Wiosna do nas zawitała, kolejna PMka TAK powiedziała - PM 2011, cz.33 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 23:26   #4141
elllmi
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna do nas zawitała, kolejna PMka TAK powiedziała - PM 2011, cz.33

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
hej
może w tym sosie co zamawiacie, używają czosnku grnulowanego
ja robię tak, że na każdą łyżkę majonezu daje jedna łyżkę jogurtu naturalnego no i czosnek wg smaku pycha jest czasami dodaje koperek
ciężko było się domyślić

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Zależy do czego. Jak np do mięsa z grilla to robie na bieluchu naturalnym albo czosnkowym (jest gestszy) + czosnek wyciśnięty i przyprawa do tzatzyków z prymatu. A jak do sałatki to jogurt naturalny, troszkę mięty jak mam i też ta przyprawa. Ja nie lubię majonezu.

http://www.e-delikatesy.net.pl/index...on=show&id=102
o tej przyprawie nie pomyślałam; a o mięcie to już w ogóle; muszę spróbować

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 23:30   #4142
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

o tej przyprawie nie pomyślałam; a o mięcie to już w ogóle; muszę spróbować
Ja już bez tej przyprawy nie umiem życ poza tym ja kocham czosnek i daje go do wszystkiego do czego tylko sie da

Kupiłam sobie bluzeczke na all jak w załacznkiu tylko kolor szary
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kimono.jpg (65,9 KB, 26 załadowań)

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 23:33   #4143
elllmi
Zakorzenienie

fajna; takie dłuższe są w ogóle super i jak dawniej miałąm wszystkie bluzeczki do pępka, to teraz w drugą stronę starość

Stary 2011-05-02, 23:35   #4144
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
My prosiliśmy o książki zamiast kwiatów i pieniądze zamiast prezentów a wierszyk mieliśmy taki:

Goście drodzy, goście mili
radość byście nam sprawili
zatrzymując czar tej chwili.
Nie kupujcie kwiatka z wstążką,
obdarujcie jakąś książką.
I nie martwcie się kochani,
prezent my kupimy sami.
Do koperty włóżcie cosik,
przyda nam się każdy grosik.

Z kwiatów nie ma żadnego pożytku, my dostaliśmy kilka bukietów, ale nawet żadnego nie wzięliśmy do domu bo potem nie było jak i zostały na sali weselnej. A z książek zawsze jest jakiś pożytek, nawet jeśli połowa będzie taka, która będzie dla nas interesująca a reszta niekoniecznie to i tak większy pożytek z tego niż z kwiatów.

Jestem już żoną Zaraz napiszę relację
Cytat:
Hej Jestem dopiero teraz bo impreza nam się troszkę przedłużyła Ale od początku. Najpierw był straszny stres przez 2-3 dni przed ślubem, prawie nie spałam przez ostatnie noce. W sobotę wstaliśmy po 6, bo nie mogliśmy spać. TŻ zjadł śniadanie, ja nie byłam w stanie. Na 9 TŻ był umówiony na myjnie na mycie samochodu, potem przyjechał świadek zabrać nasze rzeczy do hotelu. Jeszcze przy nim ostatni raz ćwiczyliśmy nasz pierwszy taniec. Na 12 byłam u fryzjera, trochę się obawiałam bo nie miałam próbnej i generalnie dobrze było, choć zachwycona nie byłam tą fryzurą. Ale byłam tak zestresowana, że chyba nic by mnie wtedy nie zachwyciło. Jak wróciłam do domu, TŻ ze świadkiem stwierdzili, że fryzura ładna i nie mam na co narzekać. Na 14 przyjechała makijazystka, w międzyczasie TŻ i świadek pojechali dekorować samochód, przywieźli bukiety i butonierki. Mój bukiet był strasznie ciężki, ale dotrwałam z nim do wesela. Próbnego makijażu też nie miałam i zdałam się całkowicie na pomysły kobiety robiącej mi makijaż i wyszło świetnie. Miałam doczepiane kępki rzęs, efekt genialny. W trakcie robienia makijażu przyjechała świadkowa, zaraz potem przyszła mama. Dopiero po makijażu była jeszcze chwila wolnego i zjadłyśmy ze świadkowi rogalika na pół, tyle było mojego jedzenia do ślubu. Później ubieranie się, mama i świadkowa wiązały mi suknię, potem był problem z welonem, bo miałam we włosach tyle wsuwek, że nie chciał wleźć welon i w końcu musiałam go wpiąć ciut wyżej niż miał być. W międzyczasie przyszedł tata, świadek i TŻ z rodzicami a ja nie byłam jeszcze gotowa, także TŻ i świadek czekali w drugim pokoju. TŻ był pod wrażeniem. Było błogosławieństwo, a potem pojechaliśmy do kościoła. Jeszcze zanim wsiadłam pod blokiem do samochodu odrobinę rozdarłam sukienkę, ale nie było widać. W kościele trochę się stresowaliśmy, bałam się, że głos mi będzie drżał podczas przysięgi, ale podobno było dobrze. Siostra stwierdziła, że w ogóle nie było widać, że się stresowaliśmy. Potem pojechaliśmy na salę, obiadu prawie nic nie zjadłam, taki miałam ściśnięty żołądek. No i pierwszy taniec. Oczywiście się pomyliliśmy, ale tak, że nie było widać i nikt się nie domyślił. Podobno wyszło pięknie. Wesele skończyło się po 4, goście dobrze się bawili, a ja przez część imprezy źle się czułam, ale przeżyliśmy. Suknia po paru godzinach już mnie gniotła, ale jakby była luźno związana to bym ją zgubiła. Moje stopy też nie były zachwycone tyloma godzinami w szpilkach. Dopiero nad ranem, jak zdjęłam sukienkę zobaczyłam jak bardzo się podarła, chociaż nie było tego widać. Poszliśmy spać przed 6, w niedzielę wstaliśmy chwilę po 8, zjedliśmy śniadanie i tacy śnięci razem ze świadkami siedzieliśmy przed telewizorem i czekaliśmy na poprawinowy obiad. Po obiedzie jeszcze pakowanie wszystkiego do samochodów i wróciliśmy do domu razem ze świadkiem, który został u nas do dziś. Po południu jeszcze jeździliśmy do rodziców TŻ, bo tam został mój samochód, potem do moich rodziców żeby zabrać część prezentów i jedzenia a wieczorem przyszła świadkowa i moja siostra i był dalszy ciąg imprezki. Rozpakowywaliśmy prezenty, głównie książki przeglądaliśmy i wypróbowaliśmy Twistera, którego dostaliśmy, była fajna zabawa. Jeszcze nie odespaliśmy ostatnich nocy. Dzisiaj świadek pojechał do domu, my rozliczaliśmy się z dekoratorką, rodzice z restauracją. Byliśmy jeszcze u jubilera, u którego kupowaliśmy obrączki, ale było zamknięte. A mamy problem z moją obrączką. Jak ją zdjęłam po weselu okazało się, że jest strasznie porysowana, chociaż nic z nią nie robiłam. Pierścionek od tego samego jubilera noszę ponad rok, wszystko robię nosząc go, ocierał się nie raz o skały na wyjeździe w góry a wygląda 100 razy lepiej niż moja obrączka po jednym dniu. Świadek stwierdził, że jego obrączka po roku noszenia też wyglądało duuużo lepiej niż moja dzisiaj. Coś jest z nią nie tak, ale musimy czekać do środy i będziemy jechać do tego jubilera z reklamacją. Uff..tyle na razie. Jak mi się coś przypomni to jeszcze dopiszę.
Po pierwsze - to gratulacje! Wspaniale, że wszystko poszło w zasadzie gładko, przykre, że źle się czułaś

Po drugie - napisałaś tak fajnie, że rozdarta suknia, że pomyłka w tańcu, że ta obrączka, więc od razu zaczęłam myśleć, ile takich rzeczy wyjdzie u mnie.. pewnie na wstępie zaliczę jakąś spektakularną glebę

Cytat:
Napisane przez happy2gether Pokaż wiadomość
że dochodzisz do siebie po rozstaniu...

Monia tak się cieszę, że wszystko się udało Gratuluję Wam jeszcze raz i chciałabym być już na Waszym miejscu

moje bułeczki z fetą wyszły super - pokażę Wam na fotkach
TŻ jest zachwycony i siedzi z takimi oczami
Poproszę przepis

Cytat:
Ja już bez tej przyprawy nie umiem życ poza tym ja kocham czosnek i daje go do wszystkiego do czego tylko sie da

Kupiłam sobie bluzeczke na all jak w załacznkiu tylko kolor szary

Łaaadnaaaa
Stary 2011-05-02, 23:36   #4145
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
fajna; takie dłuższe są w ogóle super i jak dawniej miałąm wszystkie bluzeczki do pępka, to teraz w drugą stronę starość
Ja mam za duże zwały tłuszczu na brzuchu żeby ich widokiem kogokolwiek karać Dlatego uwielbiam tuniczki Troszkę się boję że może być workowata ale jak coś to sprzedam na all

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
Napisane przez zaraza3 Pokaż wiadomość
Łaaadnaaaa
Dzieki

- 25 kg
Stary 2011-05-02, 23:36   #4146
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
wiecie co ja już wstaję na nogi powoli...

---------------------------------------------------------

Powiem wam, że dzisiaj to do mnie w sumie doszło, że mam naprawdę super (przyszłą) szwagierkę
Stary 2011-05-02, 23:38   #4147
elllmi
Zakorzenienie

pisząc "dawniej" miałam na myśli podstawówkę i wczesne liceum terqz to już

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-02, 23:47   #4148
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Powiem wam, że dzisiaj to do mnie w sumie doszło, że mam naprawdę super (przyszłą) szwagierkę
No to super

Cytat:
pisząc "dawniej" miałam na myśli podstawówkę i wczesne liceum terqz to już
No taka kiedys była mada
Jeszcze ten sweterek boski Ale musze na wypłate poczekac
http://allegro.pl/mkm-swetry-sweter-...588399338.html

- 25 kg
Stary 2011-05-02, 23:53   #4149
elllmi
Zakorzenienie

spadam do łóżka, choć tam tylko pluszowy Antek czeka

dobranocki

Stary 2011-05-02, 23:56   #4150
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
spadam do łóżka, choć tam tylko pluszowy Antek czeka

dobranocki
Ja powoli też się zbieram
U mnie Pikplik

- 25 kg
Stary 2011-05-03, 00:06   #4151
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
No to super

No taka kiedys była mada
Jeszcze ten sweterek boski Ale musze na wypłate poczekac
http://allegro.pl/mkm-swetry-sweter-...588399338.html
Fakt, ładny sweterek. Mnie też podobają się takie nietoperzowate

Dobranoc!

Edytowane przez zaraza3
Czas edycji: 2011-05-03 o 00:16
zaraza3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 06:39   #4152
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Hej Jestem dopiero teraz bo impreza nam się troszkę przedłużyła Ale od początku. Najpierw był straszny stres przez 2-3 dni przed ślubem, prawie nie spałam przez ostatnie noce. W sobotę wstaliśmy po 6, bo nie mogliśmy spać. TŻ zjadł śniadanie, ja nie byłam w stanie. Na 9 TŻ był umówiony na myjnie na mycie samochodu, potem przyjechał świadek zabrać nasze rzeczy do hotelu. Jeszcze przy nim ostatni raz ćwiczyliśmy nasz pierwszy taniec. Na 12 byłam u fryzjera, trochę się obawiałam bo nie miałam próbnej i generalnie dobrze było, choć zachwycona nie byłam tą fryzurą. Ale byłam tak zestresowana, że chyba nic by mnie wtedy nie zachwyciło. Jak wróciłam do domu, TŻ ze świadkiem stwierdzili, że fryzura ładna i nie mam na co narzekać. Na 14 przyjechała makijazystka, w międzyczasie TŻ i świadek pojechali dekorować samochód, przywieźli bukiety i butonierki. Mój bukiet był strasznie ciężki, ale dotrwałam z nim do wesela. Próbnego makijażu też nie miałam i zdałam się całkowicie na pomysły kobiety robiącej mi makijaż i wyszło świetnie. Miałam doczepiane kępki rzęs, efekt genialny. W trakcie robienia makijażu przyjechała świadkowa, zaraz potem przyszła mama. Dopiero po makijażu była jeszcze chwila wolnego i zjadłyśmy ze świadkowi rogalika na pół, tyle było mojego jedzenia do ślubu. Później ubieranie się, mama i świadkowa wiązały mi suknię, potem był problem z welonem, bo miałam we włosach tyle wsuwek, że nie chciał wleźć welon i w końcu musiałam go wpiąć ciut wyżej niż miał być. W międzyczasie przyszedł tata, świadek i TŻ z rodzicami a ja nie byłam jeszcze gotowa, także TŻ i świadek czekali w drugim pokoju. TŻ był pod wrażeniem. Było błogosławieństwo, a potem pojechaliśmy do kościoła. Jeszcze zanim wsiadłam pod blokiem do samochodu odrobinę rozdarłam sukienkę, ale nie było widać. W kościele trochę się stresowaliśmy, bałam się, że głos mi będzie drżał podczas przysięgi, ale podobno było dobrze. Siostra stwierdziła, że w ogóle nie było widać, że się stresowaliśmy. Potem pojechaliśmy na salę, obiadu prawie nic nie zjadłam, taki miałam ściśnięty żołądek. No i pierwszy taniec. Oczywiście się pomyliliśmy, ale tak, że nie było widać i nikt się nie domyślił. Podobno wyszło pięknie. Wesele skończyło się po 4, goście dobrze się bawili, a ja przez część imprezy źle się czułam, ale przeżyliśmy. Suknia po paru godzinach już mnie gniotła, ale jakby była luźno związana to bym ją zgubiła. Moje stopy też nie były zachwycone tyloma godzinami w szpilkach. Dopiero nad ranem, jak zdjęłam sukienkę zobaczyłam jak bardzo się podarła, chociaż nie było tego widać. Poszliśmy spać przed 6, w niedzielę wstaliśmy chwilę po 8, zjedliśmy śniadanie i tacy śnięci razem ze świadkami siedzieliśmy przed telewizorem i czekaliśmy na poprawinowy obiad. Po obiedzie jeszcze pakowanie wszystkiego do samochodów i wróciliśmy do domu razem ze świadkiem, który został u nas do dziś. Po południu jeszcze jeździliśmy do rodziców TŻ, bo tam został mój samochód, potem do moich rodziców żeby zabrać część prezentów i jedzenia a wieczorem przyszła świadkowa i moja siostra i był dalszy ciąg imprezki. Rozpakowywaliśmy prezenty, głównie książki przeglądaliśmy i wypróbowaliśmy Twistera, którego dostaliśmy, była fajna zabawa. Jeszcze nie odespaliśmy ostatnich nocy. Dzisiaj świadek pojechał do domu, my rozliczaliśmy się z dekoratorką, rodzice z restauracją. Byliśmy jeszcze u jubilera, u którego kupowaliśmy obrączki, ale było zamknięte. A mamy problem z moją obrączką. Jak ją zdjęłam po weselu okazało się, że jest strasznie porysowana, chociaż nic z nią nie robiłam. Pierścionek od tego samego jubilera noszę ponad rok, wszystko robię nosząc go, ocierał się nie raz o skały na wyjeździe w góry a wygląda 100 razy lepiej niż moja obrączka po jednym dniu. Świadek stwierdził, że jego obrączka po roku noszenia też wyglądało duuużo lepiej niż moja dzisiaj. Coś jest z nią nie tak, ale musimy czekać do środy i będziemy jechać do tego jubilera z reklamacją. Uff..tyle na razie. Jak mi się coś przypomni to jeszcze dopiszę.
ale fajna relacja gratulacje
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 06:44   #4153
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
że dochodzisz do siebie po rozstaniu...
tak dokładnie happy o tym mówiłam

CZEŚĆ
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 07:30   #4154
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
mam dokładnie tak samo
tak jak już nie lubię biodrówek tylko spodnie z wyższym stanem

siema

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 07:48   #4155
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cześć

Co do tych bluzek to ja myślę, że teraz większość woli dłuższe - taka moda

Jem śniadanko
Chlebek fit i serek wiejski

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 07:50   #4156
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jem śniadanko
Chlebek fit i serek wiejski
smacznego ja nienawidzę serka wiejskiego heh

Stary 2011-05-03, 07:52   #4157
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
smacznego ja nienawidzę serka wiejskiego heh
dzięki
ja uwielbiam i jem prawie codziennie

kot mnie doprowadza do szału
łazi i miauczy... i miauczy... i drze się, żeby otworzyć jej okno

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2011-05-03 o 07:53
XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 08:07   #4158
kaska87
Zakorzenienie

cześć

u mnie pada a miał być grill, dzisiaj już jedziemy do Wro

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 08:08   #4159
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć

u mnie pada a miał być grill, dzisiaj już jedziemy do Wro
u mnie lejeeeeeeee

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 08:12   #4160
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Micia u mnie też
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 08:14   #4161
happy2gether
Wtajemniczenie

Cytat:
przepis jest banalny. Zaraz Wam napiszę tylko skonczymy oglądać film
Cytat:
czekam
Cytat:
Napisane przez izaa1916 Pokaż wiadomość
ja również, bo wyglądają wyśmienicie
Cytat:
Napisane przez Africa_Sun Pokaż wiadomość
Też czekam na przepis na bułeczki, wyglądają znakomicie
Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość

Mniam Mój TŻ też byłby zachwycony, bo uwielbia fetę
Czekam z niecierpliwością na przepis
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

faktycznie super, czekam na przepis

Cytat:

Poproszę przepis
Dziewczyny sorry, że się nie odezwałam wczoraj ale dosłownie padłam w czasie filmu .
Już się wywiązuje z obietnicy, bo mój przepis jest inny niż ten, co wstawiła Rock i pochodzi z bloga Kasi Tusk
Bułeczki z fetą i pietruszką lub koperkiem (ja dałam koperek)
150 g masła
5 łyżek oliwy
280 g mąki tortowej
1 jajko
1 żółtko
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka proszku do pieczenia
1 opakowanie sera feta
1 pęczek pietruszki/ koperku
szczypta soli

1. Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy szczyptę soli i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy masło, jajko, oliwę, jogurt i wszystko dokładnie mieszamy. Wyrabiamy ciasto ręcznie. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę (niestety należę do osób niecierpliwych i wkładam ciasto do zamrażalnika na 30 minut- efekt podobny, ale zyskuję 30 minut)
2. Fetę mieszamy z drobno pokrojoną natką pietruszki. Możemy doprawić pieprzem.
3. Wyjmujemy ciasto z lodówki. Dzielimy na małe części (w wielkości dużej śliwki), ręcznie robimy zagłębienie w cieście i nakładamy 1 łyżeczkę nadzienia z fety. Otaczamy nadzienie ciastem. W efekcie końcowym staramy się nadać ciastku kształt małej bułeczki. Za pomocą noża robimy nacięcie w kształcie krzyżyka.
4. Bułeczki układamy na blasze, wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy wierzch bułeczek niewielką ilością roztrzepanego jajka i pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni 5. Podajemy na ciepło.

Bułeczki są kruche i pyyyyszne

Cytat:
a jak robisz sos czosnkowy? jogurt, majonez i czosnek wycisnięty? bo jak tak robie, to mi nie wychodzi taki dobry jak w sałatce, którą zawsze w biurze zamawiamy i ja mam kawałeczki czosnku w nim, a tam jest bez tego
ja daję tyle samo jogurtu co majonezu, wyciskam sporo czosnku, dodaję zamiast soli wegetę, sypię sporo pieprzu i wciskam odrobinkę keczupu czasami jak mam to koperek. Dopiero wtedy jest

Cytat:
tak dokładnie happy o tym mówiłam

CZEŚĆ
to dobrze Cieszę się.

Idę na śniadanie, kończyć z TŻ moje bułeczki
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 08:18   #4162
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Micia u mnie też
serioooooo ?
Cytat:
Dziewczyny sorry, że się nie odezwałam wczoraj ale dosłownie padłam w czasie filmu .
Już się wywiązuje z obietnicy, bo mój przepis jest inny niż ten, co wstawiła Rock i pochodzi z bloga Kasi Tusk
Bułeczki z fetą i pietruszką lub koperkiem (ja dałam koperek)

150 g masła

5 łyżek oliwy

280 g mąki tortowej

1 jajko

1 żółtko

2 łyżki jogurtu naturalnego

1 łyżka proszku do pieczenia

1 opakowanie sera feta

1 pęczek pietruszki/ koperku

szczypta soli

1. Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy szczyptę soli i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy masło, jajko, oliwę, jogurt i wszystko dokładnie mieszamy. Wyrabiamy ciasto ręcznie. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę (niestety należę do osób niecierpliwych i wkładam ciasto do zamrażalnika na 30 minut- efekt podobny, ale zyskuję 30 minut)
2. Fetę mieszamy z drobno pokrojoną natką pietruszki. Możemy doprawić pieprzem.
3. Wyjmujemy ciasto z lodówki. Dzielimy na małe części (w wielkości dużej śliwki), ręcznie robimy zagłębienie w cieście i nakładamy 1 łyżeczkę nadzienia z fety. Otaczamy nadzienie ciastem. W efekcie końcowym staramy się nadać ciastku kształt małej bułeczki. Za pomocą noża robimy nacięcie w kształcie krzyżyka.
4. Bułeczki układamy na blasze, wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy wierzch bułeczek niewielką ilością roztrzepanego jajka i pieczemy ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni 5. Podajemy na ciepło.

Bułeczki są kruche i pyyyyszne

ja daję tyle samo jogurtu co majonezu, wyciskam sporo czosnku, dodaję zamiast soli wegetę, sypię sporo pieprzu i wciskam odrobinkę keczupu czasami jak mam to koperek. Dopiero wtedy jest

to dobrze Cieszę się.

Idę na śniadanie, kończyć z TŻ moje bułeczki
dzięki
smacznego

Stary 2011-05-03, 08:23   #4163
kaska87
Zakorzenienie

muszę zrobić te bułeczki kocham fetę i serek wiejski też a najlepiej te light z mlekovity

Stary 2011-05-03, 08:25   #4164
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
muszę zrobić te bułeczki kocham fetę i serek wiejski też a najlepiej te light z mlekovity
serek wiejski ma postać takich kuleczek prawda? bo nie wiem czy dobrze myślę

Stary 2011-05-03, 08:27   #4165
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
nie umiem już spać a pogoda do bo leje

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 08:29   #4166
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
serek wiejski ma postać takich kuleczek prawda? bo nie wiem czy dobrze myślę
tak

Stary 2011-05-03, 08:31   #4167
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
nie umiem już spać a pogoda do bo leje
heeej
Cytat:
tak
ooo no. czyli nie lubię serka wiejskiego :P
smak mi jakoś nie odpowiada

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-03, 08:37   #4168
T'ai
Zakorzenienie

cześć

a co wy po nocy spać nie możecie?
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 08:38   #4169
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
cześć

hej
a no tak wyszło

Stary 2011-05-03, 08:41   #4170
happy2gether
Wtajemniczenie

Rock super ta bluzka! Kupiłam sobie ostatnio 2 podobne - granatową i kawa z mlekiem, czuję się w nich rewelacyjnie, a TŻ pyta co to za spadochron
Nie zna się w ogóle

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
cześć

ja to akurat mogę Wystarczy, że włączymy jakiś film. 5 minut, cyk i mnie nie ma
no chyba, że jest baardzo, bardzo ciekawy
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości