|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
O ja, jaka sonda. Nie wiadomo na który tytuł zagłosować
antropia Wiem, że jutro niektóre problemy z dzisiaj pozostaną ale życzę Ci aby jutrzejszy dzień był lepszy od dzisiejszego i nastawienie bardziej optymistyczne. A Ty nie jesteś gruba i brzydka. Jesteś piękna i wyjątkowa i nosisz pod serduszkiem Nowe Życie Mój zamówił wczoraj. Przyznam się, że ja też ![]() Andziot Zdrówka dla Zosi Cytat:
Bardzo mi się podoba ale przy naszym tempie pisania ja na pewno się w następnej części nie rozpakuje (mam nadzieję) ! |
|
|
|
|
#4412 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz sie psuje srednio co 2-3miesiace, czasem pojdzie 100zl czasem 1500zl chyba go sprzedamy ![]() kupi sie cos tanszego ale dobrego i w gazie bo ta ropa to tez nas zeżre... teraz zeby go naprawic tz musi wziac kolejne wieczorowe zlecenie, a juz chcial ze mna do porodu w domku popoludniu posiedziec ![]() slonko jak bedziesz miala jakies info o Madurowiczu pisz mi na PW bo czesem niechcący moge przeoczyc z gory dziekuje fajnie miec takie znajomości ![]() Cytat:
ty tez sie nachodzisz, trzeba uwazac to nie zarty ![]() na twoja pogode tez bym byla obrazona Cytat:
![]() ale szkoda mi tamtych tytulow-moze warto je zapisac na kolejne czesci? ![]() Cytat:
kochana jestes,wiesz jak juz sie uklada to zaraz sie rozlatuje...ale badzmy silne Cytat:
![]() ![]() przydadza sie myszko dobra mykam spac
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kochane, nadrobiłam was "połebkach" ale zauwazyłam ze kilka z was obawia sie tego ze dzidziolek sie nie obroci i bedzie cc
![]() ja jestem zywym przykladem na to ze dzidziol nawet w 34 i podejrzewam ze i w pozniejszym terminie moze sie obrocic.. mi tez doktorek mowil ze mala ma czas do 30 tygodnia, potem do 33.. a jutro zaczynam 35 tydzien i w zasadzie mala obrocona od 34 tygodnia, bo jak teraz pokojarze fakty to wiem ze zaczely sie pewne dolegliwosci i "inne" lekko kopniaki ![]() wiec glowa do gory, najwazniejsze to nie nastawiac sie na nic ani na cc ani na sn , mialam kolezanke ktorej dzidziol obrocil sie glowka do gory tuz przed porodem, wiec naprawde nic nie ejst pewne ![]() to sie rozpisalaaaaaaaaam hehehdobrej nocy
|
|
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam spać, moje wspierające ciężarówki
![]()
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze na poprawę humoru, dla Dranio-fanek zdjęcie z serii Kot Drań na sako
![]() Mnie rozczulił
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
my ten sako w SR mielismy
tz chcial mi kupic ale to masakra jest godzine posiedze, le to dla kregoslupa za duzy wysilek nie chcialam go
|
|
|
|
#4417 |
|
Raczkowanie
|
moria44, ja proszę o zmienienie mojej daty tp na 23.05 , bo tam jest 28.05 ;/
i bd miała córkę, imię Maja pisałam już wcześniej, ale widzę, że nic się nie zmieniło.. jutro idę do lekarza na ktg ![]() mam nadzieję, że wszystko bd w porządku a teraz zmykam spać, bo nie wstanę jutro .. tak więc dobranoc kochane życzę przespanej nocki i słodkich snów ![]() |
|
|
|
#4418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Niech mi ktoś odrąbie głowę (aby nie bolała) i nos (aby nie leciał katar). Widzicie która jest godzina
![]() Dziękuję pięknie za gratulacje synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4419 |
|
Rozeznanie
|
Cześć,
wczoraj od czasu do czasu byłam na podglądaczu, ale dzień miałam nieciekawy to się nawet nie odzywałam... Miałam ogrom rzeczy do zrobienia, a byłam strasznie śpiąca i działałam na pół obrotach. Na koniec dnia poślizgnęłam się na płytkach i walnęłam na kolana! W nocy natomiast złapał mnie straszny skurcz łydki, pierwszy raz tak silny, aż się TŻ przestraszył. Liczę, że dziś będzie lepszy dzień! Rozpoczęłam go pyszną owsianką z owockami, więc musi być dobrze! ![]() dorkabl dobrze, że masz pozytywne nastawienie, widać że silna Kobieta z Ciebie, życzę dużo wytrwałości i siły w oczekiwaniu na dzidziusia antropia współczuje problemów, ale każda z nas ma cięższe dni, gdzie świat widzi w ciemnych kolorach, oby kłopoty poszły sobie w zapomninie moniaK gratuluję Synka! kasia przykro mi, że znowu macie nieplanowane wydatki, a może dałoby się jakiś zamiennik kupić i uratować trochę kasy? moria ewidentnie włączył Ci się syndrom wicia gniazda! aż Ci zazdroszczę i chciałabym być na podobnym etapie, a tu jeszcze tyle spraw do uporządkowania przede mną! Chyba muszę się ostro za to zabrać, aby później móc poświęcić czas wyłącznie przygotowaniom do narodzin Synka! Super, że dziś będzie wózek, mam nadzieję, że wszystko z nim będzie oki! MoniaK współczuje przeziębienia, na pierwszej stronie moria wrzuciła link to bardzo fajnego artykułu na temat choroby w ciąży i naturalnych sposobów leczenia, warto przeczytać! |
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie witam, bo mialam pospac dluzej, bo nocka niesety srednio przespana. Ale jak TZ wstal do pracy to musialam cos zjesc i juz sie rozbudzilam...
ale chyba zdrzemne sie jeszcze,,, wlasnie mi sie przypomnialo, ze dzisiaj prima aprilis! macie jakies zarty dla TZtow? |
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
U nas od nocy pada, ale na szczęście jest w miarę ciepło. Wczoraj wieczorem pierwszy raz doświadczyłam czkawki mojego synusia Pod prawą piersią miałam kilkuminutowe pukanie. Z tego wynika, że Pepe się nie odwrócił. Ciekawe, czy zdąży...MoniaK, ja leczyłam się Prenalenem, złocistą herbatką z Herbapolu, tabletkami do ssania Isla oraz AcatarFast. Nie miałam podwyższonej temperatury, więc nic na gorączkę nie brałam. Dużo zdrówka życzę |
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
agus Dla mnie sako jest bardzo wygodne, ale to zależy jak się siedzi
Kręgosłup mnie nie boli, nawet jak siedzę na nim 8-10 godzin ![]() sandrunia Do Morii to lepiej na PW napisz, żeby zmieniła ![]() No i witam w tym pochmurno-deszczowym dniu... Kurczę, miałam nadzieję, że będzie ładniej, to posiedzę sobie z tż na ławce przed szpitalem, a tak chcąc-nie chcąc będę musiała wejść do środka. Mam nadzieję, że nie przypałęta mi się żadne choróbsko ![]() Uciekam, nie piszcie za dużo, bo dziś cały dzień mnie nie ma - seminarium, wizyta u tż, no i wizyta u gina ![]() Może mi powie, co z tym ułożeniem Edzika, bo cały czas mam głowę w okolicy żołądka...
|
|
#4423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Wstalam dzisja z mezulem i wlasnie wcinam sobie sniadanko Dzisiaj w planach okulista i zobaczymy co z moja siatkowka Mam nadzieje, ze wszystko ok. Kiedys mialam problem, bo przegielam z soczewkami ![]() Ja tez napewno nie rozpakuje sie w nastepnym watku. Jestem mama z konca maja i pewnie bede sie rozpakowywac w 11 lub 12 watku ![]() MoniaK ogromnie wspolczuje, bo niedawno to przechodzilam. Prenalen pomaga [ja nie mialam tej mozliwosci] plukalam gardlo szalwia i na jakis czas czulam ulge no i pomogl mi Paracetamol. Szczegolnie w nocy jak juz naprawde spac nie moglam. Trzymaj sie cieplutko, wygrzewaj w lozeczku i duzo odpoczywaj i pij cieplych plynow!!!! Mangoo mam nadzieje, ze nie ucierpialas za bardzo podczas upadku Sandrunia na KtgMatall poglaskaj Drania ode mnie Co do przyjaciolek to ja mam tylko jedna. Reszta to kolezanki. Moja przyjaciolka mieszka w Polsce. Przyjaznimy sie 16 lat i jestesmy jak siostry. Teraz kontakt nam sie troche rozluznil, ale to ze wzgledu na odleglosc, ale piszemy do siebie, a jak jestem w Polsce to spedzamy dnie razem ![]() Reszta dziewczyn, ktore mnie otaczaja to kolezanki. Nie ufam im jakos specjalnie. Strasznie sie przejechalam na kilku osobach i wiem, ze trzeba uwazac na to co sie mowi. Spotkac sie to owszem, pogadac o bzdurach ok, ale jak cos sie dzieje, mam jakis problem i chcialabym sie wygadac to nie mam komu, bo boje sie ze to predzej czy pozniej pojdzie w eter wiec emocje dusze w sobie, a potem przechodzi ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Cytat:
lub ''Kochanie... jestem w ciazy'' ![]() Jak samopoczucie dzisaj???? ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Matall za wizytke!
|
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() brakuje jeszcze "Czarne wloski? Łysa glowa? Pelna sala porodowa"
|
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
witam
naskrobałyście tyle że nadrobiłam tylko po łebkach ![]() matal trzymam kciuki za tż żeby jak najszybciej wrócił do domu zdrów jak ryba, aa no za wizytęantropia mam nadzieję że dzisiaj juz lepsze nastawienie, tak to niestety jest że jak się sypie to wszystko na raz, ale myślę że jak już wyjdzie słoneczko dla Ciebie to będzie świeciło dłuuugggoo dorkabl za pozytywne nastawienie i ściskam mocno żebyś jak najdłużej tak wytrwała ![]() moniak współczuję tego choróbska i synka moria zazdroszczę Ci tej energii ja mam wrażenie że z dna na dzień jestem coraz słabsza i coraz mniej mi się chce ![]() dzisiaj pochmurno ale cieplutko w planach był grill na wieczór, tak więc mam nadzieję że nie będzie padało
|
#4426 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Doberek!
![]() U mnie popadało, grrr a grilla mamy wieczorem, mogłoby słonko wyskoczyć ![]() mary a czyja ta propozycja? Może do następnej części podciągniemy? kasia24 ja mam listę wszystkich proponowanych tytułów od samego początku wątku więc pewnie, można je jeszcze raz wykorzystać Cytat:
, ja obstawiam że co najmniej... ze 3-4 nowe odsłony się pojawią zanim wszystkie przeniesiemy się na odchowalnię Cytat:
Teraz już zmieniłam Na to wychodzi I tak wstaję rano, robię śniadanie, później chwila przy herbatce i się zaczyna, mycie lodówki, szafek, łazienki, zakupy na allegro, spożywka do domu, później leżę i zdycham bo ciężko mi jest. Kolana to mi prawie drżą od dźwigania takiego ciężaru ![]() Cytat:
więc nie zrobię mu tego ale coś muszę na szybciocha wymyślić.Acha, lasencje niech którejś nie przyjdzie do głowy forumowe koleżanki na poród wkręcać ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Po prostu by mnie od środka nerwy zjadły ![]() ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
JanuszAgnieszka, to ja go zapisuję jako nr 1 do kolejnej części, też będzie pasował
|
|
#4427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() samo psucie sie auta to pikus, ja padam na twarz pod ogromem mojej cierpliwosci do mojego samochodu jak rozwala mi sie najczescie: 1. wieczorem, jak juz jest ciemno 2. jak wracam z mlodym, ktory czesto jest zmeczony i marudzi, ptoem sie boi i zaczyna ryczec 3. ZAWSZE jak jestem sama, nigdy jak jest tz, ba, najczesciej po jego wyjezdzie pada(ciekawe czemu nie? rozwali mi auto i jedzie )4. najczesciej pada elektryka wiec koszty sa chyba najwieksze. 5. uwielbiam sie bujac sama po mechanikach, elektrykach itd. juz nie powiem jak kasuja kobiete ktora niby nic nie wie 6. a najbardziej wkurzajacy jest fakt ze moj tz pracuje w serwisie a mi najczesciej nie ma kto furki naprawic. szlag mnie trafia nieziemskoCytat:
witam sie z rana ![]() andziot jak zosienka sie czuje? cala noc mialam spiety brzuch-ale nie mialam skurczy, znow mialam nieprzyjemne bolace jakby rozchodzenie sie inside, a dzisiaj nieziemsko boli mnie krocze i nie zgadniecie! dla odmiany znow jestem chora |
||
|
|
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny wybaczcie ale nie dam rady nadrobić Was z wieczora więc zaczęłam od tej strony i tak
moria tez się dołączam do apelu o to że brakuje: Czarne wloski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa matal kot przeboski - to moja ulubiona tematyka - zdjecia kotow spiacych ![]() trzymam kciuki za chorego Ja dziś o 5 obudziłam się z takim bólem podbrzusza ze najpierw pomyślałm że zaraz dostanę okresu a dopiero potem skumałąm że przecież jestem w ciąży i że takie bóle to raczej nie na okres. Leżałam tak do 6 gdzieś i nie wytrzymałam i budze męża a on mi że " Taa, i pewnie skurcze masz juz co 10 minut, tak? No to wiesz gdzie kluczyki jedź ja dojadę jak się wyspię" Myślałam że to wkręt 1 kwietniowy - głupek !!! A potem jak wstalismy to mnie nabrał że kot naszczał do łóżeczka, prawie na zawał zeszłam.
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny lece na wizyte nie dlugo tzrymajcie kciuki!
Jeszcze chwile was po czytam.
|
#4430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4431 |
|
Rozeznanie
|
kwiatecek KCIUKI SĄ !!!!!!!!!!!!!!!
|
#4432 | ||
|
Rozeznanie
|
Paulizia za bardzo nie ucierpiałam, bo nie tyle upadłam co się rozjechałam na tych płytkach, ale kolano później bolało jak siadałam
![]() Cytat:
Masz rację, że szkoda Ci czasu na siedzenie przed kompem, to jednak straszny pożeracz. Widzę po sobie, że niby chcę tylko coś na muratorze sprawdzić lub zobaczyć co u Was, a tu 2h zlatują, albo i więcej Na początku myślałam, aby TŻta wkręcić w jakieś skurcze lub inne rzeczy związane z ciążą, ale stwierdziłam, że to za poważna sprawa na takie wygłupy. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziś już lepiej smary są, ale mniej, nockę już spokojniej przespała ... no ale jest na lekach ![]() narazie u mnie smarów brak ![]() noc przespana nawet do 8 teraz lepie ciastolinę
|
||
|
|
|
#4435 |
|
Raczkowanie
|
Kwiatecek
za wizytkę ![]() Matall również za wizytę. Zdrówka dla TŻ życzę ![]() Dzień dobry lasencje !! Ale dziś miałam okropny sen!! Śniło mi się, że lekarz TŻ mojego powiedział, że TEN PAN BĘDZIE LEŻAŁ DO OKOŁO 15 MAJA !! Matko kochana. Od razu się zerwałam na nogi, ale zobaczyłam, że jest noc. Więc poszłam na sik i położyłam się spać dalej. Ogólnie dobrze mi się dziś spało i się w miarę wyspałam. Dziś mam trochę zajęć. Muszę iść na zakupy, bo TŻ`towi trzeba coś przywieźć, ogarnąć chatkę, zrobić obiadek, poleżeć i nadrobić wizaż ![]() Miłego dnia kochane ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Aha i zapomniałam się pochwalić !! Dziś zaczynamy 37 tydzień
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Cytat:
naszym rodzicom sesese Cytat:
widocznie mi nie sluzy ![]() wyobrazcie sobie ze 2 lata temu nasi znajomi mieli rodzic, termin na okolo 15 kwietnia i oni powysylali 1 kwietnia mmsy ze zdjeciem dziecka mowiac, ze to ich sy, chociaz miala byc corka wyobrazcie sobie zdziwienie rodzin :O pisalam od ponad godziny, ale w miedzyczasie musialam wyskoczyc, no i masz ci los
|
||
|
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Nic nie spałam w nocy ![]() A jak już usnęłam na monent to obudził mnie SKURCZ????? Cały brzuch mi się napiął, macica, bronchilda i odbytnica!! Nawet lewą nogą mi drgało Dziś piątek - wątpie, że przyjdzie jakaś paczka którą zamawiałam...
Pewno dopiero przyjdą w przyszłym tyg.A sen miałam taki: Urodziłam Misia i przyniesli mi go, był duży ale taki fajny jeszcze, jak go wieźliśmy do domu to rósł i rósł, zaczął sam juz siedzieć w aucie, cycka nie chciał, bił mnie po twarzy a jak przyszło do wieczornej kąpieli to miał już z 5 lat i zaczął się po mnie wydzierać i pyskować... i powiedziałm "Dzień dobry Super Nianiu, wczoraj urodziałm i mój 5 letni syn jest strasznie niegrzeczny - pomóż nam" ![]() Dobrze że się obudziałm.... ![]() Ide stawiać ziemniaki - będą pierogi
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez was dzisiaj tylko podczytuje bo wzielo mnei na dzien pieknosci plus syndrom wicia gniazda, upralam posciel, posprzatalam w pokoju Zosi, spozytkowalam pudla na posciel kupione wczoraj w Ikei
teraz musze jeszcze w swoich ciuchach ulozyc i wysprzatac mieszkanie a w tzn miedzyczasie maseczke zmyc z twarzy i chcialam jeszcze pozamawiac kilka bzdurek dla dzidziunia![]() bede was podczytywac
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka88
dobrze że jest super niania
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
snilo mi sie, ze 1 kwietnia urodzila 24kasia86
![]() ![]() ![]() ![]() Kasienko, R U ready ????masakra, kwietniówki w tym miesiącu rodzimy!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! wlasnie zadzwonilam do mamy, ze bylam na ktg i mialam usg robione bo moj gin sie zdenerowaal i okazalo sie, ze widzi chlopca byscie slyszeli jej panike, bo ja tyle rzeczy dla dziewczynki, bo ze iles uniwersalnych mam i ze ale jaja masakra nabrala sie
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-01 o 10:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

Bądź dzielna. Mocno przytulam

- czy bym jej do domu nie podrzuciła
Pod prawą piersią miałam kilkuminutowe pukanie. Z tego wynika, że Pepe się nie odwrócił. Ciekawe, czy zdąży...

na Ktg
za pozytywne nastawienie i ściskam mocno żebyś jak najdłużej tak wytrwała
02.08.2014