|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XVIII
Hej Wam!
|
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
[1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;26672756]Logicznie myśląc, jeśli ktoś nas skrzywdził to nie chcemy mieć z tą osobą wspólnego. Oczywiście ja logicznie nie myślę. Zauważam, że wcale nie staram się zapominać, że nie zaczęłam nowego życia, tylko czekam. robię wszystko mechanicznie i tylko jedna myśl mi towarzyszy 'może to dziś?' czekam na jakiegoś smsa od niego, telefon, kiedy powie, że popełnił największy błąd swojego życia, że kocha i chce byc ze mną.
![]() Miała któraś z Was tak? Jak sobie z tym radzic? [/QUOTE]miałam tak na początku, stałam w takim martwym punkcie, niby żyłam, ale tak jak by nie do końca... teraz wydaje mi sie ze próbuje iść do przodu, mam kryzysy i to jest najgorsze, wszyscy mi mowia ze on bedzie chcial od mnie wrocic, i boje sie tego momentu, wiem jak mam zareagowac, ze go wyrzucic i nawet z nim nie rozmawiac, ale nie wiem czy bede tak umiała jak beda emocje i uczucia... dzisiaj ma moc, siłe i energie, zeby sie z tym wszystkim zmierzyć i pokazać samej sobie ze jestem dla siebie wartościowa i ze zaden facet tego nie zmieni, chyba kazda z was po tym jak zostala rzucona, czula sie beznadziejnie i ze nikt jej nie chce... ale to oni nas zostawiaja i odchodzą i to oni tracą a nie my
|
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby mój eks zrobił grilla ze złota i dawałby jeszcze upominki od Burberry to bym za Chiny nie poszła! Same sobie źle robicie, same się na cierpienie skazujecie, ale to Wasze życie. Kurcze, teraz jak sobie pomyśle, że zachowywałam się podobnie, to aż mnie ściska! Ale najwyraźniej trzeba na sobie przetestować stos upokorzen i innych takich i wtedy, jak człek po dupie dostanie, to się opamieta!
Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2011-05-03 o 00:16 |
|
|
|
|
#604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spotkałam się kolegą ot tak.. bez żadnych zamiarów, bez niczego.. chciałam miło spędzić czas.. było fajnie, naprawdę.. ale jak wróciłam to jakoś ogarnął mnie smutek i płacz.. i wszystko stanęło mi przed oczami.. ale już się ogarnęła.. chwilowe załamanie.. wiem, że będzie jeszcze kilka(naście) takich załamań, ale JESTEM SILNA!!! i dodam (bardzo niemiłe to będzie stwierdzenie, ale trudno! muszę), że życzę Mu, aby trafił na taką lafiryndę, która da Mu nie źle popalić!!! ![]() ] która nie będzie tak wyrozumiała w stosunku do Niego, jak ja byłam.. musiałam, wybaczcie!! [od razu mi lepiej]
|
|
#605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#606 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Człek mądry po szkodzie przecież.. Najgorszy jest fakt iż były ma nadzieję, że wrócę do niego. Powiedział, że bardzo żałuje wszystkiego a z tym kolegą "adwokatem" to nie bylo do konca tak. Wytłumaczył mi to i wiele innych spraw. Słuchałam bo słuchałam.. I chociaż mówił porzadnie, a w stosunku do matki jest po prostu przemiły to nie wiem co mam o tym myśleć.. Może i byłam pod wrażeniem. Ale.. No własnie. Nie chcę rozkminać czy on się zmienił czy nie. Czy wrócić, czy kocha... Jego matka chociaż była temu przeciwna ( nie chciała by mnie krzywdził, ona coś o tym wie. ) powiedziała, że bym dała sobie czas na przemyślenie i żebym zdecydowała czy potrafię mu zaufać i spróbowac od nowa czy nie. Chore to jest. Ja jestem chora.
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z własnego doświadczenia radze Ci sie dostosować do moich rad i innych tego typu. Oszczędzisz sobie tylko cierpienia i szybciej się wyleczysz. Nie wolno Ci robić sobie nadzieji. Lepiej jest myśleć zle albo najlepiej wogóle nie myśleć i mieć miłą nispodziewanke niż snuć pozytywne wizje i się niemile rozczarować! Nie chodz na żadne grille i te sprawy. Ja Was tutaj nie rozkminiam, ja nie moge być od 5 mies. na żadnej imprezie tam gdzie eks bo wręcz rzygam nim. Kazda impreza z nim była dla mnie nieudana, wiec nie czaje, jak Wy sobie możecie z usmieszkami na twarzach jezdzic na jakieś głupie grille! Ja unikam takich imprez z nim w tle jak ognia. Mam swoich i tylko swoich znajomych, wiecej mi do szczescia nie potrzeba! Najlepiej zminimalizowac kontakt do niezbędnego minimum, jak spotkania "musowe" w pracy czy w szkole, "Cześć" na ulicy... Nie słuchaj rad jakiś obcych matek, matki zawsze stoja za swoimi dziecmi i nieważne jakby Cię ubóstwiała, to i tak ona jest za nim i dąży do jego dobra... Lepiej słuchaj nas i siebie samej! Ja też myślałam jaki to wizaz zły, bo sie ze mnie śmieje, że kaczki z eksem karmiłam,a teraz sobie myśle, że trza było mu w zęby dać jak wogóle spacery mi proponował! Nie jesteś chora, jesteś poprostu... zraniona! |
|
|
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
ja tak sobie was czytam, kiedyś już tu byłam i niestety muszę wam powiedzieć, że spotykanie się z eksem (wszelkie związki bez zobowiązań, przyjaźnie, łudzenie się) kończy się jeszcze większą krzywdą. w moim przypadku pogłębiają się przez to zaburzenia z jedzeniem
po raz kolejny wylądowałam na tabletkach uspakajających.. moja sprawa z eksem to już 2 lata (2 + rok razem) - w ciągu tych dwóch lat nie znalazłam nikogo, bo cały czas jestem z nim psychicznie związana... krzywdzę sama siebie.. niestety chłopak nie powie mi, że mam "spier**" bo sam nie wie czego chce. odbudowałam swoje poczucie wartości, mam przyjaciół, świetne wyniki w nauce, ale dopóki on jest w moim życiu spokoju zaznać nie mogę.. postanowiłam z tym skończyć po tym jak mnie znowu skrzywdził tylko czy ja dam radę... ile razy już miał być koniec
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez jak mam napady złości na mojego M. to krzyczę do moich czterech ścian, do odbicia w lustrze że nie życzę mu źle, ale jeśli się rozejdziemy po tej przerwie to że zrozumie jak mnie potraktował jak któraś lala go ładnie wyrobi. mój kolega mi cały czas powtarza że zło zawsze powraca, więc jest szansa. ![]() [1=da0d8bfe13c8e7b1f0a4503 9ef3ea24cd6d05a3f_5e64359 42e329;26672756]Logicznie myśląc, jeśli ktoś nas skrzywdził to nie chcemy mieć z tą osobą wspólnego. Oczywiście ja logicznie nie myślę. Zauważam, że wcale nie staram się zapominać, że nie zaczęłam nowego życia, tylko czekam. robię wszystko mechanicznie i tylko jedna myśl mi towarzyszy 'może to dziś?' czekam na jakiegoś smsa od niego, telefon, kiedy powie, że popełnił największy błąd swojego życia, że kocha i chce byc ze mną. ![]() Miała któraś z Was tak? Jak sobie z tym radzic? [/QUOTE]taaa. bo to jest taka ironia- płaczesz przez tego jednego faceta, ale tylko do niego masz ochotę się przytulić.. albo że nienawidzisz Go- za to że Go kochasz.. nie wiem jak sobie z tym radzić, sama sobie nie umiem pomóc.. też ciągle czekam, aż jaśnie księciu 'odpocznie od związku' i da znać co będzie. to jest żałosne.
|
|
|
#610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo ! świetne stwierdzenie. Szkoda, że ja tego nie zrozumiałam wcześniej. |
|
|
|
|
#611 |
|
Rozeznanie
|
Czytam Wasze wypowiedzi i choć trochę mi lżej... Bo widzę ze można sobie poradzić i ze nie jestem sama, ale od smutku mnie skręca. Cały czas bym leżała w łóżku żeby przetrwać teraz ten czas kiedy jestem sama, a obudzić się u boku ze wspaniałym facetem, który będzie mnie kochał
No własnie, moj problem jest teraz taki, że co z tego, jak nawet bedzie ktos nowy (ale to bardzo bardzo dlugo chyba musze poczekac i sie wyleczyc z byłego), jesli ten ktos mnie pokocha np. na 2 lata. A co potem? Znow rozstania, placz i bol? Ja sie teraz strasznie boje i nie wiem czy bede potrafila komus zaufać, a bardzo chce kogoś kochać. Próbuje sie jakos ogarnac, wybic sobie z głowy plany które miałam na przyszłość z ex, ale to jest takie trudne... Jestem zupełnie sama, nawet kolezanek, ktore by mnie wysłuchały brak To skończy sie depresją.. |
|
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ahm, czyli jak Jaśnie Księciu zdecyduje się na kontynuowanie związku to przylecisz jak sikorka do karmika? A nie pomyślałaś że takie czekanie na niego stawia Cię w złym świetle? Jeśli on zobaczy że siedziałaś w domu i czekałaś na jego znak to jemu szybko się odwidzi. Bardzo szybko.. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Niestety, nie da się w jeden dzień zapomnieć o miłości która zmieniła nasze życie. Nie nastawiaj się na nowy związek tylko poczekaj aż serce się zagoi. to może trochę potrwać, ale tylko wtedy zrozumiesz co robiłaś źle a co dobrze.. życie nas cały czas doświadcza.Siedzę już na tym wątku dobre 3 miesiące i widzę na własne oczy, że można się pozbierać! tak, można! za kilkanaście tygodni przypomnisz moje słowa i przyznasz mi rację. Ale podstawowa zasada to CHCIEĆ
|
|
#613 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
jasmine23 nie mów o depresji, bo sama się w to wpędzasz. pomyśl z tej strony - jest maj, zaczyna się robić ciepło, będą wakacje, wyjeżdżaj, spotykaj się ze znajomymi. Przede wszystkim nie kładź się do łóżka! ja niestety byłam w tej sytuacji, że moje rozstanie przypadło na zimę - zero ochoty na wychodzenie bo i nie było gdzie, więc 3 miesiące przeleżałam, przespałam, przebeczałam.. gdybym mogła cofnąć czas, wszystko rozegrałabym zupełnie inaczej
ja już na szczęście nie muszę się borykać z depresją, brakiem poczucia własnej wartości czy temu podobnymi uczuciami. Teraz pozostaje mi tylko psychiczne uwolnienie się, a to jest jak dla mnie mission impossible. Więc dziewczyny, nie popełniajcie tych samych błędów co ja i pewnie większość wypowiadających się w tym wątku... bo co z tego że się wyleczycie z depresji itp jak nadal będziecie tkwić w czymś toksycznym co w końcu i tak obróci się przeciwko wam:/ i jeszcze przestroga dla tych silnych, co niby wiedzą, że dadzą radę z przyjaźnią, związkiem bez zobowiązań itp - ja też tak myślałam, i że eks w końcu wróci. efekt? kolejne 5 miesięcy zmarnowane.... a dla wszystkich, których eks zwabia i znowu odstawia - http://www.youtube.com/watch?v=z4nKOzk8qbw - mi ta piosenka baaardzo poprawia humor
|
|
|
|
#616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny. dowiedzialam sie ze mój eks ma jakas panne (dodam ze z dzieckiem!!!) i wiecie co? nie poczulam zadnej zazdrości, nawet łza mi się w oku nie zakrecila. jedyne co poczulam to frustracje ze zmarnowalam 3 lata swojego zycia z takim czlowiekiem!!! tym co robi - imprezy, dziewczyny, picie uświadomil mi, że już NIGDY NIE CHCE MIEC NIC WSPOLNEGO Z TYM CZLOWIEKIEM!!! resztki uczuc jakie do niego zywilam, tesknota minela w jednej chwili!!! ludzie dookolam mowią ze on jest chyba chory psychicznie ze w glowie mu sie poprzestawialo ... ale mnie to juz nic nie obchodzi!!! obiecalam sobie tylko ze jak go spotkam to skope mu jaja - tak dla wlasnej satysfakcji zeby mnie zapamietal
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przerabiałam. Ale jak doszłam do wniosku, że już nigdy nie bede z eksem choćby bardzo tego chciał i teraz łapie się za tego innego (starsze bywalczynie wiedza o kogo chodzi ) to moje problemy i nerwy poszły w siną dal... A eksowi i tak nie wybacze, że sie przez niego w jakieś choróbsko wpakowałam! |
|
|
|
|
#619 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym nawet nie uwierzyła, jak ktoś by mi powiedział, że mój eks ma się super, że jest taki zadowolony, oh-ah.. dla mnie właśnie taka postawa byłaby po prostu podejrzana.. uwierzyłabym, gdyby nasz związek był burzliwy, toksyczny.. może poczuł ulgę, że nie musi więcej udawać, ale nie wierzę, że tego nie przeżywa na swój zakichany sposób.. Cytat:
teraz analizując to w miarę na chłodno dochodzę do wniosku, że zarówno w pierwszym, jak i drugim związku - to JA dopasowywałam się do życia moich byłych to ja w dużej mierze musiałam podporządkować "swój grafik" do nich.. [nie chodzi mi oczywiście o sprawy codzienne, bo dwa związki były na odległość, więc codzienne sprawy - należały tylko do mnie.. mówię tu o poważniejszych decyzjach..] to mój pierwszy i chyba póki co najważniejszy wniosek na przyszłość.. a ja na złość proponuję tą piosenkę :http://www.youtube.com/watch?v=A4gBzUwo6Iw Can't believe you were once just like anyone else
|
|
#620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez pauCaa Czas edycji: 2011-05-03 o 13:18 |
|
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Nie widziałam mojego eksa 2 miesiące!! Boże, jak to zleciało...
Nawet nie wiem czy za nim tęsknię... Tylko jestem o niego bardzo zazdrosna... To normalne? Czasem myślę, że chciałabym go zobaczyć, tylko zobaczyć, wiem, że bym do niego nie podeszła, ani nic, ale później na szczęście przychodzi otrzeźwienie i zastanawiam się po co mi to by było... Napisałam mu życzenia, to wyłam dwa dni, nie wiadomo z jakich powodów... Cholera, chyba jednak tęsknię. I faktycznie, warto sobie robić przerwy od tego wątku. Wcześniej posty innych podnosiły na duchu, teraz przypominają jak to boli.
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
coraz rzadziej zaglądam na wątek, bo po eksie już zupełnie nie płaczę. Wczoraj zrobiłam test i otworzyłam zdjęcia z wakacji. No ładne, ładną parą byliśmy i wszyscy myśleli że już tak zostanie (były żarty gdy byliśmy na ślubie cywilnym że powinniśmy od razu machnąć swój tacy jesteśmy pięknie dobrani i pewni siebie...), ale co z tego? To było krótko i właściwie już wtedy też były zgrzyty tylko człowiek miał klapki na oczach i wszystko wybaczał, idealizował ![]() Nie warto płakać po eksach, przynajmniej nie na tyle żeby nie ruszyć z tym dalej. Ale powiem Wam, że nadal jednak rozumiem ten wątek, bo tyle jest facetów na świecie a ja nadal pragnę jednego, mogłam się oszukiwać przez cały związek że tamten rozdział jest zamknięty, ale go oboje nie zamknęliśmy. Mogłabym go ze swojej strony zamknąć, ale chyba ciągle mam nadzieję... Znajomi mnie podpuszczają strasznie żebym coś zrobiła widząc jak się miotam. Przeczekam sesję i potem wezmę się za tego faceta, bo inaczej zawsze będę żałować że nie spróbowałam. I na jego zdjęcia reaguję uśmiechem i szybszym biciem serca, wciąż i wciąż poza tym ludzie schodzą się po latach, czasami zakochują na zabój jeśli pierwsza strona nie odpuści choć wydawałoby się że nie ma już szans (znam osobiście dwa takie przypadki, obecnie bardzo szczęśliwe po latach), więc może i mi się uda
|
|
|
|
#623 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Howdoi, w szoku jestem, ale wierze w Ciebie, że sobie poradzisz. Jesteś mądrą i silną babeczką! Jakoś będziemy Cie wspierać! Musisz eksa olać narazie, nie wolno Ci się denerwować! Musisz dbać o siebie Ale potem MUSISZ walczyć o te alimenty! Który to tydzień? Twoi rodzice już wiedzą? Cytat:
Cytat:
Moja mama też sie zaangażowała. I też wszyscy wrodzinie kochali eksa, nawet na imieniny babci był zapraszany. A teraz to by mu oczy wydrapali! Cytat:
|
||||
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przede wszystkim nie daj się zwodzić, jeśli okaże się, że nie wie czego chce i nie potrafi Ci zaoferować tego czego Ty oczekujesz - uciekaj jak najprędzej ![]() a ile minęło czasu od zerwania, kontaktu? |
|
|
|
|
#625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. czuje ze to lato będzie moim czasem i zrobie wszystko zeby tak bylo!!! chce znaleźć sobie normalengo faceta, ale nie teraz, za jakis czas. teraz chce być wolna i cieszyć się tą wolnością bo uświadomilam sobie że od 6 lat właściwie zawsze ktoś był w moim sercu. tobie życzę tego samego!!!
|
|
|
|
|
#626 |
|
Zadomowienie
|
nieważne.
Edytowane przez solideja Czas edycji: 2011-05-03 o 20:54 |
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
howdoi
kurczę myślałam, że Cię już tu nie ma, jednak ja jestem też jeszcze tutaj.a ja tez durna spotkalam się z exem bo chciał chyba 2 razy, pisze dzweoni nie wiem czy to doprowadzi do powrotu czy co. powiem wam ze chyba nie chce z nim związkui moze mi zalezy na zabawie? nie wyobrazam sobie byc zn imi się wieznie wkurzac co robi, no nigdy go nie kochałam wiec to wielkie love nie bylo predzej zaurocznie
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma nauczkę.ja może byłabym zdolna wybaczyć. Tzn. nie na takiej zasadzie, że wybaczamy sobie i znowu próbujemy coś wspólnie stworzyć. Nie ma szans. Tylko tak po prostu, dla oczyszczenia atmosfery, już to mam za sobą, ale dalej bez słowa 'przepraszam, byłem dupkiem' .poza tym mam już na oku innego tak więc kochane - czas leczy rany, to banał ale każda z nas prędzej czy później do tego wniosku dochodzi
|
|
#629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh. kolega dał mi iskierkę nadziei, ale nie chcę za bardzo się jej trzymać. mówił że nic złego się dzieje, że mój M. na prawdę potrzebuje czasu.. nie mogę już tego wszystkiego wytrzymać.. Cytat:
heh... QUOTE=niquolle;26679989] a ja na złość proponuję tą piosenkę :http://www.youtube.com/watch?v=A4gBzUwo6Iw Can't believe you were once just like anyone else[/QUOTE] ta też jest nie zła po rozstaniach: http://www.youtube.com/watch?v=aDGqH...eature=related ` z całego serca życzę Ci okrutnie beznadziejnych dni i mam nadzieje wielką, że beze mnie skończysz gdzieś na dnie. `
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
Ja to nawet nie mam mieć czego za złe eksowi... wiem, że walczył do ostatniej chwili by jeszcze móc mnie pokochać, ale uczucie w nim wygasło i koniec. Gdyby cos odwalił to moze byloby mi wlasnie łatwiej, a tak było prawie idealnie, wiec nic dziwnego, że już sobie wymarzyłam jak będę mu robić pranie, gotować obiadki i rodzic dzieci. To może śmieszne, ale ja tego właśnie chcialam - poświecić się komuś całkowicie. Przedobrzyłam. Tak mi się wydaje, po prostu miał to czego chce i zabrakło miejsca na "zdobywanie". Teraz chciałabym być od niego jak najdalej i nie mieć z nim nic wspólnego. Wiem, że tak trzeba. Przemawiam sobie do rozumu: "zapomnij o nim, czas na kogoś innego", ale w sercu zawsze będę miała nadzieje, że jeszcze będziemy razem. Tak, tak.. wiem, to toksyczne.. ale on już zawsze będzie dla mnie kimś ważnym. Teraz jest czas dla mnie i dla niego osobno. Czy tak już zostanie, ze pójdziemy swoimi drogami czas pokaże. Łudzic sie nie mam zamiaru, nie bede juz błagać o jego miłość, ale ślad tej miłości zostanie na zawsze, ta iskierka nigdy nie zgaśnie, ale nie mam zamiaru już przez to płakać. Po prostu nauczę się z tym żyć i mam nadzieje, ze znajdzie się tez miejsce w moim sercu dla kogoś innego jeśli będzie taka potrzeba.
Co do eksa jeszcze to niestety muszę wyzbyć się zazdrości... zaczął spotykać się z jakąś, jeszcze nie są razem, ale wiem, ze to kwestia czasu. Przecież musi się jakoś pocieszyć po takim trudnym rozstaniu ze mną Nie mogę przestać o tym myśleć, ze jakaś inna będzie miała mojego chłopaka. Wróć.. byłego chłopaka! To strasznie trudne poukładać sobie takie rzeczy w głowie i sercu. Wszystko jest takie świeże. Dlatego umowilam sie na spotkanie z "kolegą" - kolega bardzo cos by chcial do mnie, ale ja na pewno nie teraz, ale pocieszyc mnie chyba moze. Tym bardziej, ze eks tez sie pociesza z jakas... JEJKU! zakaz zazdrości, tęsknoty i rozpamiętywania wspólnych planów! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

[/CENTER]

A eksowi i tak nie wybacze, że sie przez niego w jakieś choróbsko wpakowałam!
poza tym ludzie schodzą się po latach, czasami zakochują na zabój jeśli pierwsza strona nie odpuści choć wydawałoby się że nie ma już szans (znam osobiście dwa takie przypadki, obecnie bardzo szczęśliwe po latach), więc może i mi się uda