The Body Shop Rainforest Shine Shampoo Szampon dla włosów normalnych i suchych

Douche
    26 lipca 2017 o 13:02
    Świetny do codziennego mycia
    Bardzo łagodny, pięknie pachnący szampon. Myje dosłownie ciut ciut, co jest dla mnie plusem bo lubię myć włosy codziennie, a większość szamponów, nawet bez sls, za mocno je domywa przez co wysuszają się. Ledwo się pieni, ale to również mi nie przeszkadza. Jest gęsty, używałam po lekkim rozcieńczeniu z wodą na ręce. Faktem jest, że włosy po nim pięknie błyszczały!
  • 31 października 2012 o 23:12
    wydajny i delikatny
    szampon -ładnie pachnie -jest delikatny -nie za dużo w nim chemii -dość wydajny przy długich włosach minus to jego kiepskie pienienie się, ale polecam prosty sposób tzn rozrobienie z wodą niewielkiej ilośći szamponu ((np w słoiczku) i dopiero wtedy mycie..od razu lepiej się pieni i mniej się go zużywa;) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 duże (po 400ml
  • 6 kwietnia 2012 o 9:37
    Tonuje i reguluje
    Kupiłam bez przekonania, ponieważ kiedyś sie do TBS zraziłam - niby eko, a napakowane parafina i detergentami aż miło. Seboradinowy Niger przesuszył mi bardzo włosy - wygłądały sianowato i niezdrowo. Po zatsanowaniu mam bardzo dobre odczucia - przede wszystkim szampon jest bardzo, bardzo delikatny jednocześnie skutecznie oczyszcza włosy i je nawilża. Nie mam problemu z ich rozczesaniem i modelowanie - a nie używam zadnej odżywki -tylko spray prostujący w minimalnej ilości. Włosy faktycznie błyszczą dużo intensywnie :)
  • 27 lutego 2012 o 21:31
    Może spowodować bardzo mocne przetłuszczanie włosów
    Plusy: - naturalne składniki, brak silikonów, parabenów i składników koloryzujących (za to daję mu 1 gwiazdkę) - świeży zapach - nie uczulił, ani nie spowodował łupieżu Minusy: - słabo się pieni - po umyciu mokre włosy są lekko szorstkie i poplątane (miałam wrażenie jakby "poodchylał" łuski włosów) - nie spowodował, żeby moje włosy bardziej błyszczały ani zdrowiej wyglądały - bardzo mocno przetłuszczał mi włosy (włosy były 2x szybciej przetłuszczone niż po innych szamponach) i nawet po wielu myciach się nie przyzwyczaiły Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 2 butelki x 60 ml
  • 10 stycznia 2012 o 18:21
    Delikatny
    Szampon tak jak napisałam w tytule jest bardzo delikatny. Dobrze myje głowę, nie podrażnia (bardzo często swędzi mnie głowa po mocno nafaszerowanych chemią kosmetykach). Włosy są po nim faktycznie trudne do rozczesania, takie tępe, ale taki jest zazwyczaj efekt po łagodnych szamponach. Dlatego dobrze jest mieć pod ręka odżywkę :) wtedy włosy są cudo. Generalnie polecam. Używam tego produktu od: 4 tygodni Ilość zużytych opakowań: przy pierwszej