|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
0 | 0% |
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
1 | 1,75% |
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
0 | 0% |
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
25 | 43,86% |
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
1 | 1,75% |
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
6 | 10,53% |
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
19 | 33,33% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Aiszka Kochana tylko nic sie nie denerwuj
![]() ![]() marronelle (o matko jakie wy macie trudne do zapamiętania nicki ![]() ![]()
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Aiszka dobrze ze pojechałas-grunt to wczesna reakcja i dobrze ze lekarz kontroluje, oszczedzaj sie a my bedziemy trzymać kciuki-na pewno bedzie dobrze
co do tej mojej toxo to na wyniki popatrzył lekarz ginekolog , nie robiłam jeszcze tej awidności, ale on powiedział ze mam sie nie martwić, wierze bo penie skoro pozwolił sobie na diagnoze i skoro powiedział aby nie przyjmowac antybiotyku to chyba wie co robi? postanowiłam zaufać w pewnej mierze a awidność i tak sprawdze tak dla potwierdzenia ![]() a i nie mówiłam wam ale mam przepisany magnez-wszytkie bierzecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja biorę magnez ale nie z zalecenia lekarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja pytałam dzis o manez czy mam brac, a lekarz mi powiedział, ze skoro biorę zestaw witamin, to dodatkowo nie muszę. A ja mam czasem wrazenie ze mam go za mało, bo mi oko drga.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | ||||
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyście - spróbuję odp, a potem napiszę co u mnie
![]() Cytat:
![]() ![]() Pzrepraszam, ze tak wypytuje (ale staram sie zrozumieć sytuacje) - ile lat ma Twój tż? Pracuje? Uczy się? Nie myśleliście o ślubie? Wynajeciu jakiegoś mieszkania? Moze to by Was jakos zbliżyło? gustowana i to bardzo! Cytat:
![]() i wygladasz w niej super - ja na siebie patrzeć nie mogę hahaah ![]() agnyska81 - ![]() ![]() aa2- super!!!! jakie dobie wieści!! Cieszę sie niezmiernie, że wizyta sie udała, ze jesteś zadowolona z lekarze i że z tokso jest ok ![]() ![]() a co do jutrzejszego planów z pierogami - podziwiam i "szacun" ! Ja sie nie bawie w lepienie -> kierunek Admat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aiszka- trzymam za Ciebie (za Was) kciuki!!! Myśl pozytywnie - to pomaga! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() miss.hot fajniutka ta sukieneczka agnyska81 nie mów tak, na pewno będziesz wspaniałą mamusią ![]() ![]() ![]() aa2 świetnie, że wizyta się udała i w końcu znalazłaś dobrego lekarza, no i najważniejsze, że to już przebyte i nie ma się czym martwić, bardzo się cieszę ![]() no i widzę, że kolejny chłopczyk się nam ukazał ![]() ![]() Aiszka trzymaj się i trzymam kciuki,żeby wszystko się dobrze skończyło ![]() A ja na weekend majowy jadę nad morze, do Wisełki, już się nie mogę doczekać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny poczytałam ten watek co sie tak zdenerwowałyście he he -to fakt i prawda ze czesto w tematycznych watkach gdzie powino byc napisane prosto zwięźle i na temat jest bałagan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2019 | |
Wtajemniczenie
|
Calzedonia, która dzisiaj w moim brzuszku tak skacze, że mam spore przypuszczenia co do tego, że będzie lekkoatletyczką
![]() Co do magnezu to ja nie biorę, chyba, że w czekoladzie ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobrze, że pojechałaś do lekarza, przynajmniej wiesz na czym stoisz ![]() Trzymam kciuki za Was ![]()
![]() |
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
a u mnie hmmm? Od rana byłam w mieście, polatałam po sklepach, spowiedź świąteczna, byłam nawet w mojej pracy - a tam zmiany a zmiany.... Na moje stanowisko został wybrany chłopak na zastepstwo (średnio go widze w tej roli
![]() ![]() ![]() Potem spotkanie z pzryjaciółką - pzregadałyśmy ponad 3h i nie mogłyśmy sie rozejść... ![]() w domu czekała juz na mnie siostra z rodziną - przyjęchali pomóc nam wynieść stare meble do pokoiku małej. Musimy go odnowić. Pomalowac ścianę, wymienić grzejnik, karnisze, firany, meble... oj pójdzie na to kasy a kasy..... Na szczęście mamy troche odłożone. i tak w wielkim skrócie tyle u mnie. Jutra wizyta u gin, mam nadzieję że w 100% potwierdzi mi, ze 'to" małe figlarne w brzuszku to dziewczynka i ze wszystko ok z maleństwem. Coraz częściej czuje ruchy - jejku jakie to wspaniałe uczucie jak sie tam wierci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jesteśmy blisko, wszystko jest ok poza tym, że mu się nie śpieszy. Co z tego że już 4 miesiące minęły? Nic nie zrobił bo nie czuje takiej potrzeby,. Jeszcze dzisiaj się z ojcem pokłóciłam o to mieszkanie przed ślubem i wszystko mnie boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, to chyba te 10kg. których nie zrzuciłam po 1ciąży, ten niejędrny większy niż przed ciążą biust, te rozstępy na brzuchu, te mizerne, cienkie włosy... - są moją udręką! Teraz są chyba jeszcze rzadsze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2026 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tż przyszedł do mnie dzisiaj o 20... czyli "wielki tatuś" na kilka godzin. Nie mogę żałować, ale czasami dopadają mnie dziwne myśli ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-18 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za słowa otuchy, od razu lżej się robi na duchu
![]() Cotynato Rozumiem Cię, bo mam z moim TŻ podobny problem ![]() A ten Twój to chyba po prostu nie potrafi się przestawić na opcję "odpowiedzialność i opieka nad rodziną", bo do tej pory żył zupełnie inaczej. Ale ja już nie wiem co z tymi chłopami jest nie tak i co im tam w głowie siedzi ![]() Oj właśnie przeczytałam, że aż brzuszek Cię rozbolał.... Kochana nie ma sensu się teraz stresować, myśl o dzidzi i ciesz się swoim stanem. A TŻtowi może warto postawić sprawę jasno - potrzebuję wsparcia i opieki ojca mojego dziecka, więc weź się w garść i podejmij jakieś kroki. Aj czasami to bym ich wszystkich pobiła ![]() Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-04-18 o 19:43 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Wtajemniczenie
|
aiszka mysl pozytywnie - musi byc dobrze
![]() cotynato nie wiem czy wlaściwie można coś powiedzieć... przynajmniej mnie nic nie przychodzi do głowy. Więc tylko przytulam ![]() ujawniłam się wreszcie na klubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zapomniałam wczoraj zapytać, czy wszyscy przeżyli po tym szoku na widok Twojego brzucha ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie ![]() Piję Bavarię, zaraz zabieram się za krojenie jarzyn (kończą się gotować). Podkusiło mnie na plewienie, trochę chyba przesadziłam, bo kręgosłup mi naparza ![]() Może ktoś miał podobny problem ![]() Chciałam dziś spisać dziadków przez internet i pomyliłam się ![]() ![]() Zrobił ktoś z Was błąd przy rejestracji na stronie? I co potem?
![]() |
#2032 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Myślałam że biorę odpowiedzialnego dorosłego faceta a wzięłam gówniarza. Na ślubie aż tak mi nie zależy, chcę aby był obok, chcę mieć taki chociaż zaczątek wspólnego życia. Teraz czuję się jak samotna mama do której przyjeżdża chłopaczek na kilka godzin ;/
Tż ma tylko mamę, mieszka daleko więc się nie wtrąca. Mi też głupio się żalić tym bardziej, że mało co gadamy. Aiszka, ah ci faceci. Zazdroszczę Ci tego wspólnego mieszkania, ale wymówki tż do ![]() Przyszedł i powiedziałam mu, że nie bierzemy ślubu bo nie ma sensu. Skoro i tak termin jest na tyle późno że razem nie zamieszkamy to ja dziękuję bo na tym mi najbardziej zależało. I nagle zaczyna dumać i kombinować. Szkoda że to pewnie tylko jednodniowe. W sumie ja to się do niego nie odzywam, mama z nim gada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Aga nawet nie padli na widok brzuszka
![]() ![]() ![]() cotynato kurcze no masz prawo do złości i rozgoryczenia, masz w zasadzie taką sytuacje ze sama nie wiesz co myslec, a teraz w ciazy potrzebujesz wsparcia, mam nadzieje że sie ogarnie i zacznie cie wspierac |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
cotynato - nieciekawa sytuacja. Ale wiesz jak na 26 lat - to zachowuje sie jak gówiarz (nie obraź się, bo nie mówię tego zeby było ci przykro). Myślałam że ma moze 20 lat i dlatego tak postępuje..... tak niedojrzale. Co do poglądów Twojego taty - hmmm. Moja mama też była dość konserwatywna. Jak byłam juz po zaręczynach to mielismy problem, zeby z moim M jechać razem na wakacje. A o spaniu przed ślubem mowy nie było. Ale skoro już macie dziecko w drodze - rodzice powinni chyba inaczej spojrzec na tę sytuacje. Przecież ty potrzebujesz opieki, wsparcia, a nie kłótni i problemów!!! wrrrr
![]() aiszka- tule ![]() kurczę to ten mój chłop jakiś cud chyba - zaczęliśmy być razem mając 15 lat, razem gimnazjum, liceum.... po maturze powiedział: kochanie, już czas najwyższy na zaręczyny. Mama nie była zachwycona, ale ja byłam pewna, że chcę.... Już wtedy ustaliliśmy date ślubu i tak jakoś poszło. Może dlatego tak szybko zdecydował się sam na tai krok, że ja i M jesteśmy wierzący (szczególnie M pochodzi z religijnej rodz.). I tak wzięliśmy ślub mając 21 lat - ja i M ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Wtajemniczenie
|
Madziu może da mu to coś do myślenia, trzymaj się kochana
![]() do jutra, zmykam do wanny papa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Wtajemniczenie
|
cotynato - są chłopcy i są mężczyźni...
nie denerwuj się i nie smuć, bo to maleństwu szkodzi, a ono teraz najważniejsze. wszystko się ułoży! :-*
#2039 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a poza tym fajnie, że moja nieudolna interpretacja tym razem okazała się słuszna i zgodna z tym co dr powiedział ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mimo wszystko - stańcie na uszach a postarajcie się uniezależnić od rodziców. Choćby po obu stronach były anioły to mieszkanie z rodzicami nie jest łatwe... Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- caroline zapomniałam tobie pogratulować SYNUSIA ![]() ![]() Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-04-18 o 20:32 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Raczkowanie
|
Danika no właśnie nadal nie wiadomo co to jest. Teraz tylko pozostaje mieć nadzieję, że to nie wody.
Marronelle przyłączam się do gratulacji z powodu córki i strasznie zazdroszczę!!! ![]() Agnieszko a za Ciebie trzymam kciuki, żeby okazało się, że masz w brzuszku małą kobietkę ![]() Zmykam już i życzę wszystkim spokojnej nocy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.