Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. 1 1,61%
Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. 2 3,23%
Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. 1 1,61%
Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. 0 0%
Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. 0 0%
Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. 0 0%
Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 19 30,65%
Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! 6 9,68%
Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! 1 1,61%
Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. 4 6,45%
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 28 45,16%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-31, 22:39   #4411
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!

O ja, jaka sonda. Nie wiadomo na który tytuł zagłosować

antropia Wiem, że jutro niektóre problemy z dzisiaj pozostaną ale życzę Ci aby jutrzejszy dzień był lepszy od dzisiejszego i nastawienie bardziej optymistyczne. A Ty nie jesteś gruba i brzydka. Jesteś piękna i wyjątkowa i nosisz pod serduszkiem Nowe Życie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
mój TŻ właśnie zamówił bilety na euro 2012
Mój zamówił wczoraj. Przyznam się, że ja też

Andziot Zdrówka dla Zosi

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ja mam taką propozycję:
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011

Może trochę na wyrost, no ale jeśli nie wykończymy dziewiątej odsłony szybciej niż w jakieś 20 dni to posypią się pierwsze 3 planowe cesarki więc będzie się zgadzać

Bardzo mi się podoba ale przy naszym tempie pisania ja na pewno się w następnej części nie rozpakuje (mam nadzieję) !

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 22:48   #4412
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
24kasia86 jako, że Twoje pytanie zapamiętałam bo sama chce w M. rodzić to odpowiadam, że zapytałam tej dziewczyny, ale mi nie odp. jeszcze. Dam znać co z tym karmieniem.
My też z kasą krucho, a w czerwcu OC trzeba będzie opłacić i ponad 7 stów pójdzie a w poprzednie auto mój Tż tyle kasy włożył, że byłam nie raz zła o to. Praktycznie non stop się psuło coś.
no dokladnie samochod to skarbonka
nasz sie psuje srednio co 2-3miesiace, czasem pojdzie 100zl czasem 1500zl
chyba go sprzedamy
kupi sie cos tanszego ale dobrego i w gazie bo ta ropa to tez nas zeżre...
teraz zeby go naprawic tz musi wziac kolejne wieczorowe zlecenie, a juz chcial ze mna do porodu w domku popoludniu posiedziec

slonko jak bedziesz miala jakies info o Madurowiczu pisz mi na PW bo czesem niechcący moge przeoczyc
z gory dziekuje
fajnie miec takie znajomości

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
noooo jestem!
szafki nie kupilismy neistety bo nie znalezlismy nic co by nam odpowiadalo, dlatego tez w ogole nie bedziemy kupowac, ta komoda ktora mamy w sypialni na drobne dzieciowe rzeczy wystarczy.
zjedlismy wiec w Ikei obiad i kupilismy wielkie pudla na posciel plus te pudelka do szafek i komod do segregowania ciuszkow malej. i padlam, leb mi peka i brzuch mnei tak bolesnie ciagnal ze nie moglam isc.
dalej pada snieg, temp spadla do plus 0,5 wiec jestem zalamana i obrazona na pogode. ot co!

kasiula zupka nie z Vifona niestety ale z tutejszych zasobow, ale nie to samo co vifon...
pozdrowilam meza od wizazowej KASI odpozdrowil
co do wod ja tez nie znam ilosci swoich, nikt mi nic nie mowil i nic nei sprawdzal, wiec wierze ze ok

przykro mi z powodu autka, tak to jest ze auto lubi sie psuc zawsze wtedy kiedy potrzebne. mam nadzieje, ze jakos uda wam sie to rozwiazac

czytam was dalej, ale nie obiecuje, ze wszystko nadrobie bo padam po prostu, praca i snieg mnie wykonczyly...
no dokladnie zawsze sie psuje wtedy kiedy kasa potrzebna
ty tez sie nachodzisz, trzeba uwazac to nie zarty ja wiem ze zakupy ciesza, ale mnie nawet juz odkurzanie sprawia bol
na twoja pogode tez bym byla obrazona

Cytat:

Ja mam taką propozycję:
Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011

ciezko bylo sie zdecydowac, ale glosowalam na twoj
ale szkoda mi tamtych tytulow-moze warto je zapisac na kolejne czesci?

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Kasiu łódzka! Bardzo współczuję, ale nie denerwuj się, przecież to już nic nie zmieni. Autka to studnia bez dna Bądź dzielna. Mocno przytulam

Antropia, Rybo! Ze wszystkim sobie dasz radę:

ad 1 niech buja żagle
ad 2 kłamczucho, widziałam zdjęcia, jesteś jak Miss Świata!
ad 3 najważniejsze, że masz gdzie mieszkać, małe, śliczne mieszkanko!
ad 4 kochana, teraz skup się na ciąży, potem na czasie z dzieckiem, a za kilka miesięcy pogadamy o pracy
ad 5 odzywać możesz się tu do nas! Towarzyszek niedoli! Kto zrozumie lepiej, niż osoby jadące na tym samym wózku?!
ad 6 no ciekawa jestem, czy chciałoby Ci się teraz gdzieś z nimi latać, imprezować, szaleć daj sobie czas, jeszcze wszystkie wrócimy "na rynek" imprezowy
ad 7 czego Ci konkretnie brakuje? Jeśli ciuszków, to chętnie poszukam dla Ciebie na allegro jakich super okazji, są czasem takie, że ciuszki po 1 zł! A jeśli innych rzeczy, to zajrzyj TU

ZERO SMUTECZKÓW!

Sandruniu, Ty mnie nie pytaj, ja sama zielona, jak ten obok --->
uwielbiam twoje posty
kochana jestes,wiesz

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
mam nadzieje, że wszystko nam się w końcu ułoży....
jak juz sie uklada to zaraz sie rozlatuje...ale badzmy silne

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
kurde nieciekawie
znam to na prawde., człowiekowi sie odechciewa wszystkiego....
odechciewa mi sie isc do tego fryziera co zamierzalam

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Kasia moc pozytywnych przesyłam
przydadza sie myszko

dobra mykam spac
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 22:51   #4413
violisia
Zadomowienie

Czesc kochane, nadrobiłam was "połebkach" ale zauwazyłam ze kilka z was obawia sie tego ze dzidziolek sie nie obroci i bedzie cc

ja jestem zywym przykladem na to ze dzidziol nawet w 34 i podejrzewam ze i w pozniejszym terminie moze sie obrocic.. mi tez doktorek mowil ze mala ma czas do 30 tygodnia, potem do 33.. a jutro zaczynam 35 tydzien i w zasadzie mala obrocona od 34 tygodnia, bo jak teraz pokojarze fakty to wiem ze zaczely sie pewne dolegliwosci i "inne" lekko kopniaki

wiec glowa do gory, najwazniejsze to nie nastawiac sie na nic ani na cc ani na sn , mialam kolezanke ktorej dzidziol obrocil sie glowka do gory tuz przed porodem, wiec naprawde nic nie ejst pewne

to sie rozpisalaaaaaaaaam heheh

dobrej nocy
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 22:52   #4414
matallewar
Zakorzenienie

Uciekam spać, moje wspierające ciężarówki

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 22:56   #4415
matallewar
Zakorzenienie

To jeszcze na poprawę humoru, dla Dranio-fanek zdjęcie z serii Kot Drań na sako
Mnie rozczulił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0577.jpg (60,5 KB, 43 załadowań)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-31, 23:04   #4416
agus87
Zakorzenienie

my ten sako w SR mielismy
tz chcial mi kupic
ale to masakra jest
godzine posiedze, le to dla kregoslupa za duzy wysilek

nie chcialam go
Stary 2011-03-31, 23:21   #4417
sandrunia1511
Raczkowanie

moria44, ja proszę o zmienienie mojej daty tp na 23.05 , bo tam jest 28.05 ;/
i bd miała córkę, imię Maja

pisałam już wcześniej, ale widzę, że nic się nie zmieniło..

jutro idę do lekarza na ktg
mam nadzieję, że wszystko bd w porządku

a teraz zmykam spać, bo nie wstanę jutro ..
tak więc dobranoc kochane

życzę przespanej nocki i słodkich snów
Stary 2011-04-01, 04:35   #4418
MoniaK
Zakorzenienie

Niech mi ktoś odrąbie głowę (aby nie bolała) i nos (aby nie leciał katar). Widzicie która jest godzina a ja nie śpię od 1.30 czyli już trzy godziny Wieczorem mnie rozłożyło, głowa mi pęka, leci z nosa a już myślałam że choroba mnie ominie bo generalnie bardzo rzadko choruję. Nie mam pojęcia jak mam się leczyć

Dziękuję pięknie za gratulacje synka w końcu się doczekałam potwierdzenia płci

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Gratuluję chłopczyka A wcześniej lekarz nic nie mówił o płci totalnie? Bo na naszej liście chyba był chłopczyk przy Tobie wpisany? Czy mi się coś myli?
u mnie raz był dziewczynką, raz chłopczykiem ale nie potwierdzonym na sto procent. Dopiero wczoraj lekarz potwierdził

Cytat:
wiem, wszyscy mamy problemy...dlatego ja bardzo rzadko się żalę na coś...jak już to muszę być naprawdę zdołowana...
kochana, musisz się dzielnie trzymać są takie momenty że każdy ma dość ale na pewno wszystko się ułoży

Cytat:
niania odpada bo całą wypłatę musiałabym jej oddać praktycznie...
a żłobek i owszem...jest jeden w moje miejscowości i kolejki dwuletnie i tez nie wszystkie dzieci przyjmują...bo jak nie będę miała umowy na cały etat to już dziecko odpada na koniec kolejki... a prywatnego żłobka nie ma ani jednego...
u mnie jest identyczna sytuacja

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Z koleżanką faktycznie przykra sytuacja... Moja najlepsza przyjaciółka przypomina sobie o mnie wtedy, kiedy jestem na uczelni samochodem - czy bym jej do domu nie podrzuciła
świetna przyjaciółka
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 07:42   #4419
Mango08
Rozeznanie

Cześć,
wczoraj od czasu do czasu byłam na podglądaczu, ale dzień miałam nieciekawy to się nawet nie odzywałam... Miałam ogrom rzeczy do zrobienia, a byłam strasznie śpiąca i działałam na pół obrotach. Na koniec dnia poślizgnęłam się na płytkach i walnęłam na kolana! W nocy natomiast złapał mnie straszny skurcz łydki, pierwszy raz tak silny, aż się TŻ przestraszył. Liczę, że dziś będzie lepszy dzień! Rozpoczęłam go pyszną owsianką z owockami, więc musi być dobrze!

dorkabl dobrze, że masz pozytywne nastawienie, widać że silna Kobieta z Ciebie, życzę dużo wytrwałości i siły w oczekiwaniu na dzidziusia

antropia współczuje problemów, ale każda z nas ma cięższe dni, gdzie świat widzi w ciemnych kolorach, oby kłopoty poszły sobie w zapomninie

moniaK gratuluję Synka!

kasia przykro mi, że znowu macie nieplanowane wydatki, a może dałoby się jakiś zamiennik kupić i uratować trochę kasy?

moria ewidentnie włączył Ci się syndrom wicia gniazda! aż Ci zazdroszczę i chciałabym być na podobnym etapie, a tu jeszcze tyle spraw do uporządkowania przede mną! Chyba muszę się ostro za to zabrać, aby później móc poświęcić czas wyłącznie przygotowaniom do narodzin Synka! Super, że dziś będzie wózek, mam nadzieję, że wszystko z nim będzie oki!

MoniaK współczuje przeziębienia, na pierwszej stronie moria wrzuciła link to bardzo fajnego artykułu na temat choroby w ciąży i naturalnych sposobów leczenia, warto przeczytać!

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 07:50   #4420
anula_81
Zakorzenienie

ja sie witam, bo mialam pospac dluzej, bo nocka niesety srednio przespana. Ale jak TZ wstal do pracy to musialam cos zjesc i juz sie rozbudzilam...
ale chyba zdrzemne sie jeszcze,,,
wlasnie mi sie przypomnialo, ze dzisiaj prima aprilis! macie jakies zarty dla TZtow?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 07:55   #4421
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

U nas od nocy pada, ale na szczęście jest w miarę ciepło.
Wczoraj wieczorem pierwszy raz doświadczyłam czkawki mojego synusia Pod prawą piersią miałam kilkuminutowe pukanie. Z tego wynika, że Pepe się nie odwrócił. Ciekawe, czy zdąży...

MoniaK, ja leczyłam się Prenalenem, złocistą herbatką z Herbapolu, tabletkami do ssania Isla oraz AcatarFast. Nie miałam podwyższonej temperatury, więc nic na gorączkę nie brałam.
Dużo zdrówka życzę
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:18   #4422
matallewar
Zakorzenienie

agus Dla mnie sako jest bardzo wygodne, ale to zależy jak się siedzi Kręgosłup mnie nie boli, nawet jak siedzę na nim 8-10 godzin

sandrunia Do Morii to lepiej na PW napisz, żeby zmieniła

No i witam w tym pochmurno-deszczowym dniu...
Kurczę, miałam nadzieję, że będzie ładniej, to posiedzę sobie z tż na ławce przed szpitalem, a tak chcąc-nie chcąc będę musiała wejść do środka.

Mam nadzieję, że nie przypałęta mi się żadne choróbsko

Uciekam, nie piszcie za dużo, bo dziś cały dzień mnie nie ma - seminarium, wizyta u tż, no i wizyta u gina
Może mi powie, co z tym ułożeniem Edzika, bo cały czas mam głowę w okolicy żołądka...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-04-01, 08:27   #4423
Paulizia
Wtajemniczenie

Hej

Wstalam dzisja z mezulem i wlasnie wcinam sobie sniadanko
Dzisiaj w planach okulista i zobaczymy co z moja siatkowka Mam nadzieje, ze wszystko ok. Kiedys mialam problem, bo przegielam z soczewkami

Ja tez napewno nie rozpakuje sie w nastepnym watku. Jestem mama z konca maja i pewnie bede sie rozpakowywac w 11 lub 12 watku

MoniaK ogromnie wspolczuje, bo niedawno to przechodzilam. Prenalen pomaga [ja nie mialam tej mozliwosci] plukalam gardlo szalwia i na jakis czas czulam ulge no i pomogl mi Paracetamol. Szczegolnie w nocy jak juz naprawde spac nie moglam. Trzymaj sie cieplutko, wygrzewaj w lozeczku i duzo odpoczywaj i pij cieplych plynow!!!!

Mangoo mam nadzieje, ze nie ucierpialas za bardzo podczas upadku

Sandrunia na Ktg

Matall poglaskaj Drania ode mnie

Co do przyjaciolek to ja mam tylko jedna. Reszta to kolezanki. Moja przyjaciolka mieszka w Polsce. Przyjaznimy sie 16 lat i jestesmy jak siostry. Teraz kontakt nam sie troche rozluznil, ale to ze wzgledu na odleglosc, ale piszemy do siebie, a jak jestem w Polsce to spedzamy dnie razem
Reszta dziewczyn, ktore mnie otaczaja to kolezanki. Nie ufam im jakos specjalnie. Strasznie sie przejechalam na kilku osobach i wiem, ze trzeba uwazac na to co sie mowi. Spotkac sie to owszem, pogadac o bzdurach ok, ale jak cos sie dzieje, mam jakis problem i chcialabym sie wygadac to nie mam komu, bo boje sie ze to predzej czy pozniej pojdzie w eter wiec emocje dusze w sobie, a potem przechodzi

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
ja sie witam, bo mialam pospac dluzej, bo nocka niesety srednio przespana. Ale jak TZ wstal do pracy to musialam cos zjesc i juz sie rozbudzilam...
wlasnie mi sie przypomnialo, ze dzisiaj prima aprilis! macie jakies zarty dla TZtow?
''Kochanie RODZEEEEEEEEEEEEEEE''

lub

''Kochanie... jestem w ciazy''

Jak samopoczucie dzisaj????

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Matall za wizytke!
Stary 2011-04-01, 08:35   #4424
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Już poprawiłam cytownie

Póki co wyłapałam poniższe propozycje:

Torby juz pakujemy, wkrotce nasze dzieci tulic bedziemy. Mamy maj-czerwiec.

Mamuski maj-czerwiec torby pakuja, bo dzieci na swiat powoli sie szykuja.

Wiosenne promienie nas ogrzewaja, mamy maj-czerwiec maluchy witaja.

Nasze dzieci dorastaja i na swiat sie wydostaja

Wszystkie świerszcze pieknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na swiat wydaja

Najpiekniejsza to melodia gdy glos dziecka slychac co dnia.

Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się [do szpitala] pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011

Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodze!

Nie wytrzymam ani chwili! chce urodzic moi mili!

Czas upływa nam jak rzeka - wyjdzcie dzieci! mama czeka.
hej
brakuje jeszcze "Czarne wloski? Łysa glowa? Pelna sala porodowa"

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:37   #4425
zosiaaa
Zadomowienie

witam

naskrobałyście tyle że nadrobiłam tylko po łebkach

matal trzymam kciuki za tż żeby jak najszybciej wrócił do domu zdrów jak ryba, aa no za wizytę

antropia mam nadzieję że dzisiaj juz lepsze nastawienie, tak to niestety jest że jak się sypie to wszystko na raz, ale myślę że jak już wyjdzie słoneczko dla Ciebie to będzie świeciło dłuuugggoo

dorkabl za pozytywne nastawienie i ściskam mocno żebyś jak najdłużej tak wytrwała

moniak współczuję tego choróbska i synka

moria zazdroszczę Ci tej energii ja mam wrażenie że z dna na dzień jestem coraz słabsza i coraz mniej mi się chce

dzisiaj pochmurno ale cieplutko w planach był grill na wieczór, tak więc mam nadzieję że nie będzie padało

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:45   #4426
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Doberek!

U mnie popadało, grrr a grilla mamy wieczorem, mogłoby słonko wyskoczyć

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Nie ma tej propozycji z łysą główką, a to faworyt
mary a czyja ta propozycja? Może do następnej części podciągniemy?

kasia24 ja mam listę wszystkich proponowanych tytułów od samego początku wątku więc pewnie, można je jeszcze raz wykorzystać

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba ale przy naszym tempie pisania ja na pewno się w następnej części nie rozpakuje (mam nadzieję) !
gusia przy naszym tempie to na bank się nie rozpakujemy wszystkie w jednej części , ja obstawiam że co najmniej... ze 3-4 nowe odsłony się pojawią zanim wszystkie przeniesiemy się na odchowalnię

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
moria44, ja proszę o zmienienie mojej daty tp na 23.05 , bo tam jest 28.05 ;/
i bd miała córkę, imię Maja
pisałam już wcześniej, ale widzę, że nic się nie zmieniło..
sandrunia takie zmiany na liście to najlepiej, jak matall pisze, na PW do mnie wysyłać, bo ja nie zawsze jestem super na bieżąco na wizażu i mogą mi takie rzeczy uciekać.
Teraz już zmieniłam

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
moria ewidentnie włączył Ci się syndrom wicia gniazda!
Na to wychodzi Nie dość, że mam tysiąc rzeczy, które na JUŻ chcę załatwić, to szkoda mi czasu na siedzenie przed kompem, co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało I tak wstaję rano, robię śniadanie, później chwila przy herbatce i się zaczyna, mycie lodówki, szafek, łazienki, zakupy na allegro, spożywka do domu, później leżę i zdycham bo ciężko mi jest. Kolana to mi prawie drżą od dźwigania takiego ciężaru

Cytat:
Mój zaraz z sypialni wylezie i chciałam mu powiedzieć, że rodzę czy coś ale on jest i tak przewrażliwiony i nawet gdy kichnę głośniej w nocy to się zrywa i pyta "co się dzieje, co się dzieje" więc nie zrobię mu tego ale coś muszę na szybciocha wymyślić.

Acha, lasencje niech którejś nie przyjdzie do głowy forumowe koleżanki na poród wkręcać

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
moria zazdroszczę Ci tej energii ja mam wrażenie że z dna na dzień jestem coraz słabsza i coraz mniej mi się chce
zosiuuuu ale u mnie to samo, energii brak wszystko mnie boli. Najchętniej to bym leżała ale póki wszystkiego nie zrobię co zaplanowałam przed narodzinami Iguśki to nie usiądę Po prostu by mnie od środka nerwy zjadły

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
hej
brakuje jeszcze "Czarne wloski? Łysa glowa? Pelna sala porodowa"
Heheh, też fajny! JanuszAgnieszka, to ja go zapisuję jako nr 1 do kolejnej części, też będzie pasował

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:45   #4427
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
no dokladnie samochod to skarbonka
nasz sie psuje srednio co 2-3miesiace, czasem pojdzie 100zl czasem 1500zl
chyba go sprzedamy
kupi sie cos tanszego ale dobrego i w gazie bo ta ropa to tez nas zeżre...
teraz zeby go naprawic tz musi wziac kolejne wieczorowe zlecenie, a juz chcial ze mna do porodu w domku popoludniu posiedziec

no dokladnie zawsze sie psuje wtedy kiedy kasa potrzebna
ty tez sie nachodzisz, trzeba uwazac to nie zarty ja wiem ze zakupy ciesza, ale mnie nawet juz odkurzanie sprawia bol
na twoja pogode tez bym byla obrazona
kasiu kochana nie smutaj sie , problemy z autem ma chyba przynajmniej co drugi z nas, a juz na pewno pojawiaja sie w czasie kiedy nie jestesmy na nie przygotowani

samo psucie sie auta to pikus, ja padam na twarz pod ogromem mojej cierpliwosci do mojego samochodu jak rozwala mi sie najczescie:
1. wieczorem, jak juz jest ciemno
2. jak wracam z mlodym, ktory czesto jest zmeczony i marudzi, ptoem sie boi i zaczyna ryczec
3. ZAWSZE jak jestem sama, nigdy jak jest tz, ba, najczesciej po jego wyjezdzie pada(ciekawe czemu nie? rozwali mi auto i jedzie)
4. najczesciej pada elektryka wiec koszty sa chyba najwieksze.
5. uwielbiam sie bujac sama po mechanikach, elektrykach itd. juz nie powiem jak kasuja kobiete ktora niby nic nie wie
6. a najbardziej wkurzajacy jest fakt ze moj tz pracuje w serwisie a mi najczesciej nie ma kto furki naprawic. szlag mnie trafia nieziemsko

Cytat:
Mnie rozczulił
rewelacyjny

witam sie z rana

andziot jak zosienka sie czuje?

cala noc mialam spiety brzuch-ale nie mialam skurczy, znow mialam nieprzyjemne bolace jakby rozchodzenie sie inside, a dzisiaj nieziemsko boli mnie krocze i nie zgadniecie! dla odmiany znow jestem chora w nocy nie spalam, boli mnie gardlo, nos zapchany, tragedia
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:50   #4428
atiz
Rozeznanie

Dziewczyny wybaczcie ale nie dam rady nadrobić Was z wieczora więc zaczęłam od tej strony i tak
moria tez się dołączam do apelu o to że brakuje: Czarne wloski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa
matal kot przeboski - to moja ulubiona tematyka - zdjecia kotow spiacych
trzymam kciuki za chorego

Ja dziś o 5 obudziłam się z takim bólem podbrzusza ze najpierw pomyślałm że zaraz dostanę okresu a dopiero potem skumałąm że przecież jestem w ciąży i że takie bóle to raczej nie na okres. Leżałam tak do 6 gdzieś i nie wytrzymałam i budze męża a on mi że " Taa, i pewnie skurcze masz juz co 10 minut, tak? No to wiesz gdzie kluczyki jedź ja dojadę jak się wyspię" Myślałam że to wkręt 1 kwietniowy - głupek !!!
A potem jak wstalismy to mnie nabrał że kot naszczał do łóżeczka, prawie na zawał zeszłam.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 08:54   #4429
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Dziewczyny lece na wizyte nie dlugo tzrymajcie kciuki!

Jeszcze chwile was po czytam.
Stary 2011-04-01, 08:58   #4430
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość

Stary 2011-04-01, 09:07   #4431
atiz
Rozeznanie

kwiatecek KCIUKI SĄ !!!!!!!!!!!!!!!

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 09:21   #4432
Mango08
Rozeznanie

Paulizia za bardzo nie ucierpiałam, bo nie tyle upadłam co się rozjechałam na tych płytkach, ale kolano później bolało jak siadałam

Cytat:
Dzień Doberek!

U mnie popadało, grrr a grilla mamy wieczorem, mogłoby słonko wyskoczyć

Na to wychodzi Nie dość, że mam tysiąc rzeczy, które na JUŻ chcę załatwić, to szkoda mi czasu na siedzenie przed kompem, co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało I tak wstaję rano, robię śniadanie, później chwila przy herbatce i się zaczyna, mycie lodówki, szafek, łazienki, zakupy na allegro, spożywka do domu, później leżę i zdycham bo ciężko mi jest. Kolana to mi prawie drżą od dźwigania takiego ciężaru

Mój zaraz z sypialni wylezie i chciałam mu powiedzieć, że rodzę czy coś ale on jest i tak przewrażliwiony i nawet gdy kichnę głośniej w nocy to się zrywa i pyta "co się dzieje, co się dzieje" więc nie zrobię mu tego ale coś muszę na szybciocha wymyślić.
Moria u mnie z rana też padało, a teraz się rozjaśnia, miejmy nadzieję, że jeszcze się wypogodzi.

Masz rację, że szkoda Ci czasu na siedzenie przed kompem, to jednak straszny pożeracz. Widzę po sobie, że niby chcę tylko coś na muratorze sprawdzić lub zobaczyć co u Was, a tu 2h zlatują, albo i więcej Chyba muszę założyć sobie bana na neta...

Na początku myślałam, aby TŻta wkręcić w jakieś skurcze lub inne rzeczy związane z ciążą, ale stwierdziłam, że to za poważna sprawa na takie wygłupy.

Cytat:

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 09:24   #4433
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:

: kciuki:

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 09:27   #4434
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie rozczulił
boski !!!

Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
jutro idę do lekarza na ktg
mam nadzieję, że wszystko bd w porządku
powodzenia na ktg !

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
andziot jak zosienka sie czuje?
dziś już lepiej
smary są, ale mniej,
nockę już spokojniej przespała ...
no ale jest na lekach

Cytat:

narazie u mnie smarów brak
noc przespana nawet do 8
teraz lepie ciastolinę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 09:40   #4435
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Kwiatecek za wizytkę
Matall również za wizytę. Zdrówka dla TŻ życzę

Dzień dobry lasencje !!
Ale dziś miałam okropny sen!! Śniło mi się, że lekarz TŻ mojego powiedział, że TEN PAN BĘDZIE LEŻAŁ DO OKOŁO 15 MAJA !! Matko kochana. Od razu się zerwałam na nogi, ale zobaczyłam, że jest noc. Więc poszłam na sik i położyłam się spać dalej. Ogólnie dobrze mi się dziś spało i się w miarę wyspałam.
Dziś mam trochę zajęć. Muszę iść na zakupy, bo TŻ`towi trzeba coś przywieźć, ogarnąć chatkę, zrobić obiadek, poleżeć i nadrobić wizaż

Miłego dnia kochane

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Aha i zapomniałam się pochwalić !! Dziś zaczynamy 37 tydzień
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 09:47   #4436
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry.

Cytat:
my chcielismy cos zrobic w stylu, ze rodzimy
naszym rodzicom sesese

Cytat:
agus Dla mnie sako jest bardzo wygodne, ale to zależy jak się siedzi Kręgosłup mnie nie boli, nawet jak siedzę na nim 8-10 godzin

sandrunia Do Morii to lepiej na PW napisz, żeby zmieniła

No i witam w tym pochmurno-deszczowym dniu...
Kurczę, miałam nadzieję, że będzie ładniej, to posiedzę sobie z tż na ławce przed szpitalem, a tak chcąc-nie chcąc będę musiała wejść do środka.

Mam nadzieję, że nie przypałęta mi się żadne choróbsko

Uciekam, nie piszcie za dużo, bo dziś cały dzień mnie nie ma - seminarium, wizyta u tż, no i wizyta u gina
Może mi powie, co z tym ułożeniem Edzika, bo cały czas mam głowę w okolicy żołądka...
no to najwazniejsze, ze dla ciebie wygodny
widocznie mi nie sluzy

wyobrazcie sobie
ze 2 lata temu
nasi znajomi mieli rodzic, termin na okolo 15 kwietnia
i oni powysylali 1 kwietnia mmsy ze zdjeciem dziecka mowiac, ze to ich sy, chociaz miala byc corka

wyobrazcie sobie zdziwienie rodzin :O

pisalam od ponad godziny, ale w miedzyczasie musialam wyskoczyc, no i masz ci los
Stary 2011-04-01, 09:47   #4437
Aliczka88
Zadomowienie

Witam

Nic nie spałam w nocy
A jak już usnęłam na monent to obudził mnie SKURCZ????? Cały brzuch mi się napiął, macica, bronchilda i odbytnica!! Nawet lewą nogą mi drgało To nie jest śmieszne... Tak się przestraszyłam, że myślałam ze ducha wyzione!!!!

Dziś piątek - wątpie, że przyjdzie jakaś paczka którą zamawiałam...
  1. z rożkiem
  2. z pościelą
  3. z kosmetykami
  4. z materacem
  5. z wanienką i bibelotami Miśkowymi
Także oczekuje 5 paczek Pewno dopiero przyjdą w przyszłym tyg.

A sen miałam taki:
Urodziłam Misia i przyniesli mi go, był duży ale taki fajny jeszcze, jak go wieźliśmy do domu to rósł i rósł, zaczął sam juz siedzieć w aucie, cycka nie chciał, bił mnie po twarzy a jak przyszło do wieczornej kąpieli to miał już z 5 lat i zaczął się po mnie wydzierać i pyskować... Byłam przerażona i nie wiedziałam co z nim zrobić, to zadzwoniłam do "Super Niani" i powiedziałm "Dzień dobry Super Nianiu, wczoraj urodziałm i mój 5 letni syn jest strasznie niegrzeczny - pomóż nam"

Dobrze że się obudziałm....

Ide stawiać ziemniaki - będą pierogi

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 09:55   #4438
anula_81
Zakorzenienie

ja tez was dzisiaj tylko podczytuje bo wzielo mnei na dzien pieknosci plus syndrom wicia gniazda, upralam posciel, posprzatalam w pokoju Zosi, spozytkowalam pudla na posciel kupione wczoraj w Ikei teraz musze jeszcze w swoich ciuchach ulozyc i wysprzatac mieszkanie a w tzn miedzyczasie maseczke zmyc z twarzy i chcialam jeszcze pozamawiac kilka bzdurek dla dzidziunia

bede was podczytywac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 09:59   #4439
andziot
Zakorzenienie

Aliczka88 szybko te nasze dzieci rosną, ale żeby aż tak
dobrze że jest super niania

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 10:02   #4440
agus87
Zakorzenienie

snilo mi sie, ze 1 kwietnia urodzila 24kasia86

Kasienko, R U ready ????

masakra, kwietniówki

w tym miesiącu rodzimy!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

wlasnie zadzwonilam do mamy, ze bylam na ktg i mialam usg robione bo moj gin sie zdenerowaal i okazalo sie, ze widzi chlopca

byscie slyszeli jej panike, bo ja tyle rzeczy dla dziewczynki, bo ze iles uniwersalnych mam i ze ale jaja
masakra
nabrala sie

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-04-01 o 10:23
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości