|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Mrówka a po co do ortopedy? Kiedyś przyjrzałam się Michała pleckom i mam wrażenie że się garbi, wystają mu kręgi w odcinku lędźwiowym. Jak siedzi w wannie to się garbi, w foteliku do karmienia 1min nie wytrzyma opierając się normalnie tylko się zsuwa i tak siedzi półleżąc a jak tacki nie ma to jeszcze nogę na bok sobie położy
![]() ![]() Asiulek gdzie chodzicie do dentysty?
#4862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
lindsley, u mnie orotopeda przy ostatniej wizycie powiedział, że widzimy się jak mała zacznie chodzić sama przed roczkiem albo jeśli nie zacznie to po skończeniu roszku. Poza tym przy szczepieniu tym w 13 miesiącu pediatra spytała czy Gabrysia już sama chodzi, a skoro nie to wypisała skierowanie do ortopedy. Także tak c zy inaczej byśmy poszły-ja się nie martwię, że ona sama jeszcze nie śmiga-ma jeszcze czas, ale wizytę kontrolną czy wszystko prawidłowo się rozwija chętnie zaliczę-będę spokojniejsza.
#4863 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny które zdjęcie wybrać na ten portret, mamy chyba tylko takie co jesteśmy w trójke
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4865 |
Raczkowanie
|
według mnie tak samo 1 najlepsza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dałam jej drugi raz ta camilię na noc i zobaczymy...ale już, jak wam pisałam, poddałam się i jak w nocy ryczy i nie chce spać to ją biorę do łóżka....(i wtsaję połamana... ![]() Cytat:
Jest też nasivin soft, ale to już nie homo ( ![]() zyrtec to przeciwalergiczne (może na ten katar dała, żeby sie nie męczył chłopina) Cytat:
Można też na all zamówić takie portrety malowane pastelami albo właśnie jak piszesz na płótnie coś(z cewe) edit: o widzę, że przecudne fotki wkleiłaś, naprawdę prześliczne 1 i 2 by się elegancko na takie obraz nadawały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z tą wizytą pierwszą, to różnie piszą. W "mądrych" gazetkach dzieciowych już pierwszego zęba każą inaugurować, ale inne źródła mówią że jak już klika tych ząbków będzie- można ponoć mleczaki polakować (czy pofluoryzować? nie pamiętam) Cytat:
I ponoć niektórzy pediatrzy zalecają po roczku wizytę u ortopedy celem" oceny chodzenia" (braku chodzenia), znaczy no wiecie, postawy całej, ułożenia nóżek, stopek etc. Także idź, nie zastanawiaj się ![]()
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-04-12 o 19:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Wtajemniczenie
|
Evitka tak tak
![]() ![]() A pod jakim hasłem szukać na all tych portretów malowanych pastelami??
![]() |
#4868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4869 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedziec, ze niestety firma nie oferuje tego o czym byla mowa podczas rekrutacji, ze nie ma dostepu do szkolen, szansy na rozwoj, ze wydawalo ci sie, ze bedziesz mogla sie wiecej nauczyc,a w zasadzie osiagnelas juz wszystko co moglas i potrzebujesz teraz nowych wyzwan, bo chcesz sie rozwijac. albo ze zawsze chcialas pracowac w firmie do ktorej aplikujesz, marzylas o tym od poczatku studiow i w zasadzie pracy nie szukasz, jest Ci dobrze tu gdzie jestes, ale kiedy zobaczylas ich ogloszenie, to pomyslalas, ze moze spelnic sie Twoje marzenie ![]() Przepraszam, ze nei odpisalam wczesniej, ale jestem daleko w tyle ![]() Darusia ogromne gratulacje! wiesz, ze mozesz od tego roku rodzic w domu? myslalas o tym? my w koncu zalatwilismy chrzciny. beda w lany poniedzialek polaczone z roczkiem. Toska ma w ksiegach koscielnych numer 69 ![]() ![]() ![]() nie wiem w co sie na ta impreze ubrac, nie chce mi sie na siebie patrzec, jestem beznadziejna z tym odchudzaniem, ktorego nie ma. raz bylam pobiegac, to zakwasy mialam tydzien :/ myslalam, ze od wiekszosci gosci dostaniemy kase i odlozymy na jakies fajne pierwsze wakacje tosi, albo chociaz uzbieramy na spacerowke, ale juz slysze o rowerkach i koniach na biegunach... ehhh... ![]() czy na chrzciny trzeba wysylac zaproszenia pisemne?
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Wtajemniczenie
|
yoonka wielkie dzięki za odpowiedź - muszę sobie to gdzieś zapisać
![]() Ja na Hanki chrzciny nie wysyłałam zaproszeń... tylko dzwoniłam. A Dyzia chrzcin jakoś na razie nie planujemy ![]() Laski czy jak właśnie ugotowałam młodemu zupkę brokułową z mięskiem i wyszło tego bardzo dużo to może to zamrozić?? Jesli tak to w czym? Może być słoik po ogórkach ![]() ![]()
#4871 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w woreczkach foliowych mozesz takich na kanapki np albo zawekowac w sloikach a to bedziemy dzwonic. z kasa krucho, to bedzie taniej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ooooo, to zamrożę w woreczkach na mleko - jeszcze mi zostały ![]()
![]() |
#4873 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w pojemniku plastikowym . Albo w takim po maśle np .
![]() |
#4874 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...category=68030 z tymi dzieciami, to jutro napiszę, bo już spadam zaraz Cytat:
![]() to zarejestruj młodego do ortopedy, jak będziesz miała termin za miesiąc, dwa to akurat na majowej wizycie weźmiesz skierowanie. Jak w maju dopiero bys go rejestrować chciała, to faktycznie byście poczekali, a tak to będzie akurat Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
To na katar taki normalny też się daje? kutwa, tak właśnie myślałam, ze piękne to z tym przedszkolem by było.... u nas z miejscami słabo, ale mam nadzieję, że nam się uda (jako trzylatkę) bandytkę do publicznego posłać
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zakorzenienie
|
gmyrelka w słoiku mrozić nie radzę bo czasami pekają
![]() Mój też się "garbi", a w krzesełku nogi zadziera na poręcze, taki urok dzieci. Idę sprzątać codzienny bajzel.
![]() |
#4876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4877 |
Rozeznanie
|
witajcie;
W KONCU udalo mi sie wszystko przeczytac! Ale jeszcze nie obejrzalam zdjec. Internet mi tu wolno chodzi a na dodatek niewiele czasu teraz mam, bo wieczory spedzam na gadaniu z rodzinka, albo na jakims filmie w tv. W zwiazku z tym przyznaje uczciwie, ze troszke pogubilam sie w urodzinkach, ale wszystkim kochanym, slicznym, bystrym roczniaczkom skladam najlepsze zyczenia. ![]() ![]() Wiec jestem w kraju, u rodzinki, i dobrze mi tu jest. Zostane raczej na pewno do wakacji, a co dalej to nie wiem jeszcze. ![]() Basia jest przeszczesliwa, ma wokol siebie pelno osob, ktore ja kochaja, zajmuja sie nia, duuuzo miejsca do baraszkowania i kacikow do odkrywania. Rozwija mi sie ta dziecinka pieknie. Jeszcze nie chodzi, ale coraz czesciej znowu staje bez podporki. Bystrzak z niej i charakterna jest. (po mamusi) ![]() Imprezy roczkowe miala 3. Pierwsza urzadzila jej tesciowa (tzn tort na spolke dla Basi i mojego meza) jeszcze przed jej urodzinami. druga byla dzien przed wyjazdem u nas. Skromna byla, nie bardzo byly warunki. pieklam placek czekoladowy z jedna swieczuszka, nadmuchalismy Basience balony, ktorymi sie wybawila. Dostala od nas skromne prezenty, a z gosci byl tylko moj tata, z ktorym nastepnego dnia podrozowalismy do domku. Droga byla ciezka, dopiero pod koniec trasy odkrylismy, ze fotelik da sie bardziej polozyc, a cala noc poprzednia Basienka spala w pozycji niemal siedzacej, czego sobie nie moge darowac (to wlasciwie zasluga tzta) ![]() Po przyjezdzie byla prawdziwa impreza urodzinowa, tort zamowila moja siostra, taki biszkoptowo-smietankowy, ladny, zwykly. Prezenty byly pod znakiem ksiazek. Fotki wkleje w wolnej chwili. (czyli jeszcze troche ![]() jeszcze sie pochwale, ze ja tez niedawno skonczylam roczek ![]() ![]() Cos chcialam poodpisywac, ale nie bardzo niestety pamietam. Aaaaaaaaaaaaaaa, No i chcialam POGRATULOWAC DARUSI!! Co za niespodzianka ![]() dziekuje za odpowiedzi w sprawie bucikow. Na razie jeszcze nie kupuje, ale wkrotce bede sie rozgladac. Poszukam tych befado. W deichmanie ogladalam te elefanten i sa swietne, mieciusie, Basienka pomykala w nich> Ona w ogole lubi buciki. Tupie sobie wtedy nozkami. tylko troche te butki kosztuja niestety... (izazula, rozgrzeszam cie; ja przeczytalam ksiazke o nauce czytania, ale jeszcze nie zabralam sie do dziela ![]() megi, bylam na pasku, ale nadrabialam i bylam daleko w tyle; |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dość często kupuję, bo jak komuś cos dam w pojemniku to już nie wraca
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Wtajemniczenie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA HANECZKI.DUZO ZDORWKA,USMIECHU I MILOSCI RODZICOW
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- ANIAP duzo zdroweczka dla Oluni SARA mi sie podoba 2 fota ![]() ![]() ![]() MEGI ![]()
#4880 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki madzia
![]() Aga jak się czujesz? I kiedy dowiesz się czy będzie córunia czy synuś ![]()
#4881 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uciekam spać, padam na pysk ![]()
![]() |
#4882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ikea masz takie zestawy chyba z 15 różnych pudełek za okj 20 zł ja w takich mroże
![]() |
#4883 |
Wtajemniczenie
|
GMYRELKA w piatek bylismy na usg,z dzidzia wszystko dobrze...a dowiemy sie dopiero za 7 tygodni co bedzie tym razem...nie wiem ale cos dziwnie mam przeczucia na synka...choc chcialabym bardziej coreczke druga...
a czuje sie dobrze...jedyne co to cos mnie chyba kosc miednicowa boli bo normalnie czasami jak mnie zakuje to bym wyla z bolu...i w tedy ani sie ruszyc nie moge... ale sama jestem strasznie ciekawa i juz sie nie moge doczekac az sie dowiem ![]()
![]() |
#4884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie nr 1. I tak dodać chciałam że wyglądacie sami na bardzo młode "dzieci"
![]() |
#4885 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() Haneczko Fasolkowa wszystkiego najsłodszego w tak pięknym dla Ciebie i Twoich rodziców Dniu, dużo zdrówka i uśmiechu ! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- no pięknie ![]() ![]()
![]() |
#4886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Evitka - odpukać, ale chyba znalazłam przyczynę nocnych wrzasków ![]() ![]() ![]() Ranyyyy jak mi się nie chce iść dzisiaj do pracy ![]() ![]() ![]() ![]() AA wczoraj kupiłam małemu piłkę taką na dwór kolorową - szał straszny, chce żeby "biegać" za nią i tak śmiesznie ją kopie ![]() ![]()
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
A ja pomimo wczesnej pory nie jestem sama bo jest Justyś
![]() ![]() Justyś wstawiłabys zdjęcia swojego brzuszka ![]() ![]() ![]() A ja juz w pracy. Odwoziłam rano siostrę na jakiś wyjazd do Austrii (nagroda z pracy wyjazd na narty) i autobus nam odjechał. W ostatniej chwili go zobaczyłyśmy na końcu ulicy. Więc zaczęłam go ścigać. Jak go dogoniłam to zaczęłam trąbić i się zatrzymał ![]() ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-04-13 o 05:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4889 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pudełka są też w kazdym hipermarkecie,skalpie z art.gosp.dom Cytat:
i dziś przed spaniem dałam camilie i normalnie lepiej było ![]() ja na wychowawczym jestem, a i tak mi się włos jeży jak o twojej codzienności szkolnej czytam...( u mnie dokładnie tak samo było), ale ja jeszcze idę na (co najmniej) rok na wychowawczy Cytat:
![]() no james bond się znalalazł incognito, ja wiem , nie chcesz być wywoływana do tablicy ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- mrówa, czytałam o tym wózku cybex callisto i ładny to on jest, ale waży 9kg, a to chyba niewiele mniej od twojej inglesiny...
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale tak w ogóle to plan niezły. Popieram - ja znowu dzis doła złapałam, że Olcie muszę zostawić i iść do pracy. Jak masz takie możliwości że 3 lata z dzieckiem to korzystaj ![]() 11 kilo? No to ładnie Ci podskoczyła ![]() Cytat:
![]() A ty kusisz tymi kaszami ![]() Ja obiadki to na min 3 dni i mrożę w woreczkach, bo tych pudełeczek to zawsze mam za mało (a niby ich w domu od groma). A woreczki biorę takie specjalne do zamrażania - do kupienia w marketach przy tych wszystkich foliach aluminiowych czy tez woreczkach śniadaniowych. Pakuję w jeden, zawiązuję + dodatkowo w drugi. Chyba jeszcze w międzyczasie padło pytanie o szczepienia - ja byłam z moją na pneumokokach i musimy odczekać 6-8 tygodni do tego szczepienia MMR. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.