Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. 19 33,33%
Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. 23 40,35%
W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. 2 3,51%
W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. 0 0%
Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. 5 8,77%
Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. 1 1,75%
Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. 0 0%
Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. 5 8,77%
Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. 1 1,75%
Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 14:42   #2581
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
skleroza
Śliczne

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:48   #2582
sygine
Zadomowienie

Cytat:
sygine jeśli planujesz zakupi innej spacerówki, to ja bym wzięła na Twoim miejscu jakąś nierogą gondolke samą, nie 3w1
No ja w ogóle patrzę co najwyżej na 2w1, bo fotelik mamy bebeconfort i myślę że na początek wystarczy Jakoś szczególnie dużo nie jeździmy, więc do pół roku będzie ten a później kupimy już jakiś konkretniejszy który starczy na dłużej.
Zresztą właśnie wyczaiłam, że x-run też ma wersję głęboką, tylko jakoś nie mam przekonania do trójkołowych gondol A w ogóle to zależy mi żeby była ona jak największa. Mam obawy, że nasz szkrab do najmniejszych nie będzie należał (kuzyna synek ma dwa miesiące i już nosi rozmiar 80 taki długi jest , a jego rodzice wcale do najwyższych nie należą).

Przepiękne ciuszki i te paputki boskie

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-03-31 o 14:50
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:53   #2583
BABONIK
Zadomowienie

no własnie wiecie co?jaja normalnie... mi wyszedł niski magnez przy 4 asparginach dziennie biore 2 rano i 2 wieczorem...nie wiem co mi pochłania tyle magnezu,kawy nie piję

a Wy tak piszecie o tych grillach ja jeszcze nie grillowałam w tym rku,może weekend będzie owocny w grillowe żarcie już nie mogę się doczekac...awaryjnie mam cały worek kiełbaski śląskiej w zamrażarce

Sygine-dlaczego decydujecie się na x-run'a? będziecie biegac? mi się wydaje bardzo ciężki w prowadzeniu. pierwszy wózek to x lander xt,ale ten miał skrętne koło,był super

Scio- ale wypas

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Sygine- ja mam teraz 3 kołowego quinny speedy,wcześniej był trójkołowy xt x-lander, gondola na 3 kołach nie sprawiała nam problemów.A do x run'a też możecie kupic gondolę

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 14:56   #2584
83monia
Zakorzenienie

babonik - a moze masz jakis problem z przyswajaniem skoro po takiej dawce nadal niski poziom mg...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:10   #2585
brunetka2000
Zakorzenienie

No i mama już sobie pojechała Nagotowała obiadków na 2 dni więc mam spokój z pichceniem. Zakupy też zrobione w lodówce oprócz światła prowiant się pojawił Niestety musiałam ściągać męża z pracy, bo kran się popsuł i woda cały czas leciała Przyjechał na chwilę , zakręcił zawory i zostałam z wodą w garnkach Leżakujemy dalej z Alicją Dzisiaj jest wyjątkowo rozbrykana Pewnie dlatego, że w nocy dała pospać mamie. Wiedziała, że źle się czuje i spała grzecznie

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Zresztą właśnie wyczaiłam, że x-run też ma wersję głęboką, tylko jakoś nie mam przekonania do trójkołowych gondol A w ogóle to zależy mi żeby była ona jak największa.
Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Sygine-dlaczego decydujecie się na x-run'a? będziecie biegac? mi się wydaje bardzo ciężki w prowadzeniu. pierwszy wózek to x lander xt,ale ten miał skrętne koło,był super
Ja też kupuję x-run'a Suuuuuuuuuuuper się go prowadzi i jest naprawdę lekki. Szalałam nim w sklepie i nie sprawiał, żadnych problemów w manewrowaniu między półkami i innymi wózkami
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:21   #2586
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam dosyć i właśnie stwierdziłam podobnie jak koleżanka, ze to chyba moja ostatnia ciąża, bo mam k...dosyć tej sytuacji, która mnie spotyka, a zapalic sobie nie można...
Kochana wspolczuje ale jak sie sytuacja wyjasni po rozmowie z mezem to moze bedzie Ci dane porzadnie do konca juz tylko cieszyc sie ciaza

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-31 o 19:04
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:27   #2587
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
NO to u Nas się to będzie nazywało sezon ogórdkowy
Już mi ślinka cieknie jak sobie pomyślę o karczku, kiełbasce, sałatce mmmm.CO jest jeszcze dobrego na grilla?!
O jaaaa grrriiiillllllll
Aż mi sie przewinęły przed oczami: karkówka, boczek, kiełbaski biale i normalne, skrzydełka, rybka, oscypki z grilla, szaszłyki, ziemniaczki, chlebek opiekany... do tego sałatka grecka i ziemniaczana, masa sosów.........
Zaraz się zapłacze.............
Ale najpierw musimy kupić nowego grilla bo w ubiegłym roku już sie zaczął nasz psuć i jest wkurzający....

Zmalowana ja sie najadłam w lutym truskawek.... z tym że brzuch miałam jak krowa w ciapki i piekielnie swędziało.........
Juz się nie mogę doczekać na sezon truskawek mówiłam wczoraj do Lilci że ma siedzieć w brzuchu długo bo mama chce się najeśc truskawek hehe

Na pocieszenie mam arbuza to ide sobie zjeść o!

Dzis zaczynamy 22 tydzień

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Wiecie co... wczoraj bylismy u mojej kuzynki posiedzieć, dziewczyna ma 20 lat, jej mąż zresztą też 20, ich córcia ma już 8 miesięcy, biega po domu jak szalona i buźka się jej nie zamyka I powiem Wam, że jestem w szoku........ sama jestem tylko rok starsza od nich, ale mają tak dojrzałe podejście do życia i dziecka że szczena opada.............. i jeszcze nam obiecali sterte ubranek po małej hihihi

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:29   #2588
sygine
Zadomowienie

Cytat:

Scio- ale wypas

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Sygine- ja mam teraz 3 kołowego quinny speedy,wcześniej był trójkołowy xt x-lander, gondola na 3 kołach nie sprawiała nam problemów.A do x run'a też możecie kupic gondolę
No więc co do biegania to ja się raczej nie zmuszę, bo zawsze tylko sprinty biegałam, a długie dystanse nie dla mnie, ale P. coś mówił, że by sobie pobiegał
Niestety ale w Lesznie jest na dobrą sprawę żaden wybór wózków, więc raczej czeka nas wyprawa do Poznania
No i po przejrzeniu wozków mam już parę typów:
1. Jedo fyn, który w Lesznie na szczęście jest
2. Slalom pro reverse http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E
3. X-lander X-run
4. Ouinny Freestyle 3xl comfort http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E
5. Recaro babyzen http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E
Pojęcia nie mam co wybrać Poza tym wózek moi rodzice nam fundują i nie chcę ich za bardzo naciągać
Stary 2011-03-31, 15:43   #2589
aania_20
Zakorzenienie

Witam
nadrabiam pół dnia nieobecności
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
U Mnie wyglądało to tak że pobrała krew, wypiłam ten zajzajer, odczekałam godzinę i drugi raz pobrała krew. J
To na pewno miałaś 75 g a nie 50? Dziwne że tylko 2pobrania..

Cytat:
JA się chwale mamy wózek Daliśmy za niego 350 zł a jest w ogóle nie zniszczony
Do tego dostałam wczoraj paczkę od jednej z wizażowych koleżanek z ciuszkami dla małej, później porobie fotki to Wam pokaże, ale mam cyba za dużo ubranek coś mi się zdaje Ale popłakałam się jak dostałam tą paczkę, w życiu się nie widziałyśmy na oczy tylko przez gg
\
Wózek śliczny, ciuszki też!!!! jaka kochana dziewczyna
Jakie to miłe i dziwne że bardziej bezinteresowne są osoby obce niż rodzina..
mnie wczoraj koleżanka kilka ciuszków przysłała po córce, śpiworek itp...natomiast od rodziny nie liczę że dostanę cokolwiek...

Cytat:
Piękne, powiedzcie mi czy kiedy czekam tą godzinę
na kolejne pobranie krwi na krzywa cukrową
to mogę się czegoś napić, czy absolutnie nie?!
Bo jak tak słodko to aż się chce napisać wodę niegazowaną
chyba zależy od laboratorium, jeśli nie siedzisz z pielęgniarkami to po zwykłą wodę idź, ona na nic nie wpływa.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
macie jakies plany na weekend?????
w sobotę pracuję, potem teściowie mają przyjechać , za to w niedzielę relaks, planujemy się na basen wybrać

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dzisiaj się dowiedziałam, że takie maluchy nie lubią tembru głosu faceta, więc jak chce poogladać, to mordeczka w kubeł :P Ja dziś swojego przymknę i niech patrzy
a ja myślałam że to tylko moje dziecko takie, że jak tata jest to siedzi jak mysz pod miotłą. a tu widzę że większośc taka przebiegła
wodaqua, nie daj się! Niech płaci za błędy, pisz do allegro szybko, i nie odpuszczaj! Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jestem w 2giej ciazy ale nadal NIE WIEM JAK WYCZUC CZKAWKE
ja się nie znam, ale jak kopie to czuję wyraźnie, natomiast czkawkę (chyba) czuję jak pierwsze ruchy - delikatne "pykanie", a jak leżę to tylko widać jak delikatnie brzuch faluje...przy kopnięciu zdecydowanie mocniej...

Cytat:
wiecie co się okazało? zrobiłam badania, magnez mam w najniższej ... prawdopodobnie dostałam skurczu ścięgna w karku i stąd ten ból. dziś szyja już lepiej,ale ból był niemiłosierny. Lekarz mi zlecił Kalipoz i MagneB6.Czy ktoś bierze MagnezB6?moja teściowa mówi,że nie polecany MagnezB6 w ciąży
można...dlaczego by nie? Żaden magnez nie jest przeciwskazany...
Mam nadzieję że Ci szybko przejdzie!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:45   #2590
nerola
BAN stały

T. dostał kawałek wypłaty na konto i pojechaliśmy rano do Biedronki na zakupy.
Jak dziwnie ludzie na nas patrza,jakbyśmy zapasy robili czy co?A my pom kilka mlek,cukru,płatki,mięso,s erki,makarony jak na stołówkę ale tyle nas jest i tyle jemy.

Potem padłąm po wczorajszych nerwach na wywiadówce i nadal jest mi coś nie tak.

Co do przyswajalności magnezu-ja w szpitalu brałam 12 tabletek Asparginu a magnez dużo poniżej normy.Raz mam taką przayswajalność dlatego wlewy dożylne co tydzień a dwa przez serducho.
Teraz biorę 6 X dziennie Neomag Forte i Mg poniżej normy.

Babka na Allegro przegięła pałę

Pan od 2 fotelików napisał,ze juz mi je wysłał.

Grilla robimy jutro-już zaplanowane
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:51   #2591
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Tak,,tak Grill ma być 22 st u Nas więc na pewno to wykorzystamy
A gdzie mieszkasz, jeśli można zapytać, że tak cieplutko?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Co prawda jest to pytanie do Karoliny, ale może i ja coś podpowiem

Ja wiem o jednej dość sporej hurtowni na Wyszyńskiego koło kościoła Chrystusa Odkupiciela Człowieka

http://www.maluszek.olsztyn.pl/
Dzięki, wiem gdzie to jest w Olsztynie, więc luzik, nie wiem tylko czy czasem w nd nie ruszymy...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
A tej babce nie podaruj - opisz sprawę i prześlij do allegro bo mnie się zdaje że baba ściemnia że już sprzedała ciuszki za 30zeta. Chce się sianem wykręcić i tyle
Na bank nie sprzedała, jeszcze ją przypilnuję, czy znów nie wystawi

Scio piękne te ciuszki dostałaś!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
wodaqua, nie daj się! Niech płaci za błędy, pisz do allegro szybko, i nie odpuszczaj! Trzymam kciuki![/COLOR]
Wiem, wiem, ale na wszczęcie sporu muszę czekać 7 dni od zakończenia aukcji
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 15:53   #2592
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
a mieli coś do Biedro rzucać ciekawego? ech.. ja bym do lumpka zajrzała... pogrzebała sobie a tu kicha i do wtorku muszę wytrzymać jakoś... Ajć.. uzależnienie
właśnie nie wiem czy mieli coś rzucić, chciałam iść wyczaić ale dostałam lenia i ucięłam sobie drzemkę jutro zajrzę

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
LadyInBlack2 masz jeszcze miesiąc na złozenie PIT-u wiec się nie stresuj
wiem, ale ja o tym picie przypominam sobie tak raz na tydzień-dwa i boję się, że w końcu zapomnę
najgorzej się zebrać..

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jak Wy to robicie ze w ciąży nie tyjecie? Ja od wczoraj mam szlaban na słodycze, zobaczymy jak długo dotrwam w tym postanowieniu. Wczoraj sie zasłodziłam glukozą to może dlatego cały dzien nie miałam ochoty na słodycze, zobaczymy jak w kolejnych dniach.
powiem Ci, że sama nie wiem jak to się dzieje bo ja generalnie mam tendencję do tycia i przed ciążą jak tylko sobie pofolgowałam z jedzeniem lub odpuszczałam basen to mi przybywało tu i tam. Bałam się, że w ciąży będę okrągła jak kluska śląska a tu takie zaskoczenie. U mnie przypuszczam że I trymestr skurczył mi żołądek- miałam taki jadłowstręt że mało co jadłam. Poza tym mój organizm w ciąży nie toleruje czekolady i jakoś tak przez to rzadko mam ochotę na słodkie. A teraz odkąd jestem w domu mam stałe pory posiłków i jakoś przez to nie muszę podjadać. Chociaż owszem, jak małż siądzie czasem z jakimś chrupkiem czy innym zapychaczem wieczorem przed TV to i ja się podłączam

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Witam czwartkowo.
Obudziłam się z mega bólem głowy, przyczyna wyjaśniła się jak tylko spojrzałam przez okno- zmiana pogody, ech a wczoraj było tak pięknie.
witaj w klubie mnie też głowa pobolewa i pogoda się popsuła- na szczęście nie pada i jest dość ciepło ale chmur przybywa więc pewnie jak się będę zbierać do SR to zacznie padać deszcz

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny ja jestem załamana.Mam straszne plamy na twarzy , włosy też jakieś dziwne.Ta twarz mnie najbardziej przeraża mam takie plamy że szok ogólnie mam dużo pieprzyków a teraz jeszcze te plamy
to chyba te słynne plamy wątrobowe/ostuda ciężarnych Kochana, Tobie pewnie plamy zejdą po ciąży a ja mam mnóstwo przebarwień na twarzy po latach stosowania pigułek, nie używania filtrów i bezmyślnego opalania się Jak przeszłam na jasną stronę mocy i zaczęłam używać przez cały rok filtrów +50 i przestałam się opalać to i tak było już trochę za późno- teraz tylko kremy wybielające mi zostały (które w ciąży i tak musiałam odstawić) i kryjące podkłady

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
plan na weekend: sobotnia przejazdzka z rana do CH, przejazdzka z pustym wózkiem sklepowym po tesco, w polowie sklepu porzucenie wózka bo dziecko chce siku, maraton do łazienki , wielki come back, powrót siatkarki (czyli mnie z siatkami), pyszne 2gie sniadanie (jajecznica jak zwykle), gonimy dziecko do spania, sama ide spać , potem obiad (nie wiem co), szalona zabawa z dzieckiem, a jak ładnie to jedziemy nad morze na promenade w Mielnie , powrót i czynosci higieniczne przed snem , ew pogram z mezem w Heroes of Might and Magik albo obejrze jakis film. niedziela - idziemy zaspiewac "swiety swiety" do kościoła (... Osama Osama na wysokości ), spacer "po chlebek" z oglądaniem placu budowy obok Biedronki, 2gie sniadanie, gonienie do spania, moze znowu śpie , spacerek po lesie jak ładnie, jak nie to kisimy sie do wieczora w domu, czynnosci higiniczne przed snem, sen spraweidliwego

cokolwiek napiszę, i tak Cię nie pobiję

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dzisiaj się dowiedziałam, że takie maluchy nie lubią tembru głosu faceta, więc jak chce poogladać, to mordeczka w kubeł :P Ja dziś swojego przymknę i niech patrzy
a mój ostatnio zaczął przemawiać do brzucha i młody jakoś nie ucieka
w ogóle mąż dziś pierwszy raz dostał kopniaka w dłoń od młodego- jego mina i oczy jak 5 zł- bezcenne

a temu z allegro nie odpuszczaj!

Cytat:
[...] Ach nie lubię takich sytuacji
bo nigdy nie wiadomo komu można zaufać.
A odkąd mieszkam w domku to mam wrażenie że przynajmniej
2 razy w miesiącu jak nie więcej ktoś przyjdzie poprosić o pieniądze,
a wydawało mi się że jak mieszkałam w bloku to było to częstsze,
ale tam znowu jak przychodziły to tylko "cyganki"
taaa.. u mnie chodził taki młody chłopak i zawsze chciał pieniędzy albo coś do jedzenia. Kiedyś wpakowałam mu do torby jakieś zamrożone mięso, napoczętą (nie miałam całej) paczkę kaszy czy ryżu, jakąś mąkę czy coś- nie pamiętam i coś jeszcze. I wiecie co? Następnego dnia rano jak wychodziłam do pracy to reklamówka z tym jedzeniem leżała obok zsypu. Ale się wkurzyłam Od tamtej pory nie daję jedzenia domokrążcom- ja zawsze jestem taka naiwna i potem się przejadę.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zaneta - ja na grilla szykuje karkówke, kaszanke, kielbaske biała, kurczaczka,sałatke ziemniaczaną (koniecznie) może jakieś szaszłyki moja mama robi jeszcze ziemniaki z grila nadziewane boczkiem i czosnkiem...... do tego zawsze było zimne piwko, ale w tej sytuacji zadowole sie soczkiem

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Juz się nie mogę doczekać na sezon truskawek mówiłam wczoraj do Lilci że ma siedzieć w brzuchu długo bo mama chce się najeśc truskawek hehe
ale właściwie to dlaczego w ciąży można jeść truskawki a jak się karmi to już nie? No wiem, że niby uczulają ale nawet takie niepryskane z domowego ogródka? Jak nie pojem truskawek to się zapłaczę
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:00   #2593
sygine
Zadomowienie

Ja truskawek to nawet przed ciążą jeść nie mogłam, bo mam na nie straszną alergię - od razu dostaję wysypki na całym ciele takiej swędzącej Więc pozostaje mi tylko zadowolić się zapachem jak inni jedzą
Stary 2011-03-31, 16:03   #2594
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
T. dostał kawałek wypłaty na konto i pojechaliśmy rano do Biedronki na zakupy.
Jak dziwnie ludzie na nas patrza,jakbyśmy zapasy robili czy co?A my pom kilka mlek,cukru,płatki,mięso,s erki,makarony jak na stołówkę ale tyle nas jest i tyle jemy.

Potem padłąm po wczorajszych nerwach na wywiadówce i nadal jest mi coś nie tak.

Co do przyswajalności magnezu-ja w szpitalu brałam 12 tabletek Asparginu a magnez dużo poniżej normy.Raz mam taką przayswajalność dlatego wlewy dożylne co tydzień a dwa przez serducho.
Teraz biorę 6 X dziennie Neomag Forte i Mg poniżej normy.

Babka na Allegro przegięła pałę

Pan od 2 fotelików napisał,ze juz mi je wysłał.

Grilla robimy jutro-już zaplanowane
no moja panno już chciałam wołać gdzie mi zniknęłaś znowuale grzecznie w sama porę się pojawiłaś a niech się gapią kij im w mrowisko

83monia EJJJJ popuściłam zawory przy tej 200kg kruszynce skąd ci się to bierze??

Scio
bajeczne ciuszki ja też mam taką jedna ciotkę wizażankę co mi pakę ciuszków posłała

ja za pół godzinki zbieram się na drugie spotkanie SR dziś na tapecie antykoncepcja po porodzie i w ogóle jak i kiedy można zacząć na nowo bryknięcia z mężusiemciekawa jestem co nam nasza czarownica powie śmiejcie się ale ja zabieram notatnik i robię notatki z tych jej mądrości żeby mi nic nie uciekło ostatnio prezentowała super masaż dla dzieciaka polecam SR przynajmniej nasza pani położna jest boosskkaa taka nasz baba dwie godziny na wielkich poduchach dziś niestety sama jadę bo M w pracy na druga zmianę ma ale co tam pojedziemy sobie sami ja i Krzyś a jak wrócę to odbieram mamuśkę od fryzjera i potem czeka nas film zaćmienie

uuuu ale monolog
Stary 2011-03-31, 16:13   #2595
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
to chyba te słynne plamy wątrobowe/ostuda ciężarnych Kochana, Tobie pewnie plamy zejdą po ciąży a ja mam mnóstwo przebarwień na twarzy po latach stosowania pigułek, nie używania filtrów i bezmyślnego opalania się Jak przeszłam na jasną stronę mocy i zaczęłam używać przez cały rok filtrów +50 i przestałam się opalać to i tak było już trochę za późno- teraz tylko kremy wybielające mi zostały (które w ciąży i tak musiałam odstawić) i kryjące podkłady
Na przebarwienia pomaga np mikrodermabrazja - w ciąży dozwolona tyle że trzeba kilku zabiegów. A z kolei skuteczne są też kwasy, tyle że teraz nie wolno. Ja mam trochę przebarwien jeszcze sprzed ciąży, po mikrodermabrazji trochę się polepszyło,ale po urodzeniu na pewno na zabieg z kwasami się wybiorę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:16   #2596
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Scio super wózek, i za takie pieniądze .... a prezencik fajniutki, słodnie ciuszki

Beatka a Ty gdzie chodzisz do lumpka w mielcu? może byśmy się spotkały gdzieś i coś poszukały razem?
ostatnio to najczęściej w Rzeszowie chodzę do lumpka bo mam koło uczelni a w Mielcu to na borek zwykle zaglądam do Zenitu, ale ostatnio jak byłam to byle co mieli i nic nie kupiłam.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:19   #2597
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja za pół godzinki zbieram się na drugie spotkanie SR dziś na tapecie antykoncepcja po porodzie i w ogóle jak i kiedy można zacząć na nowo bryknięcia z mężusiemciekawa jestem co nam nasza czarownica powie śmiejcie się ale ja zabieram notatnik i robię notatki z tych jej mądrości żeby mi nic nie uciekło ostatnio prezentowała super masaż dla dzieciaka polecam SR przynajmniej nasza pani położna jest boosskkaa taka nasz baba dwie godziny na wielkich poduchach dziś niestety sama jadę bo M w pracy na druga zmianę ma ale co tam pojedziemy sobie sami ja i Krzyś a jak wrócę to odbieram mamuśkę od fryzjera i potem czeka nas film zaćmienie
ja tez mam dziś 2 spotkanie ale u mnie temat: noworodek zaraz po porodzie- opieka w szpitalu itp oraz spotkanie z dietetykiem- jak odżywiać się w ciąży i po porodzie

i też jadę sama (tzn z maluszkiem ) bo małż się pochorował i nie chce zarażać innych ciężarówek na kursie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Na przebarwienia pomaga np mikrodermabrazja - w ciąży dozwolona tyle że trzeba kilku zabiegów. A z kolei skuteczne są też kwasy, tyle że teraz nie wolno. Ja mam trochę przebarwien jeszcze sprzed ciąży, po mikrodermabrazji trochę się polepszyło,ale po urodzeniu na pewno na zabieg z kwasami się wybiorę
oj po ciąży to chyba też sobie zafunduję taki zabieg, ale to już poczekam na jesień jak słońce przestanie prażyć

dobra, zbieram się powoli do SR
Stary 2011-03-31, 16:31   #2598
Shira_83
Zadomowienie

[QUOTE=LadyInBlack2;260786 44]ja tez mam dziś 2 spotkanie ale u mnie temat: noworodek zaraz po porodzie- opieka w szpitalu itp oraz spotkanie z dietetykiem- jak odżywiać się w ciąży i po porodzie

i też jadę sama (tzn z maluszkiem ) bo małż się pochorował i nie chce zarażać innych ciężarówek na kursie

ooo fajnie to jedziemy razem na którą masz? bo ja na 18 zaraz biorę moją dupcie wielkiej orki i spadam
no nic gaszę komp i do jutra piękności moje
Stary 2011-03-31, 16:38   #2599
LadyInBlack2
Rozeznanie

ja na 19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-31, 16:44   #2600
dziubek79
Zakorzenienie

dziewczynki chwalę się obkupiłam pepco na całego
ale babcia się duuuuużo dołożyła więc szalałam
załączam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0050.jpg (78,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0051.jpg (81,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0052.jpg (98,7 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0053.jpg (83,3 KB, 54 załadowań)
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 16:47   #2601
dziubek79
Zakorzenienie

część druga
tylko kolorki kiepskie wyszły bo i półpajacyki mają intensywne kolorki i kocyk taki mocno zielony a nie widać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0055.jpg (107,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0056.jpg (75,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0057.jpg (76,3 KB, 43 załadowań)
Stary 2011-03-31, 18:13   #2602
margaret82
Zadomowienie

Scio super ubranka aż sie milo na sercu robi jak się słyszy ze ludzie potrafią być tacy bezinteresowni.

Widzę że grilowy łikend się zapowiada My w niedziele planujemy grila Kiełbaska, karczek, piersiątko z kurczaczka, na sama myśl mi slinka cieknie

Rozmowa o wózkach dalej trwa widzę I jak tak czytam co piszecie to sobie uswiadomiłam że w Naszym wózku w gondoli podnosi się jedna część żeby dzieciaczek prawie siedział to moze pojeździ troszkę dłuzej w tej gondoli

Zaliczyliśmy większe zakupy i własnie gotuję sobie ryż i bedę robic na jutro sałatke z tuńczykiem
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:23   #2603
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
część druga
tylko kolorki kiepskie wyszły bo i półpajacyki mają intensywne kolorki i kocyk taki mocno zielony a nie widać
super zakupki a mogę zapytać nieskromnie ile zostawiłaś w tym Pepco za te cudowności? bo pewnie niemało

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:25   #2604
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Melduje sie po wizycie...

Dziekuje za kciuki, ale cos slabo trzymalyscie he he... No zartuje. Wszystko w porzadku, dzidzia zdrowa, wszystkie narzady w porzadku i na swoim miejscu, ale malenstwo siedzi na pupie tak, ze w zaden sposob nie dalo sie podejrzec co ma miedzy nozkami... wiec dalej male jest nieokreslonej plci. Dla mnie ok, bo to jednak daje mozliwosc ludzenia sie, ze moze jednak chlopczyk.
Male wazy cos ok 360 g i z wymiarow wychodzi, ze to jest 19t4d, czyli niemal dokladnie pokrywa sie z OM. Roznica tylko 2 dni.
Lozysko ok, na tylnej scianie.
Jutro wkleje mojego ufoludka.

Jeszcze raz dziekuje za kciuki, a teraz ide ponadrabiac dzisiejszy dzien.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:30   #2605
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Witam
Wszystkim mamusiom gratuluję zafasolkowania

Mam do sprzedania ciuszki dla dziewczynki ur. maj-czerwiec. Najlepiej dla kogoś z okolic Bydgoszczy. Chętne mamy proszę o priv. fotki dla zainteresowanych.

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:42   #2606
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

taaa.. u mnie chodził taki młody chłopak i zawsze chciał pieniędzy albo coś do jedzenia. Kiedyś wpakowałam mu do torby jakieś zamrożone mięso, napoczętą (nie miałam całej) paczkę kaszy czy ryżu, jakąś mąkę czy coś- nie pamiętam i coś jeszcze. I wiecie co? Następnego dnia rano jak wychodziłam do pracy to reklamówka z tym jedzeniem leżała obok zsypu. Ale się wkurzyłam Od tamtej pory nie daję jedzenia domokrążcom- ja zawsze jestem taka naiwna i potem się przejadę.

ale właściwie to dlaczego w ciąży można jeść truskawki a jak się karmi to już nie? No wiem, że niby uczulają ale nawet takie niepryskane z domowego ogródka? Jak nie pojem truskawek to się zapłaczę
O Matko! To też bym się wkurzyła. I popatrz bądź tu dobra,a ktoś po prostu to wyrzuci Ja dzieciakom które podchodzą i proszą o pieniądze już nic nie daje, ponoć to jakaś mafia
A co do truskawek to w sierpniu już jest po sezonie te które rosną na ogródku, potem są tylko pryskane

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziewczynki chwalę się obkupiłam pepco na całego
ale babcia się duuuuużo dołożyła więc szalałam
załączam zdjęcia

Szalona!! Ja byłam dzisiaj z moim mężem w pepco i jak to facet, szybko i sprawnie, choć Ja chciałam pobaraszkować troszkę i dotknąć co nie co, no ale się nie dało.Cieszyłam się że wybrał butelki, jakaś promocja była żę druga gratis. Ja to się zastanawiałam czy takie mogą być a mój mąż butelka, jak butelka smoczki będziemy ewentualnie zmieniać uwielbiam jak nie raz jest taki nieświadomy, wtedy mi zapala takie światełko że po co mam się zastanawiać, bo będę stała, myślała, czas stracę a nic nie kupię.
No i oczywiście bodziaki z napisem "I <3 mam" i coś tam o życiu,
muszę zrobić zdjęcia

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Dziekuje za kciuki, ale cos slabo trzymalyscie he he... No zartuje. Wszystko w porzadku, dzidzia zdrowa, wszystkie narzady w porzadku i na swoim miejscu, ale malenstwo siedzi na pupie tak, ze w zaden sposob nie dalo sie podejrzec co ma miedzy nozkami... wiec dalej male jest nieokreslonej plci. Dla mnie ok, bo to jednak daje mozliwosc ludzenia sie, ze moze jednak chlopczyk.
Male wazy cos ok 360 g i z wymiarow wychodzi, ze to jest 19t4d, czyli niemal dokladnie pokrywa sie z OM. Roznica tylko 2 dni.

No i super rozumiem że chcesz siusiaka?!
Mi stwierdziła ginekolog, że nic nie dynda wiec raczej dziewczynka,
ale pewności żadnej mi nie dała...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:42   #2607
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Scio super wózek, i za takie pieniądze .... a prezencik fajniutki, słodnie ciuszki

Beatka a Ty gdzie chodzisz do lumpka w mielcu? może byśmy się spotkały gdzieś i coś poszukały razem?

dziewczyny te które biorą ASMAG, to bierzecie forte czy zwykły?
ja biorę asmag forte , 2 razy dziennie .

Cytat:
super zakupki a mogę zapytać nieskromnie ile zostawiłaś w tym Pepco za te cudowności? bo pewnie niemało
wiesz niby nie mało bo jakoś 250 zł ale wydaje mi się że na taką ilość to też nie najgorzej a po drugie babcia chciała się dołożyć i w sumie ja wydałam 100 zł (tyle miałam odłożone ) a mama resztę

jutro jadę do kumpeli, podobno ma 2 reklamówki dla mnie więc zakładam że już więcej nic nie będę musiała z ciuszków kupować

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

super że super

aaaa i teraz nie pamiętam kto (chyba SCIO ) kupił wózek ale jest pierwsza klasa
Stary 2011-03-31, 18:47   #2608
Zmalowana
Zakorzenienie

dziubek mam taki sam kocyk i też zielony ))

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:00   #2609
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
jutro 19:15 mam wizytę więc proszę o kciuki

Cytat:
wiecie co się okazało? zrobiłam badania, magnez mam w najniższej ... prawdopodobnie dostałam skurczu ścięgna w karku i stąd ten ból. dziś szyja już lepiej,ale ból był niemiłosierny. Lekarz mi zlecił Kalipoz i MagneB6.Czy ktoś bierze MagnezB6?moja teściowa mówi,że nie polecany MagnezB6 w ciąży
Ja mam zapisany Asmag forte przez moja ginke

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
A dziś rano pojechałam do miasta zapisać się ni wizyte wieczorem do gina, bo mnie niepokoją te skurczowe bóle brzucha...
I mam na 20.15 i proszę, trzymajcie za mnie kciuki, a wiem, że Wasze łapki mają jakąś moc

Cytat:
skleroza
Super ciuszki, gratki dla kolezanki - pozazdroscic

Cytat:
dziewczyny te które biorą ASMAG, to bierzecie forte czy zwykły?
Ja mam Asmag forte teraz 2 x 1 ale dlatego ze mam Fenoterol, a wczesniej przed Fenoterolem mialam zapisany 3 x 2

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 19:02   #2610
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
dziubek mam taki sam kocyk i też zielony ))
super hehe jaki świat jest mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości