|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
jak lubisz to czemu masz nie nosić? Co to w ogóle znaczy "nie wypada"? Kochana ja się w ciąży czuję seksownie i kobieco i nie mam problemów z noszeniem sukienek przed kolano. Czasy strojów ciążowych a`la worki pokutne na nasze szczęście dawno minęły i ja uważam że powinnyśmy nosić to, w czym się super czujemy )
|
|
#3213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Nerolka niech się nie odgraża że nas spałuje, bo to wszystko dla jej dobra ![]() A jeśli nas kochana czytasz to pozdrawiam cię gorąco
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak najbardziej bym szalała i takie kiecki nosiła ![]()
|
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jestem dupa bo piszę mi jakie mam normy do FT4 Jeszcze raz: FT3 2,96 pg/ml ( 2,57-4,43) FT4 0,891 ng/ml ( 0.93-1,7) I Ty masz kochana inne jednostki niż Ja, ale pisze mi coś takiego przy FT3 pg/ml * 1,536 = pmol/l czyli Twoje jednostki. a przy FT4 ng/dl * 12,87 = pmol/l więc obliczając na Twoje jednostki: FT3 2,96 pg/ml x 1,536 = 4,55 pmol/l czyli wg Twojej tabeli w normie ?! dobrze patrzę?! FT4 0,891 x 12,87 = 11, 47 i też w normie. Jestem aktualnie w 27 tyg czyli III trymest, oddając krew byłam 26 tyg i 6 dniu , więc to II czy III trymest? Ale i tak i tak wychodzi raczej w normie, nie?! Stapelka rzuć okiem ![]() Zmalowana niby dlaczego nie wypada? Jak Ci wygodnie?! Wg mojej teściowej powinnam nosić luźne rzeczy, aby brzuszek zakryć czyli najlepiej w tunikach |
|
|
|
|
#3216 |
|
Raczkowanie
|
Brumek jak to na Karowej za wszystko się płaci?
Jak rodziłam Bartka to poród był rodzinny i za nic nie płaciłam. Teraz też leżałam półtora tyg. na Karowej i też nic nie płaciłam. Chyba, że się coś zmieniło. Jeśli chodzi o znieczulenie to nie wiem bo nie chciałam ![]() Nerolka trzymaj się kochana Wiem, że łatwo mówić, ale trzeba być dobrej myśli
|
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi gin kazała brać bo mam niby anemię 11,6 hemoglobina, powiedziała ze zaczynamy brać żelazo, ale nie dała mi recepty ![]() No a teściowa powiedziała, zrobimy badanie na żelazo i wyszło mi w normie,aby wiesz nie brać żelaza na zapas bo potem dzieciom się zęby psują ![]() POWAŻNIE na receptę?! |
|
|
|
|
#3218 | |
|
Rozeznanie
|
Stapelka gratuluje 30 tc
![]() SweetAngel1984 gratki 24 tyg ![]() Zmalowana juz 31 tc ![]() Cytat:
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-02 o 11:36 |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry dzień
![]() gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni ![]() nerolko trzymam za Was kciuki, obyście doleżały choć tyle aby się płucka rozwinęły. Izunia już duża dziewczynka wiec na pewno wszystko będzie dobrze Cytat:
też jak czytam Twoje wpisy to widze że elegancko byśmy się dogadały Mi w ogóle wiele spraw i poglądów wyklarowało się jak Filip był już na świecie, nie da się wszystkiego zaplanować i myśleć że na pewno zrobię tak i tak... Każde dziecko jest inne i ciekawa jestem czym mnie Lilka zaskoczy ![]() Marina kciuki za wizytę
|
|
#3220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś ma co pokazać ( a Ty z pewnością masz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
wg mnie Twoje wyniki są jak najbardziej w normie. Dobrze to poprzeliczałaś na pmol/l i wyniki w porządku
|
|
|
#3221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. Ja mam Zelazo bez recepty nazywa sie Biofer, ladnie mi sie wyniki podniosly po nim a mialam juz Hb 7,7 a Ht 35,7.
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-02 o 11:44 |
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezlitośni... na chrzcie gnębili Cię opowieściami o porodach? ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
Ja też zgadzam się z Brumek odnośnie żelaza
dobrze, że wizytę mam w środę |
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już z jednego egzaminu mam zwolnienie i 5.0 i zostaje mi tylko 3 zaliczenia i 3 egzaminy oby byli litościwi dla mnie i przyznam że tez nie mam za wielkich wymagań i 3.0 mi w zupełności wystarczy
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-02 o 12:00 |
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa88 widziałam własnie ze masz inne jednostki, ale z tym przeliczaniem to ja nie kumam o co chodzi
Niech faktycznie Stapelka rzuci na to swym fachowym okiem ![]() Wydaje mi sie że FT4 w ciąży powinno być w górenj granicy normy. Ja od poczatku ciąży nam FT3 I FT 4 w normach, tylko na poczatku miałam TSH ok.5 ale mysle ze w ciazy moze tak skakac i dziecku raczej nic od tego nie bedzie (tak powiedzial endo.) Stapelka racja to? |
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co.... poszłam do wc siku.... i co? siadłam na kibel, nagle czarno przed oczami i musiałam się położyć na podłodze... a w domu tylko pies.... |
|
|
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie jestem wymagająca. Aby tylko zaliczyć
Szkoda, że moi wykładowcy nie chcą w żaden sposób pójść mi na rękę sesja jest dopiero w czerwcu więc oni będą dopiero wtedy robić zaliczenia i egzaminy. A jeśli nie mogę to zapraszają we wrześniu. Szkoda, że nie patrzą pod tym kątem, że ciężko będzie się przygotować do egzaminów przy małym dziecku... musi mi się udać
|
|
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
Witam urlopowo
![]() Ja wracam świeżo z wizyty i zakupów. Z mała zapowiada się na kluskę, ma cale 1,7 kg. Była w rozrywkowym nastroju, uciekała po całym brzuchu, żeby nie dać się zbadać. Kupiłam dziś łóżeczko, materacyk, podkłady na materac, prześcieradła i słodką zabawkę z pozytywką. No i poszło trochę kasy... Co do żelaza, to jest i takie bez recepty. Ale dziewczyny mają rację, lepiej konsultować takie rzeczy z lekarzem. Poza tym hemoglobina na poziomie 11 u ciężarnej to jeszcze nic złego. W ciąży ma się litr osocza więcej, więc siłą rzeczy zawartość krwi jest rozrzedzona. Oczywiście przesyłam dobre fluidy dla Neroli z Izą. |
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki dziękuje za odpowiedź
![]() Znalazlam w necie 'serial' "cud narodzin" pokazane są porody jakby któraś miała ochotę. Ja przeryczałam cały odcinek
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Nerolko trzymam za Ciebie i Izunię i wysyłamy pozytywne fluidki ![]() ![]() Zmalowana popieram krótkie spódniczki w ciąży no bo w sumie dlaczego nie? ![]() Jutro z TŻ jedziemy do jego ciotki bo nam oddać po synku cały wór rzeczy i fotelik samochodowy pożyczyć ![]() Aha no i w piątek zaczęliśmy 30 tydzień
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3232 |
|
Zadomowienie
|
Przeszła wypłata więc dzisiaj zaczynamy część naszego zakupowego szaleństwa
Typu prześcieradła, podkłady na łóżeczko, wanienkę itp. ![]() No i 600 na OC muszę wydać Ale przynajmniej nie musimy się martwić łóżeczkiem i pościelą do niego, bo teście obiecali
|
#3233 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jasne
![]() Na spodzie biszkopt: z 6 białek ubić pianę, dodać 6 łyżek cukru, potem 4 żółtka, 6 łyżek mąki pszennej i łyżkę mąki ziemniaczanej. Pieczenie ok 30-40 minut w 160-180*C.Po upieczeniu ostudzić. Krem: puszka ananasów lub brzoskwiń, 2 żółtka, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki cukru, kostka masła. Z ananasów odlewasz do garnka sok, zagotować. Żółtka, budyń, mąkę i cukier rozmieszać w 1/2 szklanki wody, wlać na gotujący się sok, chwilę pogotować aż budyń zgęstnieje. Wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem. Owoce z puszki pokroić. Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, ułożyć delicje (jedna duża paczka wystarczy), drugą część kremu. Wierzch: na kremie rozłożyć pokrojone owoce, zalać tężejącą galaretką (2 opakowania rozpuszczone w 3 szklankach wody). za chwilę wrzucę zdjęcie ![]() Cytat:
wszystko zależy od tego, co z domu dostaniesz, i co w szpitalu podają. Bo jak jedna opowiadała że pierwszy obiad po urodzeniu to była gotowana kapusta to załamać się można a jeśli sama wiesz czego unikać żeby nie było zaparć, to nie różnica czy będzie to jedzenie z domu czy szpitalne.Cytat:
pewnie że wypada! ![]() Cytat:
|
|
|
#3234 | |
|
Zadomowienie
|
Zaczynamy dziś 28 Tydzień
Zostało 12 ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
7 miesiąc dziś też zaczynamy
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
Nerolka niech Izunia siedzi w brzuszku jak najdłużej pogadaj z nią ja sobie z Krystiankiem pogadałam zeby na urodziny tatusia-koniec maja- jeszcze nie wychodził ale cioci na urodziny - początek lipca to już moze Dziewczyny wszystkie ciążowe brzuszki śliczne i coraz większe Marina kciuki za wizyte Sweetangel zaskrońce i żaby fuj myszy sie nie boje ![]() Zmalowana nosić mini jak najbardziej ![]() Pozdrowienia dla Belli i dziewczynek |
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() III trymest czas zaczac ![]() ![]() Zmalowana nie wiem czy dobrze pamietam, ale czyba Ty masz butelki Dr Brown's ? Mam pytanie czy one maja podziałke na mililitry bo na zdjeciach to ciezko dojrzec
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-02 o 12:59 |
|
|
|
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
Co do tarczycy. nie bardzo się znam na normach ciążowych, i wydają mi się naciągane, bo jakoś nie mogę znaleźć wielkiego powiązania, żeby w ciąży tarczyca miała się rządzić innymi prawami.
![]() Zgadza się, że ogólnie wyniki powinny być powyżej 50% w miarę równych proporcjach - pisze o Ft3 i Ft4. TSH dla naszego wieku najlepsze ok 1 - max 2. - to są ogólne zasady. Na całym zachodzie TSH powyżej 2 odsyłane jest do leczenia, u nas jesteśmy daleko za murzynami. Zaneta - jak na mój gust Twoje FT4 i TSH wskazuje na niedoczynność. To tak książkowo patrząc. Ft4 niskie więc daje znać przysadce, żeby harowała, tej już ciężko więc TSH wysokie. FT3 też nie najlepsze, bo Ft3 się produkuje z Ft4 więc Ft4 też musi mieć siłę, żeby to Ft3 wyprodukować Stąd jest takie niskie bo ma dużo pracy![]() Jeśli chodzi o dziecko to tu nie ma co się martwić, bo te wyniki nie są jakieś baardzo złe a ono od dawna ma swoją tarczycę i świetnie sobie radzi. Jakbyś nie była w ciąży z czystym sumieniem wysłałabym Cię do endo po receptę na Euthyrox. A że jesteś, to nie jestem po prostu pewna, czy lepiej iść teraz, czy dopiero po porodzie z usg i nowymi wynikami. |
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczny własnie chcialam kupic materac na allegro... ale ktory wybrac
![]() mozecie polecic z jakigo materialu najlepiej wybrac, a moze juz ktoras brała na all i ma sprzedawce fajnego? |
|
|
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
Dlugo sie czeka na allegro od zalozenia kata na list z hasłemm??
Od kiedy mozna korzystac z kąta??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

jak lubisz to czemu masz nie nosić? Co to w ogóle znaczy "nie wypada"? Kochana ja się w ciąży czuję seksownie i kobieco i nie mam problemów z noszeniem sukienek przed kolano. Czasy strojów ciążowych a`la worki pokutne na nasze szczęście dawno minęły i ja uważam że powinnyśmy nosić to, w czym się super czujemy
)

A Nerolka niech się nie odgraża że nas spałuje, bo to wszystko dla jej dobra 
czyli najlepiej w tunikach
Jak rodziłam Bartka to poród był rodzinny i za nic nie płaciłam. Teraz też leżałam półtora tyg. na Karowej i też nic nie płaciłam. Chyba, że się coś zmieniło. Jeśli chodzi o znieczulenie to nie wiem bo nie chciałam

dobrze, że wizytę mam w środę
zębole
Zakończone: 2