|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
ja też mam łożysko przodujące ale brzeznie może sie jeszcze ułozy prawidlowo mamy czas do 30tc . Moja gin mówi zeby leżeć na lewym boku
|
|
|
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Cytat:
![]() W aptece spotkałam ostatnio kartke ze obługiwani sa poza kolejnościa inwalidzi i honorowi krwiodowcy. |
||
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
hej,wróciłam niedawno z pogrzebu, mam teraz taki nastrój, zmarzłam do tego jak cholera.
Sweet mój tzt tez ma podobne zajawki, całymi dniami go nie ma- chociaż wiem ze pracuje aby nam było jak najlepiej i jak osttanio powiedział aby się dorobić, i wykorzystuję każdą możliwość, każde zlecenie realizuje, ale to tez tak wygąda ze jak wraca to jest zmęczony, a mi tez spać się chce bo często jest już późno, i tak jest..niedosyt mam.Tyko niedziele w całości nam zostają i święta. Marina ja mam to samo, milion pyta do gina a potem nie pytam o nic bo wszystko zapomnę. Trochę jest prawdy w tej ciążowej sklerozie. Na zakupy tez muszę z karteczką iść. iwonap79 ![]() zapomniałam co Wam chciałam jeszcze napisać. Do wieczora mnie nie będzie to pewnie spłodzicie trochę. Miłego dnia
|
|
|
|
#454 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). No ja bym polecala takie cus szczegolnie dla tych, ktorzy nie beda miec przewijaka na lozeczku.Cytat:
![]() Cytat:
-najczesciej dzieci sa zainteresowane.![]() Cytat:
) tyle ze to pewnie przez srednio udana noc (wybily sie trojkiNo wlasnie ta Reni Jusis to mnie czasem wkurza,a niekiedy tez i madrze gada . Reprezentuje typowa tzw. Warszawke (to nie ma nic wspolnego z dziewczynami z Wawy, zeby nie bylo!). Mam mieszane uczucia jak jej slucham, zreszta juz kiedys dyskutowalysmy o tym.Co do "scenariusza porodu" ktory zaproponowala to moze to i warto przemyslec-brzmi glupio, ale na szczescie nie chodzilo jej o typowy scenariusz czyli przebieg porodu (ktorego nie da sie przewidziec), tylko o punkty, ktore sa dla nas wazne. Ja np mialam ze soba olejek lawendowy, ktory w aromaterapii lagodzi bol i spokojnie pozwolili mi zastosowac podgrzewacz podczas porodu (czy zlagodzil bol to juz inna sprawa ) itp.Cytat:
![]() LUBLINIANKI - milego spotkania zycze!!! |
|||||
|
|
|
#455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o kasy w marketach to ostatnio mieliśmy miłą sytuacje Przed nami stał facet i już rozłożył zakupy na tasmie a było tego mysmy mieli ze trzy rzeczy w koszyku . I mój Tż zaczął sie głosno zastanawiać gdzie te kasy pierwszeństwa a mnie nie chcialo sie już łazić . No i facet odwrócił sie spojrzał na nasze zakupy i mój brzuch i przepuścił nas ale to chyba wyjątek ....
|
|
|
|
|
#456 | ||
|
Zadomowienie
|
madzia1k1 fajne zakupki, zmotywowałaś mnie do zrobienia listy...
Ach, spotkanie!!! Życzę dobrej zabawy Dziewczyny! Może jakieś pamiątkowe fotki strzelicie z brzuszkami i nam tu wrzucicie? 83monia ładny brzuszek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Widzisz, może w większym mieście ludzie bardziej cywilizowani i uważają na niepełnosprawnych i ciężarne... Przypomniałam sobie że widziałam na parkingu Alfy w Białymstoku miejsca parkingowe dla ciężarnych i mam z dziećmi - fajnie, bo blisko wejścia
|
||
|
|
|
#457 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
ale mam dziś ciężki rozbieg z rana ![]() najpierw o 6.00 złapał mnie potworny skurcz w łydce, do tej pory nie mogę normalnie wyprostować nogi, wyprawiłam męża do pracy i położyłam się jeszcze "na chwilę"- mhmmmm.. ta chwila trwała do 10.00. I tak sobie siedzę jeszcze w szlafroku i chyba jakiegoś doła złapałam, może to ta pogoda, może ta bezczynność.. Ja zawsze byłam taka poorganizowana a odkąd jestem na L4 to ten nadmiar czasu mnie czasem dobija.. Tak, wiem, wiem, że nie powinnam narzekać bo młody przyjdzie na świat i będę tęskniła za wolną chwilą ale u mnie jakoś zawsze sprawdzał się system, że im więcej miałam obowiązków, tym bardziej potrafiłam się zorganizować.. Ech, wiem, marudzę, musiałam sobie tak ponarzekać z rana.. Cytat:
Cytat:
Za Elę mocno trzymam kciuki ![]() Cytat:
1-3 mc 1,5-2 kg 4-6 mc 6-7 kg 7-9 mc 4-5 kg to ja się kwalifikuję na I trymestr tak, w sumie też pomyślałam o tym, że mój mały tasiemiec mnie zjada od środka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() to ja już nie wiemnawet w poradniku wyczytałam, że na plecach nie bardzo bo dziecko uciska na narządy wewnętrzne, zwłaszcza nerki, a lewy bok jest najlepszy bo wtedy jest prawidłowe krążenie itp. Cytat:
![]() a w szafkach itp to z nudy już posprzątałam. Zostały tylko zewnętrzne porządki no i balkon ale czekam aż mąż zabierze mi letnie opony z balkonu ![]() co do karteczek- ja znalazłam tylko w przychodni w labolatorium, w tesco jest kasa dla ciężarówek i teraz tylko tam się ustawiam no i wiadomo- naklejki w mpk, na które nikt i tak nie zwraca uwagi- przynajmniej u mnie.. a butlę mam też bez BPA wczoraj na bazarku kupiłam świeży szpinak i dziś na obiad zupa-krem szpinakowa z fetą a na drugie tarta ze szpinakiem ![]() a teraz idę się ubrać i posprzątać trochę, poskładać górę prania, wieczorem SR więc wrócę pewnie na wizaż dopiero jutro nie piszcie za dużo za wszystkie dzisiejsze wizyty
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyInBlack2 Czas edycji: 2011-04-14 o 11:59 |
||||||||
|
|
|
#458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tż pracuje od rana do wieczora. Ja nie mam nawet do kogo cały dzień gęby odezwać, a kiedy już wróci i chciałabym z nim porozmawiać to on jest zmęczony etc. Siada do kompa i musi poczytać wiadomości co się na świecie dzieje i pograć w grę w ramach relaksu... Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i za Elę żeby maluszek siedział w brzuszku jak najdłużej
|
|
#459 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Soałam nawet dobrze ale rano musiałam jechać do gminy-opłacało się -a teraz oczy mi sie zamykają.Jutro znów wcześniejsza pobódka a ja tak nie lubię rano śniadań Trzymam kciuki za Elę i maleństwo.Całę szczęscie,ze szyjka trzyma i nie ma skurczy.A wody sie uzupełniają,więc jestem bardzo dobrej myśli ![]() Udanego spotkania Kochane!!! Która z dziewczyn wynajmuje położna do porodu? Bo ja chyba jednak muszę bo nie dam rady inaczej i ciekawi mnie fakt podpisania umowy,płatność(czy np. można na 2 raty?). Iwonko my sie nie bzykamy od niemal poczęcia,także żaden problem Ważne,że dzieciatka mają się dobrze.A Twoje łożysko jeszcze powędruje na miejsce
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś mam wizyte z USG wreszcie, więc może w końcu dowiem się jaka płeć?
![]() Poza tym od kilku dni leże totalnie chora
|
#461 |
|
Zadomowienie
|
hej
sluchajcie mam pytanie jak wy sie zapatrujecie na ten zabobon ze kobieta w ciazy nie powinna chodzic na pogrzeby i ogladac nieboszczykow no i w sobote pogrzeb babci nie podlega dyskusji ze pojade tylko tak my jedziemy wczesniej bo to byla tescia mama i wyprowadzanie i rozaniec jest w domu i zapewne przy otwarej trumnie i co teraz mam zostac na dworze? chcialabym sie z babxia pozegnac.co myslicie?
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wierzyłam, że wygram patrząc na ceny za jakie można kupić. Ustawiłam snajpera na 100 zł bo stwierdziłam, że więcej nie dam Wróciłam z badań, meble zamówiłam, zupkę dla męża gotuję, a potem się szykuję na wyjście Lublinianki od razu mówię nie śmiać się ze mnie bo ja jestem grubasek, a nie tak jak wy chudzinki |
|
|
|
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#464 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Kciuki tradycyjnie zacisnięte ![]() Cytat:
no i brawa za wizytę![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dotrwa z maleństwem w brzuszku jak najdłużej. Trzymam z nią mocno kciuki.Cytat:
Ja też powinnam do UP pojechać, ale sobie tylko zaświadczenie o ubezpieczeniu podbić bo mi się kończy... Ale mi się strasznie nie chce... Może jutro pojadę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem, bo co miesiąc tam jestem i stoję jak ta głupia, a czasami 50 osób przede mną![]() Cytat:
Cytat:
przed nami mlody gnój, oczywiście kulawy nie byl, a w ciazy tym bardziej... Pogadałam sobie troche pod nosem, tak, żeby to uslyszal, co o tym wszystkim mysle i mu sie glupio zrobilo i chcial nas puscic. Podziekowalam i powiedziałam, że postoję, bo w sumie tylko on przed nami był i miał ze 2 rzeczy. Ale co! Niech wie, że tak się nie robi!![]() Mam pytanie!!!! Czy jest sens kupować kilka opakowań do razu chusteczek nawilżanych dla dzidziola???? Bo jest promocja w superpharm na nivea - 3+1 za niecałe 26 zl i jak na niveę to nie jest chyba dużo. Ale zaczęłam się zastanawiać, czy warto na 3 miechy przed porodem już kupować... Nie wyschnie to to na przykład??? Tak to rozkminiam i nie wiem... ![]() Help!!!! |
||||||||
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
a co to za zabobon? ze co sie niby stanie? ja tam w takie rzeczy nie wierze. chyba ze dam znac czy mi sie dziecko owinelo pepowina bo korale nosze
|
|
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
- tż twierdzi że kopa ma lepszego niż jego Opel Atra 10-letni.A Marina, Ty gdzie mieszkasz? bo o ile pamietam to Słoneczko chyba w okolicach stadionu może być tam gdzie Wam wygodnie bo ja zawsze mogę podjechać
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
dobry
)no więc trzymam za te dzisiejsze wizyty będzie dobrze wiedźma Shira tak mówi ![]() Zanka zdrowiej żabko!! Ela trzymamy i modlimy się za Was oby maleństwo grzecznie czekało na swój czas Nerolka cieszę się że w gminie się udało coś załatwić bo to nie zawsze jest proste ![]() ja rano byłam dziś oddać krew i siuśki bo we wtorek wizytę mam zazdroszczę Wam spotkani dziś ehhh chyba mam jakiegoś doła...sweet dobrze że mnie rozumiesz w kościele wytrzymałam potem obowiązkowa modlitwa nad grobem po czym wszyscy czekamy aż babka tż zdecyduję czy nas zaprosić na herbatkę skoro już nas wszystkich pofatygowała do kościoła ale nic nie powiedziała no to wnuk jej pyta mamy iść do ciebie na herbatę a babka no jak chcecie to możecie no i każdy na nią tylko spojrzał i pojechaliśmy w swoją stronę
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
co do spania w ciąży to na necie jest mnóstwo artykułów, poniżej jeden z nich:
http://www.blog.przedporodem.pl/dlac...na-lewym-boku/ a ja teraz mam już deprechę na maksa... auto w końcu odbieram ale co z tego skoro stwierdzili, że już silnik resztką sił zipie i nie ma gwarancji ile pojeździ a teraz auto na chodzie to dla nas podstawa remont silnika czy używany to kuuupa kasy a na nowsze auto nie ma szans finansowo...odechciewa się wszystkiego...Lublinianki bawcie się dobrze i nasze zdrówko jakimś soczkiem wypijcie
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze że Tż-towi nic się nie stało, bo chyba było spore zagrożenie skoro autko na złom poszło..
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-14 o 12:33 |
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
karoline - nie wyschna, sa próżniowo zamknięte
|
|
|
|
#471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby dzidza się ujawniła czekamy na wieści jak tylko wrócisz to daj znać
|
|
|
#472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby to była bliska rodzina, to pewnie bym poszła. Jak ostatnio tż był na pogrzebie kolegi, to mnie nie było, bo uznałam, że w tej sytuacji nie muszę patrzeć na takie smutne pożegnania. Ale rodzina to co innego... |
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
a co do kas uprzywilejowanych to w zasadzie w każdym markecie nawet osiedlowym u mnie są ale jeszcze nie skorzystałam, co nie zmienia faktu, że jak stoję w kolejce właśnie w takiej kasie to NIKT mnie jeszcze nie przepuścił !!!
|
|
|
|
#474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o chusteczki to ja mam już 6 paczek i myślę, że nie wyschną
|
|
#475 | |
|
Zadomowienie
|
Jak nie wyschną to kupię Bo niby wiedziałam, że są zamknięte, ale jak zwykle zaczęłam rozkminiac, że jak tak sobie będą leżeć i będzie się co raz cieplej robić to może coś się z nimi stanie![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
i zawsze mohery przede mną - a te są najgorsze, uwazaja ,że jeszcze ich trzeba wpuscic poza kolejką...
|
|
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
77kg żywej wagi na 170cm wzrostu to już poważna kategoria ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#477 |
|
Zakorzenienie
|
w sklepie tez chusteczki leza i nie wiesz ile, i w magazynie... wiec raczej kolejne miesiace nie zmienia ich
|
|
|
|
#478 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż człowiekowi się chce iść jak nikt na niego nie warczy od samych drzwiCytat:
![]() Cytat:
Hehe kiedys mówiłaś ze nosisz okulary i musisz iść na konsultacje do okulisty a nie było innej dziewczyny w okularkach więc strzeliłam Może w totolotka dzisiaj zagram Teraz idziecie w poniedziałek czy w srodę ?? Ja niby zapisalam się na te drugie terminy, ale jak tak słyszałam to wiekszość ma zamiar chodzic w środy i chyba przyjdziemy w poniedziałek bo będzie mniej osób. A Wy kiedy pwacacie do PL ?? I do którego miasta ?? Cytat:
Ja w tesco zawsze staję do tej kasy dla uprzywilejowanych, i w aptece do której chodzę też jest kasa z karteczkż że inwalidzi, honorowi krwiodawcy i kobiety w ciąży sa obsługiwane poza kolejnością. W moim lumpku tez taka karteczka wisi więc korzystam I w autobusie zauważyłam ze ludzie ustępują miejsca Cytat:
Ostatnio byłam 3 miesiace temu i mówiłam, ze jestem w ciąży to babka na mnie warkneła że to nic że musze byc w każdej chwili gotowa na to ze oni mi ofertę dadzą i będe musiała isć na rozmowę i tyle. a dzisiaj jak poszłam to pani sie mnie pyta czemu nie mam zaświadczenia od lekarza że jestem w ciazy Mam wziać jak będę u lekarza i przy okazji dostarczyć za miesiac a potem to właśnie już mi chyba nie wyznaczą kolejnej wizyty tylko tak jak mówisz. Całe szczęście że mi zmienili babeczki w pokoju i teraz sa takie miłe ![]() Pogoda dalej do bani Obida mam zrobiony. Za godzinę mąż ma być juz z pracy bo ma wizytę u okulisty. Ale potem jeszcze jedzie gdzieś komuś jakieś szafki skręcać Takze dziewczyny nie tylko Wasze chłopy całe dnie poza domem
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|||||
|
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola ja biorę położną tylko że moja ma 2 tyg lipca wolne więc nie wiem jak to będzie.Ona mówiła że w razie czeka da namiar na jakąś kol.Będę do niej dzwonić w czerwcu.Ja na twoim miejscu bym zadz i zapytała jak z płatnością może się zgodzi na 2 raty
![]() Poprzednio dzień po porodzie zapytał ile się jej należy i powiedziała i dał odrazu kasę. Carmela dobrze że Tż cały |
|
|
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
karolinee1983 a tak mi się właśnie przypomniało... Jak tam z tą twoją toxo? Byłaś już chyba na wizycie u gina... I co jednak miało być IgG?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.

), ale padłam
ja też mam łożysko przodujące ale brzeznie może sie jeszcze ułozy prawidlowo mamy czas do 30tc . Moja gin mówi zeby leżeć na lewym boku

zębole
). No ja bym polecala takie cus szczegolnie dla tych, ktorzy nie beda miec przewijaka na lozeczku.

cale szczescie jak leze, to nie cieknie i nie ma zakazenia, maly jest w 26t 5d hbd i wazy ponad kilogram, w tym wieku ma szanse na przezycie, ale nie na zdrowie

no i brawa za wizytę