Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 08:40   #2071
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

wodaqua
a powiedz mi przezywali Cię jakoś inaczej albo zdrobniale?
Ja się co raz częściej zastanawiam nad Emily
Generalnie Emilka, ale to mi się kojarzy jakoś tak z niegrzeczną dziewczynką, a taka nie jestem . W podstawówce często byłam Emil! Ale jestem rocznik 82, więc wtedy to imię było baaardzo rzadko spotykane, a popularny był jakiś film dla dzieci gdzie goniono Emila do drewutni...
Na studiach zaczęli Milka - na początku mi się nie podobało, ale przywykłam i polubiłam W zasadzie teraz to już Emila lub Emilia i tak niech zostanie. Tak więc Wasza decyzja
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 08:53   #2072
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

cześć mamusie
ja na razie tylko dzień dobry mówię i lecę nadrabiać co wczoraj po południu naskrobałyście.
Zapowiada się gorący dzień...
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 08:54   #2073
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wow ile nas dziś na wizyty!! no to będzie masa zdjęć do oglądania
Pewnie nas wszyscy tak po świętach wzięli żeby nas zważyć ile nam przybyło po obżarstwie haha!

Ja mam dopiero o 18.00 .... muszę jakoś zająć sobie czas w dzień bo sie doczekać nie mogę i tak samo dla mnie to święto wielkie no i mężuś wziął sobie wolne żeby z nami jechać na szczęście ma taką pracę że może sobie je wziąć....Kciuki widzę, że już zaciśnięte, ale mimo wszystko o nie proszę

Ja za każdą wizytę płacę 100zł (wizyta+usg na każdej wizycie)

Obudził mnie głód.... i nie wiem co na śniadanko wciąć

A tak w ogóle to musimy jeszcze gabinet znaleźć! bo moja gin się gdzieś przeniosła i nie wiem kompletnie gdzie!

Kciuki za wszystkie wizyty i wyniki!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 08:56   #2074
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Generalnie Emilka, ale to mi się kojarzy jakoś tak z niegrzeczną dziewczynką, a taka nie jestem . W podstawówce często byłam Emil! Ale jestem rocznik 82, więc wtedy to imię było baaardzo rzadko spotykane, a popularny był jakiś film dla dzieci gdzie goniono Emila do drewutni...
Na studiach zaczęli Milka - na początku mi się nie podobało, ale przywykłam i polubiłam W zasadzie teraz to już Emila lub Emilia i tak niech zostanie. Tak więc Wasza decyzja
W sumie pewnie mnie zaskoczy jak będą na nią mówić,
bo np. moje imię też było rzadko spotykane i dużo osób nie umiało je zapamiętać i wymyślali jakieś przezwiska
Mi się Emilia kojarzy z talentem artystycznym, nie mam zielonego pojęcia dlaczego

Co do książki JĘZYK NIEMOWLĄT znalazłam w internecie w formie pdf http://www.przeklej.pl/plik/jezyk-ni...f-0024rp0fmbq4
będę sobie ją czytać, choć chyba najpierw ją wydrukuje

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:02   #2075
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cześć i czołem
Miałam dzisiaj trochę stracha, bo wmówiłam sobie, ze coś jest nie tak z Julką, bo się nie ruszała, ale pogłaskałam brzuszek, poszczypalam leciutko i się odezwała po prostu mam spokojne i grzeczne dziecko a juz sobie wkręcałam różne historie.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:07   #2076
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry mamuśki Nawet się dziś wyspałam, tylko dwie pobudki w nocy

Sloneczko, wodaqua, Natka
, agulaaabar, SweetAnegel trzymam kciuki za wizyty

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-04-27 o 09:13
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:11   #2077
83monia
Zakorzenienie

byłam sie odpitować

język niemowląt - fajna ksiazka

kolorowa flanela - nic sie nie dzieje w praniu, ja uzywam jako okryc latem, wiec za mocno tez sie nie brudzi. za to tetra z wzorkami to wg mnie glupota bo po praniu strasznie to wyglada...

robie porzadki w szafie, moze poprzymierzam ciuchy i w koncu wkleje wam zdjecia szaf

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:18   #2078
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nie prawda! Od razu Ci się należy, więc zupełnie się tym nie martw Wypłacą Ci bez żadnych problemów
dzięki to może dlatego nic nie znalazłam w necie
w sumie nie wiem czy chodziło o macierzyński, czy o L4 - że nie przysługuje w pełnej wysokości, ale wolałam się upewnić

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
hej ja to dzis dopiero zagladam wywiozlam dzis swojego mezulka na busa do niemiec dwa miesiace go nie bedzie rowne 60 dni matko chodze i placze nic nie jest tak jak powinno ja chce do mojego Koteczka
zleci szybko, zobaczysz... ale dobrze Cię rozumiem, mojego (wtedy jeszcze przyszłego) męża nie było dwa razy po 7 miesięcy..więc wiem co to znaczy.
W naszym towarzystwie ci szybciej minie

Cytat:
popłacze sobie ok??
śmiało, to pomaga

hurtowo życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach

ja właśnie kombinuję co zrobić żeby skorzystać ze słoneczka a równocześnie zrobić coś pożytecznego, musze przy laptopie popracować a nie uśmiecha mi się tego robić jak jest taka piękna pogoda... idę szukać jakiegoś długiego kabla

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:22   #2079
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

ja u tego allegrowicza bylam w hurtowni w Bielsku na rozeznaniu, jest roznica pomiedzy pieluchami "zwyklymi" a podwojnie tkanymi, ja chyba te grubsze wezme, moze beda mocniejsze, nie sa az tak drogie

jak juz o tym rozmawiamy, mocno zastanawiam sie nad flanelkami z rysunkami, pierze sie je w wysokich temperaturach, jak te malowanki sie utrzymuja? dla mnie nie ma nic gorszego niz takie sprane rysunki wyglada to niechlujnie, juz wole jednobarwne
ktoras mamusia uzywala kolorowych? jak ta sprawa wyglada?
Ja wczoraj zrobiłam pierwsze zbiorcze zakupy u tego allegrowicza rp_77 i kupiłam właśnie pieluchy tetrowe: 15szt tych podwójnie tkanych + 15szt zwykłych + 5szt kolorowych.
Będę więc miała porównanie jak przyjdą

Kupiłam jeszcze flanelki, paklanki, filtry do Fridy, mydło biały jeleń, gaziki do pępka na spróbowanie, podkłady bella, krem nivea z filtrami mineralnymi 30+, podkłady na łóżko i wkładki laktacyjne tommee tippee.

Więc pierwsze zakupy za mną, teraz czekam na przesyłkę

pieleszka ja mam "Język niemowląt" i bardzo polecam dużo mi pomogła ta książka, z niektórymi patentami się nie zgadzam ale ogólnie jest bardzo fajna i warto przeczytać

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Kolina ja mam ten zupelnie podstawowy laktator Medeli i ja go polecam. Sciaga bardzo dobrze, aczkolwiek mam porownanie tylko z Canpolem (ten mi sie nie sprawdzil) Tylko ja go kupowalam ciut taniej u nas w sklepie.
a napiszesz jaki to model, ja miałam Medele mini electric i był super ale niestety pospieszyłam się i go sprzedałam i zastanawiam się nad kupnem jakiejś podstawowej Medeli, bo wcale dużo go nie używałam

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

A my dziś zaczynamy 29tc
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:26   #2080
nerola
BAN stały

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wyniki od wczoraj.
Ja o swojej pisałam dwukrotnie ale jakoś umknęło.Trudno.
Dziękuję Zmalowana
Miłego dzionka
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:27   #2081
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Słoneczko, ja też ma dziś wizytę i też na 16:30, więc proszę o wzajemne kciuki Czego się boisz?
nie wiem czego się boję, ja taka panikara jestem że masakra .... boję się też wagi jaką pewno teraz mam
Cytat:
Bardzo bym chciałą chodzic tak wcześnie na wizyty, ale mój gin prywatnie tylko przyjmuje więc zawsze popołudnia i prawie zawsze z opóźnieniami. Dzień taki skopany, bo się czeka jak na szpilkach - niby wszystko w porządku ale jednak ważna sprawa taka wizyta.
mój też popołudniami przyjmuje, w jeden dzień chyba z rana ale jakoś tak wyszło że chodzę w środy, .. i zawsze jest tak że siedzę i myślę czy wszystko będzie dobrze i czy ja jakąś głupotą krzywdy synkowi nie robię
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

za mnie też trzymajcie, dziś odbieram wyniki tej okropnej glukozy

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

ja u tego allegrowicza bylam w hurtowni w Bielsku na rozeznaniu, jest roznica pomiedzy pieluchami "zwyklymi" a podwojnie tkanymi, ja chyba te grubsze wezme, moze beda mocniejsze, nie sa az tak drogie
ja właśnie u niego chciałam większe zakupy robić, szkoda że ciuszków nie on nie ma

wczoraj byłam w tesco i patrzyąłm na pieluchy pampersa, i są jakieś zielone i białe .... które lepsze bo w podobnych cenach są i nie wiem któe wybrać ..... jest jakaś różnica?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:29   #2082
kasshia
BAN stały

Witam się z rana
Gratuluję zaczętych tygodni, trzymam kciuki za wizyty

Język niemowląt mam na oku, gdzieś (niestety nie pamiętam gdzie ) widziałam książkę, ale nie kupiłam bo nie planowałam bobasa

Dzisiaj miałam śmieszny sen Każda z nas przyszła na jakieś pole w koszulce ze swoją nazwą, niektóre miały dzieci (znów pojawiła się biegająca Iza, tym razem z Igorem Mariny ), a inne z brzuchami W końcu usiadłyśmy i dwie ( naraz) dziewczyny zaczęły rodzić
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:33   #2083
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
...
Kolina ja mam ten zupelnie podstawowy laktator Medeli i ja go polecam. Sciaga bardzo dobrze, aczkolwiek mam porownanie tylko z Canpolem (ten mi sie nie sprawdzil) Tylko ja go kupowalam ciut taniej u nas w sklepie.

A jesli chodzi o flanelki kolorowe, tez mam i nic sie z nadrukami nie dzieje, a sa juz po dwojce dzieci.
...
ok, dzieki, musze przejrzec oferty i zdecydowac

szwagier obiecywal taniej avent zalatwic, ale nie wiem co to znaczy "taniej", ze nowy i na pewno mniej niz w sklepie, trudno mi sie zdecydowac jak ceny nie znam..

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
byłam sie odpitować

język niemowląt - fajna ksiazka

kolorowa flanela - nic sie nie dzieje w praniu, ja uzywam jako okryc latem, wiec za mocno tez sie nie brudzi. za to tetra z wzorkami to wg mnie glupota bo po praniu strasznie to wyglada...

robie porzadki w szafie, moze poprzymierzam ciuchy i w koncu wkleje wam zdjecia szaf
dzieki za odpowiedzi w sprawie flanel - no to rozwaze te z bajkami
a tetry na pewno biale
czekamy na zdjecia szaf

mnie odpitowuje maz, natomiast ja ostatnio staralam sie "spisac powszechnie" przez internet
i co? i akurat nasz numer jest wylosowany do tego szerszego testu... bodajze z 60 pytaniami nie znalam wszystkich odpowiedzi, ugrzezlam przy pierwszych, stwierdzilam ze zrobie to jak bede w domu, moja mama probowala sie logowac i dostala komunikat ze ja juz zaczelam spisywac ten adres i ze mam to skonczyc do 9maja, po tej dacie mija termin (login jest wazny chyba 2tygodnie) i ona moze zaczac te sama procedure
nie wiem co jest w tych pytaniach - wyswietlaja sie po kilka i nie mozna dalej przejsc zanim sie nie odpowie, ale chyba pytania o wszystkich domownikow, musze wiec duzo infromacji przygotowac
kurde

zglodnialam
Stary 2011-04-27, 09:36   #2084
SweetAngel1984
Zadomowienie

CZEEEESC

moniczka - szybciutko zleci zobaczysz.....ja Cie rozumiem ja sowjego zegnalam na cale 3 lata to byla masakra ale to wtedy jeszcze nie byl maz i bylo jakos latwiej glowka do gory

youyou - no własnie na ramiaczkach bedzie chlodniej i wygodniej pozatym jakos te na guziki mnie nie przekonuja

zaneta, brumek, zanka - ja chodze do NFZ od poczatku zmienilam tylko lekarza z przychodni na tego ze szpitala w ktorym bede rodzila........w przychodni nie placilam za nic badanai i USG byly na miejscu no oprocz jdnego badania na HIV to bylo platne. Natomiast teraz w poliklinice przy szpitalnej place tylko za USG (robie prywatnie ) koszt 100 zl zwykle i ostanit 4D 250 zl ale USG bede mial jeszcze tylko 2 razy wiec 200 zl doplace w kolejce nie czekam do rejestracji i odrazu pod gabinet czasme sa 1-2 panie przede mna z lekarza jestem b.zadowolona

Dziekuje zakciuki ale ja Wam dzis robie psikus i nie ide na wizyte dopiero po dlugim weekendzie ide bo mi sie wtedy zwolnien ikonczy wiec nie ma sensu co tydzien chodzic

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-27 o 09:41
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:41   #2085
Bartessa
BAN stały

jak tam??
ja juz dzis od 5 na nogach bo maly sie rano z gorączką onudzil... ale dziwna ta jego choroba, ma lekko zatkany nos a powiedzialabym ze to od alergii ale goraczkuje caly czas zeby go nie bola, nie podobają mi sie tylko migdaly, bo ma powiekszone, ale to juz tez jakis czas.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:46   #2086
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Normalnie muszę do Ciebie zajechać,albo Ty do mnie!
Tyle co Nas łączy
To jest nie wyobrażalne!
Mój mąż też jest z pod znaku bliźniąt
moja mama zawsze mówi, że bliźnięta nawet jak nie będą mieć pracy to i tak będą ustawieni życiowo!
I najlepsze jest to że jak Ja pracowałam, moje pieniądze się kończyły
a mój maż przez jakiś czas nie pracował to i tak więcej pieniędzy miał ode mnie, nie mam zielonego pojęcia jak to robił,ale zawsze tak było!

Chodź tu do mnie !
Nooo...ja też jestem w szoku...........dwie takie podobne na dwoch koncach Polski (romantyczna historia )
Normalnie szok
A z ta kasa to racja moj tez jakis czas nie pracowal i tez zawsze kasae mial a ja pracowalam a jeszcze od niego bralam bo mi nie starczalo

Zrobimy kiedys spotkanie na urlop wakacyjny z dzidziami - moze nad morzem bo góry raczej nie dla mnie

siostrzyczko hihihi
Stary 2011-04-27, 09:46   #2087
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ostatnio mi koleżanka polecała książkę "Język niemowląt" i się zastanawiam czy sobie nie zamówić... czy któraś z Was ja czytała?? rzeczywiście warto poczytać??
Ja mam na poczcie jeśli chcesz

Witam
W końcu się wyspałam
Mam do was pytanie. 6 maja kończy mi się zwolnienie, ale niestety wtedy muszę być na uczelni (bo mam zaliczenie) Czy jak pójdę 9 maja to on będzie mógł mi z opóźnieniem wypisać to zwolnienie ???

za wszystkie wizyty
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:46   #2088
JustPi
Rozeznanie

no dobra nadrobiłam, tak w skrócie:
aania_20 za wizytę, cieszą takie dobre wiadomości
Natka, Vaniliova, Sloneczko555xxx, wodaqua, agulaaabar za wizyty
Zanka świetna sukienka i mocno trzymam kciuki za wyniki
patik87 nie zwracaj uwagi na takie gadanie, że też niektórzy to we wszystko muszą się wtrącić, a do tego takie „uprzejme” komentarze to najbardziej mnie wkurzają
moniczka2123 zobaczysz, bardzo szybko zleci ten czas
Monia to l4 w samą porę. Oszczędzaj się
Kolina za wyniki, wkurzające jest takie czekanie, mi się jeszcze nie zdarzyło tak długo czekać, bo nawet jak lekarz idzie na urlop, to ktoś go powinien zastąpić i wklepać. Z ciekawostek, ostatnio na wizycie mój gin powiedział, że te normy co są przy wynikach to są ogólne, a nie dla ciężarnych. Dla nas podobno większe widełki są i trochę mnie tym uspokoił, bo ja już połowę miałam poza normami. A mąż nie może odebrać?
Pieleszka Język niemowląt jak najbardziej polecam. Kilka rad bardzo cennych się okazało i pozwoliło jakoś uporządkować "chaos" poporodowy

co do lekarzy na NFZ gdyby nie to, że mam dodatkowe ubezpieczenie to chodziłabym dalej na NFZ, tak jak w pierwszej ciąży. Wiadomo czasami trzebabyło poczekać, ale słyszę, że do prywatnych lekarzy tez przecież dziewczyny czekają godzinami
Stary 2011-04-27, 09:47   #2089
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wyniki od wczoraj.
Ja o swojej pisałam dwukrotnie ale jakoś umknęło.Trudno.
Dziękuję Zmalowana
Miłego dzionka
nerola no pewnie ze trzymamy kciuki
nie smutaj sie, nie zapominamy o naszej prezesowej

ja to roztargniona jestem na maksa, a pamiec mam taka ulotna ze szok
jak czegos nie dam w cytat to nie ma mowy zebym spamietala co wam napisac

aha, panowie od luster zapowiedzieli sie na jutro, wiec chyba nic powaznego sie im nie stalo
Stary 2011-04-27, 09:49   #2090
JustPi
Rozeznanie

nerola oczywiście za Twoją wizytę też mocno zaciśnięte
Stary 2011-04-27, 09:51   #2091
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Beatko narazie porobiłam zdjęcia samych bodziaków. Jeszcze dostałam mnóstwo rampersów, śpiochów, półśpiochów, czapeczek, skarpetek itp.
Jak porobię zdjęcia to pokażę

ale fajnie! ja uwielbiam takie małe ciuszki ale Wam się udało bo za taką pake to mnóstwo kasy trzeba byłoby wydać. Super że macie takich fajnych znajomych/rodzinkę to jeśli to tylko mała cześć całości te bodziaki, to już sobie wyobrażam ile tego jest w całości fajnie macie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 09:54   #2092
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja mam na poczcie jeśli chcesz

Witam
W końcu się wyspałam
Mam do was pytanie. 6 maja kończy mi się zwolnienie, ale niestety wtedy muszę być na uczelni (bo mam zaliczenie) Czy jak pójdę 9 maja to on będzie mógł mi z opóźnieniem wypisać to zwolnienie ???

za wszystkie wizyty
nie wystawi na bank wlasnie pytalam sie sama ostatnio bo myslalam ze dlugi weekend sobie przedluze ale bede musiala4 sie stawic u niego bo do 5 mam zwolnienie
Stary 2011-04-27, 09:59   #2093
Bartessa
BAN stały

Trzymam za wszystkie wizyty a ja dzis:

Zaczęłam 30 tydzien
Stary 2011-04-27, 09:59   #2094
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
a może masz zamiar zamawiać u r_p77? bo on ma pieluch jakieś podwójnie tkane i ciekawi mnie czy rzeczywiście są podwójne ( mi w zakupach allegrowych wyszło jakieś 200 zł )
mi przyszły koszule do szpitala, moim zdaniem są bardzo fajne, bawełna milutka i nie prześwitują czego się obawiałam ... warte 20 zł za szt wstawię linka może któraś zechce się skusić http://allegro.pl/koszula-nocna-w-pa...554709721.html
nie u r_p77

bo on ma większość dzieciaczkowych rzeczy a ja chciałam dla siebie do szpitala, podkłady na łóżko, do majtek, majtki siateczkowe a dla niuni tylko kilka rzeczy i szukałam takiego sprzedawcy który ma wszystko to co ja chcę

ogólnie zapłaciłam 87zł z przesyłką w tym 10 pieluch na próbę bo nie wiem jakie będą, najwyżej domówie jeszcze kilka pieluch jak będzie mało razem z rzeczami dla Julki ale to jeszcze trochę. Teraz porozglądam się za koszulami właśnie do szpitala.

Te z Twojego linka całkiem fajne są, muszę obadać teraz je w nastepnej kolejności.

A masz może liste co trzeba wziąć do "naszego" szpitala? od jakiejś znajomej np która tam rodziła bo na stronie niby mało rzeczy jest co potrzeba ale mówiłaś że trzeba więcej rzeczy brać ze soba do szpitala.

Byłabym Ci wdzięczna bo j nie mam dojścia do żadnej znajomej która rodziłaby u nas w szpitalu ostatnio

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-27 o 10:34
Stary 2011-04-27, 10:00   #2095
83monia
Zakorzenienie

heh, ja dzieki spisowi powszechnemu sie dowiedzialam ze mam... zameldowanego poprzedniego wlasciciela mieszkania i musze leciec do urzedu go wymeldowac...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 10:02   #2096
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry

oczywiście zaczynam od za wizyty i wyniki badań !!!!!!!!!!

Brunetka jeśli można to ja poproszę o "język niemowląt" na pw wysyłam mój adres email

a ja znowu dziś się nudzę, zaczyna mi doskwierać samotność jakieś dołki łapię... no ale trzeba przetrwać
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 10:03   #2097
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
nie wystawi na bank wlasnie pytalam sie sama ostatnio bo myslalam ze dlugi weekend sobie przedluze ale bede musiala4 sie stawic u niego bo do 5 mam zwolnienie
to zalezy od lekarza, niektorzy ida na reke.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
heh, ja dzieki spisowi powszechnemu sie dowiedzialam ze mam... zameldowanego poprzedniego wlasciciela mieszkania i musze leciec do urzedu go wymeldowac...

no lec bo jeszcze przyjdzie sie o mieszkanie wyklucac.
Stary 2011-04-27, 10:08   #2098
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
hej ja to dzis dopiero zagladam wywiozlam dzis swojego mezulka na busa do niemiec:cr y: dwa miesiace go nie bedzie rowne 60 dni matko chodze i placze nic nie jest tak jak powinno ja chce do mojego Koteczka:c ry:
nie martw się, szybko zleci masz nas a z nami nie będziesz się nudzić

Stary 2011-04-27, 10:10   #2099
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
moj tlumaczyl sie tym ze jak wypisuje zwolnienie to datami.....moze nie pomyslal ze moze puste miejsce zostawic na jedno zwolnienie
Stary 2011-04-27, 10:11   #2100
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
nerola oczywiście za Twoją wizytę też mocno zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

no lec bo jeszcze przyjdzie sie o mieszkanie wyklucac.
ja miałam identycznie, poprzednia rodzina pojawiła mi się w osobach zamieszkujących pod moim adresem ale ja wiem że oni są wymeldowani!!!! więc nie wiem o co chodzi, czy w tym spisie są jeszcze stare dane ???!!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości