|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Moderatoreska
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Też chodze prywatnie i wszystkie badania płacę z własnej kieszeni, lekarz tylko wypisuje mi na kartce co mam do zrobienia. Na każdą wizytę robiłam morfologie, mocz, CRP no i jak wiadomo resztę badań robiłam które wykonuje się raz, dwa razy podczas ciąży, jedynymi badaniami których nie robiłam to HIV, toksoplazma i to drugie na "c" cytomegalia ??? chyba jeśli dobrze pamiętam.
Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że juz żadnych badań nie musze robić, mam tylko mieć przy sobie ostatnie wyniki morfologii, moczu i tych wątrobowych i to wszystko, a te badania robiłam dwa tygodnie temu. Kasiu obrzękami sie nie przejmuj, jeśli ciśnienie masz ok, nie za wysokie, cukier w normie. Takie obrzęki to normalna sprawa jeśli inne wyniki sa dobre, ja tez mam ogromne obrzęki i teraz już przez cały dzień. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
pewno nie przy nas na sali ale w pobliżu ![]() Co do mamuśki to ciągle coś kupuje, albo synalowi daje kasę, teraz dla maluszków chce cos pokupować ![]() Dla pierwszego syna kupili dwa wózki i głęboki i spacerówkę, od małego ciagle mu cos kupują, teraz juz częściej daja mu pieniądze bo nie wiedzą co by mu się podobało np. do ubrania, więc wolą żebyśmy sami kupili z synalem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Witam
![]() U mnie pochmurno i wilgotno i parno - prognoza googlowa mowi, ze dzisiaj jest u nas 100% wilgotnosci ![]() ![]() Gugasiatko gratuluje coreczki - moja tez dlugo nie chciala sie ujawnic ![]() Wybaczcie, ale wiecej (imiennie) nie pamietam - co do testow na hiv, u mnie jest w standardzie. Podgrzewacz - myslalam, ze troche szybciej mu to idzie ![]() Teraz mieszam z mineralka, ale Olek ma juz 2 lata prawie, wiec i kranowa by mu pewnie nie zaszkodzila. Nic mi sie nie chce, ale musze jakos sie zebrac do kupy i chate ogarnac. Moze bedziemy sie przeprowadzac, wiec jakis maly przeglad bogactwa by sie przydal i czystki w szafach. no i czekam na wozek, leci/jedzie z Anglii, ale mam wrazenie, ze z Australii bo dzisiaj mija 9 dni a ja nadal czekam... Ide pranie powiesic - nie cierpie tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A odnośnie wesela to (odpukać) nie mam jeszcze popuchniętych nóg i jakoś chodze w butach na obcasie ![]() ![]() ![]() Japanessy z reeboka kupiłam sobie jakies 5 lat temu i dalej są w idealnym stanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
no ja płaciłam za wszystko od początku, no ale u as zbytniego wyboru nie ma z lekarzami na nfz. Jest jeden ale on nie potrafił stwierdzić ciąży w 6 tygodniu i kazał mi wierzyć testowi
![]() ![]() ![]() Ja miałam tylko jedno badanie na fundusz robione, awidność tokso w poradni chorób zakaźnych, dostałam skierowanie od swojego gina ale ze szpitala w którym on pracuje, żebym nie musiała płacić za wizytę w poradni, a tam to już poszło. Na HIV miałam robiony test.
![]() |
#515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 | |||
Zakorzenienie
|
Oliwka, Gusia, Moria, Anulinka
![]() Cytat:
![]() W moim szpitalu jest tak samo. Ale pewnie jeśli będę zadowolona z 'obsługi' to cosik przekażę. Zastanawia mnie jedno - dlaczego musisz mieć zgodę od ordynatora na poród rodzinny? Cytat:
![]() Ja w każdym razie trzymam kciuki, żeby sprawa skończyła się po Twojej myśli ![]() A ciśnienie warto mierzyć ![]() Moje obrzęki są o tyle paskudne, że nie zawsze schodzą po nocy - np. dziś nadal się utrzymują, choć są o wiele mniejsze... Cytat:
A odnośnie snu siostry - pożyjemy, zobaczymy; ale oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka ![]() ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... Odnośnie badań w labku - ja też do gina chodzę prywatnie i za każdym razem płacę za badania w laboratorium. Takie skierowania nie są honorowane. Także majątek już zostawiłam. Na kolejną wizytę mam zrobić już tylko mocz i morfologię. ......................... ......................... ......................... ......................... .................. Doczytałam, że było o majonezie. Generalnie bardzo lubię, mogłabym łyżeczkami wyjadać ![]() ![]() Do sklepu muszę skoczyć, a pomysłu na obiad brak ![]() W ogóle wstałam dzisiaj o 8, ogarnęłam się, włączyłam wizaz (no bo jakże inaczej!), wzięłam laptopa do łóżka i zasnęłam - wstałam o 11 ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, chciałam sie tylko wypowiedziec ze u mnie w szpitalu na ktg nie trzeba koniecznie lezec plackiem na pleckach. Jak komus wygodnie. Raczej proponuja lewy boczek
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 |
Rozeznanie
|
Hej !!!
Witam w ten pochmurzasty dzionek. U mnie narazie jako tako, ciekawe jak Agus ,bo jej nie widze,zaraz jej eska naskrobie ![]()
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiu łódzka, ciśnienie masz ok, a te obrzęki, to u większości z nas, nie martw się, wszystko ustąpi po porodzie ![]() ![]() Odnośnie badań, to na początku ciąży i ostatnio miałam robione badanie na HIV, cytomegalię i toksoplazmozę. Wymaz mam mieć na najbliższej wizycie, czyli w czwartek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Aliczko, ale Reeboki easytone kupiłaś 5 lat temu?
![]() bo my cały czas o nich, myślałam, że to nowość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
dostalam smsa od Mazianki ![]() ze mna wsyzstko okej poprostu od rana bylam u poloznej srodowiskowej teraz troche pracy mialam i zaraz smigam do miasta ![]() dalabym znac jakbym zaczela rodzic skurcze okazaly sie przepowiadajacymi meczyly strasznie ale przeszly noc byla tragiczna wszystko bolalo i boli do teraz... |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zakorzenienie
|
Aguś jest na gg, więc pewnie po prostu nie wchodzi na forum
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- O! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
Niestety u mnie też problem z butami, wczoraj mąż mi kupił takie fajne trampki, dla wygody no i dlatego, niewygodnie mi chodzić w sztywnych butach, a w poniedziałek wizyta, także lecę w trampkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
DORUS 100 LAT w dniu Twojego Świeta !!!!!!!!!!!
Przede wszystkim duuuzo zdrówka dla Ciebie i Dzidzi oraz lekkiego, spokojnego rozwiązania w conajmniej 38 tc - nie wczesniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mary, no ja wracam dzis do krk wiec tam mam MC... mam nadzieje, ze beda kocyki ![]() ![]() Listopadowa, sprawdziłam, dostałam na nadcisnienie dokładnie ten sam lek co Ty. Będziesz go co dzień brała?? Bo mnie lekarka kazała tylko doraźnie, w razie gdy cisnienie bedzie ponad 140/90 Zdrówka, mało cukru i niskiego cisnienia zycze ![]() Ja z badaniami mam tak, ze chodze prywatnie ale badania też mam za darmo wszysciutkie.... nawet glukometr mi dali za friko na zawsze ![]() Oby jak najkrócej był potrzebny To chyba wszystko zależy od rodzaju ubezpieczenia ![]() Laseczki, wyjezdzam do krk.. moze zdąże kuknąć jak dojade ale nie obiecuje.. zobaczymy jak korki, a na 17.oo SR Zeby mi sie tak chciało na nią iśc jak mi sie nie chce.......... Anulinko i inne fanki sprzedajaćego r_p Małz mi dzwonił, ze paczucha od niego tzn od powyższego sprzedającego ![]() z gabrychową wyprawką czeka na mnie, dzis przyszła ![]()
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
ja kupiłam kocyk ażurowy na allegro jakiejś angielskiej marki za całe 23zł z przesyłką
![]() ![]() ![]()
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od niedawna znowu mam problem podobny, tyle, że te opuchnięcia dziąseł to mam tylko przy dwóch zębach ![]() I o dziwo mi dziąsła nie krwawiły ![]() cisnienie zbliżone do mojego, ja praktycznie na każdej wizycie mam 100/110 na 60/70 ![]() narobiłyście smaka tymi jajkami i majonezem ![]() ![]() agus a jak te skurcze odczuwasz? gdzie boli dokładniej i czy to silny ból? głupie pytanie, ale ja się zastanawiam jak to jest ![]()
![]() |
#528 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamuśki!
Wczoraj was nadrobiłam ale już nie miałam głowy żeby coś napisać, dziś też miałam już sporo do nadrobienia ![]() Nie pamiętam już co u kogo słychać, przede wszystkim gratuluję udanych wizyt ![]() Dzisiaj za to jadę na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia. Wiem trochę późno, ale już dawno dowiadywałam sie kiedy sie zaczynają, i nie moja wina ze tak późno, ale pomyślałam sobie że pójdę, zawsze to czegoś sie dowiem i nie bede taka zielona ![]() Poprałam już cześć ciuszków które dostałam od sostry TZa, trochę tego jest, w tym chyba 4 kombinezony takie polarowe, albo futerkowe, nie za grube, wiec bede miała w czym przebierac, dobrze ze nie kupiłam wcześniej. I było też parę ciuszków na większą dzidzię, na rok, 2-3 lata ![]() Nie chce mi się nic robić, a najwyższy czas, tylko jak rano wstanę i posprzątam po TZcie to już nie mam siły na więcej i tak codziennie. A teraz muszę brać sie za robienie naleśników, a mi sie nie chce (robić, bo zjeść jak najbardziej). U mnie temperatura ostatnio dobija do 16 stopni, fajnie cieplutko, w niedziele kupiłam sobie lżejsze buty, bo na wiosnę miałam tylko adidaski (do płaszcza ![]() Dobra nie przynudzam. Ide robic naleśniki ale bede zagladac.
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, na pewno będą te kocyki, one są w stałej sprzedaży
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no mowie ci ze chlopcy za tata czekaja, pewnie bedziesz miala cc i spokojnie dotrwasz do tego czasu ![]() a rodzicow masz rewelacja, fajnie ze was troche obciążają, ze pamietaja o wnuku, syn juz duzy to sie nie dziw, ze nie wiedza co kupic. Teraz beda sie sypac prezenty dla 4rech wnusiów ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do reeboka i innych markowych firm, wiadomo ze to co orginalne, zawsze lepsze ![]() ![]() Cytat:
![]() trzymajcie kciuki, zeby kierowenik go wypuscil (jak na zlosc maja roboty od groma ![]() jak po porodzie spada 6kg z dzieciakiem i jeszcze ta woda to bedziemy wygladac jak miss polonia ![]() listopadowa a czemu dla mnie kwiatka nie masz??? ![]() ![]() ![]()
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia ![]() Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-04-05 o 11:24 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- ddaaiissyy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze, ze to nie boli, ale po porodzie chyba do dentysty pójdę. To mamy podobne ciśnienie ![]() ![]() moje przepowiadajace skurcze sa na razie bezbolesne, ale odczuwam je jako twardnienie brzucha, serce mi szybciej bije i mam szybszy oddech...sa nieregularne średnio co 10min, glownie pojawiaja sie wieczorem. Bardziej mnie boli jak misia kopie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
eweska ja myślę że skoro masz cc to badanie jest w sumie zbędne, bo maluszki i tak przez kanał nie będą przechodzić, mój mężul właśnie pojechał odebrać mój wynik
![]() fajnie że mama zakupty robi dla maluszków, a wiesz u mnie na osiedlu są dwa bliźniaki - Stasiu i Franio ![]() ![]() HIV jest zalecanym badaniem, nic nie wiem o obowiązkowości ![]() agnieszka_pe25 te hormońska nasze znać dają na każdym kroku ![]() 24kasia86 powodzenia z tym łóżeczkiem !!! ![]() ale się cieplutko zrobiło ![]() Zosia po kałużach pobiegała, żadnej nie przepuściła, nawet najmniejszej ![]() idę ziemniaki obrać i na drzemkę chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybaczcie ![]() No i kwiatuszek dla każdej ![]() ![]() O jak mi głupio... Daisy, ten proszek to mam łykać 2xdziennie p0 1 tabl. jeśli ciśnienie będzie zbyt wysokie. Jeśli będzie ok, ale będą duże obrzęki to po pół tabl. 2 razy dziennie. Aguś, dobrze, że to tylko fałszywy alarm... Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-04-05 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | ||
Wtajemniczenie
|
a to dzisiaj Dorotki jest????????????????????? ??????
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() jak miala kalosze to niech sie dziewczynka wyhasa ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Zadomowienie
|
urodzinki dzis mam
![]() zapraszam do szpitala na łyk wina i torta ![]() kurka, szukam na all kocyka z mader care i na zadnym nie pisze ze to ordzinalny ![]() nie chce fatygowac mary bo nie wiem ile jeszcze bede on line...moze cos wymysle ... |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
U mnie słoneczko wychodzi ![]() U mnie dziś też będą naleśniki :P Z białym serem lub serkiem homogenizowanym do wyboru do koloru ![]() Dorka już pisałam na FB ale tu też mogę, sto lat !!! kochana, łatwego i lekkiego porodu ![]() ![]() Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-04-05 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Ciezko bylo Was nadrobic. Nie mialam przez kilka dni dostepu do internetu. Widze, ze niektore mamusie juz niedlugo sie wysypia. Zazdroszcze. Mi leci dopiero 28 tydzien a mam juz dosyc, nigdy nie mialam takiego lenia, najchetniej nie wstawalabym z lozka. W pracy czasem dopada mnie kryzys i plakac mi sie chce bo mam juz dosc pracy ale tyle wydatkow ostatnio, ze nie moge sobie pozwolic na odejscie w tej chwili bo nie dalabym rady z pieniedzmi. Pocieszam sie, ze jeszcze TYLKO 12 tygodni ciazy przede mna. |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zadomowienie
|
wali mi sie komp,klawiaturanie nie dziala ,pisze z ekranowej...
dzien fatalny... ciekawe czy brat Tz po fatyguje sie dzis po lozeczko..
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dorkabl to ja też z kwiatkiem w kolejce ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.