oni nie robią tortów pomarańczowych i z kiwi, bo mają za dużo pektyn i szybko się rozpuszczają, czy coś . Ciekawe...

Cytat:
No więc dziewczyny wrzucam zdjęcie w sukni
Na zdj jestem w białej, bo była z satyny i ładniej sie układała, a w rzeczywistości będę miała ecru. W salonie ecru była z taftyi nie lezała tak fajnie
Piękna suknia, delikatna i elegancka .

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:17   #3799
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninitoja Pokaż wiadomość

Koleżanka dzień przed ślubem stwierdziła, że chyba popełnia błąd i odwołała ślub. Ale to trzeba mieć odwagę na taki krok. Lepsze to niż brnięcie w coś co nie ma sensu.

O matko, dzień przed ślubem.
Mojej mamy koleżanki z pracy córka podobno zdecydowała że ślubu nie będzie, jak już w suknię była ubrana.
Stary 2011-03-31, 15:24   #3800
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Czesc kochane
Witam po dlugiej nieobecnosci.
Niektore moze wiedza, z watku PM2011, ze mialam niezle przeprawy przez te kilka dni.
Nie chcialam i tutaj zasmiecac watku moimi problemami, no a poza tym ciezko bylo z wolnym czasem.
W skrocie :
zapomnialam zaplacic zaliczke na sale weselna, Pan dyrektor od siedmiu bolesci najpierw mowil ze ok, pozniej zaczal cos krecic, przetrzymywal mnie z dnia na dzien nia dajac mi numeru konta-zebym mogla wplacic ta zaliczke, a na koniec wymyslil sobie, ze musze wplacic cala kwote za wesele i noclegi -odrazu

W miedzyczasie zaczelismy szukac innej sali, bo tam eweidentnie cos bylo nie tak. Mozecie sobie wyobrazic jak ciezko jest znalezc sale 5 mcy przed, dopasowac termin do orkiestry i kamerzysty-fotografa i znalezc najlepsze rozwiazanie

Na szczescie, wszystko skonczylo sie tak, ze zmienilismy sale ale tez i date slubu na piatek 12 sierpnia (udalo sie zostac z wami-sierpnioweczkami).

Wciaz oswajam sie z nowa data, i troche skrocil mi sie czas oczekiwania

Nie wiem czy dam rade nadrobic, ale postaram sie
Stary 2011-03-31, 16:14   #3801
sanderek5
Raczkowanie

Cytat:
W dniu ślubu od zaręczyn minie 2 lata i 3 dni A pierwsze sprawy zaczęliśmy załatwiać w listopadzie 2010, wtedy zamówiliśmy restaurację, a w grudniu 2010 ustaliliśmy termin w Kościele i pod koniec grudnia zamówiłam suknię, a później to już poszło lawinowo A na razie przestój, bo większość rzeczy możemy załatwić dopiero po 20 maja... (3 miesiące przed ślubem).

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Czesc kochane
Niektore moze wiedza, z watku PM2011, ze mialam niezle przeprawy przez te kilka dni.
Nie chcialam i tutaj zasmiecac watku moimi problemami, no a poza tym ciezko bylo z wolnym czasem.
W skrocie :
zapomnialam zaplacic zaliczke na sale weselna, Pan dyrektor od siedmiu bolesci najpierw mowil ze ok, pozniej zaczal cos krecic, przetrzymywal mnie z dnia na dzien nia dajac mi numeru konta-zebym mogla wplacic ta zaliczke, a na koniec wymyslil sobie, ze musze wplacic cala kwote za wesele i noclegi -odrazu

W miedzyczasie zaczelismy szukac innej sali, bo tam eweidentnie cos bylo nie tak. Mozecie sobie wyobrazic jak ciezko jest znalezc sale 5 mcy przed, dopasowac termin do orkiestry i kamerzysty-fotografa i znalezc najlepsze rozwiazanie

Na szczescie, wszystko skonczylo sie tak, ze zmienilismy sale ale tez i date slubu na piatek 12 sierpnia (udalo sie zostac z wami-sierpnioweczkami).

Ojej... Współczuję!!! A udało Ci się u wszystkich pozmieniać ten termin?
Stary 2011-03-31, 16:20   #3802
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ogromne gratulacje za postępy w przygotowaniach. Widzę, że większość z Was ruszyła do przodu . Ja wczoraj zamówiłam zaproszenia, ale w weekend muszę dosłać tekst zaproszenia i listę gości. Gotowe powinny przyjść do nas przed Świętami, więc akurat będzie można część wtedy porozdawać.

Ja również bardzo polecam takie wkładki. Nie dość, że buty tak nie obcierają, to mniejsze szanse, że zsuną się ze stopy.

W cukierni kobitka nam powiedziała, że oni nie robią tortów pomarańczowych i z kiwi, bo mają za dużo pektyn i szybko się rozpuszczają, czy coś . Ciekawe...

Piękna suknia, delikatna i elegancka .
Cytat:
Mojej mamy koleżanki z pracy córka podobno zdecydowała że ślubu nie będzie, jak już w suknię była ubrana.
Ciekawa sprawa z tym tortem hmmm

No i historie niezłe.. Masakra.
Faktycznie trzeba mieć odwagę, żeby tak postąpić. Ale w sumie o czym myślały przed dniem ślubu?? Lepiej 5 min przed się rozmyślić niż minutę po. Ja znam taką dziewczynę, co stwierdziła że lepiej się rozwieść niż być panna i po 2 latach małżeństwa się rozwiodła. Bo się facet strasznym draniem okazał. Ale rozwód przyjemny nie był - o ile taki może być. Więc z tym ślubem to ja uważam że trzeba mieć 100% pewność, przynajmniej każdego dnia do dnia ślubu i wierzyć że potem też będzie cudownie. Jak się zaczynają wątpliwości to ludzie zaczynają się rozglądać na boki i potem to wcale nie ma lepeij.

Edytowane przez ardillka
Czas edycji: 2011-03-31 o 16:35
Stary 2011-03-31, 17:12   #3803
jusztyska
Zadomowienie

Dzień dobry Dziewczynki Mam dziś bardzo dobry humor TŻ przyjeżdza, przed chwilą stworzyłam tiramisu i jutro jedziemy na ostatnie spotkanie w poradni, jak to mój TŻ mówi do "śluzowców" :P

Cytat:
Wiecie co, zastanawiam się nad zmianą makijażystki. Bo niby wszystko ok, a coś mi się nie podoba w próbnym makijażu Znalazłam inną makijażystkę, ma bardzo dobre opinie, sama już nie wiem, czy iść do niej na próbny czy zostać przy tamtej...
wg mnie najlepiej będzie jeśli pójdziesz na próbny do tej drugiej też i wtedy coś zdecydujesz, bo będziesz miała porównanie

Cytat:
u nas 8 miesięcy i 2 tygodnie od zaręczyn i od zarezerwowanie sali

Cytat:
Czesc kochane
W skrocie :

Dobrze, że wszystko się skończyło w miarę pomyślnie no i szybciej zostaniesz Żoną
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:56   #3804
thea2
Zadomowienie

ma.ko, Almariel, jusztyska, dziękuję Wam bardzo za rady, chyba tak zrobię Chociaż narzeczony twierdzi, że nie potrzeba, bo tamten makijaż był ładny... Sama już nie wiem Cenowo te panie mają podobnie, więc z tym nie ma problemu. Chyba pójdę do tej drugiej.

Od planowania, ustalenia daty ślubu (ustaliliśmy ją w dniu zaręczyn ) do ślubu minie 17 miesięcy.
ardillka, blueberry, dziękuję, cieszę się , że bukiety się podobają

Gwiazdeczka, jeju, ale miałaś przejścia, biedactwo, ile nerwów musiałaś mieć. No i jeszcze przekładanie dosłownie wszystkiego na inny termin... straszne. A nie mieliście przypadkiem gotowych zaproszeń ze starą datą? Najważniejsze, że wszystko się udało załatwić, bardzo się cieszę Już będziesz spać spokojnie! No i wcześniej zostaniesz żonką

A nam przyszły dziś zaproszenia.... no i niestety nie wszystko jest tak jak chcieliśmy Przede wszystkim różnią się kolory (!!!!) tzn miało być ecru z beżem, a wszystko jest ecru. Całe szczęście, że kokardka złota tak jak chciałam. Mało tego prosiłam, aby nazwiska gości wypisane zostały powiększoną czcionką, a są taką samą jak reszta zaproszenia... także ogólnie nie jestem zadowolona Tzn zaproszenia są bardzo ładne, ale denerwuje mnie, że nie jest tak jak chciałam Dzwoniłam już do faceta od tych zaproszeń, bardzo przepraszał i dał mi trzy opcje do wyboru: zwrot części kosztów (50zł z 200 zł, które zapłaciliśmy), wydrukowanie i wysłanie zupełnie nowych zaproszeń, już prawidłowych albo wykonanie za darmo podziękowań dla rodziców.
Podziękowań nie chcemy, więc to odpadło. Nie chciałam, żeby te zaproszenia co do nas przyszły się zmarnowały (bo są naprawdę ładne) no i nie chciałam, żeby tego faceta jakoś zbytnio obciążać drukowaniem, wysyłaniem, bo przecież pomyłki się zdarzają, przeprosił, zachował się grzecznie, a ja nie jestem osobą, która za wszelką cenę będzie utrudniać. Ale jednocześnie nie jest tak jak chciałam, więc trochę czuję się pokrzywdzona. Więc uznaliśmy z tym panem, że dla niego najlepszą opcją będzie zwrot tych 50 zł, dla mnie też, więc stanęło na tym.

A mój K. mówi, że te ecru bardziej mu się podobają niż te beżowe, hehehe

Wstawiam zdjęcia, ale robiłam je przed chwilą przy słabym świetle, także niezbyt ładnie wyszły. Ale w rzeczywistości zaproszenia ładne wyglądają na szczęście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11356.jpg (44,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11355.jpg (33,4 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-03-31 o 19:22
Stary 2011-03-31, 19:21   #3805
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
A nam przyszły dziś zaproszenia.... no i niestety nie wszystko jest tak jak chcieliśmy Przede wszystkim różnią się kolory (!!!!) tzn miało być ecru z beżem, a wszystko jest ecru. Całe szczęście, że kokardka złota tak jak chciałam. Mało tego prosiłam, aby nazwiska gości wypisane zostały powiększoną czcionką, a są taką samą jak reszta zaproszenia... także ogólnie nie jestem zadowolona Tzn zaproszenia są bardzo ładne, ale denerwuje mnie, że nie jest tak jak chciałam Dzwoniłam już do faceta od tych zaproszeń, bardzo przepraszał i dał mi trzy opcje do wyboru: zwrot części kosztów (50zł z 200 zł, które zapłaciliśmy), wydrukowanie i wysłanie zupełnie nowych zaproszeń, już prawidłowych albo wykonanie za darmo podziękowań dla rodziców.
Podziękowań nie chcemy, więc to odpadło. Nie chciałam, żeby te zaproszenia co do nas przyszły się zmarnowały (bo są naprawdę ładne) no i nie chciałam, żeby tego faceta jakoś zbytnio obciążać drukowaniem, wysyłaniem, bo przecież pomyłki się zdarzają, przeprosił, zachował się grzecznie, a ja nie jestem osobą, która za wszelką cenę będzie utrudniać. Ale jednocześnie nie jest tak jak chciałam, więc trochę czuję się pokrzywdzona. Więc uznaliśmy z tym panem, że dla niego najlepszą opcją będzie zwrot tych 50 zł, dla mnie też, więc stanęło na tym.

Wstawiam zdjęcia, ale robiłam je przed chwilą przy słabym świetle, także niezbyt ładnie wyszły. Ale w rzeczywistości zaproszenia ładne wyglądają na szczęście
Ładne są. Ale rozumiem, że skoro chciałaś inaczej, to nie jesteś do końca zadowolona. Tyle dobrego, że chociaż 50 zł odzyskasz.
Stary 2011-03-31, 19:46   #3806
martitaw
Raczkowanie

thea2
zaproszenia bardzo fajne i kokardka ładna Ci wyszła - bo te to się chyba akurat samodzielnie wiąże
z makijażem chyba testowałabym obie

Ja właśnie dostałam namiar na jakąś dziewczynę, która podobno cudnie maluje. Nawet z nią rozmawiałam ale powiedziała, że tylko znajomych.. że się nie ogłasza, bo robi 5 rzeczy na raz. Hmm.. a na próbny sugerowała lipiec. Chyba trochę późno, bo co ja później znajdę. Była jednak bardzo miła i zapisała sobie nawet datę ślubu więc kto wie..

Co do terminów, to zaręczyliśmy się w styczniu 2009. W lutym 2010 rezerwowaliśmy salę. W okolicach lipca zespół, we wrześniu(?) fotografa, w lutym 2011 nauki, a ślub będzie pod koniec sierpnia więc chyba prowadzę w rankingu 31 miesięcy?
Stary 2011-03-31, 19:52   #3807
paula54
Zakorzenienie

blueberry - jak dla mnie do tej sukni potrzeba jakiegoś bukietu w zdecydowanym kolorze (biały może zginąć w tych falbanach). Może spróbowałabym wachlarz... Albo coś bardziej kulistego. Łezka mi jakoś nie leży, bo suknia jest zbyt "zwiewna".

Cytat:
Śliczna. Też chętnie bym w takiej poszła do ślubu, tylko chyba wybiorę kolczyki + bransoletka (chociaż jeszcze do końca nie wiem...). Tylko jak do takiego czegoś bransoletkę dorobić...

Cytat:
A ja się właśnie dowiedziałam, że dziewczyna, która miała mnie malować może nie wrócić z macierzyńskiego do sierpnia. I nie wiem co teraz. Na wszelki wypadek chyba sobie gdzieś indziej termin zaklepie, tylko mam dylemat: salon, w którym malowałam się na studniówkę (czyli dość dawno ale bardzo dobrze) - ceny standardowe, czy panią, która z zawodu jest wizażystką i podobno robi fantastyczne makijaże, ale tu cena jest ponad dwukrotnie wyższa. Co byście wybrały?

Cytat:
Planowaliśmy tak na prawdę jeszcze długo przed zaręczynami, ale takie już zamawianie, zaklepywanie i szukanie zaczęło się zaraz po zaręczynach (w okolicy lipca 2009) co daje 24-25 mies.

Cytat:
Z kiwi się zgodzę, że tortów nie robią (bo kiwi posiada dużo enzymów z grupy peptydaz - m.in. papainę, które rozkładają białka, a żelatyna stosowana w galaretce, czy mleko to nic innego jak białka, tak więc te enzymy po prostu spowodują, że tort się rozpłynie). Zresztą jak zjecie dużo kiwi (lub ananasa, bo on też ma takie właściwości) to szczypie język (i to również jest skutkiem działania tych enzymów). Natomiast co się dzieje z pomarańczami - nie wiem, może coś innego robią. Ja tam torty z pomarańczami jadłam.
To tak słowem wyjaśnienia, bo moje biochemiczne wykształcenie mi nie dało

Cytat:
Oj faktycznie ostro. Ale najważniejsze, że podołałaś

Cytat:
A nam przyszły dziś zaproszenia.... no i niestety nie wszystko jest tak jak chcieliśmy (...) Więc uznaliśmy z tym panem, że dla niego najlepszą opcją będzie zwrot tych 50 zł, dla mnie też, więc stanęło na tym.
No i dobrze, że chociaż tak udało Ci się załatwić. Nie każdy sprzedawca na to pójdzie. A zaproszenia wcale nie są takie złe. Mi się tam podobają. Mogę zapytać, ile wychodziły za sztukę? Bo nie pamiętam czy pisałaś.

A ja wyczerpującego tygodnia ciąg dalszy. Dziś zrezygnowałam z siłowni nawet ze względu na wycieńczenie. Chwila z wizażem i zabieram się za prezentację na seminarium (mam streścić rozdział pracy pt. "materiały i metody", a niestety nie najłatwiej streszcza się coś, czego nie ma...). Tak więc miłych przygotowań i ślubnych marzeń no i udanego pięknego wieczoru (bo pogoda, przynajmniej u mnie, jest fantastyczna).

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2011-03-31 o 19:54
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:12   #3808
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Ładne są. Ale rozumiem, że skoro chciałaś inaczej, to nie jesteś do końca zadowolona. Tyle dobrego, że chociaż 50 zł odzyskasz.
Dziękuję Zawsze to coś, będzie na koperty, bo chcę sobie dokupić złote, bo zwykłe białe brzydko wyglądają do tych zaproszeń

Cytat:
Napisane przez martitaw Pokaż wiadomość
thea2
zaproszenia bardzo fajne i kokardka ładna Ci wyszła - bo te to się chyba akurat samodzielnie wiąże
z makijażem chyba testowałabym obie
Kokardki były już wywiązane, wszystko złożone, także nic nie musiałam robić

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

A ja się właśnie dowiedziałam, że dziewczyna, która miała mnie malować może nie wrócić z macierzyńskiego do sierpnia. I nie wiem co teraz. Na wszelki wypadek chyba sobie gdzieś indziej termin zaklepie, tylko mam dylemat: salon, w którym malowałam się na studniówkę (czyli dość dawno ale bardzo dobrze) - ceny standardowe, czy panią, która z zawodu jest wizażystką i podobno robi fantastyczne makijaże, ale tu cena jest ponad dwukrotnie wyższa. Co byście wybrały?

No i dobrze, że chociaż tak udało Ci się załatwić. Nie każdy sprzedawca na to pójdzie. A zaproszenia wcale nie są takie złe. Mi się tam podobają. Mogę zapytać, ile wychodziły za sztukę? Bo nie pamiętam czy pisałaś.

A ja wyczerpującego tygodnia ciąg dalszy. Dziś zrezygnowałam z siłowni nawet ze względu na wycieńczenie. Chwila z wizażem i zabieram się za prezentację na seminarium (mam streścić rozdział pracy pt. "materiały i metody", a niestety nie najłatwiej streszcza się coś, czego nie ma...). Tak więc miłych przygotowań i ślubnych marzeń no i udanego pięknego wieczoru (bo pogoda, przynajmniej u mnie, jest fantastyczna).
Może spróbuj tak jak ja chyba zrobię- idź do obydwu i zdecyduj, czy warto płacić podwójnie Bo może akurat droższy makijaż będzie fajniejszy
Wiesz co, gdyby facet robił jakieś problemy to byśmy na pewno tego tak nie zostawili, musiałby się zgodzić na jakieś ustępstwa, bo zachowałam wszystkie wysłane do niego maile, te z wybranym modelem, prośbami itd (jestem przezorna i zawsze tak robię ). Za zaproszenia płaciliśmy 2 zł/ szt.
Owocnego i miłego streszczania
Stary 2011-03-31, 21:30   #3809
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Cytat:
nie wiem jak Wy ale ja sobie nie wyobrażam nagle się rozmyślić dzień czy godzinę przed może wcale nie chciały ślubu ale zgodziły się bo rodzice lub narzeczony nalegali, bo tak wypadało... albo zgodziły się pochopnie nie zastanawiając się dokładnie nad powagą tej decyzji
Cytat:

piękne zaproszenia
Stary 2011-04-01, 12:06   #3810
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
ma.ko, Almariel, jusztyska, dziękuję Wam bardzo za rady, chyba tak zrobię Chociaż narzeczony twierdzi, że nie potrzeba, bo tamten makijaż był ładny... Sama już nie wiem Cenowo te panie mają podobnie, więc z tym nie ma problemu. Chyba pójdę do tej drugiej.

Od planowania, ustalenia daty ślubu (ustaliliśmy ją w dniu zaręczyn ) do ślubu minie 17 miesięcy.
ardillka, blueberry, dziękuję, cieszę się , że bukiety się podobają

Gwiazdeczka, jeju, ale miałaś przejścia, biedactwo, ile nerwów musiałaś mieć. No i jeszcze przekładanie dosłownie wszystkiego na inny termin... straszne. A nie mieliście przypadkiem gotowych zaproszeń ze starą datą? Najważniejsze, że wszystko się udało załatwić, bardzo się cieszę Już będziesz spać spokojnie! No i wcześniej zostaniesz żonką

Szkoda że nie takie jak chciałaś, ale wyglądają bardzo ładnie... Wiesz w sumie tylko Wy będziecie wiedzieć ze są nie takie jak miały być. Moje początkowo też nie były takie jak miały być... Ale ja wybrałam poprawki, bo o mniejszych kosztach nie było mowy. Dobrze, że pan się ładnie zachował i dał kilka opcji rekompensaty.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości