|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
dokładnie, smecte można, węgiel też, czy stoperan-nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
![]() jadłam schab w tym sosie ze sliwek suszonych... ale mam ten problem od samego rana i właściwie to juz od kilku dni (srednio od tygodnia co drugi dzien) Każe mezowi wegiel kupic, saniu, catia na pewno mozna smecte? Bo mam
![]() |
#4593 |
Rozeznanie
|
smecte ,mozna nawet dzieciom,to wez jak masz
#4594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Rozeznanie
|
Węgiel moja gin mi poleciła, a smecte farmaceutka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuję Wam Dziewczynki za błyskawiczny odzew, już zażyłam smecte ![]() ![]() ![]() Wegiel kazałam TŻ kupic tylko że nim on do domu wróci...
![]() |
#4598 |
Wtajemniczenie
|
to te moje firanki z kubusia puchatka. słabo widać pod słońce...
![]() |
#4599 | ||||
Wtajemniczenie
|
anula jakie Ty masz chudziutkie rączki, jejkuuu, moje ramiona są chyba wielkości Twoich ud
![]() ![]() 16kg to też jest dobry wynik ![]() ![]() Cytat:
![]() Superrrr! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4600 |
Zakorzenienie
|
Na chwilę zjechałam do domku, więc szybciutko napiszę jak po wizycie i może co nieco nadrobię
![]() Więc tak: ciśnienie 149/106 ![]() puls 103 Dzidzia ok, nadal dziewczynka,. Tętno 140 ud/min Leży główkowo Płyn owodniowy 19/20 cm ![]() Łożysko 3 stopnia, bez cech oddzielania Szyjka macicy długa i zamknięta (dr nawet stwierdził, że tak szybko nie urodzę ![]() W tym i przyszłym tyg. mam pojechać do szpitala na ktg. A następna wizyta, o ile nie urodzę wcześniej, 4 maja. Dzidzia waży 3447 g Odebrałam wynik posiewu - nie mam ani paciorkowca ani innych drobnoustrojów chorobotwórczych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Wtajemniczenie
|
Gusiagatko 100 lat !! szczęśliwego rozwiązania i pięknego spełniania się w roli matki, żony i kochanki (swojego męża oczywiście
![]()
![]() |
#4602 |
Wtajemniczenie
|
Ale słodziaki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4603 |
Wtajemniczenie
|
listopadowa, super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Dobra ide do domku, net sie rozładowuje, słoneczko już tak nie przyswieca mocno, prawie 6 godzin na leżaku wystarczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4605 |
Wtajemniczenie
|
Listopadowa gratuluję !! no i mam nadzieję, że lekarz się mylił, co do tego, że szybko nie urodzisz. czasem tak gadają, a nawet w ciągu 2dni babki rodzą i na odwrót
![]() Dziewczonka a dziękuję ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 | |
Rozeznanie
|
The Sania- śliczne firanki!
![]() ![]() ![]() i widze, że mamy podobne przewijaki na łóżeczkach ![]() Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka.M; ale miałaś dzień ! A niech to...
jak nie ma prądu to mozna ukwitnąć z nudów !! Dobrze, ze choc książka Cie ululała A masz w domu gaz czy prąd ? Chodzi mi o to, czy coś do picia choć mogłaś sobie zrobić ![]() agus z dup..ki ?? Łoooo !! I to ginek pobiera ? Fuj fuj.... Melduj jak wrócisz z wizyty !!! Kciuki !! ![]() anula 10km na piechote !! ?? Rany julek ! Czy także uskuteczniasz metody przespieszenia porodu? ![]() GRatuluję zakupów ! No widzisz, wcale nie musisz mieć skrupułów i wyrzutów sumienia, że cos z Twoją tuszą jest nie tak ![]() Sliczne zdjęcia i nadziwic sie nie moge jaka Ty porozbierana!!?? I na bosaka ? No nie, szalona! Ile tam stopni u Was? Zawsze tak szybciutko po zimie przychodzi wiosna ? To normalne? Czy w tym roku to wyjątkowe anomalia... ?? I Ty znowu grillujesz ![]() W folii pieczesz łososia ?? czy fru - prosto na ruszt ![]() Dziewczonka brawo !! Nie ma białka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudownie ![]() Dziewczynki pisały że z naszych 4 literek pobierają ![]() the_sania; haha no nie mów, ze jak dziadki, bo dziadki to czekają na wnuki a nie na dzieci hihi ![]() Także gratuluję udanej wizytki ![]() monika21121984; barszcz czerwony ![]() ![]() ![]() Staś ![]() ![]() ![]() ![]() matallewar;no zmienił sie brzuszek ale mysle ze przede wszystkim jeszcze go do przodu wypchnelo ![]() ![]() listopadowa, czyli sen siostry z datą 19.04 (o ile dobrze pamietam) nie ma prawa się sprawdzić ![]() a w domu cisnienie nie masz przeciez tak wysokie, prawda ? Duza Córeczka ![]() moria, dobrze ujęłas - hardcore ![]() no i co z rocznica ?? Kolacja romantyczna? sania, jak bajkowo u Ciebie !! Dosłownie i w przenosni ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-18 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | ||||
Zakorzenienie
|
mimbi
![]() ![]() Kurcze nigdy nie byłam w SPA, więc nie pomogę. Ale po krótkiej chwili zastanowienia, wybrałabym krótszy pobyt + więcej zabiegów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Anula Śliczny brzusio ![]() Świetne ![]() Cytat:
Super ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jestem zła. Miałam jechać jutro z Tż do Hamburga składać wniosek o paszport i akurat od jutra muszą strajkować i pociągi nie będą jeździć do czwartku. A tyle czekaliśmy, żeby dzień wolnego dostał. Ehhh Na poprawę humorku Tż zabrał mnie na lody i nad rzeczkę. Wrzucam Wam fotkę z pozdrowieniami ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4609 |
Zakorzenienie
|
Na szybkiego przeleciałam przez wątek
![]() Dziękuję za kciukasy ![]() Niuńka duża (Catia - u mnie 38 t,3 d), ale no muszę dać radę - Adriana wielkoluda urodziłam to i teraz jakoś to będzie ![]() Daisy, wszystkie leki zawierające loperamid (czyli m.in Stoperan) należą do kat. B - czyli bezpieczne, choć na ulotkach będzie napisane, żeby zażywać jedynie w razie konieczności itp. (żeby troszeczkę rozjaśnić - do tej samej grupy należy np. amoksycylina - [czyli np. Duomox] oraz np. Paracetamol). Moniqac, o zzo możesz poprosić w każdym momencie - czyli nawet w trakcie porodu. i nie jest prawdą, że nie można go podać przy rozwarciu np. 8 czy 9 cm. chodzi jedynie o to, że na tym etapie skurcze są tak częste, że byłoby to technicznie trudne (bo podaje się m-dzy skurczami). No i czy byłby sens podawania tak późno znieczulenia (najgorsze już za)... ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Gusia, wyglądasz kwitnąco, prześlicznie! ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczonka, ![]() Daisy, chyba faktycznie sen się nie sprawdzi ![]() ![]() Ale by były jajca ![]() a ciśnienie w domku : skurczowe nie przekracza 142; rozkurczowe 87. Także ok ![]() Muszę zaraz uciekać, odebrać Adrianka od kolegi ![]() Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-04-18 o 17:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4610 |
Rozeznanie
|
mój maz sobie zazyczył kebaba na kolacje
![]() to ja tez zjem ![]() to mam wolne od myslenia co zjemy ![]() jade do ![]()
#4611 |
Zakorzenienie
|
ja wymaz miałam i z pochwy i z odbytu (ten z odbytu mniej mi sprawił nieprzyjemności niż z pochwy
![]()
![]() |
#4612 |
Zadomowienie
|
mattal piękny brzuszek wg mnie nie obniżony, sterczy sobie jeszcze, nie opada
![]() gusiagatko śliczna z Ciebie mama, koszulka extra ![]()
#4613 |
Zakorzenienie
|
Aha, co do wymazu - ja miałam tylko z pochwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zadomowienie
|
Anula gdzie ty pochowałaś te 16 kg??
Albo fotoszopujesz zdjęcia ( ![]() ![]() ![]() Saniu prawdziwie dziecięco u was ![]() Widzę, że Marcelek też jest fajnem Kubusia Puchatka ![]() ![]() ![]() A mój mąż śmieje się, że nasz syneczek jest przymuszonym fanem Kubusia hehe może i przymuszonym, ale Kubek jest super ![]() Listopadowa ![]() ![]() ![]() Jak obstawiasz? Dotrwacie do wizytki 4 maja?? Ddaaiissyy ![]() ![]() Gusiagatka ale słonecznie wyglądasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
Zadomowienie
|
Chciałam dodać koment do wygrywającego tytułu: bardzo mi się podoba,jednak myślicie że wykończymy go w kwietniu? Bo w sumie wypakowywać to my powinnyśmy się w maju i czerwcu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do szpitala, to myślę, że warto jest pojechać i sprawdzić, tym bardziej, że w ostatnim czasie bardzo wiele placówek przeszło ogromne zmiany ![]() Dobrze pamiętam, że pojutrze masz usg? Mąż idzie z tobą? Lolka nawet nie wiesz, jak bardzo wiem, co czujesz. Mam identycznie głupią siostrę, której nie cierpię i też jest w ciąży. Na szczęście mieszkamy daleko od siebie, ale jakiś czas, co chwilę do mnie wydzwaniała z głupimi pytaniami, na które sama znała najlepszą odpowiedź. Raz do mnie zadzwoniła, że coś jej z piersi poleciało i ona nie wie co to i co ma zrobić, jak jej powiedziałam, że to pewnie siara i żeby kupiła sobie wkładki laktacyjne, to mi powiedziała, że jestem głupia, bo ona się pewnie najzwyczajniej w świecie spociła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moniqac super, że rodzice będą blisko ciebie ![]() ![]() Z tego, co mówiła położna na SR, to one dają do zrozumienia, czy warto i w którym momencie poprosić o ZZO obserwując przebieg porodu, więc jak sama nie będziesz w stanie "trzeźwo" ocenić sytuacji, to one na pewno ci pomogą ![]() Mary poziomkowa gratuluję wizyty ![]() ![]() Gusiagatko sto lat ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A mąż super to obmyślił ![]() ![]() Camomile przeuroczy pokoik ![]() ![]() Moria skoro jakaś super kolacja odpada, to może macie jakiś film, z którym się wiążą miłe wspomnienia, przysiądziecie razem przed tv i ponownie go zobaczycie, do tego w kieliszkach zamiast winka soczek (no chyba, że odciągniesz mleczko i skusisz się na kieliszek winka) i jakaś własnoręcznie przygotowana przez męża kolacja. Chociaż taka namiastka rocznicy ![]() Bassienka to gratuluję wizyty ![]() ![]() Anula_81 ślicznie wyglądasz ![]() The_sania ![]() Matallewar śliczny brzuszek ![]() Listopadowa super wieści po wizycie i jakie już duże masz dzieciątko ![]() Cytat:
![]() Ddaaiissyy może te śliwki cię tak przegoniły, no chociaż pisałaś, że wcześniej też tak miałaś. Chyba za dużo emocji ostatnio, co? Ale najważniejsze, że idzie ku lepszemu ![]() Gusiagatko pięknie wyglądasz, masz bardzo zgrabny brzuszek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4617 | |
Rozeznanie
|
Gusia! Jak Ty ślicznie i kwitnąco wyglądasz!
![]() Cytat:
![]() Co do smecty to tak jasno i fachowo to wytłumaczyłaś,że teraż chyba żadna nie będzie miała pytań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
gusiagatko; ale ładniusio wyglądasz !!
Super bluzeczka ![]() ![]() ![]() Wyglądasz na tym zdjęciu jak 18-latka ! Powaznie ![]() Co za pech z paszportem ![]() listopadowa, czyli grupa B to stoperan, tak? EDIT: o rany, jakoś nie zauwazyłam, że wyjaśniłaś mi, iż chodzi o stoperan ![]() Dziękuję Ci bardzo, bo nie mogłam nigdzie znaleźć zadnego info. Za poradą Koleżanek naszych wypiłam smecte, zjadłam 3 kostki gorzkiej czekolady (wyobrazasz sobie jak smakowała ![]() Ewidentnie działa u Ciebie syndrom białego fartucha. Nie łykasz Dopegytu? U mnie leży ciągle koło łóżka w razie W jedynie. monika21121984; cudowna taka wolnośc od myslenia!! U mnie wiecznie jak pytam co małż zje to słyszę "obojętnie" albo "cokolwiek" Dostaję białej gorączki jak taką odpowiedz słysze. Często tak Twoj TŻ wie co chce zjeść ?? Lolus, całe szczęście, ze siostrą sie nie martwisz. Nie mogę sie nadziwić, ze jest taka "pusta" Przepraszam, że tak piszę o Twojej siostrze, ale ciagle po głowie mi jej słowa chodzą... W nocy gdy się obudziłam to przypomniałyście mi się i przyszło mi do głowy, ze zachowuje się jak taki chłopczyk w programie (chyba z P.Fronczewskim) "Tato, a Marcin powiedział"
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-04-18 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam przed chwilą fotkę- więc ją wklejam
![]() pierwsza sprzed tygodnia, a druga z dzisiaj (czyli 37tc2d) a no i ta trzecia, też z dzisiaj...mam wrażenie,że w moim brzuchu są bliźniaki :P taki wielki jest, jakbym piłke schowała pod bluzkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zadomowienie
|
Catia jest duży no ale to już donoszona ciąża wcale nie wygląda na bliźniacze mieszkanko. Ładniutki a na drugim zdjęciu bluzeczka w moim kolorze ulubionym - róż słodki róż
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.