|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- adres na pw
|
|
|
#2372 |
|
Zakorzenienie
|
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie można uogólniać. Najlepiej wyklikaj sobie typy kolorystyczne, odpowiedz na pytania, sprawdź czy masz koloryt ciepły czy zimny |
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie wiekszosc Polek to podobno nie lato (skandynawki to typowe lata) a wiosny i ja jako kolorystyczna wiosna widze na ulicach mase kobiet o tym samym typie kolorystycznym i jak najbardziej w kolorach im dobrze (mi zreszta tez). (ze tak zagmatwanie napisze).
w sumie teraz w erze podkladow, pudrow, farbowanych wlosow i henny to ciezko to okreslic ;d Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2011-03-31 o 20:16 |
|
|
|
#2375 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z moim informacji wynika, że jest odwrotnie polki - lato, a skandynawki - wiosna ![]() Zresztą nawet do urody lata pasują mocne kolory typu kobaltowy/chabrowy czy arbuzowa/malinowa czerwień ![]() Cytat:
Jednak teraz wolę dorzucić jeszcze 100zł i mieć spodnie na kilka lat.
Edytowane przez kreolkaa Czas edycji: 2011-03-31 o 20:25 |
|||
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety ja planuje schudniecie, wiec nie chce dawac zbyt duzo za spodnie.
|
|
|
|
#2377 |
|
Konto usunięte
|
Coś mi się wydaje, że te typy kolorystyczne to zbyt duże uogólnienie. Wystarczy spojrzeć na często podawane przykłady przyporządkowania sławnych kobiet do poszczególnych typów, gdzie często zdarza się dopasowanie tej samej osoby do różnych kategorii. I potem wymyśla się jakieś podtypy czy odchylenia.
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
tez tak uwazam, duzo tez zalezy od tego jak sie czlowiek czuje w danej kolorystyce, bo jak ktos powinien nosic pastele a czuje sie w nich koszmarnie to po co ma nosic
|
|
|
|
#2379 |
|
BAN stały
|
A gdzie można sprawdzić to jakim się jest typem?
|
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- nie nosić tego w czym się człowiek czuje koszmarnie. Ja jednak najlepiej czuję się w tym w czym najlepiej wyglądam - ubraniach dopasowanych kolorystycznie i dobranych do typu figury |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie
|
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
haha uwielbiam go, ale zwróccie uwagę, jaką on ma za każdym razem minę!
|
#2385 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2386 |
|
Rozeznanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;26083422]Coś mi się wydaje, że te typy kolorystyczne to zbyt duże uogólnienie. Wystarczy spojrzeć na często podawane przykłady przyporządkowania sławnych kobiet do poszczególnych typów, gdzie często zdarza się dopasowanie tej samej osoby do różnych kategorii. I potem wymyśla się jakieś podtypy czy odchylenia.[/QUOTE]
Bo trudno kogoś przyporządkować bez całej profesjonalnej analizy z udziałem chust itp. Aktorki i piosenkarki często przechodzą metamorfozy, farbują włosy, brwi, nakładają dużo tapety - trudna sprawa osądzić tak ze zdjęcia ![]() Nie mówiąc o tym, że często jest to kwestia indywidualna. Znam zimne typy, które używają samoopalacza lub ocieplają koloryt bronzerem - przez co nieźle wyglądają w ciepłych barwach, które wg. teorii przecież im nie pasują. |
|
|
|
#2387 |
|
... choć nie Westwood
|
Mnie rozwala moda na torebki LV. Dla mnie są brzydkie i nie rozumiem szału na nie, i tych tyyyyyyyyyyyyyyysięcy podróbek
|
|
#2388 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;26083422]Coś mi się wydaje, że te typy kolorystyczne to zbyt duże uogólnienie. Wystarczy spojrzeć na często podawane przykłady przyporządkowania sławnych kobiet do poszczególnych typów, gdzie często zdarza się dopasowanie tej samej osoby do różnych kategorii. I potem wymyśla się jakieś podtypy czy odchylenia.[/QUOTE]No właśnie typy typami a co jak ktoś sobie włosy zafarbuje ? Ja jestem lato mam średnio ciemne włosy i bardzo jasną cere - jakbym sobie przyciemniła włosy to byłabym zimą
![]() Jedno wiem na pewno - nie pasują do mnie ciepłe, ziemiste kolory typu ochra, camel ,brunatny,tabaczkowy, rdzawoczerwony - i takich unikam. (Niestety mam wrażanie że niektóre sklepy np.Mango ,Topshop,Stradivarius mają czasem większośc kolekcji takich kolorach) Cytat:
no to jest już jakiś terror modowyCytat:
![]() Cytat:
jest zgrabna ale nogi to moim zdaniem ma okropne patyki |
|||
|
|
|
#2389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
tylko ze Dębica to nie jest małe miasteczko
Może nie metropolia..., ale 50 tys. mieszkańców to już coś. Jakieś galerie też tu są - nie tylko bazarki. Swoją drogą bywam czasem w tamtym mieście i kilka razy Kamilę widziałam - zawsze wyglądała normalnie. Myślę, że część tych zestawień jest tylko na potrzeby bloga.
|
|
#2391 |
|
lokalna gwiazda
|
Chciałabym wrócić do kolorów. Może w tej kwestii zdać się na spontaniczną reakcję otoczenia? Kiedyś na widok własnej ciotki wyrwało mi się: jak ładnie ci w tej bluzce! Ona na to , że bluzka stara. A mi chodziło o jej kolor, nie pamiętam fasonu, ale to, że była turkusowa. Ja sama ubrana w czerwień prowokuję pytania o własne zdrowie, stąd wniosek, że w czerwieni wyglądam tragicznie. I nie dam się przekonać, że mała czarna to "must have", w moim przypadku to "nightmare".
|
|
|
|
#2392 |
|
Konto usunięte
|
mm444
nie wiem kto to, ale niezły folklor i zalatuje troszke no .. no ... ok, moze sie zamkne, zeby nie byc niemiłą, ale jak sienna miller czy kate moss to ona się nie stroi... Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-04-01 o 11:39 |
|
|
|
#2393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie każdemu odpowiada styl Moss czy Miller,Kamila może nosić co jej się tylko podoba,a jak ktoś ma jakieś wąty,to niech nie zagląda na jej blog-proste,prawda? |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego musztardowe mam póki co tylko zamszowe rękawiczki![]() Ja w czarnym golfie wyglądałabym jak śmierć, więc gdy mam czarną bluzkę zawsze oddzielam ją od twarzy chustą w jaki odpowiednim odcieniu albo po prostu mam duży dekolt, wtedy czerń nie przytłacza buzi![]() Z kolei czysta biel tez nie jest dla mnie - wole odcień złamany np śmietankowy (chyba że mam w planach opalanie - bardzo rzadko się opalam ale jak już to wtedy biel pięknie komponuje się z opalenizną). Najbardziej twarzowym kolorem dla mnie jest jednak kremowy, beżowy i pudrowy róż, bo wyglądam w tych kolorach bardzo świeżo jak po dobrze przespanej nocy W zeszłe wakacje bardzo polubiłam cytrynową żołć, również działa bardzo odświeżająco. Latem lubie poszalec z kolorem malinowym, miętowym, turkusem, lila i błękitnym
|
|
|
|
|
#2395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2396 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jak 5 latka w mamy ciuchach we wczesnych latach 80tych polskiej komuny obawiam sie, ze w ten sposob ubieraja sie kobiety kolo 50tki z marginesu spolecznego w poslce tam, gdzie szostka dzieci, wodka z mety i zycie z zasiłków Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-04-01 o 12:29 |
|
|
|
|
#2397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A do tematu, kilka zauważonych niedawno kwiatków, mianowicie zestawianie torby z futra do lekkich, wiosennych spódniczek, cieniutkich rajstop, albo lepiej, jaskrawych legginsów i adidasów za kostkę w wydaniu gimnazjalnym. Nie podoba mi się to ani trochę i uważam za dziwną hybrydę, ale co kto lubi, może to inspiracja rodem z warsawfashion wcześniej wymienionego
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co?Napiszę szczerze-,obserwuje Twoje wpisy od dłuższego czasu i uważam,że strasznie się wywyższasz i uważasz za kogoś lepszego niż inni. ![]() Ciągle czuję pogardę z Twojej strony dla ludzi biedniejszych,żyjących skromnie. Nigdy by mi nie przyszło do głowy nazywać kogoś marginesem,tylko dlatego,że nie ma ciuchów z Asosa,Zary czy innej sieciówki. :confu sed:Dziewczyno,to są tylko sz-m-a-t-k-i,służące do okrywania ciała,żeby gołym tyłkiem nie świecić na ulicy i nie marznąć.Ma spełniać podstawowe funkcje i to robi,choćby było wygrzebane ze śmietnika.To tylko kawałki materiału,uszyte najczęściej w chińskich fabrykach-jedna wielka papka,ubrana w metki. ![]() Moda=mainstreamowy świat-nie każdy chce brać w nim udział,więc wyluzuj ze swoim krytykanctwem,bo jest poniżej poziomu dorosłej osoby. Nie rozumiem jak dla kogokolwiek ubrania mogą być ważniejsze od człowieka?! I jak można tak okrutnie oceniać?Bo co? Bo nie wygląda jak Kate Moss? Bo nie ma najmodniejszej fryzury? Bo nie ma super-hiper wypasionej chaty? Bo nie je obiadów jak Królowa Angielska na srebrnej zastawie? Bo nie ma najmodniejszych dodatków? Nie każdy chce wyglądać jak milionowa z rzędu kalka modeleczki czy aktoreczki,niektórzy słuchają SIEBIE i ubierają się w to,co IM SIĘ PODOBA.Choćby było staroświeckie,źle zestawione,niedobrane kolorystycznie czy co tam jeszcze.
|
|
|
|
|
#2399 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
co do reszty sie zgadzam Cytat:
znow klania sie nauka czytania ze zrozumieniem, pani ze zdjec prowadzi BLOGA MODOWEGO, co absolutnie zaprzecza wszystkiemu, co tutaj wyprodukowalas... ta co nie poniza innych ps. slyszalas o takim naukowym pojeciu jak "przeniesienie"?przyd a ci sie w slowniku, bo to robisz Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-04-01 o 13:25 |
||
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:11.

. Nie można uogólniać. Najlepiej wyklikaj sobie typy kolorystyczne, odpowiedz na pytania, sprawdź czy masz koloryt ciepły czy zimny
Zapraszam 

Dlatego musztardowe mam póki co tylko zamszowe rękawiczki