|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. |
|
19 | 33,33% |
| Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. |
|
23 | 40,35% |
| W trzeci trymestr wchodzimy, nasze Maluszki nie długo urodzimy. |
|
2 | 3,51% |
| W III trymestr wchodzimy i za nie długo nasze brzdące urodzimy. |
|
0 | 0% |
| Ruchy już czujemy, teraz na wyprawkę polujemy. |
|
5 | 8,77% |
| Wiosenne przygotowania - latem oczekiwane rozwiązania. |
|
1 | 1,75% |
| Na lato i maluszki czekamy, całą wyprawkę już mamy. |
|
0 | 0% |
| Kwiecień, maj na kalendarzu, a mamuśki na wizażu. |
|
5 | 8,77% |
| Łóżeczka bez dziecka oglądać nie chcemy,co z noworodkiem robić dobrze wiemy. |
|
1 | 1,75% |
| Kolejny miesiąc już czekamy, letnie z nas będą mamy. |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na wakacje wciąż czekamy, będą z nas fajowe mamy. Lipiec-sierpień 2011
|
#2582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś szczególnie dużo nie jeździmy, więc do pół roku będzie ten a później kupimy już jakiś konkretniejszy który starczy na dłużej. Zresztą właśnie wyczaiłam, że x-run też ma wersję głęboką, tylko jakoś nie mam przekonania do trójkołowych gondol A w ogóle to zależy mi żeby była ona jak największa. Mam obawy, że nasz szkrab do najmniejszych nie będzie należał (kuzyna synek ma dwa miesiące i już nosi rozmiar 80 taki długi jest Przepiękne ciuszki i te paputki boskie
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-03-31 o 15:50 |
|
|
|
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
no własnie wiecie co?jaja normalnie... mi wyszedł niski magnez przy 4 asparginach dziennie
biore 2 rano i 2 wieczorem...nie wiem co mi pochłania tyle magnezu,kawy nie piję![]() a Wy tak piszecie o tych grillach ja jeszcze nie grillowałam w tym rku,może weekend będzie owocny w grillowe żarcie już nie mogę się doczekac...awaryjnie mam cały worek kiełbaski śląskiej w zamrażarce![]() Sygine-dlaczego decydujecie się na x-run'a? będziecie biegac? mi się wydaje bardzo ciężki w prowadzeniu. pierwszy wózek to x lander xt,ale ten miał skrętne koło,był super ![]() Scio- ale wypas ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Sygine- ja mam teraz 3 kołowego quinny speedy,wcześniej był trójkołowy xt x-lander, gondola na 3 kołach nie sprawiała nam problemów.A do x run'a też możecie kupic gondolę |
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
babonik - a moze masz jakis problem z przyswajaniem skoro po takiej dawce nadal niski poziom mg...
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
No i mama już sobie pojechała
Nagotowała obiadków na 2 dni więc mam spokój z pichceniem. Zakupy też zrobione w lodówce oprócz światła prowiant się pojawił Niestety musiałam ściągać męża z pracy, bo kran się popsuł i woda cały czas leciała Leżakujemy dalej z Alicją Pewnie dlatego, że w nocy dała pospać mamie. Wiedziała, że źle się czuje i spała grzecznie ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-31 o 20:04 |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aż mi sie przewinęły przed oczami: karkówka, boczek, kiełbaski biale i normalne, skrzydełka, rybka, oscypki z grilla, szaszłyki, ziemniaczki, chlebek opiekany... do tego sałatka grecka i ziemniaczana, masa sosów......... Zaraz się zapłacze............. Ale najpierw musimy kupić nowego grilla bo w ubiegłym roku już sie zaczął nasz psuć i jest wkurzający.... Zmalowana ja sie najadłam w lutym truskawek.... z tym że brzuch miałam jak krowa w ciapki i piekielnie swędziało......... Juz się nie mogę doczekać na sezon truskawek mówiłam wczoraj do Lilci że ma siedzieć w brzuchu długo bo mama chce się najeśc truskawek hehe![]() Na pocieszenie mam arbuza to ide sobie zjeść o! ![]() Dzis zaczynamy 22 tydzień ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Wiecie co... wczoraj bylismy u mojej kuzynki posiedzieć, dziewczyna ma 20 lat, jej mąż zresztą też 20, ich córcia ma już 8 miesięcy, biega po domu jak szalona i buźka się jej nie zamyka I powiem Wam, że jestem w szoku........ sama jestem tylko rok starsza od nich, ale mają tak dojrzałe podejście do życia i dziecka że szczena opada.............. i jeszcze nam obiecali sterte ubranek po małej hihihi
|
|
|
|
|
#2588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety ale w Lesznie jest na dobrą sprawę żaden wybór wózków, więc raczej czeka nas wyprawa do Poznania No i po przejrzeniu wozków mam już parę typów: 1. Jedo fyn, który w Lesznie na szczęście jest 2. Slalom pro reverse http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E 3. X-lander X-run 4. Ouinny Freestyle 3xl comfort http://www.bobowozki.com.pl/product_...5&%3CosCsid%3E 5. Recaro babyzen http://www.bobowozki.com.pl/product_...8&%3CosCsid%3E Pojęcia nie mam co wybrać
|
|
#2589 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
nadrabiam pół dnia nieobecności Cytat:
![]() Cytat:
Wózek śliczny, ciuszki też!!!! jaka kochana dziewczyna ![]() Jakie to miłe i dziwne że bardziej bezinteresowne są osoby obce niż rodzina.. mnie wczoraj koleżanka kilka ciuszków przysłała po córce, śpiworek itp...natomiast od rodziny nie liczę że dostanę cokolwiek... Cytat:
w sobotę pracuję, potem teściowie mają przyjechać , za to w niedzielę relaks, planujemy się na basen wybrać ![]() Cytat:
![]() wodaqua, nie daj się! Niech płaci za błędy, pisz do allegro szybko, i nie odpuszczaj! Trzymam kciuki! ja się nie znam, ale jak kopie to czuję wyraźnie, natomiast czkawkę (chyba) czuję jak pierwsze ruchy - delikatne "pykanie", a jak leżę to tylko widać jak delikatnie brzuch faluje...przy kopnięciu zdecydowanie mocniej... Cytat:
Mam nadzieję że Ci szybko przejdzie!
|
|
|
#2590 |
|
BAN stały
|
T. dostał kawałek wypłaty na konto i pojechaliśmy rano do Biedronki na zakupy.
Jak dziwnie ludzie na nas patrza,jakbyśmy zapasy robili czy co?A my pom kilka mlek,cukru,płatki,mięso,s erki,makarony jak na stołówkę ale tyle nas jest i tyle jemy. Potem padłąm po wczorajszych nerwach na wywiadówce i nadal jest mi coś nie tak. Co do przyswajalności magnezu-ja w szpitalu brałam 12 tabletek Asparginu a magnez dużo poniżej normy.Raz mam taką przayswajalność dlatego wlewy dożylne co tydzień a dwa przez serducho. Teraz biorę 6 X dziennie Neomag Forte i Mg poniżej normy. Babka na Allegro przegięła pałę ![]() Pan od 2 fotelików napisał,ze juz mi je wysłał. Grilla robimy jutro-już zaplanowane |
|
|
|
#2591 | |||
|
Zadomowienie
|
A gdzie mieszkasz, jeśli można zapytać, że tak cieplutko?
Cytat:
Cytat:
![]() Scio piękne te ciuszki dostałaś! ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2592 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro zajrzęCytat:
![]() najgorzej się zebrać.. Cytat:
![]() Cytat:
mnie też głowa pobolewa i pogoda się popsuła- na szczęście nie pada i jest dość ciepło ale chmur przybywa więc pewnie jak się będę zbierać do SR to zacznie padać deszcz ![]() Cytat:
Cytat:
cokolwiek napiszę, i tak Cię nie pobiję Cytat:
w ogóle mąż dziś pierwszy raz dostał kopniaka w dłoń od młodego- jego mina i oczy jak 5 zł- bezcenne ![]() a temu z allegro nie odpuszczaj! ![]() Cytat:
Od tamtej pory nie daję jedzenia domokrążcom- ja zawsze jestem taka naiwna i potem się przejadę.Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
No wiem, że niby uczulają ale nawet takie niepryskane z domowego ogródka? Jak nie pojem truskawek to się zapłaczę
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Ja truskawek to nawet przed ciążą jeść nie mogłam, bo mam na nie straszną alergię - od razu dostaję wysypki na całym ciele takiej swędzącej
|
#2594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale grzecznie w sama porę się pojawiłaś83monia EJJJJ popuściłam zawory przy tej 200kg kruszynce skąd ci się to bierze?? Scio bajeczne ciuszki ![]() ja za pół godzinki zbieram się na drugie spotkanie SR dziś na tapecie antykoncepcja po porodzie i w ogóle jak i kiedy można zacząć na nowo bryknięcia z mężusiem ale co tam pojedziemy sobie sami ja i Krzyś a jak wrócę to odbieram mamuśkę od fryzjera i potem czeka nas film zaćmienie![]() uuuu ale monolog
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio to najczęściej w Rzeszowie chodzę do lumpka bo mam koło uczelni a w Mielcu to na borek zwykle zaglądam do Zenitu, ale ostatnio jak byłam to byle co mieli i nic nie kupiłam.
|
|
#2597 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i też jadę sama (tzn z maluszkiem ) bo małż się pochorował i nie chce zarażać innych ciężarówek na kursieCytat:
dobra, zbieram się powoli do SR
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=LadyInBlack2;260786 44]ja tez mam dziś 2 spotkanie ale u mnie temat: noworodek zaraz po porodzie- opieka w szpitalu itp oraz spotkanie z dietetykiem- jak odżywiać się w ciąży i po porodzie
i też jadę sama (tzn z maluszkiem ) bo małż się pochorował i nie chce zarażać innych ciężarówek na kursieooo fajnie to jedziemy razem na którą masz? bo ja na 18 zaraz biorę moją dupcie wielkiej orki i spadam no nic gaszę komp i do jutra piękności moje
|
#2599 |
|
Rozeznanie
|
ja na 19
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki chwalę się
obkupiłam pepco na całego ![]() ![]() ![]() ale babcia się duuuuużo dołożyła więc szalałam załączam zdjęcia |
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
część druga
![]() tylko kolorki kiepskie wyszły bo i półpajacyki mają intensywne kolorki i kocyk taki mocno zielony a nie widać
|
|
|
|
#2602 |
|
Zadomowienie
|
Scio super ubranka aż sie milo na sercu robi jak się słyszy ze ludzie potrafią być tacy bezinteresowni.
Widzę że grilowy łikend się zapowiada My w niedziele planujemy grila Kiełbaska, karczek, piersiątko z kurczaczka, na sama myśl mi slinka cieknie ![]() Rozmowa o wózkach dalej trwa widzę I jak tak czytam co piszecie to sobie uswiadomiłam że w Naszym wózku w gondoli podnosi się jedna część żeby dzieciaczek prawie siedział to moze pojeździ troszkę dłuzej w tej gondoli ![]() Zaliczyliśmy większe zakupy i własnie gotuję sobie ryż i bedę robic na jutro sałatke z tuńczykiem
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mogę zapytać nieskromnie ile zostawiłaś w tym Pepco za te cudowności? bo pewnie niemało
|
|
|
#2604 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje sie po wizycie...
Dziekuje za kciuki, ale cos slabo trzymalyscie Male wazy cos ok 360 g i z wymiarow wychodzi, ze to jest 19t4d, czyli niemal dokladnie pokrywa sie z OM. Roznica tylko 2 dni. Lozysko ok, na tylnej scianie. Jutro wkleje mojego ufoludka. Jeszcze raz dziekuje za kciuki, a teraz ide ponadrabiac dzisiejszy dzien. |
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wszystkim mamusiom gratuluję zafasolkowania Mam do sprzedania ciuszki dla dziewczynki ur. maj-czerwiec. Najlepiej dla kogoś z okolic Bydgoszczy. Chętne mamy proszę o priv. fotki dla zainteresowanych. Pozdrawiam
|
#2606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do truskawek to w sierpniu już jest po sezonie te które rosną na ogródku, potem są tylko pryskane ![]() Cytat:
Szalona!! Ja byłam dzisiaj z moim mężem w pepco i jak to facet, szybko i sprawnie, choć Ja chciałam pobaraszkować troszkę i dotknąć co nie co, no ale się nie dało.Cieszyłam się że wybrał butelki, jakaś promocja była żę druga gratis. Ja to się zastanawiałam czy takie mogą być a mój mąż butelka, jak butelka smoczki będziemy ewentualnie zmieniać uwielbiam jak nie raz jest taki nieświadomy, wtedy mi zapala takie światełko że po co mam się zastanawiać, bo będę stała, myślała, czas stracę a nic nie kupię.No i oczywiście bodziaki z napisem "I <3 mam" muszę zrobić zdjęcia ![]() Cytat:
rozumiem że chcesz siusiaka?!Mi stwierdziła ginekolog, że nic nie dynda wiec raczej dziewczynka, ale pewności żadnej mi nie dała... |
|||
|
|
|
#2607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jutro jadę do kumpeli, podobno ma 2 reklamówki dla mnie więc zakładam że już więcej nic nie będę musiała z ciuszków kupować Cytat:
super że super aaaa i teraz nie pamiętam kto (chyba SCIO ) kupił wózek ale jest pierwsza klasa
|
|||
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
dziubek mam taki sam kocyk
![]() ))
|
#2609 | |||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ciuszki, gratki dla kolezanki - pozazdroscic ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Jakoś szczególnie dużo nie jeździmy, więc do pół roku będzie ten a później kupimy już jakiś konkretniejszy który starczy na dłużej.
A w ogóle to zależy mi żeby była ona jak największa. Mam obawy, że nasz szkrab do najmniejszych nie będzie należał (kuzyna synek ma dwa miesiące i już nosi rozmiar 80 taki długi jest
biore 2 rano i 2 wieczorem...nie wiem co mi pochłania tyle magnezu,kawy nie piję
ja jeszcze nie grillowałam w tym rku,może weekend będzie owocny w grillowe żarcie
Niestety musiałam ściągać męża z pracy, bo kran się popsuł i woda cały czas leciała
Leżakujemy dalej z Alicją 

Zakończone: 2

Ale popłakałam się jak dostałam tą paczkę, w życiu się nie widziałyśmy na oczy tylko przez gg

.... a prezencik fajniutki, słodnie ciuszki