Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-05, 10:34   #511
eweska
Moderatoreska

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Też chodze prywatnie i wszystkie badania płacę z własnej kieszeni, lekarz tylko wypisuje mi na kartce co mam do zrobienia. Na każdą wizytę robiłam morfologie, mocz, CRP no i jak wiadomo resztę badań robiłam które wykonuje się raz, dwa razy podczas ciąży, jedynymi badaniami których nie robiłam to HIV, toksoplazma i to drugie na "c" cytomegalia ??? chyba jeśli dobrze pamiętam.
Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że juz żadnych badań nie musze robić, mam tylko mieć przy sobie ostatnie wyniki morfologii, moczu i tych wątrobowych i to wszystko, a te badania robiłam dwa tygodnie temu.

Kasiu obrzękami sie nie przejmuj, jeśli ciśnienie masz ok, nie za wysokie, cukier w normie.
Takie obrzęki to normalna sprawa jeśli inne wyniki sa dobre, ja tez mam ogromne obrzęki i teraz już przez cały dzień.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
byleby zdazyl na porod cos czuje ze chlopaki dlatego tak cicho siedza- bo tez czekaja na tatusia
fajna masz mamuske.
Jeśli chłopcy zdecyduja wcześniej wyjść to tatuś nie zdąży na poród, ale jeśli będzie planowo cc to mężul przyjedzie na dzień przed cc, więc będzie z nami, no na
pewno nie przy nas na sali ale w pobliżu
Co do mamuśki to ciągle coś kupuje, albo synalowi daje kasę, teraz dla maluszków chce cos pokupować
Dla pierwszego syna kupili dwa wózki i głęboki i spacerówkę, od małego ciagle mu cos kupują, teraz juz częściej daja mu pieniądze bo nie wiedzą co by mu się podobało np. do ubrania, więc wolą żebyśmy sami kupili z synalem
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:35   #512
Eve1603
Zakorzenienie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Witam

U mnie pochmurno i wilgotno i parno - prognoza googlowa mowi, ze dzisiaj jest u nas 100% wilgotnosci to jak w lasach tropikalnych

Gugasiatko
gratuluje coreczki - moja tez dlugo nie chciala sie ujawnic

Wybaczcie, ale wiecej (imiennie) nie pamietam - co do testow na hiv, u mnie jest w standardzie.
Podgrzewacz - myslalam, ze troche szybciej mu to idzie 5min jak dziecko ryczy z glodu, to dlugo, duzo szybciej pomieszac goraca wode z woda wczesniej zagotowana i odstawiona do wystygniecia.
Teraz mieszam z mineralka, ale Olek ma juz 2 lata prawie, wiec i kranowa by mu pewnie nie zaszkodzila.

Nic mi sie nie chce, ale musze jakos sie zebrac do kupy i chate ogarnac. Moze bedziemy sie przeprowadzac, wiec jakis maly przeglad bogactwa by sie przydal i czystki w szafach.

no i czekam na wozek, leci/jedzie z Anglii, ale mam wrazenie, ze z Australii bo dzisiaj mija 9 dni a ja nadal czekam...

Ide pranie powiesic - nie cierpie tego

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:37   #513
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Hohoho ile nocnych marków Ja dziś dałam radę pospać od 23 do 6 rano bez pobudki Znów mi się Iga śniła, jak ją usypiałam w łóżeczku. To chyba przez to testowanie monitora Naprawdę bardzo mi się podoba i funkcja niani też jest super, i ta świecąca aureola i wskaźnik temperatury no cudo

Aliczka również witamy Podziwiam Cię za to wesele, ja bym nie dała rady przez stopy - żadne buty na mnie nie wchodzą, mam nawet takie gumowe ogrodowe chodaki z Lidl'a i wiecie, że ja w nie nie mogę stopy włożyć A ja ogólnie przed ciążą miałam tak wąskie stopy, że wszelkie baleriny odstawały mi po bokach

listopadowa80
gratuluję wzorowej wizytki

Mary a Ty wiesz ile te japony w Reeboku kosztują? Pewnie z 220zł? Dziś chyba podjadę do takiego sklepu sportowego, mają tam mieszankę sportową ale może akurat te japonki też będą to sobie obejrzę Na Allegro z przesyłką prawie 200zł wychodzi, też dużo Jeśli w sklepie nie będą dużo droższe to wtedy na miejscu kupię, później w przypadku reklamacji będzie łatwiej
Co do snów to też mi się prawie codziennie Misiek śni jak go sobie całuje i wącham - taki milutki jest i słodki Chociaż jak już pisałam przyśnił mi się nawet w postaci małego chuligana bez zębów

A odnośnie wesela to (odpukać) nie mam jeszcze popuchniętych nóg i jakoś chodze w butach na obcasie może dam rade A chce iść bardzo bo to moja najlepsza przyjaciółka i będzie cała nasza paczka znajomych a z drugiej strony jak pomyśle o tych strojach, gapiach i męczarni to mnie mdli!

Japanessy z reeboka kupiłam sobie jakies 5 lat temu i dalej są w idealnym stanie jedynie kolor lekko zżółknął bo sa koloru białego. Ale w życiu nie miałam ani wygodniejszych ani bardziej funkcjonalnych japonek jak właśnie z reeboka.

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:44   #514
bzyczka1
Zakorzenienie

no ja płaciłam za wszystko od początku, no ale u as zbytniego wyboru nie ma z lekarzami na nfz. Jest jeden ale on nie potrafił stwierdzić ciąży w 6 tygodniu i kazał mi wierzyć testowi a w szpitalu w poradni K też przyjmują ale nigdy nie wiadomo który lekarz którego dnia przyjdzie, a do tego sprzęt przedpotopowy typu drewniane fotele i usg z przed 20 lat

Ja miałam tylko jedno badanie na fundusz robione, awidność tokso w poradni chorób zakaźnych, dostałam skierowanie od swojego gina ale ze szpitala w którym on pracuje, żebym nie musiała płacić za wizytę w poradni, a tam to już poszło.
Na HIV miałam robiony test.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:49   #515
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Hohoho ile nocnych marków Ja dziś dałam radę pospać od 23 do 6 rano bez pobudki Znów mi się Iga śniła, jak ją usypiałam w łóżeczku. To chyba przez to testowanie monitora Naprawdę bardzo mi się podoba i funkcja niani też jest super, i ta świecąca aureola i wskaźnik temperatury no cudo

Wczoraj testowałam jeszcze podgrzewacz TT i też jest boski. Buteleczkę 150ml podgrzał w niecałe 5 minut do idealnej temp. tak mi się wydaje - polałam trochę na nadgarstek i nie czułam różnicy temp. no może nieznacznie cieplejsza była woda niż moja ręka.

Dziś testuję i sterylizuję Medelę i zmuszę TŻ'ta aby mi torbę dla Igi wyciągnął to sobie wszystko dla małej zapakuję

Aliczka również witamy Podziwiam Cię za to wesele, ja bym nie dała rady przez stopy - żadne buty na mnie nie wchodzą, mam nawet takie gumowe ogrodowe chodaki z Lidl'a i wiecie, że ja w nie nie mogę stopy włożyć A ja ogólnie przed ciążą miałam tak wąskie stopy, że wszelkie baleriny odstawały mi po bokach

listopadowa80
gratuluję wzorowej wizytki

Mary a Ty wiesz ile te japony w Reeboku kosztują? Pewnie z 220zł? Dziś chyba podjadę do takiego sklepu sportowego, mają tam mieszankę sportową ale może akurat te japonki też będą to sobie obejrzę Na Allegro z przesyłką prawie 200zł wychodzi, też dużo Jeśli w sklepie nie będą dużo droższe to wtedy na miejscu kupię, później w przypadku reklamacji będzie łatwiej
Kupiłaś jednak dodatkowo Medelę elektroniczną? Znaczy się ten ręczny Tomee Tippee się nie nadaje?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:55   #516
listopadowa80
Zakorzenienie

Oliwka, Gusia, Moria, Anulinka

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
Dziś jadę do szpitala na spotkanie z ordynatorem, po zgodę na poród rodzinny, dostanę nr konta na które mam wplacic dobrowolną sumę, oczywiscie to taka cegiełka z dobrego serca, ble ble ble - chore realia
Stwierdzialam ze nie wplace, nie sprawdzaja, wplacę jak bedzie po i bede zadowolona.

Zaczęłam dzis 37 t.c. !!! Jupi, czyli to już w każdej chwili moze być, musze przyspieszyc reszte zakupow - wózek, staniki to podstawa.
Nie musisz nic wpłacać, bo to bezprawne
W moim szpitalu jest tak samo. Ale pewnie jeśli będę zadowolona z 'obsługi' to cosik przekażę.

Zastanawia mnie jedno - dlaczego musisz mieć zgodę od ordynatora na poród rodzinny?
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

listopadowa - dziękuje Kochana, czyli jestem na przegranej pozycji ale tak jak pisąłam Adze wyżej - przecież w czymś musi mi wysłać boki i szczyty .
ale wieści po wizycie!!! chyba zaczną też mierzyć egularnie cisnienie, bo mam mega obrzęki, ale ja jestem nisko ciśnieniowcem.

dobrze że maleństwo jeszcze sie nigdzie nie wybiera .

.
Niby na przegranej, ale chyba nie do końca - zobacz ostatnie zdanie
Ja w każdym razie trzymam kciuki, żeby sprawa skończyła się po Twojej myśli
A ciśnienie warto mierzyć
Moje obrzęki są o tyle paskudne, że nie zawsze schodzą po nocy - np. dziś nadal się utrzymują, choć są o wiele mniejsze...

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Listopadowa, czyli jest wielkie prawdopodobieństwo, że wizja i sen siostry jednak się nie spełnią odnosnie 19.04 ?
Hmmm co do cisnienia... ja zawsze mam symptom białego fartucha Ostatnio miałam 145/90 i na wszelki wypadek dostałam leki na obniżenie ciśnienia, które mam brać doraźnie - w razie potrzeby, jednak jak mierzę w domku to cisnienie ciągle oscyluje w okolicy 120-125 / 70-80 więc być moze u Ciebie jest podobnie i za to trzymam kciuki !!
Wcześniej chyba faktycznie miałam syndrom białego fartucha - bo w klinice za wysokie, a w domu b. niskie. Ale w zeszłym tyg. to nawet w domku ciśnienie mi do góry poszło i dlatego dr kazał pilnować mierzenia i łykać ten lek. Ale np. wczoraj zmierzyłam ciśnienie w domku po wizycie i miałam jak najbardziej prawidłowe 101/72.

A odnośnie snu siostry - pożyjemy, zobaczymy; ale oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka. No wątpię, wątpię

......................... ......................... ......................... ......................... .......................
Odnośnie badań w labku - ja też do gina chodzę prywatnie i za każdym razem płacę za badania w laboratorium. Takie skierowania nie są honorowane. Także majątek już zostawiłam.
Na kolejną wizytę mam zrobić już tylko mocz i morfologię.

......................... ......................... ......................... ......................... ..................
Doczytałam, że było o majonezie. Generalnie bardzo lubię, mogłabym łyżeczkami wyjadać. Moje typy do Winiary dekoracyjny i Hellmann's Babuni

Do sklepu muszę skoczyć, a pomysłu na obiad brak
W ogóle wstałam dzisiaj o 8, ogarnęłam się, włączyłam wizaz (no bo jakże inaczej!), wzięłam laptopa do łóżka i zasnęłam - wstałam o 11 Istna rozpusta
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 10:57   #517
dorkabl
Zadomowienie

hej dziewczynki, chciałam sie tylko wypowiedziec ze u mnie w szpitalu na ktg nie trzeba koniecznie lezec plackiem na pleckach. Jak komus wygodnie. Raczej proponuja lewy boczek Kobitki lezace na pleckach czesciej dostaja dusznosci.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 10:57   #518
mazianka81
Rozeznanie

Hej !!!
Witam w ten pochmurzasty dzionek.
U mnie narazie jako tako, ciekawe jak Agus ,bo jej nie widze,zaraz jej eska naskrobie

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:02   #519
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Mary, kocyk kupujesz w stacjonarnym MC ? Ile w PL kosztuje? cos mi swita, ze ok 35 zł ??
Tak, kochana! Kupuję dziewczynom w stacjonarnym. Mały kosztuje 35 zł a Ty upolowałaś na allegro jakiś?

Kasiu łódzka, ciśnienie masz ok, a te obrzęki, to u większości z nas, nie martw się, wszystko ustąpi po porodzie O której po to łóżeczko jedziecie?

Odnośnie badań, to na początku ciąży i ostatnio miałam robione badanie na HIV, cytomegalię i toksoplazmozę. Wymaz mam mieć na najbliższej wizycie, czyli w czwartek

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:03   #520
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ja spac nie moge
mam takie przepowiadacze nieregularne, ze hej
co 12,5,10,6,5,12 minut
do tego mnie czysci..
masakra
czy ktos wie co z koleżanką?! Zaraz do niej napisze
Stary 2011-04-05, 11:05   #521
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aliczko, ale Reeboki easytone kupiłaś 5 lat temu?

bo my cały czas o nich, myślałam, że to nowość

vege!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 11:06   #522
agus87
Zakorzenienie

hej kochane
dostalam smsa od Mazianki szybko wejde i napisze

ze mna wsyzstko okej
poprostu od rana bylam u poloznej srodowiskowej
teraz troche pracy mialam i zaraz smigam do miasta

dalabym znac jakbym zaczela rodzic

skurcze okazaly sie przepowiadajacymi
meczyly strasznie
ale przeszly

noc byla tragiczna wszystko bolalo i boli do teraz...
Stary 2011-04-05, 11:06   #523
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aguś jest na gg, więc pewnie po prostu nie wchodzi na forum

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

O!

vege!
Stary 2011-04-05, 11:09   #524
Anuu91
Raczkowanie

Niestety u mnie też problem z butami, wczoraj mąż mi kupił takie fajne trampki, dla wygody no i dlatego, niewygodnie mi chodzić w sztywnych butach, a w poniedziałek wizyta, także lecę w trampkach
Anuu91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:10   #525
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

DORUS 100 LAT w dniu Twojego Świeta !!!!!!!!!!!
Przede wszystkim duuuzo zdrówka dla Ciebie i Dzidzi oraz lekkiego, spokojnego rozwiązania w conajmniej 38 tc - nie wczesniej

Mary, no ja wracam dzis do krk wiec tam mam MC... mam nadzieje, ze beda kocyki Nie wiem jaki kolorek sobie wybiorę Może ten zółciutki?

Listopadowa, sprawdziłam, dostałam na nadcisnienie dokładnie ten sam lek co Ty. Będziesz go co dzień brała??
Bo mnie lekarka kazała tylko doraźnie, w razie gdy cisnienie bedzie ponad 140/90
Zdrówka, mało cukru i niskiego cisnienia zycze

Ja z badaniami mam tak, ze chodze prywatnie ale badania też mam za darmo wszysciutkie.... nawet glukometr mi dali za friko na zawsze
Oby jak najkrócej był potrzebny
To chyba wszystko zależy od rodzaju ubezpieczenia

Laseczki, wyjezdzam do krk.. moze zdąże kuknąć jak dojade ale nie obiecuje.. zobaczymy jak korki, a na 17.oo SR
Zeby mi sie tak chciało na nią iśc jak mi sie nie chce..........

Anulinko i inne fanki sprzedajaćego r_p
Małz mi dzwonił, ze paczucha od niego tzn od powyższego sprzedającego
z gabrychową wyprawką czeka na mnie, dzis przyszła

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 11:13   #526
bzyczka1
Zakorzenienie

ja kupiłam kocyk ażurowy na allegro jakiejś angielskiej marki za całe 23zł z przesyłką błękitny, 90x140 trafiła mi się okazja to żal było nie brać

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:16   #527
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:

ja uzywam pasty Lacalut ale lepsza jest Meridol i tak beda krwawic ale bedzie zdecydowanie lepiej. Polecam szczegolnie ta drugą, kosztuje ok.15zl.

ehh wczoraj najadlam sie tych jajek z majonezem, nie pomyslalabym o tym gdyby nie dziewczynki

ja zamierzam farbowac na jasny blond, jeszcze nigdy nie probowalam rozjasniaczem, ale i tak mnie to nie usprawiedliwia bo wloski sie lamią...
ale tak mam ochote ehhh
tylko teraz po tym mandacie to nie wiem czy powinnam sobie na fryz pozwolic
no widzisz facet tez czlowiek- udanych zakupow wozkowych
ja dzisiaj chyba po lozeczko jade

no wlasnie ja tez mam okropne obrzeki, po prostu masakra, jak patrze wieczorem na nogi to mi sie na placz zbiera
ja mam cisnienie:
96/57, 106/65, 100/68, 115/55, 114/73, 100/60, 115/70 z karty ciazy spisałam. Wiec chyba nie powinnam sie martwic tymi obrzekami?

i tu sie kochana mylisz bo ze mnie tez spioch, budze sie jak zmieniam pozycje i chodze siusiu (okolo 3-4razy), a tak mała przerwa jak tz wstaje o 5 do pracy i dalej w komino do 9-10
kiedy maz wraca???

za dzisiejsze wizyty
ja już w grudniu miałam problem z dziąsłami, uzywałam meridolu i do tego płukanki meridol tak poradziła wtedy dentystka.
od niedawna znowu mam problem podobny, tyle, że te opuchnięcia dziąseł to mam tylko przy dwóch zębach smaruje żelami póki co, pastą meridol myję i może zejdzie.
I o dziwo mi dziąsła nie krwawiły

cisnienie zbliżone do mojego, ja praktycznie na każdej wizycie mam 100/110 na 60/70 jak mi skacze do 80 to źle się czuje.

narobiłyście smaka tymi jajkami i majonezem ja to lubie taka pastę z jajek i majonezu plus szczypiorek

agus a jak te skurcze odczuwasz? gdzie boli dokładniej i czy to silny ból?
głupie pytanie, ale ja się zastanawiam jak to jest
Stary 2011-04-05, 11:18   #528
migotka03
Zadomowienie

Witajcie Mamuśki!
Wczoraj was nadrobiłam ale już nie miałam głowy żeby coś napisać, dziś też miałam już sporo do nadrobienia
Nie pamiętam już co u kogo słychać, przede wszystkim gratuluję udanych wizyt ja wizytke mam w poniedziałek.
Dzisiaj za to jadę na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia. Wiem trochę późno, ale już dawno dowiadywałam sie kiedy sie zaczynają, i nie moja wina ze tak późno, ale pomyślałam sobie że pójdę, zawsze to czegoś sie dowiem i nie bede taka zielona Wczoraj dzwoniłam żeby sie zapisać, zaczyna się o 16.30, mam wziąć ze sobą kartę ciąży i zaświadczenie od gina że moge chodzić do SR, nic o tym nie wiedziałam i zapytałam czy moge donieść później, nie powinno być problemu, moja gin sama dała mi do nich nr tel więc chyba nie ma żadnych przeciwwskazań.
Poprałam już cześć ciuszków które dostałam od sostry TZa, trochę tego jest, w tym chyba 4 kombinezony takie polarowe, albo futerkowe, nie za grube, wiec bede miała w czym przebierac, dobrze ze nie kupiłam wcześniej. I było też parę ciuszków na większą dzidzię, na rok, 2-3 lata
Nie chce mi się nic robić, a najwyższy czas, tylko jak rano wstanę i posprzątam po TZcie to już nie mam siły na więcej i tak codziennie.
A teraz muszę brać sie za robienie naleśników, a mi sie nie chce (robić, bo zjeść jak najbardziej). U mnie temperatura ostatnio dobija do 16 stopni, fajnie cieplutko, w niedziele kupiłam sobie lżejsze buty, bo na wiosnę miałam tylko adidaski (do płaszcza).

Dobra nie przynudzam. Ide robic naleśniki ale bede zagladac.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:20   #529
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ddaaiissyy, na pewno będą te kocyki, one są w stałej sprzedaży

vege!
Stary 2011-04-05, 11:22   #530
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Też chodze prywatnie i wszystkie badania płacę z własnej kieszeni, lekarz tylko wypisuje mi na kartce co mam do zrobienia. Na każdą wizytę robiłam morfologie, mocz, CRP no i jak wiadomo resztę badań robiłam które wykonuje się raz, dwa razy podczas ciąży, jedynymi badaniami których nie robiłam to HIV, toksoplazma i to drugie na "c" cytomegalia ??? chyba jeśli dobrze pamiętam.
Na ostatniej wizycie lekarz mi powiedział, że juz żadnych badań nie musze robić, mam tylko mieć przy sobie ostatnie wyniki morfologii, moczu i tych wątrobowych i to wszystko, a te badania robiłam dwa tygodnie temu.

Kasiu obrzękami sie nie przejmuj, jeśli ciśnienie masz ok, nie za wysokie, cukier w normie.
Takie obrzęki to normalna sprawa jeśli inne wyniki sa dobre, ja tez mam ogromne obrzęki i teraz już przez cały dzień.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Jeśli chłopcy zdecyduja wcześniej wyjść to tatuś nie zdąży na poród, ale jeśli będzie planowo cc to mężul przyjedzie na dzień przed cc, więc będzie z nami, no na
pewno nie przy nas na sali ale w pobliżu
Co do mamuśki to ciągle coś kupuje, albo synalowi daje kasę, teraz dla maluszków chce cos pokupować
Dla pierwszego syna kupili dwa wózki i głęboki i spacerówkę, od małego ciagle mu cos kupują, teraz juz częściej daja mu pieniądze bo nie wiedzą co by mu się podobało np. do ubrania, więc wolą żebyśmy sami kupili z synalem
a wiesz ze ja tez juz nie robie badan na morfo i mocz, ost mialam robione 23marca i na 13ego kwietnia nie kazala juz
no mowie ci ze chlopcy za tata czekaja, pewnie bedziesz miala cc i spokojnie dotrwasz do tego czasu
a rodzicow masz rewelacja, fajnie ze was troche obciążają, ze pamietaja o wnuku, syn juz duzy to sie nie dziw, ze nie wiedza co kupic. Teraz beda sie sypac prezenty dla 4rech wnusiów kurde normalnie jak w bajce- nie moge sie doczekac twojego porodu- powaga

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Witam

U mnie pochmurno i wilgotno i parno - prognoza googlowa mowi, ze dzisiaj jest u nas 100% wilgotnosci to jak w lasach tropikalnych

Gugasiatko
gratuluje coreczki - moja tez dlugo nie chciala sie ujawnic

Wybaczcie, ale wiecej (imiennie) nie pamietam - co do testow na hiv, u mnie jest w standardzie.
Podgrzewacz - myslalam, ze troche szybciej mu to idzie 5min jak dziecko ryczy z glodu, to dlugo, duzo szybciej pomieszac goraca wode z woda wczesniej zagotowana i odstawiona do wystygniecia.
Teraz mieszam z mineralka, ale Olek ma juz 2 lata prawie, wiec i kranowa by mu pewnie nie zaszkodzila.

Nic mi sie nie chce, ale musze jakos sie zebrac do kupy i chate ogarnac. Moze bedziemy sie przeprowadzac, wiec jakis maly przeglad bogactwa by sie przydal i czystki w szafach.

no i czekam na wozek, leci/jedzie z Anglii, ale mam wrazenie, ze z Australii bo dzisiaj mija 9 dni a ja nadal czekam...

Ide pranie powiesic - nie cierpie tego
jak tak wilgotno to przynajmniej lepiej sie oddycha wiec tylko pozazdroscic ja mam wrazenie, ze moj uklad oddechowy juz rady nie daje

za wozeczek by w koncu dojechal z tej Grenlandii

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

A odnośnie wesela to (odpukać) nie mam jeszcze popuchniętych nóg i jakoś chodze w butach na obcasie może dam rade A chce iść bardzo bo to moja najlepsza przyjaciółka i będzie cała nasza paczka znajomych a z drugiej strony jak pomyśle o tych strojach, gapiach i męczarni to mnie mdli!
pewnie by mnie weselicho kusilo a co tam tyle, ze ja juz jestem na ost nogach i zal by mi bylo patrzec jak tancza i pija w pazdzierniku sobie odbije na weselu siostry TZ
co do reeboka i innych markowych firm, wiadomo ze to co orginalne, zawsze lepsze ja mam swoje pumki juz 3 lata, pralam je w pralce i ciagle jak nowe wygladaja...tyle ze teraz sa za male

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

Kasiu łódzka, ciśnienie masz ok, a te obrzęki, to u większości z nas, nie martw się, wszystko ustąpi po porodzie O której po to łóżeczko jedziecie?
jezeli Tż sie w pracy wyrobi to pojedziemy po 16
trzymajcie kciuki, zeby kierowenik go wypuscil (jak na zlosc maja roboty od groma )...
jak po porodzie spada 6kg z dzieciakiem i jeszcze ta woda to bedziemy wygladac jak miss polonia

listopadowa a czemu dla mnie kwiatka nie masz??? ja tez sie ciesze z twojej wizyty i nawet napisalam ci o swoich obrzekach

Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-04-05 o 11:24
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:29   #531
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
hej kochane
dostalam smsa od Mazianki szybko wejde i napisze

ze mna wsyzstko okej
poprostu od rana bylam u poloznej srodowiskowej
teraz troche pracy mialam i zaraz smigam do miasta

dalabym znac jakbym zaczela rodzic

skurcze okazaly sie przepowiadajacymi
meczyly strasznie
ale przeszly

noc byla tragiczna wszystko bolalo i boli do teraz...
teraz doczytałam trzymaj sie kobito

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

ddaaiissyy za zyczenia
Stary 2011-04-05, 11:34   #532
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
ja już w grudniu miałam problem z dziąsłami, uzywałam meridolu i do tego płukanki meridol tak poradziła wtedy dentystka.
od niedawna znowu mam problem podobny, tyle, że te opuchnięcia dziąseł to mam tylko przy dwóch zębach smaruje żelami póki co, pastą meridol myję i może zejdzie.
I o dziwo mi dziąsła nie krwawiły

cisnienie zbliżone do mojego, ja praktycznie na każdej wizycie mam 100/110 na 60/70 jak mi skacze do 80 to źle się czuje.

narobiłyście smaka tymi jajkami i majonezem ja to lubie taka pastę z jajek i majonezu plus szczypiorek

agus a jak te skurcze odczuwasz? gdzie boli dokładniej i czy to silny ból?
głupie pytanie, ale ja się zastanawiam jak to jest
mi niestety krwawia jak myje, czasem jak jem cos twardego np.jablko. Okropnie wygladaja, sa spuchniete prawie przy kazdym zębie, odchodzą od niektorych nawet
dobrze, ze to nie boli, ale po porodzie chyba do dentysty pójdę.
To mamy podobne ciśnienie ja nie narzekam na nie a przed ciąża mialam nawet nizsze pilam kawke, teraz tez sobie od czasu do czasu pozwalam.
moje przepowiadajace skurcze sa na razie bezbolesne, ale odczuwam je jako twardnienie brzucha, serce mi szybciej bije i mam szybszy oddech...sa nieregularne średnio co 10min, glownie pojawiaja sie wieczorem.
Bardziej mnie boli jak misia kopie
Nikosia

Stary 2011-04-05, 11:36   #533
andziot
Zakorzenienie

eweska ja myślę że skoro masz cc to badanie jest w sumie zbędne, bo maluszki i tak przez kanał nie będą przechodzić, mój mężul właśnie pojechał odebrać mój wynik
fajnie że mama zakupty robi dla maluszków,
a wiesz u mnie na osiedlu są dwa bliźniaki - Stasiu i Franio fajne z nich urwisy

HIV jest zalecanym badaniem, nic nie wiem o obowiązkowości

agnieszka_pe25 te hormońska nasze znać dają na każdym kroku

24kasia86 powodzenia z tym łóżeczkiem !!!

ale się cieplutko zrobiło
Zosia po kałużach pobiegała, żadnej nie przepuściła, nawet najmniejszej

idę ziemniaki obrać i na drzemkę chyba

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:37   #534
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
listopadowa a czemu dla mnie kwiatka nie masz??? ja tez sie ciesze z twojej wizyty i nawet napisalam ci o swoich obrzekach
O jej, nawet nie wiem co napisać - zapomniałam o Tobie i Poziomeczce...
Wybaczcie
No i kwiatuszek dla każdej
O jak mi głupio...

Daisy, ten proszek to mam łykać 2xdziennie p0 1 tabl. jeśli ciśnienie będzie zbyt wysokie. Jeśli będzie ok, ale będą duże obrzęki to po pół tabl. 2 razy dziennie.

Aguś, dobrze, że to tylko fałszywy alarm...

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-04-05 o 11:38
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:40   #535
24kasia86
Wtajemniczenie

a to dzisiaj Dorotki jest????????????????????? ??????

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

24kasia86 powodzenia z tym łóżeczkiem !!!

ale się cieplutko zrobiło
Zosia po kałużach pobiegała, żadnej nie przepuściła, nawet najmniejszej

idę ziemniaki obrać i na drzemkę chyba

jak miala kalosze to niech sie dziewczynka wyhasa

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
O jej, nawet nie wiem co napisać - zapomniałam o Tobie i Poziomeczce...
Wybaczcie
No i kwiatuszek dla każdej
O jak mi głupio...

nom dziekuje slicznie
Nikosia

Stary 2011-04-05, 11:41   #536
dorkabl
Zadomowienie

urodzinki dzis mam 26 wiosen !

zapraszam do szpitala na łyk wina i torta jak któras przmyci bede wdzieczna ihihih

kurka, szukam na all kocyka z mader care i na zadnym nie pisze ze to ordzinalny
nie chce fatygowac mary bo nie wiem ile jeszcze bede on line...moze cos wymysle ...
Stary 2011-04-05, 11:42   #537
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
eweska ja myślę że skoro masz cc to badanie jest w sumie zbędne, bo maluszki i tak przez kanał nie będą przechodzić, mój mężul właśnie pojechał odebrać mój wynik
fajnie że mama zakupty robi dla maluszków,
a wiesz u mnie na osiedlu są dwa bliźniaki - Stasiu i Franio fajne z nich urwisy
No na 100% o cc nie wiem jeszcze, ale wydaje mi się że jakbym miała rodzić sn to lekarz zrobiłby mi ten wymaz, zresztą kiedyś o nim wspominał już, ogólnie on jest pod tym względem bardzo dokładny, nawet cytologie w ciąży miałam chyba ze dwa razy robioną, dokładnie ogląda wszystkie upławy czy nie ma ich za duzo itp. chyba bardzo zwraca uwagę na te rzeczy bynajmniej ja odniosłam takie wrażenie.

U mnie słoneczko wychodzi Jakies pranie pewnie będe musiala zrobić, więc zaraz trzeba będzie pralkę nastawić.

U mnie dziś też będą naleśniki :P Z białym serem lub serkiem homogenizowanym do wyboru do koloru

Dorka już pisałam na FB ale tu też mogę, sto lat !!! kochana, łatwego i lekkiego porodu

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-04-05 o 11:43
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-05, 11:42   #538
martynka89
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Ciezko bylo Was nadrobic. Nie mialam przez kilka dni dostepu do internetu.

Widze, ze niektore mamusie juz niedlugo sie wysypia. Zazdroszcze. Mi leci dopiero 28 tydzien a mam juz dosyc, nigdy nie mialam takiego lenia, najchetniej nie wstawalabym z lozka. W pracy czasem dopada mnie kryzys i plakac mi sie chce bo mam juz dosc pracy ale tyle wydatkow ostatnio, ze nie moge sobie pozwolic na odejscie w tej chwili bo nie dalabym rady z pieniedzmi.

Pocieszam sie, ze jeszcze TYLKO 12 tygodni ciazy przede mna.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 11:45   #539
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

wali mi sie komp,klawiaturanie nie dziala ,pisze z ekranowej...
dzien fatalny... ciekawe czy brat Tz po fatyguje sie dzis po lozeczko..
Stary 2011-04-05, 11:45   #540
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
mi niestety krwawia jak myje, czasem jak jem cos twardego np.jablko. Okropnie wygladaja, sa spuchniete prawie przy kazdym zębie, odchodzą od niektorych nawet
dobrze, ze to nie boli, ale po porodzie chyba do dentysty pójdę.
To mamy podobne ciśnienie ja nie narzekam na nie a przed ciąża mialam nawet nizsze pilam kawke, teraz tez sobie od czasu do czasu pozwalam.
moje przepowiadajace skurcze sa na razie bezbolesne, ale odczuwam je jako twardnienie brzucha, serce mi szybciej bije i mam szybszy oddech...sa nieregularne średnio co 10min, glownie pojawiaja sie wieczorem.
Bardziej mnie boli jak misia kopie
boleć może nie bolą, ale dyskomfortu nie czujesz ?

dorkabl to ja też z kwiatkiem w kolejce i wszystkiego naj naj

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości