|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
hej dziewczyny
ja to jestem dziecko szczęścia, dopadły mnie hemoroidy ![]() ![]() Nie pamiętam które dziewczyny się z tym męczyły w ciąży, chyba Tity, jak sobie poradziłyście?? Poza tym dzisiaj kończą mi się tabletki na zatrzymanie laktacji, piersi zmalały, ale dzisiaj rano zauważyła że z piersi nadal coś cieknie ![]() Dlaczego na mnie nie działają takie silne tabletki Nie wiem co robić, żeby pożegnać laktacje. Cytat:
Bo my dostałyśmy enzym laktozy Delicol, i odstawiłam kropelki na wzdęcia i zaczęłam go podawać, ale nie widzę poprawy Ile czekałyście na efekt?
|
|
#1412 |
|
Zadomowienie
|
monti jak znajdziesz chwilunie to wrzuc fotke tej maszyny hihiih co masz masujacej,ujedrniajacej.. moze zjande ja na jakies angileskiej stronie.....a i mam pytanie kiedy odstawilas fabianka od smoczka????moja lalunia nie przepada za smokiem i tez chce ale nie wiem kiedy >....
dziewczyny a jak wasze maluchy w nocy pod czym spia??? w spiworkach ???czy moze w rozkach??? |
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja w rożku ale powoli rozpinam jej rożek na noc i przykrywa kocykiem lub kołderka
|
|
#1414 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moją Lenkę wkładam w rożku, ale go rozwijam w łóżeczku i przykrywam ją kołderką.
|
|
#1415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strasznie sie rzkopuje nawet w tych spiworkach. Za niedlugo wpakujemy ja w normalny spiworek;p Cytat:
![]() ![]() Moja urodzila sie 3680g i nie wydaje mi sie, zeby duzo stracila(jesli cokolwiek) w pierwszych dniach(nie wiem, bo wyslzismy ze szpitala na drugi dzien )W sobote idziemy na wazenie, ciekawa jestem co waga pokaze, bo to dopiero pierwszy raz od narodzin. Dzis zwazylam sie z mala i wyszlo ze wazy 4100-4200g...
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęłam we wtorek wieczorem, niecierpliwa jestem ![]() najbardziej boli małą brzuszek wieczorem, jeżeli do jutrzejszego wieczora się nie poprawi, to kupię kropelki na wzdęcia ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
może za bardzo panikuję ![]() jak dzisiaj skończą mi się te tabletki, to od jutra zacznę pić szałwię, albo brać te ziołowe Antilacit czy jakoś tak fajne to coś do spania, w sumie ma podobną funkcje jak rożek, żeby dobrze otulić dziecko ale moja ma 3 tyg. i już widzę, że woli mieć więcej luzu podczas spania
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leoś przeżył noc bez gorączki Tylko stękał przez sen od 2 do 6 rano.................Co do rożka też już nie pakuję w niego małego, na początku to było dobre, a teraz tak się wierci, że i tak by sobie go sam rozpiął. A niedrapek miałam masę i ani razu nie użyliśmy. Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-04-14 o 10:52 |
|
|
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nakrywam tylko kocykiem
Iza co do laktacji to u mnie zadzialal stres, niewyspanie i niedozywienie ;p |
|
|
|
#1420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki żeby się udalo!!!! Cytat:
pytałam będąc w przychodni to uslyszałam bardzo satysfakcjonującą mnie odpowiedź "to zalezy od Pani, to pani pieniądze" ehhh...moje dziecie w końcu usnęło, a nie spało od 6 rano ![]() w nocy też nie było kolorowo, 4h snu ![]() dziewczyny, czy nosicie gatki uciskowe ?? Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-04-14 o 10:59 |
||
|
|
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() trzyrazyi to jak twoja córcia nie lubi smoczka to po co jej dajesz? no i teraz jej nie daje w ogóle. moją core to tylko wkurza ze nic z niego nie leci wiec jej nie drażnię nawet .malwinke tez kłade w rozku spac ale rozpinam i przykrywam kocykiem. nie lubi juz byc taka powiązana wczoraj miałysmy po południu tatusia w domku... jak fajnie było szkoda ze nie mamy tak czesciej
|
|
|
|
#1422 | |||
|
Zadomowienie
|
wczoraj byliśmy na badaniu bioderek, wszystko jest w pożądku
najedzona przewinięta i tylko cycek ją uspokajał castia jak tam samopoczucie?? lepiej już troszkę ? nie martw się każdy kryzys kiedyś mija a was tylko ta sytuacja przybliży do siebie ja też znowu mam nawał z drugiego znowu ciekło tak że przemokła mi dopiero założona wkładka, zastanawiałam się czy nie odciągać i mrozić ale nie chce rozkręcić bardziej laktacji bo musiałabym z wiadrami pod cyckami siedzieć ![]() Cytat:
co do ubranek na chrzest to ja pożyczyłam sukienkę, bolerko i czapeczkę a kupiłam tylko rajtuzki i bodziaka pod spód Cytat:
Tity twój Leonek miał wysypkę na buzi ?? jak ona wyglądała i czy już minęła ?? czym smarowałaś Traicionera, tajka śliczne macie córeczki Lustereczko jak się czujesz?? spadła temperatura?? Cytat:
zastanawiam się czy to trądzik czy uczulenie stópka śliczna harrds Mateuszek śliczny ![]() iweczka gratulujemy skończonych 4 tyg a Izie 3 Tity i Joker a to szczepienie 6 w 1 to jest razem z wzw B i tylko jedno wkucie ? bo u nas coś lekarka wspomniała że wzw B osobno i szczepionka 6 w 1 pamiętacie jak się te szczepionki nazywają bo u nas trzeba je zamówić wcześniej szymelka jak te kropelki się nazywają super że Lenka czuje się lepiej Iza współczuje, życie jest czasem niesprawiedliwe te co nie chcą karmić naturalnie mają mleko a te co chcą mleka nie mają, czemu życie nie może być prostsze ![]() trzyrazy i moja śpi w rożku albo na rożku przykryta kocykiem
|
|
#1423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do szcepionek to niestety nikt nie pomoze trzeba zdroworozsadkowo albo jak kto ma kase to szcepic na wsyztko i z glowy?> sama nie wiem Cytat:
a co do tradziku to jest tlyko na twarzy u mojego Rafcia jeszce troche na glowie ale tylko przy czole i za uszami to takie czerwone drobne plamki z bialym srodeczkeim jak to w krostkach przez to ze tez na glowei to lekarka sie zastanawia czy to nie jakies lojotokowe wypryski ale do poenidzialku mamy masc poznieji ma zobaczyc efekty |
||
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam sobie gorset i gatki, ale chyba wolę gorset, ale noszę dopiero od 2 dni, więc o efektach sie nie wypowiem
![]() Cytat:
Co do szczepienia, to 6 w 1 jest razem z WZW B. Drugie wkłucie to były pneumokoki. I rota doustnie. A szczepionka 6w 1 to Infanrix Hexa. |
|
|
|
|
#1425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez co nie jadam i żołądek mnie boli ![]() Cytat:
i pneumo ale dopiero jak podejmiemy decyzje o żłobku Cytat:
![]() było by za pięknie
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
czy energiczność waszych pociech przekłada się na aktywność w brzuszku?
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba jestem tu jedyna, ktora spi z dzieckiem, a zapoczatkowal to moj maz i teraz lozeczko swieci pustkami, a Nadunia z nami. Kiedys sie upierlam, ze tak nie bedzie, a teraz to dla nas bardzo naturalne i wygodne.
Oluuusia-moja Nadunia w brzuchu byla bardzo ruchliwa i poza brzuchem tez
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-04-14 o 11:59 |
|
|
|
#1428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() super ze z bioderkami dobrze no dzis troszke lepiej ale tesciu mnie wnerwił i powiedziałam do TZ pare gorzkich slow na jego temat a przeciez to nie jego wina i wyszedł do pracy bez buziaka dla mnie pocałował tylko malwinke. wczesniej bym miała to w nosie a teraz najmniejsza rzecz mnie potrafi wyprowadzic z rownowagi...![]() ale napisał eska co robimy to moze sie długo nie bedzie gniewał ![]() jakos przetrwamy
|
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moja spiaca krolewna sprzed sekundki:
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tajka cudna Co za włosy ![]() wanilia wstawiam zdjęcie wysypki
|
|
|
|
|
#1431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedactwo Twoje
|
|
#1432 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moj tez w brzuszku wariowal i teraz tez daje czadu a ta wysypka to tylko na buzi? Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2011-04-14 o 12:43 |
|||
|
|
|
#1433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko wtedy sie sprawdza ten smoczek ale planuje calkiem odstawic bo w dzien nawet jak zasypia czy cos to pluje nim nie chce go.....takze to pewnie kwestia dni---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Kiedy zamierzacie chrzcic swoje pociechy?????Tak sie zastanawiam kiedy ochrzcic kluske ale sama nie wiem
|
|
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sliczna ![]() kochane karmicie maluchy przed kąpielą czy po? i przebieracie w nocy przed czy po??? i macie jakieś sposoby na sapkę mój całą noc się męczył teraz też cieżko mu się oddycha wyciągnęłam 2 glutki ale dalej to samo męczy się a sól morka nie działa spoecjalnie...
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Na buzi już nie ma, teraz kark i obojczyki.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(niby sie nie karmi przed, ale ja troszke czekam zanim mala wykapiemy, jakbym karmila po to by mala cala kapiel plakala :P)W nocy przebieram po karmieniu, bo ona zazwyczaj robi kupke w trakcie ![]() . Jak troche mleka zostanie to po przebraniu jej daje i wtedy sie uspakaja
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-04-14 o 13:23 |
||
|
|
|
#1437 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas rota 300zl, a pneumo 200zl. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
5w1 to to samo tylko bez WZW. W sumie byc moze, bo Mateusz czasem byl jakis mega aktywny w brzuchu i teraz tez tak jest. Sa dni kiedy tylko spi, a sa takie kiedy chce np ogladac sufit, albo polazic po mieszkaniu i tzreba go zabawiac. |
||||||
|
|
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
tak jak obiecalam opis: od piatku wieczora caly czas bolal brzuch jak na @.sobota 9.04 o godz 11 zaczal odchodzic czop sluzowy.od godz 18:00 skurcze co 4 minuty ale slabe, wiec pojechalam na ip dopiero ok 22:00,powiedzieli ze rozwarcie na 1 palec, ze ide na patologie bo moze to chwile potrfac. skurcze niby na ktg byly do 120 ale to jednak byl pikus co do pozniej..o 1 w nocy skurcze dalej co 4 minuty rozwarcie na 2 palce.powiedzieli ze jak odejda wody , albo bedzie 3,5 palce to na sale ide. poszlam do lazienki i troszke polecialo tych wod. kazali polozyc sie na kozetke, zobaczyla i mowi no 2,5 jest, jak wstawalam tak ze mnie wody polecialy ze wzieli mnie na porodowke, przyjechal tz.szyjka ciagle sie trzymala troszke jeszcze o 6 rano ;/ a skurcze coraz mocniejsze, prysznic, i pilka troszke pomogly.na sam koniec musialam czekac jeszcze az glowka bardziej wejdzie. lekarz nie chcial mi dac kroplowki na mocniejsze skurcze powiedzial ze moge poczekac jeszcze a ja juz padalam z bolu.w koncu sie zlitowal i podlaczyli,ale i tak nie mialam sily przec, dwoch lekarzy mi na brzuch naciskalo strasznie,krzyczeli ze mam przec. i po strasznych mekach nacieli mnie i o 8 rano urodzil sie krystian 3950 i 55 cm
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmię po kąpieli,
ale przez to godzina kąpieli jest u nas różna. Między 19-20, ale zdarza się także przed 19. Bo jak mała zapłacze, że jest głodna to już jest po zawodach musi od razu dostać butelkę. W nocy przebieram tylko kupkę jak jedynie się posika to nie ruszam jej bo boję że się wybudzi. ![]() I z reguły przebieram po jedzeniu, bo jak płacze że głodna to nie mam sumienia jej przebierać i odwlekać mleko. ale lepiej by było po przewinięciu, bo zmiana pieluchy wybudza jednak a mleczku usypia. U nas na sapkę pomógł Sterimar, ale używaliśmy kilka razy dziennie, i dzieci z sapką powinny spać w dobrze przewietrzonym pomieszczeniu i temp. nie powinna być wyższa niż 21 stopni.
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, chociaz wczoraj moja zmiana(ok.12pm ) od nakarmienia, po przebranie i zasniecie zajela tylko godzine TZta zmiana okolo 4am zajela prawie 2;p, bo mala chciala byc na raczkach. Moja Lenka jeszcze malutka to mam nadzieje, ze za niedlugo jej noc to bedzie noc a nie czas aktywnosci;p
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

"to zalezy od Pani, to pani pieniądze" ehhh...

z drugiego znowu ciekło tak że przemokła mi dopiero założona wkładka, zastanawiałam się czy nie odciągać i mrozić ale nie chce rozkręcić bardziej laktacji bo musiałabym z wiadrami pod cyckami siedzieć