|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() A ciasto bardzo apetyczne
|
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
o własnie, ubiegłaś mnie ![]() ja raz brałam pobranie dla taty n pokrowce samochodowe bo akurat miałam konto wyczyszczone ze środków a że tato płacił to mi nie przeszkadzało dopłacić te parę złotych więcej do przesyłki ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- kurcze... nie zazdroszczę takiej trudnej sytuacji rodzinnej.. niektórzy ludzie nie mają za grosz serca i wyczucia..
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
co to znaczy ze w spacerowce jest siedzonko kubelkowe?? to zle ??
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może chcecie wiedzieć jak my sobie dajemy z "tym" radę z brzuszkiem??![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie widac na zębach dzieci, jaki leki brała mama w ciąży (antybiotyki, fosfor, żelazo) oczywiście lepiej z niczym na właśna ręke nie wyzykować i nie przesadzać, ale jak lekarz zaleci ze jest do dobre dla ogolenego rozwoju dziecka i ciężarnej mamy to nie ma wyjścia.
a dziecko juz sie rodzi ze wszystkimi zębami
|
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
Sloneczko - super zakupy
moniczka - to nieciekawie masz poco weic wogle do matki przyjezdzalas jak wiedzialas ze sobie nerwow naszarpiesz.....? wracaj do tesciow tam masz swiety spokoj ja mamsiedzonko kubelkowe w quinny sa takie zanetka - ty ci tort robilas a ja snikersa pozarlam i wafle domowe
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
kubełkowe, czyli takie że nie ma możliwości rozłożenia na płasko oparcia.
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
A le to znaczy ze to jest lepsze czy gorsze??
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Mgr-inż
Na doktoracik się nie piszę ![]() Cholercia Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-02 o 14:45 |
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiejś znajomej albo komuś z rodzinki?
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Marina kciuki zaciśnięte za wizytę No i gratuluję 33tc![]() Wszystkim zaczętym tygodniom ![]() Nerola ojjj niedobrze... Ale trzymamy dalej kciuki, żeby Iza siedziała w brzuszku jeszcze ![]() CarmelaSoprano X-lander ma b.dobrą opinię, też myślałam kiedyś o XA, ale spacerówka jest tylko w jednym kierunku. Nie da się przełożyć tak żeby dzidzia była przodem do nas. A boldera mają znajomi i z szczerze odradzają... Podobno ściąganie i montowanie fotelika długo trwa, trzeba się naszarpać, ale być może trafili na jakiś felerny model Moniczka przykro słyszeć takie słowa od matki, jak tak można. Moja mama mi prawie codziennie (nawet teraz) mówi, że mnie kocha. Zresztą ona dla mnie jak najlepsza przyjaciółka. Jest wspaniałą kobietą, chciałabym być taką mamą jaką ona jest dla mnie. W ogóloe rodziców mam super. Tatko też mi się udał, zrobiłby dla mnie i siostry wszystko ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Kubełkowe to takie, w którym nie rozkłada się oparcie tylko jakby całe to siedzisko przechylasz i jak dziecko ma główkę na leżąco to nóżki ma trochę wyżej. Chyba nie jest lepsze od zwykłego, ale tu niech wypowiedzą się użytkowniczki lepiej, bo nie chcę wprowadzić w błąd. Kubełkową mają np. Quinny Buzz |
|
|
|
#3283 |
|
Zadomowienie
|
aania jadę do ciebie na kawę bezkofeinową i to ciasto boskieeeeeeeee
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i już w czerwcu będę na "swoim" ale już ja tak zrobię żeby to był sam poczatek czerwca
|
|
|
#3285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja matka mieszka w jednym domu z moimi kochanymi dziadkami i to bardziej do nich przyjechalam nie do matki
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie zakupki podobne do moich
tylko ja flanelek nie kupowałam ani tego spray'a do noska, a patyczki higieniczne to w drogerii kupię razem z kosmetykami ![]() nie mam jeszcze przewijaka, więc pokrowca siłą rzeczy nie kupowałam. a wkładki laktacyjne kupiłam już wczesniej to tak z grubsza o moich zakupkach.
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
Nerolko - mocno trzymam za Was kciuki!!!
Niech Iza siedzi w brzuchu dopoki z pluckami nie bedzie OK, a potem to juz... skoro chce... ![]() Sygine - mysle, ze lepiej kupic wieksza pake (jesli sie bardziej oplaca). nie boj nie boj taki noworodek nie wyrosnie z Pampersow w tydzien ![]() Moja przez pierwsze miesiace zuzywala ok. 10 sztuk pieluch dziennie, bo robila kupke po kazdym posilku i jeszcze w miedzyczasie (a karmilam ja piersia). Wiec jak latwo obliczyc opakowanie 43 szt. starczyloby mi na ... 4 dni Wez tez pod uwage, ze waga dziecka jest szacunkowa, u mnie pomylili sie o pol kilo! No i poza tym w pierwszych dniach zycia waga dziecka spada. Takze 2-5kg mozesz wziac spokojnie w wiekszych ilosciach |
|
|
|
#3288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pewno sie już doczekać nie możesz ![]() a ja mam zaraz gości... teściów ...ale ja bym się chętnie położyła teraz i zdrzemnęła
|
|
|
#3289 |
|
Rozeznanie
|
Ale mam ochote na to ciasto , ale mi smaka narobilas.
A jeszcze mam takie pytanko , jak to jest jak dziecko sie w nocy obudzi to najpierw trzeba go nakarmic czy najpierw przebrac? Wiem glupie to pytanie ale dzis rano and tym sie zastanawialam |
|
|
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 30 lat, platynowa blondi, 160cm i 100kg wagi to musi komicznie wygladac a jeszcze te obcasy i różowe paznokcie i Hello Kitty to już w ogóle kosmos miałaś ubraw ![]() my tez wczoraj na obiedzie i grillu u moich rodziców, kiełbaski i skrzydełka były --->>> objadłyśmy się nieziemsko ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- są zwolennicy i takich i takich zapytaj bo o ile pamiętam to ona pisała że ma wózek chyba tez Quinny tak jak Sweet Angel po Filipku i tam są właśnie siedziska kubełkowe, podpytaj ją jak się spisywało bo ona już wypraktykowała wózek z takim siedziskiem---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
bo na razie 4 rok kończę.. ech..
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beatko mi jeszcze zostały akcesoria do łóżeczka do kupienia ( jakiś baldachim i prześcieradło z falbanką) no i kosmetyki oraz wózek ... reszta już jest
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-02 o 15:31 |
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta na szczęscie przeszło, ale wolałam się połozyć na podłodze niż w razie czego o nią uderzyć..... w ogóle strasznie słaba i blada jestem cały dzien....
A co do żelaza to wiem, że zęby się strasznie niszczą, temu kto je bierze i na dziecko pewnie to też wpływ ma, tzn na zęby dziecka. Zabiłyście mnie tymi ciastami domowymi, waflami i innymi........... jak ja bym takie zjadła ![]() ![]() wysłałam męża do sklepu po drożdżówki z serem i budyniem, ostatnio bym tylko drożdżówki jadła, a kiedyś na nie patrzeć nie mogłam![]() Muszę dokończyć zakupy wyprawkowe ale nie mam weny twórczej.... |
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już chce... ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
zgadłam?bo tak za przeproszenie w usr*nych gaciach to chyba nikomu posiłek by nie smakował
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-02 o 15:43 |
||
|
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
- ale mi się marzy że to takie łatwe będzie
|
||
|
|
|
#3296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) wiec najpierw dostawala jednego cycka, 5 min pozniej robila kupke, przewijalismy ja, a potem na dobre spanko drugiego cycka budzila sie co 3,5 - 4 godz. |
|
|
|
|
#3297 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aania_20 ale pysznie wyglada to ciacho ![]() Cytat:
ale jakbys juz je miala to polecam sie pamieci
|
|
#3298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do samego łóżeczka to być może weźmiemy jakieś używane ale materacyk nowy, pościel też a kosmetyki to będę "po kawałku" kupowac tylko muszę bywać częściej w mieście bo teraz mam duzo wolnego i siedze w domu a jechać specjalnie mi się nie chce.A co do wózka to przyznam się Wam kochane że jakiś czas temu udało mi się upolować na aukcji ten wózeczek: http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...534516752.html tak na wariata zalicytowałam i nikt mnie nie przebił przesyłka wyniosła mnie 30zł kurierem bo babka tak orientacyjnie wpisała koszt dostawy. A wózeczek jest naprawdę w super stanie wizualnym i technicznym, lekko był przykurzony z wierzchu, tapicerka nic a nic nie zniszczona, żadnych wyblaknięć, a że babeczka wysłała go tak jak stał, nawet z okruszkami to ja go wybebeszyłam do samego stelaża i przeprałam wszystkie zdejmowalne części, torba do wózka jak nowa, ani plameczki w środku nie było, cały stoi u moich rodziców na razie, musze tylko jeszcze wyczyścic na mokro stelaż z kurzu, i kilka elementów których się nie zdejmuje przy oparciu i będzie wygladać bossko Obecnie nie za bardzo mieliśmy kasę na nowy droższy wózek a ten trafił się tak przypadkiem ale ani troche nie żałuje. Warto było. A jeśli się nie sprawdzi to najwyżej kupimy inny. Czailiśmy się na tako Jumpera ale finanse na razie nam nie pozwalają bo ciąglę mamy pilniejsze wydatki niestety.. a wcześniej trochę głupio mi było się pochwalić takim zakupem kiedy widziałam jak Wy kupujecie dużo droższe wózeczki.. ech ciągle kasa na co innego potrzebna... ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-02 o 15:46 |
||
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka, ale miałaś szczęście z tym wózkiem
![]() ![]() Dziewuszki mam takie nietypowe pytanie czy jak się Robalek wykluje to powinnam informować Dawce ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

zębole

)
No i gratuluję 33tc

objadłyśmy się nieziemsko

Zakończone: 2