|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
. W podstawówce często byłam Emil! Ale jestem rocznik 82, więc wtedy to imię było baaardzo rzadko spotykane, a popularny był jakiś film dla dzieci gdzie goniono Emila do drewutni...Na studiach zaczęli Milka - na początku mi się nie podobało, ale przywykłam i polubiłam W zasadzie teraz to już Emila lub Emilia i tak niech zostanie. Tak więc Wasza decyzja
|
|
|
|
|
#2072 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
cześć mamusie
![]() ja na razie tylko dzień dobry mówię i lecę nadrabiać co wczoraj po południu naskrobałyście. Zapowiada się gorący dzień... |
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wow ile nas dziś na wizyty!! no to będzie masa zdjęć do oglądania Pewnie nas wszyscy tak po świętach wzięli żeby nas zważyć ile nam przybyło po obżarstwie haha! ![]() Ja mam dopiero o 18.00 .... muszę jakoś zająć sobie czas w dzień bo sie doczekać nie mogę i tak samo dla mnie to święto wielkie no i mężuś wziął sobie wolne żeby z nami jechać na szczęście ma taką pracę że może sobie je wziąć....Kciuki widzę, że już zaciśnięte, ale mimo wszystko o nie proszę ![]() Ja za każdą wizytę płacę 100zł (wizyta+usg na każdej wizycie) Obudził mnie głód.... ![]() A tak w ogóle to musimy jeszcze gabinet znaleźć! bo moja gin się gdzieś przeniosła i nie wiem kompletnie gdzie! Kciuki za wszystkie wizyty i wyniki!
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo np. moje imię też było rzadko spotykane i dużo osób nie umiało je zapamiętać i wymyślali jakieś przezwiska ![]() Mi się Emilia kojarzy z talentem artystycznym, nie mam zielonego pojęcia dlaczego ![]() Co do książki JĘZYK NIEMOWLĄT znalazłam w internecie w formie pdf http://www.przeklej.pl/plik/jezyk-ni...f-0024rp0fmbq4 będę sobie ją czytać, choć chyba najpierw ją wydrukuje
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
Miałam dzisiaj trochę stracha, bo wmówiłam sobie, ze coś jest nie tak z Julką, bo się nie ruszała, ale pogłaskałam brzuszek, poszczypalam leciutko i się odezwała Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
Nawet się dziś wyspałam, tylko dwie pobudki w nocy ![]() Sloneczko, wodaqua, Natka, agulaaabar, SweetAnegel trzymam kciuki za wizyty
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-27 o 09:13 |
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
byłam sie odpitować
![]() język niemowląt - fajna ksiazka kolorowa flanela - nic sie nie dzieje w praniu, ja uzywam jako okryc latem, wiec za mocno tez sie nie brudzi. za to tetra z wzorkami to wg mnie glupota bo po praniu strasznie to wyglada... robie porzadki w szafie, moze poprzymierzam ciuchy i w koncu wkleje wam zdjecia szaf
|
|
|
|
#2078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może dlatego nic nie znalazłam w necie w sumie nie wiem czy chodziło o macierzyński, czy o L4 - że nie przysługuje w pełnej wysokości, ale wolałam się upewnić ![]() Cytat:
W naszym towarzystwie ci szybciej minie ![]() śmiało, to pomaga ![]() hurtowo życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach ![]() ja właśnie kombinuję co zrobić żeby skorzystać ze słoneczka a równocześnie zrobić coś pożytecznego, musze przy laptopie popracować a nie uśmiecha mi się tego robić jak jest taka piękna pogoda... idę szukać jakiegoś długiego kabla
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę więc miała porównanie jak przyjdą ![]() Kupiłam jeszcze flanelki, paklanki, filtry do Fridy, mydło biały jeleń, gaziki do pępka na spróbowanie, podkłady bella, krem nivea z filtrami mineralnymi 30+, podkłady na łóżko i wkładki laktacyjne tommee tippee. Więc pierwsze zakupy za mną, teraz czekam na przesyłkę ![]() pieleszka ja mam "Język niemowląt" i bardzo polecam Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- A my dziś zaczynamy 29tc
|
|
#2080 |
|
BAN stały
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i wyniki od wczoraj.
![]() Ja o swojej pisałam dwukrotnie ale jakoś umknęło.Trudno. Dziękuję Zmalowana Miłego dzionka
|
|
|
|
#2081 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wczoraj byłam w tesco i patrzyąłm na pieluchy pampersa, i są jakieś zielone i białe .... które lepsze bo w podobnych cenach są i nie wiem któe wybrać ..... jest jakaś różnica? |
|||
|
|
|
#2082 |
|
BAN stały
|
Witam się z rana
![]() Gratuluję zaczętych tygodni, trzymam kciuki za wizyty Język niemowląt mam na oku, gdzieś (niestety nie pamiętam gdzie ) widziałam książkę, ale nie kupiłam bo nie planowałam bobasa Dzisiaj miałam śmieszny sen Każda z nas przyszła na jakieś pole w koszulce ze swoją nazwą, niektóre miały dzieci (znów pojawiła się biegająca Iza, tym razem z Igorem Mariny ), a inne z brzuchami W końcu usiadłyśmy i dwie ( naraz) dziewczyny zaczęły rodzić |
|
|
|
#2083 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szwagier obiecywal taniej avent zalatwic, ale nie wiem co to znaczy "taniej", ze nowy i na pewno mniej niz w sklepie, trudno mi sie zdecydowac jak ceny nie znam.. Cytat:
a tetry na pewno biale czekamy na zdjecia szaf mnie odpitowuje maz, natomiast ja ostatnio staralam sie "spisac powszechnie" przez internet i co? i akurat nasz numer jest wylosowany do tego szerszego testu... bodajze z 60 pytaniami nie wiem co jest w tych pytaniach - wyswietlaja sie po kilka i nie mozna dalej przejsc zanim sie nie odpowie, ale chyba pytania o wszystkich domownikow, musze wiec duzo infromacji przygotowac kurde zglodnialam
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
CZEEEESC
moniczka - youyou - no własnie na ramiaczkach bedzie chlodniej i wygodniej pozatym jakos te na guziki mnie nie przekonuja ![]() zaneta, brumek, zanka - ja chodze do NFZ od poczatku zmienilam tylko lekarza z przychodni na tego ze szpitala w ktorym bede rodzila........w przychodni nie placilam za nic badanai i USG byly na miejscu no oprocz jdnego badania na HIV to bylo platne. Natomiast teraz w poliklinice przy szpitalnej place tylko za USG (robie prywatnie ) koszt 100 zl zwykle i ostanit 4D 250 zl ale USG bede mial jeszcze tylko 2 razy wiec 200 zl doplace w kolejce nie czekam do rejestracji i odrazu pod gabinet czasme sa 1-2 panie przede mna z lekarza jestem b.zadowolona Dziekuje zakciuki ale ja Wam dzis robie psikus i nie ide na wizyte dopiero po dlugim weekendzie ide bo mi sie wtedy zwolnien ikonczy wiec nie ma sensu co tydzien chodzic
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-27 o 09:41 |
|
|
|
#2085 |
|
BAN stały
|
ja juz dzis od 5 na nogach bo maly sie rano z gorączką onudzil... ale dziwna ta jego choroba, ma lekko zatkany nos a powiedzialabym ze to od alergii ale goraczkuje caly czas zeby go nie bola, nie podobają mi sie tylko migdaly, bo ma powiekszone, ale to juz tez jakis czas.
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie szok A z ta kasa to racja moj tez jakis czas nie pracowal i tez zawsze kasae mial a ja pracowalam a jeszcze od niego bralam bo mi nie starczalo Zrobimy kiedys spotkanie na urlop wakacyjny z dzidziami - moze nad morzem bo góry raczej nie dla mnie
|
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam W końcu się wyspałam Mam do was pytanie. 6 maja kończy mi się zwolnienie, ale niestety wtedy muszę być na uczelni (bo mam zaliczenie) Czy jak pójdę 9 maja to on będzie mógł mi z opóźnieniem wypisać to zwolnienie ??? za wszystkie wizyty
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Rozeznanie
|
no dobra nadrobiłam, tak w skrócie:
aania_20 za wizytę, cieszą takie dobre wiadomościNatka, Vaniliova, Sloneczko555xxx, wodaqua, agulaaabar za wizytyZanka świetna sukienka i mocno trzymam kciuki za wynikipatik87 nie zwracaj uwagi na takie gadanie, że też niektórzy to we wszystko muszą się wtrącić, a do tego takie „uprzejme” komentarze to najbardziej mnie wkurzają ![]() moniczka2123 zobaczysz, bardzo szybko zleci ten czas ![]() Monia to l4 w samą porę. Oszczędzaj się ![]() Kolina za wyniki, wkurzające jest takie czekanie, mi się jeszcze nie zdarzyło tak długo czekać, bo nawet jak lekarz idzie na urlop, to ktoś go powinien zastąpić i wklepać. Z ciekawostek, ostatnio na wizycie mój gin powiedział, że te normy co są przy wynikach to są ogólne, a nie dla ciężarnych. Dla nas podobno większe widełki są i trochę mnie tym uspokoił, bo ja już połowę miałam poza normami. A mąż nie może odebrać?Pieleszka Język niemowląt jak najbardziej polecam. Kilka rad bardzo cennych się okazało i pozwoliło jakoś uporządkować "chaos" poporodowy co do lekarzy na NFZ gdyby nie to, że mam dodatkowe ubezpieczenie to chodziłabym dalej na NFZ, tak jak w pierwszej ciąży. Wiadomo czasami trzebabyło poczekać, ale słyszę, że do prywatnych lekarzy tez przecież dziewczyny czekają godzinami |
|
|
|
#2089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie smutaj sie, nie zapominamy o naszej prezesowej ja to roztargniona jestem na maksa, a pamiec mam taka ulotna ze szok ![]() jak czegos nie dam w cytat to nie ma mowy zebym spamietala co wam napisac aha, panowie od luster zapowiedzieli sie na jutro, wiec chyba nic powaznego sie im nie stalo
|
|
#2090 |
|
Rozeznanie
|
nerola
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie! ja uwielbiam takie małe ciuszki to jeśli to tylko mała cześć całości te bodziaki, to już sobie wyobrażam ile tego jest w całości
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2093 |
|
BAN stały
|
Trzymam za wszystkie wizyty a ja dzis:
![]() ![]() ![]() Zaczęłam 30 tydzien |
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo on ma większość dzieciaczkowych rzeczy a ja chciałam dla siebie do szpitala, podkłady na łóżko, do majtek, majtki siateczkowe a dla niuni tylko kilka rzeczy i szukałam takiego sprzedawcy który ma wszystko to co ja chcę ![]() ogólnie zapłaciłam 87zł z przesyłką w tym 10 pieluch na próbę bo nie wiem jakie będą, najwyżej domówie jeszcze kilka pieluch jak będzie mało razem z rzeczami dla Julki ale to jeszcze trochę. Teraz porozglądam się za koszulami właśnie do szpitala. Te z Twojego linka całkiem fajne są, muszę obadać teraz je w nastepnej kolejności. A masz może liste co trzeba wziąć do "naszego" szpitala? od jakiejś znajomej np która tam rodziła bo na stronie niby mało rzeczy jest co potrzeba ale mówiłaś że trzeba więcej rzeczy brać ze soba do szpitala. Byłabym Ci wdzięczna bo j nie mam dojścia do żadnej znajomej która rodziłaby u nas w szpitalu ostatnio
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-27 o 10:34 |
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
heh, ja dzieki spisowi powszechnemu sie dowiedzialam ze mam... zameldowanego poprzedniego wlasciciela mieszkania
i musze leciec do urzedu go wymeldowac...
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() oczywiście zaczynam od za wizyty i wyniki badań !!!!!!!!!!Brunetka jeśli można to ja poproszę o "język niemowląt" na pw wysyłam mój adres email ![]() a ja znowu dziś się nudzę, zaczyna mi doskwierać samotność jakieś dołki łapię... no ale trzeba przetrwać
|
|
|
|
#2097 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
moj tlumaczyl sie tym ze jak wypisuje zwolnienie to datami.....moze nie pomyslal ze moze puste miejsce zostawic na jedno zwolnienie
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam identycznie, poprzednia rodzina pojawiła mi się w osobach zamieszkujących pod moim adresem ale ja wiem że oni są wymeldowani!!!! więc nie wiem o co chodzi, czy w tym spisie są jeszcze stare dane ???!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

. W podstawówce często byłam Emil! Ale jestem rocznik 82, więc wtedy to imię było baaardzo rzadko spotykane, a popularny był jakiś film dla dzieci gdzie goniono Emila do drewutni...
W zasadzie teraz to już Emila lub Emilia i tak niech zostanie. Tak więc Wasza decyzja 

Zakończone: 2

to może dlatego nic nie znalazłam w necie
ja to dzis dopiero zagladam wywiozlam dzis swojego mezulka na busa do niemiec

) widziałam książkę, ale nie kupiłam bo nie planowałam bobasa 

za wizytę, cieszą takie dobre wiadomości

i musze leciec do urzedu go wymeldowac...