|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Hej
![]() Narolka napisała, że skurcze ustały Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-01 o 09:06 |
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Czesc dziewczynki ja sie obudzilam i moj dol mega dol jak byl tak jest
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: hura ale super ze wszystko ok
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() :Nerolka trzymam kciuki, żeby się udało wyciszyć skurcze i Izunia jeszcze posiedziała w brzuszku!!!!! My wczoraj posiedzieliśmy na grilu, było fajnie bo nie padało za to dziś leje tylko z małymi przewami a ja też muszę się wybrać do lekarza jak najszybciej bo tak mi puchną stopy od kilku dni że szok , teraz ja mam schizy czy nie mam gestozy |
||
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam białkomocz
|
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam dziewczyny z rana! Dzisiaj coś popsuła nam się pogoda... A ja już po chrzcie. Mały fajny, taki slodziak. Powiem Wam, że nawet było ok, a na jakieś straszne opowieści o porodach czy innych rzeczach przymykałam uszy. Idę Was nadrobić.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co się orientuję to w ogólnej analizie podane jest czy obecne jest białko. Jeżeli wyjdzie że obecne to dopiero dokładniejsza diagnostyka A my już z kościoła wróciliśmy, na razie sie obijam, robię kawę mrożoną.. ![]() a potem planuję ciasto z delicjami upiec bo mamy jutro gości...
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff to mi ulżyło, że to tylko siara |
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się żegnam, do środy
Brumku śniłaś mi się dzisiaj, a że nie wiem jak wygladasz to miałaś twarz audrey hepburn, ale to nie była ona, tylko Brumek
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski. Wkurzyła mnie pogoda, pokrzyżowała plany wyjazdowe i nie mam alternatywy...jest zimnawo, wieje i zanosi się na deszcz. A miało być tak pięknie...ubrałam nawet rano spódnicę, ale szybko zmieniłam zdanie a spodnie.
Scio i jak tam dzisiaj Twoje swędzenie? Mam nadzieję że przeszło samo i nie wróci? sygine piękny brzuszek, mój w 30 tc jest mniejszy..a mąż jaki romantyk ehh fajnie. dakaro widoki rewelacyjne, zazdraszczam. Dobrze ze u Neroli lepiej, już się boję że jak bella się rozpakowała to teraz będzie po kolei lecieć... A właśnie Beatka coś wiadomo co u belli? |
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
ja jakos dziwnie sie czuje, mam wysoki puls - 96, cisnienie ok 116/68 ten wysoki puls mam od jakiegos czasu, od czasu do czasu rosnie, pozniej spada, dzis rano galopuje nie wiem czy to powod do niepokoju ![]() leze, mam nadzieje ze sie uspokoi DaKaro, zdjecia sliczne, uwielbiam oglodac relacje z podrozy, hiszpanie i wlochy kocham Scio, oby drapanie przeszlo ![]() i za nerole super ze skurcze mniejsze
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Scio jesli chodzi o swędzenie- miałam to samo. Tylko, że mnie swędziło tylko w nocy i zaczynało się od stop i rak. Czyli typowe objawy cholestazy( oczywiście sprawdzane w internecie :P) i to mnie męczyło dobrych kilka nocy, pomyślałam, że poczekam chwilę i zobaczę, bo nie miałam kasy na badania akurat.
Okazało się, że było to uczulenie na sok z pomidorów ( piłam wtedy ok 3 szklanek dziennie na podniesienie potasu)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3042 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bebzol słodki! jak ta bita śmietana! DeKaro Naszym planem wakacyjnym na ten rok miała być MAJORKA,ale ze względu na dzidzię za jakiś czas dopiero się tam zjawimy Śliczne zdjęcia, zupełnie inna cywilizacja !Cytat:
będę miesiąc przed porodem, więc brzucholek mi urośnie Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj kupiłam sobie kolczyki i bransoletkę ![]() Muszę zajrzeć do dziewczyn i zobaczyć tą sukienkę! You you no wiem właśnie, że daje się je wtedy kiedy gryzie, ale boje się że tak będzie. Moja mamę wszystkie żeśmy z siostrami ją gryzły więc może być coś w genach nie są drogie na allegro,więc pewnie sobie je zakupię.A to w ogóle Filip nie chciał smoczka?! Czy po prostu mu go nie dawałaś?! Malta miała być przed smaczkiem,ale wyszło ![]() Carmela im więcej oglądasz tym mniej wiesz ! i potem sama nie będziesz wiedziała jaki wózek wybrać! Ja miałam to samo, napaliłam się na jeden i czekałam aż licytacja się zakończy, zakończyła ale z kolosalną sumą za używany 3w1 1500zł a potem się zaczęło, sama nie wiedziałam czego chce i teraz nie czytam nic więcej o innych wózkach!Cytat:
Dziubek nie mam zielonego pojęcia, ale wiem że te białko to MASAKRA!Moja kuzynka właśnie leży w szpitalu bo ma białka za dużo i z tego co wiem w szpitalu ją cewnikowali aby mieć mocz ![]() My też już wstaliśmy, mamy iść dzisiaj na paintballa, ale jakaś pogoda taka nijaka! |
|||||
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa zapomniałam, mi się dziś śniło, że nerola urodziła.
Dziewczynkę o czarnej czuprynie z wagą 2900. Ale moje sny się raczej nigdy nie sprawdzają, więc niech Iza siedzi brzuchu jak najdłużej!
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam sobie listę,
jakie formalności trzeba załatwić po porodzie. PROSZĘ doświadczone MAMY o sprawdzenie, czy mam wszystko napisane
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki,
nerolka mi wczoraj pisała jeszcze, że po lekach skurcze się zmniejszyły, ale już w kojku leżałam więc Wam nie napisałam Marina sny się śnią odwrotnie ;pp No i pogoda rzeczywiście byle jaka. Przynajmniej jest czym oddychać ![]() Zanka odpoczywaj i uważaj na siebie, teraz to już nie przelewki Kochana !!
|
#3046 |
|
Raczkowanie
|
To bardzo dobre wieści, że skurcze ustały. Miało być słoneczko w Warszawie, a tu co? Najpierw mżawka, a potem lunęło..
Ja się czuję bardzo dobrze.. Wstaje już trochę.. Tylko wieczorem ok. 18 ogarnia mnie straszna senność Trzymam za Nerolkę, Bellę i jej dziewczynki |
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, co wtedy ? Można np. napisać podanie o skrócenie czasu pracy i wtedy pracodwaca przedłuża umowę, czy nie ma takiego przepisu i po prostu 'pa pa' ?
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Laski teraz kolej na mamusie majowo-czerwcowe,a potem my
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Na naszych oczach tworzy sie historia Papież Jan Paweł 2 zostaje błogosławionym ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:
|
#3051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam w tą piękną niedzielę U nas słoneczko od rana ale nie wiem jak jest na dworze bo jeszcze nie byłam Wpadłam się tylko przywitać i lecimy z mężulkiem do moich rodziców na obiad. Trzymajcie kciuki bo musimy ruszyć temat wózka, żeby nam dali na niego kasę bo już byśmy chcieli kupić ![]() Miłego dzionka i do wieczora
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak patrzę na na niego, jak przemawiał, jak zwracał się do ludzi to oczy mi się same zaczynają pocić
![]() Choć nie jestem zbyt religijna, jednak naprawdę mnie to wzrusza i porusza. Kurde nudyyy. Własnie wciągnęłam maxi loda w kubku z wszystkim co możliwe. A miałam po wczorajszym obżarstwie już nic nie jesć takiego. Kurde nooo... Ciekawe jak tam moja waga jutro na wizycie ... ;/
|
|
|
|
#3054 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
. Wyspałam się dzisiaj jak mopsCytat:
Cytat:
?Nerola oby tak dalej, kciuki czynią cuda .
|
||
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że ciężko, ale warto się spiąć i zaliczyć w czerwcu, będziesz mieć spokój. Ja z fartem oddałam dyplomową, w czerwcu obrona, może dam jakoś radę
?Ja też własnie tak myślę, ale nie wiem czy nie urodzę do tego czasu. No bo mogę powiedzieć spokojnie,ze w przyszłym miesiącu już rodzę...
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nigdy nie mialam takich problemow i nie wiem jaka sytuacja jest alarmowa Cytat:
wizyte najblizsza mam 11.05 oczywiscie w dlugi weekend trafilo i kontakt z lekarzem utrudniony
|
|
#3057 |
|
Raczkowanie
|
Napewno było by lepiej.. Ale boję się trochę że z nerwów znowu dostane skurczy
powinni to docenić
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas tez pogoda taka nijaka, pochmurno, lekki deszczyk pada... Ale my z mężem jedziemy do Wisły na obiadek, nie ruszamy się i tak poza hotel więc może sobie nawet padać ![]() Ania pewnie, że może być! Bardzo ładna sukienka ![]() CarmelaSoprano ja własnie zdecydowałam się na ten wózek bo ma największa gondolę i jest duuuża szansa, że zime przejeździmy. Spacerówka masz racje trochę goława, ale trafić w idealny wózek graniczy z cudem ![]() Moniczka ![]() Super, że u Nerolki się uspokoiło, Iza już w brzucholu robi zamieszanie Miłej niedzieli Brzuchatki
|
|
|
|
#3059 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Kolina;26637100]dzien dobry
ja jakos dziwnie sie czuje, mam wysoki puls - 96, cisnienie ok 116/68 ten wysoki puls mam od jakiegos czasu, od czasu do czasu rosnie, pozniej spada, dzis rano galopuje nie wiem czy to powod do niepokoju ![]() leze, mam nadzieje ze sie uspokoi Pulsem sie nieprzejmuj ja mam jeszcze wyzszy lekarz powiedzial ze w ciazy jest to mozliwe poniewaz trzeba wiecej kri przepompowac czy jakos tak niepamietam dokladnie ale taki 96 jest w miar ok ja najmniej jak dotej pory to mam 105 i cisnienie tez wyzsze,takze poki co niestresuj sie
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam nadzieję, że do porodu uda mi sie uporać z egzaminami, mi już pozwolili w razie czego teraz zdawać, tylko że nie z pełnego materiału no i 5 już z tego nie będzie, ale w tej sytuacji wystarczy mi poprostu zaliczenie-3. Będę robiła wszystko żeby zdążyć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

klask i: hura ale super ze wszystko ok

a ja też muszę się wybrać do lekarza jak najszybciej bo tak mi puchną stopy od kilku dni że szok , teraz ja mam schizy czy nie mam gestozy 
miałam białkomocz

I przy okazji test aparatu
Ja wczoraj kupiłam sobie kolczyki i bransoletkę
a potem się zaczęło, sama nie wiedziałam czego chce