Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-30, 13:36   #2941
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dobrze wiedzieć! czyli po porstu jeżeli Ja złoże wniosek 2 tyg przed terminem, a urodzę po terminie nawet 1 dzień, czy 2? to będę teoretycznie od 2 tyg które miałby być na macierzyński bede na L4? dobrze rozumiem?[/B]

o urlop macierzynski to dopiero po porodzie skladasz, ale najczesciej wystarcza że ktoś zaniesie zaświadczenie ze szpitala o porodzie i akt urodzenia dziecka, pierwszej czesci nie kumam. jak bedziesz chciala 2 tyg wczesniej przed terminem brac urlop macierzynski (bo mozesz) to jak ci sie termin przesunie to niestety macierzynski dalej leci. wiec chyba sie nie oplaca bo w najgorszym razie masz 4 tygodnie (2 przed terminem i max 2 po bo tyle czekaja na rozwiazanie w moim szpitalu) z wielkim brzuchem w domu, zamiast z dzieckiem i w zwiazku z tym 4 tyglodnie mniej z dzieckiem/. chyba lepiej do samego porodu ciągnąć l4.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzień dobry brzuchatki

Pieleszka nerolka mi napisała, że jesteś cudowna

A z tymi urlopami itp to ja się też ni w ząb nie orientuje Która by mi to jakoś logicznie wytłumaczyła ? Ostatnio mi kumpela mówiła, że u niej było tak, że po macierzyńskim musieli ją zatrudnić na min. 6 msc. W jakich to przypadkach ?

Ale Wam fajnie. Sezon grillowy już się rozpoczyna

agulaaabar mieszkanko śliczne Zagrabniutkie
o powrocie po macierzynskim http://www.baza-wiedzy.pl/press_show...erzynskim.html

poonadto jesli zglosimy wniosek o zmiane wymiaru czasu pracy na krotszy, na co MUSI zgodzic sie pracodawca, to mamy musowo kolejny rok w firmie nawet jak chcieli nas z niej wysiudać... taki bajer prawny!

fajne pytania i odpowiedzi (m.in. jak jestes studentka czy bezrobotną) http://www.femina.org.pl/index.php?o...=607&Itemid=28

nie moge tylko znalezc na ile trzeba pracownika wracajacego pomacierzynskim zatrudniac - czy to rok czy 6 miesiecy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 13:38   #2942
sygine
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

No to posprzątałam Pozrywałam sobie konwalii do pokoju Kocham te kwiatki i ich zapach Żałowałam, że nie rosną w październiku bo bym z nich chciała bukiet ślubny, a tak to miałam z róż i storczyków hehe, ale był piękny
Chyba wezmę ze sobą wszystkie książki i gazetki na ogród i będę robić listę wyprawkową A później posprawdzam ceny i zobaczę jak mi to wszystko wyjdzie
Stary 2011-04-30, 13:42   #2943
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Sygine i Editka2022 gratulacje wizyt i zdrowych dzieciaczków

Czy któraś moze mi sprobowac wyjasnic ten $ 4 i 5 ? Czy to znaczy ze np mozna sobie wziasc ten dodatkowy urlop i pracowac poł dnia ? czy jak pracuje sie pol dnia to ten urlop ulega wydluzeniu do 4 tygodni po polowce dnia ? czy to wtedy same sie jakby pozbywamy polowy dnia dobrowolnie i nie ulega wydluzeniu ?

"§ 4. Pracownica uprawniona do dodatkowego urlopu macierzyńskiego może łączyć korzystanie z tego urlopu z wykonywaniem pracy u pracodawcy udzielającego urlopu w wymiarze nie wyższym niż połowa pełnego wymiaru czasu pracy; w takim przypadku dodatkowego urlopu macierzyńskiego udziela się na pozostałą część dobowego wymiaru czasu pracy.
§ 5. W przypadku określonym w § 4 podjęcie pracy następuje na pisemny wniosek pracownicy, składany w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem wykonywania pracy, w którym pracownica wskazuje wymiar czasu pracy oraz okres, przez który zamierza łączyć korzystanie z dodatkowego urlopu macierzyńskiego z wykonywaniem pracy; pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownicy."
na chłopski rozum to mozesz pracowac na pół etatu jak chcesz

o pracy na urlopach (różnych) http://praca.gazetaprawna.pl/porady/...howawczym.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 14:01   #2944
DaKaro
Zadomowienie

Łooo matko, 3 godziny Was nadrabiałam, a i tak niektóre stronki tak "po łebkach".
Na wątku dużo dobrych i trochę gorszych wiadomości.

Za wszystkie wizyty, rosnące brzuszki gratulacje.

Bardzo zasmuciła mnie sprawa Neroli i Belli. Jesteście niesamowite, macie dobre serduszka, że tak potraficie się zebrać w akcji. Ja również bardzo chętnie się dołączę.

Bella dziewczynki szybko nadrobią, 7 punktów to bardzo dobrze, trzymajcie się zdrowo.

Zadowoleni jesteśmy z wyjazdu, pewnie gdybyśmy zostali w domu spędzilibyśmy cały tydzień przed komputerami, a tak to przynajmniej coś zobaczyliśmy.
Wczoraj tylko przy lądowaniu zaniepokoiłam się trochę, bo dzidzia się strasznie kręciła i kopała, pewnie czuła zmianę ciśnienia, ale ogólnie loty udane, na czas, bez żadnych ekscesów.
Jeśli ktoś będzie narzekał na polskie drogi, polecam wybrać się na Maltę, od razu zmienicie zdanie.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 14:28   #2945
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Beatko, jak będziecie się umawiały ze słoneczkiem na spotkanko, to pamiętajcie o mnie, dobrze?
oczywiście kochaana że będziemy pamiętać, a pasowałby Ci czwartek ok. 13-13.30?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
tak moje Księżniczki ogarnęłam sypialnie upiekłam serniczek a za chwilkę zmykam na Robin Hooda i przy okazji może wyprasuję ten Mont Everest skąd mi się taka góra nazbierała
na mnie tez czeka prasowanie ale chyba wieczorem dopiero bo mamy jechać z tż-tem do moich rodziców za chwilę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 14:39   #2946
brumek
Zakorzenienie

Dziewczyny, które już rodziły - mam kilka pytań. Wiem, że już było o podkładach, majtkach itp, ale please podsumujcie mi to

Ile potrzeba:
- jednorazowych majteczek poporodowych (jaką firmę polecacie?)
- takich podkładów poporodowych na łózko (żeby nie brudzić prześcieradła) i też jaka forma najlepsza
- wkładek poporodowych (które jak zauważyłam niektórzy też nazywają podkładami chyba ). Ale to o co mi chodzi, to takie wielkie podpaski po prostu . Więc ile sztuk i jakiej firmy. Bo widzę że popularne są Bella, Tena Lady, ale gdzies czytałam że najlepsze są Hartmann. Niby droższe, ale milion razy bardziej wydajne...

I przez ile czasu po powrocie do domu będę tego wszystkiego jeszcze potrzebować? Te majty to tylko w szpitalu, czy w domu tez jeszcze się ich używa? I podkłady na łóżko - tez jeszcze w domu osłąniacie nimi prześcieradło?
Stary 2011-04-30, 15:02   #2947
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
witajcie mamusie!!!

melduje, że właśnie wróciłam z odwidzin u Nerolki
zamiast dac dziewczynie odpocząć to pewnie ją zamęczyłam swoim gadulstwem ale konkrety:
po 1: macie wszystkie pozdrowienia i uściśki od Neroli!!! mówi, że jesteście kochane i pewnie gdyby mogła przeczytać to co tutaj było pisane wczoraj (bo dzisiaj to nie wiem jeszcze bo dopiero zajrzałam na wizaż..) to pewnie by sie rozpłakała... i tak miała łzy w oczach jak opowiadała o tym jak się dowiedziała o przelewie...
po 2: nadal nie wiadomo ile będą ją trzymać w szpitalu Iza waży ponad 2 kg, do tego to wielowodzie (nie wiadomo z jakiej przyczyny) i torbiel na łożysku jeszcze ją spotkała... ale mówiłam jej, żeby się bardzo mocno nie martwila (bo że się czlowiek martwi to wiadomo) i próbowała trochę odpocząć i mysleć pozytywnie
po 3; Nerolk a"na żywo' jest taką samą dziewczyną jak można sobie wyobrazic po jej wypowiedziach - tzn. bardzo sympatyczna z niej kobietka i mimo tego wszystkiego co ja spotyka trzyma się dzielnie i nie załamuje - taka nasza twardzielka
po 4; oczywiście jak pytałam czego potrzebuje to powiedziała, że niczego to kazalam jej sie do jutra zastanowić bo jak nie powie to same coś wymyślicie zapewne
po 5; nie pamietam już która z Was kazala zapytac jakiej pracy szuka jej T. więc putałam i Nerolka powiedziala, że otworzył własnie warsztat samochodowy więc najlepsze byłyby jakieś samochody do naprawy

to tyle po krótce teraz się biorę i nadrabiam cały dzionek...jej ile tego jest....
super że byłaś u Neroli

i dobry ten szantażyk że jak nie powie czego jej trzeba to i tak coś wymyślimy

Stary 2011-04-30, 15:03   #2948
patik87
Zakorzenienie

Nudzi mi się. Zrobiłam wszystko co miałam zaplanowane, posiedziałam na dworku, oczka się przymykają do spania, tzt jak zwykle zapracowany ( ale ktoś musi..)
Szukałam naszego mini grilla wyjazdowego i ni hu.. nie mogę go znaleźć. Jak nie znajdę to dupa z jutrzejszego grilla na wyjeździe.

Mogłabym robić prezentację do szkoły, ale jak zwykle odwlekam na ostatnią chwilę.

Pośledzę co tam na allegro słychać.

Brumek dobre pytania.
a no i dzisiaj mi wyszedł rosół jak trzeba
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 15:11   #2949
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ktos dawal linka do butelek aventu http://allegro.pl/avent-butelka-anty...572980928.html ale to chyba te stare, z bpa, tak?
kurcze, widzisz nie zauwazyłam... pewnie dlatego takie tanie.. dobrze że nie kupiłam jeszcze.

Stary 2011-04-30, 15:31   #2950
sygine
Zadomowienie

No to ja listę zrobiłam, a teraz będę sprawdzać na all ceny orientacyjne i podsumuję Aż się boję kwoty jaka wyjdzie bo pewnie w 2000 się nie zamknie (oczywiście nie licząc łóżeczka i wózka)
Stary 2011-04-30, 15:45   #2951
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to ja listę zrobiłam, a teraz będę sprawdzać na all ceny orientacyjne i podsumuję Aż się boję kwoty jaka wyjdzie bo pewnie w 2000 się nie zamknie (oczywiście nie licząc łóżeczka i wózka)
nie wiem co tam masz na tej liście, ale nie licząc wózka i łóżeczka to rzeczywiście sporawo. I jak większośc u tego samego sprzedawcy?
Stary 2011-04-30, 15:51   #2952
madziaranew
Rozeznanie

Witam Was.
U nas juz 27 tydz a ja jeszcze nie mam nic, zaczynam od polowy maja , Bo Tz wiecznie zajety abym chciala Go zaangazowac razem to razniej. Taka jestem na siebie zla tylko jem slodycze zjadlama cal ego zajaca,a mial byc na trzy razy , nogi zaczynaja mi puchnac .na dodatek moj Tz mnie wkurza , Bo smieje sie ze tyje , a mnie jakies nerwy dopadaja. Cieplo jest a ja taka kilka bede , wszyscy sie gapia ze grub a.
Brumek twoj brzuszek taki zgrabny, pozazdroscic tylko
A co do python zwiazanych z porodem to caly czas nalywaja do glowy nowe , sam a nie wiem czy bede do bra matka , czy poradze sobie , czy bede wiedziec kiedy dziecko glodne a kiedy juz ma dosyc , a na dodatek moja mama byla u fryzjerki ktora urodzila pol roku temu I karmila piersia no I dziecko chyba nie potrzebowalo tyle melka , wiec zalegalo I jej sie caly sutek a pozniej cal a piers zrobila czarna, pojechal do szpitala I tam jej musieli przeciac Bo sie Stan zapalny zrobil , ropa sie zebrala. No I ja teraz to napewno kupie sciagaczke , a mialam nie kupowac , Bo stwierdzilam ze pozniej jakbedzie potrzebny to Tz kupi. Troche nastraszylam , sorki ale to z zycie wziete.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 16:05   #2953
moniczka2123
Zadomowienie

ja wam powiem moze cos dziwnego wogole nie boje sie porodu
bardziej sie boje jak juz bedzie po i przyjedziemy do domu ale moj mezulek twierdzi ze dwoje doroslych ludzi napewno sobie poradzi z takim malym szkrabem i bardzo mnie tym uspokaja

a ja siedze czytam was i tylko nad lakierem sie zastanawiam czy niebieski czy fioletowy czy srebrny wiem ze ja tu o glupotach gadam ale probuje zabic czas

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 16:06   #2954
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
nie wiem co tam masz na tej liście, ale nie licząc wózka i łóżeczka to rzeczywiście sporawo. I jak większośc u tego samego sprzedawcy?
Na razie nawet nie mam żadnego sprzedawcy i wątpię żeby jakiś miał wszystko Mam listę dla malucha, dla siebie i apteka. Aż się boję liczyć
Stary 2011-04-30, 16:18   #2955
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją mam Bardzo fajna bawełenka Naprawdę super jest i polecam Myślę czy drugiej takiej samej sobie nie kupić
Oo dziekuje za opinie dobrze wiedzieć
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Już rozmawiałam z Nerolą
Oczywiście jak zwykle kazała was mooooooooooooooooocno uściskać
Dowiedziała się od lekarza jaki ma wskaźnik tych wód 2,2 a norma jest do 1,8 Ja się nie znam więc nie wiem czy to spora różnica czy nie
Ma być jej mąż i ma jej założyć jakoś internet w telefonie, żeby miała kontakt z nami

hmmm i to chyba tyle , jak mi sie coś przypomni to napisze, rozmawiałyśmy 14 minut przez telefon, aż mi sie ucho spociło
Dziekujemy za pozdrowienia, fajnie że może będzie miała z nami kontakt, zawsze jej to raźniej będzie
14min to i tak krótko, ja z siostrą paplam nie raz po 1,5-2h!! to dopiero grzeje tel po uchu
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Mi się ona bardzo podoba i właśnie zastanawiałam się czy takiej nie kupić.. Tylko drogawa trochę
Fakt, cena nie mała.... ale jak widze te wszystkie z misiami, słonikami to rzygać się chce............ to że kobieta jest ciężarna to ma za przeproszeniem jak pasztet wyglądac?! a z takiej to może i częściej się będzie korzystać niż na szpitalnej porodówce

Paaaadam......... dom calusieńki wysprzątany, 4-ta pralka kończy się prać, obiad dwu-daniowy (uszka z barszczem, schabowy z zielona fasolką) już się w brzuchu ułożył, wszystkie podłogi, schody itd pomyte..... i leeedwo żyje już chodzić z tym mopem nie mogłam tak mnie nogi i plecy bolą że masakra

Tż się zawziął i robi psiakowi nowy kojec (temu wielkiemu oczywiście, bo nasza malizna to z fotela się nie rusza )

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
ja wam powiem moze cos dziwnego wogole nie boje sie porodu
bardziej sie boje jak juz bedzie po i przyjedziemy do domu ale moj mezulek twierdzi ze dwoje doroslych ludzi napewno sobie poradzi z takim malym szkrabem i bardzo mnie tym uspokaja

a ja siedze czytam was i tylko nad lakierem sie zastanawiam czy niebieski czy fioletowy czy srebrny wiem ze ja tu o glupotach gadam ale probuje zabic czas
Myslalam że tylko ja taka dziwna nie rodziłyśmy to nie wiemy co nas czeka dlatego strachu brak jakoś mnie to ani nie przeraża ani nic... opieka nad maleństwem też nie, jedynie co to gdzieś się czai lęk że nie będę umiała sobie poradzić jak malutka się pochoruje albo coś.....

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Na razie nawet nie mam żadnego sprzedawcy i wątpię żeby jakiś miał wszystko Mam listę dla malucha, dla siebie i apteka. Aż się boję liczyć
Nie no 2000 to raczej nie powinno wyjść.... mi za te wszystkie pierdółki, od nożyczek, szczotki do włosów po butelki, wanienke, pieluchy tetrowe, aspiratoek, podkłady porodowe itd itp wyszło ok 600zł chyba..... w tym kupiłam 6 paczek chusteczek z pampersa, wielgachny sudocrem i pare takich "zapasowych" rzeczy

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 16:22   #2956
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
super że byłaś u Neroli

i dobry ten szantażyk że jak nie powie czego jej trzeba to i tak coś wymyślimy
A dobrze, że nawiązałaś temat
Nerola powiedziała mi, że oprócz tego co wczoraj pisałam to brakuje jej jeszcze materaca do łóżeczka i kosmetyków dla małej, bo te próbki co kupowała to chyba się już kończą bo jej mały dostał jakiegoś uczulenia i kazała mężowi używać tych kosmetyków Hehe Pomalutku wyciągam od niej wiadomości, a sama powiedziała, że nic nie potrzebuje

AAA i jeszcze pieluchy, ale nie pamiętam jakie chyba tetrowe

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-04-30 o 16:26
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 16:34   #2957
moniczka2123
Zadomowienie

Wiecie łazilam po stronach z suwaczkami i tak wpisalam na jednym to wyskoczylo 93 dni do daty porodu i wiecie troche sie wystraszylam ze tak malo zostalo a ja nic nie mam

Stary 2011-04-30, 16:52   #2958
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ja dzisiaj cały dzień z mężulem spędzam. już byliśmy u teściów, potem na obiadku a teraz maz z kolega ogladają mecz a ja odpoczywam.

Agulaaabar piękny brzusio

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Melduję się po wczorajszej wizycie, późno wróciłam i nie miałam już siły do Was zajrzeć. Teraz trochę nadrabiam, ciężko zapamiętać co komu miałam odpisać.

Moja mała jest już główką do dołu (30tc.) Czy to nie za wcześnie? Niech się któraś wypowie... boje się, ze gdzieś jej się spieszy. Moja gin nie ma takiego profesjonalnego usg, tylko taki monitorek aby podejrzec jak się rusza i jak serduszko bije. A na normalne usg idę za tydzień ( o ile będzie miejsce bo jeszcze się nie zapisałam).

Szyjka zamknięta- co do długości jej to się dowiem ile ma właśnie na tym usg, bo tez kazała zrobić, więc nadal żyję w strachu, tym bardziej ze główka już w dole.
Natka ja tez byłam zatrudniona przez agencję pracy tymczasowej, dla mnie to oszusty i krętacze (chodzi o zmianę nazwy firmy), omijają w ten sposób prawo..
Z tym ze ja miałam umowę od 8 listopada, byłam już w ciązy ( nie wiedziałam jeszcze ze jestem), umowa tez co mc nowa, w grudniu podpisali ze mną kolejną umowę, poszłam 4 gr na zwolnienie i mi na styczen umowy nie przedłużyli, ale ze l4 mam non stop bez dnia przerwy to zus mi płaci zasiłek chorobowy, ale macierzyński juz się nie należy. Wiem tyle: pracowników tymczasowych obejmują inne przepisy, i kobiety w ciąży chronione nie są. Ale ty masz inną sytuację, mogą Ci pójśc na rękę..ciężki temat z tymi zusem, zasiłkami itp itd
Główką się nie przejmuj, mój Mały od początku był główka dół-musiałam się poprostu oszczędzać, a teraz juz prawie 30tc i lekarz powiedzial, ze fajnie jakby juz tak zostal.

Ja z mojej agencji jestem zadowolona, nie oszukiwali nas, zawsze pieniadze sa na czas, teraz na L4 dostaję tez fajna wyplate, ale nie wiem jak to bedzie wlasnie przy zmianie spolki

Miłego wypoczynku na grillach, działkach...

A do porodu jestem mega pozytywnie nastawiona, wrecz sie doczekac nie mogę, taka ciekawość. A pewnie, że sobie dam radę, co mam nie dać

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-04-30 o 16:54
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 16:57   #2959
sygine
Zadomowienie

No to wyszło mi 1500 zł Tylko że takie rzeczy typu smoczki, nożyczki itp. to już mam... A kwota taka wyszła, bo liczę nianię elektroniczną, laktator ręczny i takie tam no i się uzbierało A na dodatek to pokłóciłam się z teściową, bo się wtrynia na co niby tyle pieniędzy i pewnie połowa niepotrzebna Jak powiedziałam że m.in. podkłady na łóżko, podkłady na łózeczko (chcę motherhood) to mi powiedziała że kiedyś to prześcieradło i ceratka starczały I wytłumacz że kiedyś (czytaj 30 lat temu) nie było też pampersów tylko tetry, nie było chusteczek nawilżanych itd. Normalnie mam dość

Muszę skonsultować tą listę z kimś kto rodził w tym stuleciu

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-04-30 o 16:59
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:09   #2960
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
No to wyszło mi 1500 zł Tylko że takie rzeczy typu smoczki, nożyczki itp. to już mam... A kwota taka wyszła, bo liczę nianię elektroniczną, laktator ręczny i takie tam no i się uzbierało A na dodatek to pokłóciłam się z teściową, bo się wtrynia na co niby tyle pieniędzy i pewnie połowa niepotrzebna Jak powiedziałam że m.in. podkłady na łóżko, podkłady na łózeczko (chcę motherhood) to mi powiedziała że kiedyś to prześcieradło i ceratka starczały I wytłumacz że kiedyś (czytaj 30 lat temu) nie było też pampersów tylko tetry, nie było chusteczek nawilżanych itd. Normalnie mam dość

Pociesze cie moja tesciowa i mama stwierdzily ze absolutnie mam nie kupowac zadnych pampersow tylko pieluchy tetrowe i prac je i zxadnych papmersow do 6 miesiaca : hahaha: moj maz sie wkurza jak tak gadaja a ja to im powiedzialam ze wychowawy swoje dzieci i wara od naszego

Stary 2011-04-30, 17:14   #2961
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja z moją teściową nie rozmawiam na temat wyprawki, wogóle bardzo uważam co jej mówię, zresztą to nie jest osoba godna zaufania, i nigdy nie wiadomo co jej w głowie siedzi, ale jak mi coś przychodzi z allegro to widzę jak ją ciekawośc zżera co to. Raz jak zamówiłam taką większą paczkę kurier przyniósł to zapytała, powiedziałam ze część wyprawki i chciała żeby jej pokazać, to też komentarze...że frida pewnie zła, grszka lepsza, że w tetrowych pieluchach powinnam dziecko chować i takie tam.. .dlatego wole nic nie mówić.
Stary 2011-04-30, 17:21   #2962
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny powiem Wam na pocieszenie, że moja teściowa jest taka sama.
W ogóle w święta ją bardzo zdziwiło, że mamy już imię dla małego, że kiedyś to imię się nadawało jak dziecko już na świecie było, a teraz to takie cuda ludzie wyprawiają

Uciekam, niedługo będę miała gości

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:26   #2963
marzena_S
Zadomowienie

Dziewczyny współczuję Wam teściowych i tych dziwnych komentarzy.
U nas na szczęście zarówno moja mama, jak i tż nie wtrąca się w to co kupujemy dla małej.
Zdają sobie sprawę z tego, że czasy się zmieniły i teraz używa się innych środków do pielęgnacji dziecka niż kiedyś.
Moja mama wręcz powtarza, że zazdrości tych pampersów i że jest to ogromne ułatwienie dla rodziców.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:38   #2964
moniczka2123
Zadomowienie

Dziewczyny czy ktoras wie jak komus w plusie doladowac kato?? bo mezulek za granica a ja nie mam pojecia

Stary 2011-04-30, 17:39   #2965
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

trafne spostrzeżenie
Cytat:
Pociesze cie moja tesciowa i mama stwierdzily ze absolutnie mam nie kupowac zadnych pampersow tylko pieluchy tetrowe i prac je i zxadnych papmersow do 6 miesiaca : hahaha: moj maz sie wkurza jak tak gadaja a ja to im powiedzialam ze wychowawy swoje dzieci i wara od naszego

U nas jest tak że teściowa się kompletnie naszym dzieckiem nie interesuje, w szoku byłam bo ostatnio zapytała na kiedy mam termin - rychło wczas nie? i tylko dlatego że jej córka o to pytała i teściowa nie zdązyla dosłyszeć......raz tylko skomentowała i ironią że już wyprawkę kompletujemy i tyle....

A moja mama to ze szkiełkami w oczach te rzeczy ogląda i przeżywa jakie to śliczne i tylko że co dla nich zostanie do kupienia jak ja już wszystko prawie zamówiłam

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:43   #2966
Natka_
Zakorzenienie

Moja mamka się w nic nie wtrąca, jeździ ze mna ogląda, doradza No a teściowa miała swoje jazdy... Ale teraz juz jest spokój po tym jak powiedziałam, że i tak zrobię po swojemu, więc może mi mówic a ja jak odjeżdżam to nie pamietam co mówiła
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:49   #2967
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie łazilam po stronach z suwaczkami i tak wpisalam na jednym to wyskoczylo 93 dni do daty porodu i wiecie troche sie wystraszylam ze tak malo zostalo a ja nic nie mam
Ja też nic jeszcze nie mam Podziwiam te dziewczyny, które już skompletowały wszystko
Stary 2011-04-30, 18:21   #2968
moniczka2123
Zadomowienie

Dziewczyny a jak to jest z ta kasa na wychowawczym?? jak sie oblicza dochod na osobe?? jak ja skoncze macierzynski brac pod koniec 2011 to policza mi te 12 miesiecy za 2011 czy 2010 rok?? glupia jestem w prawie i juz

Stary 2011-04-30, 18:27   #2969
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

Wyprzedaż? Dla mnie jakaś śmieszna :Admin:
W pepcko są piękne koszule co prawda nie do karmienia,
ale za 20 zł juz kupisz! z krótkim rękawem
Te drugie też masz podobne w pepco 19,90 bez przesyłki!

Patik pieniądze uciekają jak tylko mogą!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

No, płytki krwi. Wczoraj napisałaś że Ci wyszły za wysokie w morfologii troszeńkę, a że ja mam za niskie, to mogłybyśmy sobie wyrównać

A urlop oczywiście kazali wybrać. I w tym roku i w zeszłym Ale jakoś tak wyszło że nie miałąm kiedy. I został...

Ja tylko w rajstopach chodzę. Codziennie
No właśnie któraś pisała, bo miała wyniki z morfologi,
i chciała wiedzieć co i jak.
Ja nie wiem jak te płytki krwi są napisane na wynikach i pytałam gdzie je mogę odczytać?
Jak będę miała wyższe to jasne pożyczę Ci do porodu

A to kurcze można tak? że on sobie zostaje jak nie będziesz miała kiedy go wybrać? albo że np stary sobie zostawisz aby połączył się z nowym?

1.Ja będę kupować majteczki wielokrotnego użytku Hartmanna 4 szt,
nie wiem ile potrzeba tych jednorazowych, ale raczej jak posiedzisz na allegro to opłaca się kupić te wielorazowe bardziej.
2Podkładów na łóżko nie kupuje.
3. A wkładki czy podkłady po porodowe mam zapisane 30 szt. I teraz mnie tu zagiełaś bo znalazłam jakieś takie :http://allegro.pl/podklady-poporodow...578430514.html i myślałam że to są jakieś specjalne, a Ty piszesz o podpaskach z belli jak nie ma róznicy to Ja wolę zdecydowanie podpaski super metrowe z belli

DeKaro strasznie szybko minęły te Wasze wakacje
Dobrze, że jesteś?! Jakie wrażenia ogólne związane z Malta?
Opłaca się lecieć, czy nie opłaca?!
Zdjęcia daj

Sygnie moja teściowa też tam coś pierdzi pod nosem, że kiedyś tego nie było, mój tato też, to wszystkich muszę uświadamiać że idziemy do przodu a nie cofamy się do tyłu z czym się zgadzam to nie bede kremowac jakimiś oliwkami tylko zwykła parafiną.

Dzisiaj poszłam do Rossmana.
Boże ile naczytałam się etykietek
Kosmos!
Ceny każda inna a jak popatrzycie to składy te same
Wziełam mydełko bambino, jakiś puder do pupy, patyczki,
sobie wkładki laktacyjne i fajna promocja była na chusteczki z pampers sensitive to też wzięłam, o i grzebyk jeszcze

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:57   #2970
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A dobrze, że nawiązałaś temat
Nerola powiedziała mi, że oprócz tego co wczoraj pisałam to brakuje jej jeszcze materaca do łóżeczka i kosmetyków dla małej, bo te próbki co kupowała to chyba się już kończą bo jej mały dostał jakiegoś uczulenia i kazała mężowi używać tych kosmetyków Hehe Pomalutku wyciągam od niej wiadomości, a sama powiedziała, że nic nie potrzebuje

AAA i jeszcze pieluchy, ale nie pamiętam jakie chyba tetrowe

materacyk możnaby zorganizować z pieniążków które dojdą na konto Moni, wybrać jakiś na all a potem przesłać prosto do Nerolki

a kosmetyki dla małej też da radę jakoś zorganizować
powoli wymieka nam nasza twardzielka i wyciągamy z niej po trochu

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-02 o 09:52
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości