|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() Trzymajcie się dziewczyny |
|
|
|
|
#2312 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() przetrzymaj Izę jeszcze trochę w brzuszku i trzymaj się kochana
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie planuję iść raz, ale to jeśli się dowiem kiedy na zajęciach będzie wycieczka po oddziale ![]() Nerolka, nie daj się!! ![]()
|
|
|
#2314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie denerwuj sie będzie dobrze trzymam za Was kciuki dziewczynki sa silne |
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Lady in Black jak to możliwe że przytyłaś tylko 3 kg? dla mnie to takie nierealne..a dlaczego ja w tym samym tyg co Ty mam już 12 do przodu?ja też chcę tak mało...
Moja ciotka 35 lata temu urodziła ponad 5 kg dziecko, (teraz ma ponad 2 m wzrostu )ale skutek taki że potem kolejnego dziecka mieć nie mogła. 35 lat temu chyba nie było cesarek, co? |
|
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kolor zmieniłam, wrzucę jutro, bo dzisiaj jak zwykle zapomniałam ![]() Cytat:
Ale Kochana będzie dobrze, musisz tylko być silna i słuchać lekarzy no i kurcze leżeć! Bo Ty to się w ogóle nie oszczędzasz ![]() Trzymam za Was obie, pisz nam co się dzieje z Wami
|
||
|
|
|
#2317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny nie lekcewazcie slow waszych lekarzy, naprawde! Czym jest chwila wyrzeczen, z porownaniem do tego malutkiego czlowieczka, ktorego nosicie pod sercem? Mialam tego nie pisac, ale napisze... na innym forum, na ktorym sie udzielam mamus sierpniowych jest dziewczyna, ktora ze 2 tygodnie temu urodzila chlopczyka, miala termin na poczatek sierpnia, malutki wazyl zaledwie 680 g, teraz walczy o zycie. Ona akurat sie oszczedzala, byla w szpitalu, ale pamietajcie, ze w niektorych przypadkach duzo zalezy od Was samych! A przeciez kazda z nas chce miec zdrowe dziecko. |
||
|
|
|
#2318 |
|
Zadomowienie
|
madziaranew octu nie radze, mozesz przemywac borasolem i naturalnym jogurtem. wyeliminuj cukry z diety, niestety grzybica kocha slodkie. sprobuj tez jesc zurawine
![]() wodaque nie wiem czy oni wiedza, ze to karalne a nawet jakby,to im to zwisa. ja bym mogla napisac ksiazke o swoich sasiadach. nerolko nie fajne wiadomosci ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze. trzymaj sie dzielnie i sluchaj lekarzy.
|
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
nerola -
:c mok: spokojnie......najwazniej sze pozytywne myslenie,poloz sie wyspij i jutro napisz koniecznie co i jak a tak wogole to nalezy Ci sie z✂✂✂ka od góry do dołu ile razy...ileeee razy było mówione zebys nie sprzatala nie prala nie gotowala i wogole nic nie robila tylko lezeala albo siedziala i odpoczywala ? no ile ? cholera niech tylko uslysze ze chociazby palcem cos tknełas to nie bede sie zastanawiac tylko wezme ![]() i bede patrzec czy równo puchnie zanetka - Stapelka - dziekuje LadyInBlack - dobrze ze przypomnialas o meczyku
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma urodziła córeczke ok 6 kg. Ona chudzina-tylko brzuch miała wielgachny z przodu, przytyła w ciąży 8 kg tylko. Oczywiście konieczna była cesarka, bo by ja chyba rozerwalo... Ale mała nie jest teraz jakims olbrzymem, w grudniu będzie miała 3 latka, jest wysoka, ale "normalnie" wygląda
|
|
|
|
#2321 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy to jakieś pocieszenie, ale moja doktorka mówiła, że ważne jest aby różnica między miesiączką, a wielkością dziecka na USG nie była większa niż 2 tygodnie, więc się mieścisz. A dodatkowo wczoraj na SR u mnie mówili, że teraz dzieci rodzą się coraz większe, zdecydowanie większe niż dawniej, więc myślę, że będziesz mieć zwyczajnie dużą dziewczynę.
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my tu kciuki zacisniemy i jak zwykle bedzie dobrze do szpitala pojdziesz - zbadaja wszystko i wrocisz z dobrymi wiesciami
|
|
#2323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie jest regułą, ja jestem gruba a cukrzyca mi nie wyszła więc się nie zamartwiaj ![]() Cytat:
i przesyłam a my wróciliśmy z zakupów, mężuś kupił sobie adidaski i spodnie do spania a dla Szymka kupiliśmy karuzelkę do łóżeczka ![]() ja sobie tylko stanik bezszwowy w gattcie kupiłam żeby mi smutno nie było aaaa no i zamówiłam bluzeczkę na all o taką :http://allegro.pl/urocza-bluzeczka-c...567687697.html ciekawe czy się zmieszczę ![]() za resztę wizyt gratulacje
|
||
|
|
|
#2324 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() : ziewam:![]() :z iewam:![]() :zi ewam:![]() ide spac bo padam na pyszczek dobrej nocki dla was waszych poloweczek i malestw w brzusiu
|
#2325 |
|
Rozeznanie
|
Nerola - trzymam kciuki! idź posprawdzaj wszystko i pilnuj się proszę - naprawdę niewiele już Ci zostało, a każdy dzień zwiększa szansę na urodzenie zdrowego dziecka, więc warto się spiąć i poddać się temu co mówią lekarze!
Mój mąż ciągle mówi " jeny ale mam gruuubą żonę" doprowadzając mnie tym do łez prawie Tym bardziej, że weszłam dziś na wagę i mam +10 (dziś 29tc i 3 dzień) niby książkowo ale jakoś wielka się czuję
|
|
|
|
#2326 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerola Nasze kciuki działają cuda, więc będziemy za Ciebie zbiorowo trzymać i na pewno będzie dobrze
![]() Kolejny wieczór ze zgagą Ślinka do teraz mi cieknie
|
#2327 | |||||
|
Zakorzenienie
|
WRÓCILIŚMY Z GÓR!
![]() Szkoda trochę, ale pogoda wczoraj i przedwczoraj była tak paskudna, że nie było co robić za bardzo. No i od jutra znowu do pracy, a zmęczona jestem po tym wyjeździe okropnie, więc nie bardzo mi się chce ![]() Cytat:
Mój niby mały, ale w 29 tyg na bank będę mieć większy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co nie zmienia faktu że ja w siebie wsmarowuję wszystkie te horandalnie drogie mazidła Ale to dlatego że kocham dobre kosmetyki. Teraz w ciąży w brzuch, piersi i uda wsmarowuję ELANCYL dla ciężarnych Fajniusi jest, choć drogi jak diabli...---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ty łobuzico W lóźku leż, a nie w ogródku szalej ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Tylko o czubku własnego nosa myślą. Zero uczuć, zero współczucia i zero jakiejś takiej miłości do innych
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaki duzi
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Jaki jeszcze większy No ale nie dziwne. Toż to już 30 tc! ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
Będzie dobrze!!!
|
|
#2329 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mnie od początku przybyło (wg wagi doktorka) 8,1 kg i wydaje mi się, że jest jeszcze znośnie ![]() Nerolka, uruchamiamy moc naszych kciukiów ! Trzymaj się Kochana!!! Może w końcu posiedzisz troche na tyłku i odpoczniesz - choć tyle dobrego z tego będzie.zanetaa88, to masz: ![]() za wszystkie pochwały mojej wizyty Aczkolwiek jestem jakaś taka średnio zadowolona z obsługi - mój doktorek chyba dziś nie w sosie był, jakoś szybko poszło, za wiele nam nie pokazywał, ale cóż, kazdy może mieć gorszy dzień...Cytat:
Cytat:
Dziubek, super ta bluzeczka! Cytat:
Póki co jeszcze mnie to cieszy, choć i tak wiem że przekroczyłam pewne normy i to nie na brzuszku![]() Pytałam dziś o SR i jest raz w tyg. i chyba bezpłatna, chyba się wybiorę choć raz tak poglądowo
|
||||
|
|
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jacieeeee - ja tez madzis zgagulca
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-27 o 22:03 |
|
|
|
|
#2331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
ALe o małą się nie martw niepotrzebnie. Na pewno będzie zdrową dziewczynką! Poprzednie dzieci maasz zdrowej, jesteś młoda - żadnych czynników ryzyka!!! Tylko trzeba się oszczędzać i wszystko będzie ok
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze Nerolko niedobre wieści nam przynosisz
niestey nie wiem co to ta bańka na łożysku![]() Tym że Iza jest większa o 2tygodnie to się w ogóle nie zamartwiaj! Ona w ogóle od początku była większa niż orientacyjny tp więc po prostu duża dziewczynka z niej ![]() Najlepiej jakbyś została w szpitalu to się tam Tobą zaopiekują, trzymam za Was mocno kciuki
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku
ojejjj gooofer taki z bitą śmietaną i truskawkami Ale bym zjadła
|
|
|
|
#2334 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
synek już pokaźnych rozmiarów, sama jestem ciekawa, ile nasza mała już może ważyć![]() Zgrabniutki Cytat:
Cytat:
Niestety co do domowych sposobów nie pomogę bo raczej nigdy nie stosowałam. Tantum rosa też mogę polecić i lacibios femina - to niby tylko probiotyk i nie powinien leczyć, ale na mnie działa rewelacyjnie, jak widzę, że zaczynam mieć zwiększone upławy, to kupuję właśnie lacibios i jak ręką odjął, może trochę pomoże i u Ciebie...Piękny brzuszek, jeden z ładniejszych na naszym wątku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
my tu będziemy za Ciebie i Izę mocno kciuki trzymaćA ja się wku...łam bo 3 miesiące temu kupiłam jeansy ciążowe z h&m za 129zl i dziś mi poszły w kroku ![]() No ale co tam moje jeansy w stosunku do tego, co przezywa Nerola... |
||||||
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys któraś pisała chyba o tym żeby do wody wrzucić garść soli kuchennej i w niej posiedzieć
Tylko nie wiem czy to właśnie na infekcję... Z tego co pamiętam to chyba Bartessa praktykowała
|
|
|
|
#2336 |
|
Zadomowienie
|
natka - ja jadlam takiego w tamtym tygodniu, ale nie ma to jak z jagodami
karolinee - prosze bardzo mam tez lisste rzeczy do szpitala i liste wyprawki wiec sluze heheh chyba ide spac...nie che mi sie ale co tu robic............ |
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Nerola, niedobre wieści, ale my tu wszystkie trzymamy za Was kciuki, więc musi być dobrze.
![]() Masz się oszczędzać i słuchać lekarzy, a wielkością Izy się nie przejmuj- jest po prostu duża i silna i na pewno będzie zdrową dziewczynką. |
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
A o mnie to już wszystkie zapomniały.... noo poza Natką
A więc, wizyta ok, wyniki morfologi, moczu, glukozy, czynnika coombsa - idealne, luteina odstawiona, w razie skurczy łydek mam brać magnez i tyle. szyjka zamknięta, dzidzia sobie zdrowo rośnie i Lili jest na 100% dziewczynką!! ![]() Serduszko waliło mocno i szybko. Ale i tak jakoś tak po tej wizycie zła byłam.... usg trwało 2 min! zmierzyła tylko obwód głowki..... zdjęcie takie sobie a 100zł trzeba było zapłacić..... Ciśnienie 115/70 - jak u kurczaka waga 3kg do przodu.... to już razem 5kg na plus ![]() No ale najważniejsze że wsio ok ![]() SweetAngel noszzzz co za babsko wredne!! Ale starsi ludzie mają czasem coś nie teges pod sufitem ![]() Brunetka będzie dobrze! i to wcale nie znaczy że możesz mieć cukrzyce! będzie dobrze ![]() Nerolka kochana no to teraz trzeba dupsko ścisnąć i się za siebie wziąć! koniec obiadków, ogródka i innych pierdół! teraz Wy dwie jesteście najważniejsze! bo będzie lańsko na goły tyłek ! ![]() Będzie dobrze kochana.... MUSI!! ![]() Gratki wszystkich dobrych wizyt! :brawo: Brzuszki śliczne |
|
|
|
#2339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 |
|
BAN stały
|
Jesteście takie kochane
Ryczę jak bóbr czytajac to. Wiem,należy mi się lańsko ale to moje czasem łażenie nie ma wpływu na to co sie porobiło w środku. Boję się tych wad u Izy.Tak bym chciała aby posiedziała jeszcze 5 tygodni. No jest duża bo waży ponad 2,5 kg. Miesiączki miałam regularne. Przytyłam przez 3 tygodnie 4 kg. ![]() Wyniki krwi i moczu idealne i nadal nie mam anemii mimo,że nie biorę witamin. Już jestem spakowana i jadę na rzeźnię jutro.Tylko co oni mi takiego wielkiego zrobią przez piątek?Bo jutro to jedynie krew pobiorą. Pocieszajacy jest fakt,ze mój lekarz i moja położna będą mnie przyjmować na oddział. A tych wód mam aż 3 litry a norma chyba do 1,8.I ta bulwa na łożysku. A na wczesniejszych USG wszystko ok. i żołądek było widać. Malutka się rusza na szczęście. Okropnie się boję. Będę pisać smsy jakby nie było. Stapelko dziękuję za wysyłkę Jeszcze nie mam ale wpłata sie opóźni niestety Bardzo Cię za to przepraszam.Jak ja wytrzymam bez dzieci?Zwłaszcza bez Krystusia?I jak On zniesie rozłąkę? K***a mać u nas zawsze coś pod górkę.Za długo to się już ciagnie i mam serdecznie dość wszystkiego. Nadal bez kasy,T. bez pracy a teraz jeszcze to. ![]() Bez internetu,bez Was a jeszcze nam obie komórki wyłączą bo zalegamy z zapłatą za rachunki i zero kontaktu będzie.Po prostu bomba. Do dzieci pewnie przyjedzie przyjaciółka ale trzeba jej dać na paliwo a ,zeby T. do mnie przyjechał do szpitala to też koszt bo to jednak koło 60 km.O czymś do jedzenia mogę pomarzyć,więc juz się nastawiłam na żarcie szpitalne.Super,super.Życ ie.... ![]() Dobra nie smęcę Wam bo macie swoje problemy. I po co psuć humorki. Jeszcze raz Wam dziękuję za miłe słowa a nawet za te pały i pejcze ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

:jupi :

:confused :
nie denerwuj sie będzie dobrze trzymam za Was kciuki dziewczynki sa silne
Tylko kolor zmieniłam, wrzucę jutro, bo dzisiaj jak zwykle zapomniałam 

Więc proszę o moooooocne trzymanie kciuków

za wszystkie pochwały mojej wizyty 
Ale bym zjadła