|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Dzięki dziewczynki
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Jacieee
za wizytę i wagę małegoJa chyba sfixuje z tym katarem..nic nie zapowiadało ze będę chora, rano jak wstałam smarkałam nos i z godziny na godzinę gorzej! Zatkany teraz mam, kicham non stop, jak będę spać?Masakra, na święta się tak załatwić..Po ilu dniach ten prenalen Wam pomógł? |
|
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
witajcie wiosennie w końcu slońce
my dzis cały dzień na pikniku, opalona i zadowolona ![]() kobitki z Poznania dajcie znać mi na priv o spotkaniu z miłą chęcią się zjawie, a nie zagladam codziennie na wizaz więc moze mnie omninąć pozdrawiam wszystkie mamy |
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzę teraz na mój brzuszek,
i co widzę?! Jedna strona bardziej owłosiona a druga mniej ![]() I mam więcej włosków tam gdzie dzieciątko najwięcej buszuje, czyli po lewej stronie ![]() Kto tak ma?! |
|
|
|
#1565 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1566 |
|
BAN stały
|
Kurcze za Wami nadązyc
|
|
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Marina z tymi paznokciami to troche niepokojace, tak jakbys miala jakies problemy z krązeniem, zadzwon do ginki i sie zapytaj co i jak.
Gratuluje udanych wizyt, nerolka brzusio fajnastyczny. Ja dzisiaj zmeczona, jakis nerwowy dzien mialam i ryczec mi sie chce. W ogole mam dupe latino i mi sie to nie podoba.
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
jacieee gratuluję udanej wizyty
![]() nerola ale masz brzuchol jejjjj jaki boski, no ale Ty przodowniczka w naszym wątku laski nie mogę wbić? co jest ![]() już próbuję i coś nie mogę wyłapać rytmu porażka
|
#1569 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki, odpisuję na raty.
Cytat:
. A mężem się nie przejmuj, w każdym związku są gorsze i lepsze dni.Cytat:
![]() Nie smutaj się Cytat:
|
|||
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
zanetko - ale my mamy ze soba wspolnego hehe moja ma mtez miala zabieg na tarczyce
jacieeeee - ![]() aania - cudna lampeczka Trzymajcie za jutrzejsze moje USG połówkowe !!!!!!!!!! po dzisiejszym praniu sprzataniu i wycieraniu kurzy strasznie mnei cos kłuje kolo pepka nie moge wytrzymac normalnie ide sie polozyc przepraszam ale niebede wam towarzyszyc juz dzis
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-20 o 19:38 |
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
DeKaro
![]() Jadę po męża i na zakupki ! Będę potem
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
no to kciuki zaciśnięte
![]() udanych zakupów
|
#1573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Leszno. W Poznaniu studiowałam i mieszkałam przez 4 lata, a teraz wstyd się przyznać, ale w ciągu ostatnich pięciu lat byłam 2 razy zawieźć zaproszenia na wesele
|
|
#1574 | |||
|
Zadomowienie
|
Jeszcze dwa dni i tygodniowy urlop, już się nie mogę doczekać tego leniuchowania. Rano obudził mnie skurcz w łydce, też Wam się zdarza? Ale w sumie się ucieszyłam, bo okazało się, że zaspałam do pracy...Miałam 35 minut na wyszykowanie i dojazd do pracy. I co? Zdążyłam
, sprytna ze mnie bestia, choć nienawidzę się spóźniać i śpieszyć.Cytat:
Piękny! Nie mogę uwierzyć, że mój będzie taki duży... Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę.
|
|||
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
super że wizyty udane
!!!!Zaneta nic się nie martw masz zdrowego dzidziusia w brzuszku , jakby coś miało być to byłoby wcześniej może masz tak jak ja że na bardzo wstępnym etapie wyszło to tsh nie w normach a tarczyca działa bez zarzutu (u mnie żadnych zmian widocznych ani na szyi ani na usg się lekarz nie dopatrzył) więc się nie stresuj ![]() a co do spotkania to hmmmm faktycznie ten środek to wypada właśnie gdzieś w okolicach katowic , chorzowa (albo u mnie ![]() zapraszam!!!!! )bo Zanka jaworzno a reszta z drugiej strony gliwice,ruda śląska... no Zanetka Ty to w ogóle się nam wywinęłaś tak daleko. A która tak już konkretnie byłaby w stanie gdzie dojechać?? Z tą silesią coś się da wymyśleć?? jak coś to ja mogę do centrum podjechać po Was dziewczyny i do silesii zawieźć a kobietki z okolic gliwic jadąc autobusem mijają silesię może coś w tym kierunku pokombinujemy ??
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Co do następnego spotkania jestem oczywiście ZA.
Tylko żeby pojechać do Bidy to trzeba autko ,a z tym może być gorzej. Nerola zakochałam się w twoim brzuszku Natka ale masz przystojniaka w brzuszku ![]() SweetAngel1984 trzymam kciuki za jutrzejsze USG ![]() CarmelaSoprano trzymam kciuki za glukozę , ja idę 29 kwietnia bleee Przyszła mi zamówiona pościel do łózeczka, jest suuuuuper w żyrafki, wygląda jak nowa i dodatkowo prześcieradelko nowe nie otwierane. Idę jeść kaszankę zobaczymy co z tego będzie
|
|
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
Możesz troszkę przesłać, chętnie Ci podjem
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Oliweczka ma bliżej do bidy jak do lbn.Tzt dziś śpi osobno w dużym pokoju, kazał posłanie przygotować bo nie chce mnie bardziej zarazić. Ale teraz to i tak mu nic nie da, coś mamrotał żebym może się wyprowadziła na kilka dni do rodziców bo się bardziej rozchoruję. A jak się dopytywał czy ten prenalen NAPEWNO mogę brać..przesadza. |
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez po wizycie. Spóźniliśmy się godzinę
, ale utknęliśmy w korku, bo nam droge robię i 10 km pokonywaliśmy w godzinę ![]() Z Agatą wszytsko ok. Jest dziewczynką, waży 1,500 kg. Panią dr zaniepokoił ten wczorajszy skórcz, kazała się nie przemęczać, nie myć okien i w ogóle uważać na siebie. I jakby sie powtarzało to przyjechać. Leukcyty faktycznie mogą być od zęba, kazała mi powtórzyć za miesiąc morfologie. No i mocz nie zaciekawy, mam brać tydzien czasu urosept i dodatkowo 10 dni globulki (macmiror complex - właśnie sprawdziłam cene ponad 40 zł )No i kazała ograniczyć słodycze ![]() A teraz ide nadrabiać
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Było pokazać mężowi opakowanie ![]() Zjadłam tą nieszczęsną kaszankę nawet mogła być |
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, jak wielka!!!
Kiedy to moje małe takie będzie?
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
a jak Ty to widzisz że na dziewczynkę? To u siebie też powinnas dojrzeć płeć w ten sposób
|
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. A sobie niestety nie umiem przewidzieć, choć wydaje mi się bardziej na chłopca, nie jestem pewna do końca.
|
||
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziewczyny podczytuję własnie mamuśki majowo-czerwcowe, i jedna z nich urodziła dziś, inne czekają na JUŻ, bo mają na dniach terminy i atmosfera taka fajna specyficzna, takie radosne oczekiwanie nerwówkowe, obstawianie która następna itp
Jejku niedługo nasza kolej...A jeśli chodzi o brzuszek to mój pępek cały wystaje, normalnie jak przepuklina jakaś
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Marina, Ty i Nerola pewnie nas pierwsze zaskoczycie maluszkami. Ja to już w ogóle prawie na samym końcu.
|
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.A ja tak z innej beczki-czy jest któraś z Was zainteresowana kupnem termometrów dla dzidzi? To jest elektroniczny, odczyt po 1 min. sygnalizuje dźwiękiem, z baterią, nowe. Cena-25zł. Mam ich4-brat z z zagranicy przywiózł- można mierzyc tak jak standardowym na 3 sposoby
|
|
|
|
|
#1587 |
|
Wtajemniczenie
|
jej ale napłodziłyście...czytam Was już ponad godzinę, ale jakoś nadrobiłam...
gratuluję wszystkich wizyt wczorajszych i dzisiejszych ciekawa jestem ile moje dziecko już może ważyć i brzuszki macie śliczne - wszystkie bez wyjątków u nas dzisiaj było mega ciepło..byłam z mężem w pracy dzisiaj w terenie..jej jak pieknie jest w kwietniowym lesie!!!! jeszcze jak się wejdzie w miejsca, o których zwykli smiertelnicy nie wiedzą, to jest się czym zachwycać...trafilismy dzisiaj na łany zawilców, fiołków, ziarnopłonów...cudo ale za to mam kilka fajnych zdjęć z brzucholem w lesie ![]() to teraz jak już wiem co u Was to mogę iśćpomyć gary (bo po obiedzie padłam i spałam ze 2 godziny) i kłaść się spać, bo jutro z rana do roboty... |
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel trzymamy kciuki za wizytę jutro i za wszystkie jutrzejsze wizyty o których info przeoczylam
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oliweczka i inne dziewczyny- kciukasy zaciśnięte.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-04-20 o 21:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

za wizytę i wagę małego
my dzis cały dzień na pikniku, opalona i zadowolona 

ide sie polozyc przepraszam ale niebede wam towarzyszyc juz dzis

,a z tym może być gorzej.
zobaczymy co z tego będzie

ale za to mam kilka fajnych zdjęć z brzucholem w lesie