Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 18:41   #2371
gabi1234
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Kiedyś ogładałam na tvp2 taki program "modowe pogotowie. Styliści mówili tam, że Polki nie powinny nosić pasteli, bo maję delikatną urode, którą powinny podkreslać mocnymi kolorami. W programi brała udział pani o słowiańskiej urodzie- kazali jej wyrzucic pastele. Teraz już sama nie wiem co dobre dla mnie- mam jasne włosy, cerę i niebieskie oczy. Ani pastele, ani kolory nie są dobre podobno, więc co?
nago

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Gabi,ja tez chcę.
adres na pw
Stary 2011-03-31, 18:45   #2372
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
nago

Na pewno wzbudzałabym powszechne zainteresowanie

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 18:48   #2373
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś ogładałam na tvp2 taki program "modowe pogotowie. Styliści mówili tam, że Polki nie powinny nosić pasteli, bo maję delikatną urode, którą powinny podkreslać mocnymi kolorami. W programi brała udział pani o słowiańskiej urodzie- kazali jej wyrzucic pastele. Teraz już sama nie wiem co dobre dla mnie- mam jasne włosy, cerę i niebieskie oczy. Ani pastele, ani kolory nie są dobre podobno, więc co?
Moim zdaniem delikatna uroda delikatnej urodzie nierówna. Nie można uogólniać. Najlepiej wyklikaj sobie typy kolorystyczne, odpowiedz na pytania, sprawdź czy masz koloryt ciepły czy zimny Czasem jednak jest to bardzo trudne...
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:08   #2374
sabbatha
Zakorzenienie

wiecie wiekszosc Polek to podobno nie lato (skandynawki to typowe lata) a wiosny i ja jako kolorystyczna wiosna widze na ulicach mase kobiet o tym samym typie kolorystycznym i jak najbardziej w kolorach im dobrze (mi zreszta tez). (ze tak zagmatwanie napisze).

w sumie teraz w erze podkladow, pudrow, farbowanych wlosow i henny to ciezko to okreslic ;d

Edytowane przez sabbatha
Czas edycji: 2011-03-31 o 20:16
sabbatha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:18   #2375
kreolkaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Moim zdaniem delikatna uroda delikatnej urodzie nierówna. Nie można uogólniać. Najlepiej wyklikaj sobie typy kolorystyczne, odpowiedz na pytania, sprawdź czy masz koloryt ciepły czy zimny Czasem jednak jest to bardzo trudne...
dokładnie - delikatną urodę to może mieć i lato i wiosna

Cytat:
Napisane przez sabbatha Pokaż wiadomość
wiecie wiekszosc Polek to podobno nie lato (skandynawki to typowe lata) a wiosny i ja jako kolorystyczna wiosna widze na ulicach mase kobiet o tym samym typie kolorystycznym i jak najbardziej w kolorach im dobrze (mi zreszta tez). (ze tak zagmatwanie napisze).
Trudno uogólniać, czasami lato przemalowuje się na wiosnę i na odwrót Z moim informacji wynika, że jest odwrotnie polki - lato, a skandynawki - wiosna

Zresztą nawet do urody lata pasują mocne kolory typu kobaltowy/chabrowy czy arbuzowa/malinowa czerwień

Cytat:
ja trafilam super spodnie z New Yorkerze, nie najtansze bo za 150 zł ale super - nie rozciagaja sie, ciemne, granatowe, prosta nogawka, niski stan. super. I rozmiar nawet moj ;D
Kiedyś kupowałam tam spodnie i byłam nawet zadowolona Jednak teraz wolę dorzucić jeszcze 100zł i mieć spodnie na kilka lat.

Edytowane przez kreolkaa
Czas edycji: 2011-03-31 o 20:25
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:36   #2376
sabbatha
Zakorzenienie

no niestety ja planuje schudniecie, wiec nie chce dawac zbyt duzo za spodnie.

Stary 2011-03-31, 20:38   #2377
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Coś mi się wydaje, że te typy kolorystyczne to zbyt duże uogólnienie. Wystarczy spojrzeć na często podawane przykłady przyporządkowania sławnych kobiet do poszczególnych typów, gdzie często zdarza się dopasowanie tej samej osoby do różnych kategorii. I potem wymyśla się jakieś podtypy czy odchylenia.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 20:40   #2378
sabbatha
Zakorzenienie

tez tak uwazam, duzo tez zalezy od tego jak sie czlowiek czuje w danej kolorystyce, bo jak ktos powinien nosic pastele a czuje sie w nich koszmarnie to po co ma nosic

Stary 2011-03-31, 21:05   #2379
chryja_bez_ryja
BAN stały

A gdzie można sprawdzić to jakim się jest typem?
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 21:20   #2380
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
tez tak uwazam, duzo tez zalezy od tego jak sie czlowiek czuje w danej kolorystyce, bo jak ktos powinien nosic pastele a czuje sie w nich koszmarnie to po co ma nosic
Można to zdanie uogólnić do całej kwestii ubraniowej - nie nosić tego w czym się człowiek czuje koszmarnie.
Ja jednak najlepiej czuję się w tym w czym najlepiej wyglądam - ubraniach dopasowanych kolorystycznie i dobranych do typu figury
Stary 2011-03-31, 21:43   #2381
sabbatha
Zakorzenienie

dokladnie

Stary 2011-03-31, 21:43   #2382
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quera Pokaż wiadomość
Podacie przykład takiego typowego podążającego za trendami bloga? Nie zaglądam na modowe blogi i nie mam "doświadczenia", a chciałabym to zobaczyć
http://warsawfashion.blogspot.com/
Stary 2011-03-31, 21:46   #2383
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Dobry jest ten koleś, powinien dostać oskara modowego

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 22:28   #2384
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry jest ten koleś, powinien dostać oskara modowego
haha uwielbiam go, ale zwróccie uwagę, jaką on ma za każdym razem minę!
Stary 2011-03-31, 22:36   #2385
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 22:48   #2386
kreolkaa
Rozeznanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;26083422]Coś mi się wydaje, że te typy kolorystyczne to zbyt duże uogólnienie. Wystarczy spojrzeć na często podawane przykłady przyporządkowania sławnych kobiet do poszczególnych typów, gdzie często zdarza się dopasowanie tej samej osoby do różnych kategorii. I potem wymyśla się jakieś podtypy czy odchylenia.[/QUOTE]

Bo trudno kogoś przyporządkować bez całej profesjonalnej analizy z udziałem chust itp. Aktorki i piosenkarki często przechodzą metamorfozy, farbują włosy, brwi, nakładają dużo tapety - trudna sprawa osądzić tak ze zdjęcia

Nie mówiąc o tym, że często jest to kwestia indywidualna. Znam zimne typy, które używają samoopalacza lub ocieplają koloryt bronzerem - przez co nieźle wyglądają w ciepłych barwach, które wg. teorii przecież im nie pasują.
kreolkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 22:50   #2387
Vivienne
... choć nie Westwood

Mnie rozwala moda na torebki LV. Dla mnie są brzydkie i nie rozumiem szału na nie, i tych tyyyyyyyyyyyyyyysięcy podróbek

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 00:01   #2388
Dione
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;26083422]Coś mi się wydaje, że te typy kolorystyczne to zbyt duże uogólnienie. Wystarczy spojrzeć na często podawane przykłady przyporządkowania sławnych kobiet do poszczególnych typów, gdzie często zdarza się dopasowanie tej samej osoby do różnych kategorii. I potem wymyśla się jakieś podtypy czy odchylenia.[/QUOTE]No właśnie typy typami a co jak ktoś sobie włosy zafarbuje ? Ja jestem lato mam średnio ciemne włosy i bardzo jasną cere - jakbym sobie przyciemniła włosy to byłabym zimą
Jedno wiem na pewno - nie pasują do mnie ciepłe, ziemiste kolory typu ochra, camel ,brunatny,tabaczkowy, rdzawoczerwony - i takich unikam. (Niestety mam wrażanie że niektóre sklepy np.Mango ,Topshop,Stradivarius mają czasem większośc kolekcji takich kolorach)
Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Jedna mi kiedyś powiedziała, że ośmieszam się w swoich zamszowych czerwonych szpilkach bo teraz nosi się tylko nude
no to jest już jakiś terror modowy
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
genialne !!!! Te jego pozy i mimika
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Mnie rozwala moda na torebki LV. Dla mnie są brzydkie i nie rozumiem szału na nie, i tych tyyyyyyyyyyyyyyysięcy podróbek
Też tego nie rozumiem, według mnie orginaly są nieładne (przynajmniej ten bazowy model z e złotymi literkami na brązowym tle ) i podróbki to zupełne paskudztwa
Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
jest zgrabna ale nogi to moim zdaniem ma okropne patyki
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 09:32   #2389
Shinn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Najsmutniejsze, że niektóre dziewczyny idą w zaparte, że to oryginał, bo ciocia/mama/brat/siostra/kuzynka z Anglii przywiozła- a patrząc na torebkę i rozwalające się szwy każdy by zauważył, że to podróbka.

Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg.

Shinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:01   #2390
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
tylko ze Dębica to nie jest małe miasteczko Może nie metropolia..., ale 50 tys. mieszkańców to już coś. Jakieś galerie też tu są - nie tylko bazarki. Swoją drogą bywam czasem w tamtym mieście i kilka razy Kamilę widziałam - zawsze wyglądała normalnie. Myślę, że część tych zestawień jest tylko na potrzeby bloga.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 11:17   #2391
I am Rock
lokalna gwiazda

Chciałabym wrócić do kolorów. Może w tej kwestii zdać się na spontaniczną reakcję otoczenia? Kiedyś na widok własnej ciotki wyrwało mi się: jak ładnie ci w tej bluzce! Ona na to , że bluzka stara. A mi chodziło o jej kolor, nie pamiętam fasonu, ale to, że była turkusowa. Ja sama ubrana w czerwień prowokuję pytania o własne zdrowie, stąd wniosek, że w czerwieni wyglądam tragicznie. I nie dam się przekonać, że mała czarna to "must have", w moim przypadku to "nightmare".
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 11:37   #2392
201704051255
Konto usunięte

mm444
nie wiem kto to, ale niezły folklor
i zalatuje troszke no .. no ... ok, moze sie zamkne, zeby nie byc niemiłą, ale jak sienna miller czy kate moss to ona się nie stroi...

Edytowane przez 201704051255
Czas edycji: 2011-04-01 o 11:39
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 12:02   #2393
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
mm444
nie wiem kto to, ale niezły folklor
i zalatuje troszke no .. no ... ok, moze sie zamkne, zeby nie byc niemiłą, ale jak sienna miller czy kate moss to ona się nie stroi...
A musi czy co?
Nie każdemu odpowiada styl Moss czy Miller,Kamila może nosić co jej się tylko podoba,a jak ktoś ma jakieś wąty,to niech nie zagląda na jej blog-proste,prawda?

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 12:08   #2394
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Chciałabym wrócić do kolorów. Może w tej kwestii zdać się na spontaniczną reakcję otoczenia? Kiedyś na widok własnej ciotki wyrwało mi się: jak ładnie ci w tej bluzce! Ona na to , że bluzka stara. A mi chodziło o jej kolor, nie pamiętam fasonu, ale to, że była turkusowa. Ja sama ubrana w czerwień prowokuję pytania o własne zdrowie, stąd wniosek, że w czerwieni wyglądam tragicznie. I nie dam się przekonać, że mała czarna to "must have", w moim przypadku to "nightmare".
Tak to jest niestety że jedne kolory pasują, a inne nie... Mnie się np bardzo podoba musztardowy odcień żółci szczególnie w postaci np dużego puszystego swetra na zimę, ale niestety ten kolor jest kompletnie nie dla mnie Dlatego musztardowe mam póki co tylko zamszowe rękawiczki
Ja w czarnym golfie wyglądałabym jak śmierć, więc gdy mam czarną bluzkę zawsze oddzielam ją od twarzy chustą w jaki odpowiednim odcieniu albo po prostu mam duży dekolt, wtedy czerń nie przytłacza buzi
Z kolei czysta biel tez nie jest dla mnie - wole odcień złamany np śmietankowy (chyba że mam w planach opalanie - bardzo rzadko się opalam ale jak już to wtedy biel pięknie komponuje się z opalenizną).
Najbardziej twarzowym kolorem dla mnie jest jednak kremowy, beżowy i pudrowy róż, bo wyglądam w tych kolorach bardzo świeżo jak po dobrze przespanej nocy
W zeszłe wakacje bardzo polubiłam cytrynową żołć, również działa bardzo odświeżająco. Latem lubie poszalec z kolorem malinowym, miętowym, turkusem, lila i błękitnym
Stary 2011-04-01, 12:11   #2395
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez dystopia Pokaż wiadomość
jestem antyteistką, więc krzyż noszę w takim kontekście o jakim wspomniałam, a nie tylko dlatego, że są "modne". dla mnie eot, bo widzę, że i tak się nie dogadamy.
To załóż dla zabawy i wkurzenia innych jakiś symbol islamu, zobaczymy jak długo pożyjesz

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 12:28   #2396
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
A musi czy co?
Nie każdemu odpowiada styl Moss czy Miller,Kamila może nosić co jej się tylko podoba,a jak ktoś ma jakieś wąty,to niech nie zagląda na jej blog-proste,prawda?
dziewczyna prezentuje, przynajmniej na tych zdjeciach stroje pod tytulem "jak sie nie ubierać" a stroi sie jak najbardziej
jak 5 latka w mamy ciuchach we wczesnych latach 80tych polskiej komuny
obawiam sie, ze w ten sposob ubieraja sie kobiety kolo 50tki z marginesu spolecznego w poslce
tam, gdzie szostka dzieci, wodka z mety i zycie z zasiłków

Czas edycji: 2011-04-01 o 12:29
Stary 2011-04-01, 12:55   #2397
Angry
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyna prezentuje, przynajmniej na tych zdjeciach stroje pod tytulem "jak sie nie ubierać" a stroi sie jak najbardziej
obawiam sie, ze w ten sposob ubieraja sie kobiety kolo 50tki z marginesu spolecznego w poslce
Fakt, jest to charakterystycznie europejsko-wschodni styl, ale moim zdaniem lekkim przegięciem jest ubierających się tak ludzi wrzucanie do jednego wora skrajnej patologii. Nie wszyscy biedni ludzie żyją w ten sposób, ale duża cześć się tak ubiera, bo ich po prostu nie stać, bo przez problemy finansowe nie stawiają na pierwszym miejscu bycia super szykownymi. Do małych miejscowości/wiosek trendy nie napływają tak masowo jak do metropolii, więc obstawiałabym, że dla nich też takie parafialne outfity są synonimem elegancji, niestety.

A do tematu, kilka zauważonych niedawno kwiatków, mianowicie zestawianie torby z futra do lekkich, wiosennych spódniczek, cieniutkich rajstop, albo lepiej, jaskrawych legginsów i adidasów za kostkę w wydaniu gimnazjalnym. Nie podoba mi się to ani trochę i uważam za dziwną hybrydę, ale co kto lubi, może to inspiracja rodem z warsawfashion wcześniej wymienionego
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 13:02   #2398
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co?Napiszę szczerze-,obserwuje Twoje wpisy od dłuższego czasu i uważam,że strasznie się wywyższasz i uważasz za kogoś lepszego niż inni.
Ciągle czuję pogardę z Twojej strony dla ludzi biedniejszych,żyjących skromnie.

Nigdy by mi nie przyszło do głowy nazywać kogoś marginesem,tylko dlatego,że nie ma ciuchów z Asosa,Zary czy innej sieciówki.:confu sed:
Dziewczyno,to są tylko sz-m-a-t-k-i,służące do okrywania ciała,żeby gołym tyłkiem nie świecić na ulicy i nie marznąć.Ma spełniać podstawowe funkcje i to robi,choćby było wygrzebane ze śmietnika.To tylko kawałki materiału,uszyte najczęściej w chińskich fabrykach-jedna wielka papka,ubrana w metki.
Moda=mainstreamowy świat-nie każdy chce brać w nim udział,więc wyluzuj ze swoim krytykanctwem,bo jest poniżej poziomu dorosłej osoby.

Nie rozumiem jak dla kogokolwiek ubrania mogą być ważniejsze od człowieka?!
I jak można tak okrutnie oceniać?Bo co?
Bo nie wygląda jak Kate Moss?
Bo nie ma najmodniejszej fryzury?
Bo nie ma super-hiper wypasionej chaty?
Bo nie je obiadów jak Królowa Angielska na srebrnej zastawie?
Bo nie ma najmodniejszych dodatków?

Nie każdy chce wyglądać jak milionowa z rzędu kalka modeleczki czy aktoreczki,niektórzy słuchają SIEBIE i ubierają się w to,co IM SIĘ PODOBA.Choćby było staroświeckie,źle zestawione,niedobrane kolorystycznie czy co tam jeszcze.

marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 13:21   #2399
201704051255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Fakt, jest to charakterystycznie europejsko-wschodni styl, ale moim zdaniem lekkim przegięciem jest ubierających się tak ludzi wrzucanie do jednego wora skrajnej patologii. Nie wszyscy biedni ludzie żyją w ten sposób, ale duża cześć się tak ubiera, bo ich po prostu nie stać, bo przez problemy finansowe nie stawiają na pierwszym miejscu bycia super szykownymi. Do małych miejscowości/wiosek trendy nie napływają tak masowo jak do metropolii, więc obstawiałabym, że dla nich też takie parafialne outfity są synonimem elegancji, niestety.

A do tematu, kilka zauważonych niedawno kwiatków, mianowicie zestawianie torby z futra do lekkich, wiosennych spódniczek, cieniutkich rajstop, albo lepiej, jaskrawych legginsów i adidasów za kostkę w wydaniu gimnazjalnym. Nie podoba mi się to ani trochę i uważam za dziwną hybrydę, ale co kto lubi, może to inspiracja rodem z warsawfashion wcześniej wymienionego
ja mowie, ze glownie taki stroj kojarzy mi sie z taka grupa, tak jak nam wszystkim skojarzy sie devoshka style z pania przy drodze...

co do reszty sie zgadzam

Cytat:
Wiesz co?Napiszę szczerze-,obserwuje Twoje wpisy od dłuższego czasu i uważam,że strasznie się wywyższasz i uważasz za kogoś lepszego niż inni.

Nigdy by mi nie przyszło do głowy nazywać kogoś marginesem,tylko dlatego,że nie ma ciuchów z Asosa,Zary czy innej sieciówki.:confu sed:
Dziewczyno,to są tylko sz-m-a-t-k-i,służące do okrywania ciała,żeby gołym tyłkiem nie świecić na ulicy i nie marznąć.Ma spełniać podstawowe funkcje i to robi,choćby było wygrzebane ze śmietnika.To tylko kawałki materiału,uszyte najczęściej w chińskich fabrykach-jedna wielka papka,ubrana w metki.
Moda=mainstreamowy świat-nie każdy chce brać w nim udział,więc wyluzuj ze swoim krytykanctwem,bo jest poniżej poziomu dorosłej osoby.

Nie każdy chce wyglądać jak milionowa z rzędu kalka modeleczki czy aktoreczki,niektórzy słuchają SIEBIE i ubierają się w to,co IM SIĘ PODOBA.Choćby było staroświeckie,źle zestawione,niedobrane kolorystycznie czy co tam jeszcze.
primo, polecam nauke czytania ze zrozumieniem, co do podkreslonego
znow klania sie nauka czytania ze zrozumieniem, pani ze zdjec prowadzi BLOGA MODOWEGO, co absolutnie zaprzecza wszystkiemu, co tutaj wyprodukowalas...

ta co nie poniza innych

ps. slyszalas o takim naukowym pojeciu jak "przeniesienie"?przyd a ci sie w slowniku, bo to robisz

Czas edycji: 2011-04-01 o 13:25
Stary 2011-04-01, 13:22   #2400
klatka
Zakorzenienie

Cytat:

klatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości